Nič se ne bo spremenilo … Res? Preberite, kako živijo v državi, kjer že vlada “zakon dveh oseb”.

Foto: STA

Sprememba definicije zakonske zveze moža in žene v zakon dveh oseb se nekaterim na prvi pogled zdi zgolj formalnost. Morda zgolj popravek, ki ne bi spremenil ničesar. A dogodki iz Massachusettsa pričajo, da ima taka sprememba nepopravljive posledice na življenje vseh državljanov.

Navajamo sedem drastičnih sprememb, ki so sledili pojavu zakonske zveze dveh oseb.

 1. Kralja, ki se poljubljata, v slikanici za drugošolčke

Učitelji so javno priznali svojo homoseksualno usmerjenost in javno izrazili zadovoljstvo z novo zakonodajo, saj jim je ta po njihovem mnenju v šolah omogočila homoseksualni aktivizem. V osnovnih šolah so se pričele pojavljati slikanice z naslovom Who’s in the family? (Kdo je v družini?, op. a.), kjer sta naslikana dva moška ali dve ženski z otrokom. V drugem razredu so v obvezno branje vključili knjigo z naslovom King and King (Kralj in kralj, op. a.) z ilustracijo kraljev, ki se poljubljata. Ko so starši želeli svoje otroke v tistih dneh vzeti iz šole, jim je šola to onemogočila, najhujši primer pa je bil aretacija enega očeta. Vse pritožbe staršev na sodišču so bile zavrnjene z obrazložitvijo, da je zakonska zveza dveh oseb sedaj uradno dovoljena. V več sto srednjih šolah so uvedli LGBT-dneve, ki naj bi bili namenjeni ”boju proti nestrpnosti”.

Po uradnih raziskavah je število mladostnikov, ki se imajo za homoseksualce, naraslo kar za 50 odstotkov.

 1. Denar davkoplačevalcev za navodila o izvajanju oralnega seksa med moškimi

Delež denarja, namenjen AIDS- in HIV-programom ter programom za preprečevanje spolno prenosljivih bolezni, se je močno povečal. Javne zdravstvene ustanove so začele izdajati brošure, v katerih so bile opisane homoseksualne prakse. V njih so poleg zdravstvenih težav homoseksualcev opisani tudi nasveti za izvajanje oralnega seksa med moškimi in celo seznam barov v Bostonu, kjer se mladi moški dobivajo za anonimen seks z moškimi.

 1. Javno prižiganje svečk žrtvam nasilja

Odkar ima Massachusetts zakonsko zvezo dveh oseb, vse več homoseksualnih parov prebiva v skupnih gospodinjstvih. Primeri nasilja v homoseksualni skupnosti so se tako drastično povečali, da je država začela skrbeti za posebne programe z imenom Homoseksualno nasilje v družini, ki jih država tudi financira. Na vseh homoseksualnih dogodkih (Parada ponosa, različni shodi) delijo brošure z vsebino o homoseksualnem nasilju in zlorabah pri istospolnih parih. To nasilje se je tako razširilo, da koalicija homoseksualnih skupin Massachusettsa vsako leto organizira javno prižiganje svečk žrtvam nasilja v homoseksualnih parih.

 1. Zaposlovanje in poslovni svet

Vse zavarovalne agencije morajo priznavati istospolne partnerje kot zakonce, prav tako tudi vsa ostala podjetja. Poročna industrija mora omogočati tudi poroke homoseksualcev, v nasprotnem primeru lahko za to odgovarjajo na sodišču. Toleranco zaposlenih v lokalih in restavracijah velikokrat preverjajo homoseksualni aktivisti, ki se na teh mestih javno poljubljajo in opazujejo reakcije zaposlenih ter jih v primeru ‘neprimernih reakcij’ obtožijo nestrpnosti. Pravniki morajo na pravosodnem izpitu odgovarjati na vprašanja glede zakona dveh oseb in pravnega položaja homoseksualcev. Če na vprašanja ne želijo odgovarjati, izpita ne morejo opraviti.

 1. Posvojitve otrok in rojstni listi: starš 1, starš 2

Homoseksualni pari so pričeli posvajati otroke. Po podatkih agencij, ki ukvarjajo s posvojitvami, je kar 40 odstotkov vseh posvojiteljev homoseksualcev. Za starša leta sta bila s strani socialne službe Massachusettsa izbrana dva homoseksualca, ki sta otroka posvojila proti volji bioloških staršev. Največja sprememba je opazna pri rojstnih listih. Namesto rubrik oče in mati sta napisani rubriki prvi starš in drugi starš. Homoseksualni pari, ki posvojijo otroka, lahko orginalni rojstni list zamenjajo z novim, kjer sta kot starša navedena dva moška ali dve ženski.

 1. Dva moška sta prijatelja, ne zakonca

Poročni list nima več rubrik mož in žena, ampak oseba A in oseba B. Parade ponosa so postale vedno pogostejše, z vedno številčnejšo udeležbo. Ob vsakoletnem Tednu ponosa celo mestne oblasti na vrh mestne hiše razobesijo mavrično zastavo, ki poleg zastave zvezne države in zastave ZDA tam plapola cel teden. Homoseksualni aktivisti vdirajo na cerkvene dogodke in napadajo posameznike, ki v imenu svoje vere izražajo nestrinjanje s homoseksualnimi porokami. Katoliška cerkev v Acushnetu je na svoja vrata pribila znak, na katerem je pisalo: Dva moška sta prijatelja, ne zakonca. Tej cerkvi so takoj začeli groziti, da jo bodo požgali in uničili. Aktivisti so pogosto grozili, zmerjali in motili aktivnosti cerkve.

 1. Mediji in politika

V medijih se, ko gre za različne družinske tematike, pojavlja vedno več zgodb o homoseksualnih parih. V političnem diskurzu kritike zakonske zveze dveh oseb sploh ni več. Javne institucije so se uradno opredelile kot podporniki takšnih zakonskih zvez. Še desna republikanska stranka je v uradni izjavi obvestila, da se ne bo več opredeljevala proti. Odločitev vrhovnega sodišča je tako posegla v vse sfere življenja in državljanom odvzela možnost kritike ali nasprotovanja tako radikalni družbeni spremembi.

Maruša Gorišek

 • Mirkoca

  S takimi prispevki bi bil jaz zelo pazljiv, dokler niso vplačane vse delnice.

 • čips

  Paa dajte no, saj ne zivimo v srednjem veku. Men se to nic takega ne zdi, celo pozdravljam to, da se jih ne diskriminira in lahko zivijo normalno. Delajo, ustvarjajo si pomagajo ravno tako kot si vsi ostalI zakonci.

  • Nataša Valant

   No, čakaj no – pa saj tega jim nihče ne brani , a ne ? Saj so bilI takrat poslanci SDS in NS za to , da se obstoječi zakon popravi…….Vendar tega koalicija ni hotela. Na vrat na nos so spackali nov zakon ! Zakaj že ?

   • Alen

    Pa kak nov zakon? Spremenili so se samo členi, kjer je bila omemba zakonske zveze samo med moškim in žensko. Sedaj so ti členi razširjeni še na istospolne pare, a še vedno v ta istem zakonu, ki ga imamo že od leta 1977. Nehajte bluziti!

    • Nataša Valant

     Ja, lahko da se motim. Vendar mislim , da nimate prav.In , če drugače mislim, četudi se motim , še ni rečeno , da – bluzim ! Hvala. Lep dan

 • daresi

  Vsiljevanje nenaravnega v družbo je nestrpnost. Nazorna je izjava poslanke Violete Tomić: “Česar ni dala narava, naj da država”. V tem kontekstu bolj butaste izjave še nisem slišal.

 • zag

  Zelo za zamislit. Opisano deluje nekako v smislu, ko se jim ponudi prst zagrabijo za celo roko. Seveda gre pri vsem tem prvenstveno, da bodo lahko posvajali – si naročili, dobavili, dali narediti otroka; kot da je še en liberalistični izdelek, ki se ga lahko kupi, kot se vse lahko kupi v potrošniški družbi.
  Za dosego cilja cilja pa se lahko zlorablja vsa sredstva. Tako se naokrog širi, da smo psihologi in psihoterapevti vsi za nov zakon. To še zdaleč ni res, sama sem živi dokaz za to. Se pa na TV redno dostavlja psihologe kot je Marjanovička (ki je mimogrede razvojna in ne klinična psihologinja, še manj pa psihoterapevtka; dela na univerzi in prerešetava statistične raziskave o razvoju govora in mišljenja, še nikoli pa ni videla živega pacienta) in ona naj bi bila verodostojna za strokovno presojo.

 • Resnica

  Absolutna deviacija družbe. Eno je njihova svoboda, a drugo je vpliv uzakonjenja na celotno družbo, ki je po svoje terorizirana s strani homićev… Civilizacija, ki pride do stopnje ko uzakonja nenaravno je pač obsojena na propad…

  Očitno se bo to zgodilo z zahodno civilizacijo, a ni se bat, že prihaja zamenjava, ki bo spet postavila na novo vrednote družbe…

  • Tz Tz

   se strinjam, Civilizacija, ki pride do stopnje ko uzakonja supernaturalno je pač obsojena na propad… tako da nehajte posiljevat otroke z religijo.

   • Kick.your-ass

    Noben ne uzakonja super naturalnega, ker potemtakem bi geje zapiral… v naravi je vedno odstopanje ali levo ali desno. In to odstopanje sprejemamo. Ne sprejemamo pa načrtnega pohabljanja otrok. V tem ni pa nič naravnega… Očitno se, vi istospolno usmerjeni, ne morete sprejet takšne kot ste. Torej takšne, da ne morete imet otrok!!! V istem stavku pa od nas zahtevate naj vas sprejmemo. Mi smo vas že zdavnaj! Če pa sami nimate takega občutka danes, ga ne boste imeli nikoli, ker se v sebi zavedate da ste drugačni….

    • Tz Tz

     edina ki uči nenaravno je religija
     znanost ne

     prosim ne smetit, ker bralci nočejo tega, hvala.

     • Kick.your-ass

      Čestitam za to argumentacijo-torej se ne morete….že prav bolan je ta svet, ko hoče ljudi prepričat da je povsem normalno in naravno, da imata istospolna partnerja otroka! Religija, znanost, cerkev,homofobi, to je zvrhan koš napadov in izgovorov. Nič od tega ampak samo zdrava pamet mi govori, da svojga otroka ne bom učiv da je čist normalno in povsem naravno biti gej. Če se mu bo pa zazdel, da je gej bo pac gej..

     • Tz Tz

      lej, če ti ne vidiš kaj sem hotel povedati z prvo objavo me upraš.
      ne mi pa tle smetit z osebnimi napadi, posploševanjem, mešanjem definicij in argumenti slamnatega moža

     • Kick.your-ass

      Z prvo nisem razumel, s prvo pa ija :) sej bo, ne se sekirat :)

     • Tz Tz

      se sekiram za slovnične napake, sej bo

     • Kick.your-ass

      :) mal sem se navezo na slamo… Vsaj pr men nisem vidu da bi koga osebno napado in žalo za razliko od slame. Drgač pa sem vesel da sma ugotovila, da smo ljudje res različni in tako je prav. Vsak mora za nekaj skrbeti. Mene npr. skrbi za otroke, tebe pa za slovnične napake….

     • Kick.your-ass

      :) mal sem se navezo na slamo… Vsaj pr men nisem vidu da bi koga osebno napado in žalo za razliko od slame. Drgač pa sem vesel da sma ugotovila, da smo ljudje res različni in tako je prav. Vsak mora za nekaj skrbeti. Mene npr. skrbi za otroke, tebe pa za slovnične napake…

   • Anthon

    Si migrant brez dokumentov? Preberi si slovensko ustavo!

    • Tz Tz

     Razloži kaj bi rad povedal.

     • Anthon

      Starši imajo pravico vzgajati otroke v skladu s svojim prepričanjem.

      Sicer pa 41. člen slovenske Ustave govori sam zase.

      Drugače pa ne pričakuj, da se bo kdo vsebinsko trudil s teboj. Si pa seveda s takimi stališči zagotovo zaželjen in lahko mirno diskutiraš, oz. se “spravljaš na nekoga”, pod Mladininimi članki. To je moj nasvet.

     • Tz Tz

      ne blebetaj
      povej kaj je tvoj point. da se ne sme ustave spreminjat ker je perfektna, ultimativna, univerzalna…? da je v sloveniji dovoljeno pranje možganov in to je uredu? povej mi ker še zmeraj ne vem.

      take smeti mi ne meč tle. Če bi rad diskutiral, mi povej v stilu : “Jaz pa mislim da je Islam dober, ker…>razlaga<…"

      Ne pa:
      "Ustava reče to."
      "Ti rečeš drugo. Zato si bedk."

     • Kick.your-ass

      :) a si tut gej v stilu? To dol padeš..

     • Tz Tz

      ad hominem in strawman

     • Kick.your-ass

      Aja, to si ti s stilom :))

     • Tz Tz

      nimaš argumenta

  • pokvarjeniSvet

   Vse civilizacije so propadle zaradi razpada vrednot in morale…to je samo tlakovanje poti, da se staro zruši in naredi novo – novi svetovni red.

   • Tz Tz

    nebi bil presenečen če bi bila religija za nwo
    a je?

 • ljubinica

  Namesto rubrik oče in mati sta napisani rubriki prvi starš in drugi starš.

  ***
  Se pravi, da se spremeni tudi definicija besede starši.
  SSKJ pravi:
  1. mn. tudi dv. moški in ženska v odnosu do svojega otroka.
  Kakšna bo nova definicija? Dve osebi v odnosu do otroka?
  .

 • Rožle

  Moj cucek k je sosedovga naskoču …se ni tut nč prjel…!

  • Nataša Valant

   No ja, pa tudi lastnikovo nogo kdaj……

 • d8888

  Vse lepo in prav…Ljubezen je opij naše rase na tem planetu.Ko se bom ali pa tudi ne, ponovno rodil, želim očeta in mater.Hvala….

 • Aton

  Gayevska skupnost pozna poti do denarja. Tak zakon je ena izmed njih!

 • Nataša Valant

  Ojej……..navodila za uporabo oralnega seksa ?? Ja , pa saj to so že stare , več sto let stare ” prakse ” .
  O knjigicah za otroke pa je že pisal eden od naših ( pisateljev ? ) .Kupoval je za vnučko in naletel na pravljico o zajčku 1 in zajčku 2 ………brez kom…….
  In pravzaprav to , kaj se dogaja po tej homoseksualni ” revoluciji “že veliko vemo . Samo naši mediji niso smeli o tem pisati !! Žalostno .
  Pa še nekaj me zeloooo zanima – na kaj hudirja so tako ponosni , da prirejajo parade ponosa ???

 • Domoljub in gej

  Ja, kaj pa je narobe s tem, če se v literaturi otrokom pokaže drugačnost, da tudi tisti otroci, ki imajo homoseksualna nagnjenja odkrijejo, da z njihovo spolno usmerjenostjo ni nič narobe!? In to je za vas drastično? Živite slučajno na marsu, da še v življenju niste srečali istospolno usmerjene osebe? Delež Aidsa pa je približno tako kot pri homoseksualcih enak tudi med prostitutkami(ne moreš verjeti, da so hetero usmerjene)… Še vedno boste bili družina tako kot ste bili do sedaj, raje se naučite sprejemati… Otroci, istospolno usmerjenih staršev, so žrtve posmehovanja, ravno zaradi staršev, ki ste polni predsodkov in svoje otroke učite nestrpnosti… Zakaj dovolimo nekim upokojenkam ki jih je že zdavnaj povozil čas in latentnim homoseksualcem, da odločajo, kako naj živimo mladi?

  • xtc

   Kaj me briga kako kdo žvi,vendar minimalne norme pa morajo obstajati.Torej ESČP je ,dalo posvajanju otrok rdeč karton(kar je tudi edino prav) kot pravici in to je to,nihče vas ne ovira pri,skupnostih,tepe,preganja itd ali pri hopsanju,to so vaši problemi in tu zaključimo.
   Bi pa istospolni morali imeti višje zdravstveno zavarovanje vsaj za 400% ,ker gre za rizično skupino ,ki je zaradi pogostih menjavanj partnerjev zelo tvegana.tako zaradi spolnih bolezni ,kot mamil ipd,kar je tudi uradno dokazano v tujini.

  • Feriss.H

   Vedno sem bil mnenja da je meja med Pederastijo in Pedofilijo precej tenka, kot so tudi te dve besede zelo na tenko ločene . Prav zaradi te bližnjosti bi bilo smotrno Homorektusom onemogočiti dostop do otrok, sploh pa kakršen koli vpliv na njihovo izobrazbo. Če bi Homiči imeli kaj dostojanstva bi si vsaj potihoma priznali da so huda napaka narave in bi pustili otroke pri miru.

   Problem pa niso Homosi sami, pač pa Liberalna deviacija dobrega dela družbe ki v svoji kratkovidni “progresivnosti” skuša nediskriminatorno opustiti tudi dobre prvine Krščanstva iz zavesti mladih generacij.

   Ne dam veliko na religije, vendar svet je šel naprej vzlic religijam. Zdaj gremo pa v tri PM zaradi dogmatskega Homo-Liberalizma. Homosi in Libretardi družno prispevate razpadu družbe ki je ne glede na svoje temnejše plati, le bila vodilna ki je kamenodobno človeštvo pripeljala do tehnološke civilizacije. Blatarji precej pomagate Libretardom pri pogrezanju vseh nas v še večje blato ki se mu reče Islam.

   Edina dobra stran Islama je da so brezkompromisni do Homosov, in namesto v nebesa jih iz “nebeških” stolpnic v prostem padcu spuščajo na trda tla.

   PS – Domoljubni gej, kako to da si izbral “Southern Cross” kot simbol za tvoj Gravatar na topli mavrični podlagi. Oni tam preko luže ne bojo preveč navdušeni nad takim zaničevanjem njihove “Confederate Battle Flag”

   • Domoljub in gej

    Še enkrat si preberi kaj si zapisal, pa pomisli, če lahko nekaj takšnega skupaj spravi zdravo razumski človek. Zelo hude notranje probleme imaš s seboj, za katere ti prav nihče drug ni kriv kot le ti sam. Lp

    • Feriss.H

     A si lahko malo bolj natančen in elaboriraš katera moja navedba ne drži. Glede na to da si domoljuben, pomeni da nisi retardirani Liberal, kar pomeni da lahko argumentiraš svoja stališča.

     Povej, kakšen vzgled otrokom so lahko tiste vaše groteskne spake, ki se kažejo v paradah ponosa, obute v stileto ženske čevlje, našemljene v mrežastih nogavicah, golih ogabnih zadnjic, pobarvani kot kameleoni in vse to okrašeno še z orodji iz arzenalov Sadomazohizma.

     Ne meni nakladat o notranjih problemih, če ste pa prav vi mavrični prežeti z notranjo problematiko ki zaudarja po kakcih ko izvlečete ven.

     • Domoljub in gej

      Tudi ti si na svet prišel čez urin, ženski spolni organ se prav tako uporablja še za kaj druga kot za spolnost, če že hočeš tvoje sorte argumente. Ne bom se več spuščal na tvoj nivo, ker se mi ne da ukvarjati z ljudmi, ki ne vidijo dlje od svojega nosu, zato ne bom več odgovarjal na tvoje provokacije. Lp

     • Feriss.H

      Od domoljubnega geja bi se pričakovalo da pozna vsaj osnove človeške anatomije. Niti ti niti jaz nisva prišla na svet skozi urin, prišla sva skozi vaginalno odprtino, ki ne služi scanju. Ženske ne urinirajo skozi vagino temveč skozi sečnico ki ni v notranjosti vagine. Če bi ne bil Homo bi to verjetno vedel, a nič čudnega da to ne veš, ker vi blatarji ste pač skoncentrirani na rektume, kot da bi imeli fekalne plašnice na glavah.

      Praviš – “Ne bom se več spuščal na tvoj nivo” – od takega stavka crkavamo od smeha vsi ki pridemo v verbalni duel z Libretardi in Homosi, ker ne eni ne drugi nikoli nimate argumentov in vam drugega ne preostane kot da spodvijete rep ali pa poniknete ob histeričnih jecljajih. Moto vsakega Homo-Libretarda je – “Kjer se začnejo moji občutki, prenehajo tvoje pravice”.

      Nekoč sem enega Črnega Homosa na nekem forumu spravil do pobesnelosti – odgovoril mi je z tipičnim “argumentom” – Suffocate masturbating”.

      Omenjaš moje limitirane perceptivne razdalje, kaj pa tvoje? Kot bi rekli Američani – “Your eyes turned brown, You must be full of shit!

 • antimur

  Homoseksualci, invazija migrantov, nekaznovane kraje družbenega premoženja, nespoštovanje zakonov, vsiljevanje svojih mnenj, nizkotno norenje po TV šovih itd, je kot da bi bral prerokbe starih prerokovalcev, pa ne samo Nostradamusa, ki so napovedovali stanje pred apokalipso.

 • vremnov

  Zdaj ker pač dva moška ne moreta biti mož in žena kar je naravno se bom jast moral imenovati oseba A oz. oseba B. A ste vi na vladi prfu….ni?

  Vtaknite si osebo A in osebo B v luknjo v katero pač to želite jaz bom zmeraj mož in moja žena bo žena in pri na naslednjem rojstnem listu bom tudi naveden kot mož, osebo a in osebo b pa si vi vtaknite kot sem že rekel v katerokoli luknjo že želite gamad zahojena vladna!

 • viktorh

  Toda, naši skrajni levičarji so pač trmasti…

 • Alen

  1. Otroke moramo učiti strpnosti in sprejemanja. Mogoče se za konservativce takšne slikanice zdijo nesprejemljive, a v 60-ih in 70-ih prejšnjega stoletja so billi konservativci v ZDA enako zgroženi, ko so v slikanicah zagledali medrasne družine med t.i. normalnimi belimi familijami. Se boste že navadili.
  2. Zdravstveni programi osveščanja se osredotočijo na segmente populacije, kjer obstaja večja ranljivost – zaradi gonje proti gejem, se jih veliko še vedno ne gre testirati za spolno prenosljive bolezni, ki so del spolnega življenja tako heteroseksualnih kot homoseksualnih parov. Večja informiranost torej pomeni več spolne zaščite med seksom – kar je plus za javno blaganjo in zdravje populacije.
  3. Dober dan! – do nasilja lahko pride tudi v homoseksualnih razmerjih tako kot v heteroseksualnih. Ampak hvala za idealiziranje!
  4. Tako kot se ne sme diskriminirati proti državljanom zaradi barve kože, se tudi ne sme zaradi njihove spolne usmerjenosti. Simple as that!
  5. Ja, potem sta zapisana oče in oče, ali pa mati in mati – to je del birokracije, kar pa še ne pomeni, da ostali člani sorodstva niso v širšem krogu družine. Prepustite družinska razmerja ljudem in se ne vtikajte v njihove zasebne zadeve. Zato imamo centre za socialno delo, strokovnjake in sodišča.
  6. Katera hipokrizija. Konservativci delajo isto – kot da ste brezmadežni. Samo poglejte the Westboro Baptist Church…
  7. Dajte se na glavo postaviti – nekoč je bila diskriminacija proti temnopoltim nekaj čisto običajnega, a sedaj ni več tako. Družbeni konsenz se spreminja in dajmo ga potisniti v smer, da bo še bolj vključujoč!

  • zag

   1. Ja res, otroke moramo naučiti strpnosti in sprejemanja, ampak samo v zvezi s tistim, kar zaradi svojega razvojnega nivoja (niso pomanjšani odrasli) zmorejo. Osnovnošolski otrok še ni sposoben razumeti, da sta lahko dve mamici tako kot mamica in očka.
   2. Jaz ne vidim gonje proti gejem, če se ščiti civilizacijsko vrednoto družine. Da se bodo šli testirat, se jim lahko drugače pomaga.
   3. Do nasilja lahko prihaja povsod, vendar mora država poskrbeti, da ne ustvarja umetno rizičnih okoliščin (dejavnikov tveganja) za nastanek psihopatologije. Ogromno je že študij ki dokazujejo, da je enostarševska družina dejavnik tveganja.
   4. Drži, vendar otrok ni pravica nikogar, zato ne more biti nihče diskriminiran, če mu ga država umetno ne zagotovi.
   5. Otrok ne more imeti zapisano mati in mati (oče in oče), ker lahko nastane samo od očeta in matere. Če je en starš npr. mati, je tako napisan, če drugi ni znan, potem ne more biti nihče drug namesto njega napisan kot biološki starš.
   6. Če nekdo drug dela nekaj narobe, to še ne pomeni da lahko jaz – temu se reče nepravi argument.
   7. Še en argument, ki izrablja vsebinsko nekompatibilno utemeljitev.

   • Alen

    1. Razumejo veliko bolje kot vi pri svojih letih (predvidevam, da ste starejši od osnovnošolčkev – če ne, se opravičujem). Otrok v mladih letih ni napsihiran glede spolne binarnosti. To jim v glavo vcepi družba, kako se mora fantek vesti in kako deklica. Ne sodite emocionalne inteligence otrok samo po lastnem prepričanju.
    2. Civilizacijsko vrednoto družine ovekovečamo tako geji in lezbijke kot heteroseksualci. Geji in lezbijke se rodijo hetero staršem in tudi istospolni pari imajo otroke in si ustvarijo družine. To je mogoče že po sedanji zakonodaji (pred novelo ZZZDR) – vsaka samska oseba, po poglobljeni strokovni presoji, se lahko psotavi v vrsto za posvojitev otroka.
    3. Geji in lezbijske so del naravne stvarnosti. Homoseksualnost najdete v živalskem svetu kot tudi v družbi. In ni res, homoseksualnost ni pripeljala nobene vrste še do propada kot konservativci radi ponavljate.
    4. Geji in lezbijke lahko imajo (in že imajo!) otroke tudi po ostalih ne-umetnih poteh. Zbudite se! Nismo neplodni, kot radi predpostavljate konservativci. In se strinjam, otrok ni pravica nikogar. A prevelikokrat je tako, da se otrok kar zgodi v heteroseksualni družini, medtem ko istospolni par počaka na trenutek, ko sta obe osebi pripravljeni (tako psihično, finančno, emocionalno, itd.) nuditi ljubeče in zdravo okolje za razvoj otroka.

    5. Biološka starša bosta vedno samo dva, kar pa še ne pomeni, da socialna starša ne moreta biti oče in oče ter mati in mati. Tako je bilo vedno pri posvojitvah in rejništvu otrok v heteroseksualnih družinah in nič drugače ni v istospolnih. Zakaj pa na to ne opozarjate tudi v heteroseksualnih družinah s posvojenci?
    6. Torej imejmo iste vatle za vse, ne glede na spolno usmerjenost, zmenjeno? ;)
    7. S tem niste nič povedali.

    • zag

     1. Ne sodim po svojem prepričanju ampak po svojih dolgoletnih izkušnjah in precej veliki teoretski podkovanosti kot strokovnjakinja psihologinja in psihoterapevtka.
     2. Tako je, zato naj ljudje (vsi hetero in homoseksualni) odločimo na referendumu in odločitev naj bo potem spoštovana.
     3. Tako je, homoseksualnost je tudi v naravi, vendar tam ne dajejo mladičkov živalskim homoseksualnih parom.
     4. Naj imajo geji in lezbijke mirno otroke po naravni poti, imajo vso pravico, vendar naj jim država ne daje umetno otrok zaradi že navedenih argumentov dejavnikov tveganja.
     5. Otrok ima pravico in mora vedeti od kod prihaja, to pa pomeni, da mora vedeti če so zapisani starši njegovi biološki starši ali ne.
     7. Enake vrste argument ste uporabili kot pri 6.

     • Alen

      7. Da, ker je res tako enostavno!

      In še odgovor na 1. in 4.: vi se opirate na vam ljube raziskave, kakor pa verjetno veste, je veliko raziskav s strani glavnih psihoterapevtskih in socio-psiholoških zvez in inšitutov, ki pravijo, da ni nobenih razlik med vzgojo otrok v mavričnih družinah in raznospolnih. Kvečjemu, so izpostavljene dodatne pozitivnosti odraščanja otroka v emocionalno odprtih družinah kot pa npr. v družini, kjer otroka indoktrinirajo z raznimi verskimi zapovedmi in moralizmom.

      Nesramnost tega referenduma je, da si lahko ljudje kot vi vzamete pravico in diktirate ostalim sodržavljanom, da ne smejo skleniti zakonske zveze, to je največja nesramnost. Ampak ostajam optimist in tokrat bomo zmagali!

     • zag

      Rezultati raziskav niso enoznačni, eni kažejo tako, drugi tako. Je pa problem drugje, eno so statistične raziskave,ki mnogokrat temeljijo na uporabi vprašalnikov, drugo pa so spoznanja, ki izhajajo iz prakticiranja večletnih terapij pri zdravljenju hudih travm in osebnostnih motenj. Psihologija je tako preko psihoterapije prišla do veliko spoznjanj po poti prakticiranja “obrti” in ne preko statistike. Vprašalniki imajo v tem pogledu kar nekaj lukenj, vendar je to prekompleksno vprašanje na tem mestu. Gre za vprašanje metodologije.
      Moje izkušnje kažejo, da se s tem ni za hecat. Verjamem, da je včasih lahko ena starš samohranilec povsem dovolj in super in da je lahko tudi homoseksualni par povsem ok, vendar umetno ustvarjanje potrjenih dejavnikov tveganja oz. okoliščin, ki niso enoznačno razjasnjene kot sprejemljive ni odgovorno in dopustno s strani države.
      Ker gre tudi za civilizacijsko vprašanje naših skupnih vrednot naj o tem odločimo vsi na referendumu.
      Jaz vsem gejem in lezbijkam privoščim zakonsko zvezo oz. ustrezno svečano ovekovečenje in formalno opredelitev njihovega partnerstva (in vse pravice, ki iz tega izhajajo brez kršenja pravic tretjega), vendar naj se zato ne posega v že obstoječo definicijo zakonske zveze oz. se jo takorekoč izniči, ker je to civilizacijsko vprašanje, ki zadeva večino.

     • Alen

      Da, ampak mi smo tudi del te civilizacije in ne neka obrobna deviiacija, kot na nas gledate nekateri! Torej bomo skupaj odločili na ljudskem razsodišču.

      Je kompleksno vprašanje, a tukaj niti spolna usmerjenost in spol ne igrata nobene ključne vloge, ampak zrelost in pripravljenost oseb v zakonu na starševstvo.

      In ne gre za neko umetno orkestriranje realnosti. Oz. gre, saj smo v družbi, torej je vse umetno, vsako družbeno stvarstvo. Tudi posvojitve v heteroseksualno družino, torej socialnim staršem, so potemtakem umetne.

     • zag

      Tako je, tudi vi ste del družbe in skupaj bomo odločili, vsak glas šteje.

      Kako veste, da spol in spolna usmerjenost ne igrata vloge v razvoju osebnosti. O vplivu spola starša je znanih veliko dognanj, o katerih pa dvomim da kaj veste, ker vidim, da niste od stroke.
      Kot sem že rekla, s tem se ni za hecat in izjeme so vse prej kot pravilo.

      Tudi posvojitve v heteroseksualno družino so umetne, vendar je formalna struktura družine po spolu naravna.

     • Alen

      Rezultati raziskav (z različnimi metodologijami, tudi longitudinalnimi) in pogledi na družbo so si tukaj diametralno nasprotni, tako kot ste že sami pritrdili.

      Srečno!

     • Bloški Tonček

      Hm, kaj pa če bi tko še ene 5 let počakali, da vidimo kako jim gre s tem zakonom drugod? Se ne bi opekl, ptava ljubezen pa itak vse prenese, tako da je nekaj let čakanja čist ok, še posebej na tako pomembnem področju…

     • Alen

      Takšen zakon imajo na Nizozemskem od leta 2001, torej je preteklo že 14 let in dovolj za razne primerjave in odpravo vseh iracionalnih strahov. Sonce je še vedno vzšlo naslednje jutro, ljudje so šli v službo, itd.

     • Alen

      By the way, če bi imela spol in spolna usmerjenost mojih staršev res ključno vlogo pri razvoju moje identitete, potem bi bil tipičen strejt moški. Pa nisem.

      Zdaj pa res tukaj zaključujem! :)

     • zag

      Nekateri potrebujejo leta psihoterapije, da spoznajo, kako so njihovi straši dejansko vplivali nanje in zakaj so taki kot so. Sami sebi smo pogosto neznanka.

      Nisem govorila o spolu starša kot o ključnem dejavniku razvoja identitete, pač pa o dejavniku, ki je potrjeno eden od dejavnikov. Razvoj osebnosti je seveda zelo kompleksen.

      Tudi vam srečno!

     • Kick.your-ass

      Hetero posvojitve niso umetne, ker homoseksualne živali ne posvajajo….

     • Alen
     • Kick.your-ass

      Jst se ne primerjam z živalmi, sam si potegno neko primerjavo. In ja, res govorim iz glave! Kar sem nekok napiso v drugem idgovoru. Da so mi bile privzgojene neke vrednote in ne rabim takšnih in drugačnih pridig, reklam, parad, raziskav, člankov, pravljic itd. da bi razumel da so tudi istospolno usmerjeni samo ludje… In vesel sem za njih da se najdejo, naj pa se zavejo in se sprejmejo v celoti, če to že zahtevajo(brez potrebe, ker so sprejeti) od nas!

     • Kick.your-ass

      Nesramnost je to, da hočete mojmu otroku diktirat, narekovat,ga učit in še mene prisilit da ga nej učim da je to povsem normalno!! Seveda pa se pri raziskavah izpostavljajo stvari glede na to kdo je raziskavo plačal… Nobena raziskava, parada, religija, cerkev ampak zdrava pamet mi govori NE!

     • Alen

      Nekoč smo učili otroke, da ženske niso enakopravne moškim, da temnopolti niso na intelegentni ravni belokožcev. Pa smo to presegli in danes se otroci učijo, da tudi deklice lahko postanejo pilotke, inžinirke, podjetnice, predsednice države itd. Učijo se tudi, da so vsi otroci enaki ne glede na barvo kože, vero, etničnost. Kar je bilo nekoč nenormalno je sedaj normalno. Isto je z istospolno usmerjenimi. ;)

     • Kick.your-ass

      Ne vem koga so to učili, mogoče homo… Mene so učili da mi je vsak brat. Sam sem se naučiv, da dokler si želi biti!! Res se mam za doslednega in to zelo. Mogoce preveč da bi ti razumel… Pa naj ti bo, mene ne motijo istospolni, niti me ne motijo pedofili!! Tako širok pogled imam in toliko strpnosti! ME PA PEDOFILI ZELO ZAČNEJO MOTIT, KO SE ZAČNEJO SPRAVLJAT NA OTROKE!! Tu pa se moj pogled ostavi! In ne pride v poštev, da bi svojga otroka učiv, da je to normalno! Niti ne pride v poštev, da ga bodo to učili v šoli! Ker KAR SE JANEZEK NAUČI TO JANEZEK ZNA!!! in v ta vaš boj mešate vse živo! Sami pravite da se ne bo nič soremenil, da je že zdej tako, kje je potem smisel vse te gonje? Sami se zapletate! Žak me moti tudi feministična propaganda, v smislu neke enakopravnosti in kvotah žensk. Očitno so ljudje neumni, da rabijo takšne in drugačne propagande, da so jim stvari jasne! Kvote dajmo tudi v rudnike! Ampak zelo rad obešam perilo, pospeavljam, hodim na roditelske in govorilne! Ker imam trezno glavo in dolgi pogled!! Zato ne rabim nekih kvot, da bi vedo, da lahko ženska dela v parlamentu! Niti ne rabim tvja, da vem da je črn človek, tudi dober človek! Zakaj? Ker so mi bile privzgojene neke vrednote. In te vrednote bom brano in prenašona otroka, zato da mu ne bodo rabli razlagat kaj je prav on kaj narobe. Sprejmite se takšne kot ste, da istospolni partnerji je morete imeti otrok! Če hočeteda vas sprejmemo vas bomo takšne kot ste in ne samo v delu kjer si želite vi! Tut jst si kej želim…

     • macon

      Dosti slabo, da vam osebnost in človeškost najbolj določa spolna usmerjenost. Počnite, kar hočete, vendar me ne posiljujte z vašo drugačnostjo. Še bolj mi gre na bruhanje, da hočete posebne sistemske ugodnosti na račun spolne drugačnosti.

     • Alen

      Ugodnosti? Enakopravnost hočemo! Pravice in zaščito vseh otrok in zakonskih parov, ne samo heteroseksualnih. Vi počnite kar hočete, samo enakopravnosti mi/nam ne branite!

     • macon

      Ljudje smo narejeni iz ženskega in moškega principa, ne verjamem, da rabite imeti pravico za posvojitev otrok. Ostalo me nič ne moti.

     • Alen

      Samo za informacijo, posvojitev biološkega otroka ene od oseb v istospolni partnerski skupnosti je že mogoča.

      “Na področju pravic otrok v slovenskem pravu
      velja, da sme v istospolni partnerski skupnosti
      vsak od partnerjev s soglasjem partnerja posvojiti
      partnerjevega (biološkega) otroka. Dopustnost
      posvojitve partnerjevega otroka v istospolnih
      družinah je izrecno potrdilo tudi Vrhovno sodi-
      šče RS v svojem sklepu II Ips 462/2009 z dne 28.
      1. 2010: »V Sloveniji je poglavitni vir družinskega
      prava ZZZDR. Ta v 135. členu predpisuje, da
      nihče ne more biti posvojen od več oseb, razen
      če sta posvojitelja zakonca. Skladno z navedenim
      sme vsak od partnerjev v istospolni partnerski
      skupnosti pod splošnimi pogoji posvojiti biološkega
      otroka svojega partnerja, ne moreta pa
      istospolna partnerja skupaj posvojiti otroka, ki ni
      biološki potomec nobenega od njiju.«”

      Vir: http://www.mirovni-institut.si/wp-content/uploads/2015/03/Pravni-polozaj-istospolnih-partnerstev-in-star%C5%A1evstva_feb_2015.pdf

      Bistvo novele ZZZDR je zakonska zveza. Zaenkrat se še nimam pravice poročiti. Po novem zakonu, če bo potrjen na referendumu, se bom lahko.

    • Kick.your-ass

     Jst nisem žival, torej nisem opica, če pa si kdo tega želi pa naj bo!! Res je da otroka naučimo kako se mora obnašat, zato smo starši! In to starši, ki damo nekaj na vrednote,kamor sodi tudi strpnost do istospolnih…. Mislim da je tako tudi v tvojem živalskem svetu!? In te tvoje homoseksualne živali verjetno ne posvajajo otrok? Ali pač?
     Torej, če že lahko imajo otroke zakaj potemtakem neke parade ponosa?zakaj zakon?

     • Alen

      Ker ne morejo skleniti zakonske zveze, halo?! Ker niso priznani s strani države kot zakonski par, kar s seboj prinese iste pravice in dolžnosti, ki jih uživajo heteroseksualni pari.

      Parade ponosa – pobrskaj malo po netu, Wikipedia npr. fajn razloži. Do your homework! ;)

     • Kick.your-ass

      Mislim da se nisma razumela? Pripravite zakon v katerem ne bo posvojitev… Če se gre samo za skrb, zavarovanje poroko.. Zarad mene se porocite, ljubite, proslavljajte. Rad vas imam kot otroke! Ampak otroke bom učiv v smeri hetero. Ija tut jst bi rad vnuke. V nasprotnem primeru jih pac ne bom imev…

     • Alen

      Razen, če so bodo vaši otroci neplodni (upam, da ne, če si želijo imeti otrok v prihodnosti), potem vas ne rabi skrbeti. Tudi geji in lezbijke imajo otroke. Vi morate samo preseči vaš ozki pogled na družbo in sprejeti dejstvo, da so v vašem krogu domačih in prijateljev tudi geji in lezbijke. Če še ne veste za nobenega, potem bi se zamislil, zakaj je temu tako.

      Iz zakonske zveze izhajajo iste pravice in dolžnosti za heteroseksualne in istospolne pare. Ne morete enega elementa vzeti ven in narediti izjemo. Potem niste dosledni in ste za diskriminacijo.

     • dob

      Izraz “poroka” je rezerviran za skupnost moški-ženska. Homoseksualci naj si izberejo drug izraz.
      Ne maram usegliharjenja. Usegliharjenje izničuje in relativizira vsebine, ki že obstajajo. Namen usegliharjenja je uničiti vsebine, ki so zdaj tu in so ustaljene, ne nazadnje so v pravnem smislu preverjene in deifnirane.

      Naj torej istospolni gradijo svoje vsebine, pod drugim, svojim imenom! Naj pokažejo kaj znajo brez spodbijanja tujih vsebin, lepo prosim.
      Do izničevanja ali izkrivljanja obstoječih pojmov, ter pomanjševanja njihove vrednosti nima nihče pravice.

    • Resnica

     Deviacija družbenih norm, izguba občutka za to kaj je prav… propad civilizacije… zamenjava je že tu…

     • Alen

      Ja, in konec sveta, štirje jezdeci prihajajo!

     • Resnica

      Jezdeci z vzhoda so že tu, hitro bodo naredili red…v 25 letih ne bova več debatirala o temu… narava vedno najde ravnovesje… lep zgled so Pompeji… ni se za bat!

  • xtc

   Jep za anarhijo vedno pride diktatura ,ki mora počistiti tisto kar anarhija zafura.Todi v Rimu so imeli take izupade na koncu je država kolapsirala istospolne pa so ozdravili barbari,ki so vdrli tja in ni jih bilo več veliko oz. poniknili so.Tako se bo zgodilo tudi sedaj tako je pač v zgodovini,ko se nekaj prerazbohoti pride kontra ravnotežje in zadevo uredi.Za vojno -mir,po miru vojna,za revolucijo-kontraa revolucija itd.

  • xtc

   Mislim,da boš lahko svoje videnje ob takem tempu ,kmalu razlagal na šeriatskem sodišču,boš iml na razpolago celih 5 sekund,pa tudi parade ponosa boš lahko zganjal ,celi 2 sekundi.

   • Resnica

    Točno to, ko vrednote propadejo, propade tudi civilizacija… islam bo zadevo spet spravil v red žal… preveč demokracije očitno škodi…ljudje izgubijo preprost notranji občutek, kaj je prav in naravno…

   • dob

    Ne, on bo pričakoval, da se vsi vključimo v njegove boje, enako kot to pričakujejo kučanisti.
    Pa ne samo to. Oni pričakujejo, da se bomo v boj za obstoj absurdnega sistema, ki počiva na egoizmu njihovega pogleda na svet, vključili z velikim žarom in slavili njihovo (kučanovo) zmago.
    Tu ne gre za tolerantnost do drugače mislečih, Gre za zanikanje pravice opoziciji (opozicijam) da v “kao” demokraciji, smejo sodelovati pri vodenju države. kučanisti kriminalizirajo nekaj, kar je v vseh demokracijah osnovno pravilo demokratičnega življenja in obnašanja. To pa je imeti opozicijo in spoštovati njeno vlogo v družbi.

    • dob

     Naslednji tekst sem napisal proti koncu devetdesetih, objavljen je bil v lokalni literarni reviji leta 2001. To govorim zato, ker ga bo najbrž admin zbrisal, kajti danes tega teksta ne bi nihče več objavil. Takrat ga je.

     GEJ BRIGADE HITITE

     Sčasoma so na planetu bili samo še pedri in lezbijke.

     Kakih drugih posebnih novosti sicer ni bilo, razen te, da je slovenska slovnica izgubila sklanjatev, ker je sklanjanje postalo nevarno.

     Pedri so lezbijkam posojali seme, za povračilo so si pri njih najeli
     maternico in tako so vsi prišli do želenih potomcev. Punčke so zrasle v
     lezbijke in fantki v pedre. Seveda, če se ni vmes kaj spridilo.

     Zaradi raznih sevanj ali kaj veš zakaj, se je kdaj pa kdaj pripetilo, da so
     fantki in punčke začutili spolno privlačnost do nasprotnega spola. Starši so v tem primeru poiskali strokovno pomoč. Strokovnjaki so jih tolažili, da gre za tranzicijsko obdobje pri mladostnikih, da je vse normalno in da bo ta atavizem minil sam od sebe. Zato imamo vendar šole, da skrbijo za pravilno rast in zdrav duševni razvoj mladine.

     Starši so kljub zagotovilom, da je z njihovimi otroki vse v redu, s strahom
     in skrbjo spremljali razvoj svojih otrok. O pojavu so najprej razpisale
     strokovne revije, a ker se je bolj in bolj razraščal, je debata iz znanstvenih krogov prešla v dnevno časopisje in skoraj ni bilo dneva, da ne bi v Pismih bralcev zasledili različna razmišljanja o tem, kaj je bolj prav in kaj narobe.

     V krajih, kjer so se ljudje imeli za tolerantne, si lahko videl v parkih
     deklice in dečke, ki se, meni nič – tebi tič, pri belem dnevu držijo za rokice! Nekateri so se zgražali, večina pa se je požvižgala, kot da se jih to nič ne tiče. Slovencu je pač najpomembnejši njegov lastni v rt. Vsaj tu je vse ostalo isto.

     In kot se rado primeri, je vse več raznospolnih parov zahtevalo zase iste
     pravice, kot veljajo za večino! Torej za istospolne.

     Na prvem mestu so zahtevali pravico do porok in z njo do enakosti pred
     zakonom. To bi seveda pomenilo, da smejo obdržati otroka, ki se rodi iz takšne zveze, zakon je namreč zahteval, naj se raznospolnim parom otroka odvzame in se ga dodeli lezbičnemu ali pederskemu paru, kar je seveda edino zagotovilo, da bo ta otrok kdaj normalen.

     Razpravljalo se je povsod in vsepovprek. Ombudswomanka je obnemogla pod
     kupi peticij!

     Javnost je še posebno močno razburil primer samske gospodične P. N., ker je
     šlo za žensko, katere spolna usmerjenost ni bila povsem jasna, saj ni imela
     stalne partnerke. Zato je morala pred umetno oploditvijo pridobiti mnenje
     zdravniške komisije.

     Zakon namreč veleva, da zdravniška komisija, ki je sestavljena iz
     strokovnjakov raznih smeri, ugotovi primernost prosilke oz. prosilca za
     starševstvo. Eden od članov komisije, psihijater, se je v zaupnem pogovoru na
     štiri oči ponudil gospodični P. N. za neumetno oploditev.

     Mlado in naivno dekle je v trenutku obupa sicer privolilo, a je kasneje
     zaradi občutka krivde dogodek močno obžalovalo in vse priznalo staršem. Torej
     obema mamama.

     Ti sta psihijatra tožili in tožbo seveda dobili. Tako je bil še en
     perverznež razkrinkan. Pred tem sta morali mami podati zahtevek za izločitev
     sodnika, ki je bil heteroseksualec, saj bi to lahko vplivalo na izid tožbe!

     Gospa sodnica je naložila gospodični P. N., naj najprej opravi splav, potem
     pa ji je priznala pravico do umetne oploditve, s pogojem, da si poišče stalno
     partnerko in si uredi zakonski stan.

     Psihiater je bil obsojen na visoko zaporno kazen in trajno izgubo
     dovoljenja za opravljanje svojega poklica, saj je prekršil vsa pravila človeške
     in poklicne etike.

     Mlada družinica je bila presrečna, ko se je novopečenima mamicama rodila
     deklica. Presenečenja tu ni bilo, saj je družba lepo poskrbela za to, da so
     lezbijke lahko načrtovale deklice. Ena deklica se je rodila najprej eni mami, in
     ker sta se imeli zelo radi, je čez nekaj časa na svet privekala deklica še
     drugi mamici.

     Polsestrice so živele složno, kot bi bile prave sestrice! Na koncu sta bile
     obe mamici srečni, vse štiri nonice presrečne in osem pra-nonic pre-presrečnih!
     Kakšne bi bile pra-pra-nonice, če bi še živele, si lahko le pre-predstavljamo!

     A to je bil šele dogodek, ki je napovedoval vse hujšo pravno zmedo!
     Podobnih pravnih sporov je bilo vse več, večina jih je bila take sorte, da
     nanje navaden človek sploh ne bi pomislil, kaj šele pravniki, ki so zakone
     pisali.

     Vprašanja so kar deževala. Denimo, kako je s pravico do dedovanja pri
     neumetno spočetih otrocih, ali pa komu naj ti pripadejo, če pride do ločitve
     raznospolnega para. Kako je s posvojitvami in podobno. Nekateri so se
     spraševali, ali naj se otroku, ki je bil neumetno spočet, sploh dovoli
     obiskovati verouk skupaj s tistimi, ki so umetno (brezmadežno) spočeti! Ali se
     kaj takega sploh spodobi.

     Oglasil se je tudi Fafež, ki je ljudi pozval, naj se zahtevam raznospolnih
     parov uprejo, češ da so nenaravne. V glasilu Vtikanski Opazovalec je odločno
     obsodil poroke raznospolnih partnerjev in te pare pozval, naj se streznijo,
     dokler še ni prepozno.

     Nekateri so ga poslušali in se odrekli svojim nagonom ter nenaravnim
     zvezam. Šli so v samostan in postali samostalniki. Odprli so zasebne šole in v
     njih učili otroke sklanjatev.

     • Aton

      Tam na drugem koncu mesta menda živijo heteroseksualci. Upamo, da bo mestna oblast ustavila ta razvrat!

     • dob

      To ni še nič, jaz živim sam s sabo!
      Frater meni, da je to grozno, da je z mano konec. Ne vem ali mi prihaja ali sem v odhajanju.

 • pokvarjeniSvet

  gejevstvo, lezbaštvo,transvetitvo in agender to se vsiljujejo avtohtonim Evropejcem….Saj veste da sta tudi Antična Grčija in Rimski imperij propadla posredno tudi zaradi propada vrednot in morala se pravi širitev, pravlada in propagiranje gejev, lezbik in transvestitov oz tudi agender( tako imenovanih brezspolnikov) .

  • m1nstrel88 .

   Še enkrat…nihče ti ničesar ne vsiljuje, ker ti ne more…identitete se ne da vsiliti ! Problem je samo v tem ker ti je ideja enakosti ljudi pred zakonom očitno tuja ! Zakaj sta propadla antična Grčija in Rimski imperij pa raje vprašaj kakšnega resnega zgodovinarja !

   • pokvarjeniSvet

    kakšno enakopravnost saj se lahko ženijo, skupaj živijo in podedujejo en za drugim partnerjem…..torej kje je problem ? Otrok pa pač ne morete imeti ker še nikjer v naravi nista mogla dve živi bitji istega spola spočeti otroka. Otrok ne dovolimo posvajati, ker bi to bila napačna zgrešena vzgoja in bi otroka ki je najbolj občutljiv s svoji razvojni fazi zmedli, zavedli in mu vlili gnus, travme in komplekse. Enako nočemo tega v šolskem sistemu ker se malih otrok ne manipulira s tem sranjem. Sem pa da se homoseksualcem, transvestitom in agender nudi brezplačno psihijatrično pomoč se si sami prostovoljno želijo drugače pa nič, Silil jih nebi v nič ker smo v demokraciji. Ampak ko bodo imeli prevlado muslimani v Evropi pa ti noben zakon ne bo pomagal, ker bodo oni širili šeriatsko pravo tam so pa te stvari prepovedane in kazen je smrt. Tako da prosim malo spoštovanja in hvaležnosti pokaži do nas toleratnih ljudi, ker mi ti omogočamo svobodno gibanje in da si lahko skupaj s svojim partnerjem in se lahko normalno poročiš in podeduješ po njem in on po tebi.Zdaj imaš VSE svoje pravice in svobodo, kaj ti pripada, ki jih pod muslimani nikoli nebi imel. Otroci in spreminjaje šolskega sistema pa NI Tvoja pravica !.

 • pokvarjeniSvet

  zdaj pa poglejte paradoks. Po eni strani polno migrantov katerim vera zapoveduje oz še več sovražijo homoseksualce, po drugi strani pa V Evropi velika promocija homoseksualnosti….a se samo meni zdi ali še komu, da bo to fejst spokalo. Nemiri in trenja zagotovljeni.

  • m1nstrel88 .

   Ne gre za promocijo homoseksualnosti, pač pa kvečjemu za promocijo enakopravnosti !

   • pokvarjeniSvet

    kakšno enakopravnost saj se lahko ženijo, skupaj živijo in podedujejo en za drugim partnerjem…..torej kje je problem ? Otrok pa pač ne morete imeti ker še nikjer v naravi nista mogla dve živi bitji istega spola spočeti otroka. Otrok ne dovolimo posvajati, ker bi to bila napačna zgrešena vzgoja in bi otroka ki je najbolj občutljiv s svoji razvojni fazi zmedli, zavedli in mu vlili gnus, travme in komplekse. Enako nočemo tega v šolskem sistemu ker se malih otrok ne manipulira s tem sranjem. Sem pa da se homoseksualcem, transvestitom in agender nudi brezplačno psihijatrično pomoč se si sami prostovoljno želijo drugače pa nič, Silil jih nebi v nič ker smo v demokraciji. Ampak ko bodo imeli prevlado muslimani v Evropi pa ti noben zakon ne bo pomagal, ker bodo oni širili šeriatsko pravo tam so pa te stvari prepovedane in kazen je smrt. Tako da prosim malo spoštovanja in hvaležnosti pokaži do nas toleratnih ljudi, ker mi ti omogočamo svobodno gibanje in da si lahko skupaj s svojim partnerjem in se lahko normalno poročiš in podeduješ po njem in on po tebi.Zdaj imaš VSE svoje pravice in svobodo, kaj ti pripada, ki jih pod muslimani nikoli nebi imel. Otroci in spreminjaje šolskega sistema pa NI Tvoja pravica !

   • dob

    Enakopravnost nastopi, ko so vse stranke v parlamentu kučanove in se med sabo dogovarjajo o tem, kaj je normalno. Potem sprejmejo zakon o tem in kdor ima kaj proti, je sankcioniran, ker je abnormalen.

 • pokvarjeniSvet

  en video na račun brezspolnikov (agender), to želijo zakonsko in ustavno dosečti v Evropi. https://www.youtube.com/watch?v=NPO4iQT4il8

 • xtc

  Tako kot gre sedaj v čudaško smer bo šlo tudi kontra njej samo čas še ni in to bo kmalu zgodovina je vedno taka.

 • xtc

  Ko berem nekatere že napol poblaznele čudne komentarje si res ne morem ,kaj ,da bi ne prikimal ,da so take anomalije uničile grčijo in Rim in na nek “čuden način” je vdor islama v Evropo pravzaprav šiba božja,da se podivjan narod strezne ali pa ga bodo muslimani iztrebili.Seveda je smešno brati nekatere “napredne” aktiviste ,ki streljajo kozle in napadajo RKC zanimivo bo ,če bodo šli paradirati pred đžamije in predvsem v islamske četrti oz. tja kjer je veliko muslimanov.

  Očitno je vdor islama sem tudi neke vrste nujno očiščenje,če želi EU preživeti,zanima me pa dialog pedrov in lezbijk z ortodoksnimi muslimani-mislim ,da bo zelo kratek in ploden.

  • Nova24TV Mod 1

   Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez
   žaljivih besed oz. besed s slabšalnim pomenom in s tem vzpostavljamo kulturni
   nivo komentiranja. #pedri

  • Resnica

   Se popolnoma strinjam…
   Tu je potrebno razlikovati, da istispolnim lahko priznamo svobodo, da so taki kot pač so… vendar vpliv uzakonjenja tega poseže v naše pravice, ker smo pač drugačni, po moje bolj naravni… da pa smo mi terorizirani s strani njih, se mi pa zdi popolnoma nesprejemljivo, totalno bolano…

 • xtc

  Smešna teorija je nekaj::::::::::::::::::::::::::::::..
  Istospolni ne pripljejo vrst do izumiranja.
  A ,da ne?
  Zamislite si ,da so vsi v neki naravni vrsti istospolni.
  Kaj sledi?
  Razcvet’
  Ne .
  Zaton.
  Mislim ,da so teorije vse bolj obskurne in čudaške ,da že mejijo na napotitev kam…..
  Vsem pa še enkrat v nauk;ČE bi NARAVA(ne ljudje)želela ,da se istospolni repruducirajo bi tudi poskrbela za to,ker očitno to ni v skladu z naravno logiko (ne RKC,ne z mano itd) TO NI MOŽN)O.IN tega si nisem izmislil ne jaz in ne RKC in NE ISLAM itd.To je realnost.

  Treba je biti realen itospolni so slepo črevo evolucije,pa naj kdo to dokaže ,da to ni res.So pa prisotni celo zgodovino,kar je druga resnica.In so ljudje,ki se jih ne sme preganjati zaradi tega.

  • m1nstrel88 .

   Narava je pač vedno imela svoje variacije in homoseksualnost je samo ena izmed njih in je prisotna skozi vso človeško zgodovino v več ali manj enakem odstotku, ki pa je vedno majhen….zato je treba pogledati dejstva, ne pa operirat z nekimi hipotetičnimi primeri “kaj bi bilo če bi bilo” Če bi imeli zaradi istospolnih izumreti, potem bi že zdavnaj, planet pa je celo prenaseljen! Zatrjevanje da bomo zaradi istospolnih izumrli je ravno tako absurdno kot če bi trdili, da bomo izumrli zaradi duhovniškega celibata !

   • Feriss.H

    Ok, očitno si variacija mlačnega bratca in logično zastopaš svojo stran. Res je, Homorektusi ste variabilna muha narave, a to ne pomeni da je zdaj treba tradicionalne vrednote družbe zamenjati z vašimi. Nikoli nisem imel nič proti Mavričnim, dokler niste dobesedno ponoreli s svojim “ponosom” in nam ga nabijate na vsakem koraku. Verjetno res ne bomo izumrli zaradi vas, bomo pa definitivno zaradi retardiranega Liberalizma.

    Rožice vam cvetijo, enako kot “beguncem”, zato ker vplivna Khazarska Mafija ali Internacionalno Ashkenazi Judovstvo, stoji za uničenjem Bele Rase in tradicionalne družbe. Rožice pa vam ne bodo več cvetele ko bo zavladala Sharia in boste kot razpihano cvetje leteli z najvišjih stolpnic, tako kot ISIS to že počne v svojem Kalifatu.

    Namesto da v svojem defektu uživate diskretno, zdaj norite in samo dodajate paro Libretardom, ki v svoji “prosvetljenosti” ne ločijo lastne riti od glave.

    • m1nstrel88 .

     Ne ti meni kaj sem jaz, ker me ne poznaš! Vsaj toliko dostojnosti si lahko privoščiš ! Če bi se za enakost pred zakonom istospolni morali boriti čisto sami, torej brez podpore drugih svobodomiselnih ljudi, potem ne bi nikoli nikjer nič dosegli. Zavzemati se za nekaj, kar se ti zdi prav, še ne pomeni takšne ali drugačne spolne identitete in če niti tega ne razumeš, potem je res hudo!…. “….a to ne pomeni da je zdaj treba tradicionalne vrednote družbe zamenjati z vašimi….” Tudi tukaj ne razumeš, da v bistvu ne gre za nobeno “zamenjavo” vrednot, pač pa kvečjemu za koeksistenco nekoliko različnih vrednostnih sistemov. V pluralni družbi je vprašanje vrednot večplastno….če temu ne bi bilo tako, potem verjetno niti večstrankarski sistem ne bi bil možen ampak bi spet podlegli totalitarizmu. S tradicionalnimi vrednotami ni nič narobe….kdo ti pa brani, da živiš v skladu s temi svojimi vrednotami? Če pa misliš, da jih lahko gladko odpihne tisti bogi procentek istospolnih, potem pa sam v te vrednote ne verjameš kaj dosti…..kot bi slon tulil, da ga bo pohodila mravlja !:)

     • Feriss.H

      Tvoje – “Če bi se za enakost pred zakonom istospolni morali boriti čisto sami, torej brez podpore drugih svobodomiselnih ljudi, potem ne bi nikoli nikjer nič dosegli” – je navadno sprenevedanje

      Homosi so pred zakoni bili v vsem enakopravni z ostalimi. Problem je nastopil ko so izsilili vrinjenje tam kjer jim že po zakonih narave ni mesto, seveda z pomočjo izdatne podpore mentalno dehidriranih množic, po hipijevsko neodpornih na liberalno kugo. Epidemija neodgovornega in lahkomiselnega liberalizma kaže katastrofalne rezultate tudi na področju “imigracije” v Evropo. Homoseksualizem in “horuk-imigracija” iz Tretjega Sveta sta sodobni Sodoma in Gomora za Evropske narode.

      Tvoje – “Zavzemati se za nekaj, kar se ti zdi prav…” – Saj v tem grmu tiči zajec “ZDI PRAV” – He, he, marsikomu se marsikaj ZDI prav, tudi budali se verjetno ZDI da ni budala. A se je pol čuditi da se Homosom zdi da je njihova mentalna deviacija normalna.

      Tvoje – “a to ne pomeni da je zdaj treba tradicionalne vrednote družbe zamenjati z…” – Pomeni prav to, Homeraj hoče vriniti svoje “vrednote”, ker so se kot pijavke prisesali na pojme ki striktno definirajo tradicionalno NORMALNO družino, namesto da bi si izbrali alternativne pojme za svojo skupnost, da ne omenjam še perverzne adopcije otrok.

      Dovolj je pogledati parade “ponosa” z grotesknimi “Homo-modnimi” muhami in arzenali Sado-mazohističnih pripomočkov ob razposajeni toplovodarski vulgarnosti. Ta izprijena sorta rektalnih častilcev bi rada prevzgajala otroke že v vrtcih, pisala nove učbenike, vsiljevala sebi prilagojene zakone in vsako nasprotovanje bi kazensko sankcionirali kot zločin iz Homofobnosti.

      Predlagatelji se motijo v enem, ne gre za Homofobijo, gre za Homo-Gnus ali Homognusijo, ki vsaj za enkrat kot taka ni kazensko determinirana.

      Tvoje – “V pluralni družbi je vprašanje vrednot večplastno” – Vrednote se ne da mesiti kot testo, so natančno definirane. Neumnost večplastnosti vrednot se je zarekla Jeb Bushu ko je bleknil kako Meksikanski ilegalci (med njimi mnogi kriminalci) rinejo v ZDA iz ljubezni.

      Tvoje – “večstrankarski sistem ne bi bil možen ampak bi spet podlegli totalitarizmu” – spet mešaš pojme, ker večstrankarstvo bi naj bilo Demokracija, (čeprav samo navidezna), medtem ko izprijena in gnusna seks-deviacija pelje v ordinarno Demo-Seracijo.

      Tvoje – “Če pa misliš, da jih lahko gladko odpihne tisti bogi procentek istospolnih…” – Procentek ali več, v Ameriki z agresivnim aktivizmom že dosega da se ljudi odpušča če se javno opredelijo proti Homoseksualnosti. Lep primer je nekdanji CEO Mozille ki je moral dati “odpoved” zaradi svoje podpore ne-izglasovanju zakona o Homo-“porokah”.

      Tvoje – “kot bi slon tulil, da ga bo pohodila mravlja” – Dvomim da je slon navdušen če po njemu gomazijo drekači.

     • m1nstrel88 .

      “….je navadno sprenevedanje ”
      Ne more biti sprenevedanje, ker je pač čisto logično dejstvo, da je samih istospolnih premalo, da bi lahko predstavljali tako močno silo v družbi, ki bi omogočala spremembe !

      “..Homosi so pred zakoni bili v vsem enakopravni z ostalimi. Problem je nastopil ko so izsilili vrinjenje tam kjer jim že po zakonih narave ni mesto.”
      Kot posamezniki- DA…kot pari NE ! Sicer pa živimo po zakonih, ki si jih pišemo v družbi….narava ni zakonodajalec ! Narava je pač danost, ki sicer ima svoje zakonitosti, vendar pa človeku ničesar ne predpisuje ! Ja, saj vem, sedaj boš vprašal ali dva moška ali dve ženski medsebojno lahko spočneta otroka….seveda ne….lahko pa zanj skrbita in ga vzgajata tako kot katerikoli drugi skrbniki ali pa posvojitelji . Ja, saj vem da je hudo…je pa že Einstein rekel da je laže razbiti atom kot pa predsodek !

      “..Homeraj hoče vriniti svoje “vrednote”,
      Ravno tukaj se v bistvu motiš….s tem ko se istospolni zavzemajo za poroko se v bistvu zavzemajo za nekaj zelo tradicionalnega…nič revolucionarnega ni pri tem….v bistvu je ravno obratno….ne vsiljujejo svojih vrednot, pač pa sami prevzemajo vrednote iz sfere tradicionalnega, s tem pa institut zakonske zveze kvečjemu utrjujejo, ne pa rušijo. To je zelo dobro razumel britanski premier David Cameron, ko je izjavil, da podpira istospolne poroke ravno zaradi tega, ker je konservativec….ampak seveda razumem, da je trdim bučam to težko doumljivo !

      “Dovolj je pogledati parade “ponosa” …”
      Pri nas vsega tega kar opisuješ ne boš videl, pa še marsikje drugje ne, ima pa marsikje po svetu parada karnevalski značaj in tam pač lahko vidiš marsikaj, ampak ta “ekscentričnost” še zdaleč ni samo domena homoseksualcev….Znameniti Berlinski “Love Parade” je v bistvu parada heteroseksualcev in tudi tam lahko vidiš marsikaj, kar ti bo kot dežurnemu moralistu dvigovalo želodec…..konec koncev pa kaj je narobe s tem če se ljudje zabavajo ?…sploh pa ker ti jih ni treba gledat….te nihče ne sili !:)

      “..Vrednote se ne da mesiti kot testo, so natančno definirane..”
      Če si ti predstavljaš, da imaš monopol nad vrednotami ali pa da so samo tiste tvoje “prave” potem to seveda zate drži, drugače pa nikakor ne !

      “..spet mešaš pojme, ker večstrankarstvo bi naj bilo Demokracija,..”
      Že, že….ampak ali se različne stranke ne ustanavljajo ravno okrog nekega vrednostnega sistema ?

      “..v Ameriki z agresivnim aktivizmom…….”
      Ah, v Ameriki…..Amerika je itak po svoje usekana na vseh možnih koncih in krajih !:)

      “… Dvomim da je slon navdušen če po njemu gomazijo drekači….”

      Problem je v tem, ker si ta slon umišlja, da po njem nekaj gomazi !:)

     • Feriss.H

      OK, tole je napredek, končno argumentiran odgovor, ne glede na kvaliteto argumentov. Pa pojdimo lepo po vrsti –

      Tvoje – “da je samih istospolnih premalo, da bi lahko predstavljali tako močno silo v družbi, ki bi omogočala spremembe” – Vic je v temu da jih je zadosti, v ali ob vrhovih oblasti. Spomnimo se samo pri nas tistega, zdaj že legendarnega pasjejebca, in tudi takih je kar nekaj. Nekaj let nazaj je zaokrožila zanimiva lista kdo vse je toplovodar med vplivnimi. Enako je z Banksterji na pr, ni jih veliko v primerjavi z nami ostalimi, a buzorirajo praktično celo planeto.

      Tvoje – “Kot posamezniki- DA…kot pari NE” – Tudi kot pari ali kvadrari ali sekstari ali kar koli že, bi lahko bili enakopravni, brez odpora nas tradicionalistov, če bi izbrali drugo formo in ime za svojo parsko skupnost, ker izključno v temu je problem. Dal ti bom primer, beseda poroka označuje skupnost moškega in ženske ki z otroci, predvsem lastnimi, ustvarita družino. Beseda kruh na pr označuje to kar kruh je – hrana, in beseda drek označuje to kar drek je – smrdeči odpad iz naših teles. Če primerjam zdaj to z Homo-“poroko”, je kot da bi drek besedno enačili z kruhom. Dober tek!

      Tvoje – “Narava je pač danost, ki sicer ima svoje zakonitosti, vendar pa človeku ničesar ne predpisuje” – Predpisuje res ne, ker bi ljudje naj bili razumska bitja ki znajo ločiti naravno od nenaravnega. Dal ti bom spet primer – Naravno pridelana hrana in umetno obdelana!

      Tvoje – “sedaj boš vprašal ali dva moška ali dve ženski medsebojno lahko spočneta otroka” – Ma ni samo v spočetju problem, tudi heteroseksualni par lahko posvoji otroka, a tak otrok bo odraščal v normalnem okolju, kar pa Homo-okolje ni. Spet ti bom dal primer – Naredimo anketo in vprašajmo obstoječe in bodoče starše, če jim je čisto vseeno ali so ali če bodo njihovi otroci Homo-lezbosi? Ugibaj odgovor. Če jim je vseeno potem je Homeraj v redu zadeva, če pa ne, potem pa mora biti nekaj hudo narobe z Homerji in Lezbarkami.

      Tvoje – “s tem ko se istospolni zavzemajo za poroko se v bistvu zavzemajo za nekaj zelo tradicionalnega” – A si resnično resen s tole trditvijo? Od kdaj se “progresivno” enači z tradicionalnim?

      Tvoje – “s tem pa institut zakonske zveze kvečjemu utrjujejo, ne pa rušijo” – Ne samo da ga rušijo, iznakazijo ga, kot da bi drek mazali na kruh.

      Tvoje – “To je zelo dobro razumel britanski premier David Cameron, ko je izjavil, da podpira istospolne poroke ravno zaradi tega, ker je konservativec” – HA , HA, ta pravega si najdu za referenco. Ta človek je itak v primežu Khazarske Mafije iz London City-a ki strastno promovira Homoseksualizem med Goyim-i (ne pa med svojimi) in obkrožen je z Pederasti vseh vrst, od raznih asistentov do vrhov Lordovske zbornice in sodstva. A se spomniš mogoče pederastične afere iz šestdesetih, znane kot “Cambridge Spy Ring” ali “Cambridge Five” – Toplovodarski dvojni agentje…

      Tvoje – “ampak seveda razumem, da je trdim bučam to težko doumljivo” – Predvsem čigavim in kako trdim

      Tale tvoja primerjava Parade Ponosa z Berlinsko Love Parade je malce deplasirana, kot da bi rekel – Pedrosimosi in Heteroboysi imajo batine in jajca oboji. Ja res je, razlikica je edini v temu kam in komu jih kdo poriva. Še Hetero Anal-sex je ogaben, a jebi ga, tega ne mislim komentirati.

      Tvoje – “Če si ti predstavljaš, da imaš monopol nad vrednotami ali pa da so samo tiste tvoje “prave” – Hopla, kam streljaš, kdo je rekel da so to samo moje vrednote? Evo, postregel ti bom spet z primerom – Ne vem če si Homo, ampak recimo da si samo Liberal, kakšne starše si imel? A sta bila Homo ali Hetero in ali bi raje da sta bila Homo. Jaz si ne morem predstavljati da bi namesto mojih staršev, čeprav sta bila kot pes in mačka, imel dva strička ki se štepata v zadnjico. FUJ!

      Tvoje – “Ah, v Ameriki…..Amerika je itak po svoje usekana na vseh možnih koncih in krajih” – Jap, problemček je edino v tem da kar tam naserjejo, vse pošljejo k nam, in Evropa papca ves ta drek. Da pa ne užali pošiljatelja, milo zaprosijo za še eno porcijo, kar tako, namesto posladka.

      Tvoje – “Problem je v tem, ker si ta slon umišlja, da po njem nekaj gomazi” – HA, HA, ti si optimist komik. Prav, greva v zoološki vrt in poskusi plaziti-gomazeti po slonu, pa bomo videli kako si on to umišlja.

     • m1nstrel88 .

      “….Vic je v temu da jih je zadosti, v ali ob vrhovih oblasti….”
      Če ti to veš…mi jih lahko našteješ? Tisti pasjejebec pa z njimi nima nobene zveze…je bil v hetero razmerju…pa ne mislim enačiti pasjejebstva s heteroseksualnostjo, kot tudi ni razloga, da bi ga enačil s homoseksualnostjo !

     • m1nstrel88 .

      “….Vic je v temu da jih je zadosti, v ali ob vrhovih oblasti….”
      Če ti to veš…mi jih lahko našteješ? Tisti pasjejebec pa z njimi nima nobene zveze…je bil v hetero razmerju…pa ne mislim enačiti pasjejebstva s heteroseksualnostjo, kot tudi ni razloga, da bi ga enačil s homoseksualnostjo !

      “…če bi izbrali drugo formo in ime za svojo parsko skupnost, ker izključno v temu je problem….”
      So jo že izbrali v propadlem družinskem zakoniku (partnerska skupnost), ki med drugim tudi ni dopuščal posvojitev, pa je bil še vedno problem !

      “Dal ti bom primer, beseda poroka označuje skupnost moškega in ženske ki z otroci, predvsem lastnimi, ustvarita družino.”
      To enostavno ni res !! Definicija, ki jo podajaš je preširoka, ker imeti otroke pač ni pogoj za poroko….poročijo se lahko tudi tisti, ki sploh ne želijo imet otrok, ali pa tisti, ki jih ne morejo imeti, vključno z zelo starimi osebami za katere je jasno, da ne bodo imeli otrok !
      “….Če primerjam zdaj to z Homo-“poroko”, je kot da bi drek besedno enačili z kruhom. Dober tek!
      Zelo “kvaliteten” argument!:)

      ” A si resnično resen s tole trditvijo? Od kdaj se “progresivno” enači z tradicionalnim?”
      Mislim smrtno resno…nič posebej progresivnega ne vidim v tem ampak kvečjemu samo še bolj čvrsto zategovanje v spone tradicionalnosti ! Progresivnost je tukaj samo navidezna , oz. jo vidijo samo tisti, ki dajo več na formo kot na vsebino !

      “… Ta človek je itak v primežu Khazarske Mafije…”
      Se opravičujem ampak na razne teorije zarote ne dam kaj dosti !

      “Tale tvoja primerjava Parade Ponosa……”
      Ne gre toliko za primerjavo, kot pa za to da sem ti hotel povedati, da ekscentričnost ni nobena ekskluzivna domena homoseksualcev. Kam pa komu kdo kaj poriva, je pa pač zasebna stvar vsakega posameznika, kot tudi to kaj je nekomu ogabno in kaj ne !

      “….Hopla, kam streljaš, kdo je rekel da so to samo moje vrednote?..”
      Saj nisem Erlah…:)…dobro veš, da s tem nisem mislil samo na neke tvoje “striktno osebne” vrednote !:)

      “…kakšne starše si imel? A sta bila Homo ali Hetero …..”
      Ne vem če je to vprašanje sploh smiselno, saj imamo prav vsi že v izhodišču hetero starše (vsaj kar se tiče kombinacije starševskega spola) in jaz jih imam še vedno in sta oba ok. Če ima človek starše prisotne od začetka pa naprej in se z njimi razume, potem jih sigurno ne bi zamenjal za nobene druge starše, pa naj bojo hetero ali homo. Usmerjenost tukaj sploh ni pomembna, pomembna je kvaliteta odnosov !

      “Jap, problemček je edino v tem da kar tam naserjejo, vse pošljejo k nam, in Evropa papca ves ta drek.”
      Jah, no….ljudje pač svobodno izbirajo in papcajo kar jim paše. To lahko preprečiš samo s strogo diktaturo.Jaz si je naprimer ne želim…:)

      “…HA, HA, ti si optimist komik. Prav, greva v zoološki vrt in poskusi plaziti-gomazeti po slonu, pa bomo videli kako si on to umišlja…”

      Mimogrede…me veseli, da sem te malo nasmejal, ampak jaz sem mislil tistega slona, ki si res nekaj umišlja in ne tistega, ki ga bova midva obiskala v zoološkem vrtu..:)^^

     • Feriss.H

      “Če ti to veš…mi jih lahko našteješ” – z veseljem – tu imaš link – http://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/350-zgolj-za-medklic-in-za-dokaz-kompatibilnosti-z-naim-seznamom-udbovcev

      “So jo že izbrali v propadlem družinskem zakoniku (partnerska skupnost), ki med drugim tudi ni dopuščal posvojitev, pa je bil še vedno problem” – Pa bi vztrajali pri temu! A ni zanimivo, tam je kao bil problem, brez problema pa so nato dosegli z “poroko” ??

      “poročijo se lahko tudi tisti, ki sploh ne želijo imet otrok, ali pa tisti, ki jih ne morejo imeti, vključno z zelo starimi osebami za katere je jasno, da ne bodo imeli otrok…”

      Smisel poroke je kot sem navedel – družina, ostalo so samo variacije. Tako je bilo vedno in družina kot sam veš je bila osnova civilizacije in se raje nehaj sprenevedat na to temo, seveda pod pogojem da nisi Homo.

      “kot da bi drek besedno enačili z kruhom” – Zelo “kvaliteten” argument!” – Dejansko edini primeren!

      “ekscentričnost ni nobena ekskluzivna domena homoseksualcev” – seveda ne, samo Homosi so edini ki iz tega hočejo narediti uradno kulturo

      “Če ima človek starše prisotne od začetka pa naprej in se z njimi razume, potem jih sigurno ne bi zamenjal za nobene druge starše” – A ti ne razumeš kar sem napisal ali pa površno bereš. Ni bilo vprašanje ali Pedro ima rad starše, ampak ali so STARŠI NAVDUŠENI NAD SINOM PEDERČKOM, kapiš zdaj?

      “ljudje pač svobodno izbirajo in papcajo kar jim paše” – Ni rečeno, večino Washingtonskega dreka Evropa popapca ker mora. Če ti bom nastavil pištolo na glavo in ti dal do znanja da bom zares sprožil, boš papal, tudi če ti ne paše!

      “strogo diktaturo. Jaz si je na primer ne želim” – V tem je prednost ZDRAVE vojaške diktature, ne meni se za želje, sploh pa ne za želje tople bratovščine. Pravilno naravnana diktatura je lahko kot zdravilni klistir, izpere vse zaostale fekalije.

      By the way, zaupaj mi če si gej? Če si, ni problem, problem je če si Libretard.

      Namreč, jaz nimam nič proti civiliziranim gejem, celo poznal sem dva ali tri, in šele naknadno sem ugotovil da so. Ne prenesem pa “RAZPOSAJENE PEDERČINE” ki bi zdaj v svojem zmagovitem navdušenju najraje popederčili kar vse okoli sebe.

      Če bodo “begunci” uspeli Islamizirati Evropo bo zmagovito pederslavje razpederčeno preden boš rekel britva. ISIS ima najraje visoke stolpnice za ta namen.

     • m1nstrel88 .

      “…tu imaš link..”
      Sicer hvala za link, je pa še vedno vprašanje koliko so vse te navedbe
      v članku verodostojne.

      “… Pa bi vztrajali pri temu! A ni zanimivo, tam je kao bil problem, brez
      problema pa so nato dosegli z “poroko” ??..”
      Sedaj pa res ne vem ali ne razumeš kaj sem hotel povedati
      ali pa se kratkomalo sprenevedaš ?! Ti si rekel, da je zate
      problem IZKLJUČNO v tem, ker niso izbrali drugačne forme oz. imena za svojo skupnost. Jaz pa sem ti odgovoril, da so to storili v prejšnjem DZ, ki je padel na referendumu ! Si takrat glasoval ZA??

      “..Smisel poroke je kot sem navedel – družina..”
      Eno je to kaj je za nekoga smisel, drugo pa so dejstva…..in dejstvo je,
      da otroci niso pogoj za poroko !

      “… seveda ne, samo Homosi so edini ki iz tega hočejo narediti uradno
      kulturo….”
      Uradno kulturo?…popolnoma neutemeljena trditev !

      “…Ni bilo vprašanje ali Pedro ima rad starše, ampak ali so STARŠI NAVDUŠENI NAD SINOM PEDERČKOM…”
      Odvisno od staršev……sicer pa sem mnenja, da bi vsaki kolikortoliko normalni starši morali v svojem sinu videti najprej predvsem svojega sina, ne pa pedrčka. Sicer je pa itak lahko še tisoč razlogov, da starši so ali pa niso navdušeni nad svojom otrokom. So bili tvoji navdušeni nad tabo? ^^

      “….Ni rečeno, večino Washingtonskega dreka Evropa popapca ker mora…”
      Kaj pa če je to kar domači – evropski “drek” (po tvoje) saj je Evropa
      na tem področju veliko bolj prosvetljena od Amerike ?

      “… V tem je prednost ZDRAVE vojaške diktature, ne meni se za želje, sploh pa ne za želje tople bratovščine. Pravilno naravnana diktatura je
      lahko kot zdravilni klistir, izpere vse zaostale fekalije…”
      Ja… smo to že vse videli v ne tako davni človeški zgodovini….npr. holokavst in vse take “zdrave prednosti ” !

      “….By the way, zaupaj mi če si gej? Če si, ni problem, problem je če si Libretard….”
      Tukaj si pa kar malce zavozil….kdo pa si ti, da se ti bom jaz zaupal?
      Jaz sem tukaj da debatiram in polemiziram ne pa da se zaupam
      nekomu, ki ga niti ne poznam ! Ampak ok…nisem ne eno ne drugo, če
      predpostavljam, da pod “libretard” smatraš liberalca !? Sploh sem
      človek, ki se ne mara pokrivati z etiketami, se klasificirati na leve in desne, belorumene in rdeče ipd….je pa res da mi je razsvetljenska svobodomiselnost veliko bliže kot pa zategnjeno nazadnjaštvo…..no, sedaj pa imava problem, a? ^^

      “… Ne prenesem pa “RAZPOSAJENE PEDERČINE” ki bi zdaj v svojem zmagovitem navdušenju najraje popederčili kar vse okoli sebe…..”
      Ahaa…česa se bojiš?….da bi te kdo popederčil?….nisi siguren sam vase?….Brez zamere, ampak meni to diši po zaklozetiranem slučaju.^^

      “…Če bodo “begunci” uspeli Islamizirati Evropo bo zmagovito pederslavje razpederčeno preden boš rekel britva. ISIS ima najraje
      visoke stolpnice za ta namen…..”
      Ja in?… Kakšne namene imajo pa za kristjane ?

 • m1nstrel88 .

  Ja, sej…čisto tipično…vzeti neke primere iz Massachusetsa in potem to posplošit v stilu, češ poglejte povsod bo to tako. Ne vem zakaj ni tako v Skandinaviji in drugih zahodno / severno evropskih državah ali pa tudi drugih ameriških državah?! Najlažje je posploševati !

 • Marko D

  Že nekaj let živim v ZDA v zvezni državi kjer so istospolne poroke dovoljene imam sodelavce in šefico, ki so gay ali lezbijke, gay parada se fura vsako leto… In so enako brezveni kot vsi ostali..
  Nobenega ne ogrožajo (itak vsaka skupnost ima par čudakov, tudi različnospolni)
  Če ti mora obrazec povedat/potrdit, da si oče ali mama pa itak rabiš psihiatra…

  Lep pozdrav iz ZDA, upam, da se slovenija pridruži civiliziranim državam (da me ne bo sram rečt z kje prihajam)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!