[FOTO] Odločen glas žensk: Naš cilj je ohranitev prave slovenske tradicionalne družine

(Foto: SDS)

Na 7. kongresu Ženskega odbora SDS je bila za novo predsednico izvoljena Nada Brinovšek, poslanka državnega zbora, iz Mozirja. Nada Brinovšek je kot kandidatka za predsednico Ženskega odbora SDS v predstavitvi na kongresu dejala, da prihaja iz Zgornje Savinjske doline, ki je zanjo najlepši del Slovenije. Poudarila je, da je specialistka javne uprave, vendar, kot pravi, je njena največja diploma v življenju to, da je vzgojila sina in “ga usmerila na pravo pot, da spoštuje tradicionalno družino, je domoljub in živi po načelih”.

Nada Brinovšek je zelo ponosna, da je članica Slovenske demokratske stranke (SDS) že več kot 20 let. Preden je postala poslanka Državnega zbora RS je delala kot direktorica občinske uprave v Mozirju.  “Na to obdobje imam zelo lepe spomine, veliko sem se v tistem času naučila in imela sem priložnost spoznati ljudi tako v dobrem kot tudi v slabem,” je dejala.

Navdih je mogoče iskati tudi v filmih
“Takrat, ko sem bila še direktorica, sem velikokrat pomislila na besede slavne igralke Meryl Streep v filmu Najini mostovi, ki je rekla: Imela sem sanje, niso se uresničile, ampak vesela sem, da sem te sanje imela. Ampak te moje sanje so se leta 2014, ko sem prvič kandidirala za poslanko v državnem zboru in bila tudi izvoljena, uresničile,”
 je dejala Nada Brinovšek in dodala, da je ponosna, da je postala poslanka SDS. V državnem zboru deluje v odborih za finance, za notranje zadeve, za izobraževanje in za zdravstvo, v katerem deluje najbolj požrtvovalno, saj so razmere kritične.

Alenka Jeraj, generalna sekretarka SDS in nekdanja predsednica Ženskega odbora SDS (foto: SDS).

“Ko sem postala poslanka, sem mislila: Nada, to je to, uresničile so se ti sanje,” se spominja, pred nekaj časa pa jo je Alenka Jeraj vprašala, če bi postala predsednica Ženskega odbora SDS. Po večkratnih srečanjih in pogovorih se je odločila, da bo sprejela ponujeni izziv: “Računam na Alenkino pomoč in pomoč kolegic v Izvršilnem odboru in pomoč vseh kolegic tukaj v dvorani.”

Nada Brinovšek, poslanka SDS in nova predsednica Ženskega odbora SDS (foto: SDS).

Svoj predstavitveni nagovor je Nada Brinovšek zaključila z mislijo iz podarjene knjige, ki pravi tako: “Imela sem sanje, ampak Bog želi od mene še nekaj več.” Po izvolitvi je nova predsednica Ženskega odbora (ŽO) SDS Nada Brinovšek, ki je prejela soglasno podporo delegatk, izrazila globoko zahvalo za izkazano podporo. “Ne bom vas razočarala, sem trmasta pri svojem delu in upam, da mi bo tudi z vašo pomočjo na tej funkciji uspelo,” je dejala in iskreno čestitala tudi vsem ostalim izvoljenim na kongresu.

Poslanki v Evropskem parlamentu Patricija Šulin in Romana Tomc (foto: SDS).

Nada Brinovšek se je ponovno spomnila srečanja žensk v Podravski regiji pred tednom dni. “Ko sem poslušala to pridigo, sem mislila, pa saj to pridiga o našem programu. Gospod župnik je poudaril tradicionalno družino, varnost otrok, božanskost in zmagoslavje,” je povzela župnikove besede pri sveti maši, ki so nanjo naredile poseben vtis. “Naš cilj je, da delamo na tem, da se ohrani prava slovenska tradicionalna družina. Da ohranimo te naše vrednote, našo kulturo, naš jezik in da bomo še dolgo peli te naše slovenske pesmi,” je izpostavila nova predsednica ŽO in dodala, da se bodo še naprej trudile za ženske pravice in pravice otrok. “Naši otroci ali pa vnuki se morajo počutiti v krogu družine varni. Vedeti morajo kdo je oče, kakšne so njegove lastnosti. Kdo je mama, da najdejo pri njej toplino in zavetje. Da ne bomo čez leto ali dve poslušali oseba ali pa starš 1 in starš 2.”

Eva Irgl, predsednica Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti. (foto: SDS).

Ob omenjanju božanskosti je Nada Brinovšek dejala, da je vsaka izmed žensk v življenju morala nekaj popuščati in odpuščati, se morala velikokrat opravičiti ali pa velikokrat je prav, da izrečejo čudežno besedo hvala. “Verjamem, da se je vsaka ob tem, ko je odpustila, se zahvalila ali pa rekla oprosti, počutila božansko.” Ob koncu je nova predsednica strnila ključni cilj in način delovanja Ženskega odbora SDS v prihodnje: “Če bomo delale na tem, da se bo ohranila prava slovenska družina, če bomo skrbele za varnost, da se bodo naši otroci počutili v krogu naših družin varne, če bomo znale odpuščati, se zahvaliti, verjemite, da bomo izšle po štirih letih tega mandata in se počutile kot zmagovalke.”

J.F.

 • lauraas

  Tako, ne pa po vzgledu Švedske.

 • Hun

  prvi pogoj, da si izborimo delo v javni upravi pred levicarsko feministicnimi zenskami…

 • Olga

  Ste upanje Sloveniji in svetu, ki pada s tečajev!

 • SloBoySMC

  Irglca s tem šalom zgleda kar foxy hi hi

  • tarantela

   Lasuljo ma pa u redu!

 • SloBoySMC

  Kaj točn to pomen naučit sina da spoštuje tradicionalno družino? Da gre s sekirco pa razfuka medveda za obrambo bejbe in frocov? no… :)

  • radames

   No?????

   • SloBoySMC

    Ja je mau weird sam pa tud fancy :D

 • janez55

  Živel AFŽ s tovarišico Nado na čelu!

  • herman

   Ja, ampak ta ne bo več dolgo v stranki, ker citira Meryl Streep, ki je grdo govorila o Trumpu.

 • Komisar Petrovc

  Za večjo učinkovitost bi jaz predlagal tem ženskam da se organizirajo v trojke. Ena naj bo pristojna za propagando, ena za politično izgradnjo ena pa za obveščevalno delo. Vezo z drugo trojko drži samo ena in to najbolj zanesljiva oseba. Tako se bomo izognili Kučanovim medijem. Ta oblika se je v času naše ljudske revolucije pardon našega veličastnega boja za naš narod izkazala za uspešno. Verjetno bi se tudi danes. Če hočete še moje usluge se lahko v SDS dogovorimo za sodelovanje. Samo hočem pa vodilno mesto. delo bom opravljal vestno, kot se za vojaka spodobi.

  • indijanka

   Si ti prepričan, da lahko obvladaš tri ženske hkrati, da o nadaljnjem mreženju sploh ne govorim?

   • Peter

    Nicki izpisani s sivo so nicki enega in istega provokatorčka.
    Nasedanje ni priporočljivo, no.

    • Komisar Petrovc

     @disqus_tlHdfP70KE:disqus Ne mi zavajaj žensk vendar. Jaz nimam nič z drugimi sivimi nicki.

     @indijanka:disqus Naš NOB in israel army dokazujeta da je to možno. Vendar mora pa biti sposoben oficir.

    • indijanka

     Hvala.

  • tarantela

   Hvala z dobro voljo! Danes je malo zoprn dan, Ti pa si poskrbel za veselje!!!

 • tarantela

  No, mogoče bi bile pa ženske bolj uspešne, vsaj zajedljive niso, če odštejem Baš-evo.

  • karlina

   No, danes se pa strinjam s tabo, si me pozitivno presenetila, zato ti dajem v poslušanje in vsem drugim, to čudovito SLOVENSKO PESEM-POSLUŠAJTE BESEDILO !!!!
   https://www.youtube.com/watch?v=Z7XlOKJ9mGI

   • Peter

    A pol misliš, da se jo splača odblokerat? Ah, ena lastovka…

 • Peter

  Oho, očitno je to članek, ki gre danes našim blokeranim luzerjem najbolj na jetra, hihihi, no.
  Tov Murgel pa une k je igrala kurbo pa niste puvable, de?

 • radames

  “Naš cilj je ohranitev prave slovenske tradicionalne družine”

  Kako je naš svet pokvarjen, iztirjen, degeneriran, pove ravno ta stavek. Govoriti je treba o nečem, kar je povsem samoumevno!!!! Kot da bi govorili, da mora človek delati. Kar je za normalnega samoumevno, pa čeprav je v službi samo zato, da dobi plačo in to mu pomaga preživeti. Tudi družina pomaga narodu preživeti. Brez družin ni naroda, obstoj “moderne” degenerirane družine pa pomeni narodovo počasno smrt

  • karlina

   Se strinjam, vendar s pripombo, da je najslabše v drzavah , ki so imele, oz. še vedno imajo, kot Slovenija-70 let komunizem, ki je , kot vidimo vsak dan bolj nesramen, poguben, nevaren. Komunistom nikoli in nikdar ni bila vazna druzina, nikoli. Kako so , oz. niso vzgajali svojih otrok vsak dan vidimo pri njihovih otrocih, predvsem v politiki in na vseh vodstvenih in vodilnih mestih-nula od človeka, čista nula. Zame najhujši primerek je Kopačka, ki si ne zasluzi besede zenska, še manj pa mati.

 • Janez

  Že po govorici preko TV3 !
  Se mi je zdelo, da je ga Brinovec – iz Mozirja !
  Tiste savinjske kraje kar doobro poznam – lepi so !
  In vem, da so zgornjisavinjčani zelo ok in družinski ljudje – v večini !

  V Mozirju mislim da že deluje obnovljeno katoliško kulturno-telovadno društvo Orel. Orli so bili že med vojnama zelo močni v Mozirju in drugod po vsej Sloveniji !
  O tem sem pisal že leto dni nazaj !

  Ustanovitelj Orlov je bil dr. J.E. Krek : osnovni člani !
  pa so bili uveljavljeni družinski moški in ženske ( Orlice ) iz okolja !
  Poleg telesne vzgoje so bili Orli namenjeni predsm družabnosti, kulturi in privzgoji družinskega čuta – pri mladih fantih in dekletih. Na resni verski osnovi seveda !

  Po 2. vojni so bili prepovedani !
  Vsekakor bi bilo Orle smotrno obnoviti !
  – saj so eden najbolj pozitivnih delov naše slo polpretekle zgodovine !
  Če bi po Sloveniji delovalo 100, 200 društev Orli – bi šlo Sloveniji dosti bolje ! L.r.

  P.s. najbolje bi bilo ustanoviti iniciativni iodbor za obnovitev Orlov: vedno so bili v vodstvu nekega društva: lokalni župnik, splošno priznani, tudi premožnejši lokalni družinski očetje in matere ter mladina.
  G. A. Primcu sem besedila in note pesmi, himn Orlov dal – dve leti nazaj. L.R. Janez Komenda

  P.s. Te pesmi se dobi v glasbenem oddelku NUK.

  • Olga

   Odličen predlog!

   • Janez

    Ja !?
    Me veseli, da se Vam zdi moj predlog dober !
    O !
    Oživitvi Orlov sem pisal že leto, dve nazaj !

    Jaz sem zdaj drugo leto v penziji – kake večje vloge ne z-morem imeti !
    Razen – dati pobudo !

    Zlahka oz s precej vložka dela in truda – jo pa realizirajo mlajši katoliški intelektualci, agilni župniki podobni npr. G. Turineku !
    Ljudje srednje generacije kot je enkratnni g. Aleš Primc, g. Donko itd.

    V Komendi so imeli društvo Orli že leta 1910 !
    Moj stari oče, zelo dober in gospodarsko sposoben večji kmet in obrtnik – imel je 6 otrok !
    Je bil eden od nosilnih članov Orlov v Komendi.
    Iz lastnega denarja in z lastnim delom !
    si leta 1938 postavili še vedno lepi Kmečki dom v Komendi !
    To je kar velika in lepa stavba, kjer je zdaj Občina.
    Prispevali so svoj lastni denar Orli tudi za izgradnjo Plečnikovega stadiona v LJ.

    Oživitve Orlov !
    bi bil jaz osebno zelo vesel; hitro bi se razvili v okoljih !
    kjer je verska in kmeč !
    ko obrtniška tradicija zelo živa :
    Komenda, Kamnik, Savinsko in drugod ! L.r. vztrajnik Janez Komenda in lepe pozdrave

    • Janez

     O slo Orlih !
     veliko oz. vse glavne stvari ve tudi enkratni g. A. Primc !
     s katerim sem se o stvari že pogovarja cca 2 leti nazaj
     in mu dal note pesmi in himn starih Orlov !

     Ki bi jih bilo dobro na posodobljen način spet oživiti !
     100, 200 društev Orli bi zelo povezalo in versko kulturno ter narodno oživilo našo Slovenijo !
     In nas Slovencev seveda !
     Da o tem,
     da bi bili aktivni v teh drruštvih tudi zaneslljiva volilna baza domoljubnih strank !
     Da o tem – niti ne pišem.
     Orli so bili tudi gospodarsko-izobraževalno društvo s predavanji o podeželskih obrteh, itd
     – tudi za socialno in medsebojno pomoč.
     Pa seveda: družabnost, petje, telovadba itd.
     Jaz osebno !
     Pobudo in sugestij !
     Za dobro delovanje Orlov lahko – dosti in rad -dam !
     20 let nazaj sem ustanovil in vodil gorenjsko Ajdo ( za pridelavo brez kemije ).
     Sicer pa !
     Sem bil 40 let priznano ok knjižničar – tako, da imam izkušenj? Precej ! L.r.Janez Komenda

     P.s. idejo o oživitvi Orlov mora predelati poseben Iniciativni odbor !
     V katerem naj bo tudi dovolj agilnih župnikov in žensk, zavzetih za družine, lepo, versko vzgojo otrok !
     V društvu mora biti tudi prijetno: zato glasba, ples, petje – morajo bit !
     Pa rekreativna telovadba. Društva Orel so bila tudi npr. V Rakeku – in tem delu RSlo.
     Pa letni shodi, parade, nastopi.
     Argentina
     – ima tak domoljubni folklorni festival vsako leto v Cosquinu … zelolepa stvar ,
     – Mehika pa t.i. Guelagetzo v Oxaci – vsako leto – s prikazi plesov, oblačil, obrti
     Te !
     zelo lepe stvari in tudi o Orlih se precej dobi na internetu ustreznih besed v Google okence

     • Janez

      Popravek: kraj v južni Mehiki, kjer poteka vsakoletni folklorni festival Guelagetza ,
      se imenuje OAXACA (IZG. VAHAKA ) ta tudi donosni ne le lepi festival ter Cosquin v Argentini !
      – navajam kot zelo le pozitiven vzor, uspešen, , zelo obiskan itd. način gojenja domoljubja, plesov, petja, prikaz običajev, blačil, prodaja obrtnih izdelkov, folkklornih oblačil itd

   • Janez

    Vaš odziv me veseli !
    Jaz se tu nič ne ” skrivam” – vidite me lahko na shodu Odbora 2014, 10.11.2016 – kjer sem na kratko govoril o sedanjih
    – SODNIH TAKSAH ( za župnikom g. Turinekom –
    – srečajva se na shodu Odbora 2014 – pa Vam dam moj e- mail in gsm št. )
    – kako leto nazaj pa o ZAMOLČEVANI REALNI ZGODOVINI IN DEJSTVIH IZ ZELO PROBLEMATIČNE MEDVOJNE SLO KPS.!
    Lepe pozdrave Janez K oz. Janez Komenda

 • Peter

  Pa ko smo že pr frizurah, nej en Evi pove, d bi bla precej bl fest, č bi si tiste kraužlne mejhn postrigla pa nardila eno frizuro iz nih, res.

  Pa nism Mič al kva je že un, no…

  Sej vem, d bo rubec reku, d rad čmrle iše tm med lasmi, no, ampak, no…

  • RATATA

   Pojma nimaš! Ti pa že nis eSDeeSuc!
   A naj ma tako frizuro, da joumo z ludomilo zamenval?

 • Zaskrbljen

  Tole je pa neprecenljivo. Zenske, ki imajo glas, spregovorijo o lepotah stedilnika in sadisticnega moza + steklenice.

 • Marija

  Samo čestitke in veliko uspeha pri delu za našo domovino

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!