fbpx

Dež bo počasi prenehal, zjasnilo in otoplilo se bo

Foto: STA

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem občasno delno jasno. Ponekod se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Meja sneženja bo na okoli 900 metrov nad morjem. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.

Jutri zjutraj bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod bodo še možne manjše padavine. Čez dan se bo zjasnilo. Na Primorskem bo zjutraj zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 5, najvišje dnevne od 6 do 10, na Primorskem do 13 stopinj C, poroča ARSO.

Zjasnilo in otoplilo se bo
V nedeljo bo delno jasno. Pihal bo veter zahodnih smeri. Otoplilo se bo. V ponedeljek bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na vzhodu pa bo delno jasno. Ponekod v zahodni in popoldne tudi deloma v osrednji Sloveniji bo rahlo deževalo.

Krka se še naprej razliva
Reka Krka se je v srednjem toku ustalila, v spodnjem toku pa še zmerno narašča. Razliva se na območjih pogostejših poplav. Obseg poplavljenih površin se bo danes še ohranjal, v soboto pa se bodo poplavljene površine pričele zmanjševati.

Reka Dravinja, ki v spodnjem toku še narašča, bo danes na izpostavljenih mestih še poplavljala v manjšem obsegu.

M. P.