Koran čita, suro baš o smrti … (A. Aškerc)

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Se še spomnite izjave muftija Grabusa: “Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo 20 let, večina muslimanske oz. islamske skupnosti v Sloveniji”. Nekako dve leti je od tedaj in prepričana sem, da je večina na to nikoli zanikano ali obrazloženo izjavo pozabila. Torej slovenski državljani se bodo v dvajsetih letih islamizirali ali slovenski državljani bodo večinoma muslimani. Na silo ali prostovoljno?

Ali sploh vemo, kdo je mufti? Ali kaj je mufti? Ta beseda se je kar naenkrat pojavila v poročilih, v medijih, in nihče ni pojasnil, kaj ali kdo je to besedo vpeljal v slovenski jezik. Mufti naj bi bil najvišji verski predstavnik islamske skupnosti v državi ali na določenem ozemlju. Prvi mufti v Sloveniji je bil Osman Džogić, trenutno pa je to dr. Nedžad efendi Grabus.

Kako to, da je bil prvi mufti v Sloveniji Osman Džogić postavljen šele leta 2001? Z muslimani, ki jim je komunistična diktatura pripisala kar narodnostni pojem in ne verski, smo vendar skupaj že od avstro-ogrske monarhije. V socialistični Jugoslaviji so se Bosanci ali muslimani množično priseljevali v Slovenijo, o muftiju pa nismo slišali ničesar. Kot otrok sem vedela, kaj je muf, nisem pa slišala, kaj je mufti, tako da sem najprej pomislila, da gre za manjši muf. Napaka! Gre za bistveno bolj resno zadevo, gre za verskega voditelja “domnevne” religije, ki jo je težko sploh dojeti kot religijo. V nobeni razlagi namreč religija ne pomeni morije, nasilja, mučenja tako lastnih odpadlih vernikov kot drugih, pohabljanja žensk, mučenja živali … Vse, kar nam danes islam ponuja kot svojo vero.

Delež muslimanov v Sloveniji se je z 0,3 % zvišal na 5 %
Delež muslimanov v Sloveniji se je ves čas višal. Tudi po koncu vojne v BiH se muslimanski begunci niso vrnili v svojo domovino, ampak so svojo domovino, jezik, kulturo, navade, prinesli v Slovenijo. Leta po 2. svetovni vojni so delovne brigade Slovencev hodile gradit železniške proge v BiH, uslužbenci bank in drugih ustanov, razni inženirji ipd. so dobili odredbe, da morajo za nekaj mesecev v BiH in izobraževati narod. Gledano z današnje perspektive je bilo to seveda pametno, zato tudi ne čudi podatek o le 0,3 % muslimanov v Sloveniji leta 1953. Delež pa je postopoma naraščal, nekaj zaradi priseljevanja, nekaj zaradi izredne plodnosti in tako jih je danes že preko 5 %. Glasni pa so, tako na ulicah kot v lokalih, šolah, javnih uradih in bolnišnicah, kot da bi jih bilo 50 %.

Pa vendar, prvi mufti v Sloveniji je bil izbran šele leta 2001, in sicer Osman Džogić. Islamsko skupnost v Sloveniji je vodil do aprila 2005, ko je bil razrešen. Omenjeni naj bi skušal razrahljati vezi med Islamsko skupnostjo v Sloveniji in tisto v BiH, ki jo je vodil Mustafa Cerić. Vsako leto se je približno 40 tisoč evrov denarja, ki so ga zbrali na tak ali drugačen način, prelilo iz Slovenije v BiH.

Vendar se je nato leta 2008 situacija malo spremenila. Na večerji so se zbrali islamski muftiji, med njimi tudi Cerić, župan Zoran Janković (mufti?), odvetnik Miro Senica (tudi mufti?) in naredili nabirko za izgradnjo džamije v Ljubljani. Župan Janković je doniral 5 tisoč evrov, koliko je znašala donacija odvetnika Senice, ni znano, Cerič pa kar 50 tisoč evrov. Skratka, tistega dne so na večerji zbrali pol milijona evrov donacij!!! Več kot očitno je, da roko nad Islamsko skupnostjo v Sloveniji vsekakor še vedno drži Sarajevo, za razliko od hrvaške islamske skupnosti, ki je od Bosne povsem neodvisna. Brali smo, da naj bi Džogića po pomoti imenovali za muftija, namesto nekoga drugega. Zgodba se je zaključila z njegovo odstranitvijo, pa tudi z nekaj sodnimi postopki, kjer je tožil Nevzeta Porića zaradi izjav, danih za revijo Demokracija, mag. Džogiću pa so očitali, da se ni posvetoval z nadrejenimi v Sarajevu, ko je dal intervju za revijo Playboy. Spor med dvema ambicioznima muslimanoma se je vodil pravzaprav vsaj navzven zaradi intervjujev, ki sta jih dajala. Kakorkoli že, islamska skupnost je za drugega muftija postavila Nedžada Grabusa, ki je takrat tudi prišel v Slovenijo. Oziroma natančneje, Islamska skupnost v Sloveniji se je »kakor« odločila za v BiH živečega Grabusa, poslala predlog v Sarajevo, kjer ga je na to mesto nato na predlog Reis-I-ulema Mustafe Cerića imenoval sabor islamske skupnosti v Sarajevu. Tale uvod izključno v informacijo o tem, da muslimani v Sloveniji niso »slovenski« muslimani, temveč, da jim v Slovenijo pošiljajo v Sarajevu izšolane in izbrane verske voditelje za bosanske muslimane.

Tajnik Islamske skupnosti v Sloveniji se bistveno bolj izpostavlja kot mufti. Ali je to del skupnega načrta ali lastne ambicioznosti, ki je Nevzetu ne manjka, je seveda vprašanje. Kdo je Nevzet Porić, ki torej grozi Slovencem in hkrati od njih tudi dobro živi?
Po podatkih, ki so dostopni na spletu, gre za človeka, ki se je rodil leta 1977 v Bihaću, vendar je OŠ končal na Jesenicah. Kje je bil do leta 1998, ko je maturiral na zagrebški Medresi dr. Ahmed Smajilović, ni podatkov. Kje je bil med vojno v Sloveniji, Hrvaški in BiH, ne vemo ničesar. Po »maturi« je odšel na Ciper, verjetno na turški del, da bi se naučil angleško!!! Po vrnitvi se je vpisal na Fakulteto islamskih ved v Sarajevu, leta 2004 diplomiral, pred tem pa je bil že od leta 2003 generalni sekretar Islamske skupnosti v Sloveniji. Letos je magistriral na Fakulteti islamskih ved v Sarajevu z nalogo “Prevodi Kur’ana v slovenski jezik in njegova percepcija”.

Zanimiva je njegova teza, da so vsi opravljeni prevodi korana v slovenščino suhoparni, da razumevanje islama temelji na močni medijski podobi, ki jo zlasti reproducirajo desničarski mediji, da v okviru univerzitetne javnosti ni sistematičnega poučevanja islama in da v slovenskem jeziku ni izoblikovano in sprejeto islamsko izrazoslovje!!!


Od leta 2013 je Porić direktor zavoda Averroes, ki ga je ustanovila Islamska skupnost v Sloveniji leta 2008. Poleg njega je zaposlena še Ela Porić (znana po izjavi, da naglavna ruta ni zgolj kos blaga, ki pokriva telo, ampak je predvsem moralni koncept – pa karkoli že to pomeni) in Amra Halilović, ki je pripravljala bošnjaško-slovenski slovar.  Omenjeni zavod je od leta 2007 do leta 2015, največ seveda od 2008 do 2013, prejel iz slovenskega proračuna 245.162,54 evrov, in sicer od Ministrstva za kulturo RS.

Mora imeti manjšina res več pravic kot večina?
Da je ministrstvo financiralo meglene projekte z nazivom “Umetnost multikulturnosti – usposabljanje za sožitje kultur” kar z zneskom 78.523,04 €, meni ne pove ničesar. Si pa lahko na spletni strani ogledate, da so bile nekje na neznanem kraju obešene neke fotografije, kdo jih je gledal in da je bil prigrizek dobro zavit s plastično folijo. (http://www.averroes.si/si/foto-galerija/foto-umetnost-multikulturnosti). Za usposabljanje pripadnikov manjšinskih skupnosti na področju filma in fotografije jim je Ministrstvo za kulturo izplačalo 73.304,00 €. In ne nazadnje so prispevali celo za bošnjaško-slovenski slovar preko 18.000 €. Za slovar, v katerem vidiš srbske in hrvaške besede, pomešane s turcizmi. Nekaj podobnega, kot da bi financirali štajersko-slovenski slovar ali primorsko-slovenski slovar, ne nazadnje Štajerci uporabljajo več germanskih izrazov. Še vedno se spomnim, v kakšni stiski sva bila z možem, ko nisva razumela, kaj mislijo obrtniki, da bodo naredili “v totem eki”, prav tako pa nekateri ne razumejo, da morebiti izraz “mona” v primorščini ni del besede limona. Ampak da bi zato rabili slovar in da bi ga financiralo Ministrstvo za kulturo, je pa le pretirano. Da tudi sami muslimani v Sloveniji mislijo, da je tak slovar nepotreben, je seveda jasno tudi iz tega, da Nevzet Porić kot izvoljen mestni svetnik, ki se ne more odločiti, ali je mestni svetnik na Listi ZJ ali je tajnik Islamske skupnosti, grozi Ljubljančanom, da si jih bodo (muslimani) zapomnili, ker so proti poimenovanju mestne ulice z Džamijsko ulico. Če je džamija beseda, ki je slovenski jezik nima, potem tudi džamijski ali džamijska nimata kaj iskati med poimenovanjem ulic. Če menijo, da je džamija slovenska beseda, potem se pa res vprašam, zakaj se jim je zdelo smiselno izdati bošnjaško-slovenski slovar, saj mislijo, nameravajo in uspevajo slovenščino tako ali tako poturčiti oz. pobosaniti.

Ko neka verska ali ideološka manjšina, podprta s terorjem bratov in sester po svetu, svojo voljo vsiljuje večinskemu narodu, ta pa jo za to celo plačuje, bi rekla, da nekdo zadev ne razume pravilno. Da mu v ušesih še vedno odmeva stavek Milana Kučana, da mora imeti manjšina več pravic kot večina. To mu je verjetno ostalo iz časov, ko je bil partijski sekretar, sekretar organizacije, ki je imela članov le približno 10 % življa in je obvladovala vsa področja življenja celotnega prebivalstva. Sedaj partija svojo oblast razpršuje med ostale manjšinske organizacije, ki jih z zahtevo po več pravicah zavaja in vzpodbuja, da se ne asimilirajo, temveč da izkoriščajo večinsko prebivalstvo. Žal taka pot vodi v vse drugo kot v sožitje kultur, kot je bil naslovljen projekt, za katerega smo plačali 78.523,04 €.

Pri tem pa za naše otroke nabiramo zamaške, da si lahko privoščijo invalidske vozičke.

Lucija Šikovec Ušaj

 • samotoje

  Treba bo pogledati, s čim se ukvarjata Porić(kadar ne grozi Slovencem) in Grabus (kadar ne napoveduje prihodnosti države Slovencev). Kdor dobiva od davkoplačevalcev donacije, mora igrati z odprtimi kartami. Muslimane bo treba obravnavati realno- kot ekonomske priseljence. Nič več in nič manj. Spet odlična kolumna!

  • nevtrino

   Kdo in kako jih bo”obravnaval” ? Kdaj ? 5% je že katastrofa, ko se mora takoj resno ukrepati, ne pa plačevati usmrajeno “multikulti” !

   • samotoje

    Ej, prijatu, ustavi konje. Pri Poriću in Grabusu je kar nekaj sivih lis, Furs bo pogledal, kako transparentno posluje Islamska skupnost, policija bo preverila skladnost njihovega delovanja s slovenskimi zakoni, preverili bodo dokumente in papirje vidnejših članov, preveriti in pregledati bo treba dokumente tujcev iz držav, ki niso članice EU itd. Ni potrebe po krampih in lopatah, naslednje leto so volitve.

  • KIKI

   Kaj le počne Purić? Krade! V kompaniji, s kom, pa tako ali tako veste vsi!

  • Steiermark

   Kot vedn, tudi tokrat odlična kolumna, vendar je g. Ušaj, vendar bi jaz še dodala, da poleg tega, da mufi-ti in islamska vera, ne poomeni vsega zgoraj navedenega, vendar ima vse to navedeno v svoji sveti knjigi gorja, za poštene in normalne ljudi, koranu, poleg vsega tega, je to pedofilska vera, ki omogoča oz. vzpodbuja muslije k pedofiliji, kjer stari 50 kozjej….. “poročajo” 5 letne punčke, kjer je oče pozvan, za kar ga bo bojda alah zelo nagradil, z novimi devicami v njihovih nebesih, da posiljujejo svoje hčerke, tudi novorojenke – edinaž ovira pri tem je, da jih opominjajo, v tej “sveti knjgi” da morajo paziti, da pri posiljevanju novorojenk ne zadajo trajnih poškodb, ker v tem primeru morajo sami poročiti svoje hčerke…… Kako se naj takšnim “vernikom” reče, drugače, kot satanisti ali blazneži!

 • nevtrino

  Na kratko, preživeli smo stoletja turških vpadov, sedaj pa nas bodo s potuhnjenim obleganjem okupirali ? S pomočjo iztirjenih Slovencev, ki razmetavajo denar za vse, razen za domače ljudi in domače otroke ? Smo Slovenci res tako zanič ?

  • Anton

   Ja tako smo zanič

  • Soave

   Seveda, saj razmetavajo naš denar, pa še v njihove iztirjene žepe ga veliko zaide !!

  • komar

   Je Porić izjavil, da je Ljubljana multikulti mesto, zato oni spadajo sem. Pa ni res. Ljubljana je mesto evropske kulture, islam pa ni “kultura” niti ni “religija” ampak tujerodna totalitarna ideologija, ki ne spada v Evropo!!!

 • nevtrino

  To, kar se sedaj prodaja kot nekakšna “multikulturnost” na Slovenskem, ni nobena multikulturnost !
  Ta “multikulturnost” in gnila humanitarnost je le zelo preračunljivo intenzivno agresivno podtikanje vpadnikov in prišlekov !

  • KIKI

   To je zelo neumno zbiranje političnih točk! Te njihove točke nas bojo stale
   milijone in še naša življenja!

 • Miro Jereb

  Tale gospod Porič je HUDO zamočil z izjavo da si bodo musliči zpomnili kdo je bil proti gradnji DŽAMIJE. Muslimanstvo v vasi SLO NI zaželjeno. Naj gredo v Afganistan, IRAK, Iran…

  v svoje svete dežele….ALAH….nočem niti slišat-

  • Franc Šink

   Vsaj jaz sem mu hudo zameril. Potem se še vprašujejo zakaj smo takšni.

  • RATATA

   Hočejo več! Vse hočejo! Širijo se. Uspešno zaradi “naših” pomočnikov.

 • Zima prihaja
 • dr Janez Sveti

  Vera je bila in bo, samo vzvod s katerim pokvarjeni in neizmerno pohlepni posamezniki izkoriščajo naivce. Tako je že tisočletja. No, dandanes imajo konkurenco v različnih Kmetijah, Big Bruderjih, mongolskih nanizankah in različnih ala Studio City akademskih razpravah. Tudi komunizem je vera!
  DR janez Sveti vesoljc in prerok

  • Anton

   komunizen ni vera temveč ideologija, tudi islam ni vera temveč ideologija, zakomuflirana v vero, kaj morate vi komunajre res na vsakem koraku, v vsakem trenutku ko začutite svojo priložnost zavajati širšo javnost, pa kaj mislite da smo mi nevedni bebčki, da se bomo v vsakem trenutku odzvali ko vi rečete hop. prosim ne podcenujte iq nas ostalih

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • dr Janez Sveti

    Komunjare? A res moraš vsem pokazat svoj nizek inteligenčni kvocient? Ja. Zabiti ste in kaj morem zato? Poskušam vam pomagat z razlagami ampak..bob ob steno. Trmasti in prepričani v nekaj,kar lahko razdrem v sekundi.
    Že samo obkladanje vseh, ki niso na vašem nivoju z komunjarami, je patetično in skrajno primitivno. Vera je dobra ampak, ko vidim kakšni so verniki, vidim samo čredo zblojenih ovc,ki jim ni jasno kaj vera je. Radi pač sledite prefriganim sladkobesednim osebkom,ki vas strašijo s peklom in obljubljajo nebesa.Seveda po koncu življenja. Cerkev je ideologija, ki vas že 2000 let pelje na klanje in striže po potrebi.
    DR Janez Sveti vesoljc

    • Soave

     No ja, blagor tebi, ki veruješ samo vase !!
     Seveda, saj si vesoljc !

     • karpelec

      Uzdaj se use in u svoje kljuse.
      Tako nekako?

     • Soave

      Ja, no ? Menda nam bo nazadnje samo še kljuse ostalo !

     • rrrrr

      Brezmejnost latne norosti norci občutijo šele v vesolju.

     • Soave

      Pa še v tisto brezmejnost jih kar nekaj ne verjame !!

     • rrrrr

      Vem, da se na inteligentnost Soave lahko vedno zanesem..

     • dr Janez Sveti

      Poskusi še ti.Ni slabo.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • Soave

      Verjamem. Vendar nisem vesoljc, ki je odvisen samo od sebe.
      Ampak vesoljka od katere je še kdo odvisen. . . . . .

     • dr Janez Sveti

      Nihče ti nič ne more.
      Dr Janez Sveti vseved

    • Anton

     ti priporočam v branje, ne bo ti škodilo, v kolikor premoreš kaj več kot samopoveličevanje

     http://solske-sestre.si/sl/content/blagor-ubogim-v-duhu-kajti-njihovo-je-nebesko-kraljestvo-mt-53

     sarkazem press

     • dr Janez Sveti

      Hvala ampak tuje razlage ne potrebujem. Razlage namreč temeljijo na mnenju nekoga, ki ga imaš za bolj pametnega od sebe.
      DR Janez Sveti genij

     • Anton

      tu ne gre toliko za sposobnost kognitivnega razmišljanja kot modrost

     • dr Janez Sveti

      “Moj odgovor je enak prvemu” JankovičJure
      DR Janez Sveti genij

     • Anton

      Hvala ampak tuje razlage ne potrebujem.

      ti si žal še daleč od genija

     • dr Janez Sveti

      “Le čevlje sodi naj Kopitar” France Prešeren
      DR Janez Sveti genij

    • Pesjan

     Komunjare je blagozvočna beseda za te izprijene in pohabljene duše edina prava beseda je :naj nizkotnejši zločinci kar jih je nakotila ne vem kakšna mati!!pasja ni bila ker potem bi bili pridni in ubogljivi tako pa so komunisti rojeni zločinci in njim podobna svojat!!!!!!!

     • dr Janez Sveti

      In kaj to meni pišeš? Za mene si ti enak. Mogoče si samo bolj butast.
      DR Janez Sveti vesoljc

  • karpelec

   …samo, da eni imajo denar in kadre, ki jo širijo, drugi pa samo ideale.

 • Anton

  Zamaškov in invalidskih vozičkov!!!!!!

 • if

  Skladno z ustavno himno Zdravico moramo braniti in ubraniti državo Slovensk in Skovencev, državo slovenskega narofa.
  Ljudem nazorskega tipa Kučan, Janković&Njunim se moramo upreti preko strank, ki politično živijo iz vsebin ustavne Zdravice!

  • Soave

   Sedaj, ko so naredili prvi korak pri spreminjanju Ustave

   je tudi himna in Država v nevarnosti !!

   • karpelec

    Sprememb se moramo navadit in privadit.

   • Slovenka

    Sprašujem se,kaj bi utegnila biti naslednja slovenska himna: Marš na Drino, Bože pravde, Serbia ueber alles, Druže Zoki, ljubičice bela, tebe voli omladina cela, Četnik vrh gore stoji, nezavisni Sloveniji poslednje dane broji, Od Vardara pa do Triglava, Mi gradimo ceste, proge …. Izbire dosti.

 • sprehajalec

  levičarji na oblasti + socialna + europa brez meja = zmaga islama v svetu.

 • RATATA

  Lucija me je osvojila. Prevzela me je. No, jaz sem prevzel njo. Ne(!), enako veva, le da ona zna povedat bistva v enem sestavku.

 • Zima prihaja
 • rubec

  Upam da bo otvoritev na pomlad. Pozimi mi buldožer težko vžiga.

  • karpelec

   Ugasni buldožer in pripravi denar, ki jim je zmanjkal, da bi gradnjo dokončali.

   • samotoje

    Tvoj buldožer bomo tudi rabili.

 • primsek

  tudi besedo kardinal bi morali prevajati. odkar je kardinal Rode, ki bi jo lahko z kriminalec, pedrajsek in goljuf /Goričane/

 • dob

  >>….se bodo v dvajsetih letih islamizirali ali slovenski državljani bodo večinoma muslimani.<<

  milani se bodo milanizirali? Komi čakam.

 • Zima prihaja
 • Soave
  • rubec

   Ne pozabite name Vaša ekselenca ko boste pod džamijo projektirali garaže, je opaziti šušljanje na slikici osem. V šoli sem imel same šuse edino pri predmetu Branjezžnabl sem imel petko.

   • Soave

    + + + + + + + Temu se še samo garaže prikazujejo !!!
    No, vidiš ?? Kako različne darove imamo ! Samo pogum moramo najti, da darove ” uporabimo ” !

 • Olga_10

  Bravo gospa Lucija! Kot vedno, odlična! Islam je nasilna ideologija!
  Ustavo in zakone moramo spoštovati vsi! Pred zakonom moramo biti vsi enaki! Manjšine ne morejo imeti več pravic kot večina! Torej, morajo prišleki spoštovati slovenski jezik, kulturo, zakone in ustavo!
  Islam je tujerodna divjaška ideologija, enaka komunizmu! Obe ideologiji temeljita na zločinih, ustrahovanju, kršenju pravic drugače mislečih, otrok, žensk….Terorizem, ki ga videvamo doma in po svetu, je skupen obema, zato nobeden od njiju ne sodi v sodobno družbo!

 • cploger

  Porića, Grabusa in njihov slovenski prevod kurbarije poslati nazaj, pa naj se tam vežbajo svoje spakedranščine. Boli me organ, kaj za njih pomeni ruta ali odrezana kožica!
  Malo preveč domače so se začeli počutiti.

 • Hun

  a tale odvetniska tupoglava grdobina ni bila uspesna v odvetniski praksi, da se je prekfalificirala v poznavalko islam. kulture in pise po nareku klerikalskega rezima?

  • Danes pa si slabo spal.

   • Hun

    uf sj vids da kipim od veselja in energije…spanje je zame edina najpomembnejsa stvar…spim k medo…nc bat

  • Soave

   No, pa saj čisto v redu izgleda. Si ti lep ? Vsi pa ne moremo biti lepi. Bi bilo kar dolgčas. Kakšno zvezo pa imata Islam in Krščanstvo.
   Razen, če ne ločuješ namenoma – klerikalci je slabšalni pojem. Normalni verniki nismo klerikalci.

   • Hun

    sm hodil k veronauku in kasnej prebiral Kristusove nauke…na tem portalu je veliko kvazi katolikov, s to grdobo Lucijo vred, ki religijo zlorabljajo v lastn interes…

    Ti pa kot ponavad men repliciras moje ekstremne provokativne komentarje…”svojim” si pa hinavsko tiho…kar pomen da se strinjas

    • Soave

     To si mi pa enkrat že očital. Spotaknem se ob tisto, kar me zmoti.
     Seveda pa bi bila moja dolžnost kritizirati tudi packarije ” mojih “.
     Vendar se mi zdi, da nekateri nič ne pozabijo. Si jim že kdaj kakšno neprimerno napisal.

     • Hun

      “Vendar se mi zdi, da nekateri nič ne pozabijo. Si jim že kdaj kakšno neprimerno napisal.”

      a je men Lucija osebno kaj neprimernega napisala?

      Tvoji pisejo o javnih osebah smrdljive packarije ne o meni…

      teb ni cist nc jasno…vse ti je treba narisat da kaj razumes..zacni razmisljat s svojo glavo..prosm!

     • Soave

      Ja, je hudir , če ena babica prav nič ne razume. Ti presneti mladec, ti !!
      Saj lahko tudi ti kaj dobrega napišeš. Ni treba risat, no – – – – –

  • komar

   Daj musla, najdi si ovco in nehaj drkat v prazno, ker za tako žensko itak nimaš šans…

   • Hun

    a se mi ponujas ovca

 • Gašper

  Zanimivo, po vaši razlagi religije sodeč je tudi RKC dvomljiva kot religija, če pogledamo malo zgodovino in načine obračunavanja z grešniki in neverniki

 • piko8

  Poglobljeno razmišljanje kot vedno g. Ušaj! muslimanska religija je tujerodna, ravno tako kot Ambrozija in jo je potrebno iztrebiti !!!!!

 • luckyss

  Religija bi morala biti stvar posameznika…kot recimo igre na srečo, alkoholizem in podobne primerljive zadeve….
  Si predstavljate, da si slovenski alkoholiki sredi Ljubljane izgradijo največjo pivnico na svetu v obliki “štefana” ali “litrce”…?!
  Gre za popolnoma enako zadevo, le da vernikom ni treba piti, da so pijani ;))

 • luckyss

  Srečajo se v džungli Tarzan, Jane, opica Čita ter Mujo in Fata…
  Tarzan predstavi “družino”… Mi Tarzan i Jane, in pokaže na opico …a ona Čita…
  Kaže Mujo….Ja Mujo in pokaže na Fatu…ona ne čita…
  Mislim…toliko o naslovu članka..

 • Slovenka

  Vsebinsko,slogovno in slovnično brezhiben zapis.

 • komar

  Ni svinjarije v Slo, kjer Kućan ni pustil sledov svojih prstkov! Mali Sultanček je idejo o islamizaciji Slovenije, saj ta ni »nikoli bila njegova intimna opcija«, dobil kmalu po osamosvojitvi. Takrat je začel redno in pristno prijateljevati in z orožjem poslovati z danes že pozabljenim Alijo Izedbegovićem, ki je prvi politik, ki je zahteval, da Bosna postane islamska država!!! Mislim, da je bilo prijateljevanje bolj finančne kot seksualne narave.

 • Valter BraniSlav

  Muslimani bodo v Sloveniji sli le tako dalec kolilor jim boste Slovenci dovolili.
  Josip Broz bi jim dal [email protected]

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!