fbpx

Nekatere je zjutraj presenetil mraz in sneg. Mraz tudi v prihodnjih dneh, kaj pa sneg?

Foto: Pixabay

V nekaterih krajih po Sloveniji je zjutraj rahlo snežilo, kot napovedujejo vremenoslovci, pa se bo na Primorskem, v notranjosti države ter v nekaterih delih južne Slovenije pooblačilo. V nižinah vztraja megla. Še več oblačnosti lahko pričakujemo jutri. Jutra bodo zelo hladna.

Sneg, ki je danes zjutraj nekatere prebivalce lepo presenetil, je bil bolj izjema kot pravilo. Danes bo namreč v večjem delu Slovenije jasno, oblačno bo zgolj na Primorskem in Notranjskem ter v nekaterih delih južne Slovenije, v nižinah bo megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8 stopinj Celzija, na Primorskem se bo termometer povzpel celo do 10 stopinj.

Jutri zjutraj tudi do -8
Že jutri bodo večji del Slovenije zajeli oblaki, nekaj sonca lahko pričakujemo zgolj na severu države. Zjutraj bo hladno, temperature so bodo gibale od -3 do 3 stopinj Celzija, v alpskih dolinah tudi do -8. Dnevne temperature se bodo gibale od 3 do 6 stopinj, na Primorskem ponovno do 10 stopinj.

Pozor na cestah!
Megla v nekaterih delih države zmanjšuje vidljivost, zato vožnjo prilagodite razmeram na cestah. Zaradi nizkih temperatur so ceste že lahko spolzke in poledenele, zato previdnost ne bo odveč.

V prihodnjih dneh brez večjih sprememb
Pretežno oblačno vreme s podobnimi temperaturami pa se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Večjih padavin ni na vidiku. Na Primorskem lahko zapiha šibka burja.

M. G.