Prihajajo mrzli dnevi. Na cestah drsi, ponekod oviran promet

Foto: Pixabay

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zaradi nizkih temperatur ceste ponekod poledenele, zato je priporočena previdna vožnja. Obeta se nam hladen veter in nizke temperature.

Zaradi nesreče je oviran promet na cestninski postaji Drnovo v smeri Obrežja (A2) ter uvoz na in izvoz s počivališča Zima v smeri Maribora (A1).

Za vožnjo na avtocestnem odseku med priključkom Šentilj in mejnim prehodom Šentilj je ponovno potrebna slovenska vinjeta. Obvezna je v času, ko je stari mejni prehod Šentilj na regionalni cesti odprt. Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za vozila do treh ton in pol z verigami.

Kot vsako nedeljo velja tudi danes med 8. in 21. uro splošna prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Hladen veter, temperature pa pod ničlo
Danes bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, sporočajo na spletni strani Agencije RS za okolje (ARSO). Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

Jutri bo v pretežno jasno, veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -13 do -5, na Primorskem okoli -2, najvišje dnevne od -2 do 1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Previdno tudi v gorah
V visokogorju lahko na strmejših pobočjih ter na mestih z napihanim snegom ob obremenitvi snežne odeje sprožite snežni plaz, saj se novozapadli sneg še ni dovolj sprijel s podlago, opozarjajo na spletni strani Arso. Spontanih plazov načeloma ne pričakujemo več. V nižjih predelih je zaradi trde in deloma poledenele površine stare snežne odeje nevarnost zdrsov.

 

A. D., STA