Bizarno: Rusko podjetje služi s pokopavanjem živih ljudi

Datum:

Rusko podjetje ponuja strankam možnost, da jih žive zakoplje z namenom premagovanja anksioznosti in odkrivanja psihičnih sposobnosti posameznika. Za to morajo stranke odšteti okrog 50 tisoč funtov (okrog 58 tisoč evrov).

Ustanoviteljica podjetja Prekated Academy Jekaterina Preobrazenskaja, pravi, da strankam s pogrebnim paketom pomagajo pri obvladovanju njihovih “strahov in skrbi”. Izkušnjo opisuje kot delo na sebi in za lastno prihodnost.

Potek “popolnega pokopa”, ki ga izvajajo v Sankt Peterburgu, med katerim so stranke žive zakopane, traja do 60 minut. Na voljo pa je tudi spletna različica, v kateri uporabijo ustrezno glasbo, sveče in pisanje oporoke. V tem primeru je tudi cena nižja. Odšteti je namreč potrebno 13 tisoč funtov (približno 15 tisoč evrov).

Spletni paket promovirajo kot stresno terapijo za strahove in tesnobe, tistim, ki so pripravljeni plačati več, pa ponujajo paket popolnega pokopa, ki vključuje tudi verski obred. Dodatno je v ponudbi “obvezna oživitev s vsesplošno oživljeno zavestjo o svojem poslanstvu”, ki naj bi v človeku obnovila željo po življenju.

Foto: iStock

V objavi na Instagramu je ustanoviteljica podjetja zagotovila, da je pokop varen in zatrdila: “Naših strank ne izpostavljamo nepotrebnemu tveganju.” Znanstveniki so izračunali, da ima pokopana oseba v krsti dovolj zraka za približno 5,5 ure.

Zanimanja naj bi bilo veliko
Po njenih besedah je zanimanja za njene usluge toliko, da ne more sprejeti vseh, ki si to želijo. “Človeku lahko ponudimo različne možnosti, izbral si bo tisto, kar želi. Lahko celo uprizorimo oporoko, da opusti pretekle travmatične izkušnje in ustvari novo, kul, zanimivo življenje,” je dejala po poročanju Daily Stara. Največ strank se odloči za pokop, ki traja od 20 do 60 minut. Po prestani preizkušnji pa v dar prejmejo krsto.

S. J.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...