fbpx

Po snegu pride dež in po dežju …

Zasnežena Dolenjska - zjutraj, 28. aprila (foto: Nova24TV).

Po včerajšnjem kaosu zaradi nepričakovanih snežnih padavin po celotni Sloveniji se razmere le umirjajo. Nekaj nevšečnosti še povzročajo podrta drevesa, a so gasilci večino že pospravili, saj so delali tudi ponoči.

Zjutraj je sicer še rahlo snežnilo na Gorenjskem, Kočevskem in Notranjskem, nato pa se je je meja sneženja začela dvigati.

Poleg podtrtega drevja je nevščenosti povzročil tudi izpad električne energije. Na območju Koroške, je brez elektrike še vedno okrog 3000 odjemalcev, brez elektrike pa so tudi nekateri odjemalci na Štajerskem, in sicer na področju Anskega vrha pri Celju, ter odjemalci Logarske doline v Zgornji Savinjski dolini. Elektro Ljubljana največ izpadov trenutno beleži na območju Domžal, skupno pa je brez električne energije še okoli 4000 njihovih odjemalcev. Zaradi sneženja je brez elektrike tudi okoli 500 odjemalcev na območju Cerknega, Idrije in Tolmina.

Minusa ne bo
Za danes meteorologi na agenciji za okolje napovedujejo pretežno oblačno vreme, v severovzhodni Sloveniji bo povečini suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Največ snega je zapadlo na Gorenjskem in Koroškem, tudi nad 15 cm. Več o snegu v centimetrih si lahko ogledate tukaj.

V petek bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v jugovzhodni Sloveniji bo dopoldne občasno deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 7 do 12, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Opozorilo
Zaradi velike količine novega snega je predvsem na območju Julijskih Alp velika nevarnost snežnih plazov.
Posledice močnega sneženja, ki nas je presenetilo v sredo - polomljena drevesa. Takole je bilo danes zjutraj v Ljubljani (foto: Nova24TV).

Posledice močnega sneženja, ki nas je presenetilo v sredo – polomljena drevesa. Takole je bilo danes zjutraj v Ljubljani.

Siv konec tedna s padavinami

V soboto bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne plohe. V nedeljo bo oblačno in deževno.

Po napovedih meteorologov pa se pomlad vrača naslednji teden, ko bodo temperature spet iz dneva v dan višje, vreme pa takšno, kot se za ta letni čas spodobi – spomladansko.

B. O.