Javnomnenjska anketa v občini Novo mesto: Med strankami največ podpore SDS

Foto: STA

Agencija Parsifal je pred lokalnimi volitvami izmerila podporo kandidatom za župana in strankam v mestni svet občine Novo mesto. Če bi bile volitve to nedeljo, bi med županskimi kandidati največ podpore dobil dosedanji župan Gregor Macedoni, in sicer 51,6 odstotka, sledita mu Jože Kobe (7,6 odstotka) in Gregor Klemenčič (5,6 odstotka). Med strankami, ki bodo kandidirale v mestni svet, bi največ podpore dobila Slovenska demokratska stranka, in sicer 20,3 odstotka glasov.

Pred napovedanimi lokalnimi volitvami 18. novembra je agencija Parsifal izmerila predvolilno razpoloženje v Mestni občini Novo mesto. Anketa se je izvajala med 17. in 19. septembrom, vanjo pa je bilo vključenih 554 anketirancev. Pokazala je, da se bo lokalnih volitev zagotovo udeležilo 46,2 odstotka volivcev iz Novega mesta, 14,1 odstotka pa bi jih ostalo doma.

Stranka SDS ima v Novem mestu najvišjo podporo
Med vsemi anketiranci bi od strank največ glasov dobila stranka SDS (20,3 odstotka), sledita stranka SD (8 odstotkov) in Zveza za Dolenjsko (7,2 odstotka). Na četrtem mestu je Lista Marjana Šarca, peta Levica, nato sledijo Slovenska nacionalna stranka, DeSUS, NSi, SMC, SAB , Solidarnost in NLS. Neopredeljenih je 31,6 odstotka. Med tistimi, ki bodo zagotovo šli na volitve, bi največ glasov dobila stranka SDS (21,2 odstotka), sledita stranka SD (8,9 odstotka) in LMŠ (7,7 odstotka). Neopredeljenih je 27 odstotkov.

Dosedanji župan bi lahko zmagal že v prvem krogu
Med vsemi anketiranci ima najvišjo podporo Gregor Macedoni (51,6 odstotka), sledita mu Jože Kobe (7,6 odstotka) in Gregor Klemenčič (5,7 odstotka). Za njimi so nato radikalni levičarski vstajnik Uroš Lubej, Mojca Špec Potočar, Marjanca Trščinar Antić, Srečko Vovko in Alenka Muhič. Neopredeljenih je 17 odstotkov. Med tistimi, ki bodo zagotovo šli na volitve, ima Gregor Macedoni še nekoliko višjo podporo (61,9 odstotka), sledita Jože Kobe (7,9 odstotka) in Gregor Klemenčič (5,7 odstotka). Neopredeljenih je 10,5 odstotka.

H. M.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  SD na drugem mestu ? Kdo sploh še voli te straniščne demokrate.

  • FRANC3

   A levaki so pa pisoar demokrati?

 • AlojzZ

  Ne manipulirajte!!! Anketa kaže, da je največja stranka “ne vem”!

 • Amerikanc

  V LMŠ bo še nekaj časa velik naval. Podobno je bilo nekoč v Lljubljani, ko sta se pred Zokitovimi vrati, drenjala dva Kamničana naenkrat; Golubović in Šarc.

 • Van Der Waals

  levica ma skupno še zmer največ. :(

  • FRANC3

   Malo morgen-s prevaro in kupčkanje. Enkrat se bo tudi to izteklo.

 • BlackOpsSystem

  “Javnomnenjska anketa v občini Novo mesto: Med strankami največ podpore SDS”…. ja sej je bilo na voitvah tudi tako in kje je sds sedaj???? Zani pedri, ki niso imeli sploh dovolj glasov so danes tudi v parlamentu…..in še vedno pošmrkajo na vikend minimalno plačo!!!!!

 • Anton

  jap sam kaj to pomaga ker voljo volilcev potemptajo levičarji s proporcionalnim volilnim sistemom, akterega so kajpak načrtno ustoličili, veliko zahvalo temu pa je treba dati sedaj že pokojnemu Francetu Bučarju, kateri je s svojo odločno trditvijo po sprememebi volilnega sistema, češ samo preko mojega trupla zapečatil usodo volilcev.Verjamem da je to storil načrtno s preudarnsotjo z zavestjo vseh posledic v prihodnje., Z večinskim volilnim sistemom, bi SDS dobila kajpak večino v parlamentu in bi brez težav dobila mandat, tako pa smo žal priča anomaliji sistema, ko nekdo s 400 volilcev podpore sedi v hramu demokracije namesto nekoga ki je dobil n-krat več. Paradoks je še večji, da je nekdo kateremu so volilci dali klofuto na državnozborskih volitvah in sploh ni šrišel čez prag hrama demokracije postane minsiter. potem pa se vprašaete, čemu tolikšno nezadovoljstvo, nezaupanje v sodni sistem, čemu tolikšna apatičnost volilcev, ki žal trendovsko iz mandata v mandat narašča? Ob vsem tem pa se je nujno obregniti ob anemičnost, pristranskost režimskih medijev,ki po mojem osebnem prepričanju že zdavnaj več ne opravljajo svojega poklica, in so zgolj le še orodje “globoke države” (beri mafije). Opazka spoštovanega, eminentnega Gospoda Janeza JANŠE o prestitutkah/presstitutov je popolnoma na mestu.Trditev lahko z lahkoto dokažemo kadarkoli in kjerkoli.

  sarkazem press

 • Olga2345

  Naženimo levičarske župane!

  • FRANC3

   Ker so vsi po vrsti nesposobni in koruptivni, se bodo nagnali sami. Ljudje od župana pričakijejo dejanja, ne pa lepih besed.

 • Boris

  Kje je pa Kekec v tej anketi? Trenutek resnice, SDS v NM bi lahko cvetela

 • Novomeščan

  Ko stranka postane ujetnica interesov par posameznikov, potem je to 1,9 % in 20 %

 • Soave

  + + + + + + + Novo mesto. Moje rojstno mesto.Bravo !
  Pa še majhna priponka, no !
  https://www.novomesto.si/o-novem-mestu/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!