Janša o brexitu: ”Razmišljati bi morali o ponovni uvedbi splošne vojaške obveznosti”

Foto: Nova24tv

”Takojšnja posledica izida glasovanja je krepitev vpliva Ruske federacije na vzhodu. Kaj to pomeni zgolj za Ukrajino, je jasno vsem,” je Brexit komentiral Janez Janša. Poudaril je, da obstajajo trije scenariji, ki se lahko zgodijo v prihodnosti, Slovenija pa se mora nanje začeti pripravljati že danes. 

Predsednik največje opozicijske stranke je poudaril, da smo prvič priča zgodovinskemu trenutku Evropske unije, ki pomeni korak nazaj, ter da gre za najresnejšo krizo EU od njenega nastanka. Iz Evropske unije želi izstopiti ena izmed članic, in to ne katerakoli, pač pa ena njenih najpomembnejših članic. ”Ta odločitev vnaša nestabilnost v celotno območje Evrope,” je dejal Janez Janša.

”Ta odločitev bo povzročila mnoge težave pri izvajanju tekočih politik EU,” je dejal Janša, pri čemer je kot primer navedel nerešeno situacijo Grčije, migrantsko krizo in druge nerešene krize. ”Kar pa je za nas najpomembnejše, je pomembno dejstvo, da v takšni situaciji politika širitve postane ničelna opcija oziroma ostane v senci, kar bo dodatno destabiliziralo nekatere države zahodnega Balkana in vzhodne Evrope,” je pojasnil Janša.

”Slovenija se mora vprašati, koliko je tudi sama – s svojo neodločno politiko pri branjenju schengenske meje – vplivala na rezultat glasovanja v Veliki Britaniji,” je dejal Janez Janša.

Tri opcije, trije možni scenariji za Slovenijo
Kot je na novinarski konferenci dejal Janša, obstajajo tri možne dolgoročne posledice brexita. Prva možnost je optimistična, pri kateri bi 27 držav obstalo skupaj brez nadaljnjih destabilizacij, ampak na reformirani osnovi. ”Ta reformirana osnova je možna le, če se priznajo napake za nastalo situacijo tudi na bruseljski strani,” je dejal Janša.

Druga možnost je, da se Evropska unija skrči na evroobmočje. ”Hvala bogu je Slovenija od leta 2007 del tega evroobmočja,” je dejal Janša in dodal, da zaradi tega to ni najhujši možni scenarij, a po mnenju SDS dolgoročno ni najbolj vzdržen. Evropska unija namreč ni bila ustanovljena le zaradi evra, pač pa tudi zaradi zagotavljanja miru.

Tretji scenarij je najbolj negativen, in sicer je opcija, da Evropska unija razpade na nekatere glavne države s svojimi sateliti. To pa bi bil za Slovenijo po mnenju Janše najslabši možni scenarij.

Slovenija bi morala po mnenju SDS okrepiti sodelovanje z državami srednje Evrope – predvsem z državami Višegrajske skupine ter Avstrijo in Hrvaško.

Še bolj bo trpela Velika Britanija
Evropski poslanec Milan Zver je prepričan, da Evropska unija zaradi tega ne bo preveč trpela, bolj bo trpela Velika Britanija. ”Verjetno pa bo odločitev vplivala tudi na držo Škotske in Severne Irske, negativno pa lahko vpliva tudi na države članice EU, če bi se odločile, da bi si britanski primer vzele za zgled,” je dejal Zver. Evropska ljudska stranka je dejala, da obžaluje odločitev volivcev, a je odločitev vseeno potrebno spoštovati. ”Če so se že odločili za izstop, morajo to storiti čimprej,” je še dodal Milan Zver.

Slovenija bi se tako morala že danes pričeti pripravljati na vse tri možne scenarije, ki jih je naštel Janša. Tako bi morala čim prej sprejeti več ukrepov, s katerimi bi hitro odpravili administrativne ovire, razbremenili stroške dela in okrepili pravno državo. Slovenija bi morala po Janševem mnenju tudi okrepiti sodelovanje z Natom, začeti pa bi morali tudi z ukrepi za ponovno vzpostavitev Slovenske vojske. ”Razmišljati bi morali o ponovni uvedbi splošne vojaške obveznosti,” je dejal prvak opozicije.

Podobno tudi Šulinova in Tomčeva
Evropska poslanka Patricija Šulin je mnenja, da moramo storiti vse, da bi izhod Velike Britanije prinesel čim manj nestabilnosti tudi med druge države članice. ”Pogajanja lahko trajajo zelo dolgo, celo do sedem let,” je pojasnila postopke izhoda iz EU ter dodala, da nihče ni pričakoval takšnega rezultata referenduma.

”Predreferendumska kampanja je temeljila le na vsebini, povezani z migrantsko krizo v Evropi. Tu se je vrtelo zelo veliko dezinformacij. Populisti so prikazovali številke, ki niso bile pravilne,” je opozorila Romana Tomc. Tako na primer: več kot je tujcev, ki delajo v Veliki Britaniji, več je Britancev, ki delajo v drugih državah Evropske unije.

M. G.

 • Kučko pod pručko

  Janša o Brexitu: ”Razmišljati bi morali o ponovni uvedbi splošne vojaške obveznosti”

  In kaj bodo sedaj rekli mirovniki, s predsedstvom RS izpred 25 let, ki so podpisali Deklaracijo za mir? To sramotno dejanje, zaradi katerega bi bila Slovenija, če bi se komunistom s Kučanom na čelu razorožitev posrečila, lahek plen balkanske soldateske. Edini častni član takratnega predsedstva je bil Ivan Oman, ki deklaracije ni podpisal.

  Sedaj bodo ti isti gospodje zagnali vik in krik in udarili po Janši, ki se že dobrih petidvajset let bori za samostojno, svobodno in demokratično Slovenijo in našo varnost pred morebitnimi zunanjimi posegi!!!

  • Kučko, zakaj bi morali uvest splošno vojaško obeznost če je Britanija zapustila EU?

   Britanija je še vedno članica NATO organizacije, še vedno vojaško sodeluje na vajah misijah ‘akcijah’.

   • indijanka

    Ker je VB EU zapustila zaradi nevarnosti terorizma, da bi zaprla meje in nadzorovala pretok ljudi. Zadnji čas je, da se tudi mi začenjamo zavedati tega problema.

    • Zapustili so EU zaradi marsičesa ne samo zaradi “nevarnosti terorizma”.
     Britanija je še vedno tam kjer je bila, nič dalje ali bližje, ogrožena je enako kot 2 dni nazaj, in še vedno je v ameriški vojaški zvezi NATO.
     Ker gre ena država iz EU res ni razlog za uvajanje ‘splošne vojaške obveznosti’, ne pri nas, ne drugje.
     Tudi tega nihče ne predlaga, no, ….razen v Sloveniji.

     • indijanka

      No..ja. Zadeva je bolj matematična. Ameriški bankirji so testirali vpliv dogodkov na britance veš in jih spremljali z oceno tveganja. 90% njihovih tujih naložb je v VB ju.

     • ameriške naložbe v VB me ne zanimajo, a ti verjamem,
      govorimo o uvedbi služenja vojske v Sloveniji. ….zaradi Brexit-a (??)

     • indijanka

      Hmmm..ti misliš, da bi na meji stali upokojenci?

     • NIČ se ni spremenilo. VB je tam kjer je bila predreferendumom, na naših mejah so ti ki so bili tam pred referendumom. Torej policija in vojska, al’ samo policija trenutno, nisem prepričan.
      ..ni nobene razlike med včeraj in danes.

     • cosmosjasnovidec

      Trenutno zaradi odcepa Britanije ni bojazni.

     • indijanka

      Ne zaradi njih…zaradi nas.

    • Jojo

     Kaj res? A ni zapustila zaradi totalitarizma evropskega parlamenta, izgube miljard funtov letno in zato ker enostavno britanski narod ni imel vec kontrole nad lastno drzavo, zakoni in ekonomijo? Politika priseljevanja migrantov oz. teroristov je le pika na i…

     • cosmosjasnovidec

      Tudi vse tole je res ampak Indijanka ni dodala.

    • cosmosjasnovidec

     Pozabila si še dodati guljenje unije ter vsiljevanje islamizacije kateri bodo sedaj naredili konec.

     • indijanka

      prav je tako

 • janez.pokoncni

  Janša je edini od pomebnih ljudi v Sloveniji, ki je sposoben treznega razmišljanja. Pol Slovenije se s popolno odsotnostjo razuma veseli odhoda tretje največje članice EUja iz zveze.
  Ena najmanjših držav na svetu, brez enega omembe vrednega svetovnega proizoda, država, katere gospodarstvo temelji na lon poslih, um prebivalcev pa je povsem uničen od socialističnega in kaviar socialističnega pranja možganov bo ob morebitnem razpadu EUja v strašnih problemih.

  Nič se ne bo zgodilo v naslednjih mesecih oziroma letih, kako pa bodo ti kraji izgledali čez 10 let je povsem druga zgodba. Sam sem sicer nasprotnik vojske, vendar se tokrat strinjam z Janšo.
  Zver je enostavno preveč optimističen in za ta optimizem nima nobenega razloga. EU bi vsaj zdaj morala odreagirati in končno narediti nekaj efikasnega na področju invazije na Evropo, ampak je že skoraj očitno, da bodo zopet samo valili jajca in Zver, kot član ene najbolj aberveznih inštitucij tega planeta, EU parlamenta, bi enostavno moral vedeti, da je združba, katere član je, več ali manj tam predvsem za hec in skoraj nič za res ter, da razlogov za optimizem ni, ker so enostavo preveč zavozili vse skupaj!

  • indijanka

   Se strinjam. Razen pri Zveru. VB bodo ZDA bankirji kaznovali, ker je ogrozila njihov vstop v EU in pa njihove naložbe vanjo. Vsaj v American banker tako razmišljajo.

   • cosmosjasnovidec

    To je samo sankcija in propaganda Bruslja na čelu z Junclerjem in Merklco kateri so Britance podcenili in sledi maščevanje seveda,ker so izpadli bedaki saj niso verjeli,da bo Britanija izstopila.Britancem to ne pomeni nič bodo imeli problem ampak zelo kratek čas.

    • indijanka

     :) težave bodo imeli z američani.

     • cosmosjasnovidec

      Kolikor vem ne,ker se nameravajo z američani povezati še bolj kot pa so.

   • janez.pokoncni

    Zvera sem obdolžil, da je preoptimističen, to je vse. ;)

    ps
    Je pa članek silno neroden. Janša navede 3 scenarije, Zver pa “kao” zamahne z roko in izrazi optimizem. Za hec preberi članek in moj komentar še 1x.

    • indijanka

     Hvala bom. Bom pozorneješa.

  • Novakec1

   Zveri so v Bruslju oprali možane, in vsem drugim našim posrancem, najbolj čiste ima pa fajonka. tudi

   • Jefferson Vendski

    Točno tako. Res ima čiste, še povsem nerabljene. Edino tovarniška garancija je že potekla.

    • rubec

     *******

  • Mojca pokraculja

   Maš popolnoma prou. No mimogrede, jst bi se šla tud tak hec v Bruslju, milijon evrov v enem mandatu je res suuuuper hec. !

 • ”Takojšnja posledica izida glasovanja je krepitev vpliva Ruske federacije na vzhodi. Kaj to pomeni zgolj za Ukrajino je jasno vsem,” je Brexit komentiral Janez J

  Kar govori janez janša ne drži, zaradi Brexita ni nobene takojšne krepitve vpliva Ruske federacije na vzhod, in tudi nič novega ne pomeni Brexit za Ukrajino.
  Britanija je še vedno zvest in zanesljiv partner ameriške NATO zveze, in tako bo ostalo tudi v prihodnje. Noben britanski vojak ne bo zapustil Ukrajine zaradi tega Brexita torej se tudi za Ukrajino nič ne spremeni. Še vedno bo dalje gostla nekaj desettisoč NATO vojakov, enako kot jih je včeraj pred referendumom.

  • cosmosjasnovidec

   Res je.Razen,da so se odcepili od zblojene in kradljive unije ostane vse enako kot je bilo do sedaj.

 • Caetano

  Me veseli, kar je Janša povedal. Sodelovanje predvsem z višegrajsko skupino, lahko tudi Avstrijo, reforma EU, ki mora priznati napake in nasproti zmanjševanju suverenosti držav, ki se ga gredo nekatere klike, krepitev lastne vojske. Okrepiti bi bilo treba tudi domovinsko vzgojo in dodati trem totalitarizmom, ki jih Evropa obsoja še islamizem. Lahko, kot aneks k deklaraciji o obsodbi totalitarizmov.

  • Žal (?) to ni v konceptu ki ga razvijajo vodilni EU. Aktivno se namreš dela na skupni vojski, eni vladi, na večji centralizaciji in manjši suverenosti držav.
   Juncker je zadnjič celo izjavil da predsedniki vlad preveč poslušajo volilce.

   • Caetano

    No, saj to ne zanikam jaz. Prav je, da se oblikuje opozicija takšni politiki.

    • Težko bo proti vetru sc..

     • Caetano

      Poljska npr. je morala sprejeti množico beguncev iz Ukrajine, Nemčija pa jih je silila naj sprejmejo še muslimane med katere so pomešani jihadisti. So rekli ne, zaradi varnostnih razlogov. Pravilno!

     • cosmosjasnovidec

      Ruski oziroma ukrajinski ter vsi ostali begunci kateri niso arabskega in muslimanskega porekla so povsem nekaj drugega kot pa muslimanski mrhovinarji.

 • dr Janez Sveti

  Janša, ti ga pa biksaš. Kakšna Ruska nevarnost? Kakšna vojaška obveznost? Realnost gospoda Janše je grozljivka!
  Ni mi všeč njegov pogled na ta svet.
  Dr Janez Sveti

  • Caetano

   Deli Ukrajine so pod rusko okupacijo ali celo anektirani. Dobro lahko rečeš, to je tam daleč, ampak Bosna je pa blizu in Dodik že dolgo lobira pri Putinu, da bi mu dal zeleno luč za odcepitev t.i Republike srbske, ki je nastala na podlagi etničnega čiščenja in genocida, kar je potrjeno s sodbami na mednarodni ravni. Hrvati pravijo, da tega ne bodo dopustili. Vojna je lahko hitro v naši bližini… Tako, da so predlogi na mestu.

   • Kam bi se odcepila Srbija?, in od koga?

    opazovalci OSCE do danes v nobenem poročilu niso zapisali daje ruska vojska v Ukrajini kaj šele pod rusko okupacijo.

    Preveri.

    • Caetano

     Srbija odcepila? Republika srbska v Bosni bi se združila s Srbijo. Načrti za to pa so že dolgo pripravljeni. Še ko je bil Mesič predsednik je rekel, da bodo Hrvati to preprečili tudi z vojsko, če bo treba.

     Rusija okupira dele Ukrajine, Krim je celo anektirala. Tam je zdaj ”legalno” njihova vojska. Na vzhodu Ukrajine pa počnejo to bolj pretkano, z oboroževanjem paravojske in pošiljanjem ”prostovoljcev” oz. dejansko sodelavcev FSB.

     • Rusija ni okupirala nobenega dela Ukrajine, na Krimu so se ljudje na referendumu odločili / na vzhodu Ukrajine je polno raznoraznih plačancev ki morijo te ki so se na referendumu odločili kot so se, ne napadajo oni Kijeva, Kijev napada njih.

     • Caetano

      Saj tudi Hitler je priključil Avstrijo na podlagi ”referenduma”, seveda potem, ko jo je že okupiral in zrušil legalno oblast.

     • psihopat Hitler nima nič s to zgodbo.

   • Jojo

    Ti pa znas nabijat slamo v prazno. Malo preveri tvoje informacije preden trosis neumnosti…

  • indijanka

   Nikomur ni všeč, je pa kljub temu naša realnost.

   • dr Janez Sveti

    Kot bivši vojak, ti povem, da Slovenci v vojaškem spopadu nimamo možnosti. Lahko se upiramo v obliki narodne obrambe. Rezultat bi bil samo strašne izgube in uničenje.Začnite se že enkrat zavedat, da smo tako pomembni kakor predmestje Pariza. Edino neprimerno veliko dražji smo z vsemi temi službami, ki jih imamo kakor država.
    Slovenija mora delovati samo s pametjo in nobeno silo. Janša pretirava s temi udbovci, Rusi in ne vem kom še. Prav, da se razčisti zgodovinski zločini, vendar ne na račun sedanjosti in današnje mladine,ki jo zanimajo popolnoma druge stvari, kot so uživanje, kariera in pogled v prihodnost.
    Ko bo desnica začela razmišljat o gospodarstvu in napredku, bodo imeli celo šanse na volitvah. Tako pa poslušamo samo zgodovinske zamere in polnoma nič o načrtih za blagostanje naroda.
    Levica to stanje izkorišča, saj jim trentno stanje odgovarja!
    DR Janez Sveti genij

    • indijanka

     Zanimiv pogled. Torej misliš, da bi bil rezultat volitev za SDS lahko še boljši. Drži. Vedno si lahko boljši.

     • dr Janez Sveti

      Osebno mi je nerazumljivo, da ljudje sploh volijo strankice, ki se pojavijo en mesec pred volitvami s programom,ki je podoben fantazijskemu spisu (Jankovič-Cerar). To je dokaz, da veliko večino volilcev ne zanimajo spremembe, ampak status quo. Zavedajo se, da morajo voliti tiste, ki jim bodo pustili priviligiran položaj v državi in družbi. Zato je tako pomembno, da se privatizira popolnoma vse, razen oskrbe osnovnih potreb in zmanjša državna uprava za najmanj 60%. Tudi osebni dohodki vseh , ki so zaposleni v državni ali paradržavnih podjetjih in službah, bi morale biti vsaj 20°% nižje. Tako bi destimulirali zaposlovanje in oškodovanje proračuna s kravjimi kupčijami (Erjavec!!).
      SDS in Janša so za moj okus preveč militaristični in od njih ne slišim drugega, kakor UDBA, komunisti, povojni poboji, Kučan.
      Mene zanima gospodarstvo. Politiki se morajo zavedat, da so uslužbenci in ne gospodarji.
      Žal so sedaj gospodarji, dokler je sodstvo, šolstvo in javna uprava z velikimi državnimi podjetji v rokah politikov (nesposobnih ). Država Slovenija iz tega razloga nazaduje, se zadolžuje in gospodarsko propada.
      SDS, bi moral temu posvetiti večjo pozornost in naj bodo povjni zločini, Kučan in njegova hobotnica drugorazredna tema :).
      Dr Janez Sveti Genij

     • indijanka

      JJ ja sem spoznala kot deklica. V šolah mojega kraja so me izvolili za predstavnico najmlajših med mladimi. Večino pogovorov na sestankih v Lj nisem razumela. Sem pa ob JJju takoj začutila njegov izjemen čut za svobodo. Občuti jo. Indijanka sem :). Ista občutja glede svobode posedujem. Pa dvignjeno glavo tudi. Sam veš, kdaj sem prvič zapisala, da diši po vojni. Res je, da si me pripeljal sem ti. Res pa je, da sem te slišala, ker čutim nemir pri občutju svobode.

     • dr Janez Sveti

      Sem vesoljc. Ne sprejemam avtoritete.
      Dr Janez Sveti genij

     • indijanka

      Vem :).

  • pokvarjeniSvet

   Zanimivo da je kar naenkrat kriva za vse vojne na BV Rusija…a ZDA pa po taki logiki ni bila nikoli tam…torej tudi reka teče iz izlliva v morjev kontra proti izviru ? vsaj taka je logika podpornikov ljudomrznežev ameriške politike, komunistov in sionistov

   vsako hujskanje k vojni z državami ki nam niso grožnja, samo kaže da so zgolj podporniki glavnih ljudomrznežev sionistov — kateri želijo novo vojno v Evropi.

  • cosmosjasnovidec

   Ja tudi jaz sem mnenja,da je tukaj pretiral.Rusi tukaj nimajo nikakršnih šans kaj iskati.Prej bi lahko pričakovali napad hrvatov,če bi si upali saj vedo kaj se je zgodilo z srbsko JLA,katero so hinavski hrčki kar spustili čez svoje ozemlje nad slovenijo.Potem so pa za zahvalo dobili po beticah od srbov.

 • Caetano

  Kot prvo stvar pa okrepiti Sovo in policijo za antiteroristično in antijihadistično dejavnost. Prepovedati odhode naših državljanov na tuja bojišča, kar je katastrofa in igranje z ognjem, da se to dopušča.

  • cosmosjasnovidec

   Kaj okrepiti?Izgnati drhal iz države pa bodo najmanjši stroški in ostali bodo kupi denarja za vojsko in policijo kateri sedaj gredo za to migrantsko in čefokomunistično mrhovino.

 • črnaovca

  Edina pametna misel vsega nakladanja je uvesti nazaj obvezno služenje vojske vsaj toliko kolikor je potrebno za osnovno urjenje in kdor želi potem lahko podpiše za služenje kot sedaj. Vse ostalo je brez veze, kašne volje je Putin ga bo Janez lahko vprašal na proslavi pri Ruski kapelici če se bo seveda potrudil tja

  • Tetka iz ozadja

   Smola JJ vrjetno ni povablen tam,kot ne na nocojšne praznovanje moje domovine.

   • cosmosjasnovidec

    Seveda ne,ker bo tam obriti šimpanzarski merjasec Kučan kateremu so se danes raztegnila usta do ušes,ko je bil ponosen za svojo udeležbo in nakladanje.

  • Olga

   Ta je za rdeči kader!

 • Diverzant

  edina pametna.danes moski hodijo po mesti z torbicami.Alo aste folk cist ze zmesan? pa kaksni dedi ste . od kdaj pa rabi moski torbico?

  • FraterMagnus

   mislim res. ko sem bil jaz mlad, smo prenašali sol iz pirana na gorenjsko v zaviti, odrti, še krvavi koži sveže zakoljenega medveda.

  • JohnSmith

   dejansko če pogledamo torbice furajo samo še čefurji. Pred 10 leti so jih imeli vsi moški, ko so ugotovili da jih predvsem nosijo zavaljeni bosanci spredaj na bierbauchu so hitro prenehali…seveda so še izjeme

   • Nova24TV Mod 2

    Opozorilo: Izogibajte se (kontekstualno) slabšalnim izrazom/izrazom z negativno vrednostno konotacijo. #čefur

  • cosmosjasnovidec

   Torbice nosijo čefurski toplovodarji,ker je to njihov znak razpoznavnosti.

 • Antonius

  Država brez vojske je podobna zaporu brez rešetk.

 • sprehajalec

  ”Razmišljati bi morali o ponovni uvedbi splošne vojaške obveznosti”

  Se strinjam, pa vsakič sproti se voli svet staršev z vsako naborniško generacijo, ki budno spremlja počutje in zdravlje svojih ljubljencev v uniformah.

 • xtc

  najprej!
  NISMO ŠVICA:
  drugo pravoslavci so isto kot musalije lena nadlega ;ki jo je treba zbrcati za Ural kamor sodi:

  • pokvarjeniSvet

   pojdi v ZDA in se javi za vojsko da boš v prvih vrstah proti Rusiji, da jih boš ti sam osebno zbrcal ti levaški vojni hujskač.

  • sunday

   in od kod je tudi prišla!!!

 • JohnSmith

  EU naj razpade in odite v pozabo. Mi pa naj se povežemo v skupnost z Avstrijo!

 • pokvarjeniSvet

  citiram:

  Slovenija bi morala po mnenju SDS okrepiti sodelovanje z državami srednje Evrope – predvsem z državami Višegrajske skupine ter Avstrijo in Hrvaško.

  se strinjam.

  • cosmosjasnovidec

   Razen hrvaške katera je balkanska in dela neprestano v slabo slovenije.

 • cosmosjasnovidec

  Kaka uvedba vojaške obveznosti,ko pa še ti vojaki koliko jih je nimajo municije in orožja?Britanci so se odločili pravilno v to ni dvoma.Ne bodo več žrtve guljenja zahrbtne trojke Bruselj,Francija in Nemčija v tajnem dogovoru guljenja vseh EU držav.Pa vsiljevanja islamizacije z navozom migrantskih teroristov pod pritiskom Unije.Sedaj jih bodo lahko brez skrbi izgnali in prišli do svežega zraka.Razen sankcij katere jim je sedaj napovedala zahrbtna EU-nija se za njih ne bo spremenilo popolnoma nič in to bodo v kratkem času prebrodili.Ostalo jim bo ogromno denarja katerega jim je pobirala in kradla unija tako kot vsem ostalim eu državam.Gospodarsko poslovanje z vsemi eu državami se ne bo spremenilo,če seveda ne bodo sledile ukazom propadajoče Merklce kar se v sloveniji sicer lahko zgodi takoj saj ji je naša hlapčevska vlada copata.Britaniji sledijo že vse večje države in tudi za majhne kot je naša ni druge rešitve.Odcepitev iz EU pomeni tudi zaton tajkunskih lopovskih levakov in komunajzarjev kateri bodo ponikli v pozabo saj bodo frčali iz vseh položajev na katerih se sedaj nahajajo.Britanija in ostale države se bodo priključile ZDA tako,da je ogrožanje Rusov europe minimalna verjetnost ali pa bojazen sploh ne obstaja.V uniji bodo na koncu ostali še samo hrvati,kosovski albanci pa turki oziroma še kaki drugi balkanci kot tudi spadajo skupaj.Tako bo balkan spet skupen slovenija in ostale države pa pod Zda.Z balkanci bo ostala le še nemčija ampak tudi malo verjetno,ker je vprašanje časa kdaj bodo nemci Merklco strmoglavili in zaprli v norišnico.

  • sunday

   po tvojem gledanju razpad niti ni najslabša rešitev – mogoče celo najboljša, menim, da bomo vedeli v kratkem!!!

   • cosmosjasnovidec

    Seveda ni ampak je edini izhod.Samo tajkune,migrante in podobne je izstop udaril drugo je pa ostalo enako.

 • sunday

  za VB se ne bojim, da ji bo kaj dosti slabše, bolj sem zaskrbljen za nas še posebej ker imamo vlado, ki jo pač imamo – izdajalsko!!! v VB imam sorodnika, ki je povedal, da se angleži predvsem upirajo islamizaciji in prisilnim kvotam, ki jih uvaja nemčija, tega se prav bojijo saj imajo že sami dovolj islamistov – musličev in nočejo še novih. povedal je, da je rezultat bil pričakovan, vendar so bili prepričani, da bo % proti eu še večji okrog 60-65%. razumeti je pri tem potrebno, da VB ni pripravljena delati tako, kot bi ji preko EU narekovala merklova o vsem tem se govori in ljudje nočejo več biti odvisni. sam je tudi prepričan, da je nekontrolirani val islamskih migrantov v zadnjem letu povzročil nagib tehnice proti EU!!!

 • sunday

  čisto lahko se nam zgodi, da bo kučkin povabil ruse kar pri kapelici v slovenijo, ker je rusofilskih jugosov pri nas tako večina !!!

 • ljubinica

  – ” Prva možnost je optimistična, pri kateri bi 27 držav obstalo skupaj brez nadaljnjih destabilizacij, ampak na reformirani osnovi.”
  Tu je verjetno mišljena Pahorjeva “federacija”. Združene države Evrope po zgledu ZDA. Ne verjamem, da je to realno. Evropa sestoji iz nacionalnih držav. Nacionalni identiteti se evropski narodi niso pripravljeni odpovedati.
  Taka federacija bi bila neodvisna, z lastno vojsko. Tega Američani ne bodo dovolili. Smo ja vsi v ameriškem Nato paktu ….
  – “Druga možnost je, da se Evropska unija skrči na evroobmočje.”
  Malo verjetno. V evroobmočju je tudi kronični bolnik Grčija. Češka in Poljska pa ne ….
  _ “Tretji scenarij je najbolj negativen, in sicer je opcija, da Evropska unija razpade na nekatere glavne države s svojimi sateliti.”
  Ta scenarij je najbolj realističen. Zmaga realna moč. Slovenija bo satelit. Čigav satelit?
  Katere bodo glavne evropske države? S katerimi sateliti? Kaj pa Nato?
  Bo prišlo do konflikta med Anglo-Američani in Evropo?

 • avtohtoni neandartalec

  Spopularizacijo vojske, si Janša ne dela več nobene usluge, nimajo nikakršnega ugleda v javnosti, to je najbolj očito na proslavah in odzivih civilne sfere na njihove probleme. Voajško obveznosz nismo ukinili zastonj, v Jugoslaviji je imel nabor smisel, ker nas je bilo veliko, za 2 milijonski burek narod je to metanje denarja stran. Dejstvo je, Slovenija se ne more spustiti v vojno z nikomer, edino kar lahko naredimo je svetel primer teritorialne obrambe, ki je ubranila državo, z orožjem iz 1. svetovne vojne. Vojaško bi izgubili, vendar bi se kolone teritorialcev še dolgo upirale kateremu koli okupatorju. TO danes ni več pod JNA, kvaliteta je padla, mladim se ne ljubi s tem ukvarjati, vendar imajo številni zanimive hobije, ki bi jih v primeru agresije, lahko povezali v prave gverilske skupine.
  Moč naroda je v njegovi družbi, ta je danes popolnoma gnila, ljudem se dobesedno meša, fašizem je naredil svoje, zato sploh ni nujno, da bi še kdaj branili domovino, vsaj ne tako, če se bodo krivice popravljale in problemi reševali, bo šlo pa na bolje, preprosto.
  Angleži so imeli poln kufer nacistov, vsako leto so jim dali milijarde, edino kar imajo za pokazati je nova vojska, ki se nima kam širiti, razen če ne bo vojna v Iraku trajala sto let, Britanci jim svojih kolonij zagotovo ne bodo odstopili. To je bil tudi razlog za obe svetovni vojni, imperialistične težnje je nekoli brzdala šele Unija jekla in premoga, iz katere se je razvila sodobna EU. Ta unija bo obstajala še naprej, z Britanijo kot članico ali kar tako, brez njih ni Evropske gospodarske mašine.
  Izstop Anglije iz EU je za Slovenijo zelo slab, ampak saj si nič drugega nismo zaslužili, če se spet pajdašimo z nacisti, si zaslužimo pekel.

 • avtohtoni neandartalec

  Višegrajska skupina je samo posrečen vic, za nekatere, Anglija je izstopila tudi zato, ker hoče nekdo zavrteti čas nazaj za sto let, točno taka so bile razmerja sil že v času 1.sv, ko je nastala komunistična revolucija. Europsihopati si zgleda domišljajo, da jim bo revizija preteklosti pomagala izbrisati komunizem iz obličja sveta, po drugi strani pričakujejo, da bo nastalo nekaj novega, bolj ponižnega in obvladljivega, pravzaprav mehkega. Fašisti ne pobijajo in ne sicirajo več ljudi za vsako figo, tlačani jih pa ne sabotirajo in čakajo pred vrati doma. Nacistična dogma namreč trdi, da je Hitler grdo delal z judi, psihopati mislijo, da je bilo samo to narobe, zato se državni teror ne izvaja več javno temveč prikrito in navidezno legalizirano. Sovražna vojaška propaganda je narodu oprala možgane, ljudje gledajo, vendar ne vidijo, kot bi imela izza oči samo praznino.
  Avstrija je samo še bleda senca nekdanjega imperija, vendar so ljudje dobro vzgojeni in disciplinirani, življenje jemljejo zelo resno, poleg tega so strastni katoliki, človek pri njih nekaj pomeni, zato imajo zelo malo kriminala, njihovi kolektivi pa so zelo uspešni. Primerjave med Slovenijo in Avstrijo ni več, če so bili med Jugoslavijo za nas vzor, smo si danes povsem drugačni. Ne obstaja nič, kjer bi bili ravni Avstrijcem, niti ena panoga ne dohaja, kot družba pa itak zgledamo kot bi prišli iz različnih planetov. Edini, s katerimi se lahko v regiji primerjamo, so Madžari in Hrvati, lahko se zgodi karkoli, avstrija se pod nobenim pogojem ne bi nikoli več povezovala s temi državami, raje s Srbijo kot z njimi. Ti dve sosedi spadata v srednji vek, sicer pa lahko vsakdo vidi kam nas je pripeljalo pajdašenje, na prag državljanske vojne in izumrtja, samo malo nam še manjka.
  Hrvati nam danes delajo vse kar so pred 25 leti krivično obtoževali Srbe, edino Janša ve za kaj naj bi bili za nas dobri. Resno, ne poznam nikogar, ki bi znal povedati eno samo spodbdno besedo, Hrvati imajo morje, to je vse kar je pri njih pametnega, pa še tega jim znajo vzeti nazaj Italijani, če jim ne bodo mogli izročiti Slovenije.

 • Borut Stari

  27 držav na reformirani osnovi? Kako reformirani? Če mislite, da bi nekatere države imele primat pri odločanju? Hvala ne! Npr, Merklca vabi milijone migrantov in jih zatem razporeja nam in drugim, ki jih nočemo in ne rabimo. Merklovi se vidi, da je mladost in dekliščino preživela v krutem realsocijalizmu v DDR. Nobena država s besedo demokratična v imenu nima ljudjem prijaznega sistema.Da bi EU delovala na federalnem nivoju, kot to bluzi Pahor? Misija nemogoče. Višegrajska skupina ima genetsko napako, Dolgoletni vpliv komunizma in CCCP je izkrivil njihovo dojemanje kako svobodno in suvereno živeti.

 • Caetano

  Nekaj mora biti jasno. Rusija je imperialna država. Bila je takšna že v 90. danes pod Putinom pa še bolj. To je bila politika bivše KGB, nato zgolj preimenovane v FSB, da izzove vojne, ker potem v vojnih razmerah se bo lahko zopet krepila. Tako so izzvali prvo in drugo čečensko vojno, še prej s pomočjo čečenskih islamistov, ki so bili hkrati agenti FSB, odtrgali Abhazijo in južno Osetijo od Gruzije in tam izvedli etnično čistko. Od Moldavije so odtrgali Pridnestrje. Kar vidimo danes v Ukrajini je samo nadaljevanje politike FSB, ki jo izvršuje njen komisar Putin.

  Šele ko poznamo to resnično ozadje lahko razumemo kaj govori spoštovani g. Janša. Odločitev za povezavo z višegrajsko skupino pa je odlična alternativa, ki jo lahko vidi le strateško prodoren um. Ubiti sta dve muhi na en mah. Dosežena zaščita pred Rusijo in zaščita pred islamizacijo Evrope.

 • Borut Stari

  http://nova24tv.si/svet/general-svedske-vojske-pripravite-se-v-nekaj-letih-bo-tretja-svetovna-vojna/

  DUTB21: komentar na članek Brexit konec konca konca zgodovine v Financah 24.6.2016
  Druge rešitve kot nova svetovna vojna za tako situacijo ni. Razlike so vse večje, nezadovoljstvo nižjih slojev pa tudi. Dobrin je preveč in tako je vse preveč zadev, ki nekaterim niso več dosegljive.20-ta in 30-ta leta prejšnega stoletja all over again.
  Enostavno rabimo reset, in ponovno stanje hude revščine, ko bomo spet vsi enaki med enakimi. Tako rekoč “from the square one”…na novo postavit družbo in vrednote.
  In tako kot nekateri niso verjeli da bo po 1. sv. vojni tako kmalu še ena, tako se sedaj mnogi slepijo in prepričujejo da vojne ne bo. Bo ! Verjetno ne takoj jutri, zagotovo pa ne v tako oddaljeni prihodnosti. Preberite si memo ki ga je napisal švedski general Brännström. Čisto vojaško logiko in analitiko. In zadeva ne bo imela nobene veze z ISIS. Muslimani bodo verjetno žrtvena jagnjad kot so bili svoje čase Judi. Vojna pa bo samo naša… evropska.

 • Mihilus

  Janša se moti. Tudi trije njegovi scenariji in njegovi pogledi nanj so zgrešeni. Potrebujemo novo Evropsko unijo, ki ne bo politična ampak izključno in samo trgovinska. Kot prvo je nujno zapreti meje in odpraviti posledice odprtih mej od druge svetovne vojne dalje. Kot drugo še pomembnejše pa odpraviti centralno banko, ki ni v lasti naroda in nam izdaja fiat valuto v obliki dolga. Za tiste, ki so pa krivi za trenutno stanje pa javna giljotina.

 • xtc

  Definitivno je Rusija grožna miru v EU POLEG ISLAMISTOV ŠT ENA::
  iZ VOJSKE IN POLITIKE JE TREBA IZGNATI VSE PRORUSKE OFICIRJE IN POLITIKE _možnost delovanja proti varnosti države enako je s proruskimi propagand makerji_jutrišni kolaboranti v stilu Quislinga:
  Putin ima enak cilj kot islamisti razbiti in zasužnjiti EU IN TO MU POMAGAJO TUDI eu politiki TIPA Schroeder_SPD:

 • xtc

  sAMO ŠE NEKAJ V PODUK;NARODU MOSKOVSKI HLAPCI SO ENKRAT ŽE POLNILI ŠAHTE;JAME;PANZER GRABNE IPD IN ČE NE BODO USTAVLJENI JIH BODO ZOPET TI NIMAJO DUŠE NE ČLOVEČNOSTI ONI LE SLUŽIJO GOSPODARJU V Moskvi:

 • The Chosen One

  Vojaška obveznost, ko sem bil v slovenski vojski, smo samo postelje postiljali, porabili morda 10 nabojev, verjetno JJ namerava odpreti hotel za ruse?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!