[VIDEO] EKSKLUZIVNO: Cerar zavaja, Piranski zaliv nadzira Hrvaška! Odpluli smo na kritično točko arbitražnega sporazuma in preverili dejansko stanje

Foto: Nova24TV

Medtem ko se spor med Hrvaško in Slovenijo glede dostopa na odprto morje  segreva na političnem parketu, je ekipa Nova24TV odplula na kritično točko. Premier Miro Cerar je zatrdil, da slovenska policija nadzoruje mejo v Piranskem zalivu, tako kot je to določilo arbitražno sodišče. Ekipa Nova24TV se je v petek, skupaj z ribičem Silvanom Radinom, odpravila na teren in preverila, kako to v resnici deluje.

Eden zadnjih ribičev v Sloveniji, Silvano Radin, se kot vsak dan odpravi na lov. Spremlja ga sin, ponavadi lovita podnevi. Malo po izplutju spustita mrežo. Radin je izkušen ribič, ve, kje in kdaj je ulov najboljši. Smolo ima le, ker živi v državi, ki se za njegov poklic ne zmeni. Medtem mreže ne vlečeta po morskem dnu, da ga ne poškodujeta. Ko preidemo polovico Piranskega zaliva, se televizijska ekipa skrije, saj Hrvati pred TV-kamerami ne izvajajo pritiska na slovenske ribiče.

Ko je naša ekipa prešla čez polovico Piranskega zaliva in do arbitražne meje, so nas v ozadju spremljali tako hrvaški policisti kot tudi čoln slovenske policije. Najbrž so nas opazili. In kaj bi se zgodilo, če nas ne bi? Ribič Radin nam je povedal, da če bi pluli še dlje, bi se nam hrvaška policija postavila ob bok. ”Tako nadzira naš Miro arbitražno mejo,” je dejal. ”Slovenska policija se samo postavi vmes, med mojo barko in med barko hrvaške policije.” Po njegovih besedah Hrvatje sicer ne grozijo plovečim ladjam, a ”prek zvočnika sporočajo, da se nahajamo v hrvaških vodah in naj se umaknemo.”

Foto: Nova24TV

Naj kriki galebov, ki letajo nad morjem in se potegujejo za ostanke rib v morju, ne bodo napoved obnašanja našega premiera, ko bo ugotovil, da je prepozno. Čigav je torej Piranski zaliv v resnici?

Levica nima interesa do lastnega ozemlja in morja, z nami pa se spretno igra tudi Hrvaška
Spomnimo. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je z razsodbo arbitražnega sodišča zelo zadovoljen. Ne glede na dejstvo, da je Slovenija s tem postala velika poraženka, želi zapreti to poglavje in v javnosti naklada, da je takšna rešitev meje za Slovenijo najugodnejša. Levica želi težavo potisniti v pozabo, kljub temu, da je Hrvaška že zdavnaj napovedala, da arbitraže ne bo spoštovala. Politični vrh torej nima interesa in volje braniti suverenega ozemlja in morja lastne države. Tudi policiji očitno ni mar. Kljub temu, da že med slovenskim ljudstvom prevladuje splošno in očitno nezadovoljstvo glede razsodbe arbitražnega sodišča, je Pahor lagodno miren. A Hrvaška igra spretno in samo vprašanje časa je, kdaj nam bodo celo manj od tistega, kar je bilo nedvomno naše, spet prodali za visoko ceno.

Cerar Slovenijo zavaja, slovenski policisti pa na naše ribiče ”pazijo” od daleč in s siromašnim gumijastim čolnom
Takšen otroški vrtec, kot se je izrazil ribič, predstavniki slovenske in hrvaške policije izvajajo vsakič, ko se nekdo pojavi v bližini meje. Hrvaška policija se slovenskemu ribiču s patruljno barko zelo približa, čeprav bi morala po zakonu ostati na daljavi najmanj 250 metrov. Ribič ima namreč v vodi kočo in lahko bi prišlo do resnih zapletov. Slovenija naj bi položaj nadzirala, a v praksi se pokaže, da premier Cerar spet zavaja. Če je ta gumijasti čoln namenjen nadziranju in zaščiti ribičev, potem se res lahko vprašamo, ali smo v tej državi varni. Gumijasti čoln slovenske policije naj bi ribiče branil, a si ne upa blizu. Jasno je, da Slovenci položaja ne obvladujemo, slovenski predsednik vlade Miro Cerar, to lahko z gotovostjo trdimo, pa se iz ribičev norčuje.

A. L.

 • AlojzZ

  Saj nimamo mornarice, da bi varovali pomorsko mejo. Pa tudi kopenske vojske ne, da bi varovali kopensko mejo. Pravzaprav, niti država nismo.

  • Zgornji

   No, naša “mornarica” je “gumenjakarska” , … Žal :-(

  • Goran Hvala

   Ja za tistih dobrih 20.000kvadratnih/km pa res ne mors rect drzava…prej en lunapark…kupaj z vsemi priseljenci in turisti je folka glih za eno ulico v enem konkretnem mestu…kaksna drzava neki…leta 91 so si zamislili nekateri da bi imeli privat ozemlje…pa so si ga zrihtal…

   • Nata

    Pa me res zanima, kaj si ti po rodu ? En bumbar slovenski, ki se ven meče z imenom Goran, da lahko pljuva po slovenstvu ?Kako to. da so se bivši oblastniki potuljeno pridružili ? Kaj praviš ? S kakšnimi nameni ? Kmalu je bilo jasno !!
    Zamisel je bila kar dobra. Tudi nekaj uspešnih majhnih državic poznamo. Dej. . . .dej. .. . no ?

 • rubec

  Če še kdo misli da se ribe ne znajo smejat naj gre gledat v piranski zaliv. Če jih slučajno ne bo videl jih bo pa slišal.

  • RealRevolution

   Pa se nekaj na ribji racun…
   Naso vlado bi morali zapreti v vodno kletko med morske pse.Morskim psem ni do smeha in prav tako nasi vladi ne bi bilo.Razen,ce bi povabili Kresalko in Kordeza zraven.Ta,dva bi se smejala zaradi prepovedanih substanc in ne zaradi poguma.

 • RealRevolution

  Poglejte si stisk roke med “nasim” in njihovim premierjem,ki jasno kaze kdo ima prevlado.Cerar je celo odmaknjen kar kaze na jasno premoc Hrvatov,ta ima roko popolnoma na svoji strani.Karizma in Cerar sta si oddaljena vec kot je Slovenija dolga po cez.Dol s Cmerarjem in z njegovim javkanjem!

  • Zgornji

   Pooooooozni Smo, poooozni … z tem našim Zabitim Butastim Cmerarjem …

 • VERZIFIKATOR

  Orožje: protestna nota

  Fritz Karlsen

  DVEH RIBIČEV KANTATA

  Daleč tamkaj na obzorju
  kjer poletno sonce vzhaja,
  zgodbica se ta dogaja,
  tam ob severnjaškem morju.

  Ribiča sta dva izplula,
  Fritz in Karl po imenu,
  družna v srcu, po namenu,
  ribolovca dva proslula.

  Ribe se tako loviti
  ribiča sta naučila,
  da prebrala navodila
  sta, kako stvar urediti.

  Karl je prisluškovaje
  prav številni ribji jati
  pravzaprav, tako med brati,
  spódil ribe v druge kraje.

  Fritz pa držal mu je mrežo,
  na ulov obilen čakal,
  neučakan v vodo skakal,
  da ujel bi ribo svežo.

  Note v roki sta držala,
  notna namreč melodija
  ribam bojda najbolj prija,
  zaigrata na godala.

  Oživijo njune note,
  zdaj zasliši se kantata,
  družno godeta kot brata,
  dirigenta male flote.

  Pa od not ni zlepa haska,
  nič se ribic ne ujame,
  se še mreža jima vzame,
  v prazno njun orkester praska.

  Mreža, pravita je kriva,
  note pa da vse so prave,
  ribe so številne, zdrave,
  le da zunaj so zaliva.

  Nudi morje se odprto,
  tja bi rada se podala,
  vendar tjakaj za godala
  je prehajanje zaprto.

  Tam ponuja se obzorje,
  polno ribic brez posluha,
  notna melodija gluha
  res ne spada v Južno morje.

 • VERZIFIKATOR

  Karlo Krap

  RIBE PLENILKE

  Voda spet je morska zagrgrala,
  v njej se znašle ribe so plenilke,
  starih časov vnovične znanilke,
  voda kalna v hipu je postala.

  Plen ko vidi se že na obzorju,
  skrijejo se urno ribe male,
  ne bi rade se v zobe še dale,
  ko plenilke v njihovem so morju.

  Pravzaprav so ribe le v zalivu,
  daleč stran je morje še odprto,
  malim ribam kajpada zaprto,
  blizu sploh ne pridejo izlivu.

  Ena mala riba, glej, poziva,
  naj velika se je ne dotakne,
  naj nikar ji stolčka ne spodmakne,
  ker je riba čisto brez odriva.

  So plenilke tu zastran zabave,
  ni za male ribe mar jim dosti,
  kar tako prišle so, kakor gosti,
  da pokažejo namene prave.

  Videti plenilk zdaj več je hkrati,
  pa le en namen jih druži v jato,
  se želijo zgolj, samo bahato
  z morsko žabo malo poigrati.

 • Cenzuriran 4x

  Mislim kako morte bit tolk.blesavi novinarji na tem portalu?! Edini ki zavajate ste prav novinarji! Sramota! Izjava Mira Cerarja za STA:
  Za STA je tako Cerar povedal, da slovenska policija že nadzira morje v skladu z mejo, ki jo je določilo arbitražno sodišče, a se še ne odzivamo na incidente.

  Kaj bi še radi? Naučte se pisat objektivno ne pa hujskaško in lažnivo! Sram naj vas bo!

  • Majda

   Nadziranje meje pomeni nadziranje po Arbitraznem sporazumu, ne pred njim! Kako moras biti tako blesav, hujskaski in lazniv! Sram naj te bo!

   • Cenzuriran 4x

    Daj še enkrat preber in si priznaj da si nepismena:

    Za STA je tako Cerar povedal, da slovenska policija že nadzira morje v skladu z mejo, ki jo je določilo arbitražno sodišče, a se še ne odzivamo na incidente.

    • rrrrr

     Majdo si kar dobro si jo podučil. Gospod M. Cerar je za STA povedal, da slovenska policija že nadzira morje v skladu z mejo med Mozambikom in Kanado. Poleg tega pa naša policija na dobro razoroženih pletnah nadzira tudi obale blejskega jezera do 1/3, vsak dan med 7 in 14 uro ( razen v času polurne malice).
     Zagotovil je tudi, da se bo slovenska policija v skladu s Pahorjevo arbitražo vzdržala kakršnihkoli incidentov s hrvaško policijo, ki nadzira obalo blejskega otoka, cerkev in zakristijo, vse do svoje ekološke ribolovne cone.
     ,,Hrvatje si še na kremšnite in lulat ne upajo na našo stran, ha-ha-ha” je bil odločen naš premije, gospod M. Cerar.

  • zokispoki

   Cmero se svojega tica ne nadzira. Z gumenjakom se lahko morda kam zapeljes , kako bos s tem pariral Hrvatom? Cudno, da se niso odlocili za jadrnico..Sicer pa je, bebo tebe lahko sram, da pametujes in stresas neumnosti !

   • Zgornji

    HEH, DOOOBRO RAZLOŽENO !!! ! !!! :-D

  • Nata

   Kaj te pa tare ?? Ne znaš brati ??
   Drži samo, da se ne odzivajo na incidente . In to je slabo. Morali bi se odzvati. Narediti cirkus v EU!!!
   In sedaj bodo podobno napako – ali pa so jo že – glede vstopa Srbije? Namesto. da bo zahtevali odprtje Arhivov. . . . . . . . .hi. . hi. . . . pa ja de ? Saj niso na glavo padli komunjare !!

 • Antonius

  V verigi odgovornih za razmejitveni debakl s Hrvati je vsekakor na PRVEM MESTU treba omeniti BORUTA PAHORJA!!!!!
  Cerar je samo izvoljeni člen v verigi totalno nesposobnih, ki mu celo blefiranje ne gre niti od pameti in še manj od rok.
  Igra se urejanje vsakdanjih državniških zadev, ker nas želi prepričati, da on in njegovi v vladi resno delajo.
  Bežen sprelet od osamosvojitve do danes nam pokaže, kdo je najbolj odgovoren za katastrofalno politično, finančno, pravosodno in zdravstveno stanje v državi.
  Zahvaljujoč neodgovornosti volivcev in ostalim, ki se volitev izogibajo, Slovenijo 100 let po oktobrski revoluciji še vedno vodi Kučanov Centralni komite, ki po vzorcih Leninovega vladanja obvladuje izvršno, zakonodajno in pravosodno vejo oblasti.
  Kdor ni sposoben prepoznati vzrokov za katastrofalni mednarodni ugled in stanje v državi, kdor se ni sposoben soočiti s posledico svojih volilnih odločitev in pišmeuhovskih ravnanj, bo v času volitev zopet vse naredil, da nas bo še naprej v maloro vodil Kučanov Centralni komite.

  Povej mi, kam hodiš na dopust, pa ti bom povedal koga voliš.
  Pahor, ki je glavni krivec, da je Slovenija zgubila stik z mednarodnimi vodami in za vse ostale Slovence, ki so postali obmejni hrvaški državljani, svoj dopust tudi preživlja izključno na hrvaškem.

  • Goran Hvala

   Jst volim azijce…ker tam vedno dopustujem…ceprav dopustujem tud v slo…sam v slo nimam koga volit…eni in isti modelcki…pa sej nism od danes da bom pbkrozu enga ki ze 25let in vec greje jajca tam pa umeri neki obljublja pa tud 10% obljubljenega ne zrihta…namest na volitve grem na piknik…imam vec od tega…

   • Zgornji

    Res je, da se eni Paraziti Nikakor nezmorejo odstraniti , … tako da niti prostora za Prave kandidate več ni …

  • Zgornji

   DOBRO POVEDANO !!! ! !!! Ampak, Koga pa bi lahko volili, ko pa so bili takrat (skoraj) Vsi Zanič !!! ??? !!!

 • sloustava

  Cerar je nag, tako in drugace! Slovenec, dobro jutro, spametuj se! Kdaj v vsej nasi zgodovini se je zgodilo, da bi komunist branil svoj narod? Nikoli, ze ce zacnemo pri mladem hitlerjugnedovcu Dolancu, starem komunistu…! Nadaljevanje Dolanca je kucanizem, Cerar pa je njegova posledica. Narod crkuje, lopovstvo, klientelizem, amorala, zmaguje.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! NI PA CMERKO SAMO NAG, TEMVEČ JE ŠE ZELO ZLOBEN, IN ŠE ZABIT ZA POVRHU !!! ! !!!

 • resnicaboli

  Hrvati so rekli sporazum ne velja in tako je Cerar Erjavec pa se lahko skupaj z Pahorjem le slikajo.

  • Zgornji

   Ja, evo, in to je to . Zgodba “končana” iz njihove strani do PREVARANEGA naroda !!! ! !!!

 • Goran Hvala

  In kaj bi glede tega narefu jansa?..se sam zgoraj brez in v pumparcah postavil med colna..pol bi berjetno in eni in drugi usli to je res…sam kar neki nabijate…kolkr vem se jansa ni nic zmenu glede meje ko je bil na polozaju…je blo bel vazn cene bencina visat…aja sej res njega je zjebalo 500novinarjev…pa cela slovenija(no ja 3/4 slovenije) je blo proti…zato ni baje nic zrihtal…slovenski politiki so pac mutasti…in eni in drugi…cerar bi pa sam neki tuhtal pa nic natuhtal…oboji pa znajo prejemat placo brez problemov…

  • Zgornji

   No, to je delno Res, … le da so nam za Janezom še Zvišali DDV !!! ! !!! BAAAAAAANDA PARAZITSKAAAAAAA !!! ! !!! Namesto da bi ga Znižali, so šli v Napačno smer – smer za Uničevanje Gospodarstva ne pa za Pomoč že tako obubožanemu gospodarstvu !!! ! !!!

   • Goran Hvala

    Ne spremljam glih vsega vendar se spomnim ko sem prisel nazaj v slo ravno v casu ko so jj spravlel z oblasti…ja folk je noru…neko obsedeno stanje…de bo hmal poclo so govoril…ocitno narodu ni blo glih z rozicami postlano…ker ce bi blo ne bi sli na ulice takrat…ne poznam nobenga da bi si v lastno skledo sral ce mu gre dobro…torej nekaj je moglo bit in zihr sem da ni bil sam neki kucanov nateg..ker mi ne bo noben predal ideje da bi se upr nekomu pod katerim dobro zivim…kot da bi jaz zacel neki napadat svojga delodajalca ki me mastno placuje..le zakaj…al so pa to neke slovenske futke katerih jaz ne zastopim in zarad katerih sem se distanciral od slovenije…

    • Nata

     Joj, Goran, no ??Dobro živimo ? Ja, oni zgoraj. Na naš račun. Lahko je tebi pisariti. Saj ne živiš tu ? Zakaj le ? Zaradi Janše ? Če se enkrat ne bomo odločno ” poscali ” v svojo skledo ( točno vemo, komu bi bilo potrebno vzeti ), pozneje ne bomo imeli kaj, niti kam posc. . . . . . . .

     • Goran Hvala

      Jst ne zivim v slo zarad politike..in to vseh…in levih in desnih ker so pac nesposobni…zarad folka…mi pac ne disijo nateguni…pa nej bo to kdorhoce…od dol od gor sicer pa povecini slovenci…razmisljanje nasplosno…in glede na to da je slo tolk majhna da bi lahko vsi super zvel in se zastopl je ocitno bolje neki se kregat itd…fovsija pa vsak svojo goni…jaz imam boljse stvari za pocet…briga me kdo je koga s krampom potolkel pred 100 leti…tud moje so…sam da bom pa sam to nategoval v nedogled pa hvala lepa…verjetno noben ne bo iz groba skocu nazaj…jst se brigam za dans pa jutr…ne pa za leto 45 ko sm se se iz enega v drug jajc pretakal…vidu sm tud ze dost sveta pa spoznal ogromno razlicnega folka..zdej de so kar vsi isti sam zato ker so druge barve koze itd pac ni res…poznam dost slovencev ki niso nic boljsi od teh zdraharjev ki so med migranti…tak da pac vsak ima svoj pogled na zadevo…tud tam kjer je drzava 50mest na leastvici pred naso imas reveze…tak da za vse nikoli ne bo odlicno…ce ne druzga pac eni hocjo vec in vec…

     • Nata

      Tudi jaz sem videla že kar nekaj sveta. Pač gledava vsak s svojimi očmi. Že kot najstnica sem se čudila razlikam med državami . Saj oba veva. Nima smisla pisariti.

     • Goran Hvala

      Tocno…nima…

  • dež

   Sedaj je prepozno, ker je arbitražno sodišče odločilo kot je, v prid Hrvatom.
   Če bi pred referendumom poslušali Janšo in pogledali njegov zemljevid (namesto Pahorjevega), bi danes imeli neposredni dostop v mednarodne vode. V nasprotnem primeru Hrvati ne bi bili v EU.

   • Goran Hvala

    Aja kar jansa rece je kr tako pol…tud hrvati bi kar rekli ja…kdo bi jih pa prisilil v to?..sam jansa verjetno…so mel vsi cas da zrihtajo od leta 91 dalje…in kaj so zrihtal…neki lajal en cez druzga…hudo rihtanje…od enih in drugih…

    • dež

     Referendum o arbitražnem sporazumu se ni zgodil leta 1991 ampak 2010. Na tej povezavi http://www.dvk-rs.si/index.php/si/arhiv-referendumi/referendum-o-zakonu-o-arbitraznem-sporazumu-6-junij-2010 so rezultati, za stanje kakršno je so enako kot Pahor krivi vsi tisti, ki so bili na referendumu ZA.
     Zgodilo se je točno to, na kar je Janša pred referendumom opozarjal, da bomo v primeru arbitraže dobili služnost in ne direktnega dostopa do mednarodnih voda. S Hrvati smo izgubili še vse spore in tudi v tem primeru ni bilo nič drugače.
     Med osamosvojitveno vojno, ko je bil Janša obrambni minister, je MO vprašalo predsedstvo države, če zavarujejo (zasedejo) Savudrijski polotok. Pa je predsedstvo kategorično reklo NE, da je kaj takšnega popolnoma nedopustno.

  • Nata

   Kaj se repenčiš ?? Je že pokazal, kako se dela !Saj nam Hrvatarji stalno kradejo !Ko pokažeš, da si odločen in ne popuščaš, popustijo tudi oni.
   Saj je to stari štos. . . . . . . če ne boš ti, bom pa jaz .

   • Goran Hvala

    Kje so popustil?…kaj so vam dal?.kaj je jj zrihtal takrat?..ene 200km obale verjetno…pa spet to pise sam v kaksnem desnem prirocniku ker drugje nic ne vidim…pa sej se ne repencim…repencite se vi…jaz ti napisem in vprasam kaj je zrihtal…pa se repencim…dej zresn se…repnci se ponavad tist ki hoce in hoce svoj prav ufurat…jaz ga nocem..vas sam sprasujem dolocene stvari in cakam na odgovor…de bom vedu ane…

    • Nata

     Žal se ne spomnim natančno. Mislim pa, da je šlo za Trdinov vrh. Ker je takrat priskočila na pomoč vojska, so komunjare zagnale vik in krik. Hrvatje pa so prenehali z deli. Tudi na Kolpi so kar gradili mostove. . . . . .Upam, da mi bo kdo pomagal z boljšim spominom.

     Veš, tako hitro skočiš v kontro, da nisem našla bolj prikladnega izraza. Lep, slovenski izraz. Sem pa čisto resna.
     Ko bi tako ravnali že takrat ob postavljanju tiste mejne hiške na naše ozemlje. . . . . . . Pa še so bili primeri.
     In je pravzaprav žalostno, da omenjaš samo tisto našo lužo. Še marsikaj drugega je bilo.
     De boš pa vedu, se bom pa pomatrala tekom dneva.

     Ni hudir, da bom našla in ti malo pomagala v tvoji nevednosti. No, verjetno bolj v nezanimanju za vse, kar se tiče Slovenije, ki je ne maraš.

     • Goran Hvala

      No kar poisci mi….mi je se vseeno zanimivo za brat…bom se sam kaj poiskal…sam sele za vikend…ker drgac nimam vec casa jot napisat par komentarjev…zvecer ko pridem domov mi pa tud ni za brkljat po internetu po stvareh ki danes nimajo pomena…razen za drklat en druzga..

  • traktor

   Miško,kot vemo je ravno Janša poslal specialce na našo vzhodno mejo,ko so ga Hrvatje srali.In je bil takoj mir.

   • Goran Hvala

    In kaj je naredu pol?…specialce loh posilja vsak..vsake 5 min misko pa s tem nisi nic resu…

    • traktor

     Lej, najprej moraš za to imeti jajca. Pol je blo pa to, da so se Hrvatje usral, ko so vidli, da gre za res in prekinili z deli.

     • Goran Hvala

      Loh so prekinil z deli…usral ne vem kolk so se…meja pa se zmeri ni bla resena…je tako?…

 • Zgornji

  PRODALI SO NAM DRŽAVO, POKVARJENCI ZLOBNI MALOMARNI BANDITSKI !!! ! !!!

 • plamen100

  No pošteno napisano, kar levi fašizem vseskozi prikriva, kot je prikrival pranje denarja, 100 letni rop v TEŠ 6 in še in še. To da slovenska policija nastopa z gumenjaki je pa je zgodba zase. Sedaj bi morali na prvega gumenjaka naložiti Cmerarja na drugega pa Erjavca in ju napotiti hrvatom naproti. Jasno je da si slovenska policija ne upa bliže hrvaškim ribičem saj sebojijo da bi jim kdo zagnal hrpuno v gumjasti čoln in jih potopil, si zamislite še večjo sramoto kot je tako se danes kažejo z gumenjaki, da malo od bevande okajeni barba potopi slovensko policijsko floto??? In kdo je nabavljal te neuporabne čolne? Gre za popolnoma enako zadevo kotje šlo pri kacinovih topovih ali pa za “modernizacijo” že20 let upokojenih tankov z kao aktivnim oklepom, sedaaj pa tega zarjavelega kupa železa noče nihče kupiti. Po dugi strani pa se nihče ne vpraša od kod upokojencem tako niske komunistične pokojnine??? No naj si najdejo vzrok zato v teh topovih, tankih in ostali zgrešeni nabavi MTS za vojsko in policijo. Kako so lahkoHrvatjedobili 15 helikopterjev Kiowa, hamerje, nemške tanke in še in še?? Pa mi?? Ma res si niti te države ne zaslužimo in ni denarja da bime kdajkdo prepričal da vzamem orožje v roko zato državo, zaradi mene ji lahko zagospodarijo Italijani, Avstrijci ali pa celo Hrvatje, vsak ki bi prišel bi vsaj to rdečo zalego spravil s položaja!

  • Nata

   Pa še tiste gumenjake bi jim izpod riti vzeli, da bi kakšnemu svojemu v JU dali !!

 • Franjo Trojner

  Hrvaški ribiči se ob grobi kršitvi našega teritorijalnega morja kljub opozorilom naših ubogih policajev v pvc čolnu za njihova izrečena ustna opozorila ne zmenijo. Še več , celo posmehujejo se jim in jim iz svojih bark kažejo tiča, jajce in rit in s tem nazorno povedo kaj si mislijo o naši državi in nadzoru meje na morju. To tudi posnamejo in se s tem nato še hvalijo po njihovi nacionalni TV in to v prisotnosti njihovega premiera Plenkovića, ki se temu primitivizmu celo privoščljivo nasmiha. Uradna hrvaška politika, narod, vlada, predsednik vlade Plenković in celo predsednica Hrvatov Kitarovička razsodbe arbitraže zavrača in je ne priznava kar nam
  javno in jasno ob vsakem uradnem ali neuradnem nastopu tudi pove, povedo. Zato hrvaški ribiči še vedno lovijo ribe do in včasih tudi preko sredinske črte Piranskega zaliva in to mejo na morju, ki jo kot edino Hrvati priznavajo tudi nadzirajo z svojimi policijskimi in vojnimi ladjami. Naša leva vlada, koalicija z cincajočim že čisto prestrašenim premierom Cerarom in izgubljenim zunanjim ministrom Rjavcem katerega skrbi le varnost njegove nepremičnine na hrvaškem pa v jok in tožita in še to ne preveč pogosto poredne Hrvate institucijam EU in tudi Rusom od katerih pričakujeta pomoč????Slovenska celovitost teritorija je ogrožena in s tem suveren nadzor našega teritorija, ker so Hrvati okupirali znaten del našega morja in s tem grobo, nasilno posegli v nedotakljivost in veljaven z pogodbo predpisan režim zunanje meje EU. Zaradi nesposobne leve vlade, koalicije in cincajočega nesposobnega že čisto prestrašenega predsednika vlade Cerarja in njegovih ministrov in ministrc, ki ne ukrepajo, je ogrožen SLOVENSKI NACIONALNI INTERES, OZEMLJSKA CELOVITOST. Če država sama ni sposobna zagotavljati nadzor nad svojim ozemljem, mejami tudi država ne more biti. In ker ta leva vlada z vsemi ministri in ministrcami in z samim predsednikom vlade Cerarom zunanjim ministrom in notranjo in obrambno ministrco na čelu niso sposobni izvajati z ustavo določene naloge jih je potrebno takoj odstaviti in postaviti pred sodišče. Tudi predsednik države g. Borut Pahor bi, kot vrhovni poveljnik SV moral v tem primeru okupacije znatnega dela našega teritorialnega morja reagirati, kot mu funkcija predsednika države ob okupaciji veleva. Tako bomo pa zaradi nesposobnih levih politikov, leve vlade, levega premiera Cerarja in levega predsednika države Pahorja SLOVENCI V MIRU BREZ IZTRELJENEGA ENEGA SAMEGA ŠUSA IZGUBILI DEL NAŠEGA MORJA. Če bi mi domoljubi in takratna domoljubna demokratična oblast takrat ob agresiji agresorske JLA storili enako, kot počneta danes Cerar in Pahor Slovenija danes gotovo ne bi bila samostojna država! Sram vas naj bo levičarji, tu in danes se ponovno vidi vaša pokončnost, hrabrost, vso domoljubje/vsa ljubezen do SLOVENSKE ZEMLJE, MORJA, DOMA IN LJUDI. Hm nimate Rusov spredi pa vas je vse petelinjenje hitro minilo! Junaki pa taki!

  • Franc Šink

   Kakšen PVC čoln neki.Mene bolj spominja na večkrat zaflikano notranjo traktorsko gumo.

 • Cenzuriran 4x

  Za STA je tako Cerar povedal, da slovenska policija že nadzira morje v skladu z mejo, ki jo je določilo arbitražno sodišče, a se še ne odzivamo na incidente.

  • Nata

   Kako jo nadzira, če je pa ne ?? Ja, no. Potem pa samo misli , da nadzira ? Misliti se pravi nič vedeti ?

 • Kučko pod pručko

  Mevžasti Cmero in odločna poljska vlada

  To da je Cmero lažnivec, itak vemo. Sicer pa to za levake ni nič novega, saj poleg kraje, terorja in še podobnih nečednosti najbolje obvladajo prav laganje. Je pa Cmero tudi velik neodločna cvikatorska mevža, ki se boji za svojo rit. Nobene konkretne akcije še nismo videli od njega in dvomim, da jo bo izvedel prav pri branjenju Piranskega zaliva.

  Se spomnite njegovih, s figo v žepu izrečenih besed? “Prisegam, da bom spoštoval ustavni
  red, da bom ravnal po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval za
  blaginjo Slovenije.” Same prazne besede. Floskule. Človek se očitno ni niti zavedal, kaj je ob nastopu svojega položaja izustil. Ali pa se na vse skupaj požvižga, kar je bolj verjetno.

  Pred dnevi, ko so afriške zveri v Riminiju brutalno preteple mlajšega Poljaka, njegovo ženo pa skupinsko posilile, se je takoj zbral poljski politični vrh. Že naslednji dan so sporočili, da bodo v Rimini odšli njihovi policijski preiskovalci, poleg njih pa tudi javni tožilec. Česa takega od našega nedonošenčka niti v sanjah ne moremo pričakovati!!!

  • Res je. Za slovenski narod mu je toliko mar, kot za lanski sneg. Ob tem ne smemo pozabit, da je bil veliko let svetovalec prejšnjim vladam. Le kaj jim je svetoval ? Če ne bo narod sam poskrbel, nam bodo Hrvatje še koprščino odnesli.

   • Alois Kuhelj

    No way,bo srbin Popovic preprecil!!

  • Kučko pod pručko

   NOVOLETNO VOŠČILO

   ŠE ENKRAT V ČASU JAZ VAM KRATKEM,
   BESED PRIJAZNIH VSEM PRIMAKNEM,
   NIKOGAR NE BOM IZPOSTAVLJAL,
   Z NIKOMUR POSEBEJ NE NAZDRAVLJAL,
   GRE VSEM VAM ISKRENA MOJA ŽELJA,
   ZA SREČO, ZDRAVJA IN VESELJA.

   Vaš Kučko pod pručko

 • Kučko pod pručko

  Ljudje, ne hodite na hrvaško morje

  Vsak Slovenec, ki hodi na hrvaško morje in nosi evre tem pokvarjenim Balkancem, je sokrivec za stanje v kakršnem smo. Vsak, ki je pretekla leta preživljal dopust na njihovi obali nosi odgovornost za del izgubljene slovenske zemlje. Vsak, do zadnjega. Tu ni opravičila, češ da imam tam prikolico ali stanovanje. Kako se lahko tisti, ki nosite zasluženi denar najboljh pokvarjenemu narodu bivše Juge, dobro počutite med temi hinavci?

  Če bi se vsi Slovenci ravnali po meni, bi Hrvati piskali povsem drugače, predvsem pa bi se do Slovencev obnašali kot do spoštovanega naroda. Z ženo nisva bila na hrvaškem morju že od prvih incidentov, ki so se začeli takoj po osamosvojitvi. Niti enkrat nisva bila na Hrvaškem in nikoli več ne bova. Raje hodiva v Grčijo, kjer so naju ljudje iskreno veseli in kjer se odbro počutiva.

  Morda bodo te besede koga le predramile. Predvsem tisti, ki imate pred seboj še dopust in ga mislite preživeti na Hrvaškem, spremenite svojo odločitev. Pojdite v Grčijo, Turčijo, Tunizijo, Španijo ali kamorkoli, samo k Hrvatom ne.

  Upam, da bom čez dober teden koga od vas srečal na Rodosu!!!

  • FUCK COMMUNISM

   Lej prjatu, jaz sem bil na Hrvaskem nesterokrat in niti enkrat samkrat tam nisem imel problemov! Niti enkrat! Ti spori so pa podpihovani s strani politike in medijev, ne ljudi. Hrvatom se zdi to sranje z mejo in arbitrazo ravno tako bedasto, kot vecini Slovencev. S Hrvati ni nic narobe, ce se clovek tam obnasa kot gost, kar tujci, vkljucno z nami Slovenci, smo. Pojdi na dopust kamor zelis a zame lepse obale od hrvaske v Evropi ni.

   • Kučko pod pručko

    S tem si povedal vse o sebi, zato mi je škoda izgubljati nadaljnih besed!!!

    • Miro Jereb

     Če nisi doma si gost drugje…

     • Anton

      jaz se v ISTRI, ki so jo Hrvatje protizakonito odvzeli nam,ne morem in predvsem nočem biti gost.Najbrž sem za izdajalce, populiste nacist, fašist blabalbla, kar me niti ne gane preveč, ker vem, da sem v prvi vrsti nacionalist, skratka domoljub.

      sarkazem press

    • samsara

     Taki in podobni najdejo nešteto izgovorov, ki prepričajo le njih in njim podobne.
     Imam izkušnje s Financ, glede odzivov ‘zavednih slovencev’, ki vestno podpirajo hrvaški turizem in njihovo balkansko ekspanzionistično, do slovencev podcenjevalno in omalovaževalno obnašanje.
     Nisem še dobil potrdila ali je kdo kje na hrvaškem zasledil jedilni list v slovenščini.
     Slovenci so drugi največji podpornik hrv. turizma a jedilnih listov v svojem jeziku si v sosednji državine očitno ne zaslužijo. Si jih pa zaslužijo po pripovedovanju prič, Albanci, Slovaki, Poljaki, Rusi…
     Da se ne bi kdo v stiski ‘obesil’ na moje izpostavljenje jedilnih listov. To navajam zgolj kot simbolično postavko, ki pa v resnici ni simbolična. Balkanščino v raznih odtenkih in skupinah obvladam že zeloo dolgo.

   • Miro Jereb

    Realno.

   • janez cepec

    podpihvat sta ji začela Janša in Sanader

   • Nata

    Hm. . . v tole pa nisem prav nič prepričana. Smo vsi ljudje.
    Saj vemo, kako je bilo npr. proti koncu 80 let. . . . . .so ljudje iz Juge rekli kakšno v našo korist, ko so nas vsi pljuvali ? Vse tiho je bilo . Podobno je sedaj z musimani. Kje so ?? Je imel kdo pogum obsoditi to, kar se dogaja po svetu in pri nas ?
    Ja, ja imajo srečo! Tisto morje jim je enkrat kar padlo v naročje in bi sedaj radi še malo več.

   • Alois Kuhelj

    Pridi k nam v juzno CA ali pa na Florido,pa bos videl plaze obale in fejst babe!

  • Resnica

   A pol je grims tudi sokriv za stanje v kakršnem smo ? Še celo pragozdove je slikal na poti v komunistično meko, pa to…..

  • RealRevolution

   Kucko, zelo domoljubno napisano pa ceprav sedaj kdo “viha nos”,si napisal zelo realno stanje in se tega zavedas,kar je najpomembneje pa to delis in osvescas ljudi tudi s temi navidez nepomembnimi pocetji,ki pa bi bili resitev v marsicem.Tako samo podpiramo Hrvate,nazalost hinavce za Slovenijo…

  • Alois Kuhelj

   Kdor jih je pustil v EU,je usral najvecjo motko vseh casov,period!

 • janez cepec

  in kuga ste dokazal s tem člankom? a so vas Dudeki ustaul, a so vas kej jebal? niso, ergo, mirno ste uhka šminkiral pa Piranskem zalivu. ništa od senzacije

 • princeska

  Pahor, glavni krivec za to sranje, je zbežal v mirne predsedniške vode. Glejte, da ne boste ponovno volili zanj, on je slaba izbira, še moralna avtoriteta noče biti, ker bi se potem moral lepše vesti (odpade zaljubljeno poležavanje na stopniščni ograji). To mi delaj miška!!!

  Arbitražo smo izgubili, rdeči pa se je veselijo kot izredno uspešno. V realnosti smo bitko na moralnem parketu že kdaj izgubili, a nam jo še vedno prikazujejo kot dobljeno. Zgube takoj skupaj s spomenikom Edvardu Kardelju odnesti na smetišče zgodovine.

  • Poštenje velja

   Izgubili smo vojno!
   Mladina odhaja.
   Konec je.
   Ende.
   Samo da udari kriza bo ponovno
   Klanje.

   • FUCK COMMUNISM

    Takrat ne bo dileme na katero stran se postavit, tako kot je bilo to med 2.sv. vojno. Tokrat bodo stvari popolnoma jasne. Ali bos za Slovenijo, Slovence, naso zgodovino, tradicije in vrednote, ali pa bos za multikulti, dajanje prednosti pritepencem, cefurjem in ciganom, pederajsarstvo, molzo drzavnega denarja, perverznost in razkroj druzbe. Zase vem na kateri strani bom!

    • Orbit_NG

     Enako. ;-)

 • Ryuk

  Obstaja možnost, da se Cerar in Plenković dogovarjata za incidente. Nenazadnje se pri nas bližajo volitve, pa morajo malo popestriti zadevo.

  • Resnica

   A tko kot sta se janez pa sanader ? Čist možno.

 • FUCK COMMUNISM

  Enonogi hudic je prodal Trst, Furlanijo-Julijsko krajino in Korosko, da je dobil nazaj porazence in jih na veliko ubijal, pezde Kardelj nam je naselil cefurje… zakaj bi danasnji levuharji delali s Slovenskim ozemljem in slovenskim narodom kaj bolje?!? Zmetat jih je treba da ne recem kam!

  • rrrrr

   Poražence? Misliš na slovenske vojake, domobrance? In v kateri bitki in kdaj jih je, po tvojem, enonogi samozvanec porazil?

   • FUCK COMMUNISM

    Jih ni, se strinjam, a so kljub vsemu bili na zalost na porazeni strani.

 • mojca.arh

  Kdo bo vzpostavil mejo iz arbitražnega sporazuma, kdo?
  Pahor je zakuhal in spizdil, Cerar ima usrane gate.

 • Izdajalci Slovenskega naroda so še vedno na najvišjih položajih. Mi to leta in leta gledamo. Poglejmo si njihovo držo! Mlahava, strahopetna, lulčkasta, šmrkava,.. Poglejmo si držo Hrvaških vodilnih: pokončni, vztrajni, močni, moški,… Z gumonom on varuje mejo…morš bit zabit in izdajalec.

 • Lisjak

  Sedi Miro na kamenu, prolazi, Plenković i pita ga:Što je,Miro,sediš i razmišljaš?Majok,samo sedim!

 • bednick

  Na slo. državljana pride 2,3 cm slo. obale.
  Vaši komentarji so bistveni daljši.

  • Lustrator

   KAJ je zašuštral, je jasno vsem, ki znajo seštevati 1+1 in vsaj malo poznajo zgodovinske razmejitve med državami in diplomatske opcije, ki smo jih imeli pred hrvaškim vstopom v EU – problem je v tem, ker večina slovencljev (predvidevam, da vključno s tabo) ne ve KDO je to zašuštral ali pa enostavno nočejo/nočete vedeti, ker ste sami oba lika postavili na čelo države. Vemo torej KAJ je narobe in nekateri vemo tudi kdo je za ta narobe odgovoren, a kaj ko nas je premalo, saj se večina slovencljev v vsakdanjem življenju ukvarja s popolnoma postranskimi stvarmi, ki z državnim blagostanjem nimajo nič opraviti. Svojo izjavo umaknem nazaj, ko vidim pred predsedniško palačo in parlamentom tebe in še vsaj 200.000 razjarjenih Slovencev, ki bodo od Boruta in Cmerarja (ter njunih strank) zahtevali prevzem politične odgovornosti, takojšen odstop iz politike in povračilo vseh stroškov, ki jih je rdeča klika povzročila slovenskemu narodu v času svoje vladavine.

   • Alois Kuhelj

    Tako se govori!!

  • Nata

   In ?

  • MižekFiga

   Tvoj lulek ni daljši od 2,3 cm. Več placa nisi nameril?

   • bednick

    Tole zgoraj je pa sovražni govor.
    Bom kopiral.

    • Alois Kuhelj

     Zavisi,ce se je Mizek zlagal,potem bi morda lahko bil sovrazni govor.Men se zdi,da Mizek dobro vidi,ceprav mizi in se ni nic zlagal!!!

 • RealRevolution

  Cerar zavaja in bo zavajal vseskozi dokler bo na vladi.Potem ne bo mogel in zato je edina resitev,da “spakira kovcke”!
  Ko volite obkrozite SDS stranko,ki bo nekaj naredila,ker to zna in je sposobna.S pomocjo ljudstva pa bo dosegla tudi spremembo ustave,lustracijo in druge stvari,ki se jih bodo pa “rdece mravlje” oklepale kot pjanec plota.
  Racunajte na konflikt…

 • Borut Stari

  Ni dvoma,da ima Slovenija, dolžnost in pravico izvajati nadzor zunanje šengenske meje. Če je razsodba arbitražnega sodišča implementirana in meje po razsodbi določene in jih potrdi DZ, je Slovenija dolžna striktno izvajati nadzor prestopanja zunanje šengenske meje vseh oseb. Tudi ribičev in policije, kateri v uniformi in oboroženi nimajo pravice vstopanja v tujo državo. Evropska komisija bo če bo Slovenija šengen izvajala končno Hrvaško opomnila za poskuse ilegalnega prestopanja meje izven uradnih mejnih prehodov. Ker ima pooblastilo pri obrambi meje tudi vojska lahko mejo brani tudi s vsemi sredstvi ki jih premore. Tudi z vojaško ladjo/ladjami. Vse pod pogojem, ponavljam, da je meja določena z implementacijo v slovenskem DZ. Ali to Hrvaška prizna ali ne nima pomena. Evropska komisija bo morala ukrepe Slovenije sprejeti in ustrezno ukrepati.Prepričan sem, da bodo vojsko pri obrambi meje celo Hrvati in ostale članice EU morali upoštevali.

 • The Man Who Saw Tomorrow

  Neizpodbitna in javno dostopna dejstva o našem denarju:
  1. Stranka SDS je lani prejela nekaj nad 1 milijon evrov davkoplačevalskega denarja.
  2. Stranka SD je lani prejela 467.000 evrov davkoplačevalskega denarja.

  • MižekFiga

   Stranka murglskega centra JE PREJELA VEČ od SDS. Ves denar so zagonili samo zato, da so nasprotovali domoljubnim predlogom zakonov SDS.

   • The Man Who Saw Tomorrow

    Hhahhaa!! Wow…

  • rubec

   Normalno. SDS je stranka, SD je pa Moira Orfei.

  • rabbit

   Obe stranki sta to prejeli na podlagi volilnega izida prejšnjih volitev na podlagi zakona, ki prepoveduje da bi stranke prejemale denar od podjetji. Se pa vprašaj koliko je stranka SD oz. njena predhodnica prej pokradala tudi od tebe.

 • MižekFiga

  Sedanja oblast deluje samovoljno ne glede na članstvo v EU in NATO. Ddr. Kučan sanja Srboslavijo, Pahor ustvarja nekakšno balkansko federacijo. Danülo skrbi za Udbo in skriti politični kriminal skupaj s prodajo premoženja Rusom. Nekdanji CK je aktiviran in deluje pospešeno proti Sloveniji in Slovencem. Njihove vloge so enake kot so jih imeli ob osamosvojitvi. Menda je to “novi Forum 11”.
  Pričakujejo razpad EU in tako tudi delujejo. Kot država nismo niti pošteno zaživeli in še ukradli so nam jo. Ne pričakujte, da se bodo sedanji oblastniki karkoli zavzemali za nas. Po naslednjih volitvah bo moč veliko popraviti in naj Vas ne skrbi 50% večina SDS v parlamentu. Pametni in domoljubni se bodo priključili za ustavno večino.

  Ne pričakujte od komunistov karkoli za NAŠO SLOVENIJO!

 • lauraas

  Ladja triglav pa vozi črne v Italijo.

 • The Man Who Saw Tomorrow

  Sem se potrudil in naredil še en profil in screen print blokade.
  Da vam prikažem vaš medij resnice v pravi luči.
  Izvolite:
  http://imgur.com/a/uT4Un

  • Gru

   Cenzura hujsa kot naHanzi tv ;)

 • sprehajalec

  Seveda so se stvari zapeljale tako daleč, da nihče ne more sedaj popustiti. Pač posledica 27 letnega šopanja prebivalstva v obeh državah. Četudi Hrvaška priznava, da arbitraža niti ni slaba za njih, pa se sedaj ne more umakniti. Torej situacija je naslednja.

  Tista hrvaška vladajoča stranka, ki podpiše arbitražo = obsojena na izbris iz zgodovine.

  Vladajoč levi režim v Sloveniji, ki ne uveljavi arbitraže = ponovna izvolitev skupaj z Erjavcem.

  Toliko o slovenskem domoljubju.

 • Franjo Trojner

  Medli, cincajoči in niti malo domoljubni politiki vladne koalicije nam jemljejo prihodnost in zapravljajo ugled v svetu in na našo žalost tudi naš teritorij morje in ozemlje. Ker bomo v kratkem v teh za Slovenijo in vse Slovence pomebnih in negotovih časih izbirali predsednika države je pomebno, da to mesto zasede stabilna in načelna oseba, kar vsi zdajšni kandifati skupaj z aktualnim predsednikom države Borutom Pahorjem roko na srce zagotovo niso, zato predlagam psihoanalitika Romana Vodeba ZA predsednika države! Moj glas dobi vedno in takoj. Narod bo po predsedovanju narcisoidnega, afnastega, poženščenega Türka in
  Pahorja na čelu države, svoje je dodal še vedno cincajoči predsednik vlade Cerar zagotovo nujno potreboval usluge psihoanalitika. Freud je v začetku XX. stoletja zapisal , da združuje psihoanaliza tri vidike: raziskovanje, teorijo in zdravljenje. Državljani Slovenije smo tudi in ptedvsem po zaslugi naših neuravnovešenih politikov izgubljenih v spolu času in prostorju nujno potrebni celotnega tretmana Bog daj novega predsednika države psihoanalitika Romana Vodeba!

 • tarantela

  Mater, klele šklemfate po tipkovnicah, zberte se kup pa hajd branit naše morje, sej ste tud med vojno šli u domobrance “branit očetnjavo”!
  Izprsite se no, nabirat pozitivne točke in pokažte že enkrat, da znate še kej druzga , kt šimfat!

  • Franjo Trojner

   Čuj ti pajek pri lapah ste vi levičarji vedno močni, pri dejanjih pa edino če so Rusi pred vami. Vaš Tito je je Italijanom dal naš Trst z zaledjem in kr zajeten kos našega morja, Kardelj je po vojni hrvatom doniral še velik del našega ozemlja na kopnem v Istri in tudi Medžmurju. Sedaj nas je vaš Borut Pahor z svojo noro arbitražo oropal še naziva pomorske države, Cerar, Brglez, Rjavec, Katičeva in ona blond Vesna Gjerkeš Žnidar pa, bodo kot vse izgleda Hrvatom brez izstreljenega šusa prepustili še pol Piranskega zaliva. Ma kaj je z vami levičarji? Vam naša SLOVENSKA MATI, ZEMLJA, DOM in DOMOVINA res nič ne pomenita? Ali vas je preprosto brez pomoči vaše Rusije strah karkoli narediti za zaščito naših interesov in obrambo od Hrvatov okupiranega znatnega dela našega morja? Ma kaj vam je mone? Mi domoljubi smo korakali in se borili v vojni za Slovenijo med tem, ko ste vi prek edinega prostega mejnega prehoda Jurij v nepreglednih kolonah bežali na varno v Avstrijo in se vračali, ko je bilo vojne konec. In pajek, če bo treba bomo domoljubi korakali in se borili za našo sveto zemljo, morje, demokratično državo, dom in svoj SLOVENSKI ROD vedno znova in znova, dokler bo pač potrebno in prelite zadnje kaplje srčne krvi. TODA gotovo NE, pod vašo levo vlado in vašo mavrično zastavo.

 • xtc

  Nehajte se slepiti glede Piranskega zaliva je izgubljeHrčki tiho podporo ZDA in dokler bo tako nebomo dobili nič in zahvalite se Milanu,Miru,Cerarju in ostali levaško rusofilski druščini in nehajte sanjati.Jasno je ,da imajo Hrčki v očeh ZDA večjo kredibilnost in vse to zarafi levaškorusofilskih vlad v Sloveniji ,zaradi antiamerikanizma in še česa utegnejo v prihodnje Hrčki iztržiti še več,še posaebej,če še bomo napreje šarili z Rusi in še posebej ,če bodo v to godljo skušali slovenski levaki potegniti še Ruse,kot to že razmišljajo levaki,vse to bo le še okrepilo podporo Hrčkom nam pa nakopalo nove izgube in težave.

 • if

  Dejstva pravijo “slovenska levičarska oblast je državotvorno impotentna vključno”.
  Slovenska levičarska oblast je nabor nesposobnih ljudi, ki vsaj zaradi svoje nesposobnosti delujejo protsi samostojni Sloveniji in njenim vitalnim ciljem.

 • Slovenec

  “Ko je naša ekipa prešla čez polovico Piranskega zaliva in do arbitražne meje, so nas v ozadju spremljali tako hrvaški policisti kot tudi čoln slovenske policije. Najbrž so nas opazili. In kaj bi se zgodilo, če nas ne bi? Ribič Radin nam je povedal, da če bi pluli še dlje, bi se nam hrvaška policija postavila ob bok.”

  Torej kaj? Sami ste napisali, da je slovenski ribiški čoln plul “čez polovico Piranskega zaliva in do arbitražne meje”, v ozadju pa vas je spremljal čoln slovenske policije in zgodilo se je – NIČ!!!!

 • Sodni dan

  Haha lepa nova24 tv . To je to samo na tem portalu se izve resnica. Najbolši ste.

  • Nata

   Seveda!! Saj zato si pa tudi ti tukaj ?

 • Franc Šink

  Zakaj se Sokolcu in tisti privilegirani babnici nič ne zgodi? Ali imajo nas za norca ali kaj?

  • bednick

   Če ti bi imel vsaj malo pojma o politiki, bi vedel!

 • valentin

  Film je zrežiran in sedaj na ogled javnosti.

 • Anton

  res je težko biti genij , če te obkrožajo levaki. Ni dovolj da moram nebuloze brati, poslušati v njih režimskih medijah, sedaj so se ti takoimenovani superiorneži, intelektualci zgrinili še sem drek mešat. Uboga država, kateri vlada levaška roka

  sarkazem press

 • bednick

  Kje so naše ladje?
  Ljubljana je v Kopru, Trbovlje so na Madagaskarju, Triglav pa pluje proti Buenos Airesu.

  • Nata

   Oooo, jaz sem pa mislila, da Triglav še vedno rešuje one ” begunce “

 • Anton

  lažejo kradejo nič ne delajo, skratka vse po stilu naše najbolj etično-moralne vlade doslej, skratka nategujejo nas po dolgem in počez.

  COPY-PASTE:

  “Minulo nedeljo zvečer je ministrstvo za gospodarstvo na svoji spletni strani objavilo pismo Magne Steyr, podpisal ga je gospod David Adam, vodja projekta Magne Steyr za občino Hoče-Slivnica (tako imenovani Magna Nukleus), naslovljeno pa je bilo, pozor, na “Dear State Secretary” Jureta Lebna, državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo. Gre za pismo o nameri za gradnjo “industrijskega železniškega tira” za potrebe Magne Steyr, kar naj bi bistveno zmanjšalo škodljive emisije v zraku zaradi cestnih prevozov avtomobilskih delov od avstrijskega Gradca do Magnine lakirnice v Hočah in spet nazaj, tja do Gradca. Pisno o nameri sicer ne vsebuje nobenih pravnih zavez. Ministrstvo za gospodarstvo je pismo v dvoumnem prevodu in, kot bomo videli kasneje, tudi v očitno namerno popačeni verziji objavilo na svoji uradni spletni strani ter ga prek Slovenske tiskovne agencije takoj plasiralo na spletne portale večinskih medijev. Na podlagi te Magnine zaveze naj bi se potem nevladna organizacija Umanotera odpovedala pritožbi zoper sporno okoljevarstveno soglasje, ki ga je Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) izdala za projekt Magne Steyr v Hočah.
  Toda vse kaže, da gre samo še za eno novo prevaro v projektu Magne Steyr skozi celo vrsto laži Cerarjeve vlade. Že naslednji dan se je namreč izkazalo, da gradnje industrijskega železniškega tira ne bo financirala Magna Steyr, kot je javnost zavajalo ministrstvo za gospodarstvo, ampak Cerarjeva vlada oziroma ministrstvo za infrastrukturo, plačali pa slovenski davkoplačevalci. Ministrstvo za infrastrukturo je namreč ta ponedeljek popoldne, potem ko so se med novinarji že razširile govorice, da tega železniškega tira v resnici sploh ne bo plačala multinacionalka Magna Steyr, ampak Slovenija, spet prek STA preventivno sporočilo, da je, citiramo, “v postopek izdelave in usklajevanja idejnih zasnov za izvedbo železniške povezave do mariborskega letališča z možnostjo odcepa industrijskega tira na načrtovano industrijsko območje Magne v občini Hoče-Slivnica kot potencialni investitor vključena tudi Magna”.

  Iz celotnega sporočila ministrstva za infrastrukturo tako izvemo, da bo vlada industrijski železniški tir potegnila do (bodočega) zemljišča Magne Steyr, kar naj bi slovenske davkoplačevalce stalo dodatnih 4,3 milijona evrov, Magna pa naj bi železniški tir postavila samo zraven svoje lakirnice. Povedano drugače: Magna Steyr pošilja pisma in “sprejema zaveze”, ki jih bodo plačevali slovenski davkoplačevalci?! Viri pravijo, da bo industrijski železniški tir, ki ga bo “zgradila” Magna, dolg približno 200 metrov(?!), železniški tir do Magne, ki ga bomo za Magno Steyr plačali davkoplačevalci, pa naj bi bil dolg 1,4 do 1,6 kilometra.

  Pozorno branje pisma Davida Adama v angleškem jeziku pa nam tudi pove, da bo Magna Steyr teh 200 metrov svoje železniške proge zgradila samo v primeru, če in šele ko bo vlada speljala železniški tir do vhoda Magne. In da je tako ali tako vse še odvisno od komercialnih naročil, ki jih bo ali pa jih ne bo imela – Magna Steyr. Še natančneje, kot piše David Adam, po železnici bodo vozili, če bodo takšne potrebe njihovih strank?!

  Vsekakor pa se na ta način subvencija Cerarjeve vlade za projekt Magne Steyr samo še povečuje, od predvidenih 28 milijonov evrov na 32,3 milijona evrov! In vse to še vedno samo za obljubljenih 400 delovnih mest?!

  Hanžek pa bo zaradi umika pritožbe izstopil iz TRS”

  sarkazem press

  • Nata

   Ja, pozorno branje. . . . . . .pa površno, celo v važnih delih zamolčano poročanje. To je velika ” sposobnost ” komunjar ” in njihovih medijskih hlapcev.

  • traktor

   Pizda vam materna,dejte men teh 32 m, pa boste vidl,kolk bom jaz zaposloval,pa kaj vse bom uredil.Preklete barabe,kdo pa nam kaj financira, pa jim mi bašemo njihove nenasitne riti. Fuj.Tone dober si tole izvohu.

 • Franjo Trojner

  Primorci kaj te niste povedali, da nimate dovolj barkač, da pred svojim pragom naše Slovensko morje pred agresijo hrvatov ubranite? Samo recite pa vam Štajerci kakih taužnt ranc z posadkami vred na pomoč pošljemo. Čujte primorci saj nea morete od totih dveh policajev v gumenjaki zahtevati, da bodo vas in naše morje pred hrvati varvali! Od tote cincajoče vlade pa itak ni nobenega življena pričakovati, tote še ja samo piar službe gor, pokonci držijo, drugače bi se že davno s podnom v vertikali srečali.

  • Slavko Drev

   Primorci sami gobcati rdečkoti ste, zakaj ne branite naše morje.

   • Alois Kuhelj

    Dej ga srat,al ne vidis kako je slovenska obala infested z juznjaki,od Popovica pa do najmanjsega siptarskega sladoledarja,vsaj tako jest vidim iz daljave!!

  • lokec

   Slovenci se nej sekirajo za piranski zaliv. Oni so se borili samo v 2 SV.

 • Johan

  Slovensko morje je bilo prodano Hrvatom !
  To dobro ve Pahor !
  Ukinite pomorski zakonik NE RABIMO GA VEČ !

 • Janez

  No ?
  ERJAVEC, DR. CERAR, “ŽAL” PREDS. PAHOR – KJE STE?
  Uredite
  ZADEVO. NIČ NISTE UREDILI – TO VEMO VSI.. Kakšen blef. L.r. J. KOMENDA

 • antimur

  V kolikor bi se driskasti in odvratni Cerar vsaj pol toliko zanimal za Piranski zaliv kot se za babe, bi bil cel zaliv naš in to brez prerekanja s sosedi. Sicer pa ne vem kako se lahko kakšna ženščina sploh odloči za takšno odvratno, mevžasto kreaturo, razen, če ni keš 3,14čka.

  • Alois Kuhelj

   Se bolj natancno 3.1416cka!!!

 • Gregor Kalan

  Tudi SI naj ne sprejme arbitražnega sporazuma. Po Londonskem sporazumu so vsa dejanja do sedaj nična, Začeti je treba znova in priključiti Savudrijo in Kaštel-Castelvenere Piarnski občini.

 • Božo

  Da se spet Janša ne pogovarja s hrvati o incidentih oziroma jih organizira.

 • Nata

  Nova, tole pripenjam. Je zanimivo, čeprav je napisano na portalu, ki ga – vsaj jaz – ne berem več.
  http://siol.net/novice/slovenija/vse-kar-ste-vedno-zeleli-vedeti-o-slovensko-hrvaskih-mejnih-sporih-443813

 • T-Rex

  Ejga Cmerar! tepel te bo slovenski narod zaradi tvoje veleizdaje! pravtako tvoje kolege pri koritu! Bolje , da se ne prikažete nezaščiteni na ulicah! DOST VAS IMAMO in vaših retardiranih levuharskih podpornikov. Pa se pejmo tako kot se gredo liberalci: nasilje! SE BODO OB PRVIH BATINAH VSI UDRISKALI IN SKRILI

  • AlojzZ

   “Ejga Cmerar! tepel te bo slovenski narod zaradi tvoje veleizdaje! ”

   In potem se boš zbudil.

 • Hribouc

  Popolnoma opravilno nesposobni gobezdač, Cerar je total v riti.
  Ni sposoben , da izpelje 99% izdelano zadevo.
  Prinesel ga je kriminalni režim Udbokučanističnega Kombinata Slovenistan, odnesla ga bo Sramota.
  In potem – se bo lahko le še izjokal še pri tapeti – če ga bo kira še cirala.

  • FORT WORTH

   Tale pobalin Mirko je ze od rojstva pri drzavnih vimenih in na plenicah.
   Koko bo revezu uspelo, kaj ustvariti in kaj speljati, ce pa mu ni bilo nikoli treba nic narediti ??!
   Ta je cisti levak.
   In taki se JJ bojijo, kot hudic kriza !

 • Marija

  Cela vlada in skoraj vsi poslanci so bili na dopustu na Hrvaškem morju.Kako se bodo sedaj kregali z njimi. Vsi imajo dol hiše ali vikende. Ja s temi se ne moreš kregati. Jim bodo Hrvati to pobrali. Raje bodo oni dali Piranski zaliv saj so že arbitražo tako nastavili.Vse ostalo je pa pesek v oči. Tudi petelinjenje Erjavca. To je samo za publiko katera mu verjame.

 • Sylvester Zbregovnik

  Če ta človek Cerar je baba ne pa še predsednik porhu js ga nikoli ne bom priznal …ti bodo zdilali slovenijo pojokančki

 • tomaz_oberkrainer

  ZAUSTAVIT TOK VSEH REK KI TEČEJO NA HRVAŠKO PA DA VIDMO POL JUNAKE