Katastrofalna slika slovenske demografije. Pri trenutni rodnosti nas kmalu več ne bo

Foto: iStock

Objavljamo izsledke raziskav z inštituta Jožef Stefan, ki so potrdili zanimivo demografsko teorijo o prepovedi fizičnega kaznovanja otrok. Teorija je podprta z desetletnimi analizami umetne inteligence na odseku za inteligentne sisteme inštituta Jožef Stefan.

Prebivalstvo zemlje raste eksponentno, zato bi ob veliki rodnosti preplavili svet, uničili življenjsko okolje in civilizacijo samo. Ob rodnosti 2,5 otroka na žensko bi se prebivalstvo povečalo na 40 milijard po desetih generacijah. Ob dvakrat večji rodnosti bi se v 10 generacijah ptebivalstvo povečalo na 41.000 milijard in po 40 generacijah bi prišel en človek na kilogram našega planeta. To je lastnost eksponentne rasti.

Uvaja se čedalje več ukrepov, ki škodijo rodnosti
Mehanizmi za zmanjševanje rodnosti so liberalizacija žensk, kontracepcija, splavi, ženske pravice, šolanje žensk, prepoved preveč aktivnega moškega osvajanja, siljenje žensk v moške vloge in moških v
feminirane vloge, oteževanje materinstva in otroštva. Pomembno je, da se otrok “ne splača več”, da je z njim ogromno dela, stroškov, težav in malo neposredne spodbude. Sem sodi tudi permisivna vzgoja, poveličevanje homoseksualnosti itd. Tudi prepoved fizičnega kaznovanja sodi v ta sklop. Objektivne računalniške analize pokažejo, kaj vpliva na rodnost- so objavljene v mnogih člankih in knjigah.

Kmalu nas več ne bo
Dobrodošla posledica teh ukrepov je bila, da je v večini držav rodnost padla (drugače bi že preobremenili svet), izjema je večina afriških držav in nekaj Azijskih. Večina razvitega sveta, vključno s Kitajsko, je
precej pod enostavno reprodukcijo. Posledice pa so za razvite države potencialno izredno nevarne. Slovenija bi s sedanjo rodnostjo v 10 generacijah prišla na 3.5 odstotka sedanjega domorodnega prebivalstva, če ne bi bilo migracij. V 23 generacijah ne bi bilo nobenega Slovenca več.

Politika vpliva na negativen prirast prebivalstva
Ukrepi, ki jih izvajata EU in Slovenija, so znanstveno dokazano negativni za enostavno reprodukcijo, kar dokazujejo tudi statistične metode in podatki. Za del sveta, kjer je še vedno prevelika rodnost, bi bilo smiselno uvesti tovrstne ukrepe, za demografsko “hirajoče” države pa je to dodatna spodbuda na poti navzdol. Po domače povedano: avtohtono prebivalstvo Evrope in Slovenije izumira zaradi sistema, ki ga forsirajo politični voditelji.

Ta hip znanstveniki ne vemo povedati nič glede vprašanja, ali politični voditelji uvajajo “evropsko demografsko zimo” namenoma ali posredno zaradi lastnih usmeritev. Posledice in odvisnosti pa so dokazane in preverjene na mnogo načinov ter so strokovno nesporne.

Matjaž Gams

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!