fbpx

Štirje mrtvi ob kolapsu petnadstropnega hotela, v katerem so bili v karanteni okuženi s koronavirusom

Nesreča hotela na Kitajskem je terjala štiri smrtne žrtve. Foto: EPA.

Na Kitajskem je v mestu Quanzhou v soboto pozno zvečer prišlo do hude nesreče, potem ko se je sesedel hotel, v katerem so bili v karanteni bolniki s koronavirusom. Kitajskim oblastem je uspelo rešiti 38 ljudi, ki so bili ujeti v ruševinah hotela, štirje pa nesreče niso preživeli. Hotel je imel pet nadstropij, kamere kitajske državne televizije pa so posnele reševalce, kako so se čez ruševine prebijali do ujetih ljudi, katere so na nosilih odnašali do reševalnih vozil.

“Bil sem na bencinski črpalki, ko sem zaslišal glasen hrup. Pogledal sem gor in videl, kako se je zrušila cela zgradba. Povsod je bil prah, koščki stekla so ležali vsepovsod,” je slišati pričo dogodka na videoposnetku, ki ga je objavila televizijska postaja Miaopai.

Quanzhou je pristaniško mesto v provinci Fujian in šteje nekaj več kot osem milijonov prebivalcev. Hotel je sicer z obratovanjem pričel leta 2018, imel je 80 hotelskih sob. V omenjeni provinci je do sobote zvečer potrjenih 296 primerov okužbe z novim koronavirusom, več kot 10 tisoč ljudi pa je na opazovanju, ker so bili v tesnem stiku z okuženimi.

T. F.