Vroče bo, vroče! Čas je, da se nastavimo soncu in uživamo.

Foto: iStock

Pa smo jo dočakali. Pomlad tudi v temperaturah. Plašče, šale, rokavice bomo lahko pospravili do naslednje sezone, na vrsto pa postopoma prihajajo kratki rokavi in lahka oblačila. Danes se temperature lahko povzpnejo celo do 24 stopinj Celzija.

V zahodni polovici Slovenije bo zmerno do pretežno oblačno, na območju zahodnih Julijskih Alp ni izključena kakšna dežna kaplja. Več jasnine bo v vzhodnih krajih. Pihal bo jugozahodnik, ki bo predvsem v severovzhodni Sloveniji še okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, v vzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija, napovedujejo meteorologi na Agenciji za okolje.

 

Zvečer bo jugozahodnik ponehal, v Prekmurju in na Štajerskem pa bo prehodno zapihal severovzhodnik. Tam se bo tudi pooblačilo, ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Ponoči se od severovzhoda pooblačilo v večjem delu Slovenije. Na Primorskem bo proti jutru zapihala šibka burja in zjasnilo se bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 12 stopinj C.

Konec tedna jasno in toplo
V soboto bo na Primorskem precej jasno. Šibka burja bo popoldne ponehala. Drugod se bo dopoldne jasnilo. Ponekod bo zapihal vzhodni do jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Tudi v nedeljo in ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo in toplo. V nedeljo bo spet zapihal jugozahodnik, ki se bo v ponedeljek okrepil.

Bodo pa sicer kar do sredine prihodnjega tedna popoldanske temperature pogosto presegale 20 stopinj Celzija. Vsaj za zdaj lahko rečemo, da se je zima zares dokončno poslovila, le jutra bodo še bolj sveža.

B. O.