Katastrofalna slika slovenske demografije. Pri trenutni rodnosti nas kmalu več ne bo

Foto: iStock

Objavljamo izsledke raziskav z inštituta Jožef Stefan, ki so potrdili zanimivo demografsko teorijo o prepovedi fizičnega kaznovanja otrok. Teorija je podprta z desetletnimi analizami umetne inteligence na odseku za inteligentne sisteme inštituta Jožef Stefan.

Prebivalstvo zemlje raste eksponentno, zato bi ob veliki rodnosti preplavili svet, uničili življenjsko okolje in civilizacijo samo. Ob rodnosti 2,5 otroka na žensko bi se prebivalstvo povečalo na 40 milijard po desetih generacijah. Ob dvakrat večji rodnosti bi se v 10 generacijah ptebivalstvo povečalo na 41.000 milijard in po 40 generacijah bi prišel en človek na kilogram našega planeta. To je lastnost eksponentne rasti.

Uvaja se čedalje več ukrepov, ki škodijo rodnosti
Mehanizmi za zmanjševanje rodnosti so liberalizacija žensk, kontracepcija, splavi, ženske pravice, šolanje žensk, prepoved preveč aktivnega moškega osvajanja, siljenje žensk v moške vloge in moških v
feminirane vloge, oteževanje materinstva in otroštva. Pomembno je, da se otrok “ne splača več”, da je z njim ogromno dela, stroškov, težav in malo neposredne spodbude. Sem sodi tudi permisivna vzgoja, poveličevanje homoseksualnosti itd. Tudi prepoved fizičnega kaznovanja sodi v ta sklop. Objektivne računalniške analize pokažejo, kaj vpliva na rodnost- so objavljene v mnogih člankih in knjigah.

Kmalu nas več ne bo
Dobrodošla posledica teh ukrepov je bila, da je v večini držav rodnost padla (drugače bi že preobremenili svet), izjema je večina afriških držav in nekaj Azijskih. Večina razvitega sveta, vključno s Kitajsko, je
precej pod enostavno reprodukcijo. Posledice pa so za razvite države potencialno izredno nevarne. Slovenija bi s sedanjo rodnostjo v 10 generacijah prišla na 3.5 odstotka sedanjega domorodnega prebivalstva, če ne bi bilo migracij. V 23 generacijah ne bi bilo nobenega Slovenca več.

Politika vpliva na negativen prirast prebivalstva
Ukrepi, ki jih izvajata EU in Slovenija, so znanstveno dokazano negativni za enostavno reprodukcijo, kar dokazujejo tudi statistične metode in podatki. Za del sveta, kjer je še vedno prevelika rodnost, bi bilo smiselno uvesti tovrstne ukrepe, za demografsko “hirajoče” države pa je to dodatna spodbuda na poti navzdol. Po domače povedano: avtohtono prebivalstvo Evrope in Slovenije izumira zaradi sistema, ki ga forsirajo politični voditelji.

Ta hip znanstveniki ne vemo povedati nič glede vprašanja, ali politični voditelji uvajajo “evropsko demografsko zimo” namenoma ali posredno zaradi lastnih usmeritev. Posledice in odvisnosti pa so dokazane in preverjene na mnogo načinov ter so strokovno nesporne.

Matjaž Gams

 • indijanka

  Ali res mislite, da se težava nizke rodnosti skriva v ženskah? Zagotovo na ženske vpliva popolnoma vse. Čustveno dojemamo svet. Kaj pa moški? Kdo se je spremenil bolj? Sodelovanje, spoštovanje in ljubezen ključ do višje rodnost. Vse kar si sodobna ženska želi, da se počuti varna, da lahko razmišlja o potomcih.

  • Okra tatoo

   Nevarno za kariero, varnejše za familijo? Pač greste tja, kjer je bolj varno. Kaj so vam ženskam danes familije tako nevarna stvar?

   • indijanka

    Sama imam tri otroke. Misliš, da bi jih morala imeti več?

    • Okra tatoo

     Zelo resno mislim. Več. In država bi morala to avtohtonim izdatno financirati. Obstajati bi morale kategorije, katere se financira bolj in katere manj. Avtohtonim več. In demografskim avtohtonim še več. Sedanje socialne bi morali preusmeriti v preživnine za otroke in to vredne človeka.

     • karlina

      No, ja , če imaš v Sloveniji tri otroke, si pa res ze car, kajne.

  • Philosopher

   Nikoli v zgovodini se ni počutila bolj varno kot sedaj. Vse jim je omogočeno, praktično vse dano, če je ženska kolikor toliko privlačna ima ponudb in snubcev na tone, vendar jih večina rajši na hojla dri pa kar bo bo. Veliko deklet v vrhu svoje rodnosti kar odlaša in odlaša, čeprav imajo fante in vso omogočeno podporo.

   • indijanka

    Tudi sama menim, da je to srž problema. Najini mnenji se razlikujeta le v tem, da menim, da težava izhaja iz moškega. Preprosto niso odrasli.

    • Philosopher

     Moški so omogočili vso to tehnologijo in napredek, da je življenje lažje, predvsem ženskam. Lahko bi se reklo da so žrtve lastnega uspeha, saj so si zaradi tehnologije po drugi strani nakopali to, da jih ženske kao ne potrebujejo več. Vse do prve krize ali ko gre kaj narobe, to je. Torej ja, izhaja iz moških težava.

     • indijanka

      Nasmejal si me. Hvala.

    • traktor

     Narobe sva jih vzgajala.

 • tarantela

  Ko bodo naši politiki poskrbeli za zaposlitev mladih, bo tudi otročičkov več.

  • Philosopher

   Dokler se bo čakalo da bo država kaj storila za koga, lahko takoj izumremo. Potrebno se bo prilagoditi, odmisliti luksuzno življenje in začeti živeti skromno, tako kot so naši predniki. Oni so živeli garaško in težko pa so vseeno zmogli, kakšne izgovore imamo danes? Kdo je njim urejal službe?

  • traktor

   Bebci od politikov naj poskrbijo le za konkurenčno poslovno okolje, za zaposlitev mladih bodo z lahkoto poskrbela podjetja.

  • karlina

   TOČNO

 • Novakec1

  Zadnjih deset let vam je uspelo marsikatero zadevo na tem področju totalno razvrednotit, še posebej socialna politika je katastrofa.

 • marker

  Naslov je bombastičen, vsebina pa ni vredna pol kozarca vode. Čas kislih kumaric.

  • Philosopher

   Vsebina je točno to kar mora biti, do črke natančno napisana. Ti si kisla kumarica.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Mihilus

  Čudovit članek. Živimo v končnem svetu in ne moremo imeti neskončne rasti ničesar. Tudi gospodarske rasti ne. Kolikor sem jaz raziskoval so praktično vse države pristopile k načrtu za omejevanje rasti prebivalstva. Pri politiki omejevanja rasti prebivalstva je meni nelogično edino to, da se omejuje rast belega prebivalstva, ki je ustvarilo največje dosežke človeštva medtem ko je rast nebelega prebivalstva še vedno zelo visoka. Največjo rast prebivalstva dosegajo negroidi, ki so po vseh znanstvenih in kliničnih raziskavah genetske smeti človeštva.

  • tarantela

   Zadnji stavek svojega komentarja bi pa brez škode lahko izpustil. Tudi črni ljudje so ljudje z vsemi čustvi, kot jih imamo mi, če imajo manj znanja, so krive okoliščine. To je dokazljivo s tem, da je zelo veliko intelektualcev vseh smeri tudi iz Afrike, če so le imeli možnost študija. Kdo ve, morda so pa v božjih načrtih najbolj primerni za nadaljevanje človeškega rodu.

   • Mihilus

    Seveda so ljudje ampak primeri iz Afrike jasno kažejo, da ko se enkrat belci umaknejo iz njigovega okolja črnci niso več sposobni vzdrževati infrastrukture, ki so jo tam zapustili belci. Črnci torej imajo možnost študija le in samo, če jim to možnost zagotovijo belci – sami je niso sposobni niti vzdrževati kaj šele ustvariti. Ameriški črnci imajo v sebi že precej bele DNK in najbolj uspešni so tisti, ki so bolj blede polti. Korelacija je zares zrelo visoka. Podobno lahko vidiš tudi pri Evropejcih, kjer tisti Evropski narodi, ki so vase absorbirali največ črnih genov očitno zaostali napram modrookimi svetlolasimi narodi.

    To, da pa drvimo proti prepadu je pa ravno zaradi tega, ker se preveč razmišlja in odloča s čustvi namesto z razumom. Tipična lastnost žensk pač. Čustva v črncih vidijo uboge ljudi, razum v njih vidi genetske smeti.

    • Slovenski Bojevnik

     Pazi malo kaj pišeš, boš komu “hurtal feelings”.
     Ravno zaradi teh občutkov smo tudi tu kjer smo, ker ogromen del volilnega telesa glasuje na podlagi tega.
     Drugače pa super napisano.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • pokvarjeniSvet

   Da dejansko uničujejo belsko dokazov je že zdaj neizpodbitno dejstvo – dokazov več kot dovolj.

   zakaj ravno belsko- evropejsko prebivalstvo ? to je pa že težje vprašanje.

   Ja belo prebivalstvo pomojem uničujejo zato, da uničijo najboj sposobno, tramsto , njim konkurenčno in uporniško raso….negroide si bodo definitivno prej podredili, ker so bolj nesposobni in še bolj vodljivi. KO bele rase nebo več bodo negroidi kar hitro pristali pod 100% povelje sionistov…saj vidiš da jih je večina odvisna od sociale…njim je samostojnost bolj tuja kot nam in so manj kreativni kot mi.

   mogoče pa na ta račun ker sami niso kreativni in so bolj odvisni od sociale porabijo manj ? ampak pol ko pogledam Afriko vidim da tisto požigalništvo pragozdov, ker ne znajo in ne zmorejo gnojiti zemlje drugače kot z požiganjem gozdov, so bolj destruktivni za naravo oz preveč potratni pri porabi resursov. Tako da ne vem kaj si naj mislim njih, če bi potencialno res bili pol primerni živeti minimalistično ali pa ravno nasprotno od tega.

   • tarantela

    Večino naravnega bogastva so Afričanom pokradli Evropejci.

    • karlina

     Točno, pa indijancem tudi

   • Anja H

    O temu ni nobenega dvoma več. Če pogledamo listino Združenih Narodov o genocidu je jasno, da prihaja do grobih kršitev v vseh petih točkah 2 člena. In kup z dokazi samo raste in raste.

    Ampak kdo so danes največji promotorji in financerji anti-rasizma? Ali niso bili pred drugo svetovno vojno to največji rasisti in podporniki evgenike? Takrat je bil rasizem praktično uzakonjen pa postopnega rasnega mešanja vseeno niso uspeli povsem ustaviti. Ali si morda kdaj pomislil, da se vse to splanirali in izvedli z namenom, da se belcem pridobi status žrtve in zagotovi posebno zaščito?

    • pokvarjeniSvet

     Nevem, to še bomo vidli kakšen je končen cilj in namen elite za Belo raso….vsekakor nam zelo, zelo slabo kaže kot še nikoli v zgodovini.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • lauraas

  Bravo Mihilus.

 • Janez

  Ne bi bili ne prvi in ne zadnji, če nas ne bi bilo več. Tak je tok narave.

 • Duhec

  Vsak neprilagojen izumre…

  • pokvarjeniSvet

   Vsak, ki se pusti manipulirat izumre.

  • Franc Šink

   Za seks so prilagojeni.

 • domovina mili dom

  Ko bo pregnano sivo komunistično vzdušje brezspolne, brezciljne združbe takrat……
  Samo zdrava ekonomija, demokracija, toplo družinsko vzdušje bo prineslo male Slovenčke.

 • dr Janez Sveti

  Obe skrajnosti, sta enako uničevalni.
  DR Janez Sveti genij

 • lauraas

  Romi živijo na račun otroških dokladov in dodatkov. Sociala je samo njim naklonjena.

  • Franc Šink

   Ma ni samo kupujejo socialni mir.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • totex39

  Temu pripomorejo tudi norčasti politiki, ki s takimi brezveznimi zakoni omejujejo tudi starševske pravice in mladi razmišlajajo takole: “pol jih pa budale imejte kar sami”.

 • Anton

  to pa ni res, uvozili bomo nekaj sircev, pa iračanov pa afganistancev pa še kakega iz afrike pa bo plodnost tu, jih naturalizirali, pa bomo številčni;)

  sarkazem press

 • Duhec

  Namest, da bi seksali, se zgražate…

  • domovina mili dom

   Saj bi, pa ne rata. Ta kurčeva politika to dela.

   • Duhec

    Kaj ne rata???

    • domovina mili dom

     Ker pol Slovencem dol visi za Slovenijo. Kako naj?

     • Duhec

      Ne oziraj se na druge…

     • domovina mili dom

      Ja kar strah me je ratal, ko je Rjavc rekel. da se staramo:
      “Mož in žena, že v svojih 80. se odločita za seks.
      Stari ata vzame viagro – nič. Pokadi en joint- spet nič.
      Nato vzame dve palčki in ju poveže okrog uda. Seks se je pričel …..
      Med tem se pogovarjata jajčnika v stari ženi:
      Vse sva že videla v teh 80. letih življenja; male, velike, sloke, ravne,
      debele, električne, ….
      ….. ampak, takšnega na nosilih, takšnega pa do sedaj še ne!”

     • Vera

      ” Črni humor ” , toda zadeva okrog rojevanja mali Slovenčkov je zaskrbljujoča , saj se v teh težkih časih ne odločajo za otroke, ,ker jih večina živi na minimalcu . Vlada je z uvozom tujcev ( svojih volivcev ) kriva za vse slabo, kar se nam dogaja v Sloveniji in v EU-ju , ker so EU poslanci postali čisto gluhi za naše slovenske probleme !

     • domovina mili dom

      To ni črni humor, to je moje prostaštvo, v besu nad bedastimi volilci. To je začarani krog. Volivci volijo komuniste, ki sesuvajo Slovenijo, da je negativno vzdušje, posledično brez potomcev. Kot bi hoteli to sterilno brez osebno sovražno okolje. Kmalu nas bo Discovery skozi šipo opazoval, kot proteus v postojnski jami. Vsako rojstvo Slovenca bo svetovna atrakcija. Poudarjam Slovenca. Kajti unikatni smo kot človeška ribica.

     • tarantela

      Prav zares smo unikatni! Še Bog je obupal nad nami!

     • karlina

      TOČNO +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • tarantela

      Obstaja molitev: Ljubi Bog, pomagaj mi, da premagam to težavo, če je pa ne bom mogel premagati, potem mi pomagaj, da jo sprejmem takšno kot je. Tako je pač s to našo Slovenijo; ena sama težava.

     • karlina

      O, si me presenetila . nisem imela pri tebi občutka, da si verna, ali se motim.

  • indijanka

   Hja..a pol misliš, da če bi več seksali bi bila pa rodnost višja? Mogoče bi bila višja, če bi tako kot Hinduzi imeli otroke še pri 60. Seksat začnejo deklice okolu 15, o otrocih razmišljat pa okoli 30.

  • Vera

   Samo sex je premalo, saj mora priti do spočetja , se vam ne zdi .

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pri nekaterih parih je še dobro ,da ne pride.

 • Franc Šink

  Poveličevanje homoseksualnosti je za levake tudi svojevrstna kontracepcija.Tudi oni nosijo del krivde za situacijo kakršna pač je

  • karlina

   točno

 • Okra tatoo

  Tudi leta 1350 ni bilo nobenega Slovenca več, ker so se vsi šlepali na Windisch.

  • Ruggedplant

   Vsakič znova me osupneš s svojo izkrivljeno verzijo zgodovine.

   • Okra tatoo

    Nauči se najprvo Nemško, Madžarsko in Češko. Presenečen boš kaj je tam zapisano po arhivih, ki so že dodobra dostopni tudi za take kot sem jaz. RKC in njeni predstavniki bodo morali položiti račune, kaj se je dogajalo med leti 1400 in 1600 med katerim ni praktično nobenih zapisov. Da mi ne boš zopet, da je naša pisava nastala po letu 1600 ali pa s Trubarjem. Kaj pa Nemški zapisi ali pa Goriški? Pa razni rokopisi prišlekov pribežaöih pred Turki… Goriški ja. Habsburgov pa pred letom 1500 ni bilo tukaj. Bilo je nekaj cerkvenih posestev podrejenih Salzburgu, Brixnu in nekaj samostanov…nadgospodar pa je bil po stari pogodbi Oglej do Drave. Vsi najemniki so mu plačevali najemnino, tudi Salzburg. Vladar na ozemlju današnje Slovenije je bila Ogrska in njen kralj. Na področju celotne Primorske pa Goriški grof, ki je bil samostojen in je imel položaj kneza. Celjanom ga je dal v okviru memškega cesarstva šele Sigismund leta 1433, nekaj let pred smrtjo leta 1437. Ker je šele takrat postal cesar, potem ko je Barbara iztrebila vse njegove polbrate in nečake. RKC je vse prebežnike druge vere, ko je glavna nevarnost pred Turki po 1529, ko Turki oblegajo Benetke, minila, brutalno in množično iztrebila.

    • Ruggedplant

     Ne razumem kakšno zvezo ima tvoj tratktat s tvojim ali mojim komentarjem. No razen seveda zadnji stavek na katerega spet lahko repliciram z “Vsakič znova me osupneš s svojo izkrivljeno verzijo zgodovine.”

     Slednje boš namreč izredno težko podprl z dokazi.

     • Okra tatoo

      Že to, kar sem napisal in kar si ti rekel, bo dalo veliko ljudem misliti. To kar pišem, ni zapisano pri nas v nekih kvazi RKC zgodbah. Do domačih arhivov, predvsem RKC, nimam dostopa. Zunaj je pa vse že digitalizirano. Na netu. No, Vatikan še nima tako kot naš NUK. Kjer je to bolj privat arhiv, ki služi bolj za to da nekateri v belih rokavičkah solite pamet drugim s svojimi izmišljijami za katere nimate prav nobenih dokazov.Dokazi za moje trditve pa so, povsod. Jaz nimam toliko denarja, da bi za vsakega ali vsako trditev z DNK testom dokazal, da vsaka moja logična trditev drži, vendar bo nekdo nekoč to naredil. Tako kot je utihnil Rode, upam, da boš tudi ti. Jaz za razliko od tebe svoje zgodovine ne izkrivljam, saj je moje celotno rodoslovje že na netu od leta cca. 1200 naprej in zapisano v bukvah. Z razliko, da taki kot si ti vedno nekaj popravljajo in pokristjanjujejo. Na primer pri zapisih dodajajo LJ, NJ, E v I, Z v C, ICZ v IĆ ali IC v IČ. Tuji zapisi pa vsega tega nimajo. Še več. Z našimi iskalniškimi filtri in tipkovnicami ničesar ne najdeš. Ali pa samo tisto, kar nekdo hoče. Naj se zgodovinar Kos in kompanija vprašajo čemu ali komu služijo. Mladi danes trditve nekega “Kosa” lahko preverijo. Tik, tak…

     • karlina

      Očitno te RKC zelo zelo moti, a islam te pa mogoče ne ali ne bo, samo vprašam.

    • karlina

     Tebi se je pa očitno malo skisalo, glede zgodovine in vsega, kajne

 • Klemen

  Takrat, ko Slovencev več ne bo, nihče več ne bo razumel tega jezika, ki se zdaj tukaj piše in bo vseeno, kaj pišemo. Do takrat pa najraje ne bi pisal tistega, kar imam na jeziku, ker bi hitro zvenelo kot hate speech. Povem naj le, da ЕХ-ны задарч байх ба өөрөө дээр нь нуран унаж, харин улс төрчид энэ ойлгосон үед энэ нь хэтэрхий оройтсон байх бөгөөд Словени урьд өмнө нь байгаагүй štala болно. Нэг өглөө Slovenians байхаа больсон зэрэг нь цаашид Celts Словени болон Словени хэл Улсын нутаг дэвсгэр дээр амьдарч байсан, хэн илүү ойлгомжтой байж чадахгүй болно. So.

  • tarantela

   Kva si pa to naklepu?

   • karpelec

    Mogoče kakega novega slovenčka oplemenitenega z uvoženimi geni.

   • Klemen

    Naklepal sem povedati, da se bo EU ravno zaradi svoje politike slejkoprej sesula sama vase, ker kot takšna ni stabilna. Pa ne govorim samo o demografiji, ampak na splošno.

    • tarantela

     Res je, pa še škode ne bo za ta planet!

  • karlina

   ————————————————————————————————————————————————- BOG ne daj, da bi se morali zopet v šolah učiti tega jezika, ali pa še kaj hujšega .Sem dozivela in si ne zelim več, za svoje vnuke, če jih bom kdaj imela.

 • althar

  Klobuk dol za korektno, objektivno, s podatki podprto kolumno, ki ni onesnažena s kulturnim marksizmom.

 • Ros

  Oblast (vlada) pripravlja teren za tujce. Kot bi imeli oblast, ki ni naša? Ali nas to na kaj spomne?

  Saj v resnici ni. Podpira tujce, nas pa obdavči in da denar tujcem. Nam pe govoriti ne dovolijo. Če povemo, da nam je tujec rekel, da nas bo vse pobil, smo potem mi nestrpni in nasilni. Govorjenje o dejstvu, o resnici je pri nas zločin. Resnica je pri nas zločin. Zato je stanje nevzdržno.

 • Ruggedplant

  “Mehanizmi za zmanjševanje rodnosti so liberalizacija žensk, kontracepcija, splavi, ženske pravice, šolanje žensk, prepoved preveč aktivnega moškega osvajanja, siljenje žensk v moške vloge in moških v feminirane vloge, oteževanje materinstva in otroštva. Pomembno je, da se otrok “ne splača več”, da je z njim ogromno dela, stroškov, težav in malo neposredne spodbude. Sem sodi tudi permisivna vzgoja, poveličevanje homoseksualnosti itd. Tudi prepoved fizičnega kaznovanja sodi v ta sklop.”

  Bravo, bullseye.

  • tarantela

   A bi moški še zmir imeli radi prevlado nad ženskami? Jok, vam je šlo v maloro, razen, če povabite muslimane v vlado.

   • komar marko

    A ni bila butlškova dovolj velika sramota. Je potrebno še kaj dodati?

    • tarantela

     Ne mislim vodilnih položajev, v tem primeru gre za rojevanje otrok.

     • komar marko

      to pa ostene v domeni žensk. Sam problem SLo je feminizem ter urada za proučevanje enakih zmožnosti, ter PREFERIRANJE mavričnih barv. Zato pa nam vladajo……….

     • tarantela

      Ne vem , zakaj se tako bojite tistih nekaj homo usmerjenih. Večina in to velika večina pri nas so ženske, ki rojevajo, vendar, ko boste moški poskrbeli, da bo ženska brez skrbi, kaj bo dala otrokom za jest in v kaj jih bo oblekla, potem bo drugače. Pa ne mislit, da je ženska samo zato na svetu, da rojeva kot zajklja ( spomnite se, kaj je o tem rekel Frančišek), ona je tudi človek in želi od življenja kaj več, kot nositi otroke enega v trebuhu, drugega v naročju, preostala četica se je pa drži za prosto roko ali za krilo. Se vam ne zdi, da je to že suženjstvo? Če katera to rada počne, naj ji bo na voljo! Ampak, če bi delale tako v večini, bi pa morali dedci kaj več prispevati za take družine. Bi se hitro našel kdo, ki bi jim očital, da s kopico otrok izkoriščajo socialo. Ko bo dano moškim rojevati, potem boste imeli vso pravico zahtevati od žensk to, kar zahtevate sedaj in to je zanemarjanje svoje kariere za povečanje natalitete.

     • novaknovak

      zato ker tistih nekaj homo usmerjenih agresivno napada vse naše vrednote, nasilno se uriva v šolstvo, v vse spore tega življenja. zato, ker se na olimpijskih!!!! igrah dva moška, ki sta se opredelila!? za ženski, tekmujeta v ženski disciplini,,,,zato tarantela. in ko bluziš, da boste moški poskrbeli, kaj bo ženska dala otrokom…kaj mož in oče ne skrbi za otroke? in zanemarjanje svoje kariere? pa ti skačeš mal sem, mal tja. ko boš ostarela in stara, a te bo kariera obiskovala in ti namenila lepo besedo? če si dobra mati, otroc skoraj zagotovo. lahk pa boš ne vem kak uspešna, kariera ti tega ziher ne bo namenila!

     • tarantela

      Tukaj nekateri menijo, da je homoseksualnost kriva za manjšo nataliteto pri Slovencih, zato so tudi v mojem komentarju. Vse v mojih komentarjih zadeva rodnost. Olimpijada mene tukaj ne zanima, Ti mešaš jabolka in hruške. Moški morajo poskrbeti za naraščaj, če ga hočejo več, tudi za sosedove ali tiste iz sosednjega kraja, če finančno dobro stoji, ne da se potem očita družinam z veliko otroki, da črpajo socialo. Če želi katera od žensk samo enega ali nobenega otroka in ji je kariera bolj ljuba, ima vso pravico do tega. Nikjer ne piše, da bodo otroci poskrbeli za starše. Delala sem v ustanovi za ostarele, pa je devet dobro situiranih otrok dalo mamo v tako ustanovo, čeprav so imeli prostorna stanovanja oz. hiše. Posploševanje na tak način ni umestno.

     • skakajoči marko

      ja pajkica, moski naj poskrbi za otroke, naj mu ne bo odvec pomivati, sesati, delati na vrtu…Naj mu ne bo nerodno jokati in čepe lulati…Take blesave ideje vcepljate v otroke in se vam zdi to prav.
      Ko pa je čas za ustvarjanje družine pa pajkice jocejo, da ni vec pravih moskih, vsi neki popedrani, v rozicami v laseh, dobri že oddani, keri pa še je koliko toliko pa ga v petek najdeš v svoji vecerni obleki in najlonkah…
      ZAKAJ LE, ce pa to emancipiranke zelite?

     • Nata

      Ja , kam si pa zašel , no ? Po navadi dobro komentiraš .
      Tole je pa pretiravanje !
      Kje pa je kaj takega napisala ?
      Mene ne zanima jokanje , pa čepe lulanje ( tole je pa en poseben izraz moškosti , a ne ? ). Zanima me samo to , da moški k vzgoji otrok doprinese svoj – moški del ! Če pa kdaj kaj pospravi za seboj …………?
      In , zakaj smo takoj emancipiranke ?

     • MGTOW Didactics

      ˝zato, ker se na olimpijskih!!!! igrah dva moška, ki sta se opredelila!? za ženski, tekmujeta v ženski disciplini˝

      Se absolutno strinjam. Kot humanist se vedno zavzemam za pravice vseh ljudi kot enakopravnih. Ta točka, ki pa si jo izpostavil pa je iz kriterijev biologije in pravil športa popolna neumnost. Apropriacija je šla predaleč. Spolna usmerjenost in družbeno priznavanje je eno. V isto športno disciplino poleg žensk uvrstiti spol, ki ima privzeto 30% več testosterona in kreatina, ter pri enaki konstituciji večjo moč in kondicijo ter se iti fer izhodišče v tekmi, pa je bolano. Nešportno celo!

     • Nata

      No , o homo usmerjenih pa tudi jaz podobno mislim !
      Se jih ne bojim , vendar – kot vidiš – so sposobni ob pomoči nabiralcev volivcev ,veliko megle spustiti !

     • Rokc5

      Ne bojimo se jih, vemo pa da gre za lobi s totalitarnimi tendencami, ki pod pretvezo politične korektnosti uvaja totalitarizem na področju šolstva, družbe itd.

      Preberi si, kaj se dogaja v ZDA.

      Homoseksualnost je bila vedno tretirana kot psihološka motnja in se je zdravila kot psihološka bolezen dokler ni nacionalno združenje psihiatrov v ZDA dosedlo umik te določbe (v sedemdesetih). Fast-forward 20 let naprej in smo prišli do današnje situacije, ko homoseksualni lobij uničuje Zahod.

      V ZDA je bilo vse temeljito planirano z infiltracijo homoseksualne tematike v družbo preko Hollywoda ter televizijskih serij:
      https://www.amazon.com/After-Ball-America-Conquer-Hatred/dp/0452264987

      Čisti totalitaren podtalni lobij. Rezultat pa je vedno večja avtoritarnost na Zahodu glede politične korektnosti v stilu Orwella.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • MGTOW Didactics

      AHA ! Se pravi:

      ˝ko boste moški poskrbeli, da bo ženska brez skrbi, kaj bo dala otrokom za jest in v kaj jih bo oblekla, potem bo drugače. ˝

      Moški naj absolutno pogojuje dostop do reprodukcijskih kapacitet vagine z svojo polno storilnostjo, ne glede na okoliščine. Medtem ko:

      ˝Pa ne mislit, da je ženska samo zato na svetu, da rojeva kot zajklja , ona je tudi človek in želi od življenja kaj več˝

      Se pravi: Ženska, ki brezskrbno ˝gnezdi˝ v varnem zavetju družbene strukture in moškemu prek tipkovnice diktira (kot to zdaj delaš ti), kaj mora doprinesti za dostop do vagine, ni pogojevana z ničemer. Njen doprinos je popolnoma v resorju njenega odločanja, ki pa deluje na prehodnih relativnih vzgibih.

      In seveda predvidljiv ključni ultimat:

      ˝Ko bo dano moškim rojevati, potem boste imeli vso pravico zahtevati od žensk to, kar zahtevate sedaj in to je zanemarjanje svoje kariere za povečanje natalitete.˝

      Medtem ko je popolnoma sprejemljivo po tvojem, da moški zanemari stik z lastnim otrokom, ker mora garati cele dneve, da izpolni tvoja pričakovanja dostave ˝surovin˝ na nivoju, kot si si ga ti zamislila. Daj reči mi; točno kje v vseh teh tvojih ultimatih pa ima moški svoj del soodločanja? Ste ženske med drugim pripravljene sprejeti zakonsko določeno gensko testiranje očetovstva zarodka med zanositvijo? (da omenim le eno odprto vprašanje z strani moških)

      Ženske za zdaj so vratarji seksa in reprodukcije, drži. So pa moški vratarji resnih zvez. Procesi nevtralizirati vaš monopol v tej enačbi so že v poteku. Daleč preveč zahtevate in v kombinaciji z modernim zahodnim tržnim holokavstom ter kar ste skozi njega postale, je vagina daleč precenjena za to kar nudi. A vsaka od vas ˝očkovih snežink in princesk˝ zahteva, da moški plača polno ceno za zvoženo vagino bogsigavedi kolikih penisov in emocionalnih frustracij, ki pridejo v kovčku z njo.

      Ne več. Moški se prebujajo…

      Je pa lepo da se cenite :D

     • novaknovak

      očitno si želite, ko pa podpirate uvoz teh pacientov…pa poženjščenja moških itd…

     • tarantela

      Kje pa visiš, da to podpiram, preberi in premisli, kaj je zapisano!!! Gre za to, da v muslimanskem svetu komandirajo moški, ženske nimajo besede! Tam morajo ženske rojevati, kakor in kolikor HOČEJO moški. Želite tak sistem za povečanje rodnosti. V prispevku gre za rodnost!

     • karlina

      Pa ne samo za rodnost, to je pač posledica vsega

     • Philosopher

      Zato nimajo demografskih težav, ker se ve da je moški glava družine in gospodar. Tudi v naravi je tako. Nihče ne pravi, da ženska ko ima enkrat otroke ne sme lepo živeti človeka vredno življenje. Toda današnja družba se je povsem izrodila, žensko se poveličuje, ona ne more narediti nič narobe, je oh in sploh, moškega po drugi strani se ponižuje na vse možne načine, če pokaže možatost (tudi takrat ko ženskam to ni všeč) je kmet in neciviliziran, civilizacija pa tone in še dalje bo do bridkega konca.

     • karlina

      Bog ne daj, res, Bog ne daj.

    • novaknovak

     Merklova…

    • traktor

     Ja,Kopačko po Mraku.

    • karlina

     NIČ

   • Anja H

    Ali si morda kdaj pomislila, da se je ženskam dalo moč zato, da se med drugim dokaže, da smo ženske žal nesposobne sprejemati pravilne odločitve? Že samo pri nas če pogledaš kaj delajo ženske v politiki to je katastrofa. Desci (nekateri) so vsaj namerno žleht, ampak ženske so naravnost nesposobne za odločanje.

    • tarantela

     Anja Bah je kar dobra!!! Če se pa katera obenem s politiko razkazuje z vedno novo garderobo in prstani, se pravi, da se gre modo in je rada na ogled, taka pač ni primerna za sprejemanje pomembnih odločitev.

     • Ruggedplant

      Pa verjameš, da bi se omenjena Anja Bah strinjala s tabo v eni sami točki (pa ne zgolj na tej temi)?

     • karlina

      Ja, zenske iz desnih strank so res izjeme, ampak na našo zalost nobena ni ministrica.

    • tarantela

     Mi je prišlo še tole na misel: Svet vodijo moški, že ves čas! Poglej, kaj se nam dogaja! To, kar počno, je katastrofa!

     • karlina

      No, ja, ni ravno vse tako-samo poglej naše ministrice v levi vladi-ena hujša katastrofa od druge, mimogrede, sem imela v sluzbi zensko za šefico, katastrofa, kajti na zalost zenska ne razume zenske, tudi moškega sem imela za šefa-milina in razumevanje.

     • Traktor

      A ni Merklovs ženska,pa kam nas pelje?Pa Kopačka po Mraku,pa ona na finančnem ministrstvu?

     • MGTOW Didactics

      Kako prijetno je trositi takšne nebuloze, ko ti moški z svojim potom in krvjo ustvarijo sekularen družbeni sistem, kjer si enakovredna pred zakonom in imaš prosto svobodo govoriti kar govoriš, brez strahu pred ˝kaznovalnim posilstvom˝ ali pa kamenjanjem. In kjer te bodo bred potencialnimi storilci takšnih dejanj zaščitili ravno… glej no glej… moški.

      Ne ne, ne vstajaj se, ti kar sedi, ni se moškim potrebno nič posebej zahvaljevat…

   • novaknovak

    torej, ti želiš žensko prevlado? kar se na žalost že dogaja. ob takem razmišljanju, ker ga očitn sploh ne dojemaš, boš kmal dobila te v vlado. in potem se boš žalila komu? sam njim se ne bo dalo ubadat s teboj in se vlačit po sodiščih. al se boš pokrila, al pa jih boš dobila. tako in drugače. pa da te pol vidimo, kolk boš korajžna in tvoje pravice.

   • Ruggedplant

    Ne. Še enkrat preberi zgornji zapis in mi prosim citiraj karkoli smrdi po kakršnikoli prevladi.

 • Duhec

  Da se ženska odloči met otroka, rab primernega partnerja… odvisn od kriterijev a z mehkim ne gre.

  • komar marko

   Kaj pa z mekanim?

   • karlina

    Kar je mehkega je ničvredno

  • Vera

   Duhec : Moškim starim preko 40 let itak ni pametno, ne zdravo spočeti malega bitjeca, ker je znanstveno dokazano, da je staro seme zanič .

   • tanja

    no to ni glih res. Moško seme nastaja sproti, je vedno bolj ali manj “sveže”. Z vidika starosti je kvečjemu problematičen ženski genetski material, saj ima ženska vsa jajčeca, ki se tekom njenega življenja sprostijo, v sebi že od rojstva in se starajo skupaj z njo ter so izpostavljena vsem vplivom okolja.

    • karlina

     No, moja znanka je letos rodila v Ameriki, pri svojih 51. letih, kar je neumnost in nespametnost do konca.

   • traktor

    Jedi ga, iz starih jajc pride lahko sam salmonela.

 • Novakec1

  Vse kaže da je bila osamosvojitev skupinski samomor sloovc.

  • Duhec

   S temi politiki… res.

   • Vera

    Z SMC, DESUS , SD smo v r… ! :(

    • Nata

     Vera , kar pogumno napiši ! Smo v ritiki……..ritici…………v tistem zadaj ! Kamorkoli se obrnemo , jo imamo zadaj !
     Veliko……majhno……….staro……….mlado…………
     Uuuuuuuuuuh !

     • Vera

      :) :) :) :) :) :) :) Ha,ha, ha, ha

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ TOČNO

  • komar marko

   Ne, problem je bil, da so ostale ISTE ganiture ki nas veselo kradejo!

   • karlina

    TOČNO

 • Unikatna

  Prosim vas lepo, to ni od danes znano, da avtohtonega Slovenca kmalu ne bo več…to je jasno že dolga leta in niti ena vlada ni ukrenila nič!

  • komar marko

   Ni res. Na kotnikovi so bili zamaskiranci z rdečimi zastavami in katanami, ki so se borili za migrante. Tma je bil tudi Palček Smuk. Le koga ti volijo?

   • Unikatna

    Za migrante ja…

    • komar marko

     Ti pa dokazano dvigujejo populacijo, pa še VOLILNE glasove

  • tarantela

   Se mi zdi, da kakšne posebne škode za ta svet ne bo, če Slovenci izginemo s planeta! Toliko sovraštva, rasizma, šovinizma v tako majhnem narodu!!!

   • novaknovak

    dej povej mi ti, kje vidiš tolk rasizma in šovinizma v sloveniji? morda ne bo škode, če izginete taki kot ti, očitn kao neki muktikulti ….

    • Slovenski Bojevnik

     Kje so zdaj vsi ti slovenski psihologi, da raziščejo tale fenomen sovraštva do lastnega naroda in države, ki se je vzpostavil v Sloveniji skozi desetletja ?

     Slovenija je “šovinistična” – pa imamo 30%+ tujega prebivalstva, kar je med največjimi deleži v Evropi
     Slovenija je “sovražna” – pa smo sprejeli vse te lažne “begunske” kvote, kljub temu da se naši politiki dobro zavedajo, da ne gre za nobene begunce.
     In še mali milijon zadev.

     • Nata

      + + + + + + + + + + + + + + + +

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Slovenski Bojevnik

    Ne sodi drugih po sebi ;)

    • tarantela

     Ne zmerjam, ne pljujem po sokomentatorjih.

   • dob

    kučanizem ima lastne sodržavljane za največjega sovražnika.

    • karlina

     TOČNO

   • dr Janez Sveti

    Čeprav si to želimo in tako govorimo, nismo nič drugačni kakor drugi narod! Tarantela, koliko narodov, ki jih ni niti 2 miijončka, pa poznaš, da imajo svojo državo, vojsko, zgodovino, kulturo, jezik..? Koliko 2 milijonskih držav pa poznaš, ki imajo toliko raznoraznih svetovnih rekordov, predvsem v športu?
    Koliko držav pa pa poznaš na svetu, ki imajo dva milijona državljanov in skoraj 400 občin? :)
    Slovenija je zakon!
    Dr Janez SVeti Happy Happy

    • tarantela

     Tole si pa dobro povedal! Ne vem pa, če je še v kateri naciji človek človeku Slovenec. Če bi napisala na koncu volk, bi bilo upanje, tako pa…

     • karlina

      Odgovor imaš zgoraj-KOMUNIZEM IN ŠE ENKRAT KOMUNIZEM je hujši, kot vsaka vojna, verjemi.

   • karlina

    zakaj ze, to se rajši vprašaj, odgovor moj je-zato, ker je kominizem v 70. letih Slovenca , kot takšnega uničil do konca, samo zato

  • karlina

   TOČNO, LEVO VLADO TO CELO ZELO VESELI

 • dob

  Grozno. Silna prazna stanovanja, ki samo čakajo nove Slovence, bodo zevala v prazno in vpila po ljudeh. Premnoga delovna mesta bodo čakala, da jih kdo zasede, pa ne bo nikogar, ki bi jih zapolnil. Vse je tukaj že ponujeno in pripravljeno na sprejem novih otrok – teh pa kar noče biti. Bogve zakaj ne.

  • indijanka

   Nisem prepričana, da je rodnost zelo povezana z materialnimi pogoji. Sama zase vem, da v obdobju, ko sem imela popolnoma vse, kar bi si želela, si nisem želela otrok.

   • tarantela

    So mladi, ki bi se radi poročili, si ustvarili družine, pa nimajo niti najmanjših pogojev za to. Ni dela, če ni tega, niti stanarine ne morejo plačati, kaj še, da bi imeli otroke. Tako živijo v svojih sobicah pri starših.

    • dob

     Laže je roditi otroka v svet, ki ima vsaj neko perspektivo, kot pa v takega, ki je nima.
     Tale zdaj je brez perspektive.

     Izkušnja Slovencev teh zadnjih 70 let je jasna! S takšno usmeritvijo, kot smo je zdaj že vajeni, se nič ne bo spremenilo. Vedno bo enako. Ponavljalo se bo.
     Leta 1991 je z osamosvojitvijo sicer nastala majhna razpoka, v katero pa se je namesto upanja naselil milan kučan. V 70 letih torej sploh ni bilo razpoke.

     Svet, ki sprejme novorojenca, je drugačen od sveta, ki od njega zahteva prerivanje, izločanje drugih, tekmovanje, izdajanje prijateljev, posledično pa še ubijanje v obrambo neke ideologije in prepričanja, ki ga je pripeljala na rob propada.
     V tem slednjem primeru je kot bi starši novorojenca odvrgli v trnje!
     Tako se zdaj počuti dete, ki prihaja.

     Tale tekst (v nadaljevanju) sem napisal proti koncu devetdesetih, objavljen pa je bil v Reviji Dvatisoč, leta 1999. Danes bi napisal enakega! Še vedno velja prav vsaka beseda v njem.

     Tukaj je:
     Da bi razvili resno debato o problemih, ki tarejo to družbo, bi seveda morali najprej imeti izhodišča, nekakšen soliden temelj na katerem bi gradili civilno zavest in z njo okrepili Državo. In kakšna izhodišča naj bi to bila?

     Ker nihče drug, tako je videti, o tem ne želi govoriti, bom jaz povedal: To nista ne ideologija ne religija, temveč človekovo Telo in potrebe, ki iz njega izhajajo!

     1. temelj:

     Družba je civilizirana v tolikšni meri, kolikor je sposobna razumeti potrebe novorojenca. Torej tistega, ki šele prihaja na ta svet. (In ni ne partizan, ne domobranec!). Civilizirana je, če se na njegove potrebe odziva, sicer je necivilizirana!

     Slovenija še zdaleč ni civilizirana, negostoljubna je do tistih, ki prihajajo na ta svet, tistim od nas pa, ki smo že tu, daje vtis, da smo odveč. Potem se pa še spreneveda od kod toliko samomorov na Slovenskem!

     2. temelj:

     Človek je najsvobodnejši v Telesu, s telesom in ko mu pripada. Ne državi, religiji, ideologiji ali domovini, temveč sebi, funkcijam in potrebam svojega telesa.

     V Sloveniji smo ljudje nesvobodni, ker nas utesnjujeta ideologija in religija, vsaka s svoje strani, ena z leve, druga z desne. Prostovoljno suženjstvo ali suženjstvo iz navdušenja do Cerkve in Partije še zdaleč nista znak kake posebne svobode.

     3. temelj:

     Nikdar ni človekova misel svobodnejša, kot tedaj, ko je vklenjena v Besedo! Zato moramo skrbeti, da sta Beseda in Misel vedno in povsod svobodna! Kajti gibalo vsega je človekova lastna Volja in ne kaj drugega, kot si mnogi zdaj mislijo.

     Beseda bo meso postala šele, ko ji bo Telo smelo zaupati vso težo. Ko bo Beseda prenesla to težo, bo imela moč spreminjati svet. Prej pa ne. Imela bo kaj povedati… Skupni imenovalec je torej ZAUPANJE.

     Zaupanje ni religija! Je mnogo več od religije, Je več od vere, več od upanja, več od vsega!
     Zaupanje je plod lastne izkušnje, vse drugo pa so blodnje duha in tuje izkušnje. Kaj so predsodki? Predsodek je, če verjameš tuji izkušnji!

     Torej: Lastna izkušnja je na prvem mestu, pred religijo, pred ideologijo. Če ne, bo Beseda vedno samo literatura in nič drugega! impotentna in slabotna.

     Slovenija je dežela pesnikov, in to pesnikov v slabem pomenu besede! Ti vrtijo prazne besede, Telesa in njegovih težav pa se do zdaj niso še niti dotaknili. Najraje tarnajo o ogroženosti svojega jezika, pri tem ga pa sami najbolj ogrožajo. Zato, da nič ne poveš, je vsak jezik dovolj dober, tudi tuj.

     Našteti trije temelji vzpostavljajo odnos Vsebine in Forme. Kažejo na zaupanje, ki je med Stvarnikom in Materijalnim svetom. Vendar pa stanje, ki ga zdaj tu živimo, kaže, da ni nikakršnega zaupanja. Genetski popravki, denimo, so krona tega nezaupanja.

     Pametna Država poskrbi, da so vsi ti trije temelji oz. osnovne vrednote, ki jih temelji prestavljajo, primerno zaščitene. Varuje jih s srcem, z ljubeznijo, z vero v dobro, in s tisto naivnostjo, ki je značilna samo še za zaljubljence.

     Zakaj? Zato, ker varujejo Življenje! Samo zato.

     Zakonodaja, ki k temu pripomore je državotvorna, vse drugo Državo – spodjeda. Religija in ideologija Državo dušita, jo ovirata in ji ne pustita živeti! Država je rezervna Mati. Nekdo bi ji vendar moral pomagati v skrbi za otroke. Saj ne more vedno le hraniti presitih, odtegovati pa tistim, ki potrebujejo.

     Naj to prikažem s primerom: Otroka imaš lahko platonsko rad na razdaljo desetih kilometrov, toda on od tega ne bo imel čisto nič. Biti moraš zraven. Otrok mora biti na suhem in toplem, odžejan, nahranjen in potešen. Dobivati mora nežnost, dotik in nasmeh, če ne – ti shira! Nasmeh zato, da ve, da je dobrodošel. Seveda, če sploh je dobrodošel.

     Sicer bo podhranjen v vseh smislih, tako kot smo mi.

     Pa se mu lahko prilizuješ še s tako ideologijo, ali mu razlagaš, kako zelo ga ima Bog rad in vsi angeli zraven. Nehvaležno ti bo umrl, ker nisi zadostil njegovim (ne tujim!) potrebam.

     Religija in ideologija imata odtujene, neresnične potrebe in zato zapolnjujeta tuje, neobstoječe in mitološke potrebe. Ne mojih, tvojih, njegovih… potreb.

     Družba, ki ne razmišlja tako, ni kaj dosti več od tolpe ljudožercev. Samo kanibali so še na slabšem, kot smo mi, kajti le oni so bednejši od preprodajalcev tuje robe, v to smo se namreč razvili po osamosvojitvi.

     Stari režim je sestopil z oblasti, pohodil bananin olupek in – hopla! – padel nazaj na oblast. In zdaj imamo, kar imamo. O kakih spremembah tu ni govora, o kakem izbruhu ustvarjalnosti, ki da je bila petdeset let zatrta, sploh nima smisla razpravljati!

     Slovenija je le klon ostalega sveta. Nič resnično novega nismo videli, ali nekaj, kar bi bilo vredno “osamosvajanja”.

     In kako je drugod po svetu? Izhodišča francoske revolucije, ki so Zahodu dajala filozofsko podlago, so se čez noč zrušila. To se je zgodilo s kapitulacijo Evrope pred ponovno uvedbo rasizma in rasističnih načel v državah bivše Jugoslavije. Kar ji zdaj zagotavlja lažni red in mir na Balkanu. Kar spet pomeni, da sama nima vedenja o čem boljšem.

     Evropa je stara kurba, ki si z nostalgičnimi izbruhi spominov na nekdanjo moč in lepoto skuša pridobiti še kako novo stranko, nasede pa ji lahko samo seksuualno podhranjena Slovenija.

     Ideologija komunizma in nostalgija po starih boljših časih, sta slaba zamenjava za naše življenje. Kajti ni res samo, da “smo, pač kar smo…” Smo tudi še vse tisto, kar bi lahko bili, ko bi si le upali!

     Danes je nostalgija v Sloveniji prevladujoče duhovno stanje. Tisti, ki nam zdaj vladajo, so ljudje, ki najprej sebi preskrbijo rešilne čolne, ko gre ladja na dno, na otroke ne mislijo. Ne pozabimo, da je JNA bila partijska vojska, ki je imela nalogo braniti sistem pred spremembami. Svojo nalogo je odlično opravila: za ceno življenja vseh tistih stotisočev, ki so bili potencialni nosilci sprememb.

     Rasizem je vedno bil Partijska stalnica, le da se tega ni opazilo, ker je rasizem bil ideološki. Ubili so te, ne da bi vedel zakaj. Imel si isto barvo kože, isti jezik, iste navade, pel iste pesmi… Toda kljub podobnostim so ti bile vse poti zaprte. V Sloveniji je ta plat še dokaj neizražena.

     To nas še čaka: Ideološki aparthajd!

     Skratka: staro je mrtvo, novo pa se še ni rodilo. Nihče se tudi ne trudi kaj preveč, da bi našel kaj novega. Evropa, (stara kurba!), ima še dovolj denarja pod smrdljivo žimnico, zato ji bomo še naprej kradli. Oz. izposojali, pa nikdar vrnili. kar je isto. Saj bodo tako drugi vračali! Le zakaj bi Partija menjala taktiko, če ji ni treba?

     Religija zdaj povsod po svetu brani prazne okope, ne prenavlja se. Potrebna je novih izhodišč, ki jih v strahu pred spremembami zavrača. Razviti del sveta je brez ustreznega filozofskega naboja in brez prepričljivega optimizma, ki bi Življenju dajal novo smer. Staro ne sledi novemu, novo pa ne more več slediti staremu. Agonija nerazvitega sveta je zdaj prava slika naše brezizhodnosti.

     Vse naj bi šlo še naprej po starem (le kako?), kot da te do skrajnosti nategnjene elastike nihče ne opazi.

     Slovenija je imela priložnost nekaj narediti zase, pa ni. Ustrašila se je lastne svobode! To je nekaj najslabšega, kar se ji je lahko zgodilo.

     Ni se Slovenija odcepila od Jugoslavije, ravno obrnjeno je bilo: Jugoslavija se je ohranila samo v Sloveniji, povsod drugod pa je crknila. Le tu je preživela, v lažnem obilju.

     Ne vem, kaj vi pogrešate, toda jaz pogrešam dobro Državo.

     Brez svobodnega javnega mnenja je ne bomo nikoli imeli. Prav tako tudi ne brez civilne zavesti, ki bi bila neodvisna tako od Religije, kot od Ideologije. Ta družba je podobna človeku, ki jih je dobil s kolom po glavi in se zdaj v polzavesti opoteka, v resnici pa sploh ne ve kje je ali kam je namenjen. Nič čudnega, pri teh izkušnjah z oblastjo, kot jih imamo… Prepovedano nam je namreč, da bi si sami pomagali, moramo pa biti ves čas nekomu hvaležni. Enkrat Bogu, enkrat Partiji, le sami sebi ne. Morbidno in ogabno!

     Ali veste, zakaj so solze slane?
     Srce je kruh, njegov kvas je domišljija! Peče se na svobodi.

     Nič od tega nimamo, še najmanj pa domišljije.

     • dr Janez Sveti

      WOW !!
      Hudo, bi rekli naši mladinci.
      DR Janez SVeti

     • tarantela

      Nekako se bojimo oponirati drugim, če menimo, da nima prav, oz., da je več plati iste zadeve. Tulimo z volkovi, če poskušaš po svoje, te izločijo ali celo zmeljejo v prah. Misliti z lastno glavo se ali ne spodobi ali pa je prepovedano. Kot čreda smo, ki sprejmemo vse, kar nam vtepa v glavo ta ali oni vodja, pa naj bo politik, klerik ali kdorkoli, da le ima položaj, ki smo mu ga pravzaprav sami dali. In malikujemo enkrat politika, drugič take ali drugačne bogove ali boga. Sami se odpovedujemo svoji miselni in govorni svobodi, ker se bojimo biti samostojni. V bistvu smo strahopetci. Kliknemo kakšnemu komentarju ali mu potrjujemo, zato, ker vemo, da bomo všeč večini, če si drugačen, bi te zmleli, če bi te srečali na cesti. No, morda pretiravam in bi bili na cesti tiho kot riti, dokler se ne bi prepričali, da bo kdo enakih misli, šele potem bodo imeli pogum za “udri po blagu!”

     • Nata

      + + + + + + + + + + + +
      Super, Dob !

     • dob

      Hvaležen.

     • indijanka

      Izjemen zapis. Žal se nič od tega ne zavedajo tisti v najbolj rodni dobi, sicer bi bili že na ulicah. Mislim, da je narobe, da iščemo opravičila zanje.

     • dob

      NJAVAŽNEJŠA STVAR NA SVETU
      Zjutraj, ko vstaneš, položiš najprej eno nogo na tla, pa drugo. Zaupaš, da se svet ne bo podal in da se tla ne bodo vdrla pod tabo! Potem šele greš po opravkih.

      Zaupanje je temelj vsemu!
      Dokler med nama ni zaupanja, se jaz in ti nimava o čem pogovarjati.

      DRUGA NAJVAŽNEJŠA STVAR
      Zaupanje v Boga, seveda, če vanj verujemo, je pomembno.To je zaupanje v nekoga, ki ga trenutno ni tu. Vemo, da je nekje daleč, in da nekoč pride. Morda.

      Včasih se nas usmili in k nam pošlje preroke, ki pripovedujejo zgodbe o njem. Potem oni grejo, jaz pa ostanem. Ponavljam zgodbe in zaupam.
      Ko pride tista največja stiska, kličem Boga, kričim mu dušo – On pa nič! Takrat sem obupan. Tudi to je še vedno zaupanje!

      Zgodi pa se, da ponorim. Besnim tako, da mi solze brizgajo iz oči od jeze in občutka nemoči. Iz nosa in grla mi teče, da sem ves penast. Ves čas ga preklinjam in zmerjam in žalim do onemoglosti…

      To ni več zaupanje. To je – vera!

     • Vera

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • dob

      Hvala Vera!
      Nimaš kar tako tega imena. Zelo sem Ti hvaležen!

     • Vera

      Edino upanje nam starim ostane le ” vera ” ! Hvala vam za vse prečudovite komentarje .

     • dob

      Če bodo ta vrata ostala odprta, se bom potrudil, da jih bo toliko, kolikor jih prostor sprejme.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Mojca pokraculja

      Sm te pogrešala. Spet si enkraten, ne morem verjet, da si to napisal 99-tega.

     • dob

      Mojca pokrajculja, rad vidim tvoje ime tukaj…
      Veliko tega sem napisal v letih od 92 naprej, največ od 92. do 94. Upam, da bodo tale vrata ostala odprta še nekaj časa, da bom nekaj od tega, kar sem tedaj napisal ponudil še drugim, ker nisem pisal (samo!) zase.

      Včasih sem kakšni reviji kaj ponudil, a sem opazil, da bi me radi “urejali”! Toda moji teksti so takšni, kot kakšni divji otroci, nepočesani, ki se ne pustijo česati samo zato, ker se spodobim in da so potem drugim všeč. Radi hodijo skuštrani naokoli in ne obnašajo se lepo. Jaz pa jih imam rad in jih ne silim. Oni mi pripovedujejo svoje zgodbe. Njih imam za svoje, zgodbe pa niso moje, temveč njihove. Bojim se, da če bi jih izdal, mi jih ne bi več zaupali. Enkrat drugič bom povedal kaj več o teh mojih notranjih otrocih. Slišal sem od raznih ljudi, da imajo svojega notranjega otroka, svoje notranje vodilo. Jaz jih imam celo gručo! Od najmanjšega do malo večjih. Malo večji pazijo na manjše, jaz pa na vse. Pri meni so na varnem. Zaupajo mi.
      Hvala Ti, Mojca!

     • Mojca pokraculja

      Hvala Dob. Tudi jaz srčno upam, da bodo vrata vedno odprta. Neizmerno dragoceno je, kar mi /nam daješ. Res si dobra duša.

     • dob

      Pomeni mi olajšanje, če lahko to komu ponudim.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • dob

      Če kliknem na tvoje ime ali pa na avatar, se mi odprejo vsi tvoji prispevki. Jaz sem ves čas bil aktiven, zato lahko na enak način pri meni preverjaš, če sem tačas kaj napisal.

     • Mojca pokraculja

      Vem kako do tvojih prispevkov, hvala. Sem bila 14 dni od doma in nisem imela povezave.Sedaj prebiram po vrsti vse tvoje prispevke. Počasi jih srkam, kot kakšno dobro pijačo, pa si še malo nalijem…..in mi je lepo.

     • dob

      Hvaležen

     • karlina

      Se globoko strinjam s tabo

     • karlina

      MOJ VELIK PODPIS ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • janez.pokoncni

    Eno je, kaj “stimulira” željo po veliko otrocih druga zgodba pa je, kaj človeka od odločitve za otroka odvrača. Ekonomsko politična nestabilnost zagotovo ne pripomore k odločitvi ZA otroke, seveda pa to ne velja za tiste, ki jih “boli patka” kaj bodo sami lahko nudili otrokom, ker nameravajo skrb zanje itak prepustili državi.

    Negativna selekcija je pri nas v polnem naletu. Med izobraženimi družinami skoraj ne srečaš družine s tremi ali več otroci. Midva sva bolj izjeme kot pravilo.

    • indijanka

     Tudi moja sestra ima tri otroke :). Gre bolj za stvar življenjske energije in filozofijo, ali otroci ženski pomenijo odrekanje/ žrtev ali veselje.

     • janez.pokoncni

      Vem. Saj veš, da se z vsem strinjava sva pa verjetno oba takšne sorte, da si ne bi “privoščila” ekipe otrok, če ne bi verjela, da jih lahko sama “pripeljeva do kruha” za razliko od XY, katerim otroci v bistvu predstavljajo vir zaslužka.

     • indijanka

      Drži. Tudi tista tragedija z majceno punčko je posledica družbene neodgovornosti pri rojevanju otrok. Predvsem ženska mora imeti to zgodbo prioritet rešeno v svoji glavi.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • traktor

    Kaj pa če bi imela moškega,ki ga ne briga kaj si ti želiš.In, če bi bila za njega le lastnina brez duše,kot je pri telih.

    • indijanka

     Tega si ne znam predstavljati, ker ne živim njihovega življenja. Je pa res, da tudi naših moških običajno ne premika njihova duša ampak ženske oči in čutnost.

     • karlina

      Prav zaradi tega NE SODIJO V EVROPO, ker je zenska pri njih manj vredna, kot kamen na cesti, le za njihove spolne iztirjenosti, tudi zenske so ravno zaradi tega drugačne, kot Evropejke in so se v to kar vdale, ziv primer je film-NE BREZ MOJE HČERKE, vreden ogleda.

  • Novakec1

   Saj jih filantropke in ostali izdajalci uvažajo sto na uro.

  • Anton

   prazna državna stanovanja ki jih je menda na stotine, bod raje dali(beri šenkali) tujcem, kot slovencem oz slovenskim ladim družinam. Pri nas Slovencih se vedno postavi/jo omejitve cenzura za dodelitev stanovanj, dočim pri tujcih tega ni oz precej bolj v okrnjeni obliki.Te omejitve so največkrat iz trte zvite oz po domače rečeno izgovori.To se najlažje dokaže ko pride primer dodelitve stanovnja pri tujcu, kjer te omejitve ki veljajo za nas Slovence pri njih kar naenkrat kotsem že omenil izginejo oz postanejo zelo okrnjene.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   dobro vprašanje, ampak odgovor je zelo zelo zalosten in krut

 • janez.pokoncni

  Jugovina nas preplavlja. Slovenijo bodo osvojili z maternicami, vse to pa financiramo mi preko socialnih transferjev. Naši mladi si zaradi izjemno negotove situacije ne upajo imeti otrok, na drugi strani predstavljajo otroci osvajalcem preko socialnih transferjev dodatni zaslužek.
  Koliko otrok ima povprečna ciganska “družina”? Koliko otrok ima povprečno šiptarska ali bosanska familija v Sloveniji?

  • dob

   Tako funkcionira evropska inteligenca!

   Gleda povprečno cigansko družino in si pravi: legalizirajmo pedofilijo in incest, pa bomo tudi mi imeli veliko otrok.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ In koliko druzina iz vzhoda, ki se širi in je ze v Evropi, ni za mislit

 • marker

  Naša politika potrebuje ljudstvo. ki bo delalo zanjo in jo brezpogojno podpirali brez ugovorov, čeprav ga in ga še bodo izkoriščali. Ker se jim avtohtono ljudstvo upira, politika uvaža begunce in priseljence iz bivše skupne države, ki jim vsem nudi delo in socialne pravice. Avtohtono ljudstvo ne najde dela in odhaja čez mejo, vendar politika delovne migrante oskubi za tisto razliko, ki jo zaslužijo več kot pri nas. Vedno se najde denar za Rome, ki nič ne delajo, ne najde pa se denar za regres upokojencev.
  Ta naša politika sovraži lastno ljudstvo in ga pošilja na delo čez mejo, uvaža in podpira pa tuji kader, ki jim je poslušen. V nobeni normalni državi župan prestolnice ne bi bil tujec, samo pri nas pa je.

  • Slovenski Bojevnik

   V Franciji je županja prestolnice tudi tujka.

  • ljubinica

   Kaj pa London ….
   Slovenija ni nobena izjema. Po vsem Zahodu se dogaja isto .

   • Kapucinka

    Pri njih imajo isti problem – večina meščanov je priseljencev in ultraliberalcev, ki za kriminalna dejanja tujcev vedno krivijo ksenofobijo. Večina Angležev ne mara londonskega župana.

 • komar marko

  Podobno je bilo na Kosovem. Leta 1910 je bilo tam 90% Srbov, Danes jih je manj od 10%. In KOSOVO je samostojno!

  • tarantela

   Pa še skup držijo in skrbijo drug za drugega!!! Slovenci tega nismo sposobni, mi se predvsem radi prepiramo in hujskamo enega proti drugemu!

   • komar marko

    Zato pa imamo maškarade celo let na podlagi pravljičarstva. Ni slučaj da drugorazredni spet prazni našo malho!

  • ljubinica

   Makedonija gre po isti poti …

  • Olga

   Zato pa Kučan s svojimi udbaši in podrepniki uvaža muslimane! Ko jih bi dovolj, se bo odcepil od Evrope in ustanovil Murglistan!

   • karlina

    Novo jugoslovenijo, oz .je ze

 • Olga

  Desne na oblast! Njim ni vseeno za Slovenijo! S pametno politiko se bo vse uredilo!

  • komar marko

   se bojim, da bodo potem KUJ VSTAJE, Namreč levaki nujno rabijo banke za preživetje in maškarade, da se lahko dvigne njihov zanos. Tam je pa vsega v izobilju na račun nas davkoplačevalcev. Koliko desetletuj je že tako?

   • Olga

    Obrnimo list!

   • karlina

    sedem

  • Slovenski Bojevnik

   Ne bo se. Naši desni podpirajo EU, EU pa ni v interesu da bi popravili naravni prirastek.

   Načrt EU je jasen, kot je povedal vodja EU imigracij, “Evropa bo multikulturna ali pa sledi VOJNA”.

   • Olga

    Red se vedno začne delati doma!!

   • Sloven”c

    …to ti dam deloma kar za prav ….

   • Olga

    Mi se moramo zgledovati po Orbanu! Red narediti doma! V vsakem primeru se bomo morali sami boriti za svojo domovino!!!

    • karlina

     Škoda besed, da bi se naši zgledovali po boljših, se bodo in se vedno samo po sebi in nobenem drugem

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ampak brez SLS z ljudmilo in lojzekom

 • Slovenski Bojevnik

  Agenda je jasna, poskušajo nas na silo odstraniti iz naših lastnih držav, kjer smo domačini in kjer so naši pradedje prelivali kri za to, da lahko mi danes sploh obstajamo.

  http://www.un.org/esa/population/publications/migration/migration.htm

  EU, ZN in vse ostale “človekoljubne” organizacije so samo del tele agende, glede na to da izključno Evropa dobiva signale in pozive, da moramo sprejeti neskončno rastočo populacijo Azije in Afrike.

  Celo NATO general je pred leti izjavil, “Ne pozabimo kaj je bistvo problema. V Evropi ni prostora za etnično čiste države. To je ideja iz 19. stoletja, v 21. stoletju pa bomo naredili spremembo, in sicer z multietničnimi državami”.

  Papež Frančišek je letos izjavil, “Evropejci se morajo mešati z muslimani”.
  https://www.youtube.com/watch?v=FNQ_cFQAooM

  • Novakec1

   Samo miljon nas še živi…..ostalo so pa pritepenci.

   • karlina

    Pa še manj verjetno , zato pa ze toliko časa ni bilo popisa prebivalcev, ker si ne upajo.

  • traktor

   Ok, če moramo pa dajmo. Od sedaj naj čez meje spustijo le njihove ženske.

   • karlina

    Tudi teh ne, nobenih, če mene vprašaš, oni ne sodijo v Evropo, niso vzgojeni za Evropo, vzhod naj ostane tam ,kjer je, zato pa so bili vedno ločeni od Evrope. Svoji k svojim, ne tujim.

 • Viktorh

  “Politika vpliva na negativen prirast prebivalstva”

  Resorna ministrica pa je odličen vzgled materam, vzgoji, ljubezni do otrok. Najprej lastne ambicije…

  • Novakec1

   Je samo lutka, štrikce pa strici in tete iz ozadja vlečejo, povečini so mavrične barve.

  • karlina

   Ja, ta pa res.

 • Nata

  Ja, hudirja no !! Pa saj je na zemlji še kar nekaj neposeljenih predelov .
  Tja naj naselijo te narode ! Denar pa naj dajo naftni in bančni mogotci !
  Ne pa ena uboga Evropa ?

  A se bomo kar pustili .
  Ampak , seveda …….ukrepe , ki jih je Janševa vlada sprejela v take namene so levaki hitro ” popravili ” .
  Vse gre na mlin Grabusa in njegovih vernikov !

  • sprehajalec

   Tam ni socialne. če bodo Europejci odšli v te neposeljene predele od tukaj, jim bodo oni sledili. ker potrebujejo nekoga, da jih živi in da se nemoteno razmnožujejo.

   • Nata

    Pišuka no………….torej preostane samo malo več poguma ” za otročke imet ” ??

    • sprehajalec

     Človek je razvil v različnih predelih sveta različne tehnike razmnoževanja. V naših predelih določa ciklus tvoje imetje in imetje sosedov, ki posledično določa tvoje imetje. Ko je temu imetju zadoščeno, pride do reprodukcijskega cikla.

     Oni so razvili tehniko razmnoževanja v “socialnem gnezdu” spletenem iz doklad ter socialnih prejemkov. Potrebujejo torej gostitelja, podobno kot v naravi počnejo kukavice.

     • Nata

      + + + + + + + + + + +
      Ma, tole si pa sijajno napisal !!
      Ni kaj dodati ……….KUKAVICE !!

     • karlina

      Ja, to s kukavico je pa res primerjava brez pripombe!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Nata

      In ti bodo imeli veliko malih kukavičic………………Ojej !

     • traktor

      Kaj misliš,če bi jih premagali z njihovim lastnim orožjem.

     • sprehajalec

      Slovenec doklade ne bo dobil, če le izkazuje malenkost premoženja. V primeru Slovenca pravzaprav ne gre za pomoč, temveč za kredit, ki si ga vrnejo, čim kaj dobiš, deduješ. To se potem porabi za plače socialne.

      V primeru migrantov, pa gre za “svež denar”, iz eu skladov ter iz rezervnih državnih skladov. Zato sta Slovenec in migrant v osnovi na različnih pozicijah. Slovenec je na slabši in sredstva za migrante ne predvidevajo vračanja.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      Dobro povedano +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • karlina

    itak

  • karlina

   Na samotni otok naj jih preselijo in naj tam ostanejo za večno.

   • Nata

    Tako kot Avstralci !
    Ampak brez puršev , ki jim strežejo….kuhajo…….
    Kar sami naj skrbijo zase .

 • sprehajalec

  Spoštovani g. Gams. Kaj ti bo rodnost, če konča v tujini?

  Po drugi strani viški rodnosti tretjega sveta prodirajo v Europo in se jih komaj otepamo. demografska teorija in zgoraj napisano izhaja iz trenutnega stanja. Da bo naprimer Katastrofa, če se bo število prebivalcev Kitajske zmanjšalo za pol v 5 generacijah, to je na 700 milijonov.

  Rodnost se zelo hitro da povečati, najmanjši problem. Če ustvariš pogoje zato.

  • Nata

   Ja!! Pogoje , Tudi to ne bi bilo tako težko !
   Saj vidimo , kam mećejo naš denar , a ne ?
   Tistim , ki jih podpirajo in tistim , za katere upajo , da jih bodo !

   • dob

    Zdaj ti, ki vodijo, ustvarjajo pogoje za Hazard. Hazard je v tem, ali boš preživel ali pa ne boš preživel.
    Ko ustvarjaš Državo, in ne Hazarda(!), potem skrbiš zato, da vsi živijo dobro v tvoji državi. Zato jo tudi ustvarjaš! Sicer ne potrebuješ svoje države.
    Če pa imaš več kot polovico svojih državljanov za razrednega sovražnika, potem skrbiš zato, da jih okradeš in onemogočaš. Preden jih pobiješ.
    Hazard pomeni hazardiranje z življenjem in s pravico do življenja. Organizirana Država pa deluje v zaščito Življenja. če kdo ne ve, kaj je država, naj pogleda koga zastopa pravni red v državi, pa bo takoj vedel ali je padel v hazard ali pa ima svojo državo, ki mu bo dala možnosti, da si sam pomaga.
    V Sloveniji si človek NE SME pomagati, to mu je prepovedano. Slovenec je žrtvovan za “višje cilje”, ki jih pa ne razume.

    Včasih se od žrtve ni zahtevalo, da razume, zakaj jo žrtvujejo. Danes je cinizem prišel do te meje, da se od žrtve nje zahteva, naj sama skoči v lonec z vrelim oljem in se pri tem še smehlja. In to za višje cilje od njega samega. To se potem imenuje narodni ponos!

    • Nata

     No , izrz Hazard je res nadvse primeren !
     Res dobesedno hazardirajo z nami. Niti možnosti nimamo , da bi si sami pomagali !
     Ja, Slovenec je žrtvovan za ” višje cilje ” ……..ampak , čigave ??
     Tistih , ki še sami ne vedo pa tudi ne razumejo ,kaj so ti višji cilji !!

     • karlina

      Višji cilji-še višji standard samo elite v naši drzavi, samo to so višji cilji in nič drugega, eni vse in še več, drugi nič , oz. še manj.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Bolje ne bi MOGEL IN MORAL povedati.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • dob

   >>Spoštovani g. Gams. Kaj ti bo rodnost, če konča v tujini?<<

   Si vse tukaj povedal! 10+

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Stajerka

  še tisto kar je slovenskega zadnja leta intenzivno beži čez mejo…….žal….
  lewaki pa skrbijo, skrbijo za svoje zadnjice do zadnjega diha…….upanje je še v desnici in samo upamo lahko, da se tudi ta ne proda idejam nekaterih članic EU in stopi ob bok tistim, ki razmišljajo 5 min naprej……

  eva ga na……kaj vam/nam dela aktualna vlada…..
  Število prosilcev za mednarodno zaščito v Sloveniji od 17. septembra 2015 do 8. avgusta 2016 glede na narodnost

  Narodnost št. prebežnikov
  Afganistan 229
  Sirija 193
  Irak 134
  Iran 79
  Pakistan 44
  Maroko 26
  Kosovo 24
  Eritreja 18
  Alžirija 15
  Turčija 13
  Libija 11
  Srbija 8
  Indija 6
  Albanija 5
  Tunizija 5
  Egipt 4
  Kamerun 4
  Nigerija 4
  Kuba 3
  Šrilanka 3
  Bangladeš 2
  Gana 2
  Gruzija 2
  Rusija 2
  brez državljanstva 2
  BiH 1
  Gambija 1
  Liberija 1
  Niger 1
  skupaj 842

  • sprehajalec

   Kosovo, ha, ha, ha. V butasti Nemčiji so se za 4 leta zaprli v nek cerkveni dom, Kosovarji, ker jim je grozila deportacija. Županja mesta iz stranke “zelenih” jih je pa pustila pri miru, pa hranila jih je. Menda ima sedaj dovolj.

   Vse te ljudi je treba naučiti oziroma prisiliti, da se razmnožujejo zmerno. Prisiliti, ker spominjam se kampanje deljenja kondomov nekoč po Kosovu, pa poučevanja o varnem seksu. Pa ni nič zalegla. Samo palica zaleže.

 • soc

  Otroške dodatke si talajo romi, šiptarji, raznorazne Fate, od zdaj naprej še priseljenci iz Sirije, Afganistana…

  Razbremenite slovensko družino, banda javna! Namesto pijavkam javnega sektorja in tujerodnim strojem za rojevanje usmerimo denar k slovenski družini, slovenski materi, da bo lahko posklrbela za svoje slovenske otroke. Na Češkem je praktično ni matere, ki ne bi ostala dovoljena tri leta doma na porodniški, kariera gor ali dol!

  • sprehajalec

   Točno tako, od 120.000 prejemnikov garantirane socialne pomoči na Dunaju, jih je 42% tujcev. Pa še to je sedaj afera, ker je računsko sodišče ugotovili ogromne nepravilnosti in jih naj bi bilo 76.000 tujcev prejemnikov.

   Namesto da študira, kako bi začel posel (če pač kebabdžinica ne laufa, saj to je itak zgornji domet posla), ves svoj čas in energijo porabijo v študij lukenj v socialnem sistemu.

   • dr Janez Sveti

    Zlobnež! A se zavedaš, kako težko je poznat vse zakone in drobni tisk, da prideš do tega denarja? Kdaj pa naj delajo? Saj so jim lepo povedali, da bodo v Eu dobrodošli, in, da dobijo hišo avto in denar.
    DR janez Sveti refjuđi

    • dob

     Tako deluje delitev dela! Eden dela otroke, drugi jih vzdržuje.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ V4 so se pred 20. leti za večno znebile komunizma in so danes v razcvetu, gospodarska rast in vse je ogromna, kam pa mi plovemo in do kam so nas pripeljali komunisti, pa itak vsi vemo in vidimo

 • neny

  Če ne delaš tako, kot drugi – avtoritete rečejo, če ne kimaš tako, kot drugi hočejo in če se ne obnašaš tako, kot se sosedje nisi Slovenc. Kaj lahko izgubimo? NIČ!

 • Johan

  Kaj se sekirate, saj je uvoženih več kot miljon jugovičev, ki se masovno razmnožujejo, uvažamo kosovce, bosance in ekonomske migrante ter drugi ferajn !!

  • karlina

   TOČNO

 • Anton

  očitno imajo novorišleki privilegije pred matičnim prebivalstvom, ne zgolj v primeru dodelitve stanovanj temveč tudi drugod, kot so socialni prispevki, iz katerega naslova moramo mi matični državljani prispevke vračati, torej gre za posojila, dočim tujcem pač ne. res dosledna je ta država, ki se hvali kako je socialna in demokratična, pri doslednosti, kot temelju vsake demokratične in socialne države pa pač zataji.

  • sprehajalec

   Gre za “keš na roke” iz Bruslja. Mimo utečenih vzvodov, ki so prazni. Zato takšno navdušenje.

   Dober posel za humanitarce, demagoge, človekoljube, agencije itd. Pa še za njihovo žlahto in prijatelje.

 • Veritas

  Slovenci so itak že v osnovi sedaj po 70 letni torturi napol srbi. Ko se bodo razmnožili do konca še kosovarji, šipci, cigani, afričani, arabci… bo itak nova vojna.

  Kot je lepo napisal en komentator v članku na tem portalu – vse skupaj vodi v nove dimnike. Žal.

 • Gr8_1

  Samo jaz res ne vem da se obremenjujete, kaj bo čez 50,100,200 let. Takrat bomo že vsi na zasluženem počitku.

 • komar marko

  ja in tako nas bo samo še milijon…..

  • karlina

   Manj, mnogo manj, ze danes sem sigurna, da nas ni milijon.

 • Poštenje velja

  komunjaram to godi, saj bo zlovenija počefurjena in demografsko unična.

  Sicer pa smo tako država fosilov, ki z avti bluzi od akcije do akcije, ima večjo penzijo ki so jo kdajkoli zaslužili in jamra po jugi.

  • domovina mili dom

   To je namen od leta 1945, da naredijo komunisti iz Slovenstva navadne neidentificirane osebke samo z EMŠO. Dokler še migamo Slovenci, bomo še vedno lahko rekli kdo je balkanc.

   • karlina

    TOČNO , se jih ne more zgrešiti, enostavno ne morejo skriti svojega porekla, čim odprejo usta

  • Nata

   Ja…….lahko pa pogledaš tudi malo drugače , a ne ?
   Še dobro da imajo avto……….vsaj nekaj denarja…………..čas ………..in morda še zdravje …………..da pomagajo svojim , ko prinesejo kaj od teh Akcij domov !

 • Sloven”c

  sej bodo begunci pršli, oz. ekonomski migrantje……butli…namesto, da bi spodbujali slovenske družine jih zatirate…največ vlečejo od tega pa imajo tudi seveda cigani pa albanci, ki jih podpirate na vsakem koraku….golazen pfej usrana država, nikol se ne bi boril zanjo….oz. glavo nosil na prodaj za prodane politike in tujce….pfej, prodane duše, izdajalci !

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Tudi mene je sram , prav zaradi tujcev, da zivim v tako pokvarjeni drzavi, kot je Slovenija, oz. da ji vladajo takšni politiki in nesposobnezi, kjerkoli in kamorkoli se obrneš.

 • avtohtoni neandartalec

  Rodonosne krave nas ne morejo rešiti, kotiti ljudi kot mladiče je katasrofalna ideja, zato bo Slovenski narod izginil, ne zaradi naravne logike.
  V Slovenij, živi čedalje več Slovencev. Državljanov je čedalje več, ker se k nam, po nekem političnem ključu, vsako leto preseli več Hrvatov, Hrvaških bosancev in Albancev kot se odseli avtlhtonih Slovencev, rodnost se torej veča, ne manjša. Izumira klasično Slovenstvo, po svoje hvala Bogu, po drugi strani ni bilo z nami pravzaprav nič narobe, uničujejo nas tuji agentje in predvsem domači izdajci, ne narava ali kakšna agresija neposredno. Gre za vojaško evgenično idejo, na dolgi rok je postopna asimilacija bolj uspešna in tudi uničevalna, ker ni upora in se izbriše cela populacija, počasi, a usodno in temeljito.
  Lep primer je Kosovo, pred stoletjem so bili Albanci manjšina, danes predstavljajo 99% prebivalstva, fašistična doktrina pa spreminja tudi politično identiteto, ko bo tuja diplomacija že iz praktičnih razlogov pristopala do Kosova kot do tipične Albanske pokrajine, nikogar več ne bo zanimalo kako so se lahko v relativno kratkem času tako namnožili in kam so izginili avtohtoni prebivalci, niti tam ne bo nič več Srbskega, kar bi bilo vredno negovati. Vse to prej kot v 100 letih, na očeš celemu svetu, to se danes res dogaja.
  Podobna usoda čaka Slovenijo, le da jo počasi asimilirajo Hrvaška plemena, tudi bosanci prihajajo iz Hrvaških delov BIH, ne iz Srbije, kot mehansko ponavlja sovražna vojaška propaganda.
  Najmočnejše orožje neofašistov sta še vedno red in disciplina, preventivna represija, v resnici že 25 let tlačijo in modelirajo Slovenstvo po lastnih bolnih predstavah, to pomeni RAZSLOJENOST, ki ke pri nas evgenična, ne socialna. To je posledica sistematičnega uničevanja ljudi, skratka.
  Zmotno je mnenje, da ima politika neposreden vpliv na te zavržne doktrine, civilna sfera očitno nima nikakršnega vpliva, ker so agentje policijske države strateško razporejeni po vseh celicah družbe, totitarni teror obravnava slehernega posameznik CELOSTNO in temeljito, orodja so razni psihosocialni programi, ideologija, propaganda, kriminalizacija, dismriminacija, pa tudi kemični in drugi vplivi. Posledica je eksodus Slovenstva, preprosto povedano, številni posamezniki so popolnoma izločeni iz družbd, država jim uničuje zdravje in onemogoča normalno življenje ter še posebej razplod
  Gre za Veliki Jihad neonacistov, ki vidijo v današnjem obdobju priložnost za maščevanje in nadaljevanje fašističnih ciljev, z judi so grdo delali, moroni do danes ponavljajo isto kretensko frazo, ki ne pove popolnoma nič o pravi mehaniki holokavsta, ki se danes nadaljuje v sodobni preobleki, pa tudi cilji so se nekoliko spremenili in posodobili. Ogromno ljudi pri nas zavedno in predvsem nezavedno sodeluje s fašisti, ki obvladujejo sleherne kraje in kontrolirajo vse, naivni slabiči mislijo, da tamo pač je, šalabajzerski inštituti jih šopajo s primerno statistiko, zato ne vidijo uničenih sosedov, prijateljev in občanov pred nosom, ne verjamejo kar sami doživijo, bolj zaupajo zločinskim konstruktom kavnih uslužbencev in pravosodja, ki največkrat delujejo mot servis lokalnim oligarhijam. To je mogoče pa zaradi nelotizma, otroke od rojstva naprej pripravljajo za vodilna mesta v kraju, v resnici pojma nimajo o stroki, nobenih pravih izkušenj, izvajajo programe nacistov in mislijo, da delajk isto kot njihovi kolegi v Evropi, čeprav se samo igrajo in simulirajo realnost, ki jo dejansko krojijo s svojim i neumnostmi in hudobijo.

  Tako hudo je pri nas, da ljudje enostavno ne morejo dojeti, da je zares vse zlagano in zrežirano, prikrojeno, bolano, nekaj se jim zdi verjetno, vsi vemo, da je nekaj narobe, da nam to delajo posamezniki, ki so res takl neverjetno pokvarjeni in hudobni, v najslabšem pomenu besede nori, na to si pa ubožčki še pomisliti ne upajo, možgani jom takoj uidejo iz kontrole ali se preprosto ubijejo, zato je pri nas toliko skrajno obupanih samomorilcev.
  Študiram to že več kot desetletje, takega fašizma, kot je danes pri nas, nihče na tem svetu še ni nikoli videl, zgleda pa povsem normalno, a ne… Saj to je bistveno, ne dogaja se v nekih džunglah ali izoliranih puščavah ampak v srcu Evrope, najbolj razvite civilizacije vseh časov, isto kot se je zgodilo z demokratično Nemčijo, prav iz take idile so naredili največji drek na svetu.

  • MGTOW Didactics

   Hmm… čeprav se strinjam z mehanikami, ki jih opisuješ do zadnje besede… ne najdem stika z besedno zvezo neonacisti. Po mojih razčlenitvah in tudi splošnih raziskavah družbenih struktur so za izvedbo vseh teh prijemov odgovorni marksisti, financirajo pa to privatne združbe dinajstij bankirjev, ki obstojajo onkraj vlad in sistemov. Ne bom šel tako daleč da bi rekel ravno Židje, vendar so lastniki teh privatnih monetarnih sklopov in medijskih hiš; dejansko židovskega porekla. Mar vidiva isto stvar it različnih plati ali se oba motiva in gre ta zajčja luknja še globlje? …

   • dob

    Stari, včeraj sem gledal (in to dvakrat zaporedoma!) tale dokumentarec. Poskušal sem ga gledati neobremenjeno in brez predsodkov, tako kot svetuje pripovedovalec.
    Rad bi, da ga vidiš.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1412&v=jUU19QNOSjU

    Pobral sem ga dol z YTD Video Downloader in si ga spravil. Laže ga je gledati na večjem zaslonu.

    • MGTOW Didactics

     Bom se ti javil nazaj ko bom to prebavil. Lepo bodi

  • Nata

   No , pa saj nihče ne govori o rodnosti naših iz juga !!
   Mislimo predvsem na miselnost naših ljudi ……….ne narave , ali agresije , kot praviš !
   In strinjam se naredili bodo …….in morda lahko rečem tudi bomo………en drekec- pekec !

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • bednick

  QUIZ:

  dejstvo je, da je za fanta treba bolj globoko, za punčko pa bolj plitvo.
  Imam dva fanta in eno punčko.
  Je možno, da punčka ni moja?

  • Vera

   Bedak, kateri to verjame !

   • bednick

    Enkrat se spomnim, da sem bil precej nalit , in da sem zgleda s pol- mehkim in bolj površno.

    • Vera

     :) :) :)

    • karlina

     Ti si pa res beden

   • Nata

    Hi……..hi……… , malo heca mora biti !
    Sicer pa se govori in misli vse mogoče in nemogoče .
    Če kdo verjame pa naj …….sploh , če mu res kaj pomaga , no !

  • komar marko

   No ja. Smo preverili in ugotovili, da je prvih 5 cm obrabljeno letom primerno. Naprej pa kot od 18. letnice. Torej punčka je tvoja!

  • avtohtoni neandartalec

   Kdor pri nas posredno ali neposredno sodeluje s fašisti, mu ne manjka nič posebnega, vsaj na videz, čeprav se podzavest zaveda, da nekaj ni v redu, dobijo nek denar, opravljajo kakšno preprosto opravilo, družijo se s sošolci še iz osnovne šole, plačujejo položnice, policija jih ignorira in marsikaj spregleda, ubogajo močnejše in bolje prilagojene, ljudski glas pa skrbi za njihovo dobro ime, da nimajo problemov in punce (fantje) na njih ne vidijo nič slabega, ko so dovolj stari, jim starši ali družbena samozaščita poiščejo partnerja, da se lahko oženijo in zaplodijo otroka. O partnerju ne vedo skoraj nič, razen kar slišijo od drugih provramiranih agentov, ne sprašujejo, v glavi imajo nek svoj film in lepo vegetirajo, vsak dan živijo isto rutino, da zgleda vse v redu in smiselno.
   Nekatere ženske so pa bolj komplicirane, zapletle so se s kakšnimi bolj pomembnimi fašisti, dobro zgledajo, nimajo nobenih lastnih moralnih zadržkov, nabirajo se jim hude frustracije in včasih podtaknejo kukavičje jajce. Kaj pa je to za tako bolnico povedati ojdipalcu, da je zanosila kot sta prejšnji mesec seksala, moški ne razumejo teh stvari, test očetovstva bi moral biti v fašističnih džamaherijah samoumeven, opravljati pa bi jih morali v tujini, tudi v našm zdravstvu je ogromno njihovih.

 • garfi

  Rešitev in pogoj, da redno in vedno VOLIMO SLOVENSKE STRANKE
  in nikakor protislovenske multikulti levake.
  USTAVITE “LEVICO”
  tetka iz ozadja press

  • Vera

   Ta tetka, ki je izjavila : ” Ustavite desnico ” Ni Slovenka .

   • tramal

    Zabita srbkinja tako kot jankovič ,uroševič ,masleša in ostali srbi ki že vodijo slovenijo.

   • Olga

    Je Srbkinja! Ali dela v interesu države, ki ji je dala daleč prezgodnjo in previsoko penzijo?!! Odgovor je NE!!!! Kaj je dobrega naredila za Slovenijo?!!! NIČ!!

    • karlina

     Katera je ta

 • Picek

  Danes so v Slovenijo “premestili 18 migrantov iz Sirije in Iraka. Kdaj jih bodo premestili ven iz Slovenije?
  In kdaj bo slovenski otrok postal blagoslov in ne finančno breme???

  • Poštenje velja

   ti migranti se bodo v 20 letih namnožili za eno mesto. Vsi bodo na sociali in dodatkih in podporniki levice, dokler jim bodo dajali denar, potem bodo pa tudi te poklali.
   ENYOJ ZLOVENIA

   • Nata

    Mejdun , no ? Kdo bo pa denar dajal ??

    • Vera

     Naša mladina , ki bo še ostala doma bo delala za njih ali pa se bo končno nekdo uprl , druge rešitve ne vidim na obzorju .

     • karlina

      Vprašanje, če kdo sploh.

    • marker

     Tisti Slovenci, ki bodo še v delovnem razmerju. Pri nas je denar za vse, samo za avtohtone Slovence ga ni, po zaslugi levice.

     • Nata

      Ja , levaki ne marajo zavednih Slovencev- enk !
      Zakaj že ??

     • karlina

      Zakaj-zato , ker je pri levakih bore malo , ali nič zavednih Slovencev, imajo vsi v svojih genih juznjaške prednike, itak.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • karlina

     Ti, jaz, on-drzavljani, ki ze tako nimamo nič.

   • karlina

    Točno, to številko migrantov , ki jo imamo in bo še večja, je treba pomnoziti z najmanj 3x, končni rezultat pa bo GROZLJIVKA !!!!!!

  • Nata

   Ha , to pa je vprašanje za milijon !! Bodo raje še koga – umestili !
   In drugi odgovor – takrat , ko nam ne bodo vladali levakarji !!!!!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   Migrantov je v Sloveniji vsak dan več in nikoli ne bomo izvedeli točno številko, ze sedaj jih imamo menda ze okoli tisoč. Slovenski otrok ne bo nikoli postal pri teh komunistih blagoslov, ker nikoli niti ni bil, druzina je bila in vedno bo zanje osovrazena.

  • Kapucinka

   Danes je migrantski otrok blagoslov in slovenski breme.

 • Aton

  Ljudi je petkrat preveč, Le pokojnonski sistem bo treba zamenjat, uvesti UTD, otežit priseljevanje in ročno delo zamenjevat s tehnologijo… Pa prenehat z demagogijo…

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Aton

  Kaj je pokazala študija? Da zmanjševanje kaznovanja otrok zmanjšoje tudi njihovo število? Prijetno popoldne!

  • Duhec

   Strinjam se, da majo otroci velik več pravic, ker jih to učijo v šoli… po drugi strani jih pa niso sposobni zaščitit tisti, ki bi jih morali.

   • novaknovak

    in kdo so to?

  • Vera

   Ob ukrepih te trapaste vlade se bodo naši mladi še bolj bali imeti otroke , saj bi jih , če bi bil zakon sprejet, bilo strah lastnih otrok, če bodo lahko za malo povzdignjen glas , otroci klicali 113 . Groza ,kaj vse se Kopački mota po glavi . :(

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Groza je Kopačka sama, itak, da nima verjetno veliko stikov s svojimi otroci, da se spomni takšnih neumnosti, mimogrede, nič več se ne govori o koroških dečkih, vem pa ,da še vedno , po pol leta nista pri svojih ljubljenih starih starših.

 • Vera

  Zanimivo bi bilo vedeti koliko otrok imajo vsi naši “moderni politiki ” . Po moje vsak najbrž samo po enega razvajenca , ki ima že ob rojstvu vse v zibko položeno . Ta vlada je ukinila vse ugodnosti , katere je staršem omogočila vlada Janeza Janše v letih 2004-2008 ! Zato pa vsi Slovenci množično na volišča pa zvčer kontrola pri štetju glasov, da ne bo spet kakšnega štetja ” po tržiško ” !

  • Nata

   + + + + + + + + + + + +

  • sprehajalec

   Ne toliko politiki, kot razno razne feministke, aktivistke in podobne. Za levičarske aktiviste in rdeče brigadiste si pa lahko mislim, da “pri dveh juncih seme ne more pasti na plodna tla”.

   • Vera

    Tudi trava ne raste več, če jo preveč pohodimo . Včasih so stari ljudje za kakšno mlado rekli : ” Kako naj ima otroke, če jo je že vse povozilo, samo farške tolige še ne ” . Žalostno, toda resnično :(

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • marker

   Ravno štetje je najbolj dvomljivo. Pri nas na volitvah skoraj vedno zmaga tisti, ki šteje glasove.

   • karlina

    Itak, vedno bolj verjamem, da so volitve, oz. štetje zgoljufano, itak so komunisti tega zmozni.

  • karlina

   Bravo Vera, točno povedano ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Duhec

  Ogromno moških je neplodnih… iz leta v leto jih je več.

  • tramal

   To velja za pedre in lezbače.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Duhec

  Pametni se pogosto zatad nadutosti in ustaljenega ritma ne odločajo za otroke… se pa tolk več vsi ostali.

 • if

  Vsebina članka vsebuje koncept rešitve. Snujmo ga, realizirajmo ga?

  Svet za nacionalno varnost predlagaj ukrepe, politiki izreči naloge za ohranitev nacionalne varnosti države, ki je posledica Majniške deklaracije 1989 prebrane 8. maja 1989 z avizo točko “Hočemo živeti v suvereni državi slovenskega naroda”, ki mu Prešeren namenja besede “Deželo našo živi Bog, prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom! Bog živi vas Slovenke, prelepe, ljubezni sladke spone naj vežejo vas na naš rod, v njim sklepajte zakone!”
  Volilci, volite slovenstvo, ne internacionalizma, duhovno in duševno iznakaženih novih obrazov komunizma, feminizma, emancipacije, permisivnosti, potrošništva …, vse skoteno glavah avtorjiev Hude jame, hude jame demografije, kvazi človekovih pravic brez odgovornosti, brezvernosti …

  Slovenstvo pojdi na pot samoohranitve, reši svojo kulturo in prihodnost! NE?! Prav!

  8. februarja 2017 v Cankarjeven domu dvigni belo zastavo, predaj se Alahu Akbarju in drugim minaretskim blodnjam nazorskih pajdašev v slabem umeščenih na vse funkcije države!

  Uspela generalka predaje je bila v Cankarjevem domu 8. februarja 2016.

  Bog živi Slovenijo, strezni volilce, odstrani blodneže! Amen!

 • tarantela

  Ma nehajte šimfat vse vprek,krivi smo sami, da ni več otrok. Alo, pamžke delat!

  • karlina

   V kakšen svet, samo to se rajši vprašaj, v kakšen, jaz mnoge mlade zelo zelo razumem, zakaj nočejo, ne pa , da si ne bi zeleli otrok.

   • tarantela

    Imaš popolnoma prav! Najbrž ne vedo, kako je mami, ki ne more svojim otrokom ponuditi vsega, kar potrebujejo. Mame, kot mame, odtrgamo sebi, da ima otrok.
    Je pa lepo, včasih vidim mamico z otročkom, mi je kar žal, da so moji že veliki, ampak se tudi vprašam, kaj neki čaka tole majceno dete na tem zagamanem pokvarjenem svetu.

 • beliverni

  V svetem pismu piše,da zaradi pokvarjenih vladarjev se tudi rodnost zmanjša. Zato,zamenjati vladarje in vse bo ok.

  • tarantela

   Ti boš pa vsak cajt lahko zamenjal Janeza Genija, tako si brihten! A bojo vladarji nosili otroke, tako kot so jih u starih cajtih štorklje nosile? Kaj pa župniki in nune, oni so tudi potencialni moharji otrok.

   • beliverni

    Tebi ni jasno,kaj pomeni vzrok in posledica.

   • karlina

    —————————————————————————————————————————-

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Domoljub in gej

  Spet smo homoseksualci krivi, da upada rodnost!? Izvolite, naredite pač še kakšnega otroka dodatno zraven, da pokrijete izpad tistih, ki nimamo otrok če vas že daje paranoja, vam nihče ne brani da naredite 10 otrok, popolnoma svobodno izbiro imate… Je pa najlažje kriviti in prenašati odgovornost na druge…

  • neny

   fašisti ne dajo. -:)

  • Domoljub in gej

   Če ne bi na referendumu glasovali proti bi od decembra do sedaj na svet prijokalo že nekaj malčkov…

   • sprehajalec

    Kje bi jih pa donosili, v želodcu?

    • Domoljub in gej

     Z lezbijkami bi se dogovorili.

     • tarantela

      Pametna rešitev, to že ves čas menim, da bi bilo dobro in prav!

     • karlina

      Ah , dej nehaj še ti, no.

     • indijanka

      kaj pa bi se dogovorili?

     • Domoljub in gej

      Ker te firbec matra ti bom odgovoril, pa ne se zgražat, si sama vprašala… Torej v prepiknjen kondom daš pač moške izločke in si jih lezbijka vstavi z dildom… Skoraj naravno spočetje ;)

     • indijanka

      Vau..nasmejal si me. Čeprav nisem toliko razmišljala o tehniki, ker sem mislila, da malo zamižite tako kot zakonci, ki izgubijo slo. Zanimal me je dogovor o skrbi za otroka.Kako si predstavljate razdeliti živo bitje?

     • karlina

      Saj si ne

     • karlina

      Tvoje pisanje je samo za bruhat, oprosti.

     • karlina

      A bejz no, ali ne veš, da one moške sovrazijo.

    • karlina

     ha ha ha ha ,ja to sem ze sama zgoraj vprašala

   • Kapucinka

    Ne vem, kako bi to direktno vplivalo na rodnost, sem pa proti umetnemu oplojevanju. Ni treba, da ima otrok nujno očkove učke ali ga mama iztisne ven, raje posvajajte neželene otroke, jih je dovolj.

    • karlina

     Tudi , če ne, Kapucinka, otrok potrebuje očeta in mater, ne očeta1 in očeta2, ali mami1 in mami2.

     • Kapucinka

      Pri istospolnih parih je navadno tako, da sta skupaj eden bolj robat in eden bolj ženstven – po karakterju sta nasprotnega spola. Tako se pokrije tista potreba po disciplini (navadno oče) in ljubezni (navadno mama).

     • MGTOW Didactics

      Sirotišnice, varne hiše in policijske sprejemnice so redno obljudene z malimi otroci katerih starši so ali pa so bili dimorfnega spolnega izhodišča ter institucionalno uverjeno poročeni… pa jim ni pomagalo prav nič. Otrok rabi vodeno odraščanje, oskrbo, pripadnost, ljubezen… Vse ostalo je relativno.

    • MGTOW Didactics

     Žalostna resnica

   • karlina

    A bejz no, to bi bilo pa prvič, da bi moški rodil otroka, halooooo

    • MGTOW Didactics

     Surogacija in posvojitev

  • MGTOW Didactics

   V ne le enem komentarju sem se zavzel zate, zdaj pa te moram pokritizirat. Mimo so časi ko je bilo splošno ignorantno mnenje med narodom, da so geji so-krivi za upad populacije (neumnost čista) Niste geji več niti približno tako na udaru… Nihče te ne krivi za karkoli na tem sklopu postov…

 • Kapucinka

  Katera budala je pisala, da so ženske pravice krive za manjšo rodnost? Edino, s čimer se strinjam, je to, da težko žongliraš s kariero in otroki, sploh v današnjem času, ko so vsi dostopni kadarkoli po mobilcu in morata za financiranje družine delati oba. Mladi tudi ne bodo razmišljali o otrokih, če nimajo vsaj minimalnih plač ali pogodbe za nedoločen čas, število prekarcev pa tudi raste (vlada se trka po prsih, kako so znižali delež brezposelnih). Iskanje službe za nedoločen čas je naenkrat postalo simbol lenobe. Če pari do štiridesetega leta nočejo imeti otrok, je pa problem drugje.

  • neny

   zakaj bi pa morali imeti otroke? Pametni jih raje nimajo, ker so osveščeni – zakaj ne.

   • Kapucinka

    Če jih nekateri nimajo, je to čisto v redu, ker imamo ljudje danes otroke zato, ker nas osrečujejo, ne pa zato, ker rabimo naslednika za kmetijo. Nekateri ljudje jih nočejo, ker ne marajo smrdljivih dojenčkov, drugi jih imajo pa zato po pet in se številke zglihajo. Ampak če se en ekstrem širi na večino parov, je nekje nekaj narobe.

    • neny

     pogojev nimajo…Romi jih imajo pet ne glede na pogoje…tako ozkih pogledov ne razumem.

     • karlina

      No,ja Romi so pač Romi in zakaj imajo toliko otrok-ker dobijo zanje toliko doklade, da jim ni potrebno, oz. nočejo poprijeti za nobeno delo, edino kraja tukaj in tam. Kako pa so potem otroci prepuščeni sami sebi in se sami vzgajajo, o tem pa rajši ne bi.

     • Kapucinka

      Tudi jaz bolj malo. Še se spomnim Strojanove mame na posnetku, ki je kadila z mobilcem v roki, otroci pa so pozimi hodili bosi naokoli. Da so cigareti večja prioriteta kot čevlji za otroke. Pa že tako jim je vlada vse plačevala.

    • zemlazrak

     smrdljivih dojenčkov?

     • Kapucinka

      Ne dišijo po rožicah, ko se pokakajo v plenice, pa tudi močna pljuča imajo. Nobena stvar ni samo jin pa jang.

     • zemlazrak

      ja pa niso non-stop pokakani.
      po mojih izkušnjah, (lastni) dojenčki lepo dišijo. tujih pa ne zaznam.
      močna pljuča pa naj le imajo.
      da se bodo drli kot zveri, ko jih bo kdo v življenju hotel zajepipii.

   • karlina

    Če bi bila danes stara 20 let in malo več, po pravici povem, da ne vem, če bi se v teh časih odločila za otroke, glede na to, kaj se dogaja in se še bo dogajalo v svetu in tudi posledično v Sloveniji.

 • neny

  morali se boste preimenovati v stranko SSF -:). .

 • Svinsk zrezk

  mam boljso resitev 3 svetovno vojno ,in populacija ce bo prec zmanjsala za kake 2 miljarde ,ce upostevam 10,000 jedrskih izstrelkov

  • karlina

   Ni treba nič predlagati, kajti verjetno se bo tudi ta zgodila, oz. se ze kar dogaja, če nisi opazil.

 • tramal

  Vsloveniji to ni problem.Petnajst tisoč slovencev se na leto izseli,mi pa damo dvajset tisoč državljanstev srbam in še kakšnemu komunističnemu črncu da je potem župan pirana.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Sedaj pa še nebegunci iz vzhoda , pa je mera polna.

 • tarantela

  Nekaj se vtikamo v to, koliko otrok imajo nekatere nacije, oni se pa nič ne vtikajo v nas, ker jih nimamo. Oni enostavno otroke delajo, mi pa šimfamo, namesto, da bi ustvarili pogoje za mladi rod. Pa ne spet komunajzarje pa levake pa jebigakoga še naprej metat, furt na furt po tem portalu. Pljunit v roke. Zakaj, hudiča, nihče ne organizira zadrug in manjših firm in zaposli mlade? Lahko bi se organizirali v male delničarje. Samo čakamo, da bo Boga li vlada dal-a. Sem nekaj slišala desne, da zadruge niso v redu. Zakaj pa ne, če se skupine organizirajo in ustanovijo firmo? Kaj je tu desnim narobe?

  • zemlazrak

   v Španiji imajo eno podobno zadevo. ..sem pozabil podrobnosti, ampak več deset tisoč (mogoče celo 90.000) delavcev je odkupilo podjetje in postalo so-lastnik enega..in obratujejo lepo pozitivno. seveda morajo biti “samo-organizirani”, kar je zgodovinsko gledano neljub pojem, ampak jim uspeva, ker imajo skupni plemeniti cilj, plus zavedajo se realnosti dandanašnjega dne – ne bog ne vlada te ne ščitita.. zato pa kot praviš, pljunit v roke.. Vsak delničar posebej.

  • novaknovak

   ja tarantela, oni se ne vtikajo v nas, sam froce šopajo pa jih v Evropo šibajo. torej se ne vtikajo v nas? slabo razmišljaš. bosta Bog ali vlada dala? Bog ne, vlada pa je zato, da to omogoči in vzpodbuja. mar ne. zakaj mladi šibajo v tujino? in tam odpirajo firme? očitno ne poznaš birokracije in podjetništva v R sloveniji..zakaj ti ne probaš organizirat zadrug? kaj ti je tu narobe…oz levim?

 • Verbena

  Najprej je treba imet pogoje, ko so ti na voljo, potem se lohka sprašujemo o vzrokih !!!

 • dob

  Ko sem služil vojsko v JNA, smo imeli zastavnika, ki je ves čas govoril “kastrofa” in “infrakt”.
  Misilil smo, da mu neumnost nekako “paše”, se mu lepo poda, in mu zato nikdar nihče ni povedal, da se ne reče tako.
  Skratka nismo ga opozorili na pravilno izgovarjavo. Šli smo se nekakšno usegliharstvo, če se lahko tako izrazim. Mislili smo si, ah, saj je useglih, ta mona bo zmeri mona.

  Če komentiram te demografske podatke:
  V glavnem, čista kastrofa!
  Da te prime infrakt.

  • indijanka

   Veš Dob, meni je to pogovarjanje smešno. Izjemno me spominja na plakate, ki jih v šolah izdelajo starši, visijo pa kot izdelki otrok. Ko je imel starejši sin ideje o inštrukcijah, si je prvo in zadnjo plačal sam. Meni je vseeno, če bi bil smetar. Moja ljubezen bi bila enaka. Želim pa, da je iskren in odgovoren. Da se je odgovoren. Da je odrasel pri 26 in ne pri 40. V odraslih ljudeh se prebujajo želje po otrocih same od sebe. Mi smo zelo drugačni od svojih prednikov, ne vem, če je najpametnejše prepričanje, da generacije za nami ne bodo spremenjene. Kdo ve, mogoče bodo imeli v povprečju po 5 otrok?

   • dob

    O, saj ni da bi me zanimalo kako bo z demografijo. Iskreno: me prav briga!
    Otroci so posledica, ne vzrok.
    Popravimo vzroke in bodo posledice takoj takšne, da nam bodo vračale ljubezen.

    • Traktor

     Tole, kar si napisal je zadetek v polno.Tu se skriva ena naših največjih zablod.

     • dob

      Malo sem celo posumil, če bo sploh kdo ta problem zaznaval podobno kot jaz. Zato sem še toliko bolj vesel tvoje pripombe, kolega Traktor!

      Norost v tej družbi je šla že predaleč in zato sedaj znanstveniki v službi režima kar po svoje razumejo znanost in stroko. Pravo, ekonomija, psihijatrija… so tukaj s komunističnim predznakom v službi dogme, ne pa zato, da bi raziskovale.
      Potvarjajo realnost in ustvarjajo svojo lastno, nam pa tujo, na sprenevedanju in vsiljevanju neke svoje predstave o tem, kako bi po njihovo morali biti.
      Prilagajajo resničnost lastni dogmi, namesto da bi to dogmo zmečkali v kepo papirja in vrgli stran. Tako pa ljudi zmečkajo v kepo papirja in vržejop stran!
      Čas je, da začnejo spoštovati naravne zakonitosti in logiko, ki MORA vladati na planetu, sicer gre vse v maloro.
      Na tem se splača delati in za to živeti.
      Tebi pa hvala, kolega Traktor!

     • Traktor

      Moj poklon za zapisano. Veseli me,da nas je kar nekaj,ki razmišljamo podobno.Veliko mi pomeni,da smo začeli pisati in izmenjevali mnenja pogosteje .Upam,da doživim preboj te miselnosti.Splača se nekaj narediti,se boriti za drugačno, boljšo prihodnost.

     • dob

      Enako!

     • karlina

      TOČNO

    • indijanka

     Vse o čemer govoriš smo si izmislili. Zakaj bi moralo biti tako? Mogoče so pa konflikti nujna sila s katero bo vesolje preoblikovalo zgodbo? To ni vsegliharstvo ampak prepuščanje. Vsegliharstva ne toleriram pri svojih dejanjih. Odločam se na podlagi srca, duše in razuma. Za svoja dejanja sem odgovorna. Plemenitost sodi v vrh mojih prioritet. Načrtno uživanje pa na dno.

    • karlina

     Moj VELIK PODPIS ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • MGTOW Didactics

     Ej dob? Bi se ti pustil posvojit za strica, hočem reči jaz bi te posvojil v familijo kot strica…

     :D

     • dob

      Tule levo od mene je ena muca, ki me gleda z očmi: Da nisi niti pomislil!!!
      Sori.:))

     • MGTOW Didactics

      Muca kot mjau mjau muca ali lepa punca, ki si te lasti?

      :D

     • dob

      Muca kot mjau mjau. Zdaj, ko ve da je vse v redu, je pa prrr prrrr.
      V glavnem je med mjau in prrrr.

     • MGTOW Didactics

      Hahahahahaha!!! Fenomenalno!

  • Anton

   potem sem jaz mona ves dan ker marsikdaj kak izraz narobe izrečem, pa kljub temu imam iq 150+

 • dob
  • zemlazrak

   odličen “manj je več” primer.

 • karlina

  Pravih Slovencev je verjetno samo še manj, kot milijon, vse ostalo je jug, v naslednjih letih pa še vzhodnjaki, ti se pa bodo razmnozevali, zanje ni skrbi, saj jim vera ne dovoljuje kontracepcije in pri njih je v vsaki druzini najmanj osem-10 otrok, pravi Slovenci pa bomo itak kmalu izumrli.

  • Philosopher

   Depresivno, vendar po vsej verjetnosti resnično. Kako naj človek ob takih obetih sploh še kaj z veseljem dela?

   • zemlazrak

    no no, samo glavo gor. prvo zgornjo, pol pa še spodnjo. kje ti je testosteron? konkurenca prihaja. trda. se boš kar prepustil preplavljeni razjajčeni moški večini?
    kje ste stari bojevniki špartanci…

    • Philosopher

     Ne pomaga, en sam ne more spremeniti popolnoma nič. Dokler se ne začnejo kolektivne spremembe v družbi in miselnosti, je zaman. Kje so špartanci? Kastrirani in ponižani sedijo v kotu, saj svet ne potrebuje njihove možatosti več.

     • zemlazrak

      dokler “se ne začnejo”. to je pasivna oblika. vedno je človek tisti, ki začne. veliki vodje pa to. en sam ima vzvod na množico, potencialno. seveda ne VSAK. ampak vsak, ki ima srce, pamet, pogum! … v vsakem se pa kaj takega lahko najde. je pa kar skrito ponavadi. ker je pač tako, da nobena oblast ne želi takih ljudi. ker so kritični, glasni in potencialno nosilci (nezaželenih) sprememb.

      pa ne rabi biti “veliki vodja” …

      en sam lahko naredi NEKAJ. mogoče malo za cel svet, ampak veliko za ljudi okrog tebe. to, da ne more “popolnoma nič”, je laž, ki jo trdno verjameš, da lahko še naprej uporabljaš pasivne oblike glagolov.

      vedno čakamo na nekoga tistega, ki bo naredil spremembo. ampak velike spremembe se rodijo iz malih dejanj, ki se hitro razplamtijo.

      kako naj se miselnost sama od sebe spremeni? brez truda že ne. . . veliko truda in veliko časa in energije za mogoče malenkost sprememb. ampak mala sprememba lahko naraste v veečjo.

      neka kitajska (al mongolska, pozabil) mož in žena sta leta in leta sadila drevesa, različne rastline v puščavi..in jih zalivala. in ustvarila sta oazo, ki je danes BUJNA.

      ni pa lahko..nope. obratno, je najtežja stvar sploh. delati kontra splošni apatiji, prepuščenosti, itd. za ceno posmeha in polen pod noge.

      ampak če misliš, da svet (misli, da) ne rabi možatosti. glej…ti oz. jim bodo pa 12-17 letni mulci iz bližnjega vzhoda, ki jih ni strah smrti pokazali, da jo.

      oni so sicer katastrofalno zavedeni…in jih je škoda, ker bi lahko delali v dobro – če bi jim bilo to omogočeno (in iz vseh strani jim blokirajo)..sveža mlada energija- potencial – pridejo stari gnusni vampirji in že se jih nasesajo…in krog je sklenjen….a niso krivi sami. kriv je ta “kolektivne spremembe v družbi”..miselnost.. ki se poganja OD ZADAJ. ali pa vodi za nos od spredaj.

      dokler folk ne požre vabe in sam spet.

      evo računica.. kaj imamo mi / kaj smo pripravljeni za to narediti VS. kaj imajo oni, kaj so pripravljeni za to narediti?
      blazno neravnovesje. lahko bi rekel čist kontra.

 • zemlazrak

  “prepoved preveč aktivnega moškega osvajanja” haha..kaj pa to pomeni?? .. “šolanje žensk” adijo pamet. a najboljše da se jim srednja šola prepove..?
  “kontracepcija, splavi” … jao. mejmo otroke, pa četudi bodo rastli v neljubečih slabih razmerah.

  hahah…prepoved fizičnega kaznovanja.. a to je dohtar izračunal: ) .. .a ljudje zato, ker ne bodo mogli pritiskat svoji otrok, jih raje pol kar nimajo?? ..

  • novaknovak

   brez veze ti razlagat. od tam kjer prihajajo ti novodobni “turisti” tako delajo, in prihajajo k nam. z dobrodošlico levakov. pojma nimajo in vlečejo socialne. in nimajo se namena integrirat, kaj šele asimilirat. potem se boš še tako čudil/a?

   • zemlazrak

    si prepričan, da ne razumem?

    vem, da se 99,99% nima namena integrirat, asimilirat itd. niti malo ne podpiram, da se njihovi moški v kolonah sem valijo. a tudi ne podpiram razdejanja bližnjega vzhoda.

    ne podpiram ameriško-savdske koristoljubne hinavske naveze.

    politično podpihnjeno imperialistično srajne.

    čudim se ravno zato, ker to bi pri nas naj bili znaki napredka…
    ja, tam tako delajo. mi pa NE. torej praviš, da bi mi morali tako delati?
    osnovna logika ti škriplje.
    naj bo ženska mašina za rojevanje, kot je tam? vse, kar sem v narekovaje dal, oni tam NE delajo.
    naj bi ženska dala vsakemu cepcu, ki ni sposoben dobit zlepa, da pa dobi zgrda,
    in pol naj ne bi imela pravice do splava….
    samo zato, da bo en sam nikakvi, v slabi nefunkcionalni družini, brez osnovnih znakov ljubezni vzgojeni, “Slovenec” več? pa njih je na desetine milijonov…
    lahko se razpočimo, pa nas ne bo nikoli VEČ.
    ampak mi se bomo prej razpočili od notranjih trenj…kot zunanje sile.

    mehanizmi za zmanjšanje rodnosti pa to…

    ti mehanizmi so bili azsejani tudi s t.i. “razvojem” zahodne družbe.

    tehnologija, dostopnost dobrin,… pač preprogramira survival instinkt in sproži

    vedno večje želje po čim daljšem uživanju.

 • dob

  LGBT ima geslo “Več kot nas je – manj nas bo!”

 • južnificirana_si

  če bi vsaka ženska poskrbela za še enega otroka. ne to pa ne. raje si nabavijo psička, da imajo za koga poskrbeti

  • črnaovca

   Ja ker zaradi psička ni porodniške in slabe volje delodajalca, na žalost to je odraz demokratičnega kapitalizma

 • zemlazrak

  čez par desetletij, stoletij, ko se bodo islamisti modernificirali, tehnologizirali, pomehkužili in razjajčili, bo njim tudi njim padel..em..gon po razmnoževanju. Takrat pa bodo iza 3 zasneženih gora, nekje od visoko dol prišli slovenisti…

 • Sredinec4U

  Rešitev? Ja iebite se vsi skupaj! Otroci se ne rodijo od forumtrollanja…

 • črnaovca

  Hm morda bi otroke zdravili in šolali iz proračuna, politike pa plačevali z zbiranjem zamaškov in pošiljanjem SMSov. Rešitev je na dlani samo politiki je ne vidijo oziroma nočejo videti

 • Pisalo

  Tale članek spominja na grozljiv Gilead, ki so ga takšni ljudje kot gospod Gams dejansko sposobni vpeljati:

  https://youtu.be/PJTonrzXTJs

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!