fbpx

Naj vas ne zavede današnje sonce, pošiljke snega so že na poti

Čudovit zimski razgled. Foto: U. U.

Prihaja nova pošiljka snega. V noči iz četrtka na petek bo začelo snežiti, največ snega lahko pričakujemo v zahodni Sloveniji, v notranjosti države pa lahko pričakujemo novih 10 centimetrov snega. Na Štajerskem in Prekmurju snega po vsej verjetnosti snega ne bo.

Jutri bo sprva precej jasno in ponekod po nižinah megleno. Proti poldnevu bo oblačnost od jugozahoda začela naraščati, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Popoldne bo na Primorskem pričelo deževati, zvečer in v noči na petek pa bodo padavine postopno zajele večji del Slovenije. Najmanj jih bo v severovzhodnih krajih. Po nižinah v notranjosti bo sprva deloma snežilo, deloma deževalo, do petka zjutraj pa bo dež večinoma prešel v sneg.

Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -6, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

Največ snega bo na zahodu Slovenije
Največ snega bo po besedah vremenoslovca Braneta Gregorčiča v hribovitem svetu zahodne Slovenije. V nižinah osrednje Slovenije bo zapadlo nekje od 5 do 10 centimetrov snega. “Če bo pa vztrajno snežilo in temperatura ne bo prenizka, ga lahko zapade tudi več,” je še pojasnil Gregorčič za Nova24tv. Na Štajerskem in Prekmurju pa po njegovih besedah verjetno sploh ne bo snežilo.

Od petka naprej kaže na več dni suhega in hladnega vremena, naslednjo snežno pošiljko pa lahko pričakujemo že v sredini prihodnjega tedna.

N. K.