fbpx

[Video] Madžarska znova tarča dvolične Evropske komisije: Namesto, da bi se osredotočili na skupno grožnjo, lovijo čarovnice!

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen se je znova spravila nad Madžarsko. (Foto: epa)

“Ursula von der Leyen je podala izjavo. To je tipični primer dvojnih standardov, dvojnih političnih standardov. Predsednik vlade Viktor Orban nima več glasovalnih pravic in moči kot francoski predsednik v podobnih okoliščinah. Zato bi se morali vsi osredotočiti na edino grožnjo, ki nam grozi. Zato bi morali nastopiti skupaj vsi, tako doma kot v tujini. Zato pazimo na drug drugega,” je odgovoril tiskovni predstavnik madžarske vlade Zoltan Kovacs o zadnjih pozivih Evropske komisije proti Madžarski.

Vlada Viktorja Orbana se zaradi svoje samostojne politike pogosto znajde v nemilosti birokratov iz Bruslja. Enako tudi Poljska. Tokrat je Evropska komisija reagirala na odlok madžarskega parlamenta, ki je v času izrednih razmer v času epidemije, zagotovil neomejena pooblastila vladi. Toda parlament lahko kadarkoli prekliče ta pooblastila.

Toda zmanipulirana javnost ne ve, da ima podobna pooblastila tudi francoski predsednik Emanuel Macron. “V ponedeljek je madžarski parlament sprejel odlok proti borbi epidemiji koronavirusa. Več kot deset let smo kritizirani doma in v tujini, ko dvignemo svoj glas o določenih vprašanjih, ko ima država drugačno stališče od Evropske unije pri sprejemanju svojih ukrepov in zakonov, ki so fokusirani na delovanje na Madžarskem,” se je na kritike Evropske komisije odzval tiskovni predstavnik madžarske vlade Zoltan Kovacs in opozoril na grozljive napake, ki so jih zaradi katastrofalnega (ne)ukrepanja storile nekatere vlade v zahodni in južni Evropi.

Madžarska zopet postala žrtev globalnih dominantnih medijev in institucij
Neomejena pooblastila Orbanovi vladi je kritizirala v svoji izjavi tudi predsednica Ursula von der Leyen. V trenutku, ko je bila odločitev znana, je bila Orbanova vlada žrtev svetovne medijske gonje. “In Madžarska se je znova znašla kot priročna tarča za kritike. Ne samo, da smo bili kritizirani, ampak smo bili subjekt političnega lova na čarovnice in koordiniranih umazanih napadov v medijih,” je še povedal predstavnik madžarske vlade.

Luka Perš