Novinarska ekipa pripravljena na štart Nove24TV

Po ustanovni skupščini skupine treh medijev, ki je bila julija letos, so ustvarjalci in vodilni pri izdajatelju prišli do zaključka s formalno ureditvijo soglasij in dovoljenj in pričeli s postavljanjem portala, ki pa je po besedah Aleša Hojsa, čisto pri koncu.

Po 19. oktobru bo lahko sleherni Slovenec kupil delnice nove družbe, vsako po nominalni vrednosti 100 evrov in s tem pripomogel k dokapitalizaciji, ki bi v najboljšem primeru znašala 3 milijone evrov. ”Vse delnice so navadne delnice z glasovalno pravico in pravico do soupravljanja, sam postopek prodaje se bo izvajal na vseh večjih poštah po državi, ” razlaga Hojs, ki meni, da bo medij pričel pozitivno poslovati nekje v tretjem letu delovanja.

Novinarska ekipa pripravljena na štart Nove24TV 1

Z leve proti desni: Andrej Kregar, izvršni direktor; Aleš Hojs, predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve in Uroš Urbanija, odgovorni urednik Nova24TV in Nova24TV.si

Konec ”papagajskega novinarstva”
Tako, kot bi slovenska diplomacija morala odpirati vrata slovenskemu gospodarstvu, bi delo novega medija odpiralo prostor, ki je zdaj zaprt, ocenjuje odgovorni urednik Uroš Urbanija, ki je že na samem začetku bil kritičen do slovenskega novinarstva in medijev. Podobno mnenje z njim deli tudi izvršni direktor Andrej Kregar, ki zagovarja drugo plat pokrivanja novic in da bo medij pluralnejši, ker bo uravnotežen z naborom različnih mnenj, očitke, da je to Janšev medij, pa ostro zavrača.

Urbanija verjame, da bo projekt uspešen tudi zaradi neprakticiranja ”papagajskega novinarstva”, ker se večina novinarjev opre na dejstva tistih, ki imajo moč vplivati: ”Želel bi si, da novinarji, ki bodo tukaj delali, spremljajo – z vidika iskanja resnice. /…/ Ali je to kar je nekdo povedal res, ali ne.”—

Jan Ulaga

 • Tomau017e

  Cilji so pravi, mordar rahlo ” zau010detniu0161ko” velikopotezni, celo naivni, kot ob vsakewm zau010detku.nOb poznavanju slovenske usmerjenosti v negativnost, delitve in nestrinjanje o u010demerkoli, pa tudi ob poznavanmju resniu010dne politiu010dne ” demokracije” ki je ni, ne na levici, ne na desnici. IZKLJUu010cEVANJE, prostor samo za nau0161e, povsod, v politiki, gospodarstvu, u0161portu, kulturi in ou010ditno tudi v portalu ? Kaj bo nastalo iz projekta je u0161e mnogo prezgodaj, cilji naj bodo demokratiu010dni,optimistiu010dni, je pa pa je stvar prihodnjega leta, kako se bo portal prijel. .

 • leon

  Bog naj u017eivi nov medij…bomo kupili delnice z veseljem..

 • viktorh

  No, po mesecu in več, je čutiti, da bo uspelo.
  Čestitam, nadaljujte in bodite korajžni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!