Antifa in islamski terorizem – socialni izobčenci, ki skrivajo sanje množic

Mitja Iršič.

V Tednikovem prispevku, s katerim so frontalno napadli svobodo govora, je komentatorka povedala, da je ogromna razlika med ameriškimi neonacisti, ki so se zbrali v Charlottesvillu, in tistimi, ki so protestirali proti rasizmu. Niso jih omenili pod njihovim resničnim imenom – antifa. Tudi ameriški komentatorji so Trumpa napadli s podobno retoriko. Proti-rasistični protestniki se nikakor ne morejo enačiti z rasisti. Eni so zli. Drugi se zlu upirajo. Eni si želijo pravičnosti in enakopravnosti. Drugi ekonomske in rasne segregacije.

Medijski spin sicer le delno deluje. Oziroma je deloval, dokler se ni antifa spremenila v to, kar so njihovi predniki v Weimarski republiki Nemčiji nekoč že bili. V paradržavno izpostavo komunistične partije, ki skozi fantomski anti-imperializem in anti-kapitalizem išče poganjke naslednje revolucije. Ko so mladi, brezposelni, v maske zakriti fantje z diplomami iz umetnostne zgodovine in primerjalne sociologije začeli v Hamburgu razbijati izložbe ter pretepati policiste in naključne mimoidoče s kiji, je bila tudi splošna javnost prisiljena s stisnjenimi zobmi sprejeti to, kar je predsednik Trump nekaj mesecev kasneje povedal ob izgredih v Charlotesvillu, pa je bil zaradi tega po principu reductio ad hitlerum v trenutku proglašen za fašista: češ, da so na obeh straneh protestov slabi in dobri fantje.

Dejstvo, da jih ministrstvo Združenih držav za domovinsko varnost obravnava kot domače teroriste, ni pogosto omenjeno v glavnih medijih; povsem v skladu z doktrino levega establišmenta, po kateri na levi ni sovražnikov. Pri neonacistih te težave ni. Ko korakajo s svastikami in vzklikajo “Judje nas ne bodo nadomestili”, so – upravičeno – deležni univerzalnega zgražanja. Pečanje z nacizmom te veliko prej pripelje na rob družbe kot flirt z boljševizmom in anarhizmom.

Na drugi strani imam skoraj vsak drug mesec morbidno nalogo pisati o tem, kako prav sem imel, ko sem leta 2015 na vrhuncu migrantske krize napovedoval teroristično klavnico po evropskih velemestih. Nazadnje v Barceloni. Še prej v Stockholmu, Berlinu, Kolnu, Nici, Parizu, Londonu … Mladi bojevniki v zanosu mendrajo in koljejo nedolžne, medtem ko tulijo na pamet naučene verze o nasilni prevladi nad neverniki, ki jo napoveduje in odobrava njihova različica abrahamskih prepričanj. Nekateri z evropskimi potnimi listi v žepu, drugi, azilanti, med katerimi je bilo nekaj takšnih, ki jih je Cerarjeva vlada v vsesplošnem kaosu zgodnje jeseni 2015 kaotično poslala naprej v Avstrijo.  Scenarij je že tako predvidljiv, da zveni kot nova rutina sveta po arabskih revolucijah.

(Foto: epa)

Faza 1: poročilo o incidentu; faza 2: več ranjenih; faza 3: prvi mrtvi, faza 4: policija na kraju dogodka ubila moške temnejšega videza; faza 5: prve slike osumljencev, po pravilu severnoafriškega in/ali bližnjevzhodnega izvora; faza 6: število mrtvih narašča, med žrtvami tudi otroci; faza 7: Angela Merkel, Jean-Claude Junker in druga evropska šampanjska elita iz zastraženih pisarn in neprebojno zaščitenih limuzin pogumno sporoča, da se Evropa ne bo predala terorizmu (v njihovem imenu se bomo borili mi smrtniki, ko bomo šli na vafelj v Bruselj in na rogljič v Pariz, upajoč, da ni prav danes TISTI dan); faza 8: prve aretacije osumljenih po vsej državi, kjer se je zgodil incident; faza 9: varnostne službe sporočijo, da so bili storilci in aretirani pomagači že dolgo na seznamu potencialnih teroristov; faza 10: slike žrtev in povzročiteljev še nekaj dni krožijo po medijih; faza 11: medijski mrk in nelagodno čakanje na naslednji napad.

Seveda se znotraj teh predvidljivih korakov zgodi še nekaj. Išče se razloge za na videz povsem nekoherentna dejanja skupine mladih, ki naj bi pred seboj imeli vse življenje, pa so ga pripravljeni končati na tako brezciljen, nasilen način. Odziv je večplasten. Prvi je po pravilu gasilska akcija muslimanske skupnosti in civilne družbe, zbrane okrog leve medijske mašinerije. Njihovo sporočilo je, da napadalci niso imeli nič z islamom, gre za skupino prestopnikov, katerim je islam izgovor in opravičilo za divjaštvo, ki bi ga storili v vsakem primeru. Drugi odziv pride s strani levih politikov in filozofov, nastrojenih proti zahodni civilizaciji. Ti običajno trdijo, da so napadi posledica revščine in socialnega izključevanja manjšin v napadenih državah ter predstavljajo odziv na posredovanja zahodnih velesil na Bližnjem vzhodu. Praoče takšnih misli, ki bolj kot na temeljiti analizi bazirajo na antizahodnjaški retoriki, je bil maoist Jean-Paul Sartre. Njegove misli je na sodoben čas po Zalivski vojni preslikal Noam Chomsky, pri nas pa samooklicani strokovnjak za islam, Šterbenc.

Tretji odziv je odziv ksenofobov in poražencev globalizacije, ki bi radi upravičene pomisleke do islama kot ideologije zapakirali v priročen paket splošnega ekonomskega antiglobalizma. Šele na koncu pridemo na vrsto tisti, ki bi se radi pogovarjali o ideološki problematičnosti sodobnega – predvsem vahabitskega – islama, pa se ne moremo, ker smo od prvih dveh skupin proglašeni za fašiste, od tretje pa za židovske zarotnike, ker želimo do rešitve priti tudi ob pomoči in sodelovanju razsvetljenih muslimanov.

Foto: iStock

Razlike
Na tej točki nekateri že predvidevate, po kateri poti jo želim ubrati s tem člankom. Rekli boste, da želim enačiti antifa teroriste in mlade muslimane, ki jih je navdahnil ISIS, češ terorist je terorist, ne glede na to, ali je njegov navdih pretepanje fašistov in uničevanje lastnine ali pa pobijanje naključnih mimoidočih v imenu vsemogočnega. Pa mi ni do tega. Tudi ideološkim zaveznikom na desnem političnem spektru bi svetoval, da se oddaljijo od takšnih reductio ad absurdum argumentov. To je pač populizem in predstavlja prepoceni municijo v rokah levih nasprotnikov. Roko na srce, res ni neposredne podobnosti med brezposelnimi lenuhi, ki za svoje težave krivijo sistem, v katerem živijo, in prav tako brezposelnimi mladimi fanatiki, ki mislijo, da bodo zveličani, če pobijejo čim več nedolžnih nevernikov.

Kratkoročno so antifa protestniki manj nevarni za splošno javnost kot impromptu zahodne izpostave ISIS. Po vsem svetu je bilo samo leta 2017 kar 979 napadov islamskih teroristov s 5668 žrtvami. Sem se ne všteva nešteto napadov, ki jih varnostne službe držav vsak dan preprečijo, pa o njih javnost nikoli niti ne izve. Letos je bilo tako v EU preprečenih 10 visokopoteznih terorističnih napadov, ki bi zagotovo povzročili žrtve v desetinah, če ne stotinah.

Antifa so sicer nevarna frakcija anarhistov, ki želi nasilno, po vzoru ruskih boljševikov, spodkopati sistem, a si hkrati – za razliko od islamskih “kolegov” – vsaj želi živeti. Mladi muslimani pa na drugi strani s svojimi terorističnimi dejanji sledijo navodilom svojih duhovnih vodij na Bližnjem vzhodu, ki jim pravijo, da si morajo želeti smrti bolj, kot si neverniki želimo živeti.

Foto: YouTube

Usodna podobnost
Rad bi opozoril na drugo neposredno nevarnost, ki jo obe organizaciji predstavljata kot skupno fronoa v napadu na evroatlatski način življenja – tako ekonomski v smislu prostotržne ekonomije kot sociološki, v smislu pravice do svobode govora, svobode mišljenja, zborovanja in drugih klasičnih človekovih pravic in svoboščin.

Kaj imata obe organizaciji skupnega z vidika odziva zahodne potrošniške družbe na njiju?
Predstavljata ščit, ki prekriva anomalije znotraj naše civilizacije. Vrh ledene gore, ki je skrajno priročen za kapitana čezoceanske ladje z imenom Regresivna Levica, ki nas prepričuje, da obstaja le vrh, ledena gmota, ki se skriva pod površino oceana, pa je le privid shizofrenih.

– Islamski teroristi, ki pobijajo po zahodnih prestolnicah, nimajo nič skupnega z islamom. Poleg tega skrajneži predstavljajo manj kot odstotek muslimanov po svetu.

– Antifa nasilneži, ki pustošijo po zahodnih prestolnicah, nimajo nič skupnega s fundamenti protirasitičnega gibanja. Poleg tega nasilneži predstavljajo manj kot odstotek protirasističnih aktivistov po svetu.

Se da iz zgornjih dveh tez potegniti analogijo? Se. Obe tezi predstavljata histerijo politične korektnosti, pripeljano do absurdnega zaključka.

Mladeničev s kiji v rokah res ni veliko, a predstavljajo najpogumnejše v kar zajetni skupini ljudi z avtoritarno, skrajno egalitarno usmerjeno naravo.

Mladeničev, ki se usedejo v kombi in začnejo gaziti turiste sredi Barcelone in Londona, je še manj, a predstavljajo najpogumnejše v kar zajetni skupini ljudi, ki verjamejo v istega boga kot oni in vsaj delno simpatizirajo z njihovo ideologijo.

Vsi ti manj pogumni se porazgubijo in skrijejo v množici z masko normalnosti. Antifa so tako ščit za skrajnega mladega socialista, ki bi nasilno vzel bogatim, ker imajo več, kot ima on, pa si ne upa. Islamski teroristi so ščit za mladega muslimana v zahodni demokraciji, ki si na skrivaj želi vzpostavitve globalnega islamskega kalifata, pa si tega (še) ne upa povedati.

Onadva – mladi socialist in mladi musliman – si ne upata.

ISIS teroristi si upajo.

Antifa si upa (čeprav z masko).

Kdo so ljudje, skriti za varnim zavetjem svojih radikalnih izpostav?

Foto: YouTube

Muslimanski zmerneži
Da so skrajna stališča modus operandi islama (in da je “zmerni islam” bolj kot ne domena nekdanjih muslimanov in prikritih ateistov, ki si ne upajo priznati, da več ne verujejo) ni skrivnost, je pa vsekakor dejstvo, ki se ga hoče poteptati z vsemi sredstvi, tudi tako, da se glasnike resnice sistemsko diskreditira in proglasi za ksenofobe. Sam sem bil zaradi širjenja nevarne resnice kaznovan tako lokalno (z izgubo službe), kot globalno (s suspendiranim AdSense računom in zamrznitvijo vseh sredstev na njem). Pa ne bom odnehal. Poglejmo. V Združenem Kraljestvu je lani število muslimanov prvič naraslo na 3 milijone. Anketa ICM je pokazala, da si 43 % tam živečih muslimanov želi, da bi šeriatsko pravo nadomestilo anglosaški pravni sistem. Se pravi, okrog 1,3 milijona ljudi. Številka ustreza več kot polovici Slovencev. 1,3 milijona posameznikov v le eni od evropskih držav, ki verjamejo, da je pravična smrt za apostazijo in prešuštvo kamenjanje. 1,3 milijona defacto skrajnežev. Večina od njih ne bo nikoli pograbila meča, a bo hkrati po tiho odobravala početje peščice sovernikov, ki se vendarle borijo točno za isto stvar, v katero verjamejo oni sami.

Ena izmed osnovnih zavez ISIS ni “osvoboditev” muslimanskih dežel, ampak svetovni kalifat, kjer bi šeriatsko pravo postalo pravo dežele. Mediji in politika si tako zelo želita normalizirati to abnormalno človeško stanje duha, da določene kulture prikrito rasistično obravnavajo kot “drugačne”, z nižjimi civilizacijskimi standardi, kot jih imamo mi. T. i. regresivno levičarstvo tako uporablja besedno igro za pitanje progresivne levice. Tako si socialne službe po EU ne upajo vstopiti v domove muslimanov, poročenih z 12-letnicami. Ker so njihove navade pač takšne in jih je treba spoštovati. Niti si ne upajo ukrepati proti obrezovanju spolnih organov dojenčkov ženskega spola. Kulturne razlike je treba spoštovati – kdo pa smo mi imperialistični belci, da bi jim narekovali, kako je treba živeti. Regresivno levičarske tendence liberalnega zahoda so kot voda na mlin pasivnim skrajnežem. Slednjim potem ni treba zagovarjati svojih versko navdahnjenih psihopatskih nagnjenj.

Na takšen način je znotraj evropske kulture zrasel nek paralelni svet, kjer so stalno v letu 520, Mohamed pa je ravnokar poklal vso židovsko prebivalstvo Meke, zasužnjil device in sveti kraj naredil spet muslimanski. V takšnem svetu so islamski teroristi le simptom bolezni, ki jo bomo začeli zdraviti komaj, ko se bomo – skupaj z razsvetljenimi muslimani – odkrito začeli pogovarjati o težavah vahabitskega islama, ki prek savdskega in katarskega zasebnega sponzorstva priteka v Evropo, skrit v trojanskega konja zastonj zgrajenih mošej. Islamski teroristi so le distrakcija, ki skriva fundamentalne spremembe v družbi. In o teh se moramo zares pogovarjati, ne pa o terorizmu.

Foto: epa

Anarholevičarski zmerneži
Tako kot islamski teroristi predstavljajo ščit za prikrito skrajne muslimane, so antifa ščit za vedno bolj bojevito ideologijo nezadovoljne, po socializmu hrepeneče skupine zahodnih milenialsov. Kaj si želi antifa? Dejansko nič drugega kot njihovi anti-imperialistični predniki iz leta 1932. Leon Trotsky je slavno zapisal, da je nasilje bližnjica do cilja. Cilj pa ni nikoli zares bil preganjanje nacifašistov. V resnici želijo novo marksistično-leninistično revolucijo. Workers World Party, ena izmed skrajnih podzemnih organizacij, ki je v Charottesville pripeljala velik del množice, ki je uničevala mesto, uradno zagovarja samodržca Kim Jong Una in Nicholasa Madura. Večina jih izvira še iz gibanja Occupy WallStreet, spontanega zbora ekonomskih ignoramusov leta 2011 v New Yorku.

Tudi zaradi tega so njihovi manifesti ekonomske, ne pa protirasistične narave. Kije v roke zmeraj jemljejo vedno isti posamezniki, a ideje, ki jih zagovarjajo, so v družbi vsaj pogojno mainstream, med mlajšimi pa že kar novi trend. Težnje po redistribuciji bogastva – čeprav nasilne ali pa vsaj institucionalno vsiljene – so v EU od nekdaj (skozi frankofonski svet) nosile neko posebno omamno komponento. Te težnje so se malce ohladile po grotesknem razkroju družbe v komunističnih državah 20. stoletja, ki so takšen model vladanja dejansko prenesle v resnični svet. Zdaj, ko je potop železne zavese generacijo stran, so spet na sceni. Skrajno leve stranke, kot so Siriza, Podemos in tudi naša Levica, so obraz nove nezadovoljne mladine, ki ne razume, zakaj BMW svojih milijard humanitarno ne porazdeli med revne Evropejce.

Jean-Luc Mélenchon, ki mu ni veliko manjkalo do drugega kroga predsedniških volitev v Franciji, Jeremy Corbyn, ki je skoraj dohitel nerodno Mayevo v Združenem Kraljestvu, in dementni stric Sanders v ZDA, ki je nehote na predsedniški stolček potisnil Trumpa: sami klasični trdi marksisti s svetovnimi nazori na ravni tvorcev komunističnega manifesta iz leta 1917 so dokaz, da tudi razvite demokracije s stoletnimi tradicijami niso imune na socialistično leporečje. Javnosti so se predstavljali s programi, ki bi jih požegnala vsaka lokalna izpostava antife. “Mi smo 99 %.”, “Čas je za brezplačno zdravstvo in šolstvo.”, “Bogati so zmeraj bolj bogati na račun revežev.” Volivci, ki so obkrožili katerega od njih, niso šli razbijati izložb ali iskati fašistov, da bi jih na gobec. So pa obkrožili kandidata, ki jih predstavlja v sistemu, katerega si na skrivaj želijo zrušiti, pa jih ni dovolj v hlačah, da bi pograbili kij.

Antifa Slovenija
Razmere v Sloveniji so še bolj groteskne zaradi dejstva, da pri nas tudi klasična socialna demokracija izvira iz komunistične partije. Stranka Levica je parlamentarna predstavnica gibanja antife v državnem zboru. Njihove parlamentarce ni strah strašiti tuje investitorje z razlastninjenjem, pošiljati posnetke podpore venezuelskemu samodržcu Maduru ali se pojavljati v javnosti z majicami argentinskega klavca Cheja. Odkrito nastopajo proti kapitalizmu, hujskajo k odporu proti prostemu trgu, večje tuje delodajalce namensko predstavljajo kot izkoriščevalce delavcev, podpihujejo – za te kraje značilno – psihozo, imenovano jugonostalgija. A kljub temu predstavljajo tretjo najmočnejšo politično silo v državi. Tudi predsednik Socialnih demokratov si jih želi v naslednji koaliciji. Konec koncev tudi mainstream leve elite (Kučan, Janković, Fajon, Semolič, Štrukelj) ni sram prisostvovati na “protirasističnem” zboru levih skrajnežev, kjer se vihtijo zastave Sovjetske zveze, nosijo majice z logotipom stisnjenih pesti in pojejo internacionale. Dejansko ne bi bilo napak trditi, da je antifa v Sloveniji establišment. Čeprav zaenkrat po tiho in iz ozadja. Kar hitro pa se zna zgoditi, da bodo kmalu postali bolj glasni.

Pravzaprav je Slovenija učni primer za druge države zahodnega sveta zaradi naše nenavadne zgodovine po letu 1945, ko je državo nasilno ugrabila komunistična hunta, ki je črpala svojo moč iz domačih boljševiških izdajalcev. Podobno izkušnjo so imeli le še Rusi; drugod je bil komunizem tujeroden. Kaj se zgodi, ko postane radikalno levičarstvo del mainstreama? Nič lepega. Stagnacija, korupcija, nepotizem, zatiranje svobode govora, nameščene – radikalni levici prijateljske –  vlade, nadpovprečna davčna bremena in podpovprečno kakovostne javne storitve. Slovenija je hibridna antifa država, z navidez delujočim prostim trgom in navidezno svobodo govora. Zahodni svet to še ni, a se lahko hitro zgodi, da to postane.

Začnimo se pogovarjati danes, jutri bo morda prepozno
Antifa in islamski teroristi so simptomi bolezni, ki je kronična in se mora zdraviti vsako generacijo znova. Simptomi so veliko bolj mili kot resnična bolezen, ki od znotraj žre zdravo tkivo nacionalnih in nadnacionalnih tvorb. Simptom antifa naznanja bolezen v obliki socialističnih vzgibov nove generacije Evropejcev in Američanov in se lahko ob dovolj velikem zagonu množic konča s Severno Korejo, Venezuelo ali Kubo. Simptom islamskega terorizma naznanja bolezen abrahamskega vere, ki še ni doživela svojega razsvetljenja in skuša v modernem svetu nastopati v vsej brutalnosti barbarskih časov, v katerih je nastala. Ob dovolj velikem zagonu množic je končni cilj Islamska država, vmesni pa Afganistan v času vladavine talibanov.

Za obema skrajnima skupinama ljudi so množice, ki se strinjajo z njima, pa si tega ne upajo povedati, ker še niso del večine. Množice, ki hodijo v službo, vzgajajo otroke, kupujejo avtomobile, letujejo na morju. A si na skrivaj želijo nek drug sistem. Morda tiransko socialistični. Morda fundamentalno šeriatski. Teh pa je veliko. Ne dovolj za večino, a preveč, da jih ne bi jemali resno. Zato se začnimo pogovarjati, dokler nam Mirovni inštitut tega sistemsko ne prepove.

Mitja Iršič

 • Brane

  Ni kaj dodati !

 • Darth Vader

  iršič…….od 1.2miljarde muslimanov na svetu, jih 25% podpira tiste, kateri so pripravljeni v imenu islama ubijati zahodnega človeka……torej če nekaj podpiraš, pa samo potiho, si radikaliziran……torej je radikaliziranih muslimanov po svetu okol 250-300 milijonov….. https://www.youtube.com/watch?v=aSf9ZCcs8vE

 • Sarkazem

  Dobra analiza, toda, Brane, treba bi bilo še nekaj dodati. Mi, ki smo analizo prebrali, se z njo strinjamo, se lahko začnemo pogovarjati, vendar zaman, ker nimamo moči in denarja. Kaj pa tisti, ki imajo vpliv, moč in denar v zahodnem svetu, (pri nas itak ni kaj dodati napisanemu) in se z razvojem dogodkov in idejnih zamisli, ki jih sprožata obe v članku opisani skupini, ne strinjajo in se počutijo ogrožene ter so tudi del establishmenta? Kaj bi morali storiti in kaj počno in zakaj? Ali bodo kot Soroš in njegovi sodelavci iz ozadja s pomočjo obeh omenjenih skupin vsi skušali vpeljati new order v nova družbena razmerja? Ali se bodo nekateri temu uprli in se pridružili Trumpu? Zaenkrat prevladujejo prvi in nas skupaj z obema opisanima skupinama vlečejo v kaos. Zdravi in normalni del establishmenta na zahodu se žal zdi v manjšini pa je žal tudi edini, ki lahko zaustavi to drsene v pogubo!

  • Mojca pokraculja

   Imam enake pomisleke oziroma skrbi. Prav včeraj sem debatirala z še ne 30-letnikom, sicer polnim življenje in volje za delo, pa mu je ušlo nekako takole: razmišljam da tu res ni prihodnosti, bo treba ven. Iz tega se je razvila debata ravno o islamizaciji zahodne Evrope. Njegovo prepričanje je, da ni nobene resne nevarnosti. Da gre pri muslimansko veri za neizobraženost, nevednost in podobno. Ni sprejel prav nobenega protiargumenta, da gre za nasilno vero, za dogme, za uničenje vsega kar ni islam, da jih bo še več, da nas bodo preplavili, uvedli šerijat itd.
   Torej tisti, ki bodo najbolj ogroženi čez nekaj let, se tega ne zavedajo, ker sploh ne berejo, niso poučeni, se ne pogovarjajo o tem. Kako se bodo torej uprli ?

  • Darth Vader

   se dogaja na polno v ZDA samo v naše medije pride bolj malo…oziroma kaplja skozi politična sita…. ““Zakulisna vlada obvladuje globoko državo in manipulira iz ozadja našo
   izvoljeno vlado,” je opozoril Shipp v zadnjem pogovoru na
   geoengineeringwatch.org konferenci. Shipp je prikazal serijo prezentacij
   s pojasnili kako globoka država in zakulisna vlada deluje ter prikazal
   tudi njene grozovite zločine proti ameriškim državljanom. Nekatera
   razkritja bivšega poročnika CIA proti-teroristične obveščevalne enote so
   razkrila da “Google Earth je bil vzpostavljen preko National Geospatial
   Intelligence Agency in InQtel.” Resnično ima prav, CIA in NGA sta bila
   lastnika tega podjetja – Keyhole Inc., katerega je kasneje kupil Google
   za nerazkriti znesek in tehnologijo spremenil v to, kar danes poznamo
   pod Google Earth. Drug radoveden investitor v Keyhole Inc. je bil nihče
   drug kot podjetje tveganega kapitala In-Q-Tel, katerega vodi CIA sodeč
   po objavah za javnost.” https://ambasador21.wordpress.com/2017/09/17/agent-cia-z-visokim-cinom-izdal-skrivnosti-globoke-drzave-in-zakulisne-vlade/

 • Mojca pokraculja

  Odlična kolumna. Kar se tiče Slovenije popolnoma adekvatna analiza stanja. Vredno še enkrat prebrati.

 • tasilo

  Okej, sem islamofob in homofob. A naj vas spomnim, da fobija ne pomeni sovraštvo, temveč … strah.

 • soc

  Naj ponovim, kar sem zapisal včeraj. Ni je države v Evropi, kjer bi se lahko Antifa v raziskavi javnega mnenja, včeraj objavljeni na tem portalu, pohvalila z reci in piši 13 (trinajst) procenti opredeljenih volilcev, kot jih ima njihova ekspozitura v Sloveniji, lunatična Levica.

  Zato je tu res le še vprašanje časa natikanje nagobčnikov vsem, ki mislimo drugače kot podivjani marksisti, opice enakih želodcev. Ali bo v družbi, ki jo vedno bolj kontrolirajo agresivne manjšine (od omenjenih preko Legebitre do priseljencev) kmalu počilo, ali pa bomo tiha večina mirno šli v klavnico.

  • učko

   Problem je v tem, da “tiha večina” ni politično organizirana !!! Jaz po četrt stoletja samostojne Slovenije ne grem več na volitve, če ne bo ene nove in prave politične stranke. Do sedaj sem “izpustil” samo en referendum, vedno pa volil najmanjše zlo, SDS. Sedaj so se mi tudi ti skrajno zagravžali, z JaJotom na čelu, bljak, pljuc !!!!! Ker sam uživajo v privilegiranih sinekurah, cuzajo lepe plače, ki jih plačujemo davkoplačevalci, naredijo pa ti drekaći ničesar !!!!!!

   • soc

    Bil sem eden stotnije prvih članov Slovenske demokratične zveze in tudi njihov lokalni kandidat na prvih volitvah (v soseski polni rdečih novinarjev in oficirjev jugovojske). Od klavrnega razpada te stranke nisem bil politično aktiven, niti se nisem identificiral z nobeno stranko. Volil sem brez pravega navdušenja SKD, nato veliko bolj zagreto Bajukovo NSI, po njegovem odhodu in začetku vzpostavljanja “žlahtne desnice” po Kučanovih merilih sem volilec SDS. Cenim Janševo direktnost in uživam v njegovem cinizmu.

    Pogoj za moj glas na volitvah pa bo vsekakor jasno odklonilno stališče do javnoupravnega in RTV parazitizma, do sprejemanja in vzdrževanja migrantov, ponosno priznavanje krščanskih korenin slovenskega naroda in državnosti, Višegrad pomembensjši od Bruslja in Berlina, ter prisega na prosti trg namesto na vsemogočno socialno državo.

    Alt-right. Če bo SDS uspela nedvoumno in odkrito storiti ta korak stran od klasične luzerske evrodesnice, imajo moj glas.

 • Artur

  Ni razsvetljenih Muslimanov pika.Njihove besede in dejanja govorijo daleč od razsvtljenja.http://nova24tv.si/panorama/se-lahko-hude-napovedi-slovenskega-muftija-da-bo-cez-20-let-slovenija-vecinsko-muslimanska-uresnicijo/

 • sprehajalec

  Eni so zli. Drugi se zlu upirajo. Eni si želijo pravičnosti in enakopravnosti. Drugi ekonomske in rasne segregacije.

  In pod tem sloganom ti je vse dovoljeno, kot je zgodovina že pokazala. Upiranje zlu vodij tega gibanja in njihovo stremljenje k ekonomski in rasni enakopravnosti, je tiste, s katerimi so menedžirali stala 100+ milijonov glav ter neskončno trpljenja.

 • T-Rex

  oboji so za odstrel , in isis in antifa!

 • Megatron Arrows

  Številke za leto 2017 so višje:

  List of Killings in the Name of Islam: 2017 http://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=2017

  Most of these incidents are terror attacks. A handful are honor killings or Sharia executions.

  During this time period, there were 1516 Islamic attacks in 56 countries, in which 10521 people were killed and 10829 injured.

 • rrrrr

  Tudi ameriški rdeči fašisti se delijo na prave fašiste in antifašiste. Kot pri nas.

  • Mojca pokraculja

   Točno, zdaj se njim dogaja tisto, kar se nam že od leta 45 dalje. Le manj časa je potrebovalo.

 • Franc Šink

  Dobro prebral sem dvakrat, priznam” Čaka nas še hud boj.Ni važno na kateri strani .ampak boj! to je kruta neizbežna resnica.Prehitro smo udobno zaspali.

 • šmentanamuha

  Zelo zelo tehten članek, malo takšnih, s pomenljivim zadnjim stavkom “Zato se začnimo pogovarjati, dokler nam Mirovni inštitut tega sistemsko ne prepove.”

  V ta kontekst gre tudi informacija, ki je pricurljala iz ljubljanskih univerzitetnih krogov. Se še spomnite Aleša Debeljaka in njegove nenavadne nesreče na avtocesti? Nekateri časopisi so celo namigovali na samomor. No, iz dobro obveščenih krogov je prišla pomembna informacija, da se mu je avto med vožnjo preprosto ustavil. Kar pomeni, da mu je nekdo moral na avtu nekaj prerezati, poškodovati in je avto tako ostal ali brez goriva ali elektrike. Ko je stopil iz avta pa je v naletu pripeljal tovornjak ali nekaj in ga povozil. Ni se torej kot čudaški profesor sprehajal po avtocesti in…na kar so namigovale časopisne vesti.

  Pa tudi to še ni vse. Nekaj dni pred tem je ta ugledni spoštovani profesor imel prav na Univerzi v Lj predavanje, na katerem je opozarjal na nevarnosti islama, ki prihaja v Evropo. Mislim, da se je podobna “nesreča” pripetila tudi tistemu romunskemu tožilcu ali sodniku, ki je tudi pred nekaj leti na podoben način končal na naši avtocesti.

  Nedemokratične akcije t.i. “Mirovnega” inštituta je zato treba obravnavati skrajno resno in jih še pravočasno razkrinkati kot ideološko leglo nasilja, kjer pod pretvezo varovanja človekovih pravic nastajajo protinacionalne in protidemokratične pravne predloge, ki jih potem preko politike implementirajo v družbo.

 • Olga

  Odličen članek! Na volitvah dajmo nogo levičarjem!

 • Franjo Trojner

  Izvorni greh Eu in in s tem Slovenije je , da jo jebejo feministke v spregi z socialisti, očiten problem nastane ker imajo feministke testosterona preveč socialisti pa premalo! Če komu ni jasno o čem govorim, naj dobro pogleda zgornjo fotografijo kjer navijata ministrca Maja Makovec Brenčič in Cerarček.

  • Franjo Trojner

   Izvorni greh Eu in in s tem Slovenije je , da jo jebejo feministke v spregi z socialisti, očiten problem nastane ker imajo feministke testosterona preveč socialisti pa premalo! Če komu ni jasno o čem govorim, naj dobro pogleda objavljeno fotografijo kjer v Carigraduna na finalu košarkaške tekme med Slovenijo in Srbijo navijata ministrca Maja Makovec Brenčič in Cerarček.

   • rrrrr

    Navijala že, pa ni pomagalo. Srbija je tekmo izgubila…

 • xtc

  Analiza je dobra a z temi ljudmi je dialog nemogoč,težava je ,da oboji mislijo,da bodo lahko živeli na tuj račun,oboji živijo v paralelnem svetu in oboji so psihopati in seveda lenuhi.
  Slovenija je čista komuniostična greznica in ljudje opranih možganov ne vedo,da jeSlovenija v bistvu totalno abnormalna in deformirana družba.Seveda skrajni islam in levico povezuje skupno sovraštvo do zahodne kulture in spoznanje da pač niso zmožni plavati v korak z družbo zato mislio da bodo z nasiljem dosegli tisto,kar ji po njihovi deformirani logiki pripada v resnici pa ne.Stemi ljudmi ni dialoga in tega se mora večina ljudi in politikov zavedati,zahodna družba če želi obstati mora večino tek ljudi pač spoditi iz teh držav z njimi se pač ne da in treba je postaviti jasne standarde in norme,ki jih je treba striktno spoštovati,čene moraš oditi isto veljka za skrajne levičarje.
  Dejstvo da družba paralelnih svetov ne napreduje pačpa regresira vsiljevanje multikulturnosti,tolerance prek meja zdravega razuma,lažne socialnosti,solidarnosti ipd ne gre,ali sprejmeš pravila ali odideš.
  Ne islam ne komunizem ne multi kulti niso napredek so zaton in pot v kamneno dobo.Ljudje so idioti,ker se začno oklepati idiotizmov,ki jih je zgodovinaže ovrgla na odpad,a jih vedno znova reciklirajo in zanetijo vojno.Sobivanje z islamom,kot je ta sedaj je nemogoče,dejstvo je ,da se bo moral reformirati-kar pa je kaj malo možnosti.
  Komunizni in socializmi pa so propadli sistemi ,ki so v nasprotju z osnovnimi naravnimi zakoni,preprosto so skregani z zdrasvo pametjo in logiko narave.
  Druža prerazporejanja ne more in nikoli nebo uspešna,ker nakoncu naredi same lenuhe ,nihče noče več delati in ustvarjati,vsi čakajo,da bodo delali drugi za njih.,žal so podobno prepričani tudi muslimani,ki mislijo,da bodo komandirali drugi pa bodo delali za njih kot sužnji.
  Skratka z obojimi je dialog nemogoč in ko zadeva preide pre daleč,narod preprosto zdivja ali pa se najde nekdo,kot je bilPinochet in naredi nujen red,seveda pa je cena vedno grozljiva a žal človeške norosti ni možno utaviti drugače in zgodovina temu pritrjuje.

 • janez.pokoncni

  Odlično!

 • freedomfighter

  se strinjam anti fa hoče vspostavit nov sistem ampak pozabili ste napisati da tudi alt right hocejo postaviti nov sistem…jaz sem proti obem tist ki se pa odloči za ene od njih pa je proti moderni zahodni liberalni družbi…ker največji mit je da so skrajni levičarji liberalci…anarhizem in liberalizem sta nekaj povsem drugega

 • dr Janez Sveti

  Par resnih kaveljcev, te maškare prežene v kozji rog. Njihovo edino upanje je, da jih ščiti policija.
  Antifa so navadni kakci.
  DR janez Sveti Gorjača

 • 5-RA

  Mitja Iršč ima svoj blog na katerega je včasih kaj zapisal in prav vsak zapis je vreden branja:

  http://irsicmitja.blogspot.si/

 • Mihilus

  Izvrsten članek. Vseeno je pomembno izpostaviti še, da na shodu v Charlottesvillu ni bilo nobenih KKK, neo-nacistov ali supremacistov. Na eni strani je vila skupina ljudi, ki je imela dovoljenje za protest proti odstranitvi spomenika na drugi strani pa antifa, ki tega dovoljenja niso imeli. Prva stran je bila opremljena pretežno s ščiti in drugimi defenzoivnimi rekviziti, druga stran pa s kiji in zakritimi obrazi.

  Tudi nesreča s smrtnim izidom je za zdaj zavita v ogromno skrivnosti. Tik preden je vozilo začelo pospeševati v množico, je bilo napadeno s kijem. Po izjavi žrtvine mame je žrtev umrla zaradi srčnega zastoja. V odsotnosti kakršnekoli uradne izjave s strani policije ali pa storilca je v bistvu nemogoče sploh vedeti kaj se je v resnici zgodilo. Obstaja dvom, da je žrtev sploh bila udeležena v nesreči. Imamo samo zgodbo, kot nam jo servirajo mediji, ki pa je prirejena tako, da ustreza njihovi marksistični doktrini.

  Vloga Slovenskih medijev pri vsemu skupaj me sploh ne preseneča. Bolj me preseneča to, da individualni novinarji ne vidijo v kakšno nevarno situacijo se spravljajo s tem lažnjivim poročanjem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!