Levičarji na pomirjevalih: Padel tudi mit o neenakosti, ki je nekaj povsem naravnega

Foto: istock

Glavna ugotovitev je, da se je globalna plačna neenakost zmanjšala predvsem v tem tisočletju, ko je Ginijev koeficient padel za 10 odstotnih točk in so se plače najrevnejših na svetu podvojile. To sta v najnovejši raziskavi zapisala profesorja Olle Hammar in Daniel Waldenström z Institute of Labor Economics. Gre za še eno v vrsti raziskav, ki je ovrgla tezo levičarskega šarlatana Thomasa Pikettyja, češ da se globalna neenakost povečuje.

Razlog za zmanjšanje globalne neenakosti, karkoli že to pomeni, je preprost: zaslužki najbolj revnega prebivalstva se povečujejo, povečuje se skupno globalno bogastvo, zato so razlike v življenjskem standardu med posamezniki vse manjše. Največ sta k temu pripomogli dve najbolj naseljeni državi (Kitajska in Indija), ki sta se v obdobju, ki sta ga zajela Hammar in Waldenström (19702015) liberalizirali in se transformirali iz socialističnih držav v nekaj, kar je podobno kapitalizmu. Od tod tudi velika gospodarska rast in večja blaginja prebivalstva.

Torej so vsakodnevne floskule levičarjev, da zaradi kapitalizma (neoliberalizma) bogati postajajo vse bogatejši, revni pa vse revnejši, običajne laži. In bodo še naprej pripovedovali zgodbe o konfliktu med delom in kapitalom, ki so v očitnem neskladju z dejstvom. Ampak saj veste, kako je z Marxovimi in Kardeljevimi pravljicami. Če to ne bi bile pravljice, levičarji ne bi imeli v kaj verjeti.

Ljudje smo si med seboj različni in neenakost je nekaj naravnega
Res je sicer, da je medtem prišlo do povečanja neenakosti znotraj posameznih nacionalnih držav, kar je po svoje logično in so napovedovali vsi resni ekonomisti, kar pa bi za socialiste moralo biti nepomembna stvar, saj se zavzemajo za odprte meje in ne verjamejo v nacionalno. Poleg tega neenakost kot taka ne obstaja, ampak je nekaj povsem naravnega, ker smo si ljudje med seboj različni.

Foto: iStock

Imamo različne potrebe, drugačni barvo kože, nimamo enakih okusov, smo različno sposobni. Skratka, vsi smo si med seboj drugačni, kar za levičarje predstavlja resno težavo, ker sami poudarjajo, da drugačnost družbo bogati. Če je kaj težava, je to revščina, pa še ta je relativna. In še v tem primeru ni treba iskati vzrokov zanjo, ampak vzroke, zakaj so nekatere države bogate in kako so takšne postale.

Levičarji seveda ne bodo nikoli priznali trenda zmanjševanja globalne neenakosti. S tem se ruši njihova agenda, njihov način delovanja, saj se preživljajo (kradejo denar neto davkoplačevalcem) prav z neenakostjo. Manjša je neenakost, manj dela imajo kot nevladne organizacije. Če bi Slovenija, denimo, postala bogata država, bi levičarski aktivisti izgubili delo. Kar hkrati dokazuje, da jim je prav malo mar za rast blaginje najrevnejših. Njim je pomembno le, da revni ostanejo revni, da so bogati še bogatejši in, kar je najpomembnejše, da njihov sosed ni bogatejši od njih.

Kavarna Hayek

 • freedomfighter

  a niste ravno zadnjič pisali da se 80 procentov Slovencev počuti kot drugorazredni državljani…življenski standard je tudi mišljen tu zraven sam zgleda da vi ne razumete

  • alojz

   Ja, v komunizmu je tako. Mi pa smo globoko v njem. Pa S Koreja. Venezuela se pa že osvobaja.

 • Olga

  Levičarji so navadni dvoličneži! Na zunaj enaki drugim, v resnici pa milijonarji! Ker je premoženje prigrabljeno, ga skrivajo kot kača noge! Ljudem eno govorijo, delajo pa čisto nasprotno!
  Poglejte komentarje levakov na portalu! Vsa svoja gnusna dejanja pripisujejo drugim!
  Poglejmo levicarske miljonske in miljarde kraje! Je kdo ovaden?!! Kje pa!

  Maltretirajo pa tistega, ki je svoje premoženje pošteno prislužil in je delal tudi kot predsednik vlade transparentno! Njegova vlada je imela edina in to prvič v zgodovini uravnano bilanco! Seveda, beseda teče o Janezu Janši! Osamosvojitelj, poštenjak, pokončen in zaveden človek, je pravo nasprotje in zato trn v peti komunistični mafiji!

  • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

   Res si dober sprana…. ;)

 • Bozz

  Levičarstvo je del proti-reformacije. Premožni oz. prosperitetni srednji sloj je direkten produkt Reformacije. Levičarji se trudijo uničiti premožni srednji sloj in laissez-faire kapitalizem (na veliko veselja papeža Frančiška), torej so del proti-reformacije, pa če to vedo ali ne. Uporabni idioti Vatikana.

  Vse tole klobasanje o neenakosti služi samo enemu namenu, in sicer izčrpavanju držav, ki so zgrajene na temeljih Svetega pisma oz. Reformacije (Zda, Švedska, Nemčija, Anglija, Nizozemska,…) in tako posledično uničevanje zahodne civilizacije.

  Ja katoliki tukaj oz. desni, ki ste tradicionalno katoliki. Se boste morali malo zamisliti na kateri strani ste v resnici. Brez Reformacije ne bi bilo srednjega sloja in ne bi bilo laissez-faire kapitalizma (kapitalizem levice in Vatikana je crony kapitalizem). To je dejstvo, in kako se lahko proglašate za desne, če je pa Vatikan v resnici lev? V srednjem veku ni bilo srednjega sloja, ki bi se lahko branil. Prav tako tega ni v socializmu/komunizmu. Vatikan sovraži premožni srednji sloj, še posebej če je oborožen in se lahko brani pred tiranijo tako kot v Ameriki. Rimo katolištvo torej ni Krščanstvo.

 • kr en LEVIČAR in DOMOLJUB

  Levičarji na pomirjevalih, mladi janšisti pa kar na koki. Sami presodite, kaj je huje.

 • hle

  Hudič je najbolj preslepil ljudi z tem da jih je prepričal da ne obstaja

  • dr Janez Sveti

   Mafijci na vprašanje ali so mafijci, vedno odgovorijo: ” Ne se hecat! Mafija ne obstaja!”
   DR Janez Sveti vesoljc

   • Hun

    DR Janez Sveti mafiozo

 • Janez

  Tale “Bozz” ?
  Je najbrž Mladi Liberalec. Vedno se najde kak zmeden fantast.
  Ki
  Išče razloge za čisto enostavne stvari – v vseh mogočih nekvalitetnih pisanjih.
  Prebrati !
  Res pa je dobro prebrati
  – mojstrski roman Mihaila BULGAKOVA Mojster in Margareta. Vsi Rusi ga berejo !
  Roman o tem
  KAKO JE HUDIČ OBISKAL STALINOVO MOSKVO V 1930. LETIH !
  Super branje.
  Hudič je samo opazoval,
  vse zlo so povzročali kar – ljudje. Hudič ne povzroča zla, ljudje ga delajo . L.r. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  TO JE SPOROČILO ROMANA.

 • karpelec

  Hudič je vedno bil in bo v človeški podobi, če ima denar je svet njegovo kraljestvo in zanj (denar) se bo boril do zadnjega atoma, samo, da je njemu lepo.

 • tramal

  Ni čudno da krka tako dobro posluje ko pa komunajzerji vsa pomirjevala pokupijo.

  • tasilo

   Hja, dobro — pravzaprev še precej bolje od Krke — poslujejo tudi GlaxoSmithKline (GSK), pa Pfizer (PFE), pa Schering-Plough, pa Forest Labs … ki vsi delajo antidepresive.

 • Hun

  zjebal so neenakost s tovarnami oz. industrijskimi obrati

  • stajerc5

   Upam, da mislis s tem na nastanke sindikatov…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!