fbpx

Aprilsko vreme – vse od dežja pa tudi do 26 stopinj

Foto: Pixabay

April je in to dokazuje tudi vreme. Dobra novica pa je ta, da bo že začetek tedna veliko lepši. Osvežitev ta konec tedna pa tudi ni tako slaba. Vsaj za zemljo ne.

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni in južni Sloveniji. Ponekod na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Najvišje temperature bodo od 9 do 16 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje.

V nedeljo se bo delno zjasnilo, čez dan bo spremenljivo oblačno, nastane lahko kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem okoli 11, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj Celzija.

Sonce, dež, sonce
Izboljšanje, vsaj za par dni, sledi v ponedeljek in torek, ko bo sončno, zapihal pa bo veter zahodnih smeri. Glede na zdašnje napovedi nato ponovno sledi nekaj padavin, konec prihodnjega tedna pa naj bi bil spet sončen in vroč. Temperature bi se lahko povzpele tudi do 26 stopinj. Tipično aprilsko vreme.

Vremenska slika
Ciklonsko območje nad osrednjim Sredozemljem in Balkanom se bo postopno pomikalo proti vzhodu. Od vzhoda bo k nam še dotekal vlažen in nekoliko hladnejši zrak.

B. O.