fbpx

Anglija: Žrtev v trgovini srečala svojega posiljevalca, čeprav naj bi bil slednji izgnan iz države

Slika je simbolična (Foto: epa)

Žrtev posilstva je verjela, da je bil njen posiljevalec izgnan iz države. Vendar jo je čakalo neprijetno presenečenje v lokalni trgovini, kjer je svojega posiljevalca zagledala z majhnim otrokom.

Žrtev tolpe trdi, da je videla 50-letnega Adila Khana v eni izmed podružnic verige trgovin Asda v Rochdalu, v Veliki Britaniji. Rochdale je poleg Rotherhama in Telforda eno izmed neslavnih vozlišč posiljevalskih tolp, poroča Breitbart.

Žrtev se je sprehodila po prehodu, medtem pa se je srečala iz oči v oči s posiljevalcem. Zraven je imel osem let starega otroka. Žrtev je izpustila voziček, zbežala in v solzah poklicala detektivko Maggie Oliver. Oliverjeva je detektivka, ki je preiskovala tolpe, ki so izvajala posilstva, medtem ko oblasti niso storile ničesar. Oblast se naj bi bala obtožb rasizma zaradi napada pakistanskih nasilnežev. Oliverjeva se še sprašuje, kako je lahko mogoče, da ima posiljevalec v oskrbi otroka in na svoji Twitter objavi trdi, da je ob posilstvu ena izmed njegovih žrtev, ki je bila stara trinajst let, zanosila, kar naj bi bilo dokazano tudi z DNK testi.

Bivša notranja ministrica Theresa May in njena naslednica Amber Rudd sta obljubili, da bo članom tolpe, katere del je tudi Khan, odvzeto državljanstvo in bodo izgnani iz države. Čeprav je notranje ministrstvo dobilo vrsto dragih pritožb, ki jih financirajo davkoplačevalci, so se prizadevanja za odstranitev članov tolp opustila pod vodstvom prejšnjega notranjega ministra Sajida Javida, ki je predhodnik sedanje ministrice Priti Patel, ki se bo morala sedaj ponovno soočiti s situacijo.

Priti Patel, britanska notranja ministrica (Foto. epa)

Priti Patel, britanska notranja ministrica (Foto. epa)

Kljub temu, da je Khan storil kaznivo dejanje, še vedno ostaja na prostosti, v isti skupnosti. Khan je bil že leta 2012 obsojen za svoje zločine, nakar je bil obsojen na osemletno kazen in je le del tega preživel v zaporu ter izgubil britansko državljanstvo. Po besedah detektivke Oliverjeve se kaj takega ne bi zgodilo, če bi obsojenec dobil daljšo kazen in še doda, da srečanje žrtve z njenim posiljevalcem ni osamljen primer.

Allen Brett, vodja občinskega sveta v Rochdalu pravi, da bi oblasti morale odstraniti člane tolpe iz države. Kot še dodaja, je samo notranja ministrica tista, ki lahko naredi zaključek tem zločinom in izpolni obljube o odstranitvi zločincev, ki so storili kaznivo dejanje. Po poročanju Manchester Evening News je notranje ministrstvo zavrnilo razlago, zakaj tega niso storili. Ministrstvo naj bi podalo le kratko izjavo, da je zavezano k odstranitvi tujih zločincev takrat, ko je to mogoče in da ni nobenega dvoma v njihovo delo, čeprav v primeru Khana vidimo, da niso storili popolnoma nič.

Sara Kovač