[VIDEO] DARS objavil neverjetne posnetke z naših avtocest: Poglejte, kaj vse so ujele njihove kamere

Foto: STAfoto

DARS je na spletu delil ”zanimive” posnetke nesreč z naših avtocest, ki nam lahko dajo misliti. Kamere so ujele različne in povsem prepovedane stvari, kot so vožnja s kolesom, hoja po avtocesti in še huje …

Kljub temu, da se je na naših avtocestah zgodilo že veliko število prometnih nesreč, nekaterih to še vedno ni izučilo. Nekaj takšnih dogodkov, ki so jih posnele varnostne kamere, so na Darsu združili in iz njih pripravili videoposnetek. Poglejte, kaj vse so ujele njihove kamere.

A. L.

 • radames

  Prvi kader, kolesar na AC.
  Nekaj dni po tistem, ko so odprli zahodno ljubljansko obvoznico za promet, mi je naproti pripeljal kolesar. In to po prehitevalnem pasu.
  Po zahodni Evropi na AC polagajo asfalt, ki vpija vodo. Pri nas tega še ni, za avti se dela meglena zavesa iz kapljic vode, da o akvaplaningu niti ne govorimo.

  Dars objavlja napake voznikov. Pravilno. Ima pa Dars, oziroma izvajalci toliko napak, da je zaradi tega ugasnilo že marsikatero življenje.

  • tomven

   …mi je naproti pripeljal kolesar. In to po prehitevalnem pasu….

   si morda kje ujel, če ni bil kak japonski veteran II WW. ki mu je crknil motor v kamikazah in je preživel, preplozani možgani so pa ostali…?

  • črnaovca

   O asfaltu in njegovi kvaliteti bi lahko razpravljali dejstvo je da v Nemčiji za izdelavo asfalta uporabljajo boljši material in je asfalt tudi bolj grob kar se pozna v dežju ko ni tako gladek in tudi zaviranje je učinkovitejše, nekaj posnetkov zgoraj kaže na akva planing ali pa popolnoma obrabljene gume kajti nekateri bi radi imeli formulo in ker imajo zanič avto jo oponašajo z gladkimi gumami

 • Antonius

  Slovenske avtoceste s samo dvema voznima pasovoma so nateg stoletja.
  Vsakoletne vrste na avtocestah nam to že ves čas dokazujejo.
  Kanlizacije nas ves čas bombardirajo z zamaški na avtocestah v Nemčiji in Italiji, da z njimi prikrijejo slovenski avtocestni nateg.
  Zakaj pa po drugih avtocestah po Evropi ne poročajo o vsakoletnih avtomobilskih zamaških, bi se morali Slovenci vprašati.

  • mojadezela

   Delam v Nemciji in ti lahko povem da nimas prav. Zastoji so tudi tukaj vsakdanji.

   • Antonius

    In kaj sem takega zapisal, da ne razumete. Slovenska avtocesta je zabasana, ker ji manjka “ukraden” tretji pas.
    Nemčija je pa povsem druga zgodba, ki ni primerljiva s Slovenijo. So bili pa zastoji v Nemčiji in Italiji stalno na tapeti naših kanalizacij, s katerimi so nas prepričevali, da so tudi zastoji na slovenskih avtocestah nekaj normalnega.

    • črnaovca

     Dej tolk si zaslepljen da nič ne vidiš kaj šele da bi razumel kaj ti je človek napisal. Seveda so zastoji Francozi imajo cestninske postaji, pelji se tam v sezoni, če si upaš ali pa si pameten samo za zapečkom

   • jožef briolej

    Zastoji v Nemčiji iz objektivnih razlogov. Pri nas pa zastoji zaradi slabo zgrajenih in nepravilno vzdrževanjih cest.

  • radames

   Čeprav so AC zanič pa vseeno nimajo dva vozna pasova. Najbolj skromna izvedba ima štiri (4) vozne pasove pa brez odstavnih pasov, najbolj bogata pa 5 do 6 voznih pasov in odstavne pasove.

 • Adolf Hitler

  tia dokler ih neboste teh vaših komunaseriev orenk za jaca stisnl nebo nič!

 • Novakec1

  Dars naj raje pove koliko je plačal zemljišča na primorskem kjer ne bo ceste proti Dragonji in Sečovljam, občina ne da gradbenega dovoljenja.

 • črnaovca

  Naj posodbijo opremo tako da bodo lahko nesporno dokazali prekrške in potem naj policaji končno začno opravljati svoje delo v pisarni če se jim že na cesto ne ljubi

 • Samir Bamirovič

  Tako vozijo samo LEVICARJI!!!!!!

 • pubec

  Bamirovič, tako kot ti pa pišejo samo kreteni!