fbpx

Ste pripravljeni? Obeta se nam najhujši in najdaljši vročinski val letos!

Foto: iStock

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da se je z današnjim dnem začel vročinski val. Ta je v letošnjem poletju že četrti. Po napovedih naj bi bil najdaljši in najbolj vroč, temperature bodo presegle 35 stopinj Celzija.

Danes bo vreme sončno in vroče, dnevne temperature pa bodo od 29 do 35 stopinj Celzija. Najbolj vroče naj bi bilo v Beli krajini, od današnjega dne pa se bo vročina prek tedna stopnjevala. Do sobote bo zelo vroče, temperature pa občutno višje, od 37 do 39 stopinj Celzija. Temperature bodo začele popuščati šele iz nedelje na ponedeljek, do takrat pa agencija opozarja o veliki toplotni obremenitvi sredi dneva. Popoldanskih ploh ne napovedujejo, verjetnost za njih se bo povečala po 7. avgustu. Temperature se kljub temu ne bodo bistveno znižale.

Foto: iStock

Arso je zaradi visokih temperatur objavil drugo oz. oranžno stopnjo vremenske ogroženosti. Tudi na Balkanu, Panonski nižini in v Italiji napovedujejo visoke temperature. Te bodo proti severu segale vse do Poljske, ki je objavila kar rdečo stopnjo vremenske ogroženosti.

A. L., STA