Bosanski kanibal in trojni morilec v zavodu, kjer se jima godi kot v hotelu s 5 zvezdicami!

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Bosanska javnost je na nogah, saj se nekateri izmed najhujših zločincev v državi ne nahajajo v zaporu, pač pa v zavodu za forenzično psihiatrijo. Nekateri menijo, da so tam deležni ugodja petzvezdičnega hotela, pa tudi strošek ni dosti nižji. Oskrbni dan vsakega zločinca znaša kar 51 evrov. Najbolj zloglasna primera sta kanibal, ki je umoril in pojedel lastno mater, ter morilec, ki je umoril tri člane svoje družine takoj, ko se je vrnil iz pripora. Tam je bil prav zaradi družinskega nasilja.

Sabahudin Velić je s sekiro umoril svojo 60-letno mater Nasiho, jo nato razkosal in delno pojedel. Sodišče v Bosanski Krupi je pred nekaj dnevi po objavljenem postopku in zaslišanju nevropsihiatrov razsodilo o njegovem zdravljenju, s tem pa dodobra razburilo bosansko javnost. Za Avaz je predsednik sodišča Sead Komić o primeru povedal: “Takoj po razsodbi sem obvestil vlado Unsko-sanskega kantona, naj zagotovi denarna sredstva, ki se morajo nakazati zavodu na Sokocu.” Kurir poroča, da se Velić že pol leta nahaja tam, najdaljša možna doba bivanja pa je eno leto. Zatem bo ponovno preverjeno njegovo zdravstveno stanje in zagotovljen denar za morebitno nadaljnje zdravljenje. Za vsakega pacienta oskrbni dan davkoplačevalce stane 100 BAM oziroma 51 evrov, sredstva pa se zagotavljajo iz kantonskih proračunov.

V omenjenem zavodu imajo zločinci na razpolago športno dvorano, knjižnico in tudi sobo za umetniško izražanje. (Foto: posnetek zaslona)

V zavodu za forenzično psihiatrijo uživa tudi trojni morilec iz Livna
V omenjenem zavodu za forenzično psihiatrijo pa se nahaja tudi Anto Niče iz Livna. Ta je umoril tri ljudi, sekretarka sodišča iz Livna Marija Vila Robović pa je za medije pojasnila, da se njegovo zdravstveno stanje ponovno preverja vsakih šest mesecev. Niče je zločin storil 30. oktobra 2015 po povratku iz pripora, kjer se je znašel zaradi družinskega nasilja. Takoj, ko je prišel domov, je 35-krat najprej zabodel svojo mater Luco, nato je osemkrat zabodel svojega 46-letnega gluhonemega brata Matka in nazadnje še šestkrat svojo 44-letno soprogo Sandro. Policiji se je po treh umorih predal, da ga ta ne bi ubila med begom.

Rok Krajnc

 • Valter BraniSlav

  Ja in?
  Jaz necak Kardelja in Macka pa zivim v luksuznem domovanju v Miamiju.
  Tisto kar sta imela moja stricka ni nic s tem kar sem v ZDA iz nica ustvaril jaz.
  Seveda tega ne bi mogel da nisem prisel cez luzo z dokoncano EF.
  Ravno danes sem sanjal leto 1970… kot pionircek sem odsel na marsalat v BG kjer sem srecal nasega najvecjega sinu….
  Ni bil prevec prijazen, ustao levom nogom..

  • IZBIRA

   Kuća posao, posao kuća.

  • Franc Šink

   Čisto mogoče. V tej družini je kar nekaj incestnih primerov.

   • Steiermark

    Pri komunističnih iztrebkih je vedno prisoten incest – v to in pedofilijo jih je uvedel jb tito!

  • Observer

   To zgodbico ti ponavljaš tukaj že dolgo. Nobeden je ne verjame.

   • Valter BraniSlav

    Meni je vseeno ce vi verjamete ali ne.

 • Morala

  Za takšne je smrtna kazen in ne hotel s 5-imi zvezdicami!

 • Observer

  “Niče je zločin storil 30. oktobra 2015 po povratku iz pripora, kjer se je znašel zaradi družinskega nasilja. Takoj, ko je prišel domov, je 35-krat najprej zabodel svojo mater Luco, nato je osemkrat zabodel svojega 46-letnega gluhonemega brata Matka in nazadnje še šestkrat svojo 44-letno soprogo Sandro. Policiji se je po treh umorih predal, da ga ta ne bi ubila med begom.”

  Sadovi norosti, liberalno levičarskega sistema, povsod. Kako so ga lahko izpustili nazaj k družini potem, ko je storil nasilje družini? Norci.

 • Valter BraniSlav

  Ja in?
  Jaz necak Kardelja in Macka pa zivim v luksuznem domovanju v Miamiju.
  Tisto kar sta imela moja stricka ni nic s tem kar sem v ZDA iz nica ustvaril jaz.
  Seveda tega ne bi mogel da nisem prisel cez luzo z dokoncano EF.
  Ravno danes sem sanjal leto 1970… kot pionircek sem odsel na marsalat v BG kjer sem srecal nasega najvecjega sinu….
  Ni bil prevec prijazen, ustao levom nogom…

 • Marija

  Torej se zločin splača.

  • Steiermark

   Kaj ne vidiš naših komijev, kako se jim zločin “izplača” – polni denarja, naropanega bogastva svojih žrteve, tako, da še njihovi vnuki, danes hočejo nadaljevati z zločinsko rdečozvezdaško morilsko roparso tradicijo!