Šeriatsko pravo za nemuslimane

(Foto: iStock)

“Poročna zaobljuba, za katero se zelo upravičeno pričakuje, da bo spoštovana, je pravica moža, da uživa v ženini vagini,” je zapisano v Sahihu al-Bukhariju, zbirki hadisov, islamskih verzov, v katere se ne dvomi in jih mora upoštevati vsak musliman. Bill Warner, mednarodno uveljavljeni strokovnjak za politični islam, ki je preučeval izvirna arabska besedila, pravi, da omenjeni verz pomeni, da je najpomembnejša stvar, ki jo žena prinese v zakonski stan, njena vagina.

Bill Warner v knjigi Šeriatsko pravo za nemuslimane z uporabo znanstvenih metod kritične analize na vsakomur razumljiv način razlaga šeriatsko pravo v islamskih besedilih. Opozarja, da šeriat ne prihaja v ZDA ali Evropo, ampak je že med nami.

Islamska nadvlada
V ZDA morajo učbenike že odobriti islamski odbori (ali so v skladu s šeriatskim pravom), na univerzah je prepovedana kritika vsega, kar je povezano z islamom, šole imajo po spolih ločene plavalne bazene, ameriški bančni sistem se zaradi šeriatskega financiranja islamizira, delodajalci pa morajo delovni čas prilagajati muslimanskim molitvam. V Evropi ni nič drugače. V Veliki Britaniji delujejo šeriatska sodišča, v Nemčiji imajo šeriatske patrulje, kritikom islama muslimani grozijo z umori, narašča število posilstev (posiljevanje nemuslimanov je v skladu s šeriatskim pravom), politika popušča islamskim pridigarjem, ki spodbujajo nasilje do žensk. Warner meni, da je prav zaradi tega treba poznati šeriat, islamsko pravo, za katerega muslimani pravijo, da je popolno, univerzalno in večno, saj temelji na koranu (Alahovih besedah) in besedah preroka Mohameda, zato morajo muslimani brez pomisleka živeti v skladu z njim.

Preprosta in kratka knjiga (80 strani) bralca vodi skozi najpomembnejše postavke šeriatskega prava. Avtor pravi, da je za razumevanje islama, ki je pravzaprav politični sistem, najprej treba spoznati celoto, ki jo nudi koran. Ker je koran težko razumljiv, je znanje treba dopolniti z življenjsko zgodbo preroka Mohameda. In ko spoznamo njegovo zgodbo, z lahkoto razumemo celoten islam. S tem pa pridemo do grozljivega spoznanja, kaj čaka zahodno civilizacijo, ko jo bo dokončno preplavila islamska nadvlada: ukinjene bodo verska svoboda, svoboda govora in mišljenja, ženske ne bodo enakopravne moškim, zato jih bo dovoljeno pretepati in posiljevati, šeriat tudi pozna zakonski dualizem, saj ima ločeno zakonodajo za muslimane in za nemuslimane.

(Foto: iStock)

Ženske
Šeriatski zakoni, ki se nanašajo na ženske, so pravno veljavni zakoni v muslimanskih družinah, islamski pridigarji pa trdijo, da je “Mohamed svetu podaril popoln zgled, kako se v islamu ščiti ženske”. Pa si oglejmo. Če žena ne želi spolnih odnosov z možem, jo ta lahko pretepe. Ampak “nežno”; tako, da je ne poškoduje. Zakaj jo je pretepel, moža ne sme nihče vprašati. Ženska je v zakonu zato, da zadovolji moža. Če se temu upira, jo bo kaznoval tudi Alah. “Če ženska odkloni moževo prošnjo po spolnih odnosih, bodo angeli vso noč klicali prekletstvo nad njo,” piše v Sahihu al-Bukhariju. In še: “Večina ljudi, ki bodo končali v peklu, bodo ženske.”

Ker so ženske nekje na ravni kamel in sužnjev, manj inteligentne, njihovo pričevanje pa je vredno pol moškega pričevanja (tudi odškodnina za smrt ženske je samo polovična), ne morejo opravljati nekaterih poklicev; denimo, poklic sodnika. Poleg tega se muslimani lahko poročijo z mladoletnicami, kajti tudi Mohamed je pri svojih enainpetdesetih letih zasnubil Ajšo, ki je takrat imela šest let. In ko je bila stara 12 let, je skupaj z možem že gledala, kako so obglavili 800 Judov. Zakaj? Ker so trdili, da Mohamed ni Alahov prerok. “Muslimanom se zdi njihova smrt nujna, saj je zanikanje, da je Mohamed prerok, pomenilo – in še danes pomeni – žalitev islama. Obglavili so jih, ker je to odobril Alah,” piše Warner.

(Foto: iStock)

Kafirji
Nemuslimani so kafirji. To so tisti, ki ne sprejemajo resnice. In resnica je samo ena – Alahova. Zato koran navaja, da lahko proti kafirjem muslimani kujejo zarote, jim lažejo, jih varajo, mučijo in tudi ubijajo. Nekateri uporabljajo tudi izraz nevernik, ki je bolj politično korekten, toda za muslimane je vsak nemusliman nevernik. “Musliman mora sovražiti to, kar Alah sovraži, in ljubiti to, kar Alah ljubi. Alah sovraži kafirje, zato mora biti vedenje muslimana temu primerno,” piše Warner.

Med tistimi, ki jih imajo muslimani za nemuslimane, imajo kristjani in Judje posebno mesto. Muslimani jim pravijo “ljudje knjige”. Toda za kristjane priznavajo samo tiste kristjane, ki verjamejo, da je bil Jezus Alahov prerok, ki se je vrnil na Zemljo, da bi vzpostavil šeriatsko pravo. Pravi Jud pa je samo tisti Jud, ki priznava, da je bil Mohamed zadnji v liniji judovskih prerokov. Če Judje in kristjani tega ne sprejmejo, gre glava. “Zanimivo je, da je (…) več sovraštva do Judov kot v Mein Kampfu,” piše Warner.

Džihad
Džihad pomeni vojskovanje proti kafirjem z namenom, da si islam podredi ves svet. Dokler do tega ne pride, ni miru. Ker je džihad za spreobračanje ljudi uporabil že Mohamed, je za muslimane nekako obvezen. Vojno proti nemuslimanom vodi kalif. Najprej jih povabi, naj se pridružijo islamu, nato od njih zahteva džizjo (poseben davek za kafirje). In če se nočejo spreobrniti in plačati džizje, jih napade. Džihad traja toliko časa, dokler niso vsi muslimani. Musliman, ki ubija za Alaha in islam ter je pri tem ubit, postane mučenik.

(Foto: iStock)

Konec svobode
Bill Warner na koncu bralca opozori, da se zahodni svet že podreja šeriatskemu pravu. “Ko so na Danskem izšli stripi o Mohamedu, jih ni objavil nobeden od velikih časopisov v ZDA, saj so muslimani govorili, da gre pri stripih za bogokletstvo in da žalijo islam. Rezultat je bil, da smo sledili šeriatskemu pravu in stripov nismo natisnili. (…) S tem, ko se vsakega, ki kritizira islam, imenuje fanatik ali islamofob, se zanika svobodo govora,” piše Warner in dodaja, da zahodna civilizacija ne bi smela dovoliti sprejetja prav nobenega vidika islama, ki je tako ideologija kot tudi religija.

Knjiga ne govori o muslimanih ali njihovi veri. Zato ni in ne more biti žaljiva, čeprav so Warnerjevo delo kmalu po izidu tako ocenili. Knjiga obravnava islam kot politični sistem, ki temelji na džihadu in vojni. “Mir se vzpostavi šele takrat, ko se islamu pokorimo. Religija na nemuslimane nima vpliva, a islamska politika vpliva na vsakega posameznika,” piše Warner, ki bralca opozori: “Knjiga pred vami je pisana z zornega kota nevernika. Vsi odstavki knjige obravnavajo islam z zornega kota posledic, ki jih islam prinaša za nemuslimane.”

Kavarna Hayek

 • MEFISTO

  Šeriatsko pravo, pravite!?

  Nič novega!

  Pri nas so ga uvedli že davnega leta 1945, ko je nenadoma izbruhnila komunistična svoboda.

  • KIKI

   In ga ponovno uvaja tovariš Klemenčič!

 • Franc Šink

  Mislim da je za mnoge muslimane denar pomembnejši kot vagina ki ga žena prinese v zakon.

 • Ženske smo manj vredne…prosim da se to golazen pošlje nazaj od koder so prišli ali pa iztrebi. Ti boš mene musliman žalil, tvoj koran NE BOM NIKOLI SPOŠTOVALA!!!!!!!

  • Cenzuriran 4x

   A si že pozabila na članek komu vse bi desničarji pobrali volilno pravico?

   • Ne niti nisem nikjer zasledila. Prlep link

    • Ana Job

     Trojner ga je take sral, da bi nam ženskam morali vzeti volilno pravico in da bi morale doma polpismene gospodinjiti. Cel dan sem se z njim borila in vsi so mu pritrjevali, nobena razen Indijanke, se ni oglasila. Res sem se vprašala, kako je možno, da desnica tako tuhta??? Zelo žalostna sem bila. Drugič ti sporočim, da se mi pridružiš. . ;-)))

     • Ja se spomnim, trojner pa mislim da je sam provociral.

     • Ana Job

      Avatar
      Ana Job PikaPolonica
      5 minut nazaj
      Hold on, this is waiting to be approved by Nova24TV.
      http://nova24tv.si/slovenij

      Se je pa Manurro, kot edini moški potegnil za pravice žensk. Krasen človek! Uspešen direktor, veliko zaposlenih in se res zna potegnit za ženske. Ni čudno, da ga žena tolk obožuje! ;-))

     • Joj ne vem če je mannuro moški…jst kr mal ne verjamem kar napišejo na forumu. Brez zamere. Ti si tudi zadnjič napisal zdej se točno ne spomnem, da si mlada al ne vem. Mislim da si zrela zrela gospa, sodeč po tvojem pisanju si starejša…si pa ženska…po pisanju jih večinoma prepoznam.

     • Ana Job

      Draga moja nekaj čez 30 let sem. Hvala za kompliment. :-))) Ženske moramo skupaj držat! Manurro je pa sigurno moški. Iz tujine je. Tudi zelo zaveden Slovenec. Vsak dan z njim govorim. Uživaj! Lp

     • Joj se opravičujem, nočem bil žaljiva do nikogar.

     • Ana Job

      Ni se za kaj opravičevati. Meni je všeč, da poveš kaj misliš. Odkrita si in poštena. Še več takih potrebujemo.

     • mannuro

      čenča :))))))

     • dob

      hehehehe……

     • mannuro

      Ha ha, S vsem spoštovanjem, ampak tistih nekaj centimetrov med nogami, je potrdilo, da spadam med moško vsto! Čeprav, sem že dostikrat slišal, da sem popolnoma atipični moški. Samo, ko da človek v živlenju svojo porcijo skozi, začne razmišljat in ceniti, kar je imel. Glede na na mojo vzgojo, bila je prekleto fundamentalistično-vojaška, moram priznat, da mi je bila v enaki gorečnosti vcepljena tudi, miselnost, da smo si ljudje med spoli enaki. Torej, da moškemu ne bo krona z glave padla, če bo opravljal “žensko” delo. Mene kot froca, ni noben šparal, spomnim se, da sem moral že v četrtem-petem razredu, zidati kot odrastel in hkrati previjat, mlajše brate in sestre.. noben me ni nič vprašal ali mi je to všeč ali ne – naredi! In nemalokrat se spomnim, problemov, ki sem jih imel z mojo, žal pokojno partnerko, na začetku, ker je bila “naštelana” malce drugače.. jaz trmast, ona pa šokirana.. Torej, malo me je naštelala še ona, zdaj pa sem, kot sem! In kot je Ana napisala, sedaj me “štela” moja druga ljubezen. In kot že prej, tudi sedaj, ne odstopam od določenih hišnih. “ženskih” opravil, ker v nasprotnem primeru se bojim, da se bom polenil… Nekako me pa je tega, najbolj strah.

      Pa vseeno, ti je spregledano ;)))

     • dob

      Moški je moški šele tedaj, ko odkrije žensko plat v sebi in jo uporabi zato, da razume ženski pogled na svet in z njim – žensko! Tedaj se ji lahko približa in jo razume.
      To ga dela moškega.

     • mannuro

      Točno tako! In tega se tudi držim.. potem imaš v zakonu ali zvezi vsega dovolj – predvsem pa zadovoljstva.

     • dob

      matervola, ti nisi drobtinica…. ti si tričetrt štruce!

     • mannuro

      Kot sem Ani napisal, napišem tudi tebi. Ne meči cukra v mojo rit, ker bo zmešalo mojo obdukcijo :) Morda sem tričetrt štruce, ampak sam sebi. Drugače sem pa samo en elektronček v neumnosti, ki si jo zgoraj dokaj lepo napisal. Moglo bi pa nas bit skupaj, vsaj za 3/4 štruce. Saj nas pravzaprav je, samo nekdo je pozabil med nas rukniti kvas, pa ne kipne. Zato je vse skup bolj slabe kvalitete. :)

     • dob

      Jaz imam samo nekoliko zmaknjen pogled na vso stvar, ker gledam z drugega zornega kota. In pokam od optimizma! Pa ne zato, ker bi imel pomanjkljive informacije ali zastrt pogled na realnost. Samo drugače vse skupaj vidim, kot na počasnem posnetku.

     • Hii “nekaj centrimetrov”

     • mannuro

      ha ha, sem ti že rekel, da mi ne sipaj tolko cukra v rit.. ha ha ha Hvala za kompliment! Moja me bo pa za ušesa.. pa bom spet zdrav!

     • Razocarana

      Sama se ne zapravljam časa za take primitivne provokacije. ki kažejo samo na to kako je njihov zagovornik omejen in nič drugega. S tem ko se začnem ‘kregati’ s takim omejenežem samo pokažem da njegove izjave jemljem resno, in ne kot blebetanje omejenca, kar v resnici so.

     • mannuro

      Se strinjam. Že potipaš, da vidiš, če vse vredu tiktaka, samo če ne .. ga postavim na stran, ker drugače se moram spraviti na njegov primitivni nivo. Ok, velja isto zame, zato pa mora človek včasih tudi poslušat.. ipak nikjer ne piše, da sem najpametnejši.

     • Ana Job

      Kar prav, imaš veš. ;-)

     • dob

      Bavconsko pravo, ki ga imamo zdaj, je komunistični šeriat. Ti ljudje (islamisti in komunisti) imajo podobne ali enake poglede na človeško dostojanstvo. Človek je podrejen ideologiji oziroma religiji!
      Namenoma uporabljam izraz “človeško dostojanstvo”, ker mi gre na živce ljudi ločevati na ženske in moške, na invalide in tiste z vsemi udi in s sposobnostjo gibanja, temnopolte in bele, homo in hetero… že to je samo po sebi nasilje nad ljudmi. Odnosi niso obramba temveč vdaja!

      Ko imam nekoga rad, se jim vdam., drugemu se ne približam s komolci.
      Če me napadejo in vztraja pri sovražnem odnosu, se sprašujem, kaj je narobe z njimi, ne z mano. Ne asimiliram se in ne sprejemam idiotske filozofije, ker nisem demokrat! Norost, ki je v večini, zato še ni demokratična, še manj je normalna.

      Ko se posamezne skupine “različnih” (karkoli že “različno” pomeni) združujejo, se pravzaprav združujejo z namenom braniti svojo nesrečo (bolečino). Namesto, da bi čutili, kar jih boli (tako naredi vsak otrok, ki se udari in ima rano na kolenu ali pa ga nekdo premlati in je užaljen), se združujejo v tolpe, ki svojo Bolečino organizirajo, jo branijo in spremenijo v ponos!
      Danes so vse družbe sveta izumile in sprejele “človekove pravice”, ki so demon!
      V bistvu gre za internacionalizacijo demokratičnosti vseh norosti sveta, ker jih je strah, da bi izginile. To je približno tako, kot če imajo rakavi bolniki svoj dan v letu in svoje društvo, kjer poudarjajo svoje pravice, se branijo pred drugimi podobnimi združenji in sebi tako gradijo identiteto. Skratka, ponosni so na svojo bolezen na enak način, kot so komunisti ponosni na svoj komunizem, islamisti na islam, LGBT na svojo spolno usmerjenost (koga boli kurac s kom ti fukaš, če je drugi odrasel človek z enakim nagnjenjem!) – in kar naenkrat vsi (ves svet!) povzdigujejo lastno bolezen in pomanjkanje v “človekovo pravico”, potem je pa odvisno od večine, če bodo prispeli v parlament in pisali svoje male podle šeriate za preostalo prebivalstvo! Iz posebnosti naredijo pravilo, ki ga posplošijo na vse. In prav nihče ne reagira na to neumnost, vsi samo gledajo in prisegajo na enakost med vsemi norostmi, medtem ko je edino merilo večina.

      Posamezne norosti postajajo že epidemične. V Evropi je za moško populacijo značilen velik upad števila semenčic v spermi. Namesto da bi znanost iskala vzroke za to, se raje ukvarjajo s tem, da podelijo feminiziranim moškim (in to je epidemija) “človekove pravice”. Ko pa potem oni pišejo zakonodajo, ki velja za vse, počasi (in niti ne preveč počasi, ampak zadnje čase zelo pospešeno) spreminjajo pojme kot so družina, stari starši, z njimi odnose med ljudmi, pravni red, brišejo pravne precedense, ker niso več pomembni medtem ko novi šele nastajajo in so posledice vsega tega povsem nepredvidljive.

      Pogosto menjavanje zakonov, njihovo dopolnjevanje so znak, da je družba nora! To pomeni, da se vse dogaja v možganih in nič v telesu. Odločanje, ki je možgansko, je plod Intelekta, ki je odrezan od Telesa.
      V bistvu pa človek (in z njim človeštvo) razmišlja s telesom in ne z glavo, oziroma z možgani. Tako nas sicer učijo v šoli. Ta civilizacija je možganska in poveličuje je Intelekt, medtem ko Telo in njegove izkušnje zabija v tla.

      Zato pa zdaj to možgansko civilizacijo sesuva horda idiotov z noži, nori posiljevalci s kurci, mi se pa njim prilagajamo in ne oni nam. Ampak oni imajo dovolj spermijev, mi pa kot civilizacija vse manj. Pa tega nihče ne jemlje v obziur ali se nad tem zamisli. Zakaj bi homoseksualci skrbeli za obnavljanje človeštva?! Tega preprosto ni v njih.

      Po drugi strani pa se srečujemo s civilizacijo, ki sebe že 1400 let pohablja v genih, saj se ženijo med bratranci in sestričnami v prvem kolenu! Zanje je to pravilo, za nas je pa to incest in kaznico po zakonu. To vodi v “monsanto” miselnost, da ne rečem kar religijo, ki se pri nas izraža kot “usegliharstvo”.
      IN mi se njim prilagajamo, ne oni nam!
      Muslimani bi potrebopvali 50 let mešanja z zdravimi geni, d abi poprvaili svojo civilizacijo. V resnici pa bo v desetih letih Evropa postala EUArabija, kot je ta izraz izumila Oriana Fallaci. Z vsemi posledicami! Se pravi genetskimi okvarami (nižji IQ in s tem nesposobnost preprostega učenja, zabitost zaradi religije in kaznovanja prebivalstva zaradi odstopanja od dogme, zdravstvene težave zaradi genetskih okvar dednega tipa, ker je med muslimani značilnost poroka med bratranci in sestričnami). Če k temu dodamo še LGBT monsanto miselnost, lahko vsak povprečno zabit človek (sam spadam me te povprečno zabite!) pri sebi ugotavlja, da je naša civilizacija oplela. In to po naši lastni zaslugi!
      In spet…. ker razmišljam kot povprečno zabit človek, lahko ugotovim, da civilizacija dela samomor. Da je izgubila imunski sistem, da si ga je sama spodkopala in da je Intelekt, ki jo vodi – nor!

      Nor je, ker je sam sebi nevaren.

      Evropo bodo zasedli po evropskih pravilih (demokracija, človekove pravice, obrnjena asimilacija – se pravi prilagajanje prišlekom!) in jo spremenili v EUArabijo po NAŠIH pravilih!
      To, kar delajo kučan in njegovi slo-komunisti že vseh 25 zadnjih let. In to imenujejo demokracija in človekove pravice.
      A zdaj razumete, dragi kolegi, zakaj pravim, da so demokracija, človekove pravice v smislu internacionalizacije demokratizacije vseh svetovnih norosti, pod krinko enakih pravic za vse, demonsko početje?

     • Mojca pokraculja

      Krasno dob, ni kaj dodati.
      Mouse utopia experiment ! Še enkrat pripenjam link, če je kdo spregledal.

      http://www.returnofkings.com/36915/what-humans-can-learn-from-the-mice-utopia-experiment

     • dob

      Hvala, Mojca pokrajculja, zlata si, kot vedno! Tole z mišmi je strašljivo. Še posebno v tistem delu z naslovom Breakdown Of Gender Roles.
      To se nam zdaj dogaja.

      Možganska civilizacija (to je tista civilizacija v kateri prevladuje Intelekt, ki je povsem odtrgan od Telesa), se zdaj nahaja natanko tam. Zato pa promovira usegliharstvo v smislu spola.

     • Mojca pokraculja

      In dejansko promovira “Grass eating”. To je v nadaljevanju razloženo. Strašljivo.

     • mannuro

      Tole pa si zabil v bistvo.. Kratko in jedrnato, kakor se na dolgi seznam norosti, pač to da!

     • dob

      Hvala, stari!
      Mi veliko pomeni tvoj odziv. Vsaka drobtinica normalnosti, želje po navadnosti (jebeš posebnosti, izrednosti, naj-naj… da best in drugo sranje) in normalnega razmišljanja mi je še in še dragocena, ker jih bomo morali (če hočemo ali nočemo), eno za drugo drobtinico zlepiti nazaj v štruco kruha.
      Vsaka drobtinica ve od kod je, kam spada in delček česa je.
      “Usegliharstvo” ne ve kdo je, kaj je, ne kam spada. Niti noče spadati ali pripadati!

     • mannuro

      seveda! in tiste drobtinice bomo klebal vkup s sekundnim lepilom.. drži kot hudič, pa še hitro prime! Narazen pa ne dobiš niti s kladivom!

     • Ana Job

      Dragi Dob, ti nisi “povprečno zabit”, ampak si genij. Jasno in logično razmišljaš in tako, bi morali razmišljati vsi politiki, če bi hoteli zaščitili prebivalstvo v Evropi.

      Glede povečevanja gejev tudi ne vem, kaj je vzrok, ampak dejstvo je, da poplava muslimanskega naroda stvari še dodatno poslabšuje. Zakaj dejansko pride do te “okvare” in zakaj smo zadnja leta deležni tako močnega sindroma gejevstva mi ni jasno. V glavnem, naše otroke moramo zaščititi pred temi kvarnimi vplivi in budno spremljati njihovo okolje ter iz njihove bližine izločiti ostudne komunistične svinjarije, kot je Ciciban, ki želi že v kali kvarno vplivati na razvoj otroka in ga napačno spolno orientirati in preprogramirati.

      Zagotovo povzročajo levičarji, s svojimi premaknjenimi domislicami veliko škodo narodu že desetletja. Levičarji komplet zakone sprejmejo proti ljudstvu. Vse je obrnjeno v škodo, vse novele zakona, vsi zakoni….Preprosto povedano, res mora biti človek, popolnoma slep in gluh, da bi še volil levico. Ali pa duševno bolan.

     • dob

      Moj Bog ljubi Navadnost. Obožuje jo in časti prav po božje.
      V današnjem svetu, še posebej pa tukaj v Sloveniji, kjer bi vsi radi bili nekaj posebnega, specialnega, nenavadnega, izrednega in drugačnega… je Moj Bog navaden navadnež. In uživa v tem!

      Ne razume tega, da ljudje niso zadovoljni s sabo da so samo ljudje, medtem ko jim On prav to zavida!

     • Ana Job

      Rada imam tvojega boga in tebe Dob! ;-)))

     • dob

      Moj Bog ima rad svoje Stvarstvo!

     • Ana Job

      Prav je tako in vso pravico imaš do njega. Za pravice se je treba zavzeti, danes, ko postajamo počasi ljudje brez pravic in smo omejeni na vsakem vogalu.

     • dob

      ŽIVLJENJE ZGODBE
      Vsaka zgodba
      ljubi otroka;
      potrebuje ga
      da jo nadaljuje,
      da lahko živi.

      In tudi otrok ljubi zgodbo!
      Potrebuje jo,
      da ga spomni Začetka,
      da ve kdo je.

      Ko imaš Zgodbo
      imaš VSE,
      imaš sebe.

     • dob

      NOMADI
      Mi smo nomadi! Nismo kot drugi ljudje. Potujemo.
      Nikjer ne obstanemo prav dolgo, le čez zimo si postavimo kolibe, da preživimo.
      Tedaj se pritajimo, dokler mraz ne poneha. Potem zopet nadaljujemo pot.

      Dokler potujemo, živimo! In dokler živimo – potujemo, to nam je v krvi.
      Nikjer nimamo doma in povsod je naš dom,
      povsod je enako dober in slab.

      Včasih, ko gremo mimo naselja, nam otroci mahajo v pozdrav. In včasih, če dobro pogledaš, med njimi opaziš odraslega z iskro v očeh, s hrepnenjem v prsih.

      Tako vemo, da je nekoč nekdo od naših obstal v vasi.
      Utrujen je bil od neskončne poti,
      izpovedal je vse zgodbe, izdal vse skrivnosti in izgubil moč, ki ga vodi: Zvezdo vodnico!
      Zaplodil je otroke z željo po svetu in shrepenenjem kot je naše,
      nam v opozorilo!

      Včasih se iz takšne gruče utrga otrok in gre z nami.
      On je naš!
      Z njim potem delimo naše skrivnosti, vse dobro in slabo, in naše zgodbe.
      On razume zakaj in pred kom morata Telo in Srce bežati,
      potem pa skrivaj rojevati otroke in jih skrivati pred svetom.

      Skrivnost naša je stara, in ne razume je vsak!
      Ko pozabiš na vzrok, ti ostane gon.
      Toda v zgodbah, ki si jih pripovedujemo ob ognjih zvečer, še živi Začetek…

     • Ana Job

      Lepo si to napisal. Globoko. Zanamci so pomembni ali nekdo, da nadaljuje našo zgodbo.

      Po pravici povem, da imam še nekaj otroka v duši. In tega ne bi smeli nikoli čisto izgubiti, kajti, ko ga izgubimo se zavemo, da je naša duša stara.

     • dob

      Na nek čuden način in zaradi tedaj nekega čudnega notranjega doživetja poznam konec filma. Zato me ni strah za usodo človeštva. Vem, da v tem nismo sami.
      Na ljudi ne gledam kot na norce po lastni volji, temveč so “nori” prav zaradi pomanjkanja lastne Volje.
      Zdaj so že histerični zaradi strahu in bi vsak dan sprejemali nove zakone, s katerimi pa Stvarstva ne morejo dohajati. Kar jih še bolj približuje paniki in z njo k še bolj paničnim potezam in odločitvam.
      Meni je pa smešno! Medije imajo v rokah točno določene politične opcije in zato vse informacije, ki jih Intelekt dobi in širi, prihajajo od tu, iz medijev – nič od Telesa! Zato je Strah vse večji.
      Res pa je, da se večina stvari zdaj “(z)godi” v telesu, torej v podzavesti ljudi in podzavesti človeštva.
      Ni pomembno, kaj je po televiziji. Tisto ni važno. Samo dodaja paniko paniki, res pa ni skoraj nič! Ustvarjajo mnenje.

      Naj ustvarijo mojega, če morejo!

     • karlina

      PODPIS

     • karlina

      VELIK PODPIS

     • dob

      Tvojega glasu sem vedno vesel, karlina!

     • karlina

      Tudi jaz sem se oglasila

     • Ana Job

      Fejst ženska si! Iz naših koncev, se ženske ne damo teptat! ;-)))

   • mannuro

    Pa dobro, kje te je ta čalanek??! lahko napopa gor enden link, ki bo delal?

  • Ana Job

   Točno Pikapolonica! Nikdar se jim ne bomo podredile, pa tudi nikomur drugemu ne, ki misli, da smo ženske manjvredne!!! ⚠

   • Ti moški men smrdijo.

    • totex39

     Res bi bilo lepo, da bi današnji mladi razmišljali tako kot Ana in jo res podpiram pri njenih prizadevanjih. Ana korajža velja, takih rabimo še več.

    • karlina

     GRRRRRRRR, kot neandertalci so mi ob pogledu

   • karlina

    https://www.youtube.com/watch?v=qwbg3phQliE Komur še vedno ni jasno, kaj je ISLAM IN ŠERIATSKO PRAVO, naj si obvezno ogleda ta fim !!!!!

    • Ana Job

     Karlina hvala, to grozljivko bi si moral ogledati vsak zaveden Evropejec.

  • FUCK COMMUNISM

   Pika, ko pride cas, bom eden izmed tistih, ki se bo boril za to, da se jih izzene ali iztrebi. Obljubim!

   • karlina

    PRAVILNO IN POŠTENO !!!!

   • Ja take moške potrebujemo….sam tole z cmeravcem pa ne vem če jih je sploh kaj v hlačah.

  • mannuro

   Nekako take, naj bi ble besede vsake pametne ženskice :)))

   • karlina

    PODPIS

  • karlina

   HVALA ENAKO , itak pa ob pogledu na te grozne, zaraščene, smrdeče “moške”, dobim kurji pot in in mi gre na bruhanje, grrrrrrrrrrrrrrr, naj si nekatere zenske, ki zagovarjajo islam, ogledajo ta film in jim bo vse še kako zelo, zelo kristalno jasno https://www.youtube.com/watch?v=yEYUc9oIVD8

   • Teh ljudi se ne more asimilirat v naše okolje.

 • tarantela

  Saj so tudi nekateri slovenski moški taki (da ne bo pomote: z njimi soglašajo tudi “pravoverne” Slovenke).
  Po njihovem bi morale biti ženske, take “taprave”, doma za šporgetom, okoli nje kopica otrok, zvečer pa prijazno ponuditi vagino svojemu gospodarju. Če se temu upre, je feministka, levičarka in sploh ni vredna nič.

  • luckyss

   Pretiravaš…prav tako bi lahko napisali, da je slovenski moški le bankomat, ki gara 12 ur dnevno, zvečer pa nastavi “Stojkota” v zameno za večerjo.;))
   Bodimo realni…zaenkrat Slovenkam ne gre slabo..

   • tarantela

    Napisala sem: “nekateri slovenski moški”. Če kaj slediš temu portalu, lahko ugotoviš, da je res tako. K sreči gre svet naprej.

    • Steiermark

     Boljše, da neslovenski moški in ženske ne pišete o nobenih slovenskih moških, ker so vam nedostopni in nerazumljivi! Vaša kultura je ravno na drugem bregu Bosporja……

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Cyclopean

   In temu je res tako. Ženska, ki ima pogoje da ustvari družino in tega ne stori je zanič. Človeški rod (rasa) se (zaenkrat) nadaljuje samo skozi ženske in če te prezirajo svoje sveto poslanstvo (imeti otroke in poskrbeti za nasledstvo) niso vredne nič. Vse ostalo lahko moški opravi sam.

  • KIKI

   Imate pravico in recite svojim moškim NE, hvala! One te pravice nimajo!

  • Steiermark

   Vsak pač gleda iz svojega obzorja kulture, ki so mu jo vcepili starši! Pri nas avtohtonih Slovencih pa je drugače, kot praviš ti, tarantela, ki si miselno in kulturno pripadna balkanu in balkancem! Torej soddiš po sebi in svojih ometih razumevanja ženske!

   • tarantela

    Švabovc me kot Slovenko ne more presojati!

   • karlina

    VELIK PODPIS !!!!!!

  • karlina

   A bejz no, sem srečno poročena zena, ki imam čudovitega moza in dva otroka, pa zelo, zelo rada skrbim za gospodinjstvo, brez prisile, zvečer pa se rada ljubim s svojim mozem, ne tako, vulgarno, kot si napisala ti, moj moz ni moj gospodar in jaz nisem njegova dekla, če ti tako misliš, kot kristjana sva si pred Bogom obljubila in izrekla ljubezen, v dobrem in slabem, skupaj sva ze več, kot 30 let, aja.brez prisile. Tvoje zgornje pisanje je podlo in skrajno nesramno, smiliš se mi, ker si očitno tako zelo sama, samcata feministka

   • Ana Job

    Zelo lepo si napisala! Svoje moške imamo rade in vzajemno si pomagamo. Brez njih bi bilo življenje grozno. Ustavljeni smo, da smo v paru. :-)))

    • Aresnica

     Če je to resnica -kar seveda je_ – (Ana Job in karlina) vajino mišljenje mi je všeč.
     __________________
     Lep pozdrav


     P.s.: Za tarantelo pa dvomim, da je ženskega spola?. Ali pač-.

     • Ana Job

      Hvala lepa in lep pozdrav. ;-)))

 • luckyss

  Muslimanska žena gre vedno par korakov za možem, razen pri eni izjemi, kjer lahko hodi spredaj…

  • Tačka

   Luuucky vuuuuf vuuuf, jst bi bi kdaj pred teboj hodila, ampak ne zmorem ker si prehiter cmok

  • macon

   Ja, v Bosni zaradi minskih polj.

  • Razocarana

   v bližini minskih polj

  • Terminator

   V Sloveniji je pa ravno obratno,ženska hodi pred moškim po nakupovalnem centru,on pa za njo in plačuje.

 • Olga

  Islam je toatalitarni sistem, enak nacizmu, fašizmu in komunizmu!

  • luckyss

   Da ne boste kolaborirali z nijm…;))

   • KIKI

    I D I O T ! Komunisti že danes kolaborirate z islamom! Dokaz:
    đamija sredi Ljubljane, skrb za muslimane in bogata podpora,
    uvajanje v šole in vrtce…i.t.d! Pa boste komunisti spet obračali
    resnico, ko bo šlo na nož in se bo treba branit pred divjaki?

    • luckyss

     Ne mešaj me med “willkomerje”..

    • Tačka

     Lepo napisano, edino ta beseda idiot ne paše. Nehaj mu to pisat. Vuf hov

    • FUCK COMMUNISM

     Seveda bodo obracali resnico, ne dvomi v to. Najbolj zalostno pa je, da imajo komunajzli raje pritepene kozjejebce, kot pa od njih drugace mislece Slovence. Dokaz? Skoraj polovica Slovencev zivi pod pragom revscine, komunajzli pa uvazajo dvakrat pecene kozjejebce in jih podpirajo pri gradnji njihove jebene dzamije. Zame je to izdaja naroda!!!

     • karlina

      TOČNO, je pa tudi res , da imamo v Sloveniji veliko levičarjev, ki so homoseksualci, torej

    • dob

     Ne, Janša je kriv.

     • karlina

      Ja itak, hvala, da si to povedal Dob, ker so levičarji pozabili omeniti Janšo

    • karlina

     PODPIS

   • Mare Kranjc

    Ne moremo, ker ste že vi, Levičarji, v popolni kolaboraciji z Islamom! Ne vem pa, zakaj ves čas skačete, z vrha blokov na asfalt?

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • PLavi-mil

  Od tega branja mi postaja slabo in to levosučni izdajalec Cerar uvaža.

  • KIKI

   On ne jamra in razmišlja: “to bodo nekoč moji volivci, ali pa jih bo moja
   ljuba Mojčika kot advokatinja za velik denar branila v primerih posilstev,
   umorov, terorizma, sadizma, pedofilije! ” Denar ne smrdi, a ne?

  • karlina

   TOČNO

 • Slovenec 33

  Islam je krvava, agresivna, histerična in pedofilska religija, ki potiska vse, ki pridejo z njo v stik v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Širi se z nasiljem in le topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma jo imajo za reilgijo miru.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, je pa nekaj zanimivo-feministke se nič ne oglašajo in se očitno strinjajo, čeprav one ne marajo otrok, muslimani pa jih imajo povprečno deset, tukaj nekaj ne gre skupaj

 • Če preberemo v zgodovini kaj vse je počel njihov “prerok”, potem takoj postane jasno zakaj se ga ne sme upodabljati. Koliko nagravžnih umorov z noži in sabljo iz njegovih rok- za bruhat.

  • Olga

   Vsi ostali preroki so bili humanisti, miroljubni: Buda, Jezus, Konfucij. Zato je taka tudi vera, ki so jo spodbudili.

   • karlina

    TOČNO

  • FUCK COMMUNISM

   Jaz ga upodabjam vsak dan: risem prasicje riti in gor pisem mohamed!

 • paradajz

  Ogabno. Tak odnos do žensk je grozen. Ko sem se poročila,sva drug drugemu obljubila da:”si bova zvesta v sreči in nesreči,v bolezni in zdravju ter da se bova ljubila in spoštovala vse dni življenja.” Kako drugače zveni ta krščanska obljuba od muslimanske,ki žensko potisne na raven razmnoževanja in v popolno nadvlado moža.
  In kar me vedno znova zbode. Čez kristjane se lahko udriha po dolgem in počez. Če zines kaj narobe čez islam si ob glavo. In ne razumem kako lahko feministke tako zavzeto sprejemajo muslimane,ki tako očitno teptajo žensko. Res,samo Bog nam lahko pomaga.

  • karlina

   MOJ VELIK, PODČRTAN PODPIS, RES JE-Bog nam pomagaj, sicer pa-v Sloveniji smo razredni sovraznik št. 1 prav KRISTJANI, torej vabijo in slavijo muslimane, nič hudega, če imajo svoja nagnusna pravila po njihovem mnenju, samo,da niso kristjani, to je enostavno ZASTRAŠUJOČE IN GROZLJIVO

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Dober, resnicoljuben članek.

 • Razocarana

  Šeriatsko pravo s svojim zagovarjanjem neenakosti med spoloma in religijami, in zagovarjanjem pedofilije, prisilnih porok in nasilja, ne spade v evropski prostor, prav tako pa ne spadajo v evropski prostor vsi ki jo zagovarjajo in hočejo vsiliti uvedbo šeriatskega prava.

  Jasno in glasno je potrebno dati vsem vedeti da tisti ki zagovarjajo šeriat zagovarjajo neenakost med spoloma, pedofilijo, prisilne poroke, nasilje in vse druge zločine ki jih šeriatsko pravo ne samo dovoljuje ampak aktivno spodbuja, ki so v nasprotju ne samo z evropskimi vrednotami ampak z zakoni evropskih držav.

  Poleg tega pa, glede na evropske zakone o enakosti med spoloma, svoboda religije, pedofilije, bi morala biti v Evropi šeriatsko pravo in islam po vseh pravilih že zdavnaj prepovedana.

  • FUCK COMMUNISM

   Ma, islam ne spada nikamor! Treba jih je iztrebit!

   • karlina

    SPADA TJA, KJER JE VEDNO BIL !!!!

  • karlina

   TOČNO, kar imajo na vzhodu, me prav briga in tam naj tudi ostane, zato smo bili vedno v zgodovini ločeni, sedaj pa nam nasilno vlačijo v Evropo te neandertalce, GROZLJIVO

 • FUCK COMMUNISM

  Dajmo levuharji, uvozimo se nekaj te svojati v Slovenijo. Saj so tako mladi in nedolzni, revcki so, ubogi, od same groze izgledajo pri 14 letih stari kar 30 let, nicesar nimajo (razen telefonov, denarja in nozev), nimajo doma, ubozcki so “morali” stran zmetat vse dokumente, zbezali so z vojnega obmocja pet tisoc jebenih kilometrov stran, begunci, dajmo jim vendar pomagat. Prekleti idioti!!! Domov si jih peljite in jih sami financirajte! Banda pokvarjena levuharska! Da vas ni sram!!!!!!

  • karlina

   PODPIS

 • FUCK COMMUNISM

  Trojner je majhen neznaten zakompleksan malokurcen kreten, Ana. Ko ga jebe!

  • Ana Job

   Si pa ti za razliko od njega, en fejst fant. :-)))

 • xtc

  Kdor pozorno prebere,gre za čisto fašistično,diktaturo,kjer ostali nimajo nobenih pravic,ali drugih pravic,če ste pozorni,lahko hitro najdete vzporednicezFašizmom,Nacional socializmom,Komunizmon in Socializmom,samo takole v vseh teh družbah so bile ženske “osvobojene” a še vedno degradirane na nivo “mašine” za štancanje avantgarde oz,vernikov.

  • karlina

   TOČNO

 • mannuro

  Če bi poklicala na pomoč, prilepila lik – taki, ki dela, spodnji namreč ne – bi tudi jaz imel kakšno pripombo. Čeprav, od Lustratorja naprej, se s takimi egotipi ne ukvarjam. Postavim tja, kamor spada – na block, pa je svet lepši. Če bi vsi to naredil, bi se zamislili nad sabo – ali pa se v obupu fejst smilili samemu sebi…ha ha ha

  • Ana Job

   Itak vedno priskočiš na pomoč. Hvala. :-)))

   • mannuro

    Vmešaj se ti zgoraj, da bo zmešnjava popolna.

 • MEFISTO

  Ženskam je treba nujno vzeti volilno pravico.

  Kučana so trikrat izvolile ženske, ker se jim je ob njegovi podobi prebudil materinski nagon.

  Tudi Jankovića in Cerarja so nam v glavnem izbrale ženske.

  Pri Jankoviću so narobe sklepale, da so na vrsti, pri Cerarju pa so spregledale, da ni on menjal žensk in da so ženske zamenjale njega.

  • Cyclopean

   Ženskam bi bilo potrebno vzeti volilno pravico ker voljo s čustvih, ne razumom. Volijo liberalno socialno državo, ki bo podpirala njihove nezakonske otroke, cigane in uvažala tretji svet ker one same pa že ne bodo sužnje za rojevanje otrok! Zahodna Evropa umira na ta račun.

   • mannuro

    Budalo primitivno muslimansko!

    • Cyclopean

     Argumentiraj, teliček

     • mannuro

      enostavno, za primitivce tvoje vrste je pri meni rezerviran posebni keuderček, ki mu ljubkovalno rečem FUCK OFF lista. In je potem svet lepši :)
      Jaz se ne mislim spuščat na tvoj primitivni nivo muslimanskega dojemanja žensk. Preberi si zgoraj članek pa ti bo morda jasno. Pojdi pa argumente iskat k svoji mami ali partnerki, pa ji povej, kake pišeš – pa če je zakaj baba ti bo že razložila. Smo sem prepričan, da si tega ne upaš, ker se bojiš klofut :)

     • Cyclopean

      Klofut se bojijo samo takšni white knights/cucks kot si sam. Predstavljam si kako bi se takšni kot ti tepejo za ženske, ki jih sploh ne poznajo ker mislijo, da delajo uslugo ubožici. Zbudi se iz sanj pa boš videl da si zmanipuliran do amena.

     • mannuro

      bebček bogi.. saj ne veš kaj govoriš. Če koga, imam klofute rezervirane za svojat tvoje vrste.. z bolno fantazijo. Idi špilat naprej tvoji igrico, predno ti kakšen Cyclon zbriše iz prizorišča. Drugo zate ni.

     • Cyclopean

      Well fuck you asshole

     • mannuro

      So cute, picek :)))

   • karlina

    JA VERJETNO NEKATERIM, NE VSEM, OPROSTI

  • mannuro

   S tvojim podstrešjem nekaj ne štima. Malce poglej tukaj na forumu, koliko je žensk in kakšno prepričanje imajo. Sam jih poznam izven tega foruma še cel kup drugih žensk in deklet, ki ti rdeče gamati ne voli, pa če ji plačaš ne. In ti bi vzel takim volilno pravico? V svoji miselni šibkosti, ti in tvoji somišeljniki, krivite ženske za takšno situacijo? Kot sem rekel, če si mlado dete, pojdi povedat to tvoji mami, si potreben klofut. Če si odrastel, se zresni, ker sramote očitno nimaš, ker tvoje blejanje je na drugi strani okusnega… vsekakor pa drži zagotovo nekaj, pravi ded nisi!

   • Lustrator

    Bog ti pomagaj, če ne opaziš, da Mefisto rahlo provocira, a ima v svojem bistvu prav – seveda obstaja kar nekaj izjem k pravilu, a velika večina žensk (tako pri nas kot v tujini) se na volitvah odloča izrazito iracionalno in so posledično (pravzaprav tudi vzročno) najlažja tarča za manipulacije – nekako tako kot vihravi pubertetniki. Poglej si kdaj kakšno statistiko spolne sestave volivcev Trumpa oziroma Hillary ali pa Janša vs. Partijske izpostave in ti bo hitro jasno o čem je govora. Odvzem volilne pravice seveda ni na mestu, bi bilo pa za pravilno delovanje demokracije v družbi vsekakor potrebno dati poudarek k njihovem političnem opismenjevanju.

    • mannuro

     In ravno ti farizej se oglašaš? Lej, sva že imela debato o tvojem bogu in denarju, kot orodju, da te pripelje k njemu.. Se še spomniš? Drugače pa si umetnik v manipuliranju z biblijo :) Nič boljši kot tipični musliman iz zgornjega članka. In ti bi sedaj s svojo “moralo” opismenjeval žensko populacijo?!? Srednji vek je že zdavnaj mimo, samo ti še vedno živiš v njem. Že zadnjič si se izkazal s svojimi komentarji za zagriženega seksista in res, o primitivizmu, kot ga ponujaš, mi s tabo ni za razpravljat! Bog s tabo, moli zase.. Baje, da znaš, čeprav si upam trditi, da je ta vlak že davno odpeljal, ker po tvojem razmišlanju sodeč, je tvoj stik z ženskim svetom še edino pornografija ali pa spovednica in nič več. Rad bi vas tri junake, videl enkrat v realiteti, v razpravi pred eno povprčno izobraženo žensko, pravih načel, ki je malo bolj gobčna.. bili bi podobni politim cuckom in razen nepovezanega jecljanja ne bi spravili kaj dosti skupaj.. res bil bi res pomilovanja vredni pogled ;))))

     • Ana Job

      Dragi Manurro, posvetiva se lepšim stvarem, s šovinisti in sexisti je težko ker je to bolezen duše. Ti si s tem svojim odgovorom že vse jasno povedal.
      Ker imaš takšno razmišljanje, si tudi nadvse uspešen podjetnik, že v zgodnjih štiridesetih, s celo četo zaposlenih, ki te imajo radi. Zgornji trije ti ne bodo nikdar segli do pet, ker nimajo idej, so stari in jih je povozil čas. Takšni ljudje delajo stranki SDS škodo, na kar bom opozorila JJ, prvič, ko ga srečam.

      Desnica bo mogla nujno okrepiti spoštovanje in enakopraven odnos do žensk,kajti s takšnim zastarelim razmišljanjem starcev se nam dobro ne piše,dobro, da jih ne jemljejo preveč resno.

      Uživajva raje in naj si scufajo staro perje, če ga je sploh še kaj ostalo, hahaha.

      Pa en lep pozdrav obema z ženo! :-))))

     • mannuro

      Ja vem, imaš prav. Tako me spravi na obrate. 100x sem si že rekel.. na block listo, pa gotovo.. samo, sem samo človek, danes pa dež :) Ja, vsi trije so na block listi, sem mislil, da bo razervirana samo za lewo kolaborante in provokatorsko govno, pa očitno je potrebno razširiti to zadevo tudi na lastno stran.

     • Ana Job

      Kaj, češ Manurro. Živce morava šparati za posle,da bova še naprej uspešna, medtem, ko nekateri mešajo drek. Lep večer. ;-)))

     • totex39

      Vsemu temu je res tako, če bi vsi mladi imeli tako razmišlanje kot ga imaš ti, bi še v Sloveniji lahko pričakovali boljše čase.Lep pozdrav!

     • Ana Job

      Lep pozdrav tudi tebi in iskrena hvala, za pohvalo. :-)))

     • karlina

      PODPIS

     • indijanka

      :) zanimivo. Čeprav sta Mefisto in Lustrator o celotni zgodbi razmišljala zgolj statistično in ne celovito. V tej družbi imamo ženske in moški enake potrebe in želje po varni in razvojno naravnani družbi. Predvsem pa po svobodni družbi. Zato smo na desni strani :)…V trenutku, ko svobode ne bomo več čutile in bomo podcenjevane kot razumsko manjvredna bitja bo poleg desne in leve strani nastala še ženska smer. Verjetno si Mefisto želi pojav Amazonk :).

     • mannuro

      lej, cajt bi že bil! V Sloveniji v športu imajo uspeh itak samo še ženske. Mrbit bi to moške končno naredilo malo bolj živčne in manj pasivne. Stranka Amazonk Slovenije? Jej, Cmero bi doživel depresijo, Pahor bi zapadel v melanholijo, Zmoki bi dobil precej izbuljene oči, feministke bi bežale iz Slovenije, rušila bi se džamija, zadekanke pa njihovi kozjebradci s hlačami na bingelj.. hm.. Raje neham. Vsekakor bi se pa marsikaj spremenilo in nikoli ne bi bilo enako kot je bilo. Čista šok terapija :))) Še prodaja piva bi padla!

     • indijanka

      :) drži in če bi bil Mefisto priden, bi se lahko še naprej ukvarjal z vrtom, ki ga navdihuje k takim globokim mislim. Vrednim akademika. Prava reklama za politično neopredeljene ženske, ki po kakšnem ključu prebirajo ta portal.

     • mannuro

      lej ne poznam.. do sedaj sem pač samo sledil, kaj je kdo pisal, pač toliko kot gledam.. samo tole mi je pa šlo res malce čez rob. Najprej upravičeno zgražanje proti muslimanom, potem pa sami pokažejo enak obraz in to pod čalnkom, kejr je to ravno izpostavljeno.. Do sedaj sem tukaj že srečal paciente.. ampak bolj leve narave… ok, Lustrator je edini dosedaj ki me je spravil na palmo od desnih.. in tistega mu zlepa ne spregladam. Imam dober spomin, ha ha ha

     • indijanka

      Mefisto je že dolgo moj prijatelj. Zaradi njega sem prekrila sliko in ime, kar je najboljše kar se mi je zgodilo, ker sem odkrito začela spoznavati indijanko v sebi. Rada ga prebiram.Tudi Lustrator je običajno spoštljiv. Volilna mrzlica in želja po zmagi bo odprla marsikaj. Meni je bilo tole zabavno, ker gre za moška sanjarjenja, mi je bilo pa zelo všeč, ker si se viteško zavzel za ženski del portala.

     • mannuro

      vitežko? ha ha.. no, sem si znal samo predstavljat, kaki direndaj bi bil pri bajti, če bi prišel pri moji na plan, da bi ji blo potrebno odvzet volilno pravico. Lej mam pravega, divjega mačka pri bajti, samo ko me tisti zakolje, ni nič proti tistemu, kar bi me čakalo. Zato, se mi zdi samo sramotno, kot moškemu, ko se nekdo napenja kot kanarček, če pa vem, da doma mora bit tih. pa recimo, da si je dal pet minut duška ko se je upal opogumiti. Kako gre že tista, ko pijan ded domov pride? Vseka po mizi, pa se zadere – Kdo je tu glavni? – Kaj si rekel?!?! .. skesano in ponižno, – Kaj, ne smem vprašat?

      Ta mi je ljuba, ker na domači našin pokaže kako to gre.
      https://www.youtube.com/watch?v=uNIZfgFJ3t0

      V Slovenij je največkrat tako bilo.. ded bo komandiral in bil glavni.. a, potem je pa po drugih strunah plesal.. in prej, kot si to priznaš, lepše in lažje ti je v življenju :)

     • indijanka

      :) vau..to mi je nekoč pripel Dob.

     • mannuro

      ja, ni novo.. ampak men je še vedno kul.. pa prekleto drži!

     • mannuro

      ma, na na kratko, sem hotel zgornjim kanarčkom povedat samo to, da se ne šopiri, ker je lažje stopit eno štengo nižje, kot pa, da se napihuješ, pa moraš naredit celo stopnišče navzdol.. precej boleče.. ha ha

     • Ana Job

      Zelo lepo razumno si povedal. Zakaj ni več moških takega mnenja, kot ti? Ti si zame ta prav moški. Takšni bi morali biti tudi drugi. Močan moški, jemlje žensko enakopravno, ker se je ne boji. Zgornji pa so strahopetci.

     • mannuro

      Hm. Strahopetec ne kvasi traparij.. je navadno tih. Nevem, moje mnenje.

     • Lustrator

      Zanimivo, kako si svojo greznico od komentarja pričel ravno z besedo farizej, nato pa nanizal kup laži (ki so poleg tega še bedaste), ki z realnostjo nimajo popolnoma ničesar. Kakor seveda tudi ne tvoj komentar, ki ni niti v eni točki oplazil, kaj šele porušil bodisi Mefistovo ali mojo tezo. Sicer pa s svojim posiljenim odvetništvom komentatorkam tega portala blatiš ženski spol precej bolj kot Mefistova provokacija. Če si sam nezmožen enakopravne obravnave obeh spolov, tega še ni treba posploševati na druge.

   • karlina

    HVALA ZA TVOJ ZAPIS IN MOJ VELIK PODPIS !!!!!

  • Lustrator

   Tole z odvzemom volilne pravice je sicer bolj provokacija kot ne, a dejansko vse zapisano drži. In kolikor vem, to ne velja le za Slovenijo – v demokraciji (če seveda hočemo, da deluje) oziroma izboru državnih voditeljev ne sme biti nikakršnega prostora za presojo kandidatov na podlagi čustev, golega instinkta, razpoloženja in podobnih dejavnikov, ki sicer krasijo večinski del lepšega spola. Nekaj so medosebni odnosi v katerih ima vse navedeno pomembno vlogo, a ko je govora o vodenju družbe, mora biti podobno kot pri vodenju podjetja – striktna racionalnost.

   • indijanka

    Hmm..torej so arabske države primerno urejene in njihovi voditelji so izbrani racionalno? Si se pa dotaknil zanimive teze. Ustvarjalnega vodenja. Prinašalo naj bi največji učinek. Lahko bi celo rekli, da imajo ženske, ki tečejo z volkovi v zgodbi celo nekoliko prednosti. Pogoji so dani in okolje je v bistvu fiksno, torej razumemo, kaj potrebujemo za zmago.V tej smeri verjetno z Mefistom ne razmišljata.

    • Lustrator

     “torej so arabske države primerno urejene in njihovi voditelji so izbrani racionalno”

     Bi bile, če bi tam sploh poznali demokracijo – to sem tudi poudaril v svojem komentarju.

     “ustvarjalno vodenje”
     ? V smislu protiuteži racionalnosti? Vodenje države mora temeljiti na racionalnosti – kreativnost pa je vrlina nižjih operativnih nivojev, ki se ukvarjajo s tem kako bodo strateško sprejete cilje uresničili. Nisem prepričan, da sem sploh pravilno razumel tvoj komentar?

     • indijanka

      Ampak, našo državo praviloma vodijo moški. Ki naj bi posedovali več moške energije.

     • Lustrator

      Našo državo vodijo moški? Si prepričana, da si iz Slovenije? (Kučan, Drnovšek, Tuerk, Barbika, Rop, Cmerar – res, sami alfa samci!)

     • indijanka

      :) zdaj si me pa nasmejal. Alfa samci pa res niso. Sama sem z alfa samcem prehodila najlepši in tudi najtežji kos svoje poti. Večina se alf boji, čeprav jih je enostavnejše spremljati kot preostale. Celo tu :).

  • Anton

   jasno je nekaj, da praviloma oz večinoma lepši spol nagovarjajo oz vodijo čustva, dočimer nas močnejši spol vodi praviloma oz večinoma razum, zatorej tudi taka bilanca ženske kvote.
   sarkazem press

  • karlina

   Opa, ne vsem, ne vsem, oprosti, vsi zgornji so meni antipatični in to niso PRAVI MOŠKI, ki jih imamo rade zenske, ki jih niti slučajno NISMO VOLILE

  • indijanka

   Nisem prepričana, če sem te prav razumela. Ali trdiš, da so ženske levičarke, moški pa desničarji ali trdiš, da je med moškimi več desničarjev kot levičarjev ali bog ne daj, da trdiš, da imajo ta levi moški doma več komande in njihove ženske volijo, oni pa ležijo na kavču ? Ali pa celo trdiš, da je ženskam bolj mar za celo državo in je neumno, da sploh volijo moške in bi morale rajše prevzeti celotno oblast. Ni mi jasno, da nisi ti neka prikrita moška feministka. No, pa ravno pozabila se že, da sta mi z vesoljčkom želela odvzeti vozniško dovoljenje. Si me moral spomniti..:).

 • McBobo

  Take svetovne vojne, ki se nam bliža, svet še ni videl in doživel.

  • karlina

   Se bojim , da je to res, ampak, ko se bodo butasti politiki zavedali, bo zal ze prepozno, oz. je ze, svetu je resnično zavladal-SATAN !!!!!

 • karlina

  GROZLJIVOOOO, ni čudno, da imajo muslimanke toliko otrok, sicer pa se čudim, kako to,da feministke tega ne obsojajo, res čudno.

 • Comment Ator

  pa saj to je že mufti osman đogić povedal pred mnogimi leti na pop tv v neki slakovi oddaji, ko so o đamiji še sanjali: ljubljanska bo samo prva od mnogih po celi sloveniji, na območju đamije pa velja šerjacko pravo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!