Pripravite lopate – snežilo bo še vso noč

Foto: Barbara Oprčkal

Če smo ga v letu 2015 dočakali samo enkrat, bo v novem letu morda drugače. Meteorologi za prihodnje dni napovedujejo sneženje in do 15 centimetrov snega.

Zvečer in ponoči bo v notranjosti Slovenije rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa večinoma deževalo, a lahko tudi na Goriškem proti jutru dež preide v sneg, navajajo na spletni strani agencije za okolje. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem pa burja. Veter bo ponekod na Notranjskem lahko gradil snežne zamete.

Občasno bo snežilo do sredine prihodnjega tedna
Do nedelje dopoldne bo v južni Sloveniji zapadlo okoli 15, v osrednji okoli 10 in v severni do 5 centimetrov suhega snega, še napovedujejo meteorologi. Občasno bo nato snežilo do sredine prihodnjega tedna.

V nedeljo sredi dneva bodo padavine povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Veter bo ponekod gradil snežne zamete. Temperature bodo od -7 do -1, na Primorskem malo nad 0 stopinj Celzija. Ponekod v zahodni Sloveniji lahko pričakujemo razjasnitve.

Sneženi začetek tedna
V ponedeljek bo oblačno, čez dan bodo padavine od zahoda znova zajele večji del države. Ob morju bo deževalo, drugod pa večinoma snežilo.

V torek dopoldne bo večinoma suho, popoldne pa bo spet snežilo.

Sneg tudi pri sosedih
Danes sredi dneva bo v krajih zahodno in južno od nas pričelo deževati, popoldne in proti večeru bo začelo snežiti tudi v notranjosti Hrvaške. V krajih severno od nas bo večinoma suho.

V nedeljo dopoldne bodo v krajih južno od nas še padavine, ob Jadranu bo deževalo, v notranjosti Hrvaške pa snežilo. Pihala bo zmerna do močna burja.

B. O., A. D.