fbpx

Vroča nedelja – približali se bomo celo tridesetici

Višje temperature pa seveda v dneh še niso mogle segreti morja. To ima na slovenski obali dobrih 18 stopinj Celzija. Ravno prav za namakanje nog (foto: Pixabay).

Če že včeraj niste pobrskali za kratkimi hlačami in majicami, boste to zagotovo storili danes. Ponekod po Sloveniji bo namreč največ stopinj letos: namerili bomo lahko celo nad 25 stopinj Celzija. Dan kot nalašč za izlet na morje.

Jasna noč prinaša tudi jasen dan. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija. Nedelja bo sicer po napovedih meteorologov sončna. Čez dan bo zapihal veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj Celzija.

Hladen tuš, potem pa spet bolje
A ne veselite se prehitro. Pomlad se še ne poslavlja. Čeprav bo v ponedeljek sprva še precej jasno, se bo čez dan oblačnost od zahoda povečala. Popoldne se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo v noči na torek razširile na večji del države. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo, ki se bo čez dan prehodno nekoliko okrepil, navajajo na spletni strani Agencije RS za okolje.

V torek bo večinoma oblačno s padavinami ter tudi posameznimi nevihtami. Dež bo do večera večinoma ponehal. Nekoliko se bo ohladilo.

Sprememba na bolje bo nato zopet sledila sredi prihajajočega tedna. V sredo bo sončno in večinoma suho vreme.

B. O.