Matjaž Nemec je z izjavami na RTV tako zelo razjezil Hrvate, da se jim je zmešalo: Socialni demokrati so slovenski nacionalisti, odmeva z južne strani meje!

Poslanca SD Matjaz Nemec in Jan Skoberne.

Podpredsednik državnega zbora in politik Socialnih demokratov Matjaž Nemec si je pred dnevi na Televizji Slovenija privoščil kopico nepremišljenih izjav na račun sosednje Hrvaške, za katero je prepričan, da bo izgubila vse mednarodne spore s Slovenijo, njegov podcenjevalni odnos, ki ga je dovolil tudi novinar Boštjan Veselič, pa ni ostal neopažen na sosednjem Hrvaškem. Od mladega slovenskega politika, ki zastopa interese Slovenije, bi pričakovali več previdnosti in premetenosti pri svojih izjavah, a je očitno, naiven kot je, želel izpasti všečno v očeh televizijskih gledalcev. Zato je dreznil naravnost v hrvaški nacionalni ponos, zaradi česar so se ne samo njega, ampak celotne slovenske politike, lotili v hrvaški izdaji Globala. Novinarka Mirjana Kasapović je šla tako daleč in še dlje, kot znajo iti najbolj notorični hrvaški nacionalisti, saj je Slovenijo obtožila, da proti Hrvaški vodi šovinistično vojno, v kateri je najbolj glasna levica. Matjaž Nemec, Dejan Židan in njuni Socialni demokrati pa po mnenju Kasapovićeve predstavljajo vodilne slovenske nacionaliste, ki so bojda še “hujši” od slovenske desnice.

To, da imata Slovenija in Hrvaška praktično od razpada Jugoslavije zaradi številnih nerešenih vprašanj nenaveden sosedski odnos, je jasno vsakomur. Da imata obe državi in oba politična vrha svoj pogled na okoliščine, ki so vplivale na ohlajanje prijateljskih vezi, ni nenavadno, kako zelo občutljiva pa je narava sporov, pričajo pogosti incidenti na meji, kot so bili denimo ribiški spori v Piranskem zalivu in gledanje policistov z obeh strani Kolpe oz. Dragonje ob izbruhu migrantske krize leta 2015. Da o Ljubljanski banki, teranu in Cimosu niti ne govorimo.

Spore bi morali reševati izkušeni politiki
Ravno zato bi morali volivci reševanje tako občutljivih sporov zaupati res izkušenim politikom, ki premorejo dovolj modrosti in samorefleksije, da so sposobni zavarovati interese svojega naroda, ob tem pa ne povzročiti prehudega odpora na drugi strani meje, torej biti učinkoviti pogajalci. Zdi se, da v zadnjem času predvsem Slovenci počnejo vse prej kot to. Kako bi sploh lahko bilo drugače, ko pa na vodilne položaje postavljamo nekompetentne ljudi iz preko noči ustanovljenih strank, ki niso sposobni zadržati državniške drže niti ob svojih nastopih na nacionalni televiziji? Težko bi namreč oprostili izpad neizkušenega politika iz kvote SD pred dnevi na Televiziji Slovenija, ki je za nameček še podpredsednik Državnega zbora RS.

Njegov podcenjevalen in ponižujoč odnos do Hrvatov je naše južne sosede tako zelo razjezil, da so se nanj spravili v hrvaškem Globalu. Očitajo mu predvsem trditve, da so Slovenci modrejši od Hrvatov, da so bolj verodostojni v očeh Evrope in da pri političnih partnerjih puščajo boljši vtis od Hrvatov. Nemec je izjavil, da ima Slovenija tajne scenarije, kako ravnati po sodbi Arbitražnega sodišča v sporu okrog meje v Piranskem zalivu. Če to res drži, se sprašujemo, zakaj Nemec to sploh javno razlaga in razkriva karte sosedom? Morda jih tako podcenjuje, da meni, da nihče od njih ne zna slovensko?

Hrvati Nemcu očitajo tudi izjave, da je Hrvaška zemljepisno in politično periferna država, kateri je mesto v družbi držav, kot sta Romunija in Bolgarija. Izjavil je, da si Hrvaške pravzaprav nihče ne želi v svoji družbi, niti Višjegrajska skupina, medtem ko naj bi bila Slovenija na pravi poti, da bo v novi viziji Evropske unije pripadala ozki skupini najbolj razvitih zahodnih držav in bo neke vrste posrednica med Vzhodom in Zahodom.

Hrvati imajo težave z nacionalizmom, fašizmom, manjšinami in stadioni
Dejstvo, da je Nemec Hrvatom res stopil na žulj, lahko preberemo na straneh zadnjega Globala, v odstavku, kjer mu očitajo njegove grožnje, da bo Slovenija poleti na poti na morje namenoma zadrževala turiste, nasploh pa so zelo užaljeni, ker jih je oklical za narod, ki ima težave z nacionalizmom, fašizmom, manjšinami in nogometnimi stadioni. Tudi, če je v izjavah Nemca kaj resnice, to ni primerna izjava za resnega državnika, ki želi Slovenijo približati naprednim zahodnim državam. Še najmanj pa je to izjava, ki je izrečena na nacionalni televiziji.

Nemec pa je, skupaj s Karlom Erjavcem, ki je bil tudi gost zloglasne Veseličeve oddaje, Hrvate sprovociral do te mere, da je iz njihovih potlačenih strahov znova privrelo na dan vse najslabše, kar si mislijo o svojih severnih sosedih in hkrati dosegel, da se to mnenje še lep čas ne bo izboljšalo. V Globalu zdaj sosedje pišejo, “da nam zli pogled s severa in igranje članice superiornega kulturno-političnega kroga v slovenskem primeru deluje naravnost tragikomično”. Nemcu in drugim politikom iz vladajoče levice očitajo, da ne kritizirajo samo hrvaške zunanje politike, temveč žalijo celoten hrvaški narod in hrvaško državo ter med Slovenci širijo protihrvaško razpoloženje oz. sovraštvo.

Nemcu novinarka Kasapovićeva sporoča, da bi se Hrvaška raje povezovala z državami, kot sta Bolgarija in Romunija, saj gre za dva naroda z dolgo tradicijo in kulturo, “ki si svojega grba, zastave in himne nista izmislila šele leta 1990”. Oziroma z drugimi besedami, obstajala sta dolgo pred Slovenijo.

To, da je treba biti s hrvaškimi čustvi zelo previden, če ne želiš brati in poslušati pretiravanj z južne strani meje, bi morali pri SD-ju vedeti. Tako pa so tvegali in so Hrvatje po naši vladni stranki udarili na polno. “V zadnjih nekaj letih, sploh pa, odkar je stranko prevzel Dejan Židan, so se Socialni demokrati pretvorili v vodilno nacionalistično stranko, Židan, Nemec, Tanja Fajon in Ivo Vajgl pa v vodilne slovenske nacionaliste. S številnih vidikov so še precej hujši od tradicionalnih slovenskih nacionalistov, zloglasne Janševe Slovenske demokratske stranke,” lahko preberemo v hrvaški različici Globala.

V omenjeni reviji posmehljivo še dodajajo, da bi morala hrvaška nacionalna televizija Nemca povabiti tudi v svoj studio, če ne drugega, zaradi njegovih izjav, ki dobro preslikavajo njegov karakter: “Moti me, ko govorijo, da sem lep. To me zelo moti … To vlogo prepuščam ženi.”

L. S.

 • TomTom

  Za koga zdaj navijate Nova? Za Hrvate? Če bi kaj takega Janša rekel, bi bil naslov članka “Poglejte kako je naš veliki vodja Hrvatom natočil čistega vina.”
  Jebeš retoriko, diplomacijo in vse ostalo sranje. So bili Orban, Erdogan, Berlusconi, Juncker, .. kdaj “taktični in diplomatski” v svoji retoriki. Je bila kdaj katera država na slabšem zaradi odkrite retorike?

  • FORT WORTH

   Napisi mi eno samo dobro stvar,ki je stranka CKZK-ZLSD-SD naredila za drzavo Slovenijo.
   Od njihovega nastanka pred 70 leti delujejo protislovensko.

   • janez zorman

    No ja, v strahu za svoj obstoj se je znebila tudi precej svojih; kar ni slabo.

  • Viktorh

   No, mi imamo vsaj eno veliko zunanjepolitično avtoriteto: KARLA.

  • janez zorman

   Če hočeš Hrvate pošteno razjeziti moraš imeti de billa v parlamentu. ker pa je čisto slučajno še v stranki bivše Hitove pralnice denarja za KPS, je to logična posledica.

 • komentiram

  Vi klicete k resnim izkusenim politikom, ki bodo znali resiti vse probleme trezno in spostljivo? ja kaj pa se je zgodilo z podpisano pogodbo najbolj izkusenih politikov iz obeh drzav Racan- Drnovsek ? koliko sporazumov smo ze podpisali in dogovorili, celo v arbitrazo tretjega smo pristali- najdrazji institut pa vse zamanj ? Ko je beseda o Hrvatih…prej ko slej vse pade v vodo in potone.Beseda hrvata je enaka besedi roma…brez vrednosti !

 • pajot

  Lepi nemec nabira politične točke. Nič novega pod slovenskim soncem. Zagotoviti si je treba dremanje v poslanskih klopeh še za štiri leta.

  • rubec

   In ne samo to prijatelj pajot. Zdaj ko se je izpostavil bodo izvedeli še tisti ki do sedaj niso, da je kot že odrasla oseba ta bedak član Stranke Debilov. Kreten primorski, mar bi bil tiho.

   • Marija

    Vedno smo vsi tiho in hlapčevsko plazimo Bravo Nemec. Pa nisem pristaš SD.

    • pajot

     Tisti,ki so slišali njegove izjave,pa niso pristaši SD,bojo rekli:”Ta si pa upa. To je pravi človek.” In mu bojo na volitvah pritisnili svoj glas. Zanj in za komuniste. Pa kaj pol,ane?

 • von Rhein

  Kakorkoli,nekaj resnic je le povedal. Če pa SD izgubi nekaj volilcev z dvojnim državljanstvom pa tudi nič hudega.

 • Viktorh

  Všeč mi je zato, ker je zadel v bistvo: hotel jih je prizadeti in uspelo mu je. Povišal jim je krvni pritisk.
  Namen je dosežen.

  • Stajerka

   kaj pomaga povišan pritisk, dosežejo pa vse kar si zadajo……slovenski levaki, na čelu z SD, so do danes izgubili še VSE bitke……zato so besede Židana, Erjavca, Nemca in še koga namenjene Hrvatm, samo rdeča cunja za zmagovalnega bika……

   • Viktorh

    Ne razumem kaj si mi hotela povedati.

 • Ana Job

  Hrvati so med 2.sv. vojno skoz za Hitlerja delali (NDH) in so zasedli slovensko ozemlje ob meji za časa okupacije, po vojni so pa to, kar obdržali, ker so se upoštevale, kar te meje NDH. Komunisti so nas zafrknili pri meji, tako, kot pri vseh stvareh. Je pa Nemec vsaj enkrat nekaj prav povedal. Drhal, kakršna so Hrvati, res ne more uživat v Evropi nevemkakšnega statusa.

  • FORT WORTH

   Tokrat se s tabo samo delno strinjam.
   Za razliko od nase leve politike,nastopajo hrvati enotno za svoj narod in drzavo.
   Mi o temu zaenkeat lahko samo sanjamo.
   Drzavno mejo bi lahko imeli ze zdavnaj urejeno,ce je ne bi urejali luzerji levaki.

   • Stajerka

    zagonli bodo vse, kar se bo zagonit dalo…….

 • totex39

  Njegova izjava ” da si Slovenija želi približati naprednim zahodnim državam” je lahko kar njegova osebna ilozija, kajti s takim načinom dela vlade, nas še višegrajska skupina noče, ker smo v vseh pogledih zaostali za njimi. Glede Hrvatov mu pa dajem prav, da jih je malo “prizemljil”, glede njihovega nenehnega zbadanja i podcenjevanja.

 • rubec

  Osypenko Nemec, bedak novogoriški raje se povzpni na sabotin, stopi na titove kamne in poglej če se vidi ukrajina.

  • totex39

   Hihihi, super napisano.

  • pajot

   He,he,he..pa še mamo naj vzame s sabo. Si bosta ogledala še Hit. Prvovrstno znamenitost.

  • rrrrr

   Rubc, oj! Mi Krašouci smo bli zmrom za Titota jn Pahorja, pa za uno monu, kaku se kliče, aja, Terčonata. Alora, ma vse kar je prou ,so te mone nš, ma prou nš kraški teran Hrvatarjem dali.
   Ma zdej, komuništi moji, si moj teran vteknte u ret!
   Čau, čau, se videmo!

   • rubec

    Normalno da se videmo. Če plačaste vi predlagam betulu.

    • rrrrr

     Ma če ti Rubc, pej Pejot pridesta h mene na Kras, bomo kšnu rekli ku prjatli. Lhku hremo u betulu , ma kešnu betulu, porka mizerija, kej hovorim, bulš kr u moj hrm. (U betuli je una mona od Iztoka, ghlih prou rdeča..Žene nbo doma, jma mali penžjon pej hodi prat ret enmu staremi fašisti u Trst, bomo jmali mir. )
     Boste probali moj hrvaški teran in hrvaške kranjske.

     • rubec

      Mlakarč je po tatu, tata je bil pa udbouc.
      Zadosti politike, ti samo reči če morva s’zi pajoton prnest hlaže al bomo kar iz flaške?

     • samsara

      Udbuc a?
      Zmj’ri kšna nwava…
      Dio…

     • rrrrr

      Ma tedi za sina nism ghlih prou ghvišn da ni tedi uon.

     • rubec

      *********

     • rrrrr

      Huala!

     • samsara

      Sej veš…
      Japku n’ pade djel’č wd dr’vj’sa.

     • samsara

      Hrvaški teran ja, zravn pa bwste pwaj’li same une ud Dragojeviča j’nu pudwbne, ku vs bw z’grabla nostalhija.
      Puznam jst take…
      Zna b’t, da bw tudi Kr’s ankr’t ratu Hr’s. Buh vs nema r’t še vs, ku n znaste prou registrj’rt n’nka enu dumače vinu. Ma dio buh nu…

     • rrrrr

      Prjatu moj, Samsara. Ma tude ti lohhku kšn bot prideš h meni u hrm soz Rubcom inu Pejotom. Alora bom denu na CD uod hčerke Drahghojevića ,, Terano ghre, ghre, ghre..”, ghlš mojgha terana jn pole bomo denli na kavalet zadnju noghu uod prasca…..ma ne oud Mlakarja, mone, od ta pravgha prasca, uvoz iz Češke.
      Jn pole bomo kšnu rekli o dopusti u Dalmaciji. Js sm bil u Novalji že petindvajsti botov, u bajti od kraških borcov Sežana. Špica!
      Zdej hrem, me žena kliče. Ajd,ćao!l

     • samsara

      Ha, ha, ha, ma j’h pihnš tude ti, j’h…
      Use l’pu jn prou, ma ta twaja Dalmacija m’ni mi n’ ghrj u r’čun…
      Z’ twajo prjaznust pa useeno ena lepa z’hvala jnu l’pu se j’mte t’m kamr vm paše b’t. Ale…

     • rrrrr

      Režim nas dnevno zasipava s sami slabimi dogodki in in težkimi novicami. Zato se je treba med razumnimi in enakomislečimi tudi kdaj pa kdaj pošaliti. Da se vzame za nov resen komentatorski zalet. Tudi tebi vse dobro, naš zanimivi komentator Samsara.

 • Morala

  Kako si je to dovolil, da je razjezil hrvate, jih užalil? Ti, ti Nemec! Sedaj boste ob vikende na Hrvaški ;)

 • Stajerka

  razen do svojih, so levaki podcenjevalni do vsega in vsakogar…..navsezadnje so to trdni zametki KPS, tajnih služb in še koga……zaradi svojega pomanjkanja domoljubja obtožujejo in opravičujejo svojo nesposobnost, lopovščino in kriminal na sebi primeren način…..to na lastnih hrbtih še kako občutijo tudi slovenski delavci in tisti, ki upajo stopit na pota stricev iz ozadja……v vseh bivših republikah SFRJ za silo še nekako obvladujejo stare sile in jih tiščijo na stranski tir, razen v Sloveniji, kjer imajo še vedno vodilno vlogo in položaje na vseh ključnih funkcijah vseh treh vej oblasti, vključno z gospodarstvom…….sprememba imena stranke, še ne pomeni spremembe delovanja in obrata v pošteno smer……
  poslušam napovednik za parlament, kjer bo danes zaslišanje Pahorja glede TEŠ6……me zanima, če se mu bo tokrat nehote zareklo kaj o stricih iz ozadja…….mogoče mu bo kaj ušlo, tako kot so mu ušle miške…….

 • janez zorman

  Lako njemu, ko mu je bilo otroštvo tlakovano z igralniško “pralnico” denarja.

  • rrrrr

   Matjažev lulček, je kot žetonček, je kot žetonček sredi lir…
   A ko odraste, Matjašev lulček, potem bo velik kot SD
   .

   .
   Malo morgen!

 • Marija

  Prebrala samo ta članek. Ampak tudi Hrvatom je treba enkrat povedati kaj jim gre.In tu sem na Nemčevi strani strani. Hrvati bi radi Slovenijo povpreko požrli od nekdaj. Je pač Nemec enkrat imel toliko jajc,da jim je povedal kaj jim gre.Govoril je čisto resnico,če kdo koga ponižuje in komu krade so to Hrvati. Tu bo morali na Nemčevo stran stopiti vsi.Na žalost se pa vidi,da bo kar se tega tiče ostal sam.S Hrvati ne gre drugače da se jim enkrat reče dovolj je.

  • Stajerka

   beseda dovolj je, je premalo……potrebno je tudi nekaj storit in to argumentirano, odločno…..danes, ko smo po zaslugi Židana izgubili Teran, so besede dovolj je PREMALO in nesmiselne…..

  • FORT WORTH

   Te njegove izjave vzemi v zakup. Volitve so vsak dan blize. Ne nasedaj na prvo zogo…
   Lopov je in bo ostal lopov.

   • pajot

    Kajti,če ne bi bil lopov,ne bi bil v komunistični stranki.

  • rubec

   Ja marija sveta in svet križ božji, na nemčevo stran naj stopimo. Kaj naj zdaj mi, vsi na strmi Sabotin?

  • Tone Strahan

   Marija se popolnoma strinjam s tvojo ugotovitvijo.

  • nevtrino

   Hohoho, koliko je že bilo priložnosti za to, da se jim reče, da je dovolj, a ….?

  • nevtrino

   In le kaj bi sledilo, v jugobutalah na Slovenskem, če bi to povedal kateri drugi, na primer ZmagoJ, … , hehehe ?

  • RATATA

   Ti pa nisi tista “tabrezmadežna”

 • tarantela

  Me zanima, kje je Nemec dal take izjave in če imate posnetek in prepis. Bi bilo lepo, če bi ga objavili. Hvala!

  • Johan

   Je na RTV-ju, poišči !

 • althar

  Aha, zdaj bi tudi komunajzli radi sedli na alt-right vlak, ko je ravno postal popularen. A žal je ta vlak že odpeljal, tako da so lahko le padli na tračnice :))

 • Stajerka

  ko je Karl nazadnje sukal “gobec”, je kaj hitro sledil kontra udarec z neposobnostjo naših arbitrov, ki so zagonili par milijonov in po aferi poniknili…….a bo kdo odgovarjal????…..
  Karel, Sekolec in še ona frajla…….ne bo – pobasali so mastne denarce in se lepo na tiho smejijo – ne bi si upala trdit, da niso kasirali celo iz obeh strani…….

  • Johan

   Prav imaš mastno so zaslužili tu di pahorjanci in barbike. Dobro se spomnim kako je služil v propadli firmi TOPER iz Celja. Z fotomodeli in svinganjem je bilo konec firme.

 • FORT WORTH

  Kaj si zdaj ta Nemec misli,da bomo sli v jarke na njegovo zeljo ?
  Za vse to sranje,ki ga imamo s Hrvati je prav njegova stranka bedakov najbolj zasluzna.
  -koroski decki
  -meja
  -tajkuni
  -migranti
  -zdravstvo
  -sodstvo
  -vsesplosno nazadovanje
  SD in Nemec ,mars v 3 P.M. Cigani nesposobni !

  • Stajerka

   in komplet sociala, ki je iz pomoči naredila državno kreditiranje, ustvarila na tisoče revežev in čez mejo potisnila na stotine mladih……

  • rubec

   Ni kaj, +10. Več nimam.

  • pajot

   Pametnemu je zadosti že podatek,da so zjebali Jugoslavijo. Ergo: pametnih slovencev je bore malo. Kakšnih 30%. Ostalo so avstralopiteki.

   • FORT WORTH

    Zjebali yu in zakuhali vojno.
    Mrtvi jih niso nikoli zanimali.

    • samsara

     Drugorazredna tema, mrtvi, sej je puvedu komi türk.

 • Jefferson Vendski

  Lolita iz Dravelj ima kot profesionalna obrtnica stranke tudi iz tujine. Pravi, da so Hrvati zelo skromno obdarjeni, Nemci pa ne bistveno bolje.
  Meni je vseeno, sam da jebe Hrvate.

  • rubec

   hehehehehehehe, dobar si to zložo, prijatelju.

  • pajot

   Pardon. Jest Hrvatov ne bi jebal. Hrvatice pač.

 • rubec

  Hrvati pravijo da so v SD vodilni slovenski nacionalisti. HAHAHAHAHAHA. Dosti bolj točno bi bilo, če bi rekli vsaj vaterpolisti.

  • rrrrr

   Res je, vic stoletja : SLOVENSKI KOMUNISTI SO NACIONALISTI. Tako izjemno lucidnost pri sosedih Hrvatih izzove samo interakcija treh učinkovin: na sredi Savudrijske uvale, premalo slovenskih jedrskih odpadkov in preveč kraškega terana. Namesto zahvale pa pljunek po slovenskih komunistih! Epsko, vredno glasnogovornika Hrvoja Franja Homerskog.

  • karpelec

   Odmeva—-isti, isti ,isti.

 • slosin

  Ubogi Hrvati, a bodo tožili Nemca, ker jim je povzročil nepopisne muke s svojimi izjavami….Ni sicer taktičen, ampak, kar je povedal, je pa res…….

  • pajot

   To,da je res,vejo tudi hrvati. Je pa od blebetanja vsekakor boljša akcija. Janša je v roku enega dneva poslal vojsko na mejo,pa je bil mir.

 • Johan

  Ta dva tipa sistemsko iskoriščata Slovence, dobro si jih ZAPOMNITE !

 • Hun

  tale Nemec je folirant, frajerček in glumac, ki si je oportunistično izboril dobro plačano službo…taki smrduhi delajo samo zase in svojo družino

 • Lisjak

  Samo malo udariš po Hrvatah pa Slovenci v trenutko pozabijo na vse pizdarije,ki so jih in nam še bodo skuhali komunajzerji,za nagrado še jih pa izvoliš v parlament.Živela norišnica!!!

  • rrrrr

   Taku se hovori!

  • rubec

   ***********

 • totex39

  Volitve se približujejo in zaradi tega se tudi polizanec Nemec prebuja z majnimi izjavami, da bi se ljudem prikupil. Ne smemo mu nasedati, kajti taki znajo biti najhujši.

  • nevtrino

   Ampak dopovejte še to vsem jugobutalcem na Slovenskem !

   • totex39

    Ja res je, ljudje so zelo nezainteresirani in večkrat lahko slišimo tudi take odgovore: me ne zanima politika in kdo bo sestavljal našo vlado. Zato pa imamo že zaradi takih volivcev že mnogo let nastavljeno tako nesposobno vlado.

 • nevtrino

  A je bil mogoče MatjazNemec izvoljen zato, ker je pameten in poln modrosti, v teh jugobutalah ?

  • KIKI

   Ne, ljubljenec Pahorja je bil…pa se ga je naveličal in je
   šel še Cerarčku probat….pravi mucek! Mi takšnim pravimo:
   “navadno zmuzne” …kako pa vi?

   • nevtrino

    No, še bolj enostavno: slinasti sluzavec z zalogo vazelina, hehehe ….

 • soc

  Hrvatje so po vsem ustaštvu in grozljivih povojnih pokolih nekomunistov in protikomunistov ohranili svoje meščanstvo in njegovo kulturo od Zagreba do Osijeka. Nam to ni uspelo. Zakaj? Zakaj je exodus njihove inteligence danes manjši od našega? Zakaj nas bodo čez dve desetletji prehiteli prav v vsem?

  Nemec in ostali levaki, vem, da se raje bratite s Srbi in da vas katoliški Hrčki kot neizbežni geografski vmesni element motijo. Tudi vem, da rabite vseskozi nove zgodbe in afere (kot je bil teran), da odtegnete pogled javnosti od svojih mafijskih poslov z milijardami in od imigrantske zgodbe. Zato sem pač še dodatno prepričan, da vas je treba poslati na smetišče zgodovine. Le volilce je treba nekako obveščati in osveščati.

 • Jovo Jamnica

  hujši od… zloglasne Janševe Slovenske demokratske stranke..
  ————————
  LOL

 • Fogglof Tunnek

  Torej je potrebno z Hrvati sodelovati???

  Anton Rop: “Tam se vidi, da je bila slovenska stran dogovorjena s hrvaško stranjo. Hrvaška vlada je dajala direktive, kdaj naj bo incident, in to tik pred volitvami”.

  Janša in Sanader naj bi se tako pogovarjala, kdaj bo kakšen incident v Piranskem zalivu!?!? Janša in Sanader sta se o incidentih v Piranskem zalivu celo šalila!!!… Vidite, to so dobri medsosedski odnosi !!!

  • KIKI

   Poljubljanje in božanje v “prazno” s Pahorjem in hrvaško predsednico
   si pa kar izpustil….onadva sta se usklajeno režala!… Komu ? Nam!
   Roparja Ropa pa ne omenjaj, da te ne bo Božja kazen doletela!

  • nevtrino

   Od AntonaRopa je ostal samo rop !

 • Franjo Trojner

  SD na kandidatne liste REDNO uvršča BARBIKE v tem primeru Kena/Nemca, da jih nato na volitvah volijo ženske. Taktika SD je prozorna, ni važno kaj ima kandidat v glavi, važno je, da ima všečen obraz in pol ni čudno, da se jim dogodijo takšne izjave, kot v tem primeru in v nekem drugem, ko še en politik iz kvote SD še Terana ni znal zaščiti, ne samooskrbe v realnost spraviti ali škodo žleda in lobadarja sanirati, da pogrutavščine arbitraže o južni meji nekdanjega premiera iz kvote SD niti ne omenjam!

  • Jovo Jamnica

   … lobadar pride od lobanja?

   • Franjo Trojner

    Jovice, LUBADAR, OK!0

  • nevtrino

   No, jugobutalci na Slovenskem pač volijo obraze, ne pa programov in resne akcije !

  • Franc Novak 1979

   So ga pa kresnil, poleg tega da je že sivolas, ima ženi iz fašistične Ukrajine. In tak naj bi kandidiral za predsednika? Potem bomo imeli prvo damo iz zabačene države, tako kot Američani, ha, ha.

  • pajot

   Meni je žena rekla,da ji je nemec (Matjaž,da ne bo pomote),všeč i da je lep. takoj sem ji dal rdeči karton.

   • janez cepec

    zgleda, de ti svojo najdražjo mau premau servisiraš, de ti takele ven meče.

   • tohuvabohu

    Na svetu ni grše stvari, kot je lep moški.

 • xtc

  Levaki obstajajo na oblasti :če nenehno netijo prepir in razdor:
  Seveda so Nemčeve besede izraz neumne levice;kajti vse to se nam bo temeljito utepalo že sedaj smo žrrtve levakov;ki imajo vikende na Hrvaškem:
  Da smo si na jasnem Slovenija je bila res nekaj časa vzor post komunističnih dežel;a so jo levaki uničili do popolnosti;večinoma nas prehitevajo vsi levaki pa še kar lažejo kako dobri smo:
  Vsem tistim;ki upajo ;da bodo spori s Hrvaško RAZREŠENI V SLOVENSKO KORIST POVEM ;DA SO BUTLI:
  hRVATI BODO DOBILI VSE SPORE IN TUDI ŠE VIKENDE UTEGNEJO sLOVENCI PUSTITI;KO JIM BODO NABILI DAVKE:
  Hrvati se v pravih trenutkih znajo postaviti n pravo stran in poptegniti prave poteze:
  Slovenski levaki pa vidijo le moskvo ;Beograd;komunizem in tako kot Štimac v filmu;”vSAK ;DAN VSE BOLJ NAPREDUJEJO” V RESNICI PA PUSTOŠIJO:

 • montyamp

  KDAJ IN KJE , SO ZLOČINCI VZGOJILI

  NORMALNE NASLEDNIKE ???

 • Ruggedplant

  Ironija brez primere – član stranke, ki je doslej za RESNIČNI slovenski nacionalni interes naredila DALEČ NAJVEČ škode (arbitraža glede prehoda na odprto morje, Mercator, teran,..) zaradi svoje internacionalsocialistične miselnosti oplemenitene s pristno nesposobnostjo na področju diplomacije, se na varni razdalji (ko ni v bližini nobenega Hrvata) napihuje s kretenističnimi populizmi s katerimi naj bi se izkazal kot domoljub?? Večjega nasprotja pravzaprav ne poznam – če moram ta trenutek v parlamentu (konkurenca je res huda!) pokazati na stranko, ki je v odnosih s Hrvaško naredila Sloveniji največ škode, je to z ogromno prednostjo SD in Hrvati so jim lahko le hvaležni, da so jih imeli na drugi strani pogajalske mize in jih seveda (edino pravilno) “pregazili kot plitev potok”.

  In še enkrtat – niso Hrvati krivi, da so naši komunisti na oblasti podkupljivi in nesposobni pogajalci. Vsaka država se mora boriti za svoje interese, Hrvatom to uspeva, našim komijem pač ne – tega konec koncev nimajo niti v agendi, tudi če BI v svojih vrstah imeli kader, ki bi bil dejansko sposoben dostojno zastopati slovenske interese. Enako velja za odnose z ostalimi sosedami, na primer trenutno aktualno Avstrijo. Za njihov zaničevalen in celo protipraven odnos do Slovencev niso krivi oni, pač pa izključno naša lastna protinarodna politika, ki jo komunisti peljejo že vse od leta 41.

  • kokobily

   Kaj moreš, če se Karel Večni še za prehod po hodniku (mimo prelnega stroja) ni sposoben izpogajati, mu je pa soseda zato kriva…

  • rrrrr

   Pravzaprav temu ni kaj dodati. Razen pohvale!

  • rubec

   *************

 • nevtrino

  Sedaj jim že vsak blebetavček pride prav za promocijo na usmrajeni RTVSLO. Je to že kar kandidat za novega predsednika ?

 • KIKI

  Dajmo, dajmo, dajmo, še gate Nemčeve prodajmo,
  med Hrvate, naše brate, prodajmo naše še copate;
  to je coool izvozna roba, vsak Slovenček naj si proba,
  kaj Hrvaška je zvestoba in do kam še sega naša meja,
  meja, ki so jo naši sposobni rdeči brati izvozili s copati!

  Don”t Cry, Slovenia!

 • Miran Pavličič

  Baje, da jih je raskuril s to oddajo. Ko pa je na drugi strani totalno nesposoben akademik, ki namesto,da bi zadevo prevedel, preštudiral in realno napisal vzame stvari iz konteksta in nastane štala,ki smo ji priča. Zdaj jaz nikakor nisem Nemčev Fan ampak bi to časopisno hišo šel tožit oz bi sprožil ustrezne postopke zoper avtorico tega skropucala prof.dr.sc. Mirjano Kasapović,ki je resnično sramota nevredna akademskega intelektualnega naziva. Sicer pa presodite sami .

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174460079

 • šmentanamuha

  Hrvaški jezik je utemeljen na slovenskem jeziku, uporabljajo nekdanje insignije Kraljestva Slovenijeh (grb, kuna, lipa), živijo na prostoru, ki smo ga Slovenci poselili prvi v Evropi, kitijo se z našo zgodovino, tudi romunski prostor so najprej poseljevali Slovenci, do Rimljanov, ki so pobili moške staroselce in se pomešali s Slovenkami in nastali so Romuni. Podobno je s Hrvati. Hrvate boli, ker nimajo svoje izvirne zgodovine, mi pa jo imamo. Slovenci smo matica Evrope, za kar obstajajo tudi viri, pisni in drugi. Kogar zanima kaj več, naj gre na strani HERVARDOV, tam si boste lahko stvari prebrali in ogledali. Dejstvo pa je tudi, da SD ne slovi po pametnih politikih. Če se že nekaj napihuješ, moraš imeti jajca in pamet za spopad.

 • Franc Novak 1979

  Hrvati nam kradejo ozemlje, imena slovenskih artiklov, kot so teran, kranjska klobasa pa še ne plačujejo elektrike iz NEK, nas ropajo preko LB filijala Zagreb, kjer bo Slovenija plačala VSE varčevalcem TUJE banke, kjer pa hrvaške firme nočejo poravnati svojih dolgov. Hrvati pa prodajajo orožje https://www.almasdarnews.com/article/croatia-sells-off-record-number-armaments-saudi-arabia/ brez registracije, EU pa ne naredi NIČ. Referendum za izstop iz take mafijske združbe, kot je EU in NATO je potrebno izvesti. Potem pa Rusom oddati letališči Maribor in Cerklje za vojne baze, Gotenico pa za raketno izstrelišče. Me res zanima, kdo bi se upal napasti Slovenijo?

  • Ruggedplant

   NAROBE! Vse kar si napisal so Hrvatom omogočili NAŠI komunisti (najbrž kombinacija manjka domoljubja, jugonostalgije in koruptivnosti). Hrvaško stran absolutno razumem – zastopajo svoj nacionalni interes in seveda si bodo iz malhe vzeli točno toliko kot jim mi SAMI pustimo – pa s tem ne mislim le na voditelje naših rdečih strank, ampak predvsem na blesave volivce, ki jim naklanjajo svoje volilne glasove!

   • Franc Novak 1979

    Dobro, medsebojno so jim naši pomagali, da jim ne požgejo vikendov. Ampak, da so lahko toliko orožja brez registarcije poslali na vojna območja in to teroristom, EU jih je pa sprejela brez problema, kaže na sodelovanje via vojaška industrija. Me res zanima, če je v Ličkem Osiku podzemeljska tovarna orožja še v pogonu. Tam naj bi bila predelava naftnih derivatov, pa ni nikjer nobene cisterne (Vir:Google Earth)

  • Janez

   Povprašajte malo Hrčke,koliko od teh od Slovenije pokradenih evrov morajo izročiti SLOVENSKIM pomembnežem,ki so si tako koruptivno ustvarili velik dotok pokradenih EVROV.Raziskovalni novinarji kje ste,za kaj vas plačujemo?

 • Steve

  no. če bi naši levičarji zastopali slovenske interese bi že zdavnaj zaprli mejo s hrvaško ter zgradili en konkreten zid. da ne govorimo o tistem sramotnem referendumu o vstopu hrvaške v eu.
  kar se hrvaške tiče, zame je to prazna pokrajina primerna za vzrejo prašičev

  • Ruggedplant

   Zakaj si to napisal? Le srečni smo lahko ker mejimo s Hrvaško, pa ne le zato, ker nas Srbi niso leta 91 zravnali z zemljo, ampak danes predvsem zato, ker so nam odlično ogledalo v katerem vidimo kam nas vodi komunistična politika in kaj pomeni pravo domoljubje, ki je iz naših tal skorajda že izginilo. Še 2 levi vladi pri nas in dve domoljubni pri njih, pa jih bomo v hrbet gledali tudi že v gospodarskem oziru.

   • rrrrr

    Pa še za nekaj je Hrvaška dobra. Brez njene geografske lege bi nas kripto komunalci spet hoteli povezati s Srbi in Bosanci v III greznico od Jugoslavije. Tako pa so jim tudi take mokre sanje onemogočene. Hvala Bogu za Hrvate.

    • tohuvabohu

     Oni temu rečejo “antemurale christianitatis”.
     Pa tudi “Harum larum farum hedervarum – reliquiae reliquiarum”.
     (A.G. Matoš)

 • Aton

  Solidarnost! Bolj desni so na oblasti v Hrvaški, bolj glasni so naši kvazikomunisti

 • Minovak

  Kardelj, kot največji slovenski zločinec po 2. sv. vojni, je hrvatom “poklonil” cca 30% našega ozemlja (Istra), ki ga je zakartal na neki pijanski zabavi z Bakaričem, kmalu po 2. SV. O tem obstajajo verodostojni dokumenti, ki jih lahko zanikajo samo poosebljanja laži, to je rdečkarji, nam pa je bilo servirano, seveda, drugače. Naj slovenski narod ve, kdo je bil tisti, ki je poklanjal nekaj, kar ni bilo njegovo, temveč naše. Po vojni so rdeči fašisti napisali parole – najboljši so padli – to je morda res, ostal pa je samo velik kup rdečega gnoja, ki smrdi vsak dan bolj. NE POZABITE TEGA, PRAVI SLOVENCI!

  • pajot

   Knjigo Najboljši so padli je napisal Stane Semič -Daki,gnoj od človeka in morilec Slovencev.Na ne vem kateri Kardeljev rojstni dan,mu jo je prišel podarit. Nastala je cela zbrka. Najboljši so padli,ostali so samo govnari. Tako je kardelj to razumel. Ker je bil govnar. To vem iz pripovedovanja dakijevega sina.

  • šmentanamuha

   Uh, dobro napisano, udarno.

 • Minovak

  Oglejte si video, kje v zgodovini so bili hrvati…

  https://youtu.be/O8HMUkBUZuA?list=PL4E482C71EE26076E

 • janez cepec

  zdej, če je Nemec prepričan, de bodo Dudeki zgubil use spore s Janezi, je totaln idijot, tko kot Boli ga Đoko Kahl. S takim govorjenjem samo proba zuameglit nesposobnost naših pogajavcev. U sporu z Dudeki bomo pa garant popušili, ker dokler bomo mel take diplomate, pogajalce in svetovalce nimamo šans. to je fakat, use ostalo, kar pa bluzijo razni Nemci je pesk u oči nam ovcam. Na žalost, takle mamo.

  • Ruggedplant

   Prvi tvoj komentar s katerim se strinjam?

   • janez cepec

    tenk U, kritiziram tist’ga, k’ je tega potrebn

 • Aron

  Čakte čakte, a niste ravno vi zahtevali od politike, da naj bo bolj odločna? Sedaj ko pa je, pa čeprav sluzavi Nemec, pa spet ni prav? Tako je to, ko ste v opoziciji, je mešanje megle dovoljeno brez posledic. Žalostno.

  • tohuvabohu

   Butelj. Če vlada in koalicija ne čutita nobene odgovornosti do države in naroda, ni treba zato pljuvati po opoziciji.

   • Aron

    Kdo pa pljuva po opoziciji? Pljuvam po SDSS aparatčikih, ki se delajo novinarje :)

    • tohuvabohu

     A si že kdaj slišal, da so mediji četrta veja oblasti?
     Sicer si pa ti omenil opozicijo, a si bralno nepismen?

     • Aron

      Mediji ja, ne pa ‘mediji’.

      Pljuvam po družbeno-političnih slugah, po opoziciji pa samo udriham, kadar je to nujno potrebno :)

     • tohuvabohu

      Da bi kdaj pljunil po “zaslužnih”, se te ne spomnim.

 • daresi

  Nemec mi res ni simpatičen, še manj pa mi je simpatična njegova politična opcija. Na tem mestu pa želim poudariti, da mi gredo na živce vsi škodljivci na desnici, ki so za obsodbo levice pripravljeni žrtvovati slovenske interese. Vse kar je prav, poveličevati Hrvate in njihovo perfidno in umazano politično igro na vseh področjih, da bi očrnili levico, pa je ogabno in nedostojno.
  Hrvati ne spoštujejo korektne igre, vsakič požrejo svojo besedo, ponarejajo dokumente in si z navedenim celo drznejo lobirati, da bi dosegli svoje umazane cilje.
  Podpiram sankcije proti Hrvaški. Če je zato treba vsakega turista na meji pregledovati pol ure, tudi prav, ker drugih vzvodov po njihovem vstopu v EU nimamo. Prav je tudi, da se jim v fris pove kar jim gre in Nemec je to zmogel, čeprav ne zaradi častne drža, ampak zato, ker je neumen. Kar se tega tiče kličem fuj za obe stani in na obeh političnih straneh.

  • Ruggedplant

   Še nekdo, ki ne razume, da je vloga politikov in diplomatov vsake države, da se bori za SVOJE interese in vsak diplomatski poraz je krivda tistega, ki je svoj interes slabo branil, ne pa tistega, ki je v diplomatski vojni zmagal. Res vas ne razumem nekaterih, ki jočete, da nas vsi sosedje ropajo – KAJ NAS NE BODO, SAJ SMO SAMI IZVOLILI KOMUNISTE, KI ŽE OD ZAČETKA SVOJEGA OBSTOJA NE VERJAMEJO V NACIONALNE DRŽAVE IN Z NAJVEČJIM VESELJEM PUSTIJO TUJCEM (NE GLEDE NA POREKLO) DA SI VZAMEJO, KAR SI ŽELIJO?! So za blesavost večine državljanov RS, ki voli rdeče lubadarje, krivi Italijani, Hrvati, Avstrijci, Madžari, Iranci, Pakistanci, Afganistanci, Alžirci?

   • janez cepec

    problem ni samo u komunajzarjih, problem je to, ker use vlade( ljubljeni vodja tle ni biu izjema) u diplomacijo kadririrajo po politični linji neke svoje zasluzne člane, k’ pojma nimajo od pojma. zato bomo popušil use tožbe. nasprotno od tega, tko kot praveš, pa Dudeki postavjo strokovnake, znajo lobirat, pa ne na Balkanu, ampak u Bruslu, če je treba, grejo tud preko zakona, ne pa tko kot naši kreteni, ke že tko nimajo veze, poj smo pa še ponižni in klečeplazni pred BRU birokrati

    • tohuvabohu

     Ne serji, gnida komunajzarska, kdaj je pa Kučan kadriral v diplomacijo? Dol mu visi diplomacija, on skrbi samo za mafijske posle.

     • janez cepec

      ma ti s’ en butl

     • šmentanamuha

      Dej razmisl mal, preden začneš lajat.

    • šmentanamuha

     Maš point.

    • Ruggedplant

     Z ljubljenim vodjo najbrž ciljaš na komunista Kučana in ne edinega demokratičnega vodje parlamentarne stranke v Sloveniji, kajne?
     Ne razumem pa zakaj vsegliharizem? Malo razmisli kaj so nam diplomatsko zapravili demokrati, torej protikomunisti in ne vem če boš našel eno samo stvar. Na drugi strani pa se imaš izključno demokratom in delu takratnih krščanskih demokratov za zahvaliti za največje diplomatske dosežke (čudeže) v skoraj 2000-letni zgodovini Slovencev: osamosvojitev v lastno državo, vstop v Nato, vstop v EU, predsedovanje EU. Demokrati so imeli vlado le 5 let, pa toliko ZGODOVINSKIH dosežkov na področju diplomacije, takšnih ki jih ne more zanikati prav nihče, je to naključje? Res je, da se je približevanje EU-ju začelo pod komunistično vlado, a spomni se, da so bile takrat vse rdeče stranke PROTI temu (nekateri na glas, nekateri bolj potiho, tako kot pri osamosvajanju), demokrati pa so ljudi prepričali, da je to edina pot v pravo domovino Slovencev, ki nam je bila za 60 let prisilno odtujena.

   • daresi

    Če so budale izvolile komuniste pa dajmo zdaj za kazen še s Hrvati potegnt. To pa so Butale.

    • Ruggedplant

     Še enkrat: Ležejo, goljufajo in zavajajo naši komunisti in z njimi vsi naši sorodniki, znanci, sosedje, naključni mimoidoči, ki jim vsakič znova na volitvah dajejo mandat. Hrvati počnejo le to, karse od vsake sposobne in domoljubne vlade oziroma diplomacje spodobi – zastopa SVOJE interese. Če je za to potrebno lagati, goljufati, zavajati,… naj pač bo tako – naši komiji so tisti, ki se jim pustijo nategovati in izsiljevati, oni so tisti na katere srtresaj svoj gnev – kakor omenjeno, vključno s prijatelji, sosedi, sodelavci, sorodniki,… ki so nam izvolili te lubadarje.

     Če bi imeli Slovenci nad vlado le Boga, bi se tudi nam dogajale lepše stvari, saj bi to pomenilo, da smo komuniste končno pospravili tja kamor spadajo – stran od kakršnihkoli funkcij odločanja.

  • pajot

   Ti ne razumeš osnovne zadeve. Nemec je to rekel zaradi sebe,zaradi političnih točk,ki jih bo dobil. ker avstralopiteki nasedejo na vsako obljubo in ga bojo volili. Na meji bo vse po starem,verjemi mi. Pa ne samo na meji. Pahor se bo še naprej zalizoval s Kolindo,teran pa bo hrvaški. Tudi vikendi naše jare gospode bojo še zmeraj stali in še več jih bo. Ker so komunisti povsod isti. In zdaj bo cca.1000 avstralopitekov reklo: “Aha,jebe hrvate,volili ga bomo”. Pa bo za naslednja štiri leta vse po starem.

   • daresi

    Res me zanimajo komentarji po arbitraži neglede na to kako se bo razpletla. Namesto rešitev in implementacije bo spet medsebojno obtoževanje. Da ne razumem pa bom preslišal :)

    • tohuvabohu

     Posledica arbitraže bo ta, da se bo Geoss premaknil proti severu za par kilometrov.

     • rubec

      hihihihi

 • Olga

  Populizem za dosego političnih točk! Eno govorijo, drugi delajo, kot vedno!

  • Vera

   Nemec nam naj še razloži kako je bilo v Hitu pri mamici . Ni dolgo,ko je o tisti aferici pisalo v medijih .

 • tomven

  Lepi Šime spet govori bedarije… s katero je že poročen? Aja, ona pa je iz centra, ne periferije. Trot.

 • rubec

  Se spomin kot bi bilo včeraj ali pa še bolj predpojutrašnjim ko je janez janša spal v cankarevem domu, medtem ko je tovariš Nemec zaustavljal tankovsko kolono na Medvedjeku. Ah, ti spomini in ah, kako leta bežijo. Bo treba kmalu v dom.

  • tomven

   Eh, kaj bi jamral, saj nisi cmerar… na babe Rubec, na babe…

   • Peter

    Nababe Nababe, to je himna Republike Timbuktu, prosem, da se ne zajebavaš kle, no,

    • radames

     Na kravo, na kravo je imel navado reči izreden farncoski alpinist Louis Lachenal, predno se je lotil najtežjega mesta v steni. Reveža je na smučanju v montblanškem pogorju pogoltnila ledeniška razpoka.

     • Peter

      Jebat ga, karma, no.

   • rubec

    To je beseda tomven. Imam pa jaz takole urejeno. Obe sem poslal po regrat. Tista ki v jerbasu največ prinese tista bo zvečer moja. Ostali dve ga bosta tačas čistile, tudi od nje seveda hehe.

    • Peter

     Ti boš pa jajčka dodau, rajtam, no…

  • Peter

   Nemci so od nekdaj ustavljali tankovske kolone pred medvedi ali tam nek okol…
   Partizani pa so gradili mostove, pa tifusari napred preko vode do svobode pa elizabeth taylor al pa burton, kdo bi vedu..

   Windowsi so mi spet nočas dol padl, jebemti, no…

 • Iza Demos

  Spore bi morali rešiti takoj ob osamosvojitvi, a namesto da bi povedali Hrvatom kdo je gospodar na ozemlju Slovenije smo …………………………………..
  Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni.

 • Peter

  SD ni moj cup of tea.
  Ampak, da je enkrat en Hrvatarjem povedu, kr jim gre…kapo dol, no.

  • rubec

   Peter, a si ti tut not padu hehe. Problem niso hrvati, problem je v sloveniji ki dopušča obstoj SD.

   • tohuvabohu

    Dudeki so problem sami sebi, mi pa tudi.

   • Peter

    Ti ne zdej kle mene jebat, kdo je not padu pa kdo ni, ti men raj puvej, kako ven prideva, no.
    A boši ti men na rame splezu al jest teb, no.

    • rubec

     Ne zameri moji pikrosti. Kelnarca se je spotaknila in ves pladenj rešila razen mojega velikega špricerja. Kakšen bi pa ti bil v tem primeru kaj?

     • Peter

      Men za špricerje dol visi. Jest pijem encijan, no.

     • Peter

      Mi je pa encijana zmankal, pa sem odpru eno flašo rdečga k gor piše neki red rotšild al kva…morm babi skrit, če ne meu fentala, no…

 • tohuvabohu

  Nisem za nove davke, a ko vidim tega modela, me prime, da bi predlagal obdavčitev osladnega govorjenja in nastopanja.

  • Peter

   O madona, kvaš pol šele reku za Moderundermuderndorfarja, no…

   • tohuvabohu

    Ta ni toliko osladen kot neumen, nesramen in domišljav.

    • Peter

     Bolš ga ne bi mogu opisat, no…

     • tohuvabohu

      Dr. Tohu Analitik.

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • KIKI

    Idioti alla Modendorfer so za Psiho kliniko! Mu bo Milojka zrihtala, da bo takoj na vrsti!

 • WatsonForus

  ko jebe hrčke ! Bravo Nemec – en jim je moral povedat kar jim gre oz. kar si večina misli o Hrčkih.
  Pisunka Mirjana Kasapović pa se naj raje vpraša, zakaj imajo Hrčki probleme z vsemi državami ki mejijo na hrčkoland.

 • radames

  Hrvati vedo, kaj lastna država. Mi pa sploh ne! Mi svoje države ne maramo!
  Hrvati to dobro čutijo in nam dajejo kajle, kjer le morejo.
  Najprej moramo pregledati stanje pri sebi, potem pa obsojati Hrvate.

  • karlina

   Itak, oni vedno rečejo za njo-ljepa naša.

 • Lev Raskolnikoff

  To, kar je Nemec izjavil proti Hrvatom, je ”kamilica” proti nekaterim izjavam vaših partijskih veljakov glede naših sosedov…od Čelavega, do Grimsa, Gorenaka itd… spomnimo se opankarjev, trenirkarjev, itd.

  • rubec

   Tebi lahko odgovorim samo če citiram verz znamenitega angleškega nogometaša Šekspirja v polčasu med Anglijo in Dansko leta 1584: Čapac, jebi si mater čipčaparsku.

  • andreas82

   Mogoče kaj narobe, če rečeš Srbu opankar, ali južnakom trenirkar, s tem se postavljajo, torej ne vidim nobenega problema.

  • tohuvabohu

   Zaradi številnih trenirkarjev, ki jih opazijo po naših mestih, tuji turisti sklepajo, da smo Slovenci hudo športen narod. Zadnjič me je en Američan vprašal, ali imamo pri nas zdaj olimpijske igre.

 • Janez

  Berem komentarje,pa me je kar malo sram.Kakšni smo postali,da ni med nami in Hrvati,pa tudi drugimi ljudmi in narodi več nobenega spoštovanja.Diplomati in visoki funkcionarji nam po svetu delajo sramoto.Kaj nima Slovenija nobenega dostojnega človeka več,da nas morajo”zastopati”degeneriranci,psihopati,idioti,bebci in ostali ljudje brez obraza.V čudno smer se vrti zadnje čase naš planet..Sram me je.

  • KIKI

   Mene je tudi sram, tako zelo, da se bojim, da me bo kap, ko zagledam
   zunanjega ministra klovna Korelna in njegove parazitne idiote in izdajalce
   iz stranke Desus. Takoj jih ustavite, da škoda ne bo še večja! Uboga Slovenija
   ne prenese več!

  • karlina

   Hvala enako, sicer pa se spomnim onih dveh, ki sta se pogovarjala o arbitrazi po telefonu, pa naj bi bila visoko izobrazena, škoda besed in potem vse tiho je bilo o njima, pa mednarodni škandal sta naredila.

 • črnaovca

  No pa smo tam, saj ni povedal nič kar ne bi bilo resnica in vi sedaj zagovarjate Hrvate. Žalostno žalostno gospodje na desni. Sicer je pa to po svoje razumljivo saj morate da so oni tiho in ne pokažejo dokumentov o orožju in še čem kar bi uničilo vrhuško. Žal se zopet kaže Slovenska ozkost in zaplankanost ko nikoli ne znamo ali ne moremo stopiti skupaj in se potem čudimo ko jih dobimo poglavi. Nekaterim je to da Slovenija izgublja očitno všeč da lahko izrabljajo za obtoževanje druge strani a se nikoli nočejo pošteno vprašati koliko so sami s podlimi dejanji tožarjenja v tujini in obsojanja doma prispevali k stanju kakršno je. Priznati je treba Hrvatom da ko gre za njihov nacionalni interes znajo stopiti skupaj ne glede na barvo in politično prepričanje. Še celo vodilnega politika so zaradi korupcije obsodili. Kaj pa pri nas? Če že koga od politikov obsodijo ga pa Ustavno sodišče oprosti, tako je če ga sestavljajo pridni in ubogljivi namesto neodvisnih pravnih strokovnjakov.

  • rubec

   To klobaso bi lahko skrajšal. Napisal bi recimo takole: Jaz sem itak budala, ne me brat.

   • črnaovca

    A za to ti pišeš na kratko, ker razen zmerjanja nimaš kaj povedat

    • rubec

     da

 • Milan Novak

  Kako se upa kaj takega reči našim najljubšim sosedom. Sramota. Kaj bo zdaj z mojim vikendom na morju in barko parkirano v Umagu. Takoj naj se opraviči, saj se gre za višji interes Slovenije.

  • Adolf Hitler

   a si morda mislio slovensko nakradenega moria!

  • garfi

   hrvati so že pred leti preluftali nekaj butalcev

 • dr Janez Sveti

  Hrvatom in Slovencem birokratska mafija krade milijarde. Kaj pa imam jaz od tega, da se kregam z Domigojem iz Zagreba? Kaj bi jaz imel več, če bi bila vsaj Jadranska obala Slovenska? Ne bodite teleta!
  Vse te lopove na gavge! Hrvaške in Slovenske!
  DR Janez Sveti Gavgar

  • garfi

   birokratska ?
   bebo

   • dr Janez Sveti

    Oh Garfi. A se s tem če koga imenuješ bedak, bebo, udbovc in podobno počutiš kaj boljše? Potem s pa kar spucaj..Drugače boš raka fasal..
    DR janez Sveti sveto valc

    • garfi

     torej birokratska nob, birokratska diktatura birokratski zločinci
     birokratski kriminalci birokratski levaki birokratsko sodstvo birokratski mediji birokratsko zdravstvo birokrat…….

     • dr Janez Sveti

      Kar sprijazni se, da bodo uničili državo, ker kradejo tudi tisto, kar si vlade sposojajo. Nič ne pomaga tvoje sikiranje. Tolažiš se lahko, da ko bo vsega enkrat konec, bodo najebali, saj ne znajo živet od dela, ki nekaj gradi. Lahko pa poskusiš ti pisat vljudno in jim pokazat, da si boljši od njih. Tako si pač samo še eden od nesrpnežev in ni pomembno ali si levi ali desni.
      DR janez Sveti vesoljc

     • garfi

      svetnik sem zelooo prijazen
      če bi izrazil ves svoj srd nad butalci bi prestrašil še samega sebe

     • dr Janez Sveti

      Jaz se še v ogledalo včasih ne upam pogledat, ker imam tak zajeban fris!
      DR Janez Sveti Lepotec

 • Fogglof Tunnek

  Torej je potrebno z Hrvati sodelovati???

  Anton Rop: “Tam se vidi, da je bila slovenska stran dogovorjena s hrvaško stranjo. Hrvaška vlada je dajala direktive, kdaj naj bo incident, in to tik pred volitvami”.

  Janša in Sanader naj bi se tako pogovarjala, kdaj bo kakšen incident v Piranskem zalivu!?!? Janša in Sanader sta se o incidentih v Piranskem zalivu celo šalila!!!… Vidite, to so dobri medsosedski odnosi !!!

  • slosin

   Spet lažeš, hitreje kot pes teče. Pogovarjala sta se o incidentih, ne pa dogovarjala. Za laži, ki jih je trosil Rop o teh incidentih, je bil pa obsojen in plačal 10.000 eur kazni….še pomniš tovariš…
   A si že vprašal Cerarja, če rabi še kakšnega dvornega norca vsvoji vladi..?

  • garfi

   Fogglof Tunnek
   SPOROČAM, da zapuščam Nova24TV… Niste bli kos mojim komentarjem…jokcali ste adminu…blokirali bi fse ker ni desničarsko!!!… Vete ka…jeb*** vam desničarsko mater!!! Adijo za vekomaj !!!

  • cosmosjasnovidec

   TUMPEK se še nisi spravil spat pijanec?
   Nisi prečital kaj sem ti napisal tam krastačar?:————————————————
   Danes sem slišal nekaj ciganov kateri so šli po ulici se smejali ter pogovarjali kako naskakujejo kozojebca cigana “foglovega tumpeka”.
   Vsak dan ga naskoči najmanj ducat in še več njegovih ciganskih istospolnih usmerjencev tako,da hodi na široko kot krastača.
   ———————————————————————————————————————–

 • andreas82

  Sram me je, da imamo poslance, ki jih moti imaginarni fašizem, ne moti jih pa rdeča zvezda! To je sramota, da smo civilizacijsko tako na dnu, v ZDA je vse izenačeno, Hitler, Tito, Musolini;)! Vsi, vemo da s fašizmom opletajo največ posamezniki, ki so vezani na proračun, kot tale Nemec, ki ga je Pahor uturil Slovencem za poslanca;)! Kakšno izobrazbo iam ta Nemec, sam vprašam ;)9

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • garfi

  levaki so bedaki

 • luckyss

  Imamo pač bebce za politike…pa še več se nam jih obeta..
  Da ne bodo Mrak,Hrjavc in podobni osamljeni ;)

  • garfi

   ja misliš Primca, Dobovška ……
   torej razredne sovražnike ???

   • luckyss

    Zanimivo…le zakaj si ti pomislil na njih (bebce) in ne jaz…

 • garfi

  Fogglof Tunnek
  SPOROČAM, da zapuščam Nova24TV… Niste bli kos mojim komentarjem…jokcali ste adminu…blokirali bi fse ker ni desničarsko!!!… Vete ka…jeb*** vam desničarsko mater!!! Adijo za vekomaj !!!jj

  • Milan Novak

   kdo zdaj zapušča novo, ti al fogglof?

   • garfi

    ti

 • Milan Novak

  Upam , da se vse porihta, pa magari če je treba hrvatu v rit malo zlest. Samo, da bo moja vikendica in čamac na varnem tam dol. Sej imajo lahko morje tudi do Kopra, pa jebeš teran, saj imamo šmarnico pa cvičk.

  • slosin

   A ti to mogoče citiraš našga Karlota…

  • sunday

   upam, da se hecaš – sarkazem?

 • Vrhovni sodnik

  Saj jim je prav povedal zahrbtnežem, če si že cmero ne upa. V bistvu je treba vsem napet, od Angležov do Francozom, kako so SLO po 1 SV delil Italjanom, zdaj pa še Lipicanca futramo kraljici muslimanov.

  • cosmosjasnovidec

   Točno tako.Se strinjam.

 • Ales Ciril

  Ima kdo link do tega ćlanka?

 • karlina

  Ta je takšen butelj, da večjega butlja tezko najdeš, oz. so v večini v levih strankah njemu podobni, ampak on pa sploh izstopa. V zivljenju nikoli še ni nič delal, niti njegova zena, vlači se po vseh šovih in sluzi mastne denarce, zvezde plešejo ne gledam, ravno zaradi nje, ker mi gre resnično ze na bruhanje. Srčno upam, da bo tudi njemu enkrat izginil iz obraza večni smeh, kot Jankoviću-

 • Fireblade

  Tu mu dam prav.. hravate je treba pohodit kot plevel. Zid na mejo.

  • Levicar nikoli!

   Kdo si ti, da bi kogarkoli pohojal?!?!

 • lauraas

  Tudi Clintonovi so prerokovali 100% zmago. Daj Nemec, ne iti na isto foro!

 • lauraas

  Prej bodo arbitri dali piranski zaliv hrvatom, ker se jih zdaj bojijo (izstop iz arbitr.) in si tako ti mehkužni prestrašeni arbitri zagotovijo mir! Malo jim zobe pokažeš in že so usrani, dudeki!

 • D&G

  Lahko sanjamo smo majhni brez denarja ta je samo za migrante… brez vojske bojimo se vsake besede torej imamo vse kot demokracijo, in kaj bomo mi komu grozili naredili ko se bojimo svoje sence. Še pred svojim pragom ne znamo počistiti ukvarjamo se z tujimi problemi …poslušamo le beli- komunisti, rdeči, levi , desni, korupcija, kraja..afere..grozljivo v kakšni majhni državi živimo pa takšen nered. In zdaj bomo mi nekomu kaj grozili pametovali …za vse so krivi drugi haha kaj smo naredili da je drugač??? Ne znamo narediti nič!!!!! Da bi bilo prav za ljudstvo.. požrešnost, korupcija, krimnal nas bo uničil.

 • simplya

  Prav zares imamo nenavaden odnos z Hrvaško !… Celo leto se kregamo, potem pa 3/4 slovenistana na hrvaško obalo na dopust….lol in še enkrat lol

  • Levicar nikoli!

   In?! Kaj potem?! Kaj tebe briga, kam drugi hodijo na dopust. S Hrvati se pa ne krega slovenski narod ampak zabiti slovenski politicni paraziti.

 • valentin
 • Janez

  No !
  Saj ?
  Če SD postanejo čudežno – slovensko narodno zaveddni !
  Bo pa to – lepo.
  Le stranko naj ukinejo, svoje stare ex KP, ZK “grešnike” pa pred sodišča ? A ne? L.r JANEZ KOMENDA

 • Kosobrin

  Zdaj mi pa, prosim, predstavite eneg našega politika, ki je res dovolj moder!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!