fbpx

Kakšni so konkretni cilji kampanje “Ugrizni se v sovražni jezik”?

Foto: gov.si

Poslanec SDS Andrej Hoivik je na ministrico brez resorja, pristojno za digitalno preobrazbo, dr. Emilijo Stojmenovo Duh, naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s kampanjo proti sovražnemu govoru “Ugrizni se v sovražni jezik”. Koliko finančnih sredstev je služba vlade za digitalno preobrazbo že porabila za spletno kampanjo “Ugrizni se v sovražni jezik” in koliko jih še namerava porabiti? Iz katere proračunske postavke so bila vzeta proračunska sredstva?

V preeklih tednih smo na spletnih omrežjih in tudi vladnih portalih zaznali kampanjo proti sovražnemu govoru “Ugrizni se v sovražni jezik”, v kateri se med drugimi pojavijo tudi uspešni športniki in športnice.

“Vsi se zavedamo žaljivk in kritik vidnih oziroma javnih oseb, ki se pogosto pojavljajo anonimizirana na spletišču. Vsak poseg v ustavno pravico do lastne veroizpovedi ali političnega prepričanja je potrebno vsekakor varovati, hkrati pa ločevati kritiko oblasti od sovražnega govora,” je zapisal Andrej Hoivik.

Poslanec SDS Andrej Hoivik. (Foto: sta)

Glede na navedeno me zanima:
1. Kakšni so konkretni cilji vaše kampanje (in ali jih boste kvantitativno evalvirali)?
2. Na podlagi katere določbe oziroma nalog iz Odloka o ustanovitvi in nalogah Službe Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo je opredeljena ta kampanja?
3. Koliko finančnih sredstev ste porabili za to spletno kampanjo in koliko jih še nameravate porabiti? Iz katere proračunske postavke so bila vzeta proračunska sredstva?

Sara Kovač