Pomembno: Od danes naprej lahko predčasno glasujete proti pregrešno dragemu drugemu tiru

Foto: iStock

Volivke in volivci, ki ste na dan glasovanja odsotni, lahko do petka predčasno glasujete na posebnem volišču na sedežu okrajne volilne komisije. Predčasno lahko glasujete samo pri tisti okrajni volilni komisiji, na območju katere ste vpisani v volilni imenik (na upravni enoti, kjer imate prijavljeno stalno prebivališče).

Predstavljamo vam sedeže volišč za predčasno glasovanje:

1. volilna enota: Jesenice, Radovljica, Kranj, Tržič, Škofja Loka, Kamnik, Idrija
2. volilna enota: Tolmin, Piran, Izola, Koper, Sežana, Ilirska Bistrica, Postojna, Nova Gorica, Ajdovščina
3. volilna enota: Cerknica – Logatec, Vrhnika, Ljubljana – Vič Rudnik, center Ljubljana, Ljubljana – Šiška
4. volilna enota: Kočevje, Ribnica, Grosuplje, Litija, Ljubljana – Moste Polje, Ljubljana Bežigrad, Domžale
5. volilna enota: Šentjur, Celje, Žalec, Mozirje, Velenje, Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem, Dravograd – Radlje ob Dravi
6. volilna enota: Črnomelj – Metlika, Novo mesto, Trebnje, Brežice, Krško, Sevnica, Laško, Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi
7. volilna enota: Šmarje pri Jelšah, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Ruše, Maribor
8. volilna enota: Lendava, Ormož, Ljutomer, Murska Sobota, Gornja Radgona, Lenart, Pesnica pri Mariboru, Ptuj
Natančnejše naslove o sedežih volišč si lahko pogledate na: SEDEŽI VOLIŠČ ZA PREDČASNO GLASOVANJE

Razlika med ocenami vrednosti je ogromna
Projekt drugi tir prinaša za davkoplačevalce tudi dva nova davka. Prvi davek je pribitek k cestnini za težka tovorna vozila, drugi davek je taksa za pretovor v koprskem tovornem pristanišču, ki jo bo dolžna plačevati družba Luka Koper.

Razlika med ocenami vrednosti projekta, kot jih navajajo predstavniki vladajoče koalicije in kot je navedeno v vladnem zakonu, je ogromna in gre v stomilijonske zneske, kar je od predstavnikov vladajoče koalicije neresno in neodgovorno. Prav tako so ocene o novih 9 tisoč delovnih mestih pod velikim vprašajem, kot tudi nadzor projekta mednarodnih institucij.

“Zavzemamo se za gradnjo drugega tira, saj ga Slovenija zelo potrebuje. Vendar pa nasprotujemo načinu gradnje in načinu financiranja drugega tira, kot ga načrtuje vlada Mira Cerarja. Prepričani smo, da je celotna investicija vodena nepravilno, cena projekta, določena z zakonom, pa previsoka in škodljiva za davkoplačevalce in davkoplačevalke,” so zapisali na spletni strani največje opozicijske stranke SDS. Predsednik Janez Janša je v času zbiranja podpisov za referendum jasno povedal, “da Slovenija potrebuje moderne železnice in dva tira do Kopra, a za normalno ceno”.

D. Š.

 

 • dež

  Kakšna oholost in pokvarjenost vladajočih, poštar še vedno ni prinesel vabil za volitve, čeprav se danes lahko že predčasno voli.

 • althar

  Ne moremo, ker še vedno nismo dobili obvestila.

  • Olga

   Bo treba po obvestila v parlament?

 • Slovenec 33

  Nikjer v nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih nrom in tudi v Sloveniji je tako.
  Izdajalsko okupatorska oblast dela vse, da bi izropala in zatrla vse kar diši po Slovenstvu.
  Zato mora vsak, ki mu beseda domoljubje kaj pomeni na ta referendum in glasovati PROTI, da se vsaj za malenkost zmanjša ropanje slovenskega naroda v naslednjih generacijah.
  Veleizdajalci ( SMC, DESUS, SD, ZL) res nimajo morale, ker so pred nekaj dnevi zglasovali v parlamentu evtanazijo slovenskega naroda (podaljševanje čakalnih vrst za zdravljenje je EVTANAZIJA naroda).
  GOLAZEN!

  • 10mile30

   nimaste šans na referendumu, edin ce sds plača avtobuse, golaž, pa brizganec

 • rrrrr

  Predčasnemu glasovanju enostavno ne zaupam. Na upravnih enotah je preveč debelih, rdečih, kastriranih, zdresiranih in ubogljivih javnosektorskih podgan. Sam bom glasoval v nedeljo!

  • dež

   “Very clever”, sem na to že tudi sam večkrat pomislil, sploh po zadnjih DZ volitvah, kjer se je zagotovo goljufalo s preštetimi glasovnicami. Tudi zaradi premajhnega nadzora opozicije nad volilnimi komisijami in postopki.

 • Nata

  udi na našem koncu Lj. – Center še nismo nič dobili.

  Prilagam pa članek g. Jančiča. . . . . . .

  https://spletnicasopis.eu/2017/09/19/casopis-delo-z-novimi-pravili-veljavnosti-referenduma/

 • Nata

  Pa še dodatek. . . .dobre misli o ” neodvisnosti ” nevladnih organizacij pri nas in po svetu !!
  Pa ja de ?? Neodvisnost. Prav nič enostavno ni – biti neodvisen !!
  https://www.portalplus.si/2374/nevladniki/

 • Nowotny

  NE MOREMO.. ker niso poslali gradiva! To bo neustavni referendum in ga je potrebno preložiti.

 • Analiza

  Če bi pravi komunajzarji vladali torej tisti ki jih je imel JJ na majici na poti v avnoj bi ta tir stal MAX 1/3 tega denarja, oz toliko kot je stal PRVI tir iz leta 1960, ta ekipa pa lepo stanovala na golem sam bojda je bilo tisto represija in diktatura