fbpx

V Sloveniji snežilo

Foto: iStock

Nekatere dele Slovenije je pobelil sneg. Popoldan bo večinoma oblačno, občasno bo še deževalo. Največ dežja bo v vzhodni Sloveniji. Že jutri bo bolj sončno, nekaj več oblačnosti bo zgolj na vzhodu. 

Ponedeljkovo dopoldne je bilo po večini Slovenije deževno, meja sneženja pa se je spustila na okoli 1200 metrov nadmorske višine. Nekateri predeli Slovenije so pobeljeni. Popoldan bo dež postopoma ponehal, nekoliko več ga lahko pričakujemo le v vzhodni Sloveniji. Ponekod lahko piha severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Dnevne temperature se bodo gibale od 7 do 12 stopinj Celzija, na Primorskem celo do 17.

Na Veliki Planini je zapadel sneg (foto: www.velikaplanina.si)

Na Veliki Planini je zapadel sneg (foto: www.velikaplanina.si).

Že jutri bo bolje
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, po nekaterih nižinah pa bo zjutraj možna megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo v četrtek nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 9 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 10 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija. Prav tako bo večinoma sončno, z nekaj oblačnosti v sredo in četrtek.

M. G.