Obvestilo o piškotkih

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 določa pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalnikih, tablicah ali mobilnih napravah uporabnikov. V teh pravilih izraz “piškotki” uporabljamo za piškotke ali druge podobne tehnologije.

Spletna stran Nova24TV.si uporabljaja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabnikov, oglasnih sistemov in ostalih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Kaj so piškotki?

So informacije o aktivnostih uporabnika na spletu, ki jih večina spletnih strani shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo zato, da izvemo več o načinu, kako uporabniki uporabljajo našo vsebino, pomagajo pa nam tudi izboljšati vašo izkušnjo, ko obiščete spletno stran.

Nujno potrebni piškotki

Seznam piškotkov, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočila v komunikacijskem omrežju ne bi bilo mogoče. Ti piškotki omogočajo uporabniku delovanje prijaznih spletnih storitev, boljšo uporabniško izkušnjo in za njih ni potrebno pridobiti soglasja.

Ime piškotkaNamenČas piškotkaPodjetje
PHPSESSIDSejaNova hiša d.o.o.
__cfduidStoritev CloudFlare predpomnjenja spletne strani za hitrejše nalaganje strani1 letoNova hiša d.o.o.
wordpress_test_cookieZa testiranje možnosti sprejemanja piškotkov 1 letoNova hiša d.o.o.

Piškotki za napredno oglaševanje

Ti piškotki omogočajo napredne oglaševalske tehnike na posamezni spletni strani, zagotavljajo prikaz oglasov, ki kar se da ustrezajo interesom uporabnika, z njihovo pomočjo lahko anaiziramo obisk na spletni strani in pomagajo meriti učinkovitost oglaševalske kampanje.

Med piškotke za napredno oglaševanje štejemo tudi piškotke, ki jih na naši spletni strani uporablja oglaševalska agencija Gemius in oglaševalske mreže (naprimer. AdForm, AdSense, Criteo, itd.) pri zakupu oglaševalskega prostora, nad katerimi nimamo nadzora. Omenjeni piškotki zagotavljajo prikaz oglasov uporabnikom spletnih strani, ki bi jih lahko zanimali.

Ime piškotkaNamenČas piškotkaPodjetje
GADNapredno oglaševanje2,5 letaAdocean
Gtest, GdynNapredno oglaševanjeRazličnoGemius
AdForm, AdSense, Criteo, OmnitagsJs, …Napredno oglaševanjeRazličnoPoslovni partnerji Gemius oglaševanja

Piškotki družbenih omrežij, spletna analitika in piškotki tretjih oseb

Piškotki za družbena omrežja omogočajo deljenje vsebine spletne strani na nekaterih družbenih omrežjih. Vtičniki in orodja tretjih oseb uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani.

cx_idZajem in obdelava podatkov za tržne raziskave, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.Preberi večDve leti od zadnjega obiskacontentexchange.me

Ime piškotkaNamenČas piškotkaPodjetje
YSC, VISITOR_INFO1_LIVEYouTube predvajalnik1 letoYouTube
metrics_token, guest_idTwitter vtičnik2 mesecaTwitter
 _ga, _gat, _gat_senseStatistika obiskanosti spletne straniRazličnoGoogle Analytics
__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmtKomenitranje člankovRazličnoDisqus

Kako upravljati piškotke?

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.
Dodatne informacije

Za vsa dodatne informacije nas vprašajte na e-poštni naslov [email protected].