fbpx

Poplave po Sloveniji: Nekatere reke že prestopile bregove, gasilci v akciji

Foto: Arso

Padavine ponekod po Sloveniji že povzročajo nevšečnosti. Zvečer se bo reka Krka začela razlivati na območju pogostih poplav v svojem spodnjem toku. Reka Ljubljanica poplavlja na območjih pogostih poplav na Ljubljanskem barju. Kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem ter reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji bodo še naraščale.

Ponoči in v torek lahko na območjih pogostih poplav poplavijo tudi nekatere druge reke, poroča Agencija RS za okolje.

Zvečer in v prvem delu noči bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do okoli 500 metrov nadmorske višine. Do jutra bodo padavine večinoma ponehale, najkasneje na Gorenjskem.

Že posredovali gasilci
Zaradi naraslih vod so morali ponekod po državi že posredovati gasilci. Kot so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje (URSZR), je v občini Kostanjevica na Krki Krka v popoldanskem času že poplavila na območju pogostih poplav. V občini Slovenska Bistrica je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega bloka, v Murski Soboti pa je zamakalo večstanovanjski objekt.

V občini Celje so zaradi deževja na cesto padle večje skale, v občini Trbovlje pa so gasilci nadaljevali z zaščitnimi ukrepi na plazu, sproženem v nedeljo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V sredo spet sneg
V noči na sredo se bo meja sneženja ob močnejših padavinah v notranjosti Slovenije večinoma spustila do nižin. Burja se bo še nekoliko okrepila. Čez dan bo nato oblačno, veter se bo zjutraj polegel. Dopoldne bodo padavine na vzhodu Slovenije večinoma ponehale, drugod šele proti večeru.

V četrtek si bomo nekoliko oddahnili in se naužili lepega vremena, saj bo večinoma sončno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

M. P.