Vroče bo, vroče! Čas je, da se nastavimo soncu in uživamo.

Foto: iStock

Pa smo jo dočakali. Pomlad tudi v temperaturah. Plašče, šale, rokavice bomo lahko pospravili do naslednje sezone, na vrsto pa postopoma prihajajo kratki rokavi in lahka oblačila. Danes se temperature lahko povzpnejo celo do 24 stopinj Celzija.

V zahodni polovici Slovenije bo zmerno do pretežno oblačno, na območju zahodnih Julijskih Alp ni izključena kakšna dežna kaplja. Več jasnine bo v vzhodnih krajih. Pihal bo jugozahodnik, ki bo predvsem v severovzhodni Sloveniji še okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, v vzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija, napovedujejo meteorologi na Agenciji za okolje.

 

Zvečer bo jugozahodnik ponehal, v Prekmurju in na Štajerskem pa bo prehodno zapihal severovzhodnik. Tam se bo tudi pooblačilo, ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Ponoči se od severovzhoda pooblačilo v večjem delu Slovenije. Na Primorskem bo proti jutru zapihala šibka burja in zjasnilo se bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 12 stopinj C.

Konec tedna jasno in toplo
V soboto bo na Primorskem precej jasno. Šibka burja bo popoldne ponehala. Drugod se bo dopoldne jasnilo. Ponekod bo zapihal vzhodni do jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Tudi v nedeljo in ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo in toplo. V nedeljo bo spet zapihal jugozahodnik, ki se bo v ponedeljek okrepil.

Bodo pa sicer kar do sredine prihodnjega tedna popoldanske temperature pogosto presegale 20 stopinj Celzija. Vsaj za zdaj lahko rečemo, da se je zima zares dokončno poslovila, le jutra bodo še bolj sveža.

B. O.

 • Stajerka

  v MB imamo že 3 dni orkanski veter……dost je!!!

  • valentin

   Pri nas kjer letno vsaj 3x piha po 160 km pa je povsem
   mirno.

  • valentin

   Ste ga uvozili iz Primorske ?

 • valentin

  Spet nov dokaz, da cepiva povzročajo avtizem otrok

  Ameriški FDA, ki bi na papirju moral skrbeti za neoporečna zdravila in hrano, je spet zamočil v svoji naglici skrivati in lagati ljudem, pomagati
  korporacijam! Nemarno so jim ušli dokumenti, ki jasno nakazujejo, da
  cepljenje otrok vodi v izjemno povečanje avtizma. 13 strani dolg
  dokument so celo objavili na svoji strani, vezan pa je za novo cepivo
  Tripedia. Že do sedaj so zgolj prikrivali rezultate cepljenj, ki so bili
  milo rečeno podpora umorom otrok, Ameriška vlada in lastniki
  medijev pa notorično prikrivajo prave raziskave. Res živimo v zelo
  Temnem času znanstvenih zablod, pri tem pa je na nekem testu Merckov virolog dokazano ponaredil dejstva, da mnoga cepiva vsebujejo celo živalska antitelesa, da bi s tem zavedli teste.Smešno in žalostno, vredno najstrožjih obsodb je dejstvo, da v šolah največkrat zbolijo otroci, ki so bili cepljeni proti mumpsu in ošpicam, ker jim cepivo ne samo ne pomaga ampak celo vzpodbudi bolezen. To je sicer uradna razlaga za stanje v ZDA, kjer cepljenje še ni obvezno, potem veste, kakšno je stanje pri nas, kjer so otroci z zakonom izpostavljeni farmacevtskemu zločinskemu nasilju. In lažne stranke, ki sedijo na Soroševem denarju, pri nas, seveda, to zelo zagovarjajo! Kot chemtrailse in GSO!! ./virNaturalNews/

 • drzavljanslo

  Ja, končno. Po dolgi in ostri zimi od januarja do februarja naslednjih 10 mesecev končno nekaj malega toplote :)