fbpx

Četrtek je bil le izjema, vremenu se bo spet skisalo

Foto: iStock

Ko smo že mislili, da je pomlad potrkala na naša vrata, jo je, še preden smo jih uspeli odpreti, že popihala naprej. Včerajšnji dan žal ni bil napoved lepega vremena za ta konec tedna. Na tisto pravo pomlad bomo morali še malo počakati, za zdaj pa se bomo morali domisliti, kako se bomo imeli lepo kljub dežju. 

Petek bo oblačen. Predvsem v južni, vzhodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, napovedujejo meteorologi na Agenciji RS za okolje. Meja sneženja bo med 700 in 1000 metri nad morjem. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem okoli 13 stopinj Celzija.

V soboto bo pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodnik. Predvsem v jugovzhodni Sloveniji bodo občasno rahle padavine. Meja sneženja bo med 700 in 1000 metri nad morjem. Dopoldne se bo delno zjasnilo na Primorskem, kjer se bo nekoliko okrepila tudi burja. Čez dan se bo deloma zjasnilo tudi drugod v zahodnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem do 8, najvišje dnevne od 5 do 11, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija.

Prvo izboljšanje v ponedeljek
V nedeljo bo na Primorskem delno jasno, burja se bo nekoliko okrepila. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bodo predvsem v južnih in vzhodnih krajih še rahle padavine. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter.

V ponedeljek bo v južnih krajih pretežno oblačno, drugod pa delno jasno. Še bo vetrovno.

B. O.