fbpx

Ohladilo se bo. Prihaja tudi sneg! Preverite, kje bo snežilo.

Slika je simbolična. Foto: Nova24TV

Nekatere dele Slovenije bo pobelil sneg. Ponoči se bodo tako padavine okrepile in razširile na večji del Slovenije. Tudi hladneje bo!

Agencija RS za okolje (Arso) za ta vikend napoveduje tudi prvi sneg. Danes bo pretežno oblačno, sprva marsikje tudi megleno. Več jasnine bo le na severozahodu. Popoldne bo v jugovzhodni Sloveniji začelo rahlo deževati.

Ponoči se bodo padavine na jugovzhodu okrepile in razširile na večji del osrednje in vzhodne Slovenije. Meja sneženja se bo predvsem ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Dolenjskem spustila do nižin. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 8 °C.

To je za Slovenske novice povedal meteorolog Brane Gregorčič: “V naslednjih dneh res kaže na postopen upad temperatur in občasne padavine. V petek bo meja sneženja še razmeroma visoko, večinoma nad 1600 metri nad morjem. Ob padavinah v noči s sobote na nedeljo pa bo že hladneje in predvsem na območju med Pohorjem, Zasavjem in Kočevskim bi znalo nekaj centimetrov snega zapasti tja do nadmorske višine okoli 500 m ali celo niže. Seveda ta sneg ne bo obležal in ga bo že v nedeljo čez dan pobralo, tudi zaradi toplih tal.”

Do nadmorske višine 500 metrov ali celo nižje lahko sneg pričakujejo med Pohorjem, Zasavjem in Kočevskim. Naslednja vremenska fronta že v torek!

Vir: Zajem zaslona, splet

V Mariboru lahko sneg do nižin pričakujemo danes ponoči.