fbpx

Konec poletja, za konec tedna pripravite sanke

Do četrtka bo še dokaj toplo in sončno vreme, ob koncu tedna pa lahko pričakujemo kar nekaj padavin. V gorah bo snežilo, meja sneženja pa se ponekod lahko spusti tudi do nižin. Po napovedih sodeč nas čaka potencialni zimski scenarij.

Po podatkih Agencije RS za okolje bo do četrtka še razmeroma toplo in sončno, bolj oblačno bo na Primorskem. V notranjosti države in po posameznih kotlinah lahko predvsem v jutranjih urah pričakujemo meglo.

Ob koncu tedna bo iznad Severnega Atlantika proti Evropi prodrl hladen in vlažen zrak, kasneje bo nastalo tudi samostojno ciklonsko območje nad Sredozemljem. V petek bo v vzhodnih krajih že začelo rahlo deževati, sobota pa bo deževna po vsej Sloveniji.

Dobra novica za snežne navdušence
V gorah se bo konec tedna začelo zimsko vreme s sneženjem, meja sneženja pa se bo ponekod lahko spustila tudi do nižin – kako nizko bo padla, pa je odvisno od lege ciklona.

V prihodnjem tednu bo hladneje tudi po nižinah, jutranje temperature bodo od ponedeljka naprej pod ničlo, novih padavin pa v naslednjem tednu zaenkrat ni na vidiku. Največ možnosti za padavine bo v soboto in v noči na nedeljo.

N. K.