fbpx

Je to še zima? Malo pod lediščem, malo nad pa še dež.

Foto: STA

Na prvi pogled se je zima že začela poslavljati, saj so temperature občutno višje kot pred tednom dni. V torek smo bili priča tudi izjemni temperaturni inverziji, ko je bilo na tisoč metrih nadmorske višine kar 15 stopinj Celizja. Pa je zima res rekla zadnjo besedo?

Sreda bo precej jasna z nekaj koprenaste oblačnosti, na Primorskem pa se bo oblačnost povečala. Čez dan bo začel pihati zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo po podatkih Agenicje RS za okolje od 9 do 14 stopinj Celzija.

V četrtek bo v vzhodnih krajih povečini sončno, drugod pa pretežno oblačno. Ponekod na jugozahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo veter zahodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo -3 do 5, najvišje dnevne od 7 do 12, na vzhodu do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Povišana onesnaženost zraka z delci PM10
Danes in v naslednjih dneh pričakujemo preseganje mejne vrednosti PM10 v celotni Sloveniji. Koncentracije bodo visoke preko celega dneva. Povišane koncentracije so posledica povečanih izpustov zaradi ogrevanja in neugodnih vremenskih razmer.

Kaže na lep konec tedna
V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno zjasnilo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod na jugu Slovenije občasno rahlo deževalo.

V soboto bo pretežno oblačno, na severu in vzhodu bo čez dan občasno delno jasno.

B. O.