Gabi Čačinovič Vogrinčič, ali so vnuki pri starih starših “parkirani” kot avto ali kolo?

Gabi Čačinovič Vogrinčič (foto: STA)

Gabi Čačinovič Vogrinčič, zaslužna profesorica Fakultete za socialno delo, je v nedavnem daljšem intervjuju za pomursko TV Idea spregovorila o svojem življenju in delu. Kot hči jugoslovanskega ambasadorja ni poznala pomanjkanja, del otroštva je preživela v tujini in stiske povprečne jugoslovanske delavske družine so ji bile tuje, zato je Jugoslavija  zanjo še vedno obljubljena dežela, Slovenija pa “neoliberalna kapitalistična država”, kar se je iz njenih ust slišalo kot nekakšna psovka.

Po njeno je grdi kapitalizem kriv za splošno apatijo v Sloveniji, zaradi katere so ljudje izgubili upanje, da bo  Slovenija kdaj zares socialna država. Seveda nismo slišali ničesar o njenih levičarskih prijateljih, ki ustvarjajo revščino in zavirajo razvoj socialne države. Glede na dejstvo, da je Gabi Čačinovič Vogrinčič že 52 let v socialnem delu, je težko verjetno, da ni imela priložnosti seznaniti se s strankami in politiki, ki Slovenijo peljejo v revščino, iz kakršne smo se pred 26 leti komaj izvili.

Fakulteta za socialno delo – poglabljanje nasprotij med teorijo in prakso
O razvoju Fakultete za socialno delo je Čačinovičeva spregovorila z velikim navdušenjem. Pozabila je na podrobnost, da fakulteta, na katero je tako ponosna, zadnje čase postaja nekakšna izpostava skrajnega feminizma in homoseksualnega lobija. V novembrski oddaji Aktualno smo spregovorili o tem, da homoseksualnimi aktivisti po novem celo predavajo študentom socialnega dela. To Čačinovičevi gotovo ne bi dvignilo ugleda med gledalci, zato se je usmerila v pomen konceptov socialnega dela. Izpostavila je koncept pomoči in soustvarjanja, v katerem človeka podpremo za samopomoč, s katero strokovni delavec in uporabnik iščeta vire moči, na katere se je v stiski mogoče opreti. S konceptom soustvarjanja nato skupaj najdeta rešitev.

Kot študent sem njena predavanja rad poslušal, v zgodbi koroških dečkov pa z dedkom in babico iskal rešitve in soustvarjal pogoje, da bi se vnučka čim prej vrnila k njima.  Vse dokler se stroka, ki jo predstavlja Gabi Čačinovič Vogrinčič, ni z metodami tajne politične policije odločila  babico in dedka  zastrašiti, osamiti in jima prepovedati vsakršne stike z menoj.

Ali sta koroška dečka res bila pri babici samo »parkirana«?
Novinar se je na koncu intervjuja dotaknil še zadeve koroških dečkov. Čačinovičeva  je na vprašanje, ali je bil odvzem  otrok upravičen odvrnila: “Vztrajam, da je bilo prav … Jaz sem prišla v to zgodbo na tiskovni konferenci, ko so otroke iz vrtca odpeljali v prekrasno rejniško družino, hvala bogu, da so tam. Kako smo delali! Zjutraj, preden smo tam bili, sem videla inšpekcijski  zapisnik. Ta dva otroka nista bila tukaj doma, pri babici, bila sta parkirana tukaj pri babici za noč, ko staršev ni bilo. Otroka sta od začetka živela tukaj v zelo skromnih razmerah. Od začetka je bil proces takšen, z njihovim privoljenjem, lepo vas prosim, odločali so o rejništvu, in da bosta vse praznike pri njih. Tisti dan, ko so hoteli skupaj pogledati rejniško družino, pa sta se obrnila proti.”

Na vprašanje novinarja, kaj pa je z vsemi sodbami v korist družinskega življenja vnučkov z babico in dedkom, pa je Čačinovičeva odvrnila: “Sodišče je odsodilo samo v eni formalni stvari – da so jih odpeljali, še preden je bila rešena prošnja za rejništvo …, nedopustno je bilo otroke pustiti v tem morečem vzdušju, je bilo treba otroke pač rešiti, bistvo socialnega dela je delo z ljudmi. Vzameš odgovornost nase, plačaš težko ceno, otroka, ki sta imela vse mogoče diagnoze, od avtizma do posebnih potreb, danes funkcionirata prekrasno, čisto brez vsake pomoči, krasno rasteta, prekrasno napredujeta, vsebinsko se nič ni razpravljalo, o pogojih za življenje otrok se ni govorilo. V tem primeru je šlo za politiko, šlo je za celo dramatizacijo, stari starši so tudi rejniki …, v tem primeru bi imeli stike. Politizacija takih zgodb je prepovedana in takšna zloraba, sovražnost do mene, zaradi česa? Samo sem podprla socialno delo, odlično so delali, otroci so dobro “spravljeni” …”

Vsakemu normalno čutečemu človeku je jasno, da v njenih besedah ni nikakršne empatije ali sočutja, saj otrok ni mogoče “parkirati” kot avtomobil ali “spraviti” kot pridelek krompirja. Jasno je tudi nespoštovanje ugotovitev sodišč, da je med babico, dedkom in vnučkoma nastalo družinsko življenje. Gabi Čačinovič kaže popolnem nerazumevanje stiske otrok in babice, ko izjavi: “da sta bila vnučka pri babici samo parkirana“, zdaj sta pa “dobro spravljena.”

Potrebujemo novo fakulteto za socialno delo!
Profesorica Čačinovič Vogrinčič, dovolim si skromno oceno, da bi bilo za vaš ugled veliko bolje, če bi ob tej temi vsaj molčali, če že ne morete ali ne smete zagovarjati strokovnih stališč, kot bi pričakoval od predstavnikov Fakultete za socialno delo. Prav tako je velika škoda, da poskušate deliti državljanke in državljane, ki v veliki večini razumejo, da sta v razmerah, ki so se zgodile, stara starša najboljša možnost za vzgojo koroških dečkov. Vsaki študentki socialnega dela (študentov je namreč komaj za vzorec), ki pride na prakso na katerikoli CSD, je jasno, da sodi otrok najprej v krog svoje družine. Tako je bilo od nekdaj in tako bo tudi v prihodnje.

Praksa Evropskega sodišča za človekove pravice v duhu 8. člena EKČP namreč stare starše umešča v družino, za katero sta značilni domačnost in navezanost med njenimi člani. V primeru koroških dečkov so obstoj družinskega življenja z babico in dedkom ugotovila vsa sodišča, še prej pa so to ugotovile tudi socialne delavke, kljub temu pa so otroka iztrgale iz varnega in znanega okolja.

Epilog
“Kdaj boste šli v penzijo?” se je glasilo še poslednje vprašanje novinarja. “Imam  pet krasnih naslednic, to sem jaz naredila, imam naslednice, krasne punce, ki bodo boljše od mene.” V dobro študentk in študentov socialnega dela ter otrok in družin, ki jih bodo obravnavali, si tudi jaz želim, da bi bilo tako.

Franci Donko

 • Miro Jereb

  Če je tako jugoslovansko levo usmerjena bi morala v primeru dečkov odločati ljubezen ki je bistvo za otroka ne pa neke slabe socijalne razmere pri starih starših. To še v kapitalistični ameriki vedo in dajo otroke v takih slučajih starim staršem. To da so pa CSD- ji zavoženi in zbirokratizirani do amena pa sem občutil sam in vse skupaj z mojo bivšo in otrokoma poslal v lepi ku..c. in odše živet na karibe. Ženska je zmanipulirala vse jaz pa sem ugotovil, da me čakajo leta bojev z mlini na veter ki ne meljejo NIČESAR. Ena debela rit Golob na scd bežigrad je govorila z menoj v celem življenju 15 minut in napisal mnenje za družinsko sodišče da bom vse pobil in goro neumnosti…na tem mnenju pa SPLOH MOJEGA IMENA NI. In tako svar sodišče upošteva. Ločil sem se, ker me je varala in izvedel sem po 10 letih da je bila k..ba v hotelu v rodni ukrajini. Imel sem kalvarijo in se uspešno izvlekel in pozdravil čustva in krivico ki mi jo je ta kurčeva slovenija storila. Povem vam, iz te norišnice se najhitreje pride via BRNIK. Pa ne da bi nam kaj manjkalo…nasprotno…polno rit vsega je imela. Ko bosta otroka zrastla in znala brati me bosta že našla. Resnica pride VEDNO na dan. [email protected]

  • ahnenpass

   Zadnjič sem napisal, da so mali otroci kot ene take jegulje, nekateri tudi električne jegulje, pa se se mi režali.

 • VERRZIFIKATOR

  Gaber Babinovič

  NAJ POZABI, KAR SE GABI

  Sédel je med babico in dedka,
  nejeverno gledal je v ekran,
  glavico obrnil naglo stran,
  vnuček se prestrašil je posnetka.

  »Tale teta ni kot moja babi,«
  jo primerjal je s hudobno račko
  in narisal jo kot grdo čačko,
  rekel, da krohot se njen mu gabi.

  Res tako se ta je krohotala,
  da odvrne te vedenje njeno,
  vsak ugovor pa je bob ob steno,
  stroka, pravi, da ji prav bo dala.

  Sama ménda stroki načeluje,
  borka je za možnosti enake,
  res mordá za tumpaste bedake
  ali kjer se stroko podkupuje.

  Čačka kjer namesto je podpisa,
  mnenje stroke golo le čečkanje
  in z otrok usodami igranje
  del sestavni sodnega je spisa.

  Posteljica je pri vzgoji glavna,
  nadomešča bojda vso ljubezen,
  najbolj je zdravilna za bolezen,
  rekla strokovnjakinja je slavna.

  »Tale naj na vzgojo kar pozabi,«
  dedek se razumni zdaj razburi,
  prekipeva, ga krivica kuri,
  ženskin se nastop še njemu gabi.

  »Naj ne bo otrok travmatiziran,
  prav lahko čez čas ga stroka spridi,
  kar slučajno na ekranu vidi,
  s tem lahko je že indoktriniran.

  Kar je videl, čimprej naj pozabi,
  čačka naj se zbriše iz spomina,
  je dogodek vreden opomina,
  da se izogibal bo ogabi.«

  Dedku treba ni za to skrbeti,
  vnuček instinktivno reagira,
  čačka gabi se mu in upira,
  takšni stroki sam se zna upreti.

  • indijanka

   Dobrodošel.

   • VERRZIFIKATOR

    Hvala!
    Velika zahvala pa dragemu Antoniusu.

    • indijanka

     Antonius je res izjemno poseben moški. Zelo ga imam rada. Tvoje rime zabavajo. Bi si pa želela sem in tja prebrati kakšen tvoj komentar. Občutek imam, da bi imel vsebino in bi se lahko marsikaj naučila.

     • Antonius

      :-))

 • ahnenpass

  Kar se socialna delavka nauči, to socialna delavka tudi zna, vseh tistih pet njenih naslednic bo enakih.

 • ahnenpass

  Mogoče gre pa za koroški jegulji, torej nista bili spravljeni ampak sta pri starih staršev samo gomazeli, zdaj pa se jeguljita v okolju, kjer lepo uspevata.
  Zelo zanimiv povzetek, ne morem verjeti, da se lahko nekdo s profesorskim nazivom tako elegantno izogne ključnemu pojasnilu, kaj točno je bil za njo razlog, da se je odločila za odvzem in skrbništvo otrok.
  Revščina verjetno ne, če je pa šefica socialnih delavk, pri nas ja ni prave revščine, zahvaljujoč strokovnjakom, ki živijo od razdeljevanja družbenih viškov in prijaznih besed pomoči potrebnim. Pri nas vendar ni nihče na cesti, stanarine so subvencionirane, osnovni stroški tudi, v izjemnih primerih jih mora država v omejeni količini dobavljati celo zastonj, socialno dobijo, za hrano lahko zaprosijo na Rdečem križu ali Karitasu, država jim plačuje tudi dodatno zdravstveno zavarovanje, nudi razne terapije, delavnice, izobraževalne programe in javna dela, pri čemer sodelujejo tudi družbena samozaščita ter številne nevladne organizacije in podeželska društva, za reševanje pravnih problemov jim je na voljo Služba za brezplačno pravno pomoč, za druge probleme pa se lahko obrnejo tudi na Varuha človekovih pravic, v čem je torej problem? Ostalo enostavno ni v pristojnosti socialnih služb,lahko skličejo edino še posebno komisijo, kjer bodo ugotovili, da so ravnali prav. Kot, da jim bo kdo ugovarjal, ostale javne službe naj se raje zase brigajo, sploh politika, ne pa vse valiti na socialno. Treba se je znati malo vživeti tudi v kožo direktorice Centra za socialno delo, to je tisti segment države, kjer se javne uslužbence upravlja in skladišči kot predmete.
  Verjetno gre iskati razloge za utemeljeno skrb odgovornih v bolj subjektivnih občutkih, ki jih zmorejo edino dolgoletni strokovnjaki na svojem področju, ki so jih obogatile izkušnje s takimi, saj so vsi isti, ampak morebitnih psiholoških anomalij ta članek ne omenja. Zato ne vem, če se je avtor članka namerno izognil tistemu praznemu nakladanju ali teh vidikov odgovorni enostavno ne omenjajo posebej, češ saj vsi vemo kaj je s tem mislila, kar je povedala.

 • Franc Šink

  Ko si starejši postajaš bolj otročji samo poglejte in poslušajte to staro babo, pa imate dokaz na dlani !

  • Steiermark

   Te podobe ne kaže, ker bi bil to učinek “staranja neke babe” ampak ker je že po naravi zlobna in jugoškodoželjna, zato pa rine naše otroke, namesto v naročje ljbečega dedka in babice, v kremplje, kdo ve koga, ki ju bo napravil za dva človka, oropana ljubezni najbližjih …..

 • totex39

  Res sramota, da se še vedno povzdiguje in posluša to staro režimsko prekmursko babo, ki ni več dorasla tem časom, sicer pa nikoli ni bila.

 • traktor

  Socialna država je po njeno to,da tam nihče nič ne dela,nihče za nič ne odgovarja, a vsi imajo vse. Pri nas so njeni najuspešnejši približki na Dolenjskem,pa tudi v Zasavju se ji hitro približujemo.

  • ahnenpass

   Pravkar si opisal državljane prvega razreda, ki obstajajo v slehernem kraju.

 • domovina mili dom

  Iz komunističnega režima velja samo znanje, ki ne more biti kontaminirani s komunizmom je naravoslovje.
  Oprostite tisti pošteni brez plašnic.

 • Viktorh

  Ksantipa!

 • indijanka

  Čemu so CSD ji namenjeni? Lakote med šolskimi otroci niso zaznali. Zaradi njihove neučinkovitosti se razvijajo različne humanitarne organizacije, v katerih ljudje delujejo s srcem in neposredno pomagajo ljudem. Dnevno pa prebiramo o krivicah, ki jih CSD ji povzročajo. Sedaj pa prebiram še kup neumnosti v članku o intervjuju s starostjo sociale, ki v svojem življenju ni nikoli občutila pomanjkanja. Vsaj tako sama misli. Seveda ga je. Zato je izgubila srce. Zato živi obdana z lažmi. Ji lahko kakšen strokovnjak pojasni, da avtizem ni ozdravljiv? Pa preprost človek, da kri ni voda. Pa nekdo s srcem, da je ljubezen vse.

  • ahnenpass

   Motiš se, avtizem je še kako ozdravljiva motnja, vsaj v večini problemov, gre bolj za asocialnost oziroma zavrtost v razvoju. Naša civilizacija je vse bolj komplicirana, starši pa odtujeni od narave, težko je vsem otrokom privzgojiti enak socialni čut, vsem mogočim variacijam v odraščanju pravimo v bistvu avtizem. Mogoče ni ravno jasno kaj sem s tem mislil, ljudje nismo taki kot nam zapoveduje civilizacija, moderno življenje ni naravno stanje duha, nam se zdi samoumevno, otrokom pa sploh ne, ker še nimajo pameti in se morajo vsega šele priučiti in navaditi. Ne obstaja univerzalna formula, vsak posameznik odrašča na svoj individualni način, starši pa mislijo, da je to samo vprašanje časa, češ tudi če se nihče ne ukvarja z otrokom, bo vseeno sam od sebe odrasel v normalno, povprečno bitje, kar enostavno ni res. To, kar poznamo, je samo ena od vseh možnih oblik življenja in razmišljanja, otrok se lahko razvije v karkoli, saj v tem je smisel napredka. Če bi se primerjali z ljudmi iz prazgodovine, bi se zdele razlike tako velike, kot da nismo samo različne vrste ampak naravnost iz drugega planeta.

   • indijanka

    Imam znanko, sestrino profesorico, ki je babica avtista. Kljub ljubezni, času in premoženju, ki ga namenjajo rešitvi , tega dejstva žal ne morejo spremeniti. Kar so jim potrdili tudi čez lužo.

 • Artur

  “Najela se kruha pa poludjela “

 • totex39

  V tej starki se meša judovska in komunistična kri in pol si samo lahko mislite kakšna zloba iz nje vre.

  • Artur

   Poslušam lušten par v pričevalcih iz Avstralije , pa primerjam z njo, kot noč in dan .

   • totex39

    Za njo Slovenija ni bila nikoli intemna opcija, ravno zaradi tega, kar je na kratko že omenjeno, ima že vse v genih.

    • Artur

     Se strinjam, bo kar držalo .

 • bubamara

  Kaj naj rečem. Lahko samo vprašam “ugledno” gospo, če ve katere države so socialne države. Gnile kapitalistične. Če ni denarja, ni sociale. Drugo je pa strokovnost delavk v sociali. Ubogi otroci in tudi starši, ki imajo posla z njimi. Rešitev za družinske težave ne iskati na centrih za socialo, ker tam je logika že zdavnaj ušla.

 • pajot

  Ko zaslišim besedo socialen,se primem za….denarnico (ne za pištolo,kot bi lahko kdo pomislil)

 • KIKI

  A se te umazane komunistične babe ne da znebiti na en vulgaren, njej dobro
  znan način! ?

 • lokec
 • luckyss

  Kdo od nas sploh pozna razmere pri starih starših teh otrok, da se tako vehementno opredeljujemo ?!
  Sicer pa so današnji CSDji v posmeh samim sebi…tako kot je Mrakova zrela za sodišče…
  In vendar ne moremo na pamet trditi nečesa, če nimamo podatkov…..
  Naj rečejo bobu bob…če sta stara starša zapita ali je “dedi” pedofil, itd, naj se to javno pove…
  Ne pa to drkanje in ugibanje…ter politično naslanjanje..podobno,kot pri tem “Sirskem brivcu”…

  • MižekFiga

   Sosedje poznajo razmere pri starih starših IN SO ZAT ŠLI VSI NA ULICO !!!
   Vogrinka je iz stare zapečene komunistične familije in je soc. delo dobila samo po partijski poti. FUJ!

   • luckyss

    Ja, in zakaj recimo se resnica ne obelodani…
    Zakaj ne “popizdi” opozicija v parlamentu, kot v primeru Sirskega brivca itd…
    Banda politična..narod pa najebe..

 • mapu

  Le kako se lahko človek na stara leta tako sramoti.
  Žalostno pa je, da je oprala možgane še petim naslednicam njenega dela.
  Bog nam pomagaj!

 • rubec

  Zdaj ko sem malce starejša moram priznati da mi je žal da nisem šla študirat farmacijo ne pa socialno delo je med drugim povedala Gabi Čačinovič Vogrinčič.
  Koga v Sloveniji to sploh zanima se sprašujem. Mogoče koga v ljubljani, saj je tam ljudi vseh sort.

  • stajerc5

   Farmacijo??? Mater, tako stara, pa se kar tako potrebna, da se ji opankarja lusta!??

  • Soave

   Hi. . . . . .hi . . . . . . le kam je merila ??

  • KIKI

   Najprej bi ji morali izmeriti IQ, potem pa jo poslati na vas krompir okopavat!
   Kakšna univerza neki! Že z “gobcem” množično zastruplja, kaj bi bilo šele če
   bi ji dali v roke “zdravila”…Bog nam pomagaj!

 • tarantela

  Zakaj lažeš, da ni dovoljen stik starih staršev z dečkoma???

  • ahnenpass

   Težko bi govorili o pravem stiku, verjetno so starim staršem omogočili samo en tak kondomij do otrok, taki sintetični odnosi seveda ne morejo nadomestiti pristne.

   • KIKI

    To je še slabše kot nič: stari starši pridejo, pod kontrolo, seveda, CSD-jevih
    tetk iz ozadja, malo objemov in solza in gremo…gremo….do naslednjič!
    Za otroka je to večno trganje od dedka in babice velik šok, ki pa ga seveda
    vesoljni “socialni” svet ne razume, oziroma noče razumeti! Idioti !

 • Olga_10

  To je komunistična kvazi psihologinja, ki ji ni mar za nikogar, najmanj pa za najranljivejše skupine! Centri imajo prevelika pooblastila! Namesto sodišč se lahko odločajo takšne pokveke in zlorabljajo najranljivejše, od otrok do starostnikov?!!
  Za sabo pušča razsulo, tako kot vsi levičarji! 52 let “dela”???? Mladi nezaposleni, stari partijski kadri pa uničujejo Slovenijo!???

 • Johan

  Oh zopet to kjusa juga, dvakrat pevcana

 • Morala

  Haha, ona je naredila 5 naslednic!! Potem vidimo kakšne bodo!!

  • Soave

   In nas je lahko že vnaprej strah !!

 • Poštenje velja

  skratka Ćifurka

  • KIKI

   Č E F U R K A se reće!

 • Janez

  Gospa G. Č. V. ,
  PA, PA – V PENZIJO.
  Brez vašega vpliva na R. SLO socialo – bo lepše v R. SLO.
  UPAM, DA BO TA
  ” STROKOVNJAKINJA ” ZA SOCIALO IMELA KOGA OB SEBI – PRIJAZNEGA. L.r. J. KOMENDA

 • Soave

  Nekaj cvetk . . . . . .

  o vabilih v razne oddaje

  ” Ker sem rdeča, med vladavino Janeza Janše nisem bila nikamor povabljena, tudi na televizijo ne. ” . . . . . ja, uboga reva. Koliko let je ta vladavina trajala ??

  ” Ob prvih zapiranjih tovarn in pri novem jeziku, ki ga je prinesel že
  Demos. Presunilo me je, ko je Jože Pučnik s takim sovraštvom rekel, da
  Jugoslavije ni, da gre za Slovenijo. ” . . . . . . . . . . . . . . Še danes ji je žal, da ni takoj zavpila, ko je videla, kam zadeve gredo. Ja, hudir, saj so bili njeni zraven !!

  ” Ne morem govoriti o vseh stvareh, ampak strokovne ugotovitve kažejo, da
  zdaj res ne bi bilo dobro, če bi otroka ostala pri starih starših.
  Slednji pa bi se lahko okrepili s pomočjo rejniške družine ” . . . . . . . . . .tole je kaj slaba razlaga za ravnanje s Korošlima dečkoma. Zakaj pa ne more govoriti. Bilo bi tako najbolje ravnati, da se pomiri duhove !
  Čudno! Pri nekaterih so zelo uvidevni, pri drugih razkrijejo prav vse. Kar je res in kar ne drži.

  • ahnenpass

   Je tako.
   Ampak vprašaj se še nekaj, kaj se je dogajalo pa z babico in dedkom, a ona dva nista bila pa nič socialno ogrožena in potrebna vzpodbudne besede? Lepo te prosim, če jima je pa pravkar umoril hčerko…

   • KIKI

    ..in istočasno ukradli vnuke, ki so ostali sami, brez mamice..
    a lahko stare starše v njihovi nesebični ljubezni sploh kdo nadomesti?
    Gotovo ne zavaljene butare iz CSD Slovenije! Samo oglejte si
    te širokoritne zasedene babe, pa vam bo vse jasno!

  • Milan Muhič

   Ja, tov. Soave, žal, že tu nam vse pove, da si udbovski skrivač brez jajc in morale. Torej si dobro partijsko vzgojen. Žal, takimi kumravčani z opranimi možgani res ni več pomoči. Zavedaj pa se ti in tebi podobni, če ne bi bilo 1988 J. Janše in J. Pučnika, pa DEMUSA, bi danes ti in naši otroci morali, kod podalpski Srbi, pozabiti da so Slovenci, za kar objokuješ tako ti, kod Tomićeva in vam podobni kreteni. Pojdite čim prej v vaše “bratske balkanske” republike, ali pa kar v Severno Korejo, kjer se boste, sem prepričan,
   kar najbolje počutili

   • Soave

    Spoštovani g. Muhič.
    Nimam jajc ?? Nič hudega.Še marsičesa drugega nimam, pa to ne bom vam razlagala.
    Samo to bi vam rada napisala, svetovala, da še enkrat preberete kaj sem napisala.
    Seveda pa tudi dopusčam možnost, da ste odgovorili , oz. se spotaknili ob napačno osebo.
    Hvala za vaš trud !

    • Milan Muhič

     Žal, tak sem in na tem bom ustrajal, če imaš čisto vest in pošten namen, se ne boš skrival in sramoval svojega imena. Verjemite anoimnež, kjer sem tudi sam žrtev komunističnega genocida, si jemljem vso pravico, za resnico. Vsaka vojna pa zahteva svoje žrtve, a zločine pa narod je dolžan raziskati, se strinjava? Preberite vsaj “Brez milosti”, pomor ranjencev junija 1945, upam, da ni bil tudi kakšen vaš sorodnik zločinskega umora in, žalostno in nedopustno pa je, da kaj takega, teh krutih zločinskih resnic ni v učnem programu za spomin in opomin, da se kaj takega ne sme nikoli več zgoditi

 • Vrhovni sodnik

  Srečko jo slabo pofu.. pol pa baba stara okol nori.

 • šmentanamuha

  A ta komunistična čarovnica še kar naprej opleta z jezikom? Zanimivo bi bilo poznati njeno ozadje, potem bi se zelo hitro videlo, zakaj je ta stara coprnica še vedno tako pomembna, da se vtikuje v tuja življenja.

  • Milan Muhič

   Ja, vse izgleda tako. Mogoče pa je ta starka, nekateri jo celo imenujete čarovnico. tista polit komisarka, ki je bila strah in trepet iz Teharja na Petričku, kjer se je mučilo in morilo po KGB jevsko, nedolžne nemočne otroke, kakor je zapisal takratni otrok, žrtev takratnega mučenja Ivan Ott. Preberi njegove spomine in si oglej film in podobnost ti bo avdentičnost jasna in, za take je tudi v peklu premila kazen

 • Kosobrin

  Ta ženska je že nekaj časa primerna za upokojitev. Pride čas, ko je potrebno oditi. V vsaki službi je tako.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!