Danes in jutri poletno, a nas že v nedeljo ponovno čaka dež

Foto: iStock

Na začetek pravega poletja sredi junija še kar čakamo, kot kaže, pa bomo prvi poletni dan doživeli že jutri. A na žalost nas že v nedeljo ponovno čakajo padavine – dež in nevihte. Dež nas bo spremljal še skozi večino naslednjega tedna. 

Danes bo večinoma sončno, bolj oblačno bo le v Posočju. Pihal bo jugozahodni veter, pričakujemo pa lahko zelo toplo popoldne. Na severozahodu bo okoli 20 stopinj, drugod po Sloveniji pa od 24 do 28 stopinj Celzija.

Pravi poletni dan nas čaka tudi jutri, plohe ali nevihte lahko nastanejo le v gorah. Zjutraj bo od 9 do 14 stopinj Celzija, popoldne pa se bodo temperature povzpele do 27 stopinj.

Čaka nas še več dežja
Že v nedeljo se bo čez dan pooblačilo, predvsem popoldne se bodo že pojavljale plohe in nevihte, v ponedeljek pa bo celotno državo spet zajel dež. Možne so tudi vmesne nevihte. Nekoliko boljše vreme lahko pričakujemo v torek, a spet zgolj za en dan.

M. G.

 • Nata

  Ja, pišuka no !! Bo potrebno kašen gumijasti čolnič nabavit ?

  • Rožle

   Zimske kopalke si boš mogu zrihtat…..
   , ker greš tam nekje konc decembra na morje…..

   • Nata

    No , to ne bo problem ………..najbolje kar potapljaško obleko !
    Maš kakšno na posodo ?
    Za december …….prej ne rabim.

 • Rožle

  Pa kdo pol men že 2 tedna skupi obljublja 30ºC..?

 • Vera

  Pol Slovenije je skozi v dežju, v drugi polovici pa imamo žal sušo . Prvo pozeba, toča, zdaj pa že žejne vrtnine in poljščine .Narobe svet zaradi prestopnega leta ?