fbpx

Obeta se zmerna do močna burja in sneg do nižin

Foto: STA

Predvsem na Primorskem in v Vipavski dolini bo danes pihala zmerna do močna burja, ki lahko preseže hitrost 100 kilometrov na uro. Najmočnejši sunki bodo med 6. in 15. uro. Ob močnejših padavinah bo po državi lahko snežilo do nižin, v gorah pa bo zaradi novozapadlega snega večja nevarnost snežnih plazov.

Na Agenciji RS za okolje in prostor opozarjajo, da bo danes na Primorskem in v Vipavski dolini pihala močna burja, ki lahko doseže hitrost tudi nad 100 kilometrov na uro.

V gorah se bo zaradi novozapadlega snega nevarnost snežnih plazov povečala na četrto stopnjo, zato obstaja velika nevarnost snežnih plazov.

Deževno bo
Sicer bo danes večinoma oblačno. Od zahoda se bodo pojavljajo padavine, ki se bodo razširile nad vso državo, meja sneženja pa se bo v notranjosti ob močnejših padavinah lahko spustila do nižin. V noči na petek naj bi padavine pričele slabeti. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4 stopinj Celzija, čez dan pa do 8 stopinj Celzija.

Kot še opozarjajo na Arsu, na območju vsakoletnih poplav na Barju spet prihaja do razlivanja Ljubljanice. Gladine ojezerjenih polj Notranjskega krasa se bodo v prihodnjih dneh še naprej postopno zviševale, Cerkniško jezero pa bo v prihodnjih dneh predvidoma presegelo območje običajne velikosti.

M. G., STA