Utrinki s proslave ob dnevu državnosti. Aleš Hojs: “Nikoli ni dovolj prizadevanj, da naredimo našo domovino boljšo.”

Foto: J. O.

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) je ob 25. rojstnem dnevu Slovenije priredilo domoljubno proslavo, ki se je začela ob 20.30 na zgodovinskem Trgu republike v Ljubljani. “Verjamem, da je Slovenija zgrajena na tako trdni skali, da bo preživela tudi povodenj, ki ji jo nekateri prikazujejo, vendar se bomo morali zavedati izzivov, ki nas čakajo,” je množici povedal Janez Janša. Njegovemu mnenju se je pridružil tudi Aleš Hojs, ki je dejal: “Nikoli ni dovolj prizadevanj, da naredimo našo domovino boljšo. Kličem vsem, verjemimo v slovensko pomlad!”

Prireditev se je začela z orkestralno izvedbo slovenske himne Zdravljice in nadaljevala z evropsko himno Odo radosti. Sledila je vznesena recitacija Zdravljice in priredba Kekčeve pesmi mladega domoljuba.

Foto: Nova24TV.si

Foto: Nova24TV.si

Aleš Hojs: Verjemimo v slovensko pomlad
Prireditev je z govorom odprl predsednik VSO Aleš Hojs, ki je pozdravil poslance Demosove vlade, veterane vojne za Slovenijo, svojce žrtev padlih v osamosvojitveni vojni in vse tiste, ki jim je slovenska pomlad blizu. “Dejal sem, da bi tukaj, kjer stoji NLB, morala zijati luknja, zdaj pa pravim, da bi moral stati tudi spomenik samostojni in neodvisni Sloveniji. Celo lipo, ki jo je blagoslovil nadškof Šuštar, so s tega trga odstranili,” je povedal Hojs in dodal, da bi moral na Trgu republike stati tudi spomenik pripadnikom slovenske Teritorialne obrambe (TO).

“Naše združenje je hotelo postaviti tablo na drugo stolpnico, tablo, na kateri bi se zahvalili TO, a na žalost to ni mogoče. Včeraj smo s strani države dobili sporočilo, da je ta fasada za take table zaščitena,” je povedal Hojs. Vlada je sporočila, da bi se moralo združenje VSO z ostalimi veteranskimi združenji dogovoriti o vsebini table. “Dogovarjati  bi se morali z združenji, ki nas ovajajo?” se je vprašal Hojs, pri čemer je požel aplavz iz publike. “Nikoli ni dovolj prizadevanj, da naredimo našo domovino boljšo. Kličem vsem, verjemimo v slovensko pomlad!” je svoj uvodni nagovor ob 25. rojstnem dnevu naše države zaključil Aleš Hojs. 

Janez Janša nagovoril domoljube
Za Hojsom je spregovoril predsednik SDS Janez Janša, ki ga je množica na oder pospremila z bučnim aplavzom. “Za to, da ste danes prišli, je bil potreben enak pogum kot pred 25 leti,” je povedal Janša. Uvodoma je prebral nekaj odstavkov iz zbornika Vojna za Slovenijo. “V zgodovini vsakega naroda obstaja določen čas, ki je omogočil, da je narod postal suveren, sam svoj gospodar. Narodi ta čas po svetu častijo kot nekaj svetega, po njem poimenujejo ulice trge in odlikovanja. /…/ Takšen čas je vrednostno središče naroda,” je povedal Janša in spomnil na vojno za Slovenijo.

Foto: KPP

Foto: KPP

Dejal je, da je peščica ljudi, ki je v času vojne za Slovenijo poprijela za orožje in se zoperstavila JLA, s svojim pogumom dosegla nemogoče in omogočila prehod slovenskega naroda v nacijo. Osamosvojitev je uspela kljub nasprotovanju dela leve politike. “To je bila visoka pesem slovenskega naroda,” je povedal predsednik SDS. V govoru je podrobno opredelil dogajanje med vojno za Slovenijo in v okviru tega pozdravil tudi brigadirja Toneta Krkoviča ter častnika Zorana Dernovška, ki sta bila prisotna na prireditvi.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Janša je spomnil, da so bili s proslavo ob dnevu državnosti križi in težave že pred 25 leti. “Nekateri, ki danes sedijo v prvih vrstah na proslavi, so nekoč dejali – kaj pa bomo proslavljali na tak žalosten dan,” je spomnil predsednik SDS. Obregnil se je tudi ob kritike proslave in dejal, da bi – če bi se z gospodarstvom ukvarjali toliko, kolikor se ukvarjajo s proslavo – Slovenija cvetela. “Za to Slovenijo smo glasovali, jo gradili in branili, da bi lahko njen rojstni dan vsakdo praznoval, tako kot hoče,” je dejal Janša in dodal, da se veselje ljudi ob praznovanju rojstnega dne države ni spremenilo.

“Ko boste videli, da na tem trgu stoji osamosvojitvena lipa, ko boste videli, da na tem trgu stoji spomenik slovenski osamosvojitvi in ko se bo ta trg imenoval Trg Jožeta Pučnika, boste vedeli, da ste se zbudili v drugačni Sloveniji,” je povedal Janez Janša.

“Verjamem, da je Slovenija zgrajena na tako trdni skali, da bo preživela tudi povodenj, ki ji jo nekateri prikazujejo, vendar se bomo morali zavedati izzivov, ki nas čakajo,” je svoj nagovor zaključil Janša ter ob tem spomnil na besede Jožeta Pučnika, da bomo morali ostati pogumni in ponosni.

Foto: KPP

Foto: KPP

25 let Slovenije
Pred natanko 25 leti so bili s sprejetjem Deklaracije o neodvisnosti in Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije izpolnjeni formalni pogoji, da je Slovenija postala samostojna in neodvisna država. Naslednji dan, 26. junija 1991, pa je potekala prva državna proslava, na kateri so ob častni četi Slovenske vojske, ki ji je poveljeval Tone Krkovič, jugoslovansko zastavo zamenjali za slovensko in jo ponosno dvignili.

M. P.,  Ž. K.

 • Sredinec

  Vedno ožje enoumje. Partija išče notranje sovražnike.

 • avtohtoni neandartalec

  Včeraj sem pri nas gledal zbor veteranov, videl sem kakšne 4 teritorialce in mogoče 30 policistov, ki so pripeljali zraven še ženo in otroke, osebno dvomim, da je bil vsaj kelner civilist. Čeprav so si delili pijačo zastonj, ni bilo žive duše zraven njih, pa v mestu živi vsaj 5.000 prebivalcev, spomnili so me na scene iz starih partizanskih filmov, ko je lokalno prebivalstvo ignoriralo skupine rjavosrajčnikov in črnih gestapovcev, ki so se kot pavi šopirili po naših ulicah. Še bolj zanimivo, čeprav je velika večina podizobraženih in sila preprostih na duhu, brez kakšnih razvitih delovnih navad in nekega globljega pogleda na življenje in svet, so zgleda polni keša. Boril se ni niti eden, mogoče kje na Hrvaškem, kot prostovoljci pri ustaših. Sramota, od te države ni zgleda ostalo več popolnoma nič.

 • VERZIFIKATOR

  Peter Lojznik

  PETER IN LOJ

  Že dolgo let prodaja Peter loj,
  delo to res ni posebna muja,
  saj po sejmih Peter le ponuja,
  ta izdelek, loj, kot čisto svoj.

  Petrov loj ni sicer nov izum,
  mnogo je podobnih prodajalcev,
  v mreži malih, drobnih izvajalcev,
  nujen ni za delo to pogum.

  Peter le naj loj kot svoj prodaja,
  sklenil zdavnaj je trgovski lobi,
  zgleda kot profesionalen hobi,
  naj račune Peter le izdaja.

  Kupci nekateri so nergali,
  da po glasbi drugih Peter pleše,
  na napačno stran da prečo češe,
  in podobno še natolcevali.

  Peter govoricam se ne da,
  res so, pravi, melodije tuje,
  nanje pleše, zraven poskakuje,
  vendar sam na orglice igra.

  »Le kupíte Petrovega loja«,
  vsepovsod razlega se reklama,
  »ker je žlahtna prvovrstna krama,
  loj pridelan ves brez kaplje znoja.«

  Igra ta da vredna je pohvale,
  rekli zgornji so v trgovski mreži,
  a za vsak primer na stalni preži
  pazijo na Petra hibe male.

  Svojčas bil trgovski je agent,
  s tem se Petra dobro da priviti,
  mu račune stare pomoliti,
  češ zdaj, Peter, naš boš eksponent.

  Rad bi mali Peter bil povzpetnik,
  kar kartelom je predobro znano,
  več kot to od njih mu ni priznano,
  kakor da le mali je podjetnik.

  Bil bi Peter osamosvojén,
  rad direktor vélike lojarne,
  a za take je zamisli kvarne,
  pravijo, za zdaj še prezelen.

  Vštric s karteli moral bo hoditi,
  njihove igrati melodije,
  sicer iz pasti se ne izvije,
  kje otroke svoje zaposliti.

  Velik le trgovec jim ponudi
  mesta nepomembnih izvajalcev,
  loja in drobtinic prodajalcev,
  časi namreč težki so in hudi.

  Prav lahko, da pride tisti dan,
  ko bo to izvedel Peter le,
  vsa prodaja da ustavlja se,
  ker je loj dokončno ves prodan.

 • centurion

  Hvala Bogu, da se je Peterle odlepil.
  Bil sem v dvomih, ali naj vzamem s seboj piščalko, da mu žvižgam,
  ali ne iti na proslavo.
  Vidimo se torej zvečer, dragi Slovenci in domoljubi, brez
  izdajalcev in konvertitov.
  SREČNO, SLOVENIJA!

 • Viktorh

  Bo vsaj enkrat svečanost, na kateri ne bo lažnih in lažnivih “prijateljev”.
  Maske padajo.

 • rdeča pesa

  Ko je RTVS prikazovala prispevke o osamosvojitvi je prikazala le Bavčarja. O Janši, glavnem akterju preloma, pa samo viden en transparent z napisom J. J.
  Sicer so poskušali zakriti zastave z rdečo zvezdo pa jim ni uspelo.
  Še dobro, da niso peli borbenih hostarskih pesmi in poveličevali morilske narodne heroje.

  • Viktorh

   Nosili pa so šajkače z rdečo zvezdo, tudi v parlamentu na svečani seji.

 • totex39

  Vsem slovenskim domoljubom čestitke ob dnevu državnosti.

 • Kučko pod pručko

  Draga naša domovina
  ——————————-

  Z največjim veseljem se spominjam dne, ko si postala samostojna in neodvisna država. Ponosno smo stali na proslavi, ob plapolanju naše zastave spremljali tvoje rojstvo in kmalu zatem posegli v obrambo tvojih meja.

  Bili smo enotni, vsi kot eden, in uspelo nam je, da smo te ohraniti tako, kot si zaslužiš. Lepo, najlepšo deželo na svetu, ki jo je Vsemogočni posul s številnimi biseri. Bil je radodaren kot nikjer drugje in tudi krivičen do ostalih, saj je prav nam Slovencem podaril srečo, da živimo tu.

  Lepa si, najlepša si, draga naša in taka tudi ostani. Naj te ne prizadenejo težave, ki so se nakopičile zadnje čase. Bojuj se naprej in ne vdaj se, kajti uspelo ti bo tudi tokrat. Spet boš zaživela v vsem sijaju, ki ga izžarevaš s prelepimi gorami, dolenjskimi griči, štajerskimi vinogradi, kraškimi lepotami in modrim morjem.

  Bodi v ponos nam vsem, poštenim in zavednim ljudem, ki nam je dano živeti v tvoji lepoti.

  Lepo praznuj, draga naša Slovenija!

  • totex39

   Lep srčni komentar.

 • MEFISTO

  Za tole poslanico slovenskim rodoljubom na nocojšnji proslavi so v umetniku123, združili moči Tetka z ozadja, trikotnik, tarantela in Jovo Jamnica, sicer najbolj aktivni komentatorji na tem portalu:

  “umetnik123 24. junij 2016, ob 22:03 +1

  @jbsm, to bo zadnja proslava SDS-a, na kateri bo imel jajo ” svečan ” govor, poslušala ga bosta pa Hojs in porotnik, potem bo imel govor Hojs, jajo ga itak ne bo poslušal, porotnik pa ne razume, kaj govori, za konec bodo pa SDS-u, jajotu in njegovi falangi zaigrali ” totn marš “.

 • safti

  SIMPATIZERJI BELOGARDISTIČNE IZTIRJENOSTI SE ŠE VEDNO ŠOPIRIJO V MNOŽIČNIH OBČILIH IN S TEM ZAVIRAJO SPRAVO

  Sedaj pa še o poglavitnih osebnostnih značilnostih belogardistov:

  – o vseh, ki sem jih osebno poznal, sem ugotovil eno ali obe od
  naslednjih dveh značilnosti: bili so zarukani ali/in psihopati (motene
  osebnosti):

  – zarukani (saj med njimi ni bilo niti enega odličnega učenca) zato ker
  niso spregledali izdajalske vloge katoliške duhovščine na čelu z
  italijanskim podložnikom, škofom Rožmanom (glej knjigo I. Jan: Škof
  Rožman), obenem pa so zaupali in verjeli našemu nebogljenemu človečku,
  župniku na Mirni, Jakobu Širaju, ki sploh ni imel lastnosti moža, pač pa
  klavrnega potuhnjenca (se pravi psihopata) in izdajalca, zato je bil po
  vojni obsojen na zaporno kazen; tudi tisti, ki bi se radi izmuznili
  odgovornosti za izdajstvo s trditvijo, da so bili zavedeni, spadajo med
  skrajne zarukance, saj zaradi zarukanosti niso bili sposobni razlikovati
  med okupatorji in uporniki proti okupatorju (naj povem, da smo imeli v
  mirenski dolini vsi možnost, da posnemamo zgledne partizane: nadučitelja
  Franca Lunačka /ki so ga belogardisti zverinsko ubili/, Ladota
  Kocijana, Marka Bulca in druge),

  – psihopati pa so bili zato ker so se kot Hitlerjevi podrepniki (to je
  pravi ljudski izraz za njihovo početje) borili proti svojemu narodu, kar
  gre v kontekst neodpustljivega narodnega izdajstva, kateremu podležejo
  izključno motene osebnosti (glej temeljne knjige o izdajalcih
  slovenskega naroda: 1. F. Saje: Belogardizem; 2. S. Grgič: Zločini
  okupatorjevih sodelavcev 1., 2. in 3 del; 3. T. Ferenc: Dies Irae),

  – s psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti
  razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in
  nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim
  zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejnosovraštvo in
  maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo
  temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in
  so zato zaslužili smrtno kazen.

  • MEFISTO

   Prjatu razumni, belogardisti so po originalni sovjetski defeniciji nasprotniki komunizma in sovjetije.

   Mefisto znova svečano izjavlja, da si šteje v čast, da je belogardist.

   • rrrrr

    Mefisto, pr inas nismo imeli belogardistov. To so bil, kot pravilno ugotavljate v Rusiji nasprotniki krvave revolucije in pripadniki legitimne carske vojske, ta izraz pa je prevzel za naše razmere tudi Stalinov hlapec Kardelj. Pri nas smo imeli domobrance, prvo slovensko legalno vojsko, ki je ščitila takratne Slovence pred roparskimi in morilskimi napadi revolucionarjev. Slednji so se te vojske bali kot hudič križa, pardon, Broz demokracije in je niso nikoli premagali. Torej domobranci in ne belogardisti.

    • MEFISTO

     Nemci so bili pametni.

     S komunistično partijo so sklenili tihi sporazum o nenapadanju in se počutili v Sloveniji kot na poličtnicah.

     Za pobijanje Slovencev je bila zadolžena komunistična vojska, ki je material dobavljala tudi Nemcem in Italijanom.

     • rrrrr

      Sporazumov je bilo več, najsramotnejšega pa so pdpisali nacisti in hostarji leta 1944 na Primorskem. Nacisti so svoje nenapadanje partizanov na svoje sicer razredčene postojanke pogojevali z nedotakljivostjo (miniranje) proge Tržič-Ponteba ( preskrba nemške vojske v Italiji) v pasu 3 km. V pogajalski skupini partizanov je bil tudi F. Bevk……. Tako se je partijska vojska lahko bolj posvetila teku čez drn in strn pred domobranci.

  • tarantela

   Sedaj boš pa razgibal komentatorje!

  • Ruggedplant

   Najbolj zanimivo pri tem nebuloznem zapisu brez ene same zgodovinske in vsebinske točnosti, pa je prav to, da vse do zadnje besede drži, če zgolj zamenjaš strani – torej rdečearmejce (zate upornike proti okupatorju) z domobranci (zate belogardisti). Čestitke, očitno imaš nezaveden smisel za samoironijo.

  • soc

   Vsaka čast. Prepričan sem, da bi vestnim cenzorjem PP 29 na SP Dela včeraj tole zlahka ušlo v objavo. Lado Ambrožič, varuh tradicij in vladavine NOB na RTV bi trikrat s solznim očesom prebral in se morda celo naučil na pamet. In utegne se zgoditi, da te bodo oni dolgih prstov, pa hitre in preudarne misli, zbrani okrog ZZB NOB, povabili k članstvu. Prosim od srca, sporoči občestvu tega foruma, da se bomo skupaj krohotali !

  • stajerc5

   TI,ti,ti! Ti pa nisi bil priden v OS, predvsem pri zgodovini, NOB! Sigurno si imel “trsico”, ki je prisla iz hoste…

 • tarantela

  No, dragi MEFISTO, pravijo, da je udeležbo odpovedal poleg Peterleta tudi nadškof metropolit Stanislav Zore, menda se mu ne zdi primerno, da bi prišel. Glede na zapisano, sploh ni treba nobene, spodaj zapisane, Tvoje sestavljanke poslanice. Ti je pa s svojim bistrim umom sploh nobene ne sestaviš, če ne bi kar naprej omenjal “četverice” ne bi imel o čem pisat, sploh ne vem, če imaš v svojih mislih še kaj prostora za druge zadeve.

  • MEFISTO

   Kaj me še čaka?!

   Ti si šele prvi iz bande moža stoterih nickov, če ne upoštevam spodaj podpisanega saftija.

   • tarantela

    Si mogoče pomislil, da je na tem svetu več ljudi z razmišljanjem, da je treba preseči meje sovraštva? Zagotavljam Ti, da vedno pišem samo z nickom tarantele, da jih ne menjam in si ne izposojam drugih. Imam pač drugačno mišljenje kot Ti in nekateri drugi, ne trobimo vsi v en rog. Boš pa videl, da ladjo ne zapuščajo vedno samo podgane, ampak tudi ugledni potniki. To si zapomni Boš videl, kdo je bil na sinočnji proslavi, nocoj pa ga ne bo..

    • MEFISTO

     Prjatu razumni, zaman se trudiš, da bi ovrgel trditev, da se oglašaš samo pod več nicki.

     Konec koncev je to mogoče preko IP jev tudi prevriti in dokzati.

     Se mar sramuješ svoje mnoične identitete.

     Zakaj te potem tepe sloves moža stoterih nickov?

     Ne bom večno ponavljal, da ti nisi drugače misleč, temveč narobe ali pa nič misleč.

     Si do inforamacije glede udeležbe nadškofa Zoretana nocojšnji proslavi prišel ob pobožnem jutranjem sodelovanju pri molitvah na Radiu Ognjišče, kot si pred nedavnim utemeljeval svoje pobožnjakarstvo.

     • tarantela

      Kar se mene tiče, lahko preveriš preko IP. Sicer pa vem, da je preganjavica bolezen, ki se je ne da ozdraviti, lahko se z medikamenti samo omili.

     • MEFISTO

      So ti to povedali psihiatri?

     • tarantela

      Ti si pa res mož dejanja! Da dol padeš!

   • Jovo Jamnica

    Vsaj to bi lahko vedel, če si že “moder”, da je ono, kar je spodaj prilepil “safti”, mnenje pokojnega psihiatra Janeza Ruglja…

    • fmg9

     Moraš upoštevati, da je dr. Rugelj trpel za Alzheimerjevo, ki je hitro napredovala. Mediji pa so to s pridom izkoriščali.

 • Olga

  Čakala sem, kakšen bo izgovor za neudeležbo… Po Tv Hanzi je pa nalagal, da z Ljudmilo praznujeta, ostalo bo prepustil za kasnejši čas… Mogoče se boji, da ga bodo izžvižgali kot Ljudmilo…. Prav je, da maske padajo…

 • Antonius

  Murgeljski veleizdajalski barabi in njegovemu udbovskemu miceliju navkljub, danes veseli praznujemo Slovenci po srcu in koreninah, njen 25. rojstni dan. Kriminalci po srcu in v pameti so dali vse od sebe, da so ob rojstvu, Državi Sloveniji za njeno popotnico v demokracijo, na hrbet priložili težko prtljago politikantskih zlorab koruptivnega pravosodja, policije in forumaškega kriminala.
  Iz dneva v dan so se nabirala, da se jih je nabralo za odraslih 9132 dni.
  Danes bom domovini v dar, cel dan v srcu vesel. V večernih urah se bom z zastavo v roki in mislimi na njeno trnovo prehojeno pot, odpravil na tisti trg sredi Ljubljane, ki se bo nekoč imenoval Pučnikov in se v čast domovini, počutil slavnostno.
  ———–
  Komu najpred veselo
  zdravljico, bratje čmo zapet?
  Bog našo nam deželo,
  bog živi ves slovenski svet,
  brate vse,
  kar nas je
  sinov slovenske matere.

  • Anton

   če kdo potem je Ljudmila Novak, se odločila za krivo pot, žal se tega očitno niti ne zaveda, preveč verjame Peterletu . Povejte mi kje je bil peterle, ko je bil Janez Janša v zaporu, je kdaj prišel pred sodstvo v znak njemu v pdporo, je kdaj ga prišel obiskat na Dob, ne kokr vem je v tem času ko je bil janez Janša vna Dobu celo s Kučanom, nisem 100%, lahko pa preverte, kokr vem je vse dokumentirano in če je to res, potem nima vsak razumen človek ve koliko je ura.

   • Antonius

    Po krivih poteh, pohajkujejo pokvarjenci. Zakaj pokvarjenci? Zato ker se zavedajo, svojega moralno nesprejemljivega početja.
    Peterle in Novakova sta podčrtano pokvarjena! Zakaj? Zato, ker sta s figo v žepu pod Bajukom arhive najprej odpirala, kasneje sta pa pod vodstvom Novakove, iste arhive zaprla pred javnostjo.
    NSi je po odstopu Bajuka postala oprodna stranka murgeljskega veleizdajalca, privesek “kd” so pa dodali, da se prilizujejo verujočim.
    Sicer pa mislim, da je ‘küčanu naklonjena NSi-kd passe. Primca se Novakova boji bolj, kot se murgeljski veleizdajalec boji poštenega sodstva.
    Kar se tiče pa zlorabljene SLS, pa navijam za Kanglerjevo Novo SLS. NSLS, očiščena vseh Podobnikov in njima podobnih, sodi na pomladni strani v parlament.
    SDS, plus NSLS, plus Primc, ni vraga, da nam morda že na prvih naslednjih volitvah v dobro demokracije v Sloveniji, “rata”-

    Izdajalsko početje Peterleta se vleče pa že od samega rojstva naše države Slovenije.
    Boštjan M. Turk ga je lepo razgalil v Reporterju. Peterleta izziva naj ga toži, pa ga ne upa. Peterle dobro ve, da ima dr. Boštjan M. Turk vse relevantne podatke o njegovem maslu na glavi, ki si ga je začel nabirati že kot špec kahla udbi.

    Privoščljivo se veselim dejstva, da se razgaljena pokvarjenca Novakova in Peterle ne upata pred javnost na proslavi rojstnega dne Države Slovenije. Saj tja niti ne sodita.

    • soc

     Lepo napisano in z vsem se strinjam brez ostanka. Razen.

     Kangler ni pošten pomladni politik. Kangler kot župan je deloval na zelo podoben način kot Janković, preveriš lahko pri starih Farmadentovih šefih glede izgradnje Marifarma, klavrne tragedije Maribora – kdo in zakaj je tam služil. Dokazi s prisluhi o goljufijah so bili pridobljeni na nedovoljen način, kar jih seveda v kolikor-toliko poštenem pravosodju onemogoči, a ne izniči goljufij samih in ne opere etike prisluškovanca. Stranka, ki jo je toti ustanovil, je lahko poštena le toliko kot njen šef, kar že nekaj lasa dobro vidimo na levici. Ne želi si tega še na desnici.

     • Antonius

      Sin očeta, ki je nekaj malega let delal v udbi, mi je zaupal njegove poslednje besede, da mora biti človek, ki dela na policiji predvsem pred njimi, tiho. “Vsako izrečeno besedo lahko plicaji v sodelovanju s krivosodjem, komplotarsko zlorabijo proti tebi”, mu je dejal.
      Kanglerja primerjati z ‘jankovićem je primerjava precej na počez. Na podoben način delujejo v korist svojih občin vsi župani, očitek desetih procentov pa spremlja samo ‘jankovića.
      Kangler po vseh zrežiranih sodnih pogromih zoper njega, zagotovo ve, zakaj in kdo so v ozadju. Udbovski sodnik ‘janez ‘žirovnik je tudi eden izmed njih.
      Zaenkrat Kanglerju zaupam, kaj pa še bo, bomo pa po volitvah videli.

     • Jovo Jamnica

      Kangleru “zaupajo” tisti, ki ga ne poznajo. Posebej mu “zaupajo” tisti, ki si obetajo korist od vedrenja v njegovi senci, čeprav vedo, da je negativec. Sem Kanglerov sovaščan in povem iz prve roke, da se ga izogibamo tudi vaščani, kjer se le da…

     • bolimeđoko

      No, zdaj pa povej še kaj lepega o njem. Najbrž ima tudi kakšno pozitivno “dlako”, al ne ?

     • Jovo Jamnica

      Seveda ima pozitivno “dlako”. Marsikoga je naučil, kako se more “muvat” za izplen, na račun drugih…

     • Antonius

      Jaz se zanašam na svoje “roke”, novic iz prve roke na tv kanalizacijah se izogibam pa že slaba štiri leta.
      Vdova, soseda, je domov pripeljala novega gospoda, pa o njih dveh skupaj ne vem nič.
      Sem se pa na svoja ušesa, pogovarjal s kriminalistom Kanglerjem o zelo občutljivi zadevi, ki je nedavno nazaj obhajala žalostno obletnico.
      Njegova družina je tisti občutljivi argument, da o nekih zadevah molči.
      Iz prve roke sem slišal nekaj tudi o vas, ampak, kot sem že zapisal, me informacije iz tovrstnih rok ne zanimajo, ker so večinoma rumene barve.

     • Jovo Jamnica

      Moja malenkost sem tako nepomemben faktor, da hudo dvomim v informacije, ki bi jih nekdo, nekje, nekoč… širil o meni. Predvsem me zanima motiv, če že…

     • Antonius

      Od tistih pik naprej se nadaljuje pa skupni imenovalec “ročnega” informiranja, ki ga vi uporabljate, me pa z njim ne morete prepričati.
      Mene, predvsem tovrstno informiranje ne zanima. Vi veste o vašem sovaščanu Kanglerju vse, jaz pa argumentirano o moji sosedi ne vem nič.
      Informacija iz prve roke bo, ko vam bo sovaščan Kangler osebno zaupal, zakaj ga krivosodno preganjajo.

      Ostanite pomemben faktor še naprej, izogibajte se samo tistih, ki se “igrajo” prvo roko in se na njo zaupno tudi sklicujejo.

   • rabbit

    Imaš prav ravno , ko je Janša bil na Dobu se je Peterle udeležil sestanka foruma 21. Sedaj ,ko ga je marsikdo spregledal pa se dela, da je žrtev. Pa še o njegovi udbovski zabeležki, pravi, da ne bo stal ob tistem,ki ga zmerja z udbovcev. Jaz Janše nikoli nisem slišala reči, da je udbovec, to mu pravi Boštjan M. Turk človek, ki je bil z njim v stranki in se pri tem sklicuje na tiste evidence, katerim je ravno sodišče v primeru Perčič potrdilo,da so pristne. Naj Peterle toži Turka pa bomo videli kaj bo reklo sodišče ampak najbrž se ga ne upa, ker takrat bo šele začelo smrdeti.

    • bolimeđoko

     Ej, je bogi ta Peterle. Pa glih ” ….ko je Janša bil na Dobu se je Peterle udeležil sestanka foruma 21″…………………..

   • bolimeđoko

    Hočeš reči, da hočejo na vsak način zaščitit Peterleta in delajo neumnosti ?

 • Kučko pod pručko

  Domovini
  ————–

  Kako srce takrat nam ne bi igralo,
  ko pred petindvajsetimi leti ti si se rodila
  in danes v toplem soncu se zbudila,
  spomina lepega za vedno je ostalo.

  Na trgu, sredi mesta glavnega smo stali,
  z radostjo gledali dvig nove nam zastave,
  brez zvezde, z grbom, ki ima tri glave,
  bila v ponos vsem, ki se tam smo zbrali.

  Ko jutro drugo zbudili tankov nas ropoti,
  nam mesta, meje, tebe hoteli so zavzeti,
  ni strah bilo nam orožja v bran prijeti,
  da te ubranili v vsej tvoji smo lepoti.

  V lepoti, ki Bog v veselje nam jo je ustvaril,
  od rek, gora do morja, modrega od sonca,
  gričev, ravnin, vinogradov brez konca,
  je k sreči nam prelepih biserov podaril.

  In dal nam roke pridne, zdravega je uma,
  ki ustvaril pesmi, prelepe nam ponosne,
  kot kaplje v jutru hladne zarje rosne,
  v srca položil nam mero polno je poguma.

  Zato nalijmo čašo sladkega si vina,
  saj kljub namenom podlim stotisoče te ljubi,
  s teboj slovenski vsi smo domoljubi,
  veselo praznuj, nam draga domovina.

  • Nata

   + + + + + + + + + + +

 • MEFISTO

  Slovenija in Nova Slovenija ter SLS bodo še dolgo pomnile srebrni jubilej naše državnosti.

  Pa ne samo po tem, da je bila na neznanem kraju in ob neznanem času podpisana Nova Dolomitska izjava, temveč tudi po tem, da se SLS zaradi Zidanška in njemu podobnih na prihodnjih volitvah ne bo vrnila v parlament in da bo Nova Slovenija zaradi Novakove, Tonina in Vrtovca ter še koga v ospredju in Peterleta ter Kučana v ozadju izpadla iz državnega zbora.

  • ales

   Celo domoljubno proslavo g. Petrle izrablja za obracanje pozornosti nase in na svoje velicanstvo, ki ga omogocamo davkoplacevalci; 1milion/mandat.

   • rabbit

    Kdo zna našteti vsaj tri stvari,ki jih je Peterle za dobro Slovenije naredil v Bruslju, kjer vsakih pet let pobere dober milijon. Od vseh slovenskih poslancev je po domače povedano najbolj LEN.

    • MEFISTO

     1. V EU je hvalil je vsakokratno levo vlado.

     2. Prikrival je resnico o Sloveniji.

     3. Zvest ie ostal svojemu poslanstvu ion samemu sebi.

     • rabbit

      Skratka skrbi edino le za svojo koščeno rit. Od ene gospe sem izvedela, da je njegov sin uvoznik za južno afriška vina na evropski trg. A slovenski vinarji se morajo pa sami pozabavati s prodajo, Lojze tak velik domoljub nič ne pomaga, a ja nič ne pade v njegov žep. Ob njegovi hinavščini ,ko hodi v cerkev se mi pa želodec obrača.

   • Vera

    Ste ga opazili na večerji pred proslavo ? Ni ga bilo sram sedeti v istem prostoru, kjer sta bila Kučan in Türk .

    • rabbit

     On pa Spomenka Hribar sta tista, ki sta Jožeta Pučnika prisilila, da je Peterle postal prvi slovenski predsednik vlade. Eni imamo dober spomin in ne spomin človeške ribice.

     • Vera

      Peterleta najbrž ni bilo treba siliti, da je postal prvi predsednik vlade v samostojni Sloveniji .

    • Olga

     Pa Školč tudi!

     • Vera

      Kamera je na hitro šla skozi, zato nisem mogla videt vseh , ki tja niso nikakor sodili .

 • Nata

  Pridemo !!

  • Jovo Jamnica

   Ne pridemo!!… :)

   • Viktorh

    A si bil povabljen?

    • tarantela

     U, če pridejo pa sam povabljeni, pa ne drenj, pa še metropolit je odpovedal; poleg Peterleta.

     • Viktorh

      Če je povabljen tvoj vzornik Školč, za katerega praviš:

      tarantela • 3 dni nazaj

      “Osamosvojiteljem so metali polena pod noge zlasti poslanci Liberalnodemokratske stranke (LDS), ki jo je takrat vodil Jožef Školč.”
      Tole zgoraj se vam je zapisalo!!! Bi pa le morali malo pobrskati po zgodovini stranke LDS! Ta stranka je nastala kasneje, leta 1994, že po razasulu DEMOSa, to je po tem, ko je bila Slovenija že samostojna. Glede na to, da ves prispevek sloni na obtožbah LDS, ki naj bi zagrešila vse, kar v tem prispevku opisujete, menim, da zapis ni verodostojen. Glede na to, da ste v službi resnice, bi se bolj potrudili, a ne?”
      Boš prišla pač z njim. On je vabljen.

     • tarantela

      O, a imaš vse moje komentarje spravljene? Mogoče boš lahko nabral kaj pametnega za zbrane spise… Nič se ne ve, kdaj kaj prav pride. Spravi še tole: “Veselim se sprememb v razmišljanju vse več Slovencev, tako bo končno prišlo do sprave in skupnega ustvarjanja za lepšo bodočnost vseh naših potomcev! Cinizem je, poleg sovraštva, največji nasprotnik sožitja.”
      Pa lep pozdrav!
      P.S.: Hvala za vabilo, na proslavo me ne bo, bom pa gledala, če bo dober prenos na NOVI, tudi sinoči sem jo spremljala preko RTVSLO, še posebej, če bo prišel tudi metropolit!

     • Viktorh

      “Mogoče boš lahko nabral kaj pametnega za zbrane spise… ”
      žal, dokazala si, da so tvoja navajanje neverodostojna, netočna. Ne veš niti kaj je vodil Školć, kako bodo netočne tvoje navedbe o tamaumu, Janši.
      Zaradi takšnih kot si ti in tebi podobni – Bildi – se širijo neresnice, laži.
      Žal, si neuporabna za politiko.

     • tarantela

      Školč je vodil ZSMS, šele kasneje je pritaknil Liberalno demokracijo. Kar se tiče politike, so največji lapkači najmanj uporabni za narodov blagor. Nekatere kvazipolitike, je čas povozil, pa se žal, niti ne zavedajo. Lahko bi bili vzor, pa so ciniki, ki širijo neslogo. Tega pa običajni ljudje ne marajo. Ne vem, zakaj ne greste med navadne ljudi? Jaz vam postavljam samo ogledalo, osebno sem čisto neprizadet opazovalec.

     • Viktorh

      Enostavno, pojma nimaš o političnih strankah in pravnih naslednikih.
      Ne smeši se, raje molči.

     • tarantela

      To je bil pa Tvoj zares dober argument! čestitam!

     • Viktorh

      Žal, sama si dokazala s svojimi navajanji.

      Verjamem pa, da se ne zavedaš kaj si pisarila. Preberi:

      http://nova24tv.si/slovenija/razkrivamo-kako-je-jozef-skolc-v-casu-osamosvajanja-deloval-v-korist-jugogeneralov/
      Na tvojem mestu bi se skril in molčal, ne pa, da še naprej lapaš in lapaš…

     • tarantela

      Če nisi razumel, Ti ne morem v glavo vtepsti, žal. Se mi pa zdi, da si ugotovil, da imam marsikdaj prav, pa ne upaš priznati. Sicer je pa meni vseeno, enkrat boste že spregledali. Pa tudi, če ne, ne bom jaz na škodi. Malo prebiraj, kaj piše Dušan Marn! Zelo pronicljivi zapisi!

     • Viktorh

      Navsezadnje mi je vseeno kaj pišeš, smešiš tako le sebe. Pa vendar ti lepim tvoj komentar, ki kaže, da ne veš kaj pišeš, da si politični analfabet, da si funkcionalno polpismena, ker ne poiščeš vire prave informacije.

      Nekajkrat sem že napisal Najgrša na svetu je NERAZGLEDANA ženska, ki trmari, pa ne ve zakaj.

      tarantela • 3 dni nazaj
      “Osamosvojiteljem so metali polena pod noge zlasti poslanci Liberalnodemokratske stranke (LDS), ki jo je takrat vodil Jožef Školč.”

      Tole zgoraj se vam je zapisalo!!! Bi pa le morali malo pobrskati po zgodovini stranke LDS! Ta stranka je nastala kasneje, leta 1994, že po razasulu DEMOSa, to je po tem, ko je bila Slovenija že samostojna. Glede na to, da ves prispevek sloni na obtožbah LDS, ki naj bi zagrešila vse, kar v tem prispevku opisujete, menim, da zapis ni verodostojen. Glede na to, da ste v službi resnice, bi se bolj potrudili, a ne?”

      Tarantela, da ne piješ? Kažeš očitne znake zmedenosti, pozabljivosti. Zamisli se, predno žališ drugega, ki te opozarja na tvoje netočno navajanje.

     • tarantela

      Mea maxima!

     • Viktorh

      Oh in ah, Tarantela.

      Po svoje me zabavaš.

      Glede na to, da pa sem dolga leta delal v kolektivih z mnogo
      ženskami, lahko rečem, da sem naravo
      njih, njih reakcije in obnašanje, dodobra spoznal.

      Spominjaš me na sindikalistke tipa – one iz Gorenja ali
      Preventa, kratkolase, rdeče, ritaste babnice, ki so bile prepričane, da morajo
      zato, ker skrbijo za družine, zaslužiti toliko, kot si predstavljajo one. Pojma
      niso imele o ekonomiji, trženju… Zahtevale s svoje.

      Z glavo skozi zid tako kot ti. Nekaj si prebrala, nekaj
      slišala, nekaj doživela.

      Očitno si bila v preteklosti kakšna politična sekret – arka,
      članica neke politične opcije, pozneje pa si za vsako ceno hotela uresničiti
      svoje želje v SDS, kjer te niso spustili blizu – očitno zaradi tvojega
      nemogočega značaja. Vse veš, vse znaš. Manjka pa ti splošnega znanja, manjka ti
      takta, taktike, manjka ti občutek za kolektivno delo, občutek za prilagajanje.
      Politika je pa stvar možnega.

      Sicer pa, ti le pljuvaj, napadaj, zmerjaj, navajaj netočne
      podatke. Toda, zavedati se moraš, da polovičarskih ljudi nihče ne mara, ker ste
      nezanesljivi, nepredvidljivi.

      Zato se vas bojimo

 • Anton

  še nekaj od moje strani za premislek, če pogledate časovnico

  http://www.demokracija.si/fokus/peterle-izstopil-iz-predsedstva-vso-razlog-ovadba-proti-kucanu

  se vam ne zdi malce čudno zakaj se je Peterle odločil za izstop ravno na dan ko je bila vložena ovadba proti Kučanu. Zame to ni slučaj, in vsak študiran kaj študiran kmet vsak kmet (pa nemislim v slabšalnici) ve da to ne more biti zgolj slučaj.

  • Peterle je izstopil iz predsedstva VSO po vloženi ovadbi ne na isti dan

   • Anton

    pomena tisti dan gor ali dol ne zmanjšuje

    • Anton

     vsaj iz mojega vidika ne

    • več kot dan, no saj, nič hudega, toliko pač, ker tvoj zapis nedrži, da je odstopil zaradi ovadbe je pa sam lepo razložil v pismu
     so ga objavili

   • Viktorh

    Rok, v čem je razlika?

 • totex39

  Žalostno in težko je razumeti človeku, da so na včerašnji proslavi bili zbrani vsi, ki so streljali in bili proti Sloveniji.

 • MEFISTO

  Peterleta pa ne skrbi, zakaj so likvidirali Krambergerja ravno pred volitvami, zakaj so Janšo mrcvarili ravno pred vsakimi volitvami ter ga tik pred zadnjimi volitvami tudi zaprli in zakaj so ravno pred srebrnim jubilejem slovenske države z moralno podporo Kučana krivično kazensko procesuirali Krkoviča, ne izdajalca, temveč resničnega junaka osamosvojitvene vojne.

  • Viktorh

   Je pač krščanski socialisti in zaveznik socialistov – komunistov.

 • Anton

  to si poglejte, vkolikor še niste

  https://www.youtube.com/watch?v=HCCyue_G4F8

  toplo priporočam

  • Artur

   Vsaka ji čast , legendarni interviju .Govna pa takitak spreminjati jih v nekaj kar bi bilo vsaj podobno marmeladi je misija nemogoče , zaudarjala bodo dokler se jih ne bo splaknilo v greznico.

 • Caetano

  Meni se zdi grozno, da sta se dve stranki SLS in NSI odločili, da se postavita v bran Kučanu in drugim kolaborantom z JLA in saboterjem osamosvojitve. Zakaj bi morali molčati o njihovih umazanih rabotah pri tem, da oni skušajo spraviti osamosvojitelje v zapor s pomočjo montiranih procesov. Če slučajno slovenski odpor ne bi uspel, bi videli kako bi te udbaške sile sodelovale z JLA pri zatiranju Slovencev. Zavarovali so si hrbet na obe strani. In to ni nobena opevana ”enotnost”.

  • dež

   Še ena ali dve podobni proslavi pa bodo vse podgane dokončno prilezle na plano.

   • rrrrr

    Bravo!

    • Dusan Marn

     ja fanatiki pa v jok ,,kaj pa ce ste vi tisti ki ste izdali narod ,,tega pa nocete vedeti ali videti ,da se dve stranki odlocita za svojo pot takoj oznacite z nekimi levaki ,,a vas firer je se danes zaprisezen komic ,,ka kumrovska sola ,ni kaj ,,takrat malikovalec titeka ,,zakrknjen komunist danes pa ,,dajte no ne bodite tako bogi ,,diktator ostane diktator ,,sedaj pa po noze ali sekire ,,ja to je vasa demokracija ,,sramota ste za desne stranke ,,zal vas je veliko prevec ,,vidim da ste pripravljeni tudi moriti za SVOJ prav ,,zalostno pa se imate za boljse kot tiste ko jih tako neizmerno sovrazite ,,res nevredni ste demokracije ,,sami fanaticni nasilni janezovi junaki ,,se isis ne pljuva tako po drugih ,,

     • rrrrr

      Duško, kljub temu da se ne strinjam s tabo mi vsaj omogoči, da bom razumel tvoje pisanje vsaj danes, na praznični dan. Slovenščina ima le 25 znakov. Že jutri, v nedeljo pa lahko spet meriš tajektorije našega ozvezdja..

  • karlina

   Blizajo se očitno nove volitve, pa se bojijo za svoje stolčke, se je treba ravnati po vetru.

 • Caetano

  Morda bi lahko kdo imel pomislek, da je Janša naredil napako, da je podprl nove stranke, kot npr. Kanglerja ali Primca. No, glede Kanglerja se strinjam v tem z Marjanom Podobnikom, čeprav daleč od tega, da bi bil sposoben politik, da bi se moralo vodstvo SLS z njim spraviti ne pa da se gredo tako maščevati. maščevati se političnim zaveznikom in se postaviti v bran dvoličnim kolaborantom in saboterjem?!! Ne vem če bo SDS še kdaj lahko sodelovala s tema dvema strankama, po mojem ne.

  • Dusan Marn

   a ti ne vidis druge moznosti da je sds izdala druge stranke ,,zalostno kako ste samo iz sds tako sovrazni sedaj ze do desnih strank ,,ja ni vam bilo dovolj diktature v jugovini sedaj si zelite svoje ,,res zalostno koliko fanatikov ima ta stranka sds ,,zal ni cudno da jo zapusca toliko vidnih clanov ,sicer pa od bivzega zakrknjenega komunista ni pricakovati kake demokracije ,,ja janez ima dobro solo o diktatorstvu iz kumrovca ,,skoda da kdo ne vrze ven dokumentov kako je bil janezek fanaticen malikovalec tita ,,verjetno ima se kje njegovo slikica za vsak slucaj ,, upam da razumes kaj sem hotel povedat ,,pa ne zameri a je tako ,,in to je slaba popotnica za sds z drugim liderjem bi bila velikoooo bolj uspesna ,,ne nekateri pac tega nocete vedeti ,,

   • Caetano

    Čeprav se tudi sam zavzemam proti nekaterim tendencam v SDS, da bi sami vladali in trdim, da je treba pomagati graditi pluralno okolje za opozicijo, podpirati tudi nastajanje novih strank, medijev, civilnih združenj in sindikatov pa to velja samo ob pogoju, da ne sodelujejo s starimi silami udbovske diktature. če pa nekdo začne zanikati ali relativizirati kolaborante z JLA, udbo ter njene arhive in saboterje osamosvojitve pa je konec prizanesljivosti. Janša je bil od udbe nadzorovan disident to je dokumentirano.

    • Jovo Jamnica

     Janša se je znašel na Lajovčevem seznamu Udba.net z razlogom. Če bi Udba imela namen Janšo onemogočiti, bi to tudi storila. Po mojem je Udba nadzirala disidenta na način, da je on to vedel. Očitno jim je bolj koristil na javni sceni, kakor v “ilegali”…

     • Caetano

      Ne drži so točno ohranjena določena poročila udbe na CK, ko ga tajno nadzorujejo. Npr. v vezi Kavčičevega dnevnika itd.

     • Jovo Jamnica

      Torej, si ti Janša, da veš, kakor tega nisi vedel?

     • Caetano

      Zasledovalec je bil preverjen agent udbe, ki je deloval v bombaških akcijah na Koroškem o Janši govori, kot o disidentu: poleg tega so še drugi dokumenti samega CK kjer je navedano, da ni na liniji itd.

     • Jovo Jamnica

      Pa to vemo vsi, ki smo v življenju zavestno kaj prebrali. Če so ga že izključili iz partije, zakaj je pisal prošnje za ponovni vstop. Mu je takšno ponižanje kdo svetoval? Zakaj ni na spletu moč videti, kakšnega videza je bil, kot fante. Tabloidi na Zahodu izbrskajo marsikaj iz življenja “slavnih”…

   • tarantela

    Se globoko strinjam. Sedaj bo pa padlo po nama!

 • Kučko pod pručko

  Zvečer bo lepo, vsepolno slovenskih zastav, kot je bilo na zborovanju v obrambo domovine. Slovenski domoljubi, pridimo v čim večjem številu na Trg republike …

  http://shrani.si/f/1N/sp/1sgyHjuy/1/zborovanjelj01.jpg
  http://shrani.si/f/3J/v3/1V5uGXIX/zborovanjelj03.jpg

  Foto: Kpp, l.r.

  • Rožle

   Sem že naredu reklamo na kurjem portalu….
   Še dobr, da njihov Admin drema….

   • Kučko pod pručko

    Rožle, a prideš???

 • antimur

  Zanimivo, da kučanisti, ki venomer gofljajo o kolaboraciji, medse sprejemajo prav takšen smrad, kot sta prevarant in orgličar Peterle, ogabna in hinavska Novačka, pa še nekaj takšnih izdajalskih patronov je v NSi. Še enkrat pozivam slovensko rimskokatoliško cerkev, da se javno distancira od barab, ki sramotijo njeno ime, kar zagotovo velja za vodstvo NSi. Čeprav sem katolik, se obredov ne bom udeleževal, dokler se cerkev ne bo odpovedala izdajalcem.

  • Dusan Marn

   kaj pa ti delas ,daj ne sramoti sds a taki kot si ti odvracajo ljudi od te stranke ,,ja gnoj je gnoj ,,vedno vec ljudi gre iz stranke ravno zaradi takih gobcev in nestrpmezev ,,diktature smo imali dovolj v jugi sedaj pa bi jo radi spet ,,in ti si tipicen primer nestrpnosti diktatorstva ,,po tvoje tisi ki ti ni vsec ga je treba ubiti ,,pa se imate fanatiki za nej pozitivnega ,,gabite se mi izmecki clovestva ,,da si upas se pljuvati po ljudmili pove vse o takih kot si ti ,,gnoj smrkavi baraba zahojena ,,ti bos pljuval po castnih ljudeh ,,smrad pokvarjeni ,placani morilec ,bi ti se kaj grdega napisal a slovenscina tega ne premore ,,v jugovi latovscini pa ne zelim pisati ,,

   • antimur

    Sloveniščina marsikaj premore, toda pritepenci jo ne obvladate, preberi si svoj komentar, to lahko napiše samo popolnoma neizobražena oseba, ali pa norec. Vsaj na dan državnosti ne mrcvari našega lepega jezika, pizdun kolhozniški.

    • Dusan Marn

     ja te boli cefur ze nick ti je od dol ,,res taki pokvarjenci nimate kaj iskati v sds zalostno da se skrivate za to stranko ,,res si kakec ,,ti razen sovrastva ne poznas drugega ,,sicer pa te bo prav to pozrlo ,,dol mi visite taki kot si ti ,,in tega se zavedas zato pa takoj na noz ali sekiri ,,ja muslici to obvladate ,,

  • tarantela

   Kristjani pa v jok pa na drevo…

   • karlina

    A bejz no, a res, nisem tega vedela, pa sem kristjanka, hvala, ker si mi povedala, draga tovarišica.

 • MEFISTO

  Podpis Nove Dolomitske izjave je tako pomembna zadeva za vse Slovence, da bi bilo pošteno od Nove Slovenije in njene predsednice Ljudomile Novakove, da povesta, katerega neznanega dne in na katerem neznanem kraju je bila podpisana.

  Ljudomila Novakova naj ne bo preskromna, saj se je s tem vpisala v zgodovino.

  O barvi črk se bomo prepirali pozneje.

  • Slovenka

   Barva črk: krvavordeča, ker so izdajalci za črnilo, ki so ga uporabili za podpis DOLOMITSKE IZJAVE II , uporabili kar svojo kri, ko so se zapisali hudiču za nekaj piškotkov in kosti, ki so jim
   JIH VRGLI KAR POD MIZO KOT PSOM. Niti levakarji ne spoštujejo izdajalcev.

 • MEFISTO

  Po proslavi bom trikotnika, ki bo sedel v prvi vrsti, in vse njegove nicke, skupaj s tarantelo, povabil na jastoga in Domperignona, saj vem, da je upokojenski regres že zapravil.

  • tarantela

   Sem veganka, alkohola tudi ne pijem. Lahko me pa povabiš na sadno kupo.

   • Viktorh

    Toda, veganci in anti alkoholiki so hudobni ljudje – vesel in pošten človek rad dobro poje in kaj dobrega popije.
    Torej star pregovor drži.

    • tarantela

     Ja, sej sm na vrsti za grmado, he-he. Mislim pa, da vsak, ki je po naravi vesel in dober človek, je običajno tudi pošten in nima za jastoga in Dom Perignona.

     • stajerc5

      Pomeni, da zivijo zate najbolj posteni ljudje v barakah, tam nekje v okolici Novega mesta?

     • tarantela

      Na ljudi, ki so delali vse življenje in imajo pokojnino, da komaj preživijo; menda nisi pomislil tudi na te. Pa na brezposelne, pa kaj bi pisarila, če nočeš razumeti ali si pa tako bogat, da ne vidiš revnih ljudi. Če si bogat, se vprašam, če nisi kakšen podjetnik, ki revežem ni izplačeval niti mizernih plač, kaj šele, da bi plačeval zanje obvezen prispevke!

     • stajerc5

      Izgleda, da se kar zivis v 90 -tih, ko je lahko vsak “bivsi” rdeceknjigonosilec kupoval ali odpiral superfirme! Kdor je se v danasnjih casih podjetnik, je obstal samo po zaslugi svojega truda in ne po partijski liniji, vasi varijanti postati bogat. Hvala Bogu, da vas je trg vrgel skozi sito in vas ni vec veliko, kateri bi se lahko izkoriscali neumen narod.
      No ja, verjetno se bo pri volitvah videlo, da tudi narod ni vec taaako neumen in vas je spregledal ter vas bo poslal tja, kjer lahko za pavzo vzdignes glavo iz dreka.

     • tarantela

      Tudi jaz stavim na narod. Zelo.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Rožle

    Bom jest jastoga namest tebe….

    • tarantela

     Dober tek! Upam, da Ti ne bo MEFISTO kakšno rakovico namesto jastoga podtaknil!

     • rrrrr

      Pa res, fantje in punce, kaj pa če skočimo po proslavi v slaščičarno Zvezda….. Če ne bo danes zaradi prazničnega žalovanja zaprta.

     • tarantela

      Hvala za povabilo! Nisem iz Ljubljane, zato me ne bo (tudi včeraj me ni bil tam), ne verjamem, da bi slaščičarno imeli zaprto, posel je posel in tam bo veliko ljudi in zato bo tudi izkupiček primeren. Dober tek!

     • MEFISTO

      Kar trikrat si se zlagal.

      Da si vegan, da si ženska in da ne poiješ alkohola.

     • tarantela

      Hvala, bom šal k spovedi.

     • indijanka

      Bogi…. jastog. Ja, to ne gre. Strinjam se s teboj o svobodi razmišljanj o pomembnosti raznolikosti. Bi te pa spomnila na nekaj. Na sočutje in na spoštovanje čustev drugih ljudi. Včasih izjemno težko preskočim provokacije Celice. V provokcijah ni dobrih idej, niti razmišljanj. Samo občutek črne ovce. Črna ovca sem, najpametnejša na tej zemlji. Zato mi ni mar za čustva drugih. Ker sem črna ovca in razmišljam drugače..sem pametna in imam prav.

     • tarantela

      Se mi zdi, da je pri nekaterih, ne glede na politično usmerjenost, tako trdo gledanje, da ne vidijo navadnega človeka. Samo: JAZ, JAZ, samo MENI grejo vse zasluge, samo MENI pripada čast. To smo že občutili v nekem drugem sistemu, pa se ponavlja, žal z druge strani, pa sem verjela v spremembo…Človek je naiven, nikoli ga ne izuči.

     • indijanka

      Nikoli nisem razočarana. Nimam pričakovanj. Svoj svet ustvarjam sama..tudi tu. Vsak lahko spremeni samo samega sebe,Tarantela. Z ljubeznijo. S sočutjem in spoštovanjem in sprejemanjem. Ko to dosežeš, se spremeni svet. Verjemi. Bistra si in široko srce imaš. Vse v nam je dano z namenom. Sprejmi ljudi, ki iščejo Pravico. Ravnovesje se mora vzpostaviti. Potem pa naprej! Ravnovesje je prioriteta. To nam kaže izgubljenih 25 let.

     • Borut Stari

      Pobarvana ali naravno črna ovca.

     • indijanka

      Črna ovca je fikcija, slepilo. Ni poslanstvo. Ne prinaša miru duši, srci in razumu.

   • Borut Stari

    Slovenija je zelena polna lepih pašnikov. Imaš veliko hrane in prednost preg vsejedi, kar v večini ljudje so.

    • tarantela

     Saj, če nam boste tako vladali, bomo to zares doživeli! Tudi vsejedi!

     • Borut Stari

      Ti, ki nam sedaj vladajo niso po moji izbiri. Tsti, ki te marionete vodijo pa še manj.

 • Dežnik ne bo odveč, možnost neviht.

  • Rožle

   Tako je….zgleduj se po g.Trontlju…

 • intel345

  se vidimo danes na proslavi Trg Republike ob 20:30!!

 • Vera

  O oddaji pred proslavo na RTV SLO 1 ne bo nihče rekel nobene kritične besede o samohvali , kaj vse je bilo storjeno ? Kdaj ? Pod Cerarjevo vladavino prav nič , temveč daleč nazaj . Z delom prejšnjih generacij se ne gre hvaliti !

 • MižekFiga

  Že včeraj sem obesil zastavo!

  • Rožle

   Mal merki, da ti jo tardeči ne zamenjajo….!

   • MižekFiga

    Dvorišče varuje OSTER pes!

 • Kučko pod pručko

  Med gledanjem včerajšnje proslave ni bilo potrebno imeti prav izostreno oko, da ne bi kljub kratkim kadrom opazil bedne figure, ki je kot največje revšé sedela v prvi vrsti. Kratkonogec iz Murgel, ki je bil dolga desetletja opevan v komunističnih medijih, je v zadnjem obdobju spoznal, da ga ima na stotisoče državljanov za veleizdajalca slovenskega naroda. Prepričan sem, da doma, varno skrit za zidovi svoje zastonjkarske hiše, redno prebira tudi naše komentarje, ki so mu dali marsikaj misliti. Beden, da bolj beden ne bi mogel biti, se zaveda, da je njegova zvezda zašla in da se približuje ura resnice.

  Zato so režiserji TV SLO skrbno pazili, da to skrušeno gnido niso preveč kazali javnosti!!!

  • Olga

   Kučan ni samo veleizdajalec Slovenije doma, ampak tudi zunaj, saj je dovolil (v čigavem imenu?) Miloševiču, da lahko živijo vsi Srbi v isti državi in s tem izdal tudi sosede! Posledično bi lahko odgovarjal ne samo za naše ampak tudi za žrtve na Hrvaškem!!!

   • Ruggedplant

    Zakaj hudirja plačujemo Haag?

   • Kučan je veleizdajalec Slovenije tudi zunaj (?)

    daj razloži, kdaj je Kučan dovolil Miloševiču da lahko živijo vsi Srbi v isti državi ?

    Z veseljem preberem

    • Viktorh

     Rok, saj nočeš brati pravih virov.

    • MEFISTO

     Mar tudi ni tudi Slovenija iz dneva v dan bolj srbska?

     • avtohtoni neandartalec

      Sami Hrvati in Albanci, vi še vedno povsod vidite samo Srbe.

     • Ruggedplant

      Oprosti, ampak ne poznam NITI ENEGA SAMEGA HRVATA (pa so nam sosedje) na katerikoli pomembni fuknkciji v naši državi – ne na čelu raznoraznih državnih organov, agencij, gospodarskih družb,… medtem ko je Srbov že takorekoč več od Slovencev. Bodi malo pozoren na imena in priimke, ki se jih omenja po medijih. Srhljivo.

    • Kučko pod pručko

     Ali vsaj to priznavaš, da je vleizdajalec Slovenije od znotraj???

     • bolimeđoko

      Si ne upa. Tud njega futrajo, he, he…

    • soc

     14. avgusta 1991, dragi provokator iz Novega razreda.

     • Nisem vedel da je Miloševič moral Kučana vprašat za dovoljenje.. in da mu je Kučan nato dal to dovoljenje, da lahko vsi Srbi živijo v eni državi.
      Ta pravljice boš težko komu prodajal, veš, dragi pravljičar iz Nove

     • soc

      Če hočeš izgledati zajedljiv in bister cinik, kratek, jedrnat in suveren, kar je očitno tvoja velika želja, ti gotovo ne bi škodilo imeti zaledje znanja. V tem primeru zgodovinskega. Beri Letico (z dvema zelo orto levima Slovencema). See you.

     • pa ti pravim da te pravljice boš težko prodal

      Miloševič ni potreboval nobenega dovoljenja od Kučana, vse ostalo spada v kategorijo bluzenja

     • soc

      Sem sprva rahlo naivno mislil, da si sposoben in odločen igrati v višji ligi. Ostajaš pač v vaški, z bebavimi rafalskimi spremembami nicka in avatarja, da si krpaš ego in služiš vsakdanji kruhek, ne da bi kaj prida vedel in znal. Poza in šiht. Ni ‘ blema, nam je vse jasno. In lahko noč.

     • ostajam tam kjer te vidim..

     • Ruggedplant

      Ne gre za nikakršno dovoljenje, ampak za Kućanovo prostovoljno hlapčevstvo velikosrbskemu agresorju.

    • Olga

     Nova24 TV soočenje Kučan (ki ga še ve ni bilo) in Janša! Oddaje na Novi pozorno spremljam.

     • ..aha, in ti verjameš da je Miloševič potreboval nekakšno dovoljenje od Kučana ?
      Zanimivo..

   • avtohtoni neandartalec

    Hrvati so se prvi spajdašili z Rimom, Hrvaški narod je nastal zato, da omejuje ekspanzijo slovanov.
    Zakaj bi bil Miloševič kaj drugačen od ostalih komunističnih nacionalistov, zakaj se Srbi ne bi smeli postaviti zase, ko so se odcepili že vsi drugi? Miloševič je onemogočil Hrvaški ukaz o napadu na Slovenijo in potegnil Srbske vojake ven iz Slovenije, JNA je posredovala proti Hrvaškim odredom ljudskih milic, oboroženih s kalašnjiki, ki so tlačili nehrvaške in nekatoliške prebivalce. Kar je dobro za Hrvate, ni dobro za Slovence in obratno, danes nam sosedje delajo vse kar je sovražna vojaška osamosvojitvena propaganda pripisovala Srbom.

    • Ruggedplant

     Kaj??

  • valentin

   Ja, kot kup nesreče v prvi vrsti.

  • Antonius

   Kučko pod pručko, zahvaljen bodi za odličen komentar o ‘küčanu, ker si zmogel gledati pROSLAVO.
   Po navodilih osebne zdravnice se moram veleizdajalca ‘küčana izogibati. Živci razburijo želodec, potem pa posledično trpi cela prebava do tja dol.

   Bom pa danes na proslavi s celo zbobnano družino svečano stal z zastavo v roki.
   Mika me, da bi s seboj prinesel pručko, pa mi žena godrnja. Kako se te bom pa pod roko držala, če boš v eni nosil zastavo v drugi pa pručko? Ne morem jo odvaditi njenih zacementiranih navad.

   • Kučko pod pručko

    Domoljubi z Nove bi morali biti nocoj povsem v ospredju. Da se vidi, kdo smo in kaj smo!!!

   • Nata

    Lepe – hm zacementirane – navade !! Bravo za ženo , no !!

  • avtohtoni neandartalec

   Več kot polovica vseh migrantov in tujcev v Sloveniji je bosancev, v glavnem po rodu Hrvatov, vendar je v bosni itak vse pomešano.

 • dob

  Je vse zastonj to sprenevedanje kateri “sistem” da je boljši, človečnejši ipd! Kapitalizem ali socializem, kraljevina, cesarstvo, razsvetljena diktatura…

  Pa to, kdo ima prav, kdo ne, kdo je imel prav, kdo pa ne!
  Stvarstvo je živ organizem in ne dovoli več tega, da nekdo v imenu neke izmišljene Pravice in pravičnosti (kdorkoli je že to) ubija “sovražnika”.

  Sovražnik je izmišljena kategorija.

  Za Stvarstvo smo vsi ljudje, vsa bitja, njegovi otroci. Ni več dovoljeno, da je nekdo več kot drugi, da je nekaj boljšega in pomembnejši kot drugi, medtem ko so drugi samo hrana ali potrošni material.
  Zakaj bi Bog imel nekatere svoje otroke rajši, druge pa manj in bi mu bilo vseeno, če se med sabo pobijajo? Kakšen bi bili ti “drugi razlogi” in čudne namere Boga, da bi se mu to zdelo prav in pravično, nam pa tudi?!

  Takega razloga ni!

  Zdaj imamo režime, ki stvari (že dalj časa, ne le zadnja desetletja!) rešujejo z umorom.
  Nasprotnike režima preprosto ubijejo. Potem pa umor slavijo kot zmago.
  Meni se to ne zdi zmaga, še manj pa nekaj, kar bi bilo vsem za zgled in bi morali temu slediti.
  Zanje je umor najlažji način reševanja težav in najkrajša pot za doseganje ciljev. Temu se ne želijo odpovedati, na to so navajeni.
  Bistveno je, da v vsem tem času niso “izumili” nič drugega, kot samo maščevanje in klanje in to nadaljujejo, cenijo, slavijo, spoštujejo. Vse drugo prezirajo.

  Vsa evolucija diktature se nahaja izključno samo v napredovanju tehnologije iztrebljanja.
  V emocionalni sferi so pa še vedno “tam”, kjer so vedno bili, nikamor se ne premaknejo. In to je tisto, kar proslavljajo.

  Stvarstvo zdaj tega ne bo več dovolilo.

  Vem, da je njihov izgovor “vse do zdaj je to funkcioniralo, zakaj ne bi še sedaj”.
  Razlagati zadrtežu zakaj to ne deluje, je odveč. Moral bo poskusiti, da bo verjel. Potem se bo spopadal z lastno trmo, kar itak že ves čas počne, le da tega ne ve. Njegova lastna trma je njegov edini večni sovražnik. Drugih ni.
  Da ni drugih uspešnih načinov za rešitev problema, kot je umor?!
  Cel kup jih je.
  Le za tistega, ki jih ne išče, jih seveda ni, in jih zanj nikdar tudi ne bo.
  Ne vem pa, zakaj bi takemu dovolili vladati.

  • avtohtoni neandartalec

   Za stvarstvo nismo nič več vredni od navadne mravlje, za katere sumim, da niso posamezna živa bitja ampak kolektivna celota.

   • dob

    Trditi, da je jugoslovanski/slovenski komunizem boljši od drugih komunizmov je približno enako, kot če bi trdili, da je, da je angleški nacizem bil boljši o nemškega ali da je ameriški rasizem boljši od južnoafriškega.

 • Rožle

  Oče, mati, bratje in sestre,
  koče mesta, trate in steze,
  holmi, skale večnega snega:
  to je moja domovina!….

  • Janez

   Tako je !
   Hvala Rožle.
   Slava !
   Balantiču – dobremu fantu iz Kamnika !
   In vsem ostalim večinoma dobrim, tedaj lepim !
   slovenskim fantom, očetom in možem !

   Prva prava slovenska vojska – so bili . Nedvomno.
   Umrli so s slovenskimi barvami na kapah !
   S svojimi domačimi in s Slovenijo v srcu ! Najlepše spomenike – bodo imeli ! L.r. JANEZ KOMENDA

   • Jovo Jamnica

    …slovenskimi barvami na kapah !… Te ruske barve ne bodo nikoli, nam Štajercem, všeč. Slovenske zastave v tej obliki se SRAMUJEM!

    • Janez

     Ja noo !
     Oglej si kokarde. Osnovna – tribarvna je na tisem vpoklicnem plakatu ” Tudi ti” JANEZ KOMENDA

     • Jovo Jamnica
     • Janez

      Ja no !
      Verjetno bo treba prave slovenske simbole, barve itd. Šele pogruntati.
      Marka Pogačnika sem opozoril – da tiste !
      Celjske tri zvezde – niso ok ! Ker gre verjetno – za t.i. ” nesrečne zvezde ” !

      Cejani so zaradi oblastiželjnosti !
      in premajhne familijarnosti – v 200 letih izumrli ! Do zadnjjega !
      V času P. Trubarja !

      Pisarije “brezveznikov, ki o domobrancih – nič ne vejo ” – mi grejo na živce ! L.r. JANEZ KOMENDA

     • Jovo Jamnica

      To bi morala biti prioriteta. Celske zvezde so ok, samo, če že, bi morale biti umeščene po heraldičnih pravilih. Da bi se pa vsi Slovenci identificirali z njimi, je pa iluzija.

 • MEFISTO

  Tarantela,, ne razburjaj se po nepotrebnem.

  Važno je, da nam je lepo in da nam zaradi vas rdečkarjev še na pregrešno bolje kaže.

  Če boš prišel na proslavo, boš lahko sedel v prvi vrsti, v kateri, kot smo videli tudi sinoči, radi sedijo taki, ki na na proslave ne spadajo.

  • tarantela

   He, sm šla k meši molit za dež pa Prjatu razumni (ali kako se že reče) pride na sok in nimam časa u Leblano hodit. Sej bo NOVA prenašala?

   • MEFISTO

    Znova se sprenevedaš.

    “Prjatu razumni” je tvoja priljubljena in pokroviteljska fraza.

    • tarantela

     Brihta, čist use pa uganeš!

 • valentin

  Cerar ob 25-letnici samostojne Slovenije: Dovolimo si biti drzni v novih spremembah – RTV Slo
  Do zdaj smo pokradli tri četrtine, zdaj je čas, da krajo dokončamo in naredimo to deželo fevdalno lastnino tujcem. Moje videnje Slovenije v prihodnosti je hlapčevanje, najmanj takšno, kot ga jaz udejanjam. Peščica nas mora ožemati Slovenijo, preko SDH, DUTB, dobrih ministrov, ki ljudstva ne bodo nikoli poslušali in pravilno nastavljenih birokratov, ki bodo na terenu dokončali mojo vizijo. Kako nas EU podpira, kako je NATO z nami in kako navdušeno so naši gospodarji pa vidite že danes, ko nimamo ene črte na nebu, od jutri šele pa spet toča sredi poletja. Zato danes ponosno razkazujemo vojaško orožje, žvenketa kovancev za preživetje pa narodu ne bomo nikoli več predvajali. Ponosen sem nase. Vaš Mali človek!

 • bolimeđoko

  Kere proslave pa se bo udeležila Vera Banova, al je že včeraj vse opravla ?
  Pučnik bi bil vesel, če bi jo danes videl na proslavi, al ne ?

 • Ruggedplant

  “S hrabrim srcem, z dušo vneto
  v boj za domovino sveto”

  Na snidenje na današnji slovesnosti. Dokažimo, da nimamo domoljubja le v prstih in tipkovnicah!

 • Kučko pod pručko

  Trije, ki nikakor ne bi smeli sedeti v prvi vrsti na včerajšnji proslavi …

  – veleizdajalec Kučan
  – sluzasti Turek
  – murgelski sodnik Masleša

  • Rožle

   Poka..poka..poka….!

  • Janez

   Se absolutno strinjam !
   Večni “priskledniki” !
   ki iz sklede znajo le jemati in hočejo biti vedno zraven – sklede.
   Vanjo pa nič ne dajo ! Ali kaj mini, mini. Ali pa – spustijo, kako packarijo – v skledo. L.r. JANEZ KOMENDA

  • karlina

   TOČNO

 • Janez

  Na včerajšnji !

  “proslavi ” je – žal izvoljeni preds. Pahor – že spet govoril ?

  O – ” luči – na koncu – tunela ” !!

  Pravijo, da tako ” luč na koncu tunela” – vidijo tisti, ki zares – umirajo !
  Hm ?
  Morda je pa “jasnoviden” in ” vidi – bližnji konec slo SD, SMC, DESUS, ZL – pokomunizma ?! L.r JANEZ KOMENDA

  P.S. upajmo, da se – osvoboditev od pokomunizma in njegov konec – res bližata !?

 • domovina mili dom

  Na drugem portalu berem, da je tudi nadškof Zore odpovedal udeležbo na nocojšnji proslavi domoljubov.
  No ta je pa čudna. Zgleda, da je pandemija rdečega virusa okužila tudi cerkev.

  • Vera

   Cerkev še vedno podpira NSI , očitno še ne vedo kako ta stranka zadnja leta deluje . Tudi vreme očitno ne bo na naši strani . Nas je zapustil še Bogec ?

   • rabbit

    Pozabljajo pa, da so edino pod Janševim predsedovanjem vladi dobili veliko premoženja vrnjenega. Ampak edini pravi slovenski dušni pastir je bil pokojni škof Anton Vovk,ki je ponosno stopil v bran svojim vernikom v času najhujšega terorja nad kristjani v Sloveniji in zato plačal veliko ceno bil je zažgan in komaj preživel.Takih pastirjev v slovenski cerkvi zelo manjka. Nimajo nobenega poguma nit hrbtenice in stavijo na napačne ljudi in potem tarnajo zakaj imajo prazne cerkve.

    • avtohtoni neandartalec

     Vovk je dobil samo rahle opekline, ki jih je v nekaj mesecih zacelil, njegove žrtve si niso nikoli opomogle.

     • rabbit

      Kako bi bilo če bi tebe malo polili z bencinom pa te malo zažgali bi videl kako bi tulil, a probaš. Potem pa govori kako je bilo gospodu Antonu Vovku in kako si je opomogel,nikoli si ni opomogel,

    • Vera

     Dober dušni pastir ( nadškof ) je bil tudi Alojzij Šuštar in Alojz Uran .

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • domovina mili dom

    Ene dve nedelji ne k maši it v opozorilo kdo je cerkev. Cerkev smo mi župljani. Ne Peterle, ne Nsi.

  • Rožle

   Sej pravim..Hinavski komunajzarski kameleoni….so začel tut k maši hodt….
   No pa sej so tut že pred 91L…samo takrat so hodili pod krinko tja in pisali na listek kdo tja hodi….

 • Solo

  Udbovec Lojze (s partizanskim imenom Orgličar) je končno nehal blefirati. Hodi na sestanke Foruma 21, pljuva po Janši in mu zabada nože v hrbet, protestira proti ovadbi Kućana, včeraj pa je praznoval 25 let komunistične okupacije Slovenije (na 46 podlage) skupaj s svojimi rdečimi kameradi, veleizdajalci, saboterji in agresorji na Slovenijo, zbranimi pod rdečo zvezdo.
  Slovenija nikoli ni bila njihova intimna opcija, samostojnosti niso želeli, hoteli so jo preprečiti, hoteli so ostati v socialistični Jugoslaviji, nas razoroževali, sodelovali so z okupatorsko JLA, se tajno dogovarjali z Miloševićem in Markovićem (Kućan), nas strašili, da bomo jedli travo (Školć), grozili s tepihovanjem (Masleša)… danes pa se slikajo v prvih vrstah na proslavah slovenske državnosti… Golazen rdeča hinavska.
  No, nocoj bo na vrsti še prava proslava v počastitev 25-letnice slovenske osamosvojitve, s pravimi slovenskimi heroji in domoljubi, ki jim Slovenija JE intimna opcija. Na njej narodni izdajalci, udbovci, saboterji in Kućanovi ritolizci niso zaželeni, zato je edino pravilno, da Peterleta, Novakove, Tonina, Zidanška, Omana, Podobnika in ostalih murgelskih hlapcev tam ne bo.

  • Kučko pod pručko

   Super si napisal, le Omana črtaj iz seznama nezaželenih. On je edini iz takratnega predsedstva RS, ki je bil domoljub in edini, ki ni podpisal Deklaracije za mir, po kateri bi se Slovenija razorožila in postala lahek plen jugovojski. Veleizdajalec Kučan, Kmecl, Zlobec in Plut so s svojim izdajalskim podpisom delovali zoper Slovenijo.

   Ivan Oman je bil in je še vedno častni Slovenec!!!

   • Vera

    Oman je bil sinoči navkljub vsemu v prvi vrsti .Potem je že njihov ?

    • MEFISTO

     Tistega Omana, ki smo ga poznali nekoč, ni več.

     Zsdj je krščanski socialist, podložen Ljudomili Novakovi.

     • ljubica_ljubezen

      Morali bi narediti seznam pravih domoljubov, ker danes se že ne več kdo je za in kdo proti. Dosti ljudi je zmedenih in se navkljub enakim stališčem potem zmerjaja po forumih.

   • Solo

    Taisti Oman pa tudi hvali Kućana in njegovo politiko, pljuva po Janši, je krstni boter vseh agro-komunističnih strank, sedi ob Peterletu v prvi vrsti na proslavi komunističnih izdajalcev, itd…
    Ena dobra poteza (nepodpis deklaracije za mir) ne more izbrisati sto napačnih.
    Jaz bi rekel, da Oman le nekoliko bolje (in dlje časa) blefira kot ostali udbovci…

    • Kučko pod pručko

     Morda česa ne vem, saj o hvaljenju Kučana in pljuvanju po Janši nisem slišal. To pa, da je nekdo sedel v prvi vrsti, se mi ne zdi problematično, če je v osamosvojitvenem procesu deloval v korist Slovenije. Vsekakor pa izdajalec Kučan, Turek in Masleša niso sodili tja!!!

    • Dusan Marn

     kaj si pa ti ,,daj no fanatik brez pameti ,ne serji pa pravih slovensih kar omanje in bo ti in tebi podobni se ze janezu gabite ,,ja ne uma se vam v gobec povedat ker bi se se na njega spravili ,,gabite se njemu in pravim slamom stanke ,,sramota za stranko ste

     • Ruggedplant

      Je to vsa tvoja argumentacija?

      “Dokler bomo imeli voditelja tako imenovane desnice, kot je zdaj, je levici zmaga zagotovljena,”
      “Kučan je bil v vsej vzhodni Evropi najsposobnejši komunistični voditelj. Samo on je preživel, nihče drug,”

      Dovolj?

   • rrrrr

    Kučko, o slednjem tudi jaz dvomim.

   • Vrhovni sodnik

    ITAQ

   • Dusan Marn

    zato pa se vas je odrekel ,,tako pokvarjenih in zlobnih neljudi si nihce ne zeli v blizini ,,se janezu ste se zagabili ,,po tem zboru vam bo ze povedal ,,ravno vi fanatiki delate nstranki srmoto ,,pa se zavedate kaj ste ,,se skofa in zenske napadate ,,ne najdem pravega izraza za take fanaticne norce ,,ob prvi priliki izve to tudi janez ,,mislite da mu z tem sovrastvom delate uslugo ,,dajte no takih norcev ni nihce vesel ,,vas bo ze se skurcal ,,

    • karlina

     No, zdaj ti bom pa KONČNO povedala, kdo so zlobni in pokvarjeni ljudje-tvoji tovariši komunsiti, ki so med in po vojni pomorili več 100.000 domoljubnih Slovencev in so bili za to nagnusno in neopravičljivo dejanje nagrajeni z dobrimi sluzbami, te prioritete pa vlečejo sedaj še kar naprej njihovi potomci, verjetno si tudi ti sam eden od njih, prav zato pa trosiš tukaj na našem edinem desnem portalu skoraj v Sloveniji, gnus in gnojnico, sram te bodi in spelji se ze končno nazaj na 24 ur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • Vera

   Bog daj lepo vreme v Ljubljani zvečer, drugače se bodo spet norčevali iz nas slovenskih domoljubov .

   • Dusan Marn

    bog se vas je odrekel ker se po skofu pljuvate ,,kao vas ni sram omenjati boga ko pa so vas polni gobci sovrastva ,,spravljate se na prave slovence ,ste mrhovinarji najslabse sorte ,,in upam da vam bog nasije se kako toco ,,fanatiki si res zasluzite bozje kazni ,,le z cim se hranite da ste taki sovrazno nastrojeni ze do desnih strank ,,janezu se ze gabite in delate sramoto stranki ,,upam da vam bo to sam kaj kmalu povedal ,,ja stranko ste porinili v osamo z svojo hudobijo sovrastvom in bednim obnasanjem nevrednim cloveka ,,

    • cosmosjasnovidec

     Pa daj nehaj že z nekim bogom o katerem komunisti niti nikoli niste sanjali sedaj se pa potuhnjenci hinavski rinete v cerkve kjer ste verjetno vi glavni faktor pedofilstva katera se tam dogajajo potem so pa krivi župniki.

     • Rožle

      Itaq….kameleoni..

    • karlina

     Ti si pa očitno vse pobrkal-spravljate se na prave slovence , haloooo

   • rabbit

    Vreme zdržalo očitno ima Janša pri Bogu boljše veze kot vrh slovenske RKC z Zoretom na čelu. Bi ga pa rada vprašala kakšen božji namestnik je on, ki deli svoje ovce. Bog je rekel pojdi in pasi moje ovce, a on gre pa pase samo določene ovce in smo mi kot po Turkovem drugorazredni?

  • Dusan Marn

   le kaj si pa ti ,,fanaticni fasit brez kancka pameti in postenosti ,,gnoj clovestva ki samo seje sovrastvo in razdor ,pa ti iztrebek mislis da si kul ko serjes po vesem kar vidis ,,se janzeu se gabite taki fanaticni izmecki mislite da vas ceni ,,dajte no bedaki zahojeni stranka sds ne rabi takobednih podpornikov ,,bi pa reke da si komunisticni provokator ki serjes pa stranki ,,to kar ti serjes ze ni srankino delo ,,koliko so placan za take provokacije ,,vidom da vas je placancev kar veliko na tem portalu ,,upam da vas bodo zaceli tudi tu brisati ,

 • bolimeđoko

  Dr. Jože Pučnik na dan osamosvojitve :

  “Mi moramo ostati ponosni in pogumni! Osnovne odločitve ne bomo preklicali!”

  Vedno bolj aktualno !!!

  • valentin

   Meni osebno je žal, da Dr. Jožeta Pučnika ni več med nami, ker je bil pošten,
   zaveden in dobro misleč Slovenec, ki mu je partija ne samo grenila ampak uničila življenje.

   • Dusan Marn

    in noz v hrbet mu je zabil nas junak janez ,,da se je polastil njegovega mesta ,,ja tega pa nocete vedeti ,,bi rekel da je jnez se vedno zakrknjen komunajzar ki vas drzi pod kontrolo ,,edinemu je uspelo toliko fanatikov zbrati pod eno strehica na skodo vse strenke ,,pa vi mislite da ste janezu z tem sovrastvom bolj jlubi ,,gabite se mu do amena ,,vredni ste najvecjega zanicevanja ,,veliko slabsi ste kot tisti ki jih tako neizmerno sovrazite in sposobni se hujsih grdobij ,podn od clovestva ,,gabite se mi res ,ne verjamem da ste vsaj malo slovenci ko ste tako zlobni da napadate zenske in celo skofa ki vas je spregledal ,,izmecki ne serjite po stranki ,,tudi brez vasih gobcev bo stranka dovol mocna ,,pa ne mislim nate ,,lepo da spostijes gospoda pucnika ,,je pa res da ga ja najbolj razocaral ravno janez jansa poosebljeno komunisticno zlo ,,ta je se hujsi kor milancek ,,doteral je kult psebnosti in presegel samega tita ,,no ta mi je bil vedno idol ,,si sigurno ima se njegovo sliko spravljeno tako ki so jo dobili samo zasluzni titovi mladci ,,

 • Ulman

  “… [jugoslovansko] zastavo zamenjali za slovensko in jo ponosno dvignili.”

  25. junija 1991 so zamenjali bivšo slovensko zastavo (bela, modra, rdeča, z zvezdo v sredini) z enako trobojnico (bela, modra, rdeča) z grbom, in ne z jugoslovansko (modra, bela, rdeča, z zvezdo v sredini).

  • Jovo Jamnica

   …komunistično rusko-krajnsko so zamenjali za zaflikano rusko.

   • Dusan Marn

    j BEDAK ,,KI NE VE KOLIKO CASA JA TA ZASTAVA BREZ ZVEZDE BILA SLOVENSKA ,,vse samo sovrastvo ,,se do tistega kar je res bilo ze davno nase slovensko ,,pa da niso kak jugo provokator ,,bi rekel placanec

    • Viktorh

     To, to je beseda.

 • bolimeđoko

  Pa kdo me furt briše… majke mu, no…… vsaj zinu bi, al ne ?

  • Vrhovni sodnik

   kdo te briše, hru

   • Rožle

    How are you…..pomeni hru

  • Dusan Marn

   pa da bi te se po celjusti ubrisal bi bilo se bolje ,,stamota ste za sds ,,fanatiki da vam niti bog ne more pomagati ,,pravi iztirjenci se hujsi od fasistov ,,janezu delate samo sramoto ,,

   • Viktorh

    No, a vidiš, da je vredno, potrudite se.
    Pohvaljen boš.

   • cosmosjasnovidec

    A si tudi ti na včerajšnji sramotilni vaši proslavi pel “druže tito mi ti se kunemo ter hopa cupa lalala tralala naša jugoslavija”?

 • ljubica_ljubezen

  Kakšni so vremenski obeti? Pri nas je oblačno in kaže, da bo še deževalo.

   • ljubica_ljubezen

    Jaz se ne spoznam na to. A bo deževalo ali ne?

    • Dežuje že, mogoče se bo pomaknilo stran od Ljubljane, a trenutno slabo kaže.
     Dežnik obvezno zraven.

     • ljubica_ljubezen

      Hvala, sedaj je že tako prepozno za odhod, pa ob kakšni drugi priložnosti. Imate pa podporo. Upam, da neha deževati.

     • Dusan Marn

      bog ze ve komu je namnjen ta dez ,ja preves so janezovi fanatiki popljuvali ostale iz desnice ,,tile se nekateri se na skofa spravljajo ,,ni kaj podlosti ne manjka ,,pa mislijo nekateri da janezu to koristi ,,ja norcu pac ne mores dopovedati nicesar ,sicer pa jih bo sovrastvo pozrlo ,to kar sejejo to bodo zeli ,,zalostno pa je takole razbiti desnico in se napasti cerkev ,,ja z lepim se hvalijo junaki ki so se slabsi od fasistov ,,zalosti me da se janez ne distancira od teh izmeckov ki samo sramotijo sds

     • Viktorh

      Tako se govori, tovariš!

 • Kapodistrias

  Gospod Hojs, vsakdo, ki pride na današnjo proslavo, je primeren. Vsakdo, ki bi ali bo kaj spregovoril, je prav tako primeren. Ni proslava za bolj ali manj primerne, bolj ali manj zaslužne. Danes ni čas za delitve. Proslavlja država Slovenija!

  • Dusan Marn

   pa ti mislis da hojs to razume ,,fasist je in bo ,,janez pa zakrknjen komunist ki je skregal desnico ,,bi rekel da je dobil kar lepo nagrado za to in nateguje ,,predvsem fanatike ki sejejo sovrastvo tudi med desnico ,,no doklej ,,ko bodo naredili svoje umazano naroceno dela pa bodo dobili zasluzeno ,,da napade kdorkoli gospo ljudmilo je bednik ki si zasluzi najvecji prezir ,,

   • Viktorh

    Pa se je le oglasil en levičarski fašist, ki razume in ve zakaj gre.
    Bravo na korajži.

    • Dusan Marn

     ti se kar tolazi in vse meci med komuniste ,,no janez je bil pa res in to zelooo zakrknjen ,,komunist enkrat komunist za vedno ,,sicer pa se tudi njemu gabite ker delate stranki samo skodo in sramoto ,,seveda ti tega nimas z cim razumeti ,,te je samo sovrastvo pozrlo

     • Viktorh

      Ti, a so te rdečkarju vun fuknuli?
      Le zjoči se, ti bo laže, pa prdni še…

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • MEFISTO

  Majhen napredek sem vendarle opazil na sinočnji proslavi.

  Hanzi TV si skoraj ni upala pokazati Kučana.

  Kot da se ga je sramovala zaradi vložene ovadbe.

  • domovina mili dom

   Upanje je kruh nas drugorazrednih Slovencev.

 • domovina mili dom

  Če danes ohinhoh škofa Zoreta ne bo na proslavo domoljubov, bo pokazal kako cerkveni dostojanstvenik razdvaja Slovenijo. Raje sedi ob tepihovalcih slovenstva, kot ob zavednih domoljubih in osvoboditeljih Slovenije.

  • Janez

   Ja !
   Kak pozdrav !
   Osamosvojeni Sloveniji ob 25 letnici ! Zdaj – če pride g. Zore bo ok ! L.r. JANEZ KOM3NDA
   Sicer pa pač – kdo drug od RKC !

   • Janez

    G. Peterleta !
    Tudi ?
    Ne bomo prveč pogrešali !
    Eno svojo vlogo je že imel pred 25 leti !
    A !
    Važno je, da ne bo govorniškega ” čenčavca” žal izvoljenega preds. Pahorja !
    Iz ex KP, ZK logov seveda !
    Pa ostalih “zaviračev in okoriščevalcev” z osamosvojeno Slovenijo ! L.r. JANEZ KOMENDA

    • Breiva

     Še vedno raje poslušam Borčija, kot pa sluzavca.
     Kaj bi ti šele napisal, če bi včeraj blebetal sluzavec?

     • karlina

      Se mi zdi, da je bil zraven sluzavega, Brglez zopet precej v rozicah.

    • Dusan Marn

     a tvoj janez ni zakrknjeni komunajzar ,ne serji ,enkrat komunist za vedno komunist ,ja lepo vas nateguje vas firer ,,ni kaj izredno mu je uspelo zbrati okoli sebe krdelo pobesnelih fanatikov ,tako vas ima vsaj na vajetih ,,cestitke janezu ,a tudi on se poserje na tako bedne fanaticne neljudi ,,ker vas rabi ste se zanimivi ,,potem pa kdo ve ,,si pa lahko mislis da vsakemu ki ima vsaj malo pameti taki kot si ti kmalu presedejo ,,usmiljenja si vreden kako si bogi na duhu ,,

     • cosmosjasnovidec

      Kot vidim si zelo bogi ti z tvojim komunajzarskim pajacekom kateri vas je levake verjetno hipnotiziral ali vam pa dal zakrniti možgane.Ali misliš,da smo vsi tukaj samo zaradi Janeza?Torej si v veliki zmoti.Tukaj smo,ker vemo kaj je prav in kaj ni ter kar je najboljše za slovenijo oziroma celo europo.Načela in vodstvo zblojenih levakov je več kot nesprejemljiv polom.Posledice tega so pokazali Britanci z izstopom iz EU katerim bodo sledile še druge velike države.Naredili so konec naseljevanja migrantov stopili na prste kradljivim tajkunom kateri so v trenutku izgubili ogromno naloženega denarja na nelegalen in nepošten način.
      Zaustavili so guljenje treh skorumpiranih držav (francije,belgije in nemčije) samo z eno potezo odcepitvijo.In torej poglej kam vodi vaša levaško usmerjena politika.V zaton in propad,ker se celi svet usmerja na desno stran.

     • karlina

      ———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

     • Janez

      Ja
      Očitno si slabe volje !
      Pa ?
      Ne vem kaj imaš proti J. Janši !
      Saj je ok. Vsaj en res normal, čvrst moški med slo politiki.
      Celo še eno mlado družino ima !
      Ja ?
      Koga pa naj bi opirali ? A te smešne SD, SMC, DESUS , ZL pokomuniste. L.r. JANEZ KOMENDA

      P.S. a imaš en ” napad naše slavne slo “fovšije ?

  • Rožle

   Za očistimo Slovenijo smo že govorili…
   potem pride na vrsto tudi cerkev…..

   • Vrhovni sodnik

    ITAQ

    • Dusan Marn

     j Faisti niti skofa ne spostujete res ste beda clovestva ,in vi bi o neki demokraciji ,,fanatik fasisticni keterega se se janez sramuje

     • cosmosjasnovidec

      Zakaj bi pa tudi morali škofa posebej spoštovati malo bolj razloži.Jaz osebno ne spoštujem nobenega,da boš vedel,ker vem kaj so in kaki so pa nisem komunist niti nikoli nisem bil.Pedofelija,kraje in še in še pa Frančiškova zadeva umivanje nog muslimanom me ne vleče,da bi še koga od teh spoštoval nimam pa nič proti njim.
      Torej to kar si hotel razložiti razlagaj tvojim levaškim kolegom.

   • Dusan Marn

    bedak pokvarjeni ,,pa ti mislos da je skof lutka v rokah tvojega gansterja ,,dajte nehajte se ze slepiti z vaso naci filozofijo narod vas je spregledal da ste fanatiki se hujsi od muslicev ,desnico ste razklali in sejete samo sovrastvo ki vas bo pozrlo ,,gabite se mi taki fasisticni umoitvori ,,se janezu se a kaaj ko vas tabi da serjete po dezeli ,vprasaj ga kaj si misli o vas ,,ste cenena fanaticna trobila ,, avas trenutno se rabi za sejanje nrazdora ,,ja bedna bitja ki sodite bolj v grozljivko ,,se posebej so ogabni tvoji komentarji ,napadas prav vse ki niso dovolj pokvarjeni in zahojeni kot ti sicer pa za take izmecke skoda besed ,no tule vsaj lahko nalisem kaj si ,,

    • Rožle

     Teb bomo pa usta z milom namazal……

 • Vrhovni sodnik

  Včeraj so praznovali lopovi, da jim je uspela nekaznovana kraja stoletja , danes praznujejo tisti, ki so jim to omogočili, narod pa gleda rukac bi rekel Rožle .

  • Rožle

   Itaq…pa to

 • Vrhovni sodnik

  v prvi vrsti se za hostjo grebeta Križanič 13M – in cmerko 6M – do sedaj, če jim bog to oprosti naj nam pa on nakaže ta denar.

 • Za Slovenijo

  Ali bo Nova TV prenašala slovesnost?

  • Tanja Bor

   Jasno. Kljub temu pa pridite.

   • Tink

    Ne vidim, da bi kje napovedali prenos.

    • tarantela

     V vrstici zgoraj, kjer lahko klikneš različne vsebine, je tudi z rdečim napisano “nova tv v živo”. Pol pa poišči, boš našla ne tej strani, lahko pa pogledaš desno pod “sveže novice”, tam je okence z zastavo, spodaj piše: Nocoj proslava itd.

  • Rožle

   Ne, ..nimajo avtorskih pravic…☺

 • Janez

  Ju hu hu !!
  Končno !

  Prava slovenska proslava naše slovenske osamosvojitve !! Leta 1991 !!
  Proslava – nas – ki smo nosili glavo naprodaj 1991. In že mnogo prej ! Bodi zdrava ! L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. PA BREZ ZOPRNIH SLO POKMUNISTO, KI SO LE BREMZALI, NAGAJALI. IN TO DDELAJO ŠE ZDAJ ,
  Tudi resne škode povzročajo. In resne nevarnosti povzročajo – ti slo ex KP, ZK !

 • resnicaboli

  Končno proslava brez izdajalcev in rdeče zvezde. Srečno Slovenija

  • Slovenka

   Tako se govori. Vzdušje je čisto drugačno brez izdajalcev na levici in desnici. Namesto tega druženje zavednih Slovencev. Upam, da bomo imeli od sedaj naprej tako proslavo vsako leto. Na državne levakarske proslave pa naj kar hodijo srbojubci, jugonostalgiki, pasjejebci, LGTB,
   kriminalci, krivosodniki in drugi ostali sovražniki slovenstva in se tam naslanjajo nad bolanimi ‘umetniškimi izdelki, s katerimi njihovi umetniški somišljeniki osrečujejo svoje mecene.

   Ampak zavedni Slovenci imamo od slej naprej proslavo, na katero smo lahko ponosni.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Mojca pokraculja

  Sem iskala po programih, če kdo prenaša to proslavo razen Nova24TV, pa mi je moj rekel: ” Kako, sej to je privat proslava !”

  • Rožle

   Ja, a nisi vedla…?

   • Jovo Jamnica

    No, zvok je fantastičen…

    • Rožle

     A gremo na RTV po opremo…Pa sej je vendarle naša…

     • Jovo Jamnica

      Ni vse v opremi…

     • Rožle

      Pro..Tehniki tudi stanejo….
      Tudi njih lahko odvlečemo od RTV-ja

     • Jovo Jamnica

      Mene bi angažirali. Sem poceni. IP je v uredništvu…

     • Rožle

      Da bi te kar sami poiskal…?

     • Jovo Jamnica

      Zakaj pa ne?

   • Za Slovenijo

    Mojca tvojemu povej, da privat lahko dobi eno okol ušes!

    • Rožle

     Sam jest nisem Mojca..?

     • Mojca pokraculja

      Pust ga, ta je za Lunatika.

    • Mojca pokraculja

     a dej no ? Zakaj pa?

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   NIKJER NI BILO, ni pa to privat proslava, pač pa proslava DOMOLJUBNIH SLOVENCEV.

   • Mojca pokraculja

    Nisi razumela, kaj sem s tem mislila, pa nič zato, vse ok.

 • Viktorh

  Vseeno pa me moti nesprejemljivo slab ton, pa tudi kamera.

  • Za Slovenijo

   res je!

  • Rožle

   Za tolk dnarja…tolk muske….!

   • Viktorh

    V tem primeru ne gre za denar ampak nerodnost tonskega tehnika. Ton niha…
    Enako je s kamermanom, očitno je en sam…

    • cosmosjasnovidec

     Ali so ga pa najeli kučanovci da naredi bankrot.

    • Vera

     Kaj pa, če je kdo motil ? Danes je veliko naprav, ki to omogočajo . Srečno Slovenija !

 • if

  Nocojšnje praznovanje je 16 krat cenejše od sinočnjega. Upam, da se prav spomnim slišanega podatka.

 • Jovo Jamnica

  Janša je menda prvič v živlenju izrekel besedo… ZDRAVICA. Prvič v živlenju mu tudi čestitam.

  • Rožle

   Tole te bo pa Vrhovni vesel…!

   • Jovo Jamnica

    Kar je res, je res… :-)

    • Rožle

     Jest tut tako pravim….

   • if

    Če živite vsebino Zdravice, živite slovnestvo, če ne, niste kompatibilni s slovnestvom Prešernovega tipa, avtorja teksta slovenske himne.

 • Rožle

  Kako je zdej s cerkvenim vrhom….ni nobenega ali pač..?

  • Viktorh

   Vrh je, seveda je, je pa prestrašen zaradi pritiskov. Prej ali slej se bo izvedelo kako je prišlo do tega in zakaj je manjkala vojaška enota.

   • FraterMagnus

    se je ostermanu malo plača zameglila

 • južnificirana_si

  naj živijo vsi slovenci, kateri imajo domovino radi, četudi nimajo nobene finančne koristi od nje

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • if

  Nocoj praznuje Slovenija zajeta v Prešernovi Zdravici.
  Bog te živi Slovenija, Bog te živi poet Prešeren! Amen!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Nada

  Sem vesela, da je to tako lepa proslava, dejansko slovenska. Vse je dosti bolj iz srca in ne tako narejeno kot na uradni državni, ki jo vodi ideološko nasledstvo jugoslovanarstva in KP.

 • xtc

  rEŠITVE SE BODO POKAZALE ;KO SE BOZAPELO TUDI “Le vkup ;le vkup uboga gmsajna;ki jarem vas levakov teži”:

 • cosmosjasnovidec

  Sem nekaj gledal na onih zahojenih 24 kurah pa levičarje zvija od zavisti,da se niso smeli udeležiti te proslave.Nekateri so pa še vedno v transu petja včerajšnje udeležbe komunajzarskega shoda in plesanja balkanskega kola.Vodilni vokalisti Kučan,Pahor in Cmerar so zapeli še njihovo najljubšo “druže tito mi ti se kunemo,da sa tvoga puta ne skrenemo”. Dodali so še pa kolo:hop hop hopa cupa hopa cupa lalalalala in še danes tralalalala hopsasa naša jugoslavija.Udeleženci so se zaradi nostalgije in hvale za zapeto lajno kar razjokali na kolenih nekateri so pa poskušali narediti celo samomore.

  • Rožle

   Sem vidu ja…, da si mel tam pravo vojno …

  • LarryLaffer

   kreten

 • Jovo Jamnica

  Za back up bi morali met megafone…

  • Eden bolj divjih koncertov kar smo jih ozvočevali, je bil koncert Disciplina Kičme, nor basist z norimi zahtevami.
   ; )

   • Jovo Jamnica

    Ti se zaebavaš, ampak res sem razočaran nad tehniko. Proslava pa mi je bila všeč. Bolj, kakor tista včeraj. Sem pač bol konzervativn. Mogoče malo preveč patetike, ampak po meri Slovenca, ki prisega na tradicijo. Včeraj recimo, sem opazil, da je pela Darja Švajger. Če bi pela kakšen komad iz časov Slovenske grude… bi se raznežil.
    https://www.youtube.com/watch?v=zgDhY_aQKMM&list=PLIzwoUDOVpnGy0pco4RDJXM8lEYRk-GVN

    • Ta tehnika ni bila nabavljena na račun davkoplačevalcev zato Hvala Bogu, da je bilo tako. SUPER je bilo HVALA vsem, ki ste prispevali k temu, da je bila proslava tako svečana, tako domača . Bog vas blagoslovi, ker imate radi Slovenijo !

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Ne zajebavam se, resno pišem, Disciplina Kičme na Štuku, in Koja skuri dva bas ojačevalca na tonski. Model igra da ima vse odprto, vse na ful. Zdaj pa najdi na hitro tretji bas ojačevalec pa še kakšnega za rezervo malo pred začetkom koncerta.
     Nisem gledal včerajšne ne današnje skupaj več kot deset petnajst minut, in ja, zvok je bil katastrofa nekaj časa, potem pa se je ‘vleglo’, na koncu je bil ok kolikor sem slišal.

     • Jovo Jamnica

      To še ni nič. V bivšem domu JLA(Narodni) je malo po smrti Tita, Dado Topič na koncertu bleknil v micr… Ahhh, upravo nam crko Maršal…

     • znanec je vzačel nastop v tistem ‘rave placu’ malo nad Livarno z: “Dober večer Yucatan!”
      : ))

     • Jovo Jamnica

      To je bil ziher Aca Lukas…https://www.youtube.com/watch?v=E2K7DG0t2Jo

      :-)

     • “upala mu droga u kokain”

     • Jovo Jamnica

      Toti pa zmaga. Poglej. Dol padeš… ROFL

      https://www.youtube.com/watch?v=39borxprH34

     • hehehe joj

      upam da je šel z busom domov da ni vozil …

 • Anton

  16 cnejš pa tud 16x boljš proslava od tiste včeri:)

 • Mojca pokraculja

  Brez zamere , Janša je sicer povedal kar je povedal, ampak meni je bil zamorjen,zagrenjen , čeprav je govoril o veselju praznovanja, ni bilo nobenega veselja v njem.

  • Kako pa veš, kaj je bilo v njem ? Si pogledala noter ?

   • Mojca pokraculja

    Ma dej no, a sploh kej razumeš ženšče? Zgleda, da ti vidš sam če not pogledaš, drgač ne prepoznaš nič ?! Vidl se je, čutl se je, mimika, obraz, vse je govorilo.

    • Menda ti slišiš tudi travo rast.

     • Mojca pokraculja

      Ja jo, ati pa ne?!

  • cosmosjasnovidec

   Tudi ti ne bi imela nobenega veselja v sebi,če bi na taki proslavi samo pričakovala kdaj bo priletela v tebe krogla tako kot takrat po naročilu kučana v pokojnega Krambergerja.

   • A misliš, da sta se Milka in Lojze zato nazaj povlekla ?
    Ja, strah, je strah…..

   • Mojca pokraculja

    Vse je možno, pa vseeno mislim da je blo nekej druzga v ozadju, no sej se bo pokazal, sam počak.

   • karlina

    TOČNO

   • če je krogla po naročilu ti nobena zagrenjenost ne pomaga, tudi neprebojni jopič ne.

  • karlina

   A je v tebi, v meni ga niti slučajno tudi ni, čeprav praznujem z našo Slovenijo, ampak se vsak dan sprašujem, če je še naša.

   • Mojca pokraculja

    Glej, nekaj drugega je, če si slavnostni govorec in si prvak opozicije in če nagovarjaš ljudi , takrat je treba pač stisnit zobe in ne dat vedet, da si zagrenjen. Nenazadnje se je tako izpostavil nasprotnikom, da bodo padali komentarji, saj veš da komaj čakajo .
    Se pa tudi jaz tako počutim, kot praviš in vsak normalen se vpraša je to sploh še Slovenija?

 • Anton

  me pa žalosti ker ni prišel nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore:(

  • Mojca pokraculja

   Nekaj je bilo v ozadju, saj pravim, meni je bil JJ zamorjen.

  • Rožle

   Še celo cerkev so si levaki prilastili…

   • cosmosjasnovidec

    Ja seveda,če jim pa grozijo z raznimi plenjenji,požigi pisanjem parol po cerkvenih stenah zraven se pa na potuhnjen hinavski način rinejo v cerkvene maše za boga pa nikoli niso vedeli pobili so pa vse za katere so vedeli,da ga častijo po povojnem času.

   • EnX

    Vsakič ko vidim Janšo v cerkvi se mi utrne ista misel… a Gorenak tudi hodi k maši, mislim tako privatno in ne po službeni (špicelski) obveznosti?

  • Olga

   Naj gre k spovedi!

  • Aton

   Trdo versko jedro. Saj poznate primere iz drugih religij, kaj delajo in kje imajo podporo.

  • karlina

   Tudi mene

  • Artur

   Jaz sem bil tako žalosten, da nisem mogel spati zaradi tega .

 • Olga

  Ali ste kaj pogrešali Lojza in Ljudmilo? Jaz prav nič! Čudovita predstavitev ljubezni do domovine! Čestitke!

  • karlina

   Pogrešali-ta dva izdajalca, milica se ravna ze vseskozi v parlamentu po vetru, Lojze je tudi izdal Slovenijo, od kar je v evropskem parlamentu in sluzi bajne denarce, mimogrede, ko je bil predsednik drzave, al parlamenta, je našo Slovenijo ze skoraj prodal Hrvatom, najbolj zalostno pa je, da se imata za vernika, pa oba tako pokvarjena, fuj in fej.

 • Bog blagoslovi Slovenijo !

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   Skupaj zapojmo vsi na ves glas:
   Bog, blagoslovi Slovenijo

   – da le iskrenost bo v nas doma,

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   – da le poštenost bo cvet vseh nas,

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   – da le odprtost (prijaznost) bo luč srca.

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   Že vse preveč je bilo solza,

   naj vzklije zdaj rešenja (rešitve) čas;

   že vse preveč je bilo gorja,

   naj spravo nam rodi ta čas.

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   Vero v življenje prebudi nam,

   naj sreče pot spet pokaže nam ….

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   v duhu enak naj bo z bratom brat!

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   Naša molitev naj dviga se,

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   Tvoja dobrota naj spremlja vse.

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   Kjer seje se zlo, prepir, nemir,

   naj ljubi rod požanje mir;

   kjer sliši se glas krivic in zmot,

   naj zmaga le modrost povsod.

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   Vero v življenje poživi nam,

   naj volje moč se povrne nam,

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   Bog, blagoslovi Slovenijo

   da naše ljudstvo bo pelo spet …..

   Bog, blagoslovi Slovenijo!

   Vigilija Vseh svetnikov 1997

 • EnX

  Je komunistek Ivan kaj omenil, kam so izpuhtele marke od preprodaje orožja?

  • Rožle

   A ne bi ti tole rajši svojega Milana uprašu…?!
   Kje so uni šleperji, ki so jih vozili tja čez Kolpo…

   • EnX

    Ivanček lahko svojega prijatelčka Milančka to kar sam povpraša… je pa žalostno kako vas 25 let nategujejo kot čingum z neko zgodbo o sreganosti med tema dvema klovnoma…. samo igrice so to, igrice komunajzarčev za obladovanje ovčic…

    • Rožle

     Tebe že 70 let…lupijo

     • rabbit

      Njega ne lupijo on je eden od tistih, ki lupi nas je priviligeranec, ki se boji kaj bo ko jih bo izgubil. Ob koncu vojne je bilo 15.000 borcev sedaj jih je pa 24.000 imamo tako velike gozdove da še vedno hodijo iz njih. Da javni sektor sploh ne omenjam.

     • EnX

      A sedej smo že v hosti?

     • karlina

      Eni še vedno

     • rabbit

      Ja eni kar ne najdejo poti iz nje oz. iz privilegijev, ki jih pri tem vlečejo.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • EnX

      Dragi Rožle, mene ne lupi nihče, ker se nikoli nisem in nikoli ne bom pečal s komunajzarči in prebarvanci… pa tudi nikoli me ni mikalo hoditi na izlete v Jajce…

     • Seveda, če pa si še skoz v jajcu.

     • EnX

      Jaz v Jajcu še nisem bil, vaš Ivanček pa je tam pridno maširal s podobico Titeka… ajj, resnica zapeče kot dobr šnopc :)

     • rubec

      Majmun, Slovenci mu rečemo Janez. Daj probaj še ti prebrati, mogoče bo šlo. Na tri in greva skupaj: JANEZ.

    • Olga

     Pravi komunajzer si, ko zmanjka argumentov, pa še nevoščljivost proradi, so navesti napadi…

     • EnX

      Olga vas moram razočarat, veliko bližje mi je nacionalsocializem… :)

    • Anthon

     Iz tega mora zagotovo iziti žlahtna stranka z najmanj petdeset procenti, kenede?! Tudi Lojze je bojda v Bruslju razlagal, kako je nekatere opozarjal, da se z orožjem ne gre igrati. Verjetno imate s pajdaši zmagovalno kombinacijo za naslednje volitve. Take nedolžne fante in tetke bo pa ja vsak volil.

   • A so tud šleperje spelal v Mehiko ?

    • rabbit

     Ne ne bliži denar je varno v sefih in to švicarskih.

    • Rožle

     Tam ma bolj Štefka svojo bazo…

  • rabbit

   Vprašaj Milančka pa Jelkota kaknše posle jim je zrihtala Phiylis Kaminsky, židinja pri kateri je stanovala Kučanova hči, ko je bila na študiju, ki smo ga mimogrede plačali mi in je bila ena glavnih dobaviteljic izraelskega orožja.

   • EnX

    Vprašam sem o drugih poslih… pa je ne bomo razmišljali da roko roko umije in ostanke pometemo pod preprogo?

    • rabbit

     Zakaj je že Drnovšek na trgovino z orožjem udaril pečat DRŽAVNA TAJNA STROGO ZAUPNO, pa ne hudiča zato, ker bi branil princa teme, kot ga je poimenoval. Imeli so vse dokaze zoper Janšo zakaj hudiča a niso spravili pred sodišče, a ja zato ker bi morali sebe najprej spraviti pred sodišče. Ampak pri nas tat vpije primite tatu.

     • EnX

      V 4 letih + letu in pol je imel tudi Ivan priložnost, da bi koga spravil za zapahe. Pa je koga?
      Verjetno, je imel preveč dela s postavljanjem svojega kadra po položajih in usluge prijateljčkom…

     • rabbit

      Koga pa naj bi spravil, se spomniš, ko je posla ovadbo proti tistim, ki so ustvarili pet milijardno luknjo, ki si jo tudi ti pokril pa se je že kaj premaknilo, so že koga na domu obiskali, ne celo več Cmerar jih ponovno nastavlja po nalogu velikega bosa iz Murgel na stare položaje. Janša z razliko od Kučana ne obvladuje sodstva.

  • indijanka

   Otok smo kupili in naselili krokodile okoli njega. Na tvojem mestu ponoči ne bi zatisnila oči, ker bomo skrbno izbrali nove naseljence in jih s padali odvrgli v nov raj.

   • EnX

    Zanimivo Indijanka, vaše ideje so skoraj kopija njihovih ideja ala Huda jama… zelo demokratično in domovinsko…

    • indijanka

     Neumno vprašanje, neumen odgovor. Sicer pa skok s padalom in življenje na rajskem otoku sodi v nadstandard. Ovit v skrivnost pa prinaša adrenalin, ki ti očitno poganja kri po žilah, glede na to, da si dans po čudoviti proslavi tu.

     • EnX

      A si imela v mislih obljubljene otoke pred Izolo? Nekaj je vaš pridigar o tem pred leti govoril… samo po mojem krokodilom ravno ne ustreza slana voda?

     • indijanka

      Vau..izjemno komunikativen si. Z vsemi se pogovarjaš. Ah..ne . Otoček je bolj romantičen in bolj na samem. Nisi še videl krokodila v morju? Vse je enkrat prvič.

    • Kaj pa ti provo_ka tor ček tukaj počneš ?

     Hitro se umij in spat !

    • cosmosjasnovidec

     Po pravici bi tudi morala biti kopija za te komunistične zahrbtne morilce ampak niso vredni,da bi še kdo uporabil njihove sramotne fanatične zblojene nizkotne morilske metode.Vprašaj svojega kučkokalimerete ti bo do potanskosti pojasnil kako so ti poboji potekali in še celo imena pobitih otrok ter nekaterih ti bo vedel povedati.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • FORT WORTH

   Baje ste ga vi loleki razkrinkali,da ima v Avstraliji privatno kliniko. :-DDD
   Malo pocakaj,da se razve s koliko milijoni razpolaga kucan…

   • EnX

    Samo ste zabavni… kdo mi?
    Meni osebno dol visi za Kučana, za Janšo, za partizane, za domobrance, za neko kvazi domoljubje, za njihove in vaše medije (danes nisem zasledil nobenega poročanja o migrantih, ki so v Nemčiji sunili žvečilni gumi)…

    Mene zanimajo MARKE, kje so kurčeve marke od prešvercanega orožja na Hrvaško in v Bosno. Samo to me zanima.

    • Na varnem.

    • rabbit

     V kučanovem kevdu alias švicarki sef je daleč in na varnem.

    • rabbit

     Pa Milančka ne pozabi vprašat kam je dal 400.000 nemških marki,ki mu jih je izročil bivši finančnik v Elanu Pavle Koder. A so tudi te zraven v tistem švicarskem sefu.

     • Tudi Maček ni ničesar s seboj odnesel.

     • rabbit

      Je odnesel hladno ta zadnjo kot jo bo tudi Kučan pa še žaloval ne bo za njem skoraj nihče. Upam, pa da ga ne bo pokopal kakšen so Mačka na skrivaj so imeli za njega mašo ob polnoči.

    • To tvoj Milan vse ve. Zakaj tule to sprašuješ, če že vse veš*

    • karlina

     VPRAŠAJ KUČANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Vrhovni sodnik

     pony je na roke dobil plačan, je Izetbegović javno povedal.

    • radames

     Če te zanimajo MARKE, ti lahko povem, da je Kučan v Elanu dobil za 400.000 mark DARIL. Elanov računovodja Koder je to javno povedal in kljub starosti zaradi tega še vedno sedi v arestu.
     V trgovanje z orožjem pa je ravno tako vpleten Kučan, kot vsi ostali. Zakaj te že Kučan ne zanima, rineš pa samo v Janšo?

    • rubec

     To da si en majmun smo že opazili. Mene samo to zanima kako da tvoja vrsta še nima antropološkega imena ampak si označen kot X. Si tako ružan ali kaj?

     • EnX

      Rubec, ne vem zakaj v nekih odgovorih vedno omenjaš svojega očeta… Žal ne poznam nobenega Majmuna Rubec…

    • FORT WORTH

     Marke moras zacet iskati tocno tam,kjer Avstralsko kliniko. V izviru v murgljah !

  • cosmosjasnovidec

   Ni omenil javno,ker še vedno ščiti Kučana,da ga ne bi folk raztrgal,če bi še zraven tega,da je izdal slovenijo srbom povedal za to prodano orožje.Kučan namreč z predajo TO orožja ni samo izdal slovenije srbom ampak je za orožje dobil tudi plačilo oziroma ga je srbom kar prodal.Če tega ne bo naznanil Janša bom dal v objavo jaz sam.

   • To bi moral storit že v 90-tih, škoda da nisi..

  • Olga

   Obrnite se na Milana, saj je on trgoval z orožjem!

   • Rožle

    To mu jest že ves čas govorim….

    • rabbit

     Kot sem napisala v Sloveniji velja da tat vpije držite tatu.

   • EnX

    Olga, brez zamere, a vi verjamete v besede, ki ste jih zapisala?

    Ali pa sem slabo razumel in želite povedati, da sta sodelovala?

  • karlina

   A je mogoče včeraj kaj Kučan omenil, sam vprašam; pa tudi to, da je bil in je IZDAJALEC DOMOVINE SLOVENIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • soc

  Pravkar na poti domov poslušal RTV poročila. Rezime mlade FDV-jevske diplomantke: 1.500 SDS fanatikov, normalna desnica je bojkotirala perfidno sabotažo JJ, spored je bil bolj ali manj glasbena veselica.

  Se perfektno vklaplja v prevzem Reporterja. Slovenija in Severna Koreja bosta rdeči do groba. Ali pa ju ne bo.

  • EnX

   Stari FSNP-jevski diplomant očitno ni preveč priljubljen… še Cerkev se mu je odpovedala… kakšne muke mora preživlati ta siromak…

   • rabbit

    Verniki so se pa cerkvi že zdavnaj imajo skupaj z Nsi kar nekaj grehov in to naglavnih požrešnost.

   • cosmosjasnovidec

    Cerkev se mu ni odpovedala ampak se zaradi komunajzarskih tolp in njihovih groženj katere je angažiral pajacek kučan raje ne udeležijo v javnosti.Kot je že jasno jim grozijo z požigi cerkev pišejo grafite na njih parlament pa še dodatno z zaseganjem njihove posesti v primeru pojavljanja na proslavah.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • piko8

  Lepa proslava za SLOVENIJO GRE!!! Nobenega manjka od mile in lojzeka kvečjemu bi kaj pokvarila s prilizovanjem.

  • rabbit

   Danes je bila proslava in veselje, včeraj pa pogrebščina oz. sedmina samo na frise v prvi vrsti si pogledal, si dobil vtis, da jim je pol žlahte pomrlo.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Mene je pa pri vsem tem motilo tudi to, da so bili nastopajoči, skoraj vsi oblečeni v vpadljivo RDEČO BARVO, se ve zakaj.

   • cosmosjasnovidec

    Zaradi hinavskega sramu do sebe se pa res niso mogli drugače počutiti.

 • Tako lepe domovinske proslave pa še ne.
  Hvala vsem, ki ste prispevali k temu, da je bila proslava tako svečana, tako domača, tako slovenska .
  Bog naj blagoslovi vse, ki imamo radi Slovenijo !

  BOG BLAGOSLOVI SLOVENIJO !

  • Rožle

   NA VEKE VEKOV….AMEN…

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • antimur

   Takšna mora biti slovenska proslava, bila je na nivoju, tako kulturnem kot sicer. Živo nasprotje sinočnje, ko so po rdeči preprogi marširali antislovenci, izdajalci in preračunljivci. Še to, hvala Bogu, da jo niso oskrunili izdajalci kot so Peterle, Novačka in podobni. Nadškof Zore, ti pa malo razmisli, ali res deluješ v korist slovenske cerkve, ali si navaden kučanističen podrepnik.

   • Mogoče pa se zdravstveno ne počuti dobro.

    • antimur

     To bo, če ne drugje, pa objavljeno v murgelskih (goebelskovih) medijih.

 • Aton

  Da prepišem najlepši komentar (cmilan – siol):
  Včeraj je bilo žalovanje za Jugoslavijo, danes je proslava za Slovenijo!

  • Rožle

   Lažje ti bo…CP (Copy Paste)

 • Bog blagoslovi Slovenijo !

 • mihha

  Škof Zore si ni upal priti blagosloviti lipe. To so mu prepovedali isti, ki so mu ukazali, da je moral včeraj v prvi vrsti sedeti skupaj s prasci, ki zatirajo Slovence, še posebej katoličane in tudi Cerkev samo. Sramota je tolikšna, da je RKC ne bo izprala naslednjih 25 let. Prav tolikšno je tudi ponižanje katoličanov. Večja je, kot takrat, ko se je škof Rožman rokoval z nacističnimi veljaki in prisostvoval njihovim protislovenskim obredom. Takrat smo bili vsaj okupirani, danes pa nas takole ponižujejo v naši lastni državi, ki smo si jo sami priborili.

  • Katero lipo bi Zore danes blagoslovil?

  • Mojca pokraculja

   Če je to res, je to ena od stvari zaradi katerih je bil JJ zamorjen.Kaj je bilo pa še v ozadju , se bo še pokazalo.

   • Sej ni bilo nikjer morja. Kaj spet sanjaš!

    • Mojca pokraculja

     Prosm dej si dvign tisto avbo nad oči, pa eno zmol, pa boš vidla morje.

     • Rožle

      Zamorjen…..zajezerom….

     • Ti pa si ne umiješ tvojih “umazanij” četudi v morje skočiš !

     • Mojca pokraculja

      Aja, kerih “umazanij”? pa kdo je sploh kej govoru o morju, a se ti blede!?

     • Res se neki čudno obnašaš. Bo treba veterinarja poklicat.

     • Mojca pokraculja

      Pejt spat, da se boš streznla.

     • A zato, ker sem te prečitala. ?

     • Mojca pokraculja

      Hahaha….a ti znaš čitat!

     • Ja, celo čitat – za razliko od tebe.

   • indijanka

    Meni se ni zdel zamorjen ampak utrujen. Zato ga spoštujem še bolj, ker si je vzel čas in se mirno pogovoril z nami. O preteklosti in sedanjosti.

    • Mojca pokraculja

     Ja tud utrujen, neskončno utrujen od vsega tega sranja. Sam če si govorec, morš pa tud kdaj “igrat”.

     • indijanka

      Zakaj? Energijo ljudem lahko preneseš samo z iskrenostjo. Tudi čustva zbudi samo iskrenost. Samo Človek je. Lepo, da nam je to pokazal. Zaupa nam. Med prijatelji je bil.

    • Slovenka

     Seveda je utrujen, saj je bil v kratkem času na mnogih proslavah. Danes, npr. v kraju pri Ivančni Gorici, ime sem pozabila, vedno pričakujejo govore od njega in ker je Janša natančen, mu sestavljanje govorov vzame dosti časa, razen tega veliko hodi po Sloveniji, skrajni čas, ni čudnega, da je utrujen.

     Da je bil odsoten Zore, ga gotovo ni razveselilo, tudi meni se je prvi hip podaljšal obraz, potem sem si pa rekla: Slovenci znamo biti zavedni tudi brez Cerkve.

  • Aton

   Religije, take in drugačne. Kaj delajo in komu se prilizujejo. (Srebrenica, Sirija, Pariz)

  • radames

   Ti si pa še mlad, ane?

   • Slovenka

    Kako? Ti misliš, da je bilo zadaj kaj drugega? Kaj?

  • Slovenec 33

   Ja Mihha, kdo ti je pa povedal, da nismo okupirani – ta laže.

   • Kdo nas je pa okupiral? Sem pogledal svetovne medije in nihče nič ne poroča o kakšni okupaciji Slovenije.

  • Anthon

   Si pa krepko pobrkal zadeve. Smo ljudje, ki vemo, da škof Rožman ni delal nič narobe in znamo to natančno utemeljiti. Da je nadškof včeraj sedel z veljaki, je normalna stvar, saj je šlo za legalno oblast in prireditev. To, danes pa ni bilo ok. A takšne distinkcije so zate pretežke, seveda.

 • indijanka

  Današnjo proslavo smo spremljali s srcem. Ni bila skromna. Veličastna je bila. Zbudila je čustva, zbudila je Ponos. Vsem, ki ste jo pripravljali in tistim, ki ste jo spremljali v živo Hvala. Moja mala hči se posebej zahvaljuje za otroški vložek. Res, izjemno tenkočutno, da ste pomislili tudi na najmlajše. Naše Upanje so. Zapomnila si bo!

  • Rožle

   Drugače je pa skromnost lepa čednost……

   • indijanka

    Čustva nimajo Cene, imajo pa Vrednost. Moja niso naprodaj :)

    • Vrhovni sodnik

     čista + 10

 • Rožle

  Z enim učom gledam še ognjene oz vatrene….

  • Vrhovni sodnik

   kolk je, o :o

   • Rožle

    Ehhhh…..tole pa tut ni dobr za herz……

 • Slovenka

  Odlična proslava, ki je vzbudila upanje in narodni ponos. Recept za uspeh: odsotnost NSi in SLS in kot kaže, Slovenci znamo biti zavedni Slovenci tudi brez cerkvenega žegna.

  • Anthon

   Tudi ta “žegen” bi bil zelo potreben. V ožji slovenski Cerkvi je največ s strani komunistov preganjanih, zasramovanih, skratka polno starejših ljudi, ki so jim bile kratene človekove pravice in temeljne svoboščine, zato je groteskno, kako se lahko med klerom pojavi visok dostojanstvenik, ki je nekako na vse pozabil in vsegliharsko deli spreglede za stvari, za katere ga nihče ni prosil. To zagotovo ni prav.

   • Slovenka

    Tehten zapis, tako kot vedno. Ti razumeš, zakaj Zoreta ni bilo? Je bil res ustrahovan od komunistov, kot trdijo nekateri na forumu? Se ni hotel zameriti NSi? So prišli kakšni pritiski iz Vatikana? Ali pa je šlo za vsegliharstvo, kot trdiš?

    • Duhec

     Ma ja vsi so ustrahovani….

     • : ))

     • Duhec

      Za kozlat… a res v to verjamejo???

     • ..eni ja, enim lahko vse prodaš za suho zlato.

      in da verjameš da Cerkveni ni prišel ker so ga ustrahovali moraš biti en od teh.
      ; )

     • Slovenka

      Toliko slabše za kler, če je izostal zato, ker mu sds ne prija. RAvno v njegovem času, 2004-2008, so dobili največ vrnjenega premoženja, sedaj pa rep pod noge in jih ni blizu na proslavi zavednih Slovencev. RKC očitno ne razume, kakšno moralno škodo si je naredila s takim ravnanjem.

     • Ali pa plus?

      Ni stvar v materialnem bogastvu ki so ga dobili v prvem mandatu janše, Cerkev uči določene zadeve, Cerkev mora tudi ves čas pazit no svojo podobo, ker itak imajo ves čas neke težave in’težavice’, Cerkev uči bit dober, pošten, spoštljiv, ……da vse povprek ponižuješ in žališ vse ki se ne strinjajo s tabo, je malo tak-tak, in janez to rad počne. Mogoče je bila to poteza Cerkve ki ji je prinesla nekaj svežega plusa v očeh slovenske javnosti.

     • Slovenka

      Čas bo pokazal, kateri od naju ima prav. Desnica je pred preizkušnjo, prav je, da pravočasno odpadejo moralno šibki in nezanesljivi, kar NSi in SLS tudi sta.
      SDS bo morala tako kot vedno nositi večino bremena, na srečo nastajajo nove stranke na desnici, čas pa bo pokazal, kakšen bo njihov domet.

     • Duhec

      Ja…. Primc, ki je proti splavu. A bi lohk mel nazaj leseno žlico???

     • Slovenka

      Kolikor vem, tudi NSi nasprotuje splavu, torej se obrni na to stranko glede lesene žlice in jih povprašaj, ali je v strankini politiki na tem področju prišlo do kakšnih novosti.

     • Tudi to, da ste se postavili za neke moralne razsodnike, in razsojate kdo je moralno šibek, nezanesljiv, kdo dober in kdo slab, – je minus in odbijajoče.

      Sami brezmadežni ki druge vidijo samo kot slabe, a ne vidijo pa sebe.

      Na tak način nič ne deluje dobro. Če hočeš dobro izbereš drugačno pot, ta polna negativizma takšnega in drugačnega te ne vodi nikamor v kaj dobrega.

      ..

     • Slovenka

      Sploh ne gre za to, da bi se sds-ovci hoteli imeti za moralne razsodnike. SLS in NSi sta preprosto dokazali, da jima je blizu leva usmeritev. Prav, toda v tem primeru naj se jasno postavita na levo stran, ne pa da sedita na dveh stolih. Samo to. Glede proslave: boljše, da teh dveh strank ni bilo tam in da njuna predsednika nista sabotirala dogodka s kakšnim hinavskim govorom, kot je to storila LudaMila aprila letos, namenoma, iz zavisti do 4x močnejše stranke, da je nato lahko romala naokoli po levičarskih medijih in tam sprožala medijsko gonjo proti sds.

     • Ti dve stranki nista nič levo, to so ti tu povedali razni janezi in podobni, a Nsi in SLS sta na desni kot sta bili in bosta.

      In da Ljudmila pove da bi morala desnica biti bolj demokratična, kar povedo tudi osebe ki pred tem izstopijo iz stranke, ni nobeno sabotiranje, povedala je kar je mislil in mislila je dobro, ker očitno tu je težava, ker ko ti dolgoletni zvesti člani odidejo in povedo da jih moti pomanjkanje notranje demokracije, potem veš da to ni nek čvek, pa tudi, več demokracije ni slabo.
      Da pa je šefa stranke to zbodlo ker meče senco na njegova del in lik se ni za čudit, bi pa pričakoval drugačno rekacijo.
      Izpadlo je celo malo čudno, da kdo reče da bi moral bit njihov pol bolj demokratičen, povezovalen, pa ga začnejo izvižgavat ??

      Bilo mi je v veselje, pa še kdaj!
      Lahko noč

     • Anton

      kaj je zate demokratično, to akr počne ljudmila ni demokratično, to da se sedaj prilizuje levici,šinfa(beri:opravlja) Janeza janšo, to da Peterle za časa zaprtja Janeza Janše ni niti enkrat rekel besedice v podporo njemu, še več,družil se je s kučanom, ki je bil zaslužni da je janez janša šel v zapor, al se ti to zdi demokratično, ne vem no, jaz bi temu rekel hinavščina, sicer pa je Boštjan o Peterletu povedal marsikaj sočnih besed in verjamem da niso iz trte zvite.

     • Da, vsakega ki reče besedo čez janeza janšo bi morali takoj zapret. Se strinjam. TO bi bilo demokratično.

     • Slovenka

      OD 25. 6. 2016 je jasno, kdo je kdo, volivci pa naj odločijo. Če jim je všeč poskočnost SLS in Nsi, malo na levo, malo desno, bodo to pač povedali na volitvah in veliko sreče.

     • NSi je še vedno desno, in bo, ne vem pa zakaj bi slepo in molče podpirala delitve in žalitve ki jih je deležna stranka sama in slovenski narod, posebej vsi ki ki si drznejo mislit z svojo glavo ne da samo slepo prikimavajo janši, ni Eden v celotni Sloveniji ki mu drugi morajo molče sledit in podpirat vse kar si zmisli, veliko je ljudi v Sloveniji in če kdo izjavi da bi bilo dobro več demokracije in povezovanja, sodelovanja, to ne pomeni da je postal levak to pomeni da si upa razmišljat z svojo glavo in to tudi povedat. Smo v demokraciji.
      Sicer pa ja, se strinjam, volitve, narod vedno oceni politike in jih nagradi ali kaznuje na volitvah. Že vseh 25 let odkar imamo državo.

     • Slovenka

      Zanimiva desnica, ki skrbi za obilno pokojnino nekdanjega šefa partije, zapira udbovske arhive in poskuša v državo stlačiti ca. 5000 afro-aziatskih migrantov. To so stvari, za katere vemo, koliko dogovorov pa so sklenili pod mizo z aktualno oblastjo, pa najbrž ne bomo nikoli izvedeli. NSi je levica, pa če ti je to všeč ali ne.

     • Večina slovencev misli drugače, ampak imej svoje prepričanje nihče temu ne nasprotuje

     • Slovenka

      Lepo, da si velikodušen in mi puščaš misliti s svojo glavo. Koliko Slovencev se strinja s politiko NSi, pa bomo videli na volitvah.

     • Nisem velikodušen, to je zame normalno da imamo ljudje različna mnenja in da zaradi tega še ne pljuvamo po drugače mislečih.

     • Slovenka

      Nimam nič proti temu mnenju.

    • Anthon

     Te stvari niso od zunaj. Sicer pa nikakor ne morem pozabiti tistih besed o domobrancih, menda je šlo celo za enega, sem pozabil, ki da je bil dober. Kako je, revež, mogel, oz. smel to izreči!?

    • Anton

     Slovenka, človek, ki nekaj obljubi in drugi dan besedo požre(metaforično govorim), ne da bi organizatorjem proslave sporočil svoj razlog za odpoved, povrhu tega pa gre celo za glavarja RKC na Slovenskem, ne vem, sem vernik, katolik, to dejanje pa me žalosti. Upam , da je imel gospod nadškof tehtne razloge za odpoved.

 • Vrhovni sodnik

  Cerkev gleda samo svoje koristi

  • Rožle

   Bo potrebna prenove….

   • indijanka

    Ah..ja. Nsi je podprla Papeževe besede in s tem pridobila moč nad cerkvijo. Na žalost jo je izrabila.

    • Vrhovni sodnik

     ITAQ, tud jaz bi kaj izrabil

     • indijanka

      Hmm..ja moški :) itak

     • Ne mu vsega verjet.

     • Rožle

      Itaq…

     • indijanka

      :) težko se je izkušenemu lovcu upreti…ma šarm

     • misliš res, da ga ima ?

     • Jovo Jamnica

      Kakšno vprašanje pa je to? Nekdo je za nekoga šarmer ali pa ni. Kaj je tu za mislit?

     • Aaa, ti nič ne misliš?

     • indijanka

      strelec je..brez dvoma :)

     • Vrhovni sodnik

      hvala draga

     • Vrhovni sodnik

      rojena dvomljivka

     • Vrhovni sodnik

      Ostalo bi vse, nič ne bi manjkalo.

  • Anthon

   Se ne strinjam. Sem pa na začetku slišal iz ust zdajšnjega nadškofa neko obupno poenostavljanje zgodovinskih dejstev. Vzrok je nihaj v smeri cmdjevstva pri nekaterih, se mi zdi. Škoda, defektno in zame nekrščansko za ta čas.

   • Vrhovni sodnik

    cerkev se ni nikoli opredelila do mejnega vprašanja z HR, čeprav imajo pisne vire, da hrčkov še v 17 stoletju ni bilo v ZG.

  • Ne smemo, kar posploševati.
   Še vedno je največ poštenja v cerkvenih krogih – je pa res, da smo vsi samo ljudje.

   • Vrhovni sodnik

    [email protected] ¸ne serji ga, naj mi oprosti 10 % pravih vernikov, ostali hodijo za to v cerkev, kaj če je res.

    • Anthon

     Tudi če bi zato hodili, kot pišeš, je bolje kot ne hoditi.

     • Vrhovni sodnik

      Za kaj, če bi Kristus hotel cerkve, bi to svojim apostolom naročil, jih je pa med ljudi poslal. Če je bog je povsod, bolniki hodijo k zdravniku, prepričani verujejo ne da bi videli in za to ne rabijo cerkve, to je lih tako, kot včasih CK

     • Bog, je Bog REDA, In, če je hočeš imeti res, moraš imeti stvari nekako UREJENE in zato je potrebna institucija, da vzdržuje neki red

     • Duhec

      Zato je pa v RKC-ju ful red… vsi nedolžni.

     • No, ja ….. najbrž misliš, da si ti bolj nedolžna……

     • Anthon

      Vseeno bi bilo sprejemljivejše, če bi žlahtnila forume kje drugje. Tiste predvsem, ki jih jaz ne berem: Delo, Nedeljski, RTVSLO, POPTV….

     • Duhec to pa res. Razmisli, kaj ti svetuje !

     • Duhec

      Lahko bi, pa ne bom.

     • Anthon

      Jaz te pa bral ne bom!

     • Duhec

      Me veseli… to je vse kar je v tvoji moči. Ful dosežek.

     • Anthon

      Saj imam še na tisoče drugih, dobrih komentatorjev za brati…..

     • Duhec

      Očitno ne znaš niti štet… na Novi jih ni blo, ni in jih nikol ne bo na tisoče.

     • Anthon

      Na tisoče se lahko reče, da poudariš, da jih je zelo veliko. Sicer je pa vsak komentar dobrih komentatorjev unikat, samo tvoji se ciklično ponavljajo. Cikličnost je pa ravno za pod levakarske medije, verjemi. Tam verjamejo, da se laž prime, če jo nenehno ponavljaš, mi pa ne.

     • Vrhovni sodnik

      da pobira denar, Kristus je bil božji sin in je hodil v sandalah in srajci, zdajšnji pa svilene gate in čim boljši avto

     • No, sviloprejke so najbrž bile že takrat pa ne vem, zakaj ni hodil tudi on v svilenih, ker bi lahko, drgač pa… tile hodijo celo v “japonkah” …. pa kaj …:)

     • Rožle

      He …samo Kristus ni mel takrat Adidask…

     • itaq

     • Anthon

      Če želiš biti vsaj malo kredibilen, raje ne razširjajaj najpreprostejših umotvorov iz literature, ki predpisuje načine borbe milice proti kleru. Se ti še smejati ne morem.

     • Bog ne potrebuje posrednikov, institucije, če hoče kaj storit, imet, sporočit, itd., ….

     • Artur

      Bog je bog reda in potrebuje institucije ??!!
      Hvala lepa za takšnega boga sicer pa
      bog je vsemogočen, vseobsegajoč v vsem torej tudi v njegovih “božjih otorcih” v psihopatih in ljudeh z dušo vsem je “podaril” svobodno voljo že od začetka, da preizkuša koliko zla ljudi z dušo lahko prenesejo v istem “žaklju” s predatorji .Celo večnost se skupaj vrtijo v zaprtem krogu nameščene karme seveda z zbrisanimi spomini na spoznanja, izkušnje iz prejšnjih življenj psihopati so v zlu vse bolj učinkoviti ljudje z dušo vse bolj trpijo v zlu zaradi njih torej psihopati so vse bolj popolni v povzročanju zla, ljudje z dušo svojo vse večjo nepopolnost kažejo pri ne-uporu proti temu zlu.Ob vsem tem človek dobi občutek kot, da se en nori sadistični znanstvenik naslaja in zabava nad posledicami svojega neuspelega eksperimenta in si misli, če že ni uspelo je vsaj primerno za zabavo dokler se ne bo naveličal naredil križ čez to in začel jovo na novo ker “bog ma vas rad”. Kaj je torej bog? ljubeči oče stvarnik , falirani sadistični “laboratorijski vajenec” ali pa največji sado mazohistični psihopat vseh časov in vsega tega predatorskega univerzuma pa je vzpostavljanje harmonije skoraj nemogoče hmmmm vredno razmisleka ali pa je ves ta “šmorn” čisto nekaj drugega kar ljudje z dušo moramo šele skužiti …..!Kot primer izmed mnogih v nebo vpijočih, ki pa se mu ne zdijo omembe vredni vse od naših začetkov do zdaj ,da bi kdaj posegel vmes : Nedolžni otroci umirajo ne, da bi se zavedali kaj so komu kaj krivega storili njihovi krvniki pa lepo dočakajo častitljivo starost nekje za zapečkom ali pa po možnosti za zapahi ne, da bi jim bi bilo treba pred njim polagati račune(seveda že v njegovem trenutno obstoječem življenju, ker edino tako bi bilo po “božje” pravično vse drugo je manipulacija ) za to in dokler ne spustijo svojo črno dušo večina brez kesanja dočakajo matildo na račun davkoplačevalcev ali pa kar je najbolj pravično po zakonu vzroka in posledice končajo že prej po načelu oko za oko zob za zob .
      Medtem pa od naivnih zmanipuliranih ljudi z opranimi možgani žlobudranje kao oče naš, ki si v nebesih posvečeno bodi tvoje ime……??!! Posvečeno komu ? Kakšen nebeški “ljubeči” oče je to, da dopušča vso to zlo na tem svetu in ne usliši več tisočletne molitve milijonov trpečih duš kao iz njega ustvarjenih ? A ja seveda trpljenje osvobaja in iz njega se učimo in napredujemo navzgor k njemu kot nam pamet prodajajo neki z njim “prosvetljeni veleumi” kakšen smisel ima to, če to traja že celo večnost v njegovem zaprtem “inkarnacijskem laboratoriju” on pa je že zdavnaj odlutal kdove kam ali pa je obupal nad svojimi eksperimenti in je že zdavnaj sklenil pakt z njegovim iz njega kao ustvarjenim Luciferjem njegove nekoč desne roke ali pa kdo ve v čemu je štos. Bog ma vas rad !!?? Malo morgen !!
      Razmišljam naprej moja duša(inteligentna energetska substanca) je večna in neodvisna od takšnega stvarnika napaka moje duše ( in še mnogih drugih ) je samo ta , da smo se zaradi zvedavosti kakšno je izkustvo doživetja na nižji fizični frekvenci oziroma ujetosti v materialnem telesu, nekoč množično ujele v to “božjo ” past v kateri smo “hrana” božjim stvorom , njemu in njegovi “sveti” hierarhiji.Past iz katere bo potrebno slej kot prej uiti dokler se še zavedamo tega, da nam je to res potrebno storiti ,ker v nasprotnem primeru bomo postali samo še njihov odpadni stranski produkt pa se bo še težje pobrati in uiti iz tega “božjega objema”. Duša je duša v svojem večnem bistvu neuničljiva inteligentna energija s svojo svobodno voljo pa ne od nekakšnega “boga” milostno dano in ji je nekakšna “božja” hierarhija kateri bi se morala podrejati nekaj povsem tujega.

      Bog je vsemogočen, vseobsegajoč v vsem torej tudi v njegovih “božjih otorcih” v psihopatih in ljudeh z dušo vsem je “podaril” svobodno voljo že od začetka, da preizkuša koliko zla ljudi z dušo lahko prenesejo v istem “žaklju” s predatorji .Celo večnost se skupaj vrtijo v zaprtem krogu nameščene karme seveda z zbrisanimi spomini na spoznanja, izkušnje iz prejšnjih življenj psihopati so v zlu vse bolj učinkoviti ljudje z dušo vse bolj trpijo v zlu zaradi njih torej psihopati so vse bolj popolni v povzročanju zla, ljudje z dušo svojo vse večjo nepopolnost kažejo pri ne-uporu proti temu zlu.Ob vsem tem človek dobi občutek kot, da se en nori sadistični znanstvenik naslaja in zabava nad posledicami svojega neuspelega eksperimenta in si misli, če že ni uspelo je vsaj primerno za zabavo dokler se ne bo naveličal naredil križ čez to in začel jovo na novo ker “bog ma vas rad”. Kaj je torej bog? ljubeči oče stvarnik , falirani sadistični “laboratorijski vajenec” ali pa največji sado mazohistični psihopat vseh časov in vsega tega predatorskega univerzuma pa je vzpostavljanje harmonije skoraj nemogoče hmmmm vredno razmisleka ali pa je ves ta “šmorn” čisto nekaj drugega kar ljudje z dušo moramo šele skužiti …..!Kot primer izmed mnogih v nebo vpijočih, ki pa se mu ne zdijo omembe vredni vse od naših začetkov do zdaj ,da bi kdaj posegel vmes : Nedolžni otroci umirajo ne, da bi se zavedali kaj so komu kaj krivega storili njihovi krvniki pa lepo dočakajo častitljivo starost nekje za zapečkom ali pa po možnosti za zapahi ne, da bi jim bi bilo treba pred njim polagati račune(seveda že v njegovem trenutno obstoječem življenju, ker edino tako bi bilo po “božje” pravično vse drugo je manipulacija ) za to in dokler ne spustijo svojo črno dušo večina brez kesanja dočakajo matildo na račun davkoplačevalcev ali pa kar je najbolj pravično po zakonu vzroka in posledice končajo že prej po načelu oko za oko zob za zob .

      Oče naš, ki si v nebesih posvečeno bodi tvoje ime……??!! Posvečeno komu ? Kakšen nebeški “ljubeči” oče je to, da dopušča vso to zlo na tem svetu in ne usliši več tisočletne molitve milijonov trpečih duš kao iz njega ustvarjenih ? A ja seveda trpljenje osvobaja in iz njega se učimo in napredujemo navzgor k njemu kot nam pamet prodajajo neki z njim “prosvetljeni veleumi” kakšen smisel ima to, če to traja že celo večnost v njegovem zaprtem “inkarnacijskem laboratoriju” on pa je že zdavnaj odlutal kdove kam ali pa je obupal nad svojimi eksperimenti in je že zdavnaj sklenil pakt z njegovim iz njega kao ustvarjenim Luciferjem njegove nekoč desne roke ali pa kdo ve v čemu je štos. Bog ma vas rad !!?? Malo morgen !!

      Razmišljam naprej moja duša(inteligentna energetska substanca) je večna in neodvisna od takšnega stvarnika napaka moje duše ( in še mnogih drugih ) je samo ta , da smo se zaradi zvedavosti kakšno je izkustvo doživetja na nižji fizični frekvenci oziroma ujetosti v materialnem telesu, nekoč množično ujele v to “božjo ” past v kateri smo “hrana” božjim stvorom , njemu in njegovi “sveti” hierarhiji.Past iz katere bo potrebno slej kot prej uiti dokler se še zavedamo tega, da nam je to res potrebno storiti ,ker v nasprotnem primeru bomo postali samo še njihov odpadni stranski produkt pa se bo še težje pobrati in uiti iz tega “božjega objema”. Duša je duša v svojem večnem bistvu neuničljiva inteligentna energija s svojo svobodno voljo pa ne od nekakšnega “boga” milostno dano in ji je nekakšna “božja” hierarhija kateri bi se morala podrejati nekaj povsem tujega.

     • Dogma.

    • Hja, ni lahko verjet. Ti najbrž to veš … tudi za to rabiš pogum.
     Kako se lepo godi našim rdečkotom… vsega imajo in še preveč, kar si poželijo, če pa poveš, da si veren pa ti takoj “cena pade”.

 • Duhec

  Proslavo naj nardijo lačni, bosi, uničeni… bo še najbolj pristna.

  • Anthon

   A tudi tebe NSi muči?

   • Duhec

    Vsi me mučijo…. niti edn ni za pohvalit. Večje golazni od levice pa ni, sam to je slaba tolažba.

  • Tale današnja je bila kar pristna – pa domača, domača.
   Prav zanimivo bi bilo vedeti koliko je stala včerajšnja proslava in koliko današnja ?

   • Duhec

    Jst se ne morm sprijaznit, da levica tko, tolk krade… desnica pa baje nič ne more. Težko verjamem, da to drži.

    • Tvoj problem, če ne verjameš, ne moreš pa kar obsojat, če nisi nič vidla.
     Os levice pa imamo že veliko LUKNJO skopano, al ne?

     • Duhec

      Koga obsojam???

     • Ah, no. Preberi še enkrat, kaj si zgoraj zapisala.

     • Duhec

      Marta…. napadaš vse, ki dvomijo. In točn oni majo prav, ti pa ne. Obsodla jih bojo pa sodišča, če verjameš.

     • Torej priznaš, da obsojaš….. saj nimaš nobenega dokaza za to……. BANČNA LUKNJA PA JE PREŠIROKA in PREGLOBOKA …. od koga že ?

    • Anthon

     Bo NSi rešila zadeve s še kakšnim intervjujem v Mladini in Toninovim glasovanjem.

     • Slovenka

      Zjokali se bodo levakom na ramenih, ker jih zavedni Slovenci niso spustili na proslavo za zavedne Slovence, kjer narodno nezavedni NSi in SLS nimata kaj iskati. Končno enkrat izbrana proslava za izbrance.

 • Vrhovni sodnik

  SLS in Nsi so bile fileale Udbe, mogoče bo z Zidanškem kaj bolje, Nsi je pa pogreb.

  • Rožle

   Bo kar držalo …kar si govoru že neki časa nazaj…
   O pranju Kućanovega imena

   • Vrhovni sodnik

    ITAQ, čez 5 let ga bojo proglašal za poglavitnega osamosvojitelja, Repa že knjigo piše.

  • Rožle

   Dol pejt listat do tegale modela…:
   Dusan Marn

   • Jovo Jamnica

    …sadist…

    • Rožle

     Yebela ..ne vem na koga ciljaš..?..
     Hmmm….a mogoče zarad listanja…?

 • tisto o zavzetju skladišča v Borovnici je bolj tak-tak, nobene bliskovite akcije nobenih bojev, vojaško skladišče JLA v Borovnici so zavzeli pripadniki drugega izvidniškega voda brigade Moris, ki so ga sestavljali večinoma domačini, – in civilisti. Kar se tudi dobro vidi na posnetku ki je nastal ob praznjenju skladišča.
  https://www.facebook.com/brane.praznik/videos/10204312177351196/

  in tekst o skladišču v Borovnici, datumi imena itd., ..
  http://www.primorske.si/Priloge/7–Val/Ekskluzivno–poglavje-iz-prve-knjige-trilogije-V-i.aspx

  • tarantela

   Zanima me, kje je možno dobiti gradivo o tem skladišču v Borovnici, govori se nekaj o gospodu s kovčkom mark od prodanega orožje.

 • Duhec

  Vsak od teh učer in dons si lohk nardi svojo proslavo…. ratalo jim je nemogoče.

  • Krasno so tole danes izvedli, unga včeraj pa nisem gledala.

   • Duhec

    A ti razumeš, da jim brez nesposobne, neenotne, ustrahovane, delno prodane desnice nikol neb uspelo???

 • Kučko pod pručko

  Vsem, ki se niste udeležili proslave v počastitev Dneva državnosti, je lahko resnično žal. Take priložnosti morda ne boste imeli nikoli več v življenju, prav gotovo pa ne še naslednjih nekaj let.

  http://shrani.si/f/1C/s5/3TUY5ZUO/dandrzavnosti01.jpg
  http://shrani.si/f/2A/8g/4pZO6so2/dandrzavnosti04.jpg
  http://shrani.si/f/1y/bN/1Gg8ZLlS/dandrzavnosti02.jpg
  http://shrani.si/f/1Y/4F/36Q0Q1zO/dandrzavnosti03.jpg

  Nova24TV, ker vidim, da nimate dobre fotografije, ki bi prikazala vtis množičnosti slovenskih zastav, lahko objavite mojo!!!

  Foto: Kpp, l.r. … edini pravi Kučko – Kučko domoljub

  • Vrhovni sodnik

   ty, hru

  • Nova24TV Mod 2

   Iskrena hvala, KPP! :-)

 • Slovenec 33

  To je bila prava proslava slovenskega naroda brez kančka čefurizacije in multikulti posilstev – čestitke organizatorjem in sodelujočim.

 • Janez

  Ja !
  Res je bilo lepo. Dober kulturni del : pesmi itd. Pa dober govor J. Janše ! Korajža velja !l.r. JANEZ KOMENDA

 • Kučko pod pručko

  Draga naša domovina
  ——————————-

  Z največjim veseljem se spominjam dne, ko si postala samostojna in neodvisna država. Ponosno smo stali na proslavi, ob plapolanju naše zastave spremljali tvoje rojstvo in kmalu zatem posegli v obrambo tvojih meja.

  Bili smo enotni, vsi kot eden, in uspelo nam je, da smo te ohraniti tako, kot si zaslužiš. Lepo, najlepšo deželo na svetu, ki jo je Vsemogočni posul s številnimi biseri. Bil je radodaren kot nikjer drugje in tudi krivičen do ostalih, saj je prav nam Slovencem podaril srečo, da živimo tu.

  Lepa si, najlepša si, draga naša in taka tudi ostani. Naj te ne prizadenejo težave, ki so se nakopičile zadnje čase. Bojuj se naprej in ne vdaj se, kajti uspelo ti bo tudi tokrat. Spet boš zaživela v vsem sijaju, ki ga izžarevaš s prelepimi gorami, dolenjskimi griči, štajerskimi vinogradi, kraškimi lepotami in modrim morjem.

  Bodi v ponos nam vsem, poštenim in zavednim ljudem, ki nam je dano živeti v tvoji lepoti.

  Lepo praznuj, draga naša Slovenija!

  • Lepo si tole povedal in Mati božja – Kraljica MIRU nam je stala tesno ob strani, ker smo veliko molili za našo domovino, bili dobri, v večini nepokvarjeni, povezani………………….. zdaj pa so postali mnogi pijani od preobilja, drugi pa lačni.
   Rabimo ponovnega čiščenja – to pa ni vselej lahko.

   • Kučko pod pručko

    Marta, vsaka beseda, ki pride iz srca, je lepa!!!

 • Rožle

  A pr vam na Rakovniku tut treska…?

  • Vrhovni sodnik

   zdaj je nehal, tudi dež

  • janko golob

   A si bil slučajno ti danes na proslavi?

   • Rožle

    A si me vidu…?

    • janko golob

     Ja.

     • Rožle

      OK…sam ne okol moje fotke kazat

     • janko golob

      Kwa pa ti mene?

     • Rožle

      Sej veš da ne…!

     • janko golob

      Kway zdey? A še kr za Ivana navijaš cele dneve . Kwa pa babe kej?

     • Rožle

      He…povej geslo…!

     • janko golob
     • laže

     • janko golob

      Rožle je že od nekdaj rad lagal …. ne mu zamert …

     • Ti Rožletu ne sežeš niti do mezinca na nogi.

     • janko golob

      To pa rad priznam ….. Rožle je legenda.

     • Vrhovni sodnik

      kwa je jelen, zdaj si golob

     • Rožle

      Tvoj Šeytan…a ne

     • Vrhovni sodnik

      ITAQ, mu je dolgčas po nama

     • janko golob

      A vrhovni še vedno ne more spat ponoč? Še kr brez babe?

     • Rožle

      Hmmm……ne bom reku takoj, da si ti…!

     • janko golob

      JA KDO PA NEJ BI BIU? Tu pa tam te še vedno malce pogrešam ….

     • Rožle

      No kdo je tale sonček gor….?

     • janko golob

      Ana Hleb

     • janko golob

      Kje je pa kej Muhić? A se je skriu u klopčič?

     • Mene si spomnil pa na – Zagorja.

     • janko golob

      Ja ……. šmrc …… upam, da se je vse dobro končalo z njim (in tisto njegovo mlado …)

     • haha, točno!
      In potem Zagor začne nosit ‘Convers patike’, kaj dela seks, pač, ljubezen.
      Ja tud jaz, naj bo dobro.

     • Rožle

      Hmmm…čist možn, da je..tole Zagor.!

     • janko golob

      Ni več stare dobre klike ….. sami brezjajčniki po teh sloveskih forumih. Jst se zdey borim na mednarodnih prizoriščih.

     • Se ti vidi ja.

     • janko golob

      Čuj Marta …… z Rožletom se pogovarjam. Pejd spat.

     • Duhec

      Hahaha za crknt

     • Duhec

      V celibatu je… čaka na vstop v RKC.

     • Rožle

      Kwa pa ti veš…!

     • janko golob

      Itaq.

     • Od kje pa je tale golob prifrčal ?

     • Rožle

      Pojma nimam….

     • Mu bo treba dat na krempeljce rinko. :)

     • janko golob

      Kwa pa ti veš kwa je rinka. Slap v Logarski dolini.

     • Vrhovni sodnik

      šejtan

 • Duhec

  Super ste…. sam niti protestov proti levici niste sposobni organizirat. Mogoče vam pa Bog prižge tisto luč….

  • Vrhovni sodnik

   ha,ha,ha

 • realnost

  Bravo pogumni Slovenci. Vsak dan nas je več, ki vemo da bo potrebno pokvarjenim levakom izstaviti račun za vse goljufije ki so jih storili našemu narodu. Tenko bodo piskali…

  • Jovo Jamnica

   Vseeno so proslavo motili nevljudni medklici, celo med Janševim govorom. Janša je reagiral s prošnjo. Realno to pomeni, vsak dan manj.

   • realnost

    SDS je daleč najmočnejša stranka v državi in dlje ko bo nesposobna leva koalicija na oblasti bo samo še pridobivala na številu priljubljenosti. In to skrbi leve, ki namesto da bi se ukvarjali s reševanjem problemov v državi se ukvarjajo s SDS-om.
    In tebe je motilo kaj je nekdo vzkliknil celo med govorom gospoda Janše ..
    Takšne pozornosti ljudi kot je med govorom Janše ne boš našel med nobenim drugim politikom.

    • Jovo Jamnica

     Veliko pristašev SDS je nestrpnih razgrajačev, ki bi imeli ob resnem izzivu polne hlače. Kdor se med slavnostnim nagovorom dere, ne more slediti govorniku. Torej, ga ne spoštuje.

     • realnost

      Škoda mojega časa za takšne nestrpne provokatorje kot si ti. Včerajšnje vzdušje med ljudmi je bila čista 10-tka. Bravo domoljubi le tako pogumno naprej!

     • Jovo Jamnica

      Seveda sem v prvi vrsti rodol(j)ub, kar pa ne pomeni, da je to moja prednost…

 • Slovenka

  Proslava je bila odlična. Še enkrat pohvale. In veste, kaj je najboljše? Proslave ni bilo mogoče zamolčati. Ogledali smo si jo lahko preko Nova24TV, za kar televiziji vse pohvale. In verjemite, ogledali so si jo tudi levaki. Rtvslo in 24kur sicer nista poročali o njej, vendar komentarji dokazujejo, da je bila proslava gledana. Večinoma so – po pričakovanjih – padali sovražni komentarji, toda proslava je bila opažena.

  Taka prireditev bi morala biti organizirana vsako leto. Tisti, ki se nam upirajo državne proslave, parade plitkosti, prostaštva in neumnosti, smo po več kot dveh desetletjih končno prišli na svoj račun. Goreče upam, da bomo lahko tako proslavo od slej gledali vsako leto, da bo postala tradicija. Enako bi morali ravnati tudi ob drugih priložnostih. Zlasti Prešernova proslava je točka, kjer bi bilo potrebno nekaj ukreniti. Dan kulture se po krivdi državne proslave vedno bolj spreminja v dan nekulture. Dela na kulturnem področju je veliko. Priložnosti za pravo desnico je neskončno. Kultura je prava stvar: partizani in domobranci, eni in drugi so to razumeli. Še mi se česa naučimo.

  DESNICA, DELUJ NA KULTURNEM PODROČJU, TU SE SKRIVA TVOJA PRILOŽNOST. NE ZAVRZI JE.

 • Duhec

  Levi, ki berejo komentarje, crkujejo od smeha… desnica je na kolenih, vi pa kr neki sanjate.

  • janko golob

   Ne samo levi …. še cerkveni so se začeli smejat …

   • Duhec

    Na te po defoltu pozabm…. bleferji.

   • Rožle

    Vidva sta pa the best frenda….

    • Vrhovni sodnik

     Itaq

    • Duhec

     Pojma nimam kdo je… tipkam bv, ker ne morm zaspat.

     • Upoštevaj nasvet in pejd spat in ne da tule slabo voljo raztresaš.

     • janko golob

      Ne ti moje punce spat naganjat! Da se ne bomo začel drgač pogovarjat …

     • Kar skupi pejta. gliha vkup štriha.

     • janko golob

      Itaq.

     • Rožle

      To ti pa verjamem….

     • Duhec

      Ti si pa izber nedolžnega…. verjetn jih je kr neki. Pa dejta skup prej Oče naš.

     • janko golob

      Draga, jst sm ….. cmok.

  • Pa nehi paniko zganjat. Kamilco popij pa eno Zdravo Marijo zmoli !

   • Duhec

    Ti že veš… zgleda, da se ti rola od vseh molitev.

    • janko golob

     Kwa je ta Marta zaena devica Marija?

     • Duhec

      Hahaha… mogoče. Kaj pa Indijanka???

     • janko golob

      Indijanke majo jajca …. ta je premlahava …

     • Duhec

      Una kr neki bluzi…. kokr, da živi na drugem planetu.

   • Duhec

    Pobožne babe ste najhuj….

 • Duhec

  Levi vas bojo pojedli…. do konca.

  • Rožle

   A Ježek že ve….?

   • Duhec

    Nimam pojma kje je… mislm pa, da občasno bere.

   • janko golob

    Rožle, midva morva enkrat it skup u babe.

    • Duhec

     Hahaha…. zgleda nobenmu nič ne rata.

 • Domoljub in gej

  Množica, ki se je zbrala na trgu, daje upati, da je v Sloveniji res napočil čas za spremembe… Dovolj je bilo tiranije s strani tistih, ki sovražijo Slovenijo in slovenski narod.

  • Duhec

   Čeprav si pedr, si ok, ker si strpn…. večina tle ni.

  • janko golob

   A si Primcu in Ljudmili že povedu, da maš rad fante?

   • Rožle

    Kwa serješ….pa sej ti si tut narobe navit….
    no ubistvu kar vsestranski….

    • Duhec

     Glih za politika…

    • janko golob

     Sam jst nism u SDS-u ….

   • Vrhovni sodnik

    šejtan, rdečo halo še imaš

    • Rožle

     Vrhovni…tist je kopalni pašč

     • Vrhovni sodnik

      ITAQ

  • Vrhovni sodnik

   zaslužiš si + 10

   • Duhec

    Noče tega….

    • Vrhovni sodnik

     druzga pri men ne dobi

  • janko golob

   Sicer pa ne vem kwa se maš tolk za hvalit – sej so vsi domoljubi geyi.

  • Anton

   točno tako!

 • Duhec

  Ta Nova bi lohk bla vsaj zanimiva, če že kvalitetna ni….

  • Slovenka

   Ne razumem, kaj delaš na Novi, če ni niti kvalitetna niti zanimiva.

   • Duhec

    Sm že napisala. Pa dol neki flancaš. Sama si omenla Primca…

    • janko golob

     Kje s pa ti že vidla zanimive ovce ….

     • Duhec

      Opazla sm, da se babam tle rola. Zgleda jih jebe mena, moške pa prostata…. sam ne vse.

    • Slovenka

     Me lahko spomniš, kaj si zapisala na to temo. Med tem se je nabralo toliko materiala, da človek ne more vsega spremljati.

     Glede Primca sem pa zapisala, da zelo dvomim, da ima NSi glede splava kaj drugačno politiko. Zakaj ne stopiš v stik z NSi, gotovo ti bodo pojasnili svojo politiko glede splava.

     In še nekaj. V nasprotju s tabo ne flancam in pišem pravilno slovenščino, medtem ko bi ti na tem področju potrebovala nekaj poduka.+.

     • Duhec

      A ti bi me učila???

  • janko golob

   To si dobr povedla ….. sam je prehuda cenzura, da bi bla zanimiva. Jankota Goloba jutr ne bo več. Itaq.

   • Duhec

    Aja…. pol te brišejo??? Veš tle so 60+ slinavci.

    • janko golob

     Brišejo po dveh, treh urah …. demokracija in drugačna mnenja so jim španska vas. Cenzura ko u Severni Koreji, tale NOVA 24 v službi desnice.

     • Duhec

      To je SDS trobilo…. z amaterji.

     • janko golob

      In to nezanimivo trobilo ….. še humorja ne razumejo.

     • Duhec

      Men je Moderator smešn, ko jih pozdravlja, vzpodbuja itd…. haha sami hinavci. Lick lick

     • Rožle

      Kure so ful bolš k nč ne brišejo…mayke mi
      Pa še telefonske ne rabš…

     • Duhec

      Jst tam sploh ne morm več komentirat… zgleda mam dosmrtni ban.

     • janko golob

      Jst tud.

     • Duhec

      Sam ga bom tud tle fasala…

     • janko golob

      Tu ga ne boš …. so sami geyi.

     • Duhec

      Hahaha…. ej, a veš, da se mi zdi, da so še večje sranje?!

     • Rožle

      As dokončno njihov….?

     • janko golob

      Take ko smo mel na kurah včasih lohk tle sam sanjaš …. pa je blo po par tisoč komentarjev. In tudi “najbolj obiskana spletna stran v Sloveniji” zaradi nas.

     • Rožle

      Kwa sta to vidva jedla….?
      Kwa lohka pa zdej na Kurah delaš..?

     • janko golob

      O.K. ….. sam tam so nas toleriral dve leti ….. tu me pa dve uri …. pa me že ni … muca papala.

     • janko golob

      Da TI NAUM MINUS STISNU! ….. aya ….. se ne da ……… AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAA …

     • Moteče je ko briše za prazen nič.

      ..ker mu ni všeč pač, pa ni žaljivo, nestrpno

     • Duhec

      Ma pokvarjen… sej komentatorji so tud.

   • Rožle

    A vidva hodta…?

    • janko golob

     Ja. A ne veš? Sma že tud spala skup. Mayke mi …

     • Duhec

      To je zdravo…. sam zdej se bojo vsi zgražali.

     • Rožle

      A pol to drži…?

     • janko golob

      A sm ti kdaj lagal?

     • Rožle

      Pa kdo zdej tebe sprašuje….?

     • janko golob

      Valda ti ne bo dama tega odgovorila ….. kje pa maš bonton.

     • Duhec

      Hahaha…. sploh ne vem kdo je. Pa men dol visi kaj si kdo misli….

     • janko golob

      Men pa gor stoji.

     • Duhec

      Haha…. pol si med izjemami tle??? Drgač pa sva midve s tarantelo edini, ki nisva frigidni. Ostale se še sam pogovarjajo.

  • baubau

   Duhec,pomagaj jim:po tvojih komentarjih sodim,da nisi čista neznalica,torej stori kaj!

 • Duhec

  Desni intelektualci so šli spat…. končno lohk zadiham.

  • Darth Vader

   še v rogu se krater napravi in meje hermetično zapre po brexitu in dejansko mislim da prihaja trenutek poravnanja zgodovinskih računov :)

 • Duhec

  Nikol si nism misla, da ste desni take pičke…

  • Rožle

   Tko kt za levake nisi….

   • Duhec

    Drži.

 • Duhec

  Sam nakladat in analizirat znate….

 • Vrhovni sodnik

  Šejtan kje se držiš, kje so stari cajti, ko sem iz stola padu od smeha.

  • Rožle

   So ga že recikliral….

   • Vrhovni sodnik

    škoda, ga bi mal vgj

    • Rožle

     Jah si zamudu…..

    • Nova24TV Mod 2

     hru bb!

     • Vrhovni sodnik

      vredu, zakaj si ga izbrisal, bi se do jutra smejal, ko bi ga z Rožletom vgj

 • Bogdan Binter

  Vse častitke vsem domoljubom, ki so spremljali odlično pripravljeno proslavo ! Vojna za Slovenijo ni bila zaman , to bomo dokazali tudi na prihodnjih volitvah !

  • Novakec1

   V prihodnji vojni si najbrž mislil.

 • MEFISTO

  Bila je lepa in dobro obiskana proslava.

  Proslave so se udeležili celo tisti, ki jih sicer ne bi bilo, če bi bila med občinstvom tudi Peterle in Novakova.

  Ni bilo tiste zoprne “prve vrste”,v kateri se običajno gnetejo ljudje, ki ne spadajo na tako proslavo.

  Če oštejemo gardo, policaje v civilu in v uniforni, razne take ter drugačne agente, uslužbence protokola in druge potrebne ter nepotrebne osebke, je bilo na sinočnji proslavi vsaj toliko ljudje kot v petek večer na Kongresnem trgu.

  Če bi se proslave udeleži tudi trikotnik, tarantela ali Tetka iz ozadja z vsemi svojimi preostalimi štorastimi nicki, jih ne bi imeli kam postaviti, da ne bi bili v napoto.

  Proslave sta se med tisočimi drugimi udeležila tudi Mefisto in Yebiwetter..

  • Viktorh

   Trikotnik Bildi – Rok je bil tam. Postavili so ga namesto prometnega znaka…

  • Kučko pod pručko

   … in proslave se je udeležil tudi Kučko pod pručko!!!

   http://shrani.si/f/2A/8g/4pZO6so2/dandrzavnosti04.jpg

   Foto: Kpp, l.r.

   • indijanka

    Lepa slikca..hvala.

  • Jovo Jamnica

   Vaju se je čulo, ko sta med govorom Janše, nekulturno vzklikala parole. Dokaži, da ni res! Janša vaju je moral prositi, da nehata, ker je izgubljal nit nagovora. Dovolim si pričarati dramatično vzdušje, ki bi ga vzpostvili vajini posnemovalci, ob svečanem nagovoru, vam neljubega govorca…

 • slovenka

  Zelo lepa proslava ob 25 letnici osamosvojitve. Bila je kulturno bogata, domoljubna, predvsem pa ljudska.

  • Anton

   res je

  • Slovenka

   Spoštovana, kaže, da imava isti vzdevek. Ker sem ga začela prva uporabljati, te vljudno prosim, da svojega vsaj malo spremeniš, da ne bo nesporazumov, katera je kaj rekla. Mislim, da je priložena slika malo premalo za razločevanje.

   • Novakec1

    Tipično slolandijsko, zaradi velike in male črke prec špetir.

    • Slovenka

     Ne gre za špetir. Razlika med malo in veliko črko je preprosto premalo za izogib nesporazumom.

   • FraterMagnus

    očitno tudi podobno raven domišljije

    • Slovenka

     Z gospo se res strinjava glede proslave, o ostalem pa težko sodim, ker je to bil do sedaj njen edini zapis.

     • FraterMagnus

      ah, bolj v hecu sem mislil, domišljijo glede izbire vzdevka :) brez skrbi, zamenjali vaju ne bomo

 • Viktorh

  Čudi pa me, da na nobenem portalu ne najdem pojasnila zakaj ni bilo nadškofa.

  To je bilo strahopetno dejanje, dejanju strahu pred rdečo oblastjo. Očitno ni pozabil kaj vse so počenjali komunisti revolucionarji s slovensko duhovščino, da ga je še danes strah, ko mu kaj naročijo..

  Na spletni strani družine http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/82AEFFC251F3EBC1C1257FDC00734DD7?OpenDocument
  se vidi kako se Cerkev klanja politikom. Postavijo jih v prvo vrsto, da se lahko duvajo. V DZ na častnem mestu ni bilo slovenske duhovščine, bili so na balkonu. In zakaj ne bi bili slovenski politiki pri maši tam, kamor spadajo: v zadnji vrsti.

  • Tanja Bor

   Spodbuda za Novo24TV. Eksluzivno.

   • Viktorh

    Ni šans!
    Nihče na tem portalu ne bo upal javno vprašati nadškofa zakaj se je odrekel delu slovenskih vernikov, zakaj jih je zapustil v enem najbolj občutljivih trenutkov v slovenski politiki.
    Bistvo tega “škandala” je zame to, da je bil vabljen, da je potrdil svojo prihod. Premislil si je enako kot liderja pol. strank, kot si je premislil Lojzek, ki je le čakal na to, da mu ni treba priti.

    • Viktorh

     Prav žalosten sem, ko ugotavljam, da je v NSi vse preveč tercijalcev.
     To se je pokazalo že ob ustanovitvi SKD. Ko smo leta 2000 ustanavljali NSi pa ni bilo mogoče več skrivati zlizanosti Cerkve in vodilnih članov stranke. V lokalne odbore so porinili svoje tercialce in začelo se je. Pokazala se je moč klerikalizma.
     Zaradi tega sem po enem letu iz stranke izstopil.

     Tako kot se je SLS zlizala z ostanki udbe in z njimi z roko v roki začela pleniti državno premoženje, tako so se NSi- jevci zlizali s Cerkvijo in partijo / žlahtna konzervativna stranka/.

     Domnevam, da bosta na naslednjih volitvah obe ostali pred
     vrati parlamenta, vanj pa se bosta pririnili Nova SLS in Primčeva..

     Sebi, svojemu članstvu in narodu je ostala zvesta le SDS.

     • Dusan Marn

      ti se kar tolazi ,le kaj so tile naredili zate ,,????????? a si res se vedno tako preprican da tile delajo za slovecne ,,vidim pa da so zeloooo dobro poskrbeli zase tako kot milanovi junaki ,,jebe se vsej gospodi za narod ,,ko bos to sprevidel si dosegel vse ,,lahko pluvas po drugih kolikor ti pase a ne bos zato nic bogatejsi ,,vidim kako trpis v svoji nori privrzenosti nekemu liderju ,,le kaj je on vec kot ti ,,da ga tako malikujes ,,verjetno se hecas ker ne morem verjet da si res tako bogi ,,

     • Viktorh

      Oh in ah, naj ti bo. Le kašljaj, ti bo odleglo, ne veš pa zakaj gre.

     • domovina mili dom

      Tako so komunisti preko svojih kurirjev, (pedagoginje, glasovalca za predsedniški dodatek…….), uspeli ukrotiti tudi to stranko. Komunistom je uspelo sesuti desnico. Zdaj teče šampanj v potokih v forumu.

     • Slovenka

      Ne bi rekla, da so sesuli desnico. Prav nasprotno. Včeraj se je razkrilo, kdo je desnica in kdo levica. Skrajni čas, da se je stanje razjasnilo, da bodo volivci vedeli, kdo je kdo, in se laže odločali na volitvah.

    • Vera

     Jaz upam nadškofu Zoretu postaviti vprašanje, zakaj je v slavnostnem trenutku zapustil velik del svojih vernikov na cedilu !

     • domovina mili dom

      Zakaj nadškof Zore razdvajate slovenski narod s svojo prisotnostjo na proslavah, ki so jih ugrabili komunisti. Zakaj????????????????

    • domovina mili dom

     Še enkrat ponovim. Predlagal sem, da vsaj dve nedelji ne gremo k maši in pokažemo cerkvenim “dostojanstvenikom”, da smo cerkev mi župljani.

     • Viktorh

      Mene ne bodo videli nikoli več.

     • baubau

      Oh Viktorh:-malo razločevanja duhov vam ne bi škodilo:ali ste do včeraj pripadali Zoretovi cerkvi?No,mimogrede naj vam povem:Ta ne obstaja!Jaz pripadam Kristusovi Cerkvi in iz nje me ne spravi s kakršnimikoli provokacijami ne Zore,ne Rode ne Peterle…prav nihče!

     • Viktorh

      No, malo pravnega znanja tudi tebi ne bi škodilo. RKC ima status pravne osebe civilnega prava, ki ima svojo organiziranost hierarhijo….
      Ne pametuj. Če si dober vernik, še ne pomeni, da poznaš RKC in njeno organiziranost.

     • baubau

      Pač,poznam,zato tudi presneto natančno vem,da t.i.pravne osebe civilnega prava,kot jih imenujete, niso isto kot Kristusova Cerkev.Morale pa bi biti v službi le-te- ne pa služiti cesarjem,malikom in mamonom.

     • Viktorh

      Torej ti nimaš – nisi prejel svetih zakramentov, nisi vpisan v cerkvenih knjigah Status animarum. Ta si zabeležen kor novorojenec, kraščenec….in na koncu vpišejo kdaj si preminil.

      Tako imamo urejeno Rimokatoliki. Če pa hočem postaviiti novo stanje, moram podati zahtevo.
      “Kdor želi izstopiti iz RKC, naj pošlje (priporočeno) župniji, kjer je bil krščen, izstopno izjavo oz. dopis, da izstopa iz katoliške cerkve. Zahteva naj tudi, da se mu izda potrdilo, da je izstopil iz cerkve. Dopis, da izstopa lahko pošlje tudi krajevnemu škofu, ki o tem obvesti župnika župnije krsta. Če župnik noče izdati potrdila o izstopu, naj piše na škofijo in zahteva, da se njegov izstop vpiše v ustrezne cerkvene knjige in o tem izda potrdilo. Če še to ne bo uspešno, naj poišče pomoč strokovne osebe.

      Opozorilo: Če škof izda potrdilo o izstopu iz cerkve, je dobro preveriti, ali je krajevni župnik izstop res vpisal v krstno knjigo. Zgodilo se namreč je že, da izstop v župniji krsta sploh ni bil vpisan v krstno knjigo kljub zagotovilu škofa.”
      Torej, NE POZNAŠ, le blefiraš.

  • Viktorh, in Ti resno verjameš da Cerkvenega ni bilo iz nekega strahu pred rdečo oblastjo?
   Ta je iz trte zvita.

   • Viktorh

    Da, prepričan sem.
    Najprej Ljudmila, potem Lojze. Na njiju ima močan vpliv Kučan Oba sta pojasnila zakaj, nadškof pa modro molči. Oba imata nanj velik vpliv tako kot on na njiju.
    Zato sem tudi spodaj napisal kako so se zlizali: klerikalci in tercijalci.

    • Iz strahu? Kakšnega strahu?

     • Viktorh

      In zakaj ponavljaš vprašanje?
      Bil sem dovolj jasen.

     • Ne, pišeš o nekem kvazi vplivu lokalne politike na predstavnike Vatikana, nič o strahu zaradi katerega po tvojem ni bilo Cerkvenega na prireditev.
      Ampak ok, ne se obremenjevat. Pozabi..

     • Viktorh

      Ne jemlji si pravice kako razmišljam jaz, ti tega ne veš, niti ne razumeš.

     • Zadnji stavek.
      Ma kakšno razmišljanje, vprašam te če resno verjameš da Cerkvenega ni bilo iz strahu pred rdečo oblastjo? – ti pa o Kučanu Ljudmili in Lojzetu.
      Da kdo verjame da se Cerkveni bojijo teh za 4leta izvoljenih je več kot naivno.
      Pika konec.

     • Viktorh

      Ne pij šmir olja, če ga slabo prenašaš.

 • MEFISTO

  Včeraj se je brala visoka poezija slovenskega domoljubja.

  Redko se na enem samem mestu zbere toliko samih Slovencev, ki si zaslužijo kaj boljšega od aktualne totalitarne oblasti.

 • Kučko pod pručko

  Domovini
  ————–

  Kako srce takrat nam ne bi igralo,
  ko pred petindvajsetimi leti ti si se rodila
  in danes v toplem soncu se zbudila,
  spomina lepega za vedno je ostalo.

  Na trgu, sredi mesta glavnega smo stali,
  z radostjo gledali dvig nove nam zastave,
  brez zvezde, z grbom, ki ima tri glave,
  bila v ponos vsem, ki se tam smo zbrali.

  Ko jutro drugo zbudili tankov nas ropoti,
  nam mesta, meje, tebe hoteli so zavzeti,
  ni strah bilo nam orožja v bran prijeti,
  da te ubranili v vsej tvoji smo lepoti.

  V lepoti, ki Bog v veselje nam jo je ustvaril,
  od rek, gora do morja, modrega od sonca,
  gričev, ravnin, vinogradov brez konca,
  je k sreči nam prelepih biserov podaril.

  Zato nalijmo čašo sladkega si vina,
  saj kljub namenom podlim stotisoče te ljubi,
  s teboj slovenski vsi smo domoljubi,
  veselo praznuj, nam draga domovina.

 • Slovenka

  Imam vprašanje za Nova24TV, namreč, ali dovoljuje uporabo istega vzdevka dvema različnima osebama. Mislim, da bi morala TV osebi, ki pride kasneje in uporabi na forumu že uporabljeni vzdevek, vljudno pojasniti, da to ni mogoče in naj uporabi drugega.

  Vsekakor priporočam Novi TV, da vzpostavi dosledno politiko na tem področju v izogib morebitnim zlorabam. Gospa, ki je razen mene prav tako uporabila vzdevek Slovenka, je sicer napisala nekaj, pod kar sem se pripravljena podpisati, zelo po mojem okusu, vendar bi bilo vseeno prav, da se jasno ve, tudi z uporabo različni vzdevkov, kaj je kdo napisal.

  Hvala. Pričakujem hiter odziv Nove24TV, da se preprečijo morebitne zlorabe, ki bi slabo vplivale na nivo komentiranja in povzročile zmešnjave. Zavedajte se, da greste mnogim na jetra in da vas bodo poskusili uničiti na vse možne načine.

  • Vera

   Moderator še spi .

   • Nova24TV Mod 2

    :-( Ne, dela na Gospodov dan od jutra.

    • Vera

     Samo pošalila sem se, toda dobro bi bilo , da bi nekaterim , ki preveč provocirajo , vaš moderator brisal komentarje . Hvala in lepo nedeljo želim !

     • Nova24TV Mod 2

      Hvala za opozorilo. Lepo nedeljo tudi Vam!

  • Dr.muller

   Vaš nick je “Slovenka”, njen pa “slovenka” tako, da nista ista.

  • Anton

   se strinjam nicki nikakor nebi smeli enaki, jaz sem Anton in vem še za enga ki imanick Anton, da dobesedno Anton=Anton ne Anton=anton oz kake druge variacije, to je pač naloga modelatorja da to popravi, pač potrebna je doslednost, povsod.

   • tarantela

    A resno misliš to z: “modelator”?

  • Nova24TV Mod 2

   Tega ne omogoča Nova, ampak sistem Disqus, in sicer gre za 1) ime, ki se vidi, pod katerim komentirate, je lahko enako, 2) ne more pa biti enaka disqus identiteta (ta je individualna, unikatna).
   Vi imate npr 1. (vidno) ime Slovenka; unikatno disqus identiteto pa @disqus_temGpoedWY.
   Po tem in npr. po številu komentarjev se da uporabnika takoj identificirati.

   Zaenkrat nima na disqusu še nihče lastništva/apriorne pravice do določenega imena, je pa to podvajanje res moteče, ga spremljamo (in ukrepamo).
   Hvala za opozorilo in za razumevanje.

   • Slovenka

    Spoštovani, razumem, prosim pa Vas, da vseeno nekako poskrbite, da se bo tudi na forumu jasno videla razlika med mano, ki se predstavljam kot Slovenka, in gospo, ki se predstavlja kot slovenka, kot sem bila opozorjena. Bojim se, da razlika ni dovolj razvidna, na kar sem gospo že vljudno opozorila.

    Osebno se najbolj bojim zlorab. Za vse, kar napišem, tudi odgovarjam pod tem nazivom, skrbi pa me, da ne bi kdo drug v mojem imenu po forumu širil prepričanja, ki z mano nimajo nobene zveze.

    Zavedajte se, da ima vaša TV kup sovražnikov, ki vas bodo poskusili uničevati od zunaj in od znotraj. Vi razbijate medijski monopol, kot se je najlepše pokazalo z včerajšnjo proslavo, zato vas imajo mnogi v želodcu. Zato bodite previdni glede komentatorskih imen.

    Dobro bi bilo, da bi opozorili Disqus na ta problem.

    Hvala.

  • FraterMagnus

   vaš vzdevek ni enak, ampak ima drugačno začetnico. če komentatorji zapazimo istega človeka pod različnimi vzdevki, bomo pa tudi vzdevek , ki ima drugačno začetnico in slikico :)

   • Slovenka

    Hvala.

 • Vera

  Ton na sinočnji proslavi je bil spet zanič, dokler ni začel svojega govora g.Janez Janša . Zato sem še 100 % bolj prepričana, da je “nekdo ” motil kulturni program “, potem so pa z nabritimi ušesi poslušali kaj bo on govoril , zato je postal ton zelo glasen in čist . Proslava je bila lepa ” prava slovenska “, kot se za praznovanje spodobi . Hvala vsem , ki ste se potrudili, tistim, ki so pa proslavo bojkotirali pa opomin , da so v veliki zmoti , tudi nadškof Zore !

  • Kučko pod pručko

   Vera, bil sem na proslavi in ne vem nič o zanič tonu. Meni se je zdelo vse, kot mora biti. Imeli smo veličastno prireditev, ki je ogrela srca domoljubnih Slovencev, kulturni program pa se mi je za razliko od mnogih uradnih proslav zdel zelo dober.

   Pridružujem pa se tvoji zahvali vsem, ki so proslavo organizirali in nam omogočili, da smo domovino začutili tako, kot si zasluži!!!

   • Bile so nekaj časa težave z zvokom pri live prenosu, potem se je uredilo. Očitno samo ta del, live prenos, če praviš da na proslavi pa je bilo vse ok.
    Bo pa drugič boljše.

   • Vera

    Na TV je bilo povsem zanič do govora g. Janše . Potem so pa tovariši popravili ton , navili ušesa, da slišijo kaj bo povedal . Janša je bil res videti žalosten , kot je nekje že sinoči nekdo napisal . Po vsem trpljenju, ki mu ga je naredila partija in udba , je bil upravičeno žalosten , saj mnogih povabljenih ni bilo na proslavo, ker so raje slavili s tistimi , ki so bili ” proti osamosvojitvi ” !

    • Kučko pod pručko

     Vera, odgovor je zgoraj!!!

     • Vera

      Hvala ! Lp

    • Slovenka

     Vera, maske so padle. Od včeraj naprej se ve, kdo je kdo, in resnica je pač boleča, vendar zdravilna. Včeraj se je razjasnil položaj na politični sceni, na mizo so bile položene odprte karte in sedaj bo prava desnica laže načrtovala korake v prihodnost, ker pač pozna stanje nas politični sceni.

  • von Rhein

   Tudi moja opažanja.Proslava je imela vsebino,SLOVENSKO vsebino.Ker tista večer prej ni “moja opcija” posameznih delov tudi kritiziral ne bom.Imam pa kritiko tudi na sinočnjo proslavo.Ne razumem,da ne morejo s kamero potovati po sceni,pokazati ljudi,ki med visoko dvignjenimi zastavami aplavdirajo /prepričan sem,da je tako bilo/. Lepo bi bilo videti,da je bil trg poln,ker bodo murglmediji spet pisali o nekaj sto navzočih.

   • tarantela

    Bilo je okoli 1.500 navzočih na proslavi. Strinjam pa se, da bi morali najeti kakšno kamero več, da bi zajela vzdušje.

   • Če imaš eno kamero si ne moreš privoščit sprehoda po sceni, menjave kadrov, etc..
    In glede na prenos, mislim da je bila ena kamera.
    Je pa čudno da greš pokrivat takšno prireditev z eno kamero.

 • Vera

  @ Prečastiti nadškof Zore . Če berete članke in komentarje na tem portalu, vas vljudno prosim, da navedete resničen razlog, zakaj vas ni bilo sinoči 25.6 ob 20,30 na proslavo , če ste bil vabljen ? Upam, da se ne boste izgovarjal na bolezen , kot tov. Oman , ki je v petek stal odspredaj , sinoči pa ga ni bilo .

  • Viktorh

   Spoštovana vera, ne bo pomagalo..

   Jaz sem kmalu zjutraj na spletni strani Družne napisal komentar, ki pa ni bil objavljen. Potem pa se napisal še enega:

   Spoštovani moderator.

   Opazil sem, da niste objavili mojega komentarja, ki je bil povsem korekten. Le vprašal sem kje je bil sinoči nadškof, da ga ni bilo na Trgu republike.

   Prav, Vi že veste, Vi odločate.

   Jaz sem bom tudi odločil. Sebe in svojo družino, tudi vnuke bom izbrisal iz Cerkve in tako začel svoje življenje, ker Vam ne zaupam več.

   Veste, še danes imam pred očmi celjskega opata takoj po vojni. Človek, ki so ga komunisti “pohabili”, je dostojanstveno opravljal svoje delo. Verniki smo mu sledili.

   Sinoči pa se je slovenska Cerkev odpovedala svojim vernikom.

   S spoštovanjem Viktroh

   Dobil pa sem elektronsko sporočilo: Lep pozdrav– This message has been checked by ESVA and is believed to be clean.

   P.S.: če boste zadržali ta moj komentar, ga bom še dolgo
   ponavljal na vseh slovenskih portalih. Dobro veste, da ga na rdečih portalih ne
   bodo brisali.

   In, verjela ali ne – NI BIL OBJAVLJEN.

   • Vera

    Viktorh : Vero lahko izražamo tudi na drugačne načine , ne samo z obiskom sv. maše . vera = v naših srcih . vera = delati dobro ! vera = biti pošten do sebe in drugih ! . Molimo lahko doma , sploh pa mi bolniki .

    • Viktorh

     In za to ne potrebujemo posrednikov…

     • Kučko pod pručko

      To so pa zagovarjali že krivoverski katari in tudi pogani so bili po tem kriteriju heretiki!!!

   • Olga

    Tako se dela!

  • antimur

   Tako kot ti pizduni, od Peterleta, Novačke, zdaj Zoreta, me ni še nihče razočaral. Za barabo Kučana in njegove drhali sem vedel, da so pokvarjeni, zato me ne preseneča, da pa ti zabodejo nož v hrbet lastni ljudje, je pa grozljivo. V vsakem primeru bo za takšne kolaboracioniste in izdajalce poskrbela domovina in jih ustrezno nagradila.

 • Anže Čimžar

  Dokler bo slovenski šolski sistem naše otroke posiljeval z lažno zgodovino o slovanskih upadih in jih pital s hlapčevsko knijževnostjo, vseeno če takoj k Avtriji pristopimo saj v tem primeru, kot hlapci sami nismo zmožni preživet in rabimo dobrega gospodarja, drugače pa bi bilo če bi začeli vbijat v glavo našo pravo tisočletno zgodovino, v kateri smo bili Sluveni narod, kateri je zasedal tretjino evropskega ozemlja.S tem bi se vzdignila narodna samozavest in ljudjem bi se počasi zravnale hrbtenice. – Nekoč mi je zdravnica na sistematskem omenila, da je puklavost izrazita le pri Slovencih, da južni bratje s to nimajo problema, saj so ti bolj samozavestni in to vpliva tudi na njihovo telesno držo, torej če vpliva na telesno, si lahko predstavljate da tudi na kakšno drugo ;)

  • Anže Čimžar

   Sem letos našel gomilno grobišče (na stotine prodnih gomil), ki obsega vsaj 5 kvadratnih kilometrov, kar sem omenil tudi arheologinji – a ko sem ji pokazal na LIDAR mapah je ta brez kakršnega koli premišljevanja izstrelila, da to so najbrž naravne tvorbe oziroma so ljudje iz njiv vozili kamenje, čeprav v bližini ni njiv, čeprav so te zelo lepo oblikovane in imajo vse karakteristike pokopnih gomil,.. ko sem omenil, da bi se kakšno preiskalo (odkopalo), pa je bil odgovor, da obstajajo veliko manj invazivni načini da se to izve. In to ni osamljen primer, na zavodu za varovanje kulturne dediščine je moj prijatelj ravno tako prijavil najdbo gomilnega grobišča in naletel na zelo zelo podobne odgovore – le kaj nam prikrivajo?

   • sondiranje preden se začne kopat, prav ti je povedala teta

   • Jovo Jamnica

    Tvoji “Sluveni” so pokojnike upepelili. Verjeli so, da s tem očistijo pokojnika vsega zla in mu omogočijo prehod v posmrtno življenje. Slovenski izraz “pokopališče” je povsem nespoštljiv in mu v drugih jezikih ne najdemo podobnega…

   • Okra tatoo

    Protestantska grobišča. Kaj pa drugega. Kar pravilno, da si prijavil. Zdaj se pa že da ugotoviti iz katerega obdobja so. Na gorenjskem Dežman in Valičeva še uspevata skrivati. Pa ne bo dolgo.

    • Jovo Jamnica

     Kardinal Rode ima v svojem grbu izpisano… STATI INU OBSTATI. ;-)

     • Okra tatoo

      Ja, samo to je njegov slogan. Zracen pa je pozabil napisati : Z vsemi sredstvi genocida. Ali mogoče piše to na drugi strani.

     • Jovo Jamnica

      To se da fizično preverit edino nad vhodom Gradu Goričane… ;-)

     • Okra tatoo

      Tam pa brez dvoma piše : V zlatu in srebru. Ostali slogani na drugi strani grba so za druge prilike.

 • Antonius

  Namesto pocarskega nadškofa Zoreta je bil z nami eden najboljših župnikov v Sloveniji, gospod Janez Turinek.
  Zoreta naj bo sram pred vso slovensko javnostjo. Podelal se je na VSE svoje insignije, ki mu določajo čast in dostojanstvo.
  Metropolit, ljubljanski nadškof je prodana duša tistim politikantom, ki se na vse pretege trudijo, da spomin na osamosvojitveno vojno in rojstvo države Slovenije, izbrišejo iz slovenskega spomina.
  Od včeraj naprej je nadškof Rode sramota za krščansko cerkev v Sloveniji.

  Gospodu župniku, Janezu Turinku pa, klobuk z glave.

  • Kučko pod pručko

   Rode ali Zore? Lapsus???

   • Antonius

    Kučko pod pručko, tebi tudi klobuk z glave in eno prijazno zahvalo si zaslužiš z moje strani.
    ZAHVALALJUJEM se ti, za prijazno pozornost.

  • Slovenka

   Praviš, da je bil Turinek tam? Ali to pomeni, da se v RKC še najdejo posamezniki, ki si upajo misliti s svojo glavo? Hvala ti za to novico. Polepšal si mi dan.

  • rrrrr

   Resnično je nadškof Zore novo razočaranje za slovensko demokratično manjšino, še bolj pa za za krščansko občestvo v naši državi. Od svoje nadškofovske posvetitve do včeraj se je nekako diskretno opotekal med slovenskimi domoljubnimi kristjani i slovenskimi Judeži. V petek se je gospod Zore dejansko dokončno opredelil in svoj nadškofovski blagoslov podelil Judežem. Da ga v soboto ne bo na proslavi, je izjavil, češ da ne bodo prisotne VSE pomladne stranke – v petek pa ni bilo na zapovedani proslavi NOBENE pomladne stranke, pa se je showa kljub temu udeležil. Tam so bili zbrani vsi Judeži, ki so ponosno žvenkljali z izdajalskimi (beri- davkoplačevalskimi) cekini. Ponovno opotekanje ali lapsus? Nikakor ne. Ne več!
   V soboto zvečer bi se g. Zore udelžil proslave vsaj kot navaden državljan, v avditoriju in v civilu in tako s svojo pasivno prisotnostjo vsaj simbolično podprl kot Slovenec in kristjan še zadnje demokratične ostanke slovenske družbe, ki se še upiramo totalitarizmu. Pa tega ni storil! Ne vem kaj mu bodo nekoč in nekje povedali njegovi predhodniki, mučenci komunizma, napr. škof G. Rožman ali škof Vovk? Pa tisoči duhovnikov, zaprtih in pobitih pod temi Judeževimi simboli?
   Vsaj za nekaj pa je njegova dokončna opredelitev vseeno pomembna. Sedaj je znan še tretji vogal za Slovence ne prav vzpodbudnega trikotnika : papež Frančišek – kardinal Rode- nadškof Zore.
   Toda tudi brez te avtoritete bo šla slovenska cerkev naprej in v pravo smer, saj je v njej še vedno precej pokončnih duhovnikov, katehetov in profesorjev. Prav tako demokracija v Sloveniji. Čas in resnica sta na naši strani.

   • Olga

    Lepo je, da maske padajo in vemo, kdo je kdo! S tem ni nič narobe! Mi se naučimo uporabljati to na volitvah!

 • Kučko pod pručko

  Vera, zagotavljam ti, da je bilo na Trgu dr. Jožeta Pučnika vse tako, kot mora biti. Ozvočenje je bilo vrhunsko, prenos si bom pa z zamikom še ogledal. Ne vem pa, o kateri TV postaji govoriš. Če gre za Novo TV, tega verjetno niso zakrivili izdajalci iz Murgel, ampak pomanjkanje denarja za bolj kvalitetno opremo. Dvomim, da bi bil na Novi saboter, ki bi nalašč naredil slab prenos.

  Škoda, da nisi prišla v Ljubljano, ker je bilo resnično lepo. Z ženo sva uživala v pogledu na množico zavednih Slovencev, na vihrajoče zastave in v kulturnem programu. Izvajalci pesmi so bili odlični, tako da tu ne more biti nobenih pripomb. Tudi Slavku Avseniku bi bilo lepo, če bi slišal dve svoji mojstrovini, zaigrani v čast Slovenije.

  Janša pa je govoril zrelo in umirjeno. Je izredno inteligenten, bister človek in “genialnega uma”, kot mi je nekoč priznala celo njegova politična nasprotnica. Ne vem, ali bi lahko v njegovem nastopu zaznal žalost. Meni se je celo zdelo, da je bil srečen, kar je tudi sam omenil, ko je videl toliko zavednih Slovencev, zbranih na prelepi proslavi!!!

  • von Rhein

   Preberi kaj sem napisal g.Veri. Zanima me komentar na mojo kritiko.

   • Kučko pod pručko

    Kot sem že napisal zgoraj, TV prenosa nisem gledal, ker sem bil osebno na proslavi. Če so imeli samo eno kamero, verjetno scena res ni mogla biti dobra, predvsem pa ne zajeti vzdušja in množičnosti ljudi. Sam sem dogajanje spremljal drugače, videl sem vse in tudi slišal veliko domoljubnih besed, predvsem pa dovolj prelepe slovenske glasbe z odličnimi izvajalci.

    Novo TV ne moreš primerjati z nacionalno, kateri moramo plačevati tudi tisti, ki z njenim programom nismo zadovoljni. Mene porodne težave vsake novosti ne motijo, ker se mi zdi pomen bolj bistven. Upam, da bo Nova24TV šla po začrtani poti naprej in da bo v prihodnje tudi njihova televizija zadovoljila apetitom bolj zahtevnih gledalcev!!!

    • von Rhein

     Strinjam se s teboj.Pa vseeno,organizator bi MORAL pokazati sceno predvsem zaradi tistih,ki še vedno omahujejo in pravijo,:kaj pa moreš,tako je in vsi so enaki.To je treba povedati celi Sloveniji,nismo vsi enaki v odnosu do svoje države.

     • Olga

      Vsegliharjev ne bo spremenilo nič!

  • Vera

   Nisem mogla priti , ker nisem tako blizu, pa prevoza ni bilo organiziranega iz naših krajev .Največ pa je kriva moja bolezen pa tudi leta . Gledala sem preko Nove24 TV , saj drugim se ni zdelo vredno prenašati ” prave slovenske proslave ” .

  • Okra tatoo

   Ti si pač srečen in praznuješ delitev. Tako kot je zate praznik, če se kdo gre solo. Večina vedno misli na skupnost, zato pa je večina. In zato boš na tvojo žalost vedno manjšina. Na tem forumu se boš v tem repenčil in sprožal svoje komplekse, ampak tako je. Tak je normalen naravni razvoj. Veseli ne, da so tudi tvoji sokompanjoni malo manj desno to spoznali in tega ne bodo več tolerirali. To pa je tudi pot k enotnosti. Za vas je pa nikoli ne bo, ker je nočete. Nihče več se ne spomni operete izpred petindvajset let. Nas tudi ne zanima, ker ne gre za kakšno zgodovinsko vrednost. Proslava je zato, da tiste, ki so na njej in ob njej poenoti in ponese. Ta tvoj magisterij je pa izgleda iz delitev. Na pravilno pravne in brezpravne. Jaz sem imel svojo državo že prej. Slovenijo z vsem, kar državi gre. Drugo pa je hrbtenica posameznikov, ki vlečejo ključne poteze. Takrat ste bili skupaj s svojimi nasprotniki za kratek čas hrbtenica naroda. Vendar brez povezanosti z večino, hrbtenica ni več hrbtenica. Postali ste kup kosti. Skelet v kotu, ki služi za učenje, kaj je treba v lajfu, da ne postaneš skelet. In to vas boli. Mi nismo zombiji. Izgleda pa da vas vidijo zombiji.

   • Slovenka

    Če bi bila naša država normalna, bi ti dala prav. Toda pri nas se je levica tako povampirila, da je preprosto potreben odmik od nje. Prilastila si je vse državne proslave in zavestno poskrbela za tako slabe programe na njih, da je našo državnost razvrednotila. Namesto proslavljanja imamo zasmehovanje državnosti. Tako preprosto ni šlo več naprej, zato je bilo potrebno narediti rez.

    Ta rez je naredila SDS in sedaj po pričakovanjih pada po njej. Skrajni čas je, da se je zavedno slovensko jedro ločilo od tega klopčiča pokvarjenosti in prostaštva, s katerim so nam stregli 24 let, 25. leto pa nam je zavednim Slovencem prekipelo.

    Proslava ni bila obvezna, tudi je Tv tako narejena, da se jo da ugasniti, tako da ne razumem tvoje slabe volje. Če si bil zadovoljen z državno proslavo, si jo gledal, če ti ne ugaja ideja proslave, ki se je odvijala 15. 6. 2016, tudi prav. Samo ne napadaj tistih, ki se s to proslavo strinjamo.

    • Okra tatoo

     Moja napoved je, da ste stranka v zatonu. Čeprav nisem bil nikoli vaš, vseeno mislim, da bi bilo bolje za preteklih petindvajset let, da bi vi imeli večjo družbeno vlogo s postavitvijo boljšega programa in vodilnega kadra. Z lepo besedo se vedno več doseže, kot pa s puško. Saj imate par takih med xabo, ki po mojem gredo v smer konstruktivnosti, vendar je cela stranka taka, da so v manjšini. Zato je Janez dosmrtni voditelj, ker so skrajneži ukradli stranko. V nasprotnem primeru bi stranka razpadla. Zakaj pa potem ne zmaga na volitvah. Zmerom neke prognoze kažejo …kaj kažejo? Željo po spremembah. Po petindvajsetih letih pa že lahko rečemo, da ste stranka preteklosti. Vaš glavni nasprotnik pa je stranka predpreteklosti. Mi pa živimo v sedanjosti, delamo pa za prihodnost. Tukaj je catch. Zato je na našem polju raj za tatove in ponarejevalce vseh vrst. Medtem ko se vi borite za oslovo senco, drżava propada. Ko gledam vaše predloge v parlamentu, se vprašam, ne preklapljam, kdo je te ljudi izobraževal. Kje so živeli in živijo? Ravno tako kot bi Zore lahko rekel, da na kraje, kjer bodo prapori z zvezdo ne bo hodil, pa naj gre tudi za gasilske veselice ne pa samo za državne proslave. Doslednost. A ne. Jaz tudi vas dosledno gledam in se strinjam ali ne strinjam. Ampak vas gledam. Vi pa določenih stvari ne prebavljate. Resnice. Vse samo resnice ne. Ravno tako kot nasprotna stran. Prav v tem je bistvo katolicizma. In levega in desnega. Čas je za,novo polje.Kdo ga bo zapolnil? Pa ja ne zopet kakšen vaš ali njihov izrastek? Dokler bo pa šlo po načelu potolči in iztrebiti, kar je radikalizacija osamosvojitve imela v sebi s svojimi radikalnimi skupinami, ki očitno še dihajo, kot odgovor na tisto klanje predpreteklosti, ki tudi ostaja še živo. Mislite, da je en Princ prava izbira? Kako le, če je že v startu zaškripal. Ne razumem, kako lahko napredne ideje fura neki državni uradnik. Najbolj napredna ideja, ki bi no ta tip lahko imel, je odpuščanje njegovih sokolegov. To pa že meji na genocid. Quo Vadis SDS? Menjave prihajajo. Človek menja in obrača, bog obrne. Pustimo se presenetiti, če je to sploh možno. Jaz sem vedno za presenečenja, ker so vedno darilo. Ali so pri vas možna?

     • Slovenka

      Katera stranka na Slovenske bo tvojem potegnila voz iz blata? Sedi v parlamentu ali je šele v nastajanju?

     • Okra tatoo

      Mislim, da bo šele nastala. Poznam veliko mladih, ki ravno zdajle študirajo, s popolnona drugo miselnostjo, ki se je ne da oprati, ne tako ne drugače. Ker vedo, da se tako kot do sedaj ne da več razmišljati. Veliko jih bo tako kot v starih časih prišlo iz študija in prakse nazaj. Že zelo dolgo jih ni toliko študiralo in delalo zunaj. Enkrat se bo naredil preboj s temi ljudmi in na tem je treba delati. Tako, da bo po mojem še kakih deset let krize. Če to preguramo, in mislim, da je to glavna naloga vseh teh, zdaj, bo tudi čas za novo miselnost. Preboja pa ne bo s starimi forami. Svet poganjajo nove stvari, ne pa neka tradicija. S pomočjo tradicije lahko več iztisneš, je večji izkoristek od stvari, ki jo hočeš početi, je pa to udarjanje po vedno enem in istem bobnu. Kdaj je treba rudi drugače. Če ne gre.

     • Slovenka

      Nimam nič proti tvojemu razmišljanju. Deset let je realna doba, da se stvari postavijo na drugačne osnove,in goreče upam, da se bodo. Slovenija s zasluži boljšo usodo. Vedno znova se čudim, kako je mogoče, da je večina še vedno tako poštenih.

     • Okra tatoo

      Ravno zato sem toliko proti katoliczmu. Katolicizem spreminja po svoji meri. Ni sposoben iti iz svojih okvirov. V tem so nasprotniki veliko boljši. Uporabljajo vzhodne načine prelisičenja. Ne rečem, da jih katolicizem nima podobnih. Medičejskih. Oboji pa so brali Maciavellija. Vendar ljudje na dolgi rok vedno sledijo neki svoji trdni smeri, ki jih je stoletja obdržala. Včasih so hodili na ta tla tuji umetniki iz zahoda, danes pa delavci iz do Bolgarije in Turčije. Nič nimam proti tem, vendar bi morala biti vsaj enaka številka iz zahoda. Ker za našo plačo nihče ne bo delal, jim je treba omogočiti samostojnost. Proste cone za nekaj let. Nove oblike podjetij in obrti. Če ne gre drugače pa ven iz EU. Naši so za EU samo zato, ker imajo visoke plače. Druge kori(s)tnosti ni. Ostalo lahko delamo sami veliko bolje. Angleži imajo visoke plače, pa so šli, ker jim EU vsiljuje pogoje, oni pa hočejo živet po svoje. Pri nas je narobe to, da lahko samo nekaj slojev večno živi po svoje, na račun naših subvencij in brezdavčnega sistema. V slovenskem kapitalizmu samo mi izgleda plačamo svoje račune. Vsem ostalim jih ni treba. Da pa potem pokažejo kako so učinkoviti, se spravijo na takega, ki si ne more privoščiti poštenega advokata. Tej umazaniji pa potem rečejo, da ni do konca izkoristil možnosti pravne države. Ja za koga pravne. Za tistega z dovolj polno denarnico. Tudi zato je dolžnost vsakega normalnega človeka, ki diha, da to sovraži.

     • Slovenka

      Vidiš, zato pa je treba nagnati levo vrhuško, ker sistematično ustvarja pravni kaos v Sloveniji, s tem drži ljudi v šahu in preprečuje gospodarski in vsak drug napredek. Upor proti letošnji državni proslavi je med drugim tudi upor zavednih Slovencev proti kaotičnim razmeram, ki jih sistematično ustvarja levica. Glede desnice sem, čeprav sama desničarka, realna. Ko/Če bo na oblasti, ji bo ravno tako treba gledati pod prste, da ne bo šla po poti slovenske levice v moralni propad, pri tem pa vlekla državo v pogubo.

     • Okra tatoo

      No, pa si me. Tukaj pa se s tabo v celoti strinjam, razen tega, da ste izbrali upor na državne praznike. Upor proti prazniku? Upor proti volji drugega, da si sam izbira kako se bo osamosvojil? Malo bolj mehek ali malo bolj grob? Jaz se vaši volji nisem upiral. Čeprav sem že takrat čutil, to kar tudi vi danes. Da bo ta država nekatere izključila. Takih je pa izgleda zmerom več. Zato ker nekdo ne hodi kot prvi v koloni, da bi uhodil pot za druge, temveč zato, da bi prvi prišel do plena. In jaz takim ne sledim. Nisem v njihovi koloni. Pa naj bo to Janez J., Ivan O., Milan K.,… Že iz enega čisto ekonomskega in preživetvenega razloga ne. Ker za njimi nič ne ostane. Ni več kaj za v usta. Izgleda, da takih ni veliko. Ker ni sprememb. Vi ste bili v mladih letih precej bolj za revolucijo. Kaj pa je osamosvojitev dejansko bila. Revolucija. Jaz takrat nisem bil zato, ker sem menil, da ni prave podlage. Dejansko nikdar ni pravi čas. Tako kot za druge stvari, če je človek preveč omahljiv. To kar pa vi zdaj počnete pa ni neka revolucija. Prej odvračanje od tega. Prvo je za spremembe treba ustrezno socialno mrežo. In socialno mrežo že imate. Parlament in … To vaše cepetanje pa je podobno kot pri malem otroku, ki mu je nekdo vzel igračo. Vi pa niste mali otroci. Pojdimo se zato igro odraslih. Še enkrat.

     • Slovenka

      Spoštovani,
      ker imaš spodoben odnos do sogovornika, tudi če ne trobi v isti rog,in ker je v tvojem zapisu marsikaj branja vrednega, se bom potrudila in ti odgovorila. Odgovor bo dolg, toda ker ti branje ni težava, si bom vzela čas. Pojdiva lepo vrsti.
      1) ”Upor proti prazniku? Upor proti volji drugega, da si sam izbira kako se bo osamosvojil?” V soboto ni šlo za upor proti prazniku, saj smo ga imeli, samo praznovali smo ga, kot se spodobi. Brez peterokrake, brez slaboumnih točk: plazenje po tleh, plezanje, mačja muzika in kar je še takih podvigov.
      Sam si izbira, kako se bo osvobodil: Z IZROČANJEM OROŽJA TERITORIALNE OBRAMBE JUGOSLOVANSKI VOJSKI?
      2) ”Da bo ta država nekatere izključila. Takih je pa zgleda zmerom več. Zato ker nekdo ne hodi kot prvi v koloni, da bi uhodil pot za druge, temveč zato, da bi prvi prišel do plena. In jaz takim ne sledim. Nisem v njihovi koloni. Pa naj bo to Janez J., Ivan O., Milan K.,…”
      Levica na oblasti brezobzirno izključuje vse ostale, sprožila je negativno selekcijo prve vrste. Mila K. si je priboril lepo penzijo v državi, ki ni bila njegova intimna opcija, SLS z Omanom in Podobnikom na čelu si je lepo omastila kljun v sodelovanju z levo oblastjo. Janša je bil od 25 let, kar ta država obstaja, na oblasti 5 let in si zanesljivo ni pridobil kakšnih posebnih dobrin. Ko je bil po krivem obsojen in je moral plačati 37000 evrov kazni, je moral prodati del posestva. Neumnostim o Urškini kliniki gotovo ne verjameš.
      3) ” To kar pa vi zdaj počnete pa ni neka revolucija. Prej odvračanje od tega. Prvo je za spremembe treba ustrezno socialno mrežo. In socialno mrežo že imate. Parlament in … ”
      Saj si ne prizadevamo za revolucijo. Želimo pravno, demokratično in gospodarsko uspešno državo z ustreznimi socialnimi korektivi, želimo stopati po poti, ki smo si jo začrtali pred 25 leti. Socialna mreža: DZ je ta trenutek farsa, sodišča????????
      Za nameček so ovadili Krkoviča, ki je imel pred 25 leti pomembno vlogo, bil je tudi zaprt – po krivem – enako Janša.

      Rekli smo, da je dovolj in organizatorjem državne proslave pokazali sredinec. To ni bilo cepetanje užaljenega otroka, ki se mu je vzela igrača. Bilo je spoznanje, da se je treba upreti nasilju in hinavščini levice, ki bo to državo ogulila do kosti, če bo še dolgo na oblasti.

      Lep pozdrav.

     • Slovenka

      Dodala bi samo še nekaj. Zgodovine in tradicije ni mogoče kar tako izključiti iz države, češ da je važna samo prihodnost, neobremenjenost itd. Predstavljaj si, da je država drevo. Če mu korenine najeda črv, je treba tega črva odstraniti, da bo drevo lahko raslo. Dogodkov med vojno in takoj po njej pač ni mogoče kar tako pomesti pod preprogo in reči, gremo naprej. Žrtve povojnih pobojev je treba dostojno pokopati in jim vrniti čast, temu se pa levica upira z vsemi štirimi. Morišč po Sloveniji je ogromno in hudo bo, ko se bomo Slovenci zavedli vse razsežnosti povojnih zločinov. Levica je svojo oblast gradila na pobojih, kraji in nasilju, sedaj pa raje tira državo v gospodarski propad, kot da bi se odpovedala privilegijem, dostojne pokope po vojnih pobitih pa preprečuje, ker bi se s tem porušili ideološki temelji, na katerih temelji njen obstoj. Pri tem je silno trmasta, maščevalna, dosledna in natančna. Lepe slovenske lastnosti pač.

      Po drugi strani pa imaš desnico, mislim SDS, ki se upira levemu monopolu in je pri tem relativno uspešna, ker razume levičarsko mentaliteto, saj je bilo mnogo njenih članov svoj čas v ZK in le-ti tega ne skrivajo. in ker se desnica bori že 25 let v neenakopravnem boju, je pač na nekaterih področjih odločna, tebi se zdi trda, toda če bi preučil njen program in spremljal njene dejavnosti, bi videl, da očitek o neprožnosti marsikdaj ni na mestu.
      Pod pritiski, ki jo spremljajo, je pač težko biti široko nasmejan in se iti prožnost. SDS mora biti v sedanjih razmerah jasna, odločna in tudi trmasta. NOBENEGA SODELOVANJA Z LEVAKI, KAJTI DO SEDAJ SO SE VSI POSLI Z NJIMI KONČALI SLABO ZA DESNICO.

   • Kučko pod pručko

    Ne razumem napada na moj zapis. Če si zaključil, da sem praznoval delitev, ti lahko s ponosom odgovorim, da je bilo moje praznovanje namenjeno izključno domovini. Veliko nas je bilo na proslavi in vsem je bilo toplo v srcu, ker se je v zraku čutila energija domoljubnosti in hvaležnosti ljudem, ki so nas pripeljali do samostojnosti. Očitno ti, kot praktično vsi levaki, tega ne razumeš in očitno ne boš nikoli razumel. Vam domoljubnost ne pomeni nič in ste zato vredni vsega pomilovanja!!!

    • Okra tatoo

     Ti ne prisegaš na moje simbole, jaz pa na tvoje ne. Kako morejo biti celjske zvezde nek simbol slovenstva, če pa takrat na celjskem slovenščine sploh ni bilo. Bila pa je na Kranjskem, Primorskem in Koroškem. In tudi predvsem na Dolenjskem v Zagorju, Prekmurju in Medmurju. V nemškem genoslovju so celjski po poreklu Huni. Jaz za razliko od ostalih prisegam na modrega Kranjskega orla in na belo rdeče zlate barve. Belo ozadje, ki ponazarja, da smo bili brez države bi lahko dobilo belo modro ali belo rdeče ozadje. Ali pa kar vse troje. Orel ima kockasto zlato rdečo zastavo čez prsa ter zlate kremplje in kljun.
     Domovina so pa ljudje, pri katerih normalen ne najde dela. Pa bi se ga lahko. Se pravi, ta drżava ne daje prostora za normalno življenje. Nekdaj je bila taka Nemčija. Pa vemo kam jih je to pripeljalo. V katastrofo. Pa tukaj ni prvi krivec ekonomija. Prvo odnos do drugače mislečega. Ni tukaj kriva druga rasa ali vera, če še svojih ne prenašate. Potem se pa vsi branimo in spopadamo.
     Jaz Janezu nisem prav nič hvaležen. Sem pa hvaležen njegovi ženi in otrokom, ki so ga naredili bolj človeškega, če je že bil od nekoga postavljen, da ga moram gledati kot svojega vsakokratnega alternativnega

     • Okra tatoo

      voditelja naroda. Namesto da bi ga gledal skupaj z ostalimi na nekih zgodovinskih slikah. A vojna še traja?

 • MEFISTO

  Tudi mož stoterih nickov, ki se je nazadnje podpisal kot enakostranični trikotnik, bi se bil rad udeležil proslave, toda kaj pomaga samo volja, če je pa doma v skrajnem koncu Slovenije.

  Da bi prišel do sobote v Ljubljano, bi moral na pot že v ponedeljek.

  Poleg vsega je mož še zelo varčen in se prve tri dni potovanja vrača domov na prenočevanje.

  Ni šala, preskrbeti toliko nickov s hrano, pijačo in prenočišči, pokojnina pa podmerska.

 • von Rhein

  Opažam,da v teh dneh zelo izstopata dve stvari.Vsi murglmediji na široko poročajo o razkolu v stranki in VSO. Podtikajo insinuacije in nehote,v kar sem prepričan,izdajo svoj osnovni namen ljudi prepričati,da je zadeva v razpadu in naj se ne ukvarjajo z nepomemnimi dogodki.DOKAZ: Niti en članek ni zaklenjen.
  Druga: vedno znova in znova objavljajo Kučanove pravljice. V zvezi s tem sem na nekem forumu našel zelo pronicljiv komentar,ki pove vse.Takole gre : Kučan je kot maček,ki z zadnjimi tacami poskuša zasuti svoje iztrebke,da ne smrdijo.Dodam,včasih mu uspeva,pogosto ne. Obstajajo pa ljudje,ki jim to celo diši.

  • Vodušek je naredil kratke intevjuje na temo proslave in trenutno dogajanje.
   ..škof Andrej Glavan, Peterle, Novakova in ostali, poglej, tvitter.

  • Slovenka

   Če še nisi opazil. Besni so, ker je prišlo do proslave, zato tako sikanje. Če imaš želodec, poglej komentarje na siol-u in rtvslo. Koliko hudobije, koliko zlobe, koliko besa. Moraš vedeti, da so pravila igre od 25.6. 2016 na novo vzpostavljena. Ve se, kdo je desnica, in ve se, kdo je levica. SDS si je izbrala napornejšo pot, medtem ko sta se NSi in SLS odločili za drobtine z bogatinove mize. Saj poznaš basen o domačem psu, lepo rejenem, toda z verigo okoli vratu, in sestradanem, toda neodvisnem volku. Sam presodi, po kateri poti gresta SLS in NSi, po kateri pa SDS. POT, KI JE BILA VČERAJ ZAČRTANA NA PROSLAVI, NI ZA SLABIČE. Zore je že odpadel. Suha veja pač.

   • von Rhein

    Slovenka,opazil sem.Povem pa,da me niti Petrle niti Novakova nista razočara.Uštel sem se samo časovno.Razočaral me je škof Zore,ki pošilja po cerkvah razna pisma.Upam,da naslednje ne bo njegovemu včerajšnjemu ravnanju primerne vsebine.

    • Olga

     Verjetno bo treba lustrirat tudi cerkvene in sicer tako, da bodo sami s seboj v cerkvah in bodo imeli čas za razmislek!

 • Slovenka

  Ne boste verjeli, rtvslo je poročala o proslavi, očitno si niso upali kar tako zamolčati dejstva, toda kakšna poplava strupenih komentarjev se je vsula, kot plaz. Vseeno pa verjamem, da je bila proslava prelomna.

  Prvič, Zavedni Slovenci smo pokazali, da smo siti modernističnih, multi-kulti slaboumnih izpadov, ki si jih na stroške nas vseh privoščijo dvorni umetniki v službi protislovenske oblasti. Na proslavi so nastopali ugledni umetniki, vključeni so bili tudi Slovenci od drugod, program zgleden, na TV me je nekaj časa motil samo zvok, toda tudi to se je uredilo.

  Drugič, zavedni Slovenci smo končno rekli NE prilaščanju zgodovine s strani tistih, ki so pred 25 leti nasprotovali samostojnosti, danes pa si prilaščajo osamosvojitev kot svojo glavno zaslugo in poskušajo na osamosvojitvi, ki so jo svoj čas sabotirali, sedaj graditi svoje preživetje.

  Tretjič, zbogom medijski monopol.

  Četrtič, politična scena se je drastično preuredila. Pokazalo se je, kdo je levica in kdo je desnica. Desnica je SDS, na desni nastajajo nove stranke, SLS in NSi pa od včeraj naprej jasno spadata na LEVICO. SDS se je otresla psevdo desničarjev, sedaj bo lahko nadaljevala svojo pot brez nezanesljivih in muhastih psevdo-zaveznikov. Naj hodi po začrtani poti, mi pa ji bomo stali ob strani in vedno več nas bo.

  TA PROSLAVA VZBUJA UPANJE, DA SLOVENIJA LE NI ZAPISANA POGINU, KI JI GA PRIPRAVLJAJO MURGLE IN NJENI AGRO- IN KLERO-PRISTAŠI V sls IN nsi.

  • von Rhein

   Prebral sem nekaj komentarjev na MMC. Niso strupeni,niso pronicljivi.Posamezniki ,ki tam vedrijo (tudi nekateri administratorji) niso sposobni napisati kritike,svojega odklonilnega mnenja,karkoli kar bi pokazalo,da njihovi nasprotniki ne ravnajo prav in niso sposobni. Njihov način je nizkotna primitivna žalitev. S tem zdravijo svoje komplekse.

   • Slovenka

    Imaš prav. Komentarje tam si ocenil bolje kot jaz. Vseeno ne smemo izgubiti upanja. Jaz sem ga v zadnjih dveh mesecih spet začela dobivati, ker SDS vodi pravo politiko. Hodi po Sloveniji in tam nagovarja ljudi, naj pridejo na volitve, razen tega odpira prave teme.

   • Anton

    meni se sploh ne da prebirati bedastočih komentarjev.

    • Olga

     Sovražnika je treba dobro poznati!

 • Kučko pod pručko

  Trg dr. Jožeta Pučnika včeraj z junakoma osamosvojitve, Janšo s soprogo in spoštovanim generalom Tonetom Krkovičem …

  http://shrani.si/f/1Y/4F/36Q0Q1zO/dandrzavnosti03.jpg
  http://shrani.si/f/1C/s5/3TUY5ZUO/dandrzavnosti01.jpg

  Foto: Kpp

  • Tetka iz ozadja

   To misliš tistega Krkoviča,katerega sin,ki je imel ob osamosvojitvi 12 (dvanajst) let in danes prejema veteranski dodatek okoli 1100€ ?

   • Tudi ti bi jih če bi v desetih dnevih med vojno z Yugo45 prevozila 12.000 kilometrov.

    • tarantela

     Glede na Yugo 45 je pa treba res pomislit na dvojna leta.

     • Tetka iz ozadja

      Prav imaš,dnevno prevoziti 1.200 km in še poveljevati to je pa res veliko.Pa veliko je vzdržal tale Yugec.

     • von Rhein

      Kdaj boste priznali,da je bila vojna več dni kot je v resnici pokalo. Če rabiš pomoč lahko vprašaš Turnška koliko časa lahko vojna traja.

     • Tetka iz ozadja

      Aja potem si je dvanajstletnik prislužil penzjo že prej

     • von Rhein

      Mene dvanastletnik ne briga.Vtaknem se v neumnosti kot so :desetdnevna vojna,operetna vojna,vojne vežbe JLA ipd.

   • Olga

    Spet bedarije!

    • Tetka iz ozadja

     Olga tudi jaz tako pravim samo s tem,da se mi zdi to dobesedno nagnusno,preverzno in pokvarjeno.

   • janez.pokoncni

    Ah, napačna cifra. Prejema 3300€ in to ne zaradi osamosvojitvene vojne ampak zato, ker je bil med 2ww v jajcih starega fotra kurir.

   • Tanja Bor

    Kako pa je s penzijami NOB-elovcev? In koliko jih je?

  • Nova24TV Mod 2

   Poglejte malo višje (članek). :-) Hvala.

   • Kučko pod pručko

    O, vidim. Kdo pa je naredil ti dve fotki? No, hecam se in me veseli, da sta bili očitno všeč tudi vam na Novi. Že ko sem fotografiral, sem vas imel v mislih in doma takoj poskrbel, da jih vidijo tudi drugi sokomentatorji. Hvala za objavo!!!

    • Nova24TV Mod 2

     HVALA, domoljub!

 • Anton

  “levica”, je izredno pokvarjena, podtika razne asinuacije, ki se naknadno v 99% izkažejo kot lažnjive, ljudem podtikajo zgodbice o razdorni politiki Janeza janeša, čeprav so prav oni tisti akterji, ki vnašajo v sloevnski prostor delitev, razdor narodu, s svojimi polresnicami in lažmi. Ta delitev ima že debelo dolgo belo brado 75 let.Kako se lahko spuščaš v dialog z nekom, ki nima iskrenega duha in misli?

  • Olga

   Uporabljajmo svoje možgane! Volimo tiste, ki jih levica pljuva! Zakaj jih že pljuva?

 • Borut Stari

  Ob 25. obletnici slovenske samostojnosti zgodovinskim, medijskim in novonastalim levosučno privrženim strankarskim prostitutom posvečam besede Dostojevskega:” Kdor stalno laže sam sebi in posluša svojo laž, nazadnje ne more več razbrati nobene resnice, ne v sebi in ne okrog nas”.

 • Osti jarej

  …. mater…!!….bojim se odpreti škatlo kosmičev,ker nisem prepričana ,da ne bo ven skočil osamosvojitelj krko,za njim pa osamosvojitelj tri…njegov sin….jasno,da je janko osamosvojil 3/4 države ,s pomočjo bavčija,a si vseeno , le on,zasluži naziv osamosvojitelj ena…..vseh 10 000 in še kaj več teritorialcev in miličnikov, si je pa v bunkerju cankarjevega doma “jajca” praskalo…..kakopak…..bemu…!!

  • tarantela

   Polepšal si mi soparno dopoldne, hvala za smeh!

   • Osti jarej

    ..polepšala…

  • Vera

   Verjetno si se ti praskal , naši osamosvojitelji so delali res v kleti CD , ker v nasprotnem bi končali v Beogradu !

   • Osti jarej

    …kot mlada mati ,sem skrbela za dom in otroke….moj mož je bil “na položaju”……..

    • Vera

     Tvoj dragi bo po besedah Janše v sinočnjem govoru , tudi dobil priznanje, kot vsi drugi osamosvojitelji , ki so jih poznejše vlade prezrle .

  • Viktorh

   Le kaj se delaš, da se bojiš.
   70 let ti iz haferfloknov skačejo komunisti – revolucionarji, pa še pisnila nisi, sedaj pa misliš, da si duhovita…

  • Olga

   Kjer ni argumentov, so bedarije …

 • Kučko pod pručko

  Kako drugače je bilo na včerajšnji proslavi na Trgu dr. Jožeta Pučnika gledati pokončnega in ponosnega Janeza Janšo, kot večer prej bedno figuro murgelskega mogotca, poklapanega do konca v zavedanju, da ga ima polovica Slovencev za veleizdajalca svoje domovine!!!

 • Slovenka

  Provokatorji so spet na delu. Potem ko so se izbruhali na rtvslo, 24kur, na siolu, večinsko tudi na žurnalu, prihajajo še sem stresat žolč. Zanima me samo, ali so prišli branit ”tekovine revolucije” na ta portal iz političnega prepričanja, stopajoč po poti Kidriča, Kardelja, Mačka, Dolanca, Ribičiča, Kocbeka, ali pa jim bo za njihove napore padel kak cekin v žep.

  Toda naj še tako besnijo, proslava je bila izpeljana, politična scena se je izčistila, ve se, kdo je kdo, in sedaj naprej.

  • Rožle

   Drekmešalcev ne zmanka….

   • Osti jarej

    …bejž no,enostavčni rožle….odkar te pomnin na netu,nisi sklanfal skupaj enega pametnega stavka…..lomastiš po kurah ,kot še nekaj buhtljev tvoje sorte,pol pam še sem prideš “enostavčiti”…….

    • tarantela

     mene na tem portalu že ven mečejo.

     • Jovo Jamnica

      …ne dajte se Ines… :-)

     • Rožle

      Ne daj se godinama, moja Ines….

     • von Rhein

      Kaj če te občutek vara?

     • Jovo Jamnica

      Kaj se sprenevedaš. Pišem mnenja s strogo avtocenzuro. Zato me več ne brišejo. Kaj je avtocenzura, pa menda veš!

     • Rožle

      Pa sej ti ni težko igrat…..

     • Jovo Jamnica

      Težje, kakor tebi…soditi po sebi

     • tarantela

      Ne, če se mi v okvirčku, kjer komentiram, pojavi rdeča črta in na njej opozorilo, tega komentarja pa ne morem objaviti, potem je to to.

     • indijanka

      To pa ne drži Tarantela! Meni ljub del portala si. Le ne zahtevaj na vsakem koraku, da se odrečemo JJja. Politika je stvar srca, duše in razuma. Tako Tvojega kot mojega.

     • tarantela

      Ne zahtevam, da se kdo odreče komurkoli, ker bo to prišlo samo od sebe in to kmalu, ker aroganca, sovraštvo in prepir ne vodijo nikamor.

     • Jovo Jamnica

      Ne, ne. Gre za to, da bi Janšo, kakor morali brezpogojno sprejeti mi, ki se temu upiramo…

     • Oprosti pa kdo ti je kriv, če ga ne maraš. To je tvoj problem in ne vseslovenski.
      Nikoli ni vse za vse prav. Upoštevaj to !

     • Jovo Jamnica

      Saj v tem se skriva bistvo. Nikogar ne prepričujem v svoj prav.

     • To je dobro.

     • indijanka

      Upiraš sebi? Ali nam? Prevetri svojo glavo, odmisli in ne ponižuj. Govori o dejanjih in ne o ljudeh. Razčisti sam s seboj to dilemo, ne z nami. Bodi odločen v sebi in sledi sebi..zelo enostavno je to Jovo, veš.

     • Jovo Jamnica

      Če bi ne sledil sebi, potem mojih mnenj tukaj ne bi brala…

     • indijanka

      :) želim brat razmišljanje, ideje..ne kontriranje..v njem ne vidim dodane vrednosti

     • Jovo Jamnica

      Prav zato Cerkev preganja “pogane”… ;-)

     • dokler te ne briše za prazen nič še ni hudega

     • Osti jarej

      ….ma,pa naj briše….že tako imajo komentov komaj za vzorec….upam,da jim je jasno,da različna mnenja “delajo” debato….ko so na kurah ven zmetali tiste,ki nis(m)o trobili v njihov rog,so jim komentarji upadli za več,kot polovico…..so pa na spletu tako ali tako 24/7 vedno samo tisti,ki v svojem lajfu sicer nimajo kaj drugega počet

     • Eni niso za različna mnenja, eni so samo za eno mnenje.

    • Rožle

     Takole te bodo spet odpelal…..

     • Osti jarej

      …dol mi visi…itak je portal največji dolgčas…ever…še butasti žurnal ponuja več…

     • Nova24TV Mod 2

      Potem pa morda bolje, da se preselite tja. ;-)

     • indijanka

      Tovrsten poseg v komentarje smo si želeli že dalj časa. Hvala!

     • Osti jarej

      …čira čara in zlata ribica ti je izpolnila željo…srečna?!

     • indijanka

      Seveda. Zate. Poiskala boš svojo pot. Tako, ki te bo osrečevala. Prepričana sem, da je poti vsaj toliko kot je zvezd na nebu. Srečno!

     • Osti jarej

      …kaj bom počela in kje ,je izključno moja stvar….ti pa tvoje njuejdžerske fore prihrani za koga drugega…aja,ker si tako prosvetljena,hvala ,ker upoštevaš drugačna mnenja….bruhahhahhaa….

     • Revica si hodiš sem brusit jezik, ker ti ga tvoji ne dovolijo stezat po tvoji želji.
      tako je prav RED MORA BIT.

     • indijanka

      Spoštujem Tetko in njeno drugačno razmišljanje. Prizna, da je tu, da nam nagaja. Odkrita je in bistra. Obilo zabave mi povzroči. Nikoli me ne bo prepričala in sama se ne trudim s prepričevanje nje. Le nasmejim se ji!

     • Osti jarej

      –in,če se ne?…me boste blokirali? :-)

      *izražanje lastnega mnenja je demokratično
      morda bi morali napisati opozorilo,da tukaj lahko komentirajo samo tisti,ki so,kot tri opice…..?!

     • Le izražaj svoje mnenje, ampak ga moraš znati tudi zagovarjat, če te kdo po njem vpraša in ne samo nabijat namerne in zlagane negativizme za katere ti v žep letijo evrčki.

     • Osti jarej

      ..tebi nisem dolžna ničesar zagovarjat….

     • Tudi tule komentirat te nihče ne sili. Pojdi tja, kamor te vleče srce in ne kvari nam srečnih trenutkov.
      Srečno pot !

     • Osti jarej

      …si zakupil/a portal?…no,če ga nisi,potem se mi ne lepi za zadnjo plat….hvala…

     • tarantela

      He-he…

  • Osti jarej

   …večina so potomci teh tekovincev…heh….no,na kurah ste pa kuhani in pečeni…trajbate ene in iste kozlarije…že vsaj tri leta….pod različnimi in celo večimi nicki naenkrat….

   • Rožle

    Zaradi bana se ti ni treba tolk razburjat….

    • Osti jarej

     …yebe se mi….že vedo, zakaj so me banali……vi pa tam še vedno seryete budalaštine….in nabijate komente in klike kuram….

   • Slovenka

    Jaz komentiram samo na tem portalu, kur na obiskujem, škoda časa, in dosledno uporabljam samo en vzdevek. Potrudi in malo bolj dostojno komentiraj. To je portal za spodobne ljudi.

    • Jovo Jamnica

     Če bi to bil portal za spodobne ljudi, zakaj potem toliko nestrpnosti in izključevanja do nas, ki nikogar ne malikujemo?

     • Slovenka

      Ta pripomba ni bila namenjena tebi, ki pišeš slovenščino, kot se spodobi. Mogoče sem naivna, toda si prepričan, da je jasno zagovarjanje svojih mnenj res malikovanje?

      25. 6. 2016 si bomo zapomnili. Verjemi mi, da se je z včerajšnjo proslavo stanje razjasnilo.

     • Jovo Jamnica

      Jasno zagovarjanje svojih mnenj, seveda ni malikovanje. Kadar pa svoje mnenje vsiljuješ nekomu, ki se ne strinja z njim, potem malikuješ v prvi vrsti sebe. Vedi, da nihče, ki je dejansko emancipiran, podzavestno ne mara pokrovitel(j)stva.

     • Slovenka

      Svojega mnenja ne vsiljujem nikomur, ne vem, od kod ti to, imam pa svoje mnenje, ki ga jasno zagovarjam. In moje mnenje v tej zvezi: proslava 25.6. 2016 je bila prelomna, ker je prinesla jasnost v slovenski politični prostor.
      Sedaj bo laže delovati, ker je stanje jasno.

     • Jovo Jamnica

      Vprašala si me in odgovoril sem ti. Nič drugega. Besedo “vsiljuješ” moreš brati neosebno.

  • centurion

   Kratkonogemu gre za nohte.

 • Osti jarej

  …politika je naredila državi veliko več slabega ,kot dobrega….vseh barv,smeriagend…medtem,ko delavci s svojimi plačami ne morejo dostojno preživeti in živijo iz rok v usta,ravno čist malo nad pragom revščine,jih 140 tisoč +nezaposlenih,s svojimi družinami strada,da o 400 tisoč upokojencih,ki še za kruh nimajo,niti ne govorim,,,…mečejo jih iz lastnih domov,najetih stanovanj,država jim zaplenjuje tisto,za kar so leta garali ,skratka…z vsemi nami delajo,kot svinje z mehom….iz prelepe dežele so naredili živalsko farmo…pa potemkinovo vas tudi….pojma nimajo,kaj je realno življenje,so neprizemljeni,klanfajo puhlice o raznih čudovitostih in čududelnostih,ki so jih naredili izključno za državo in državljane,ki malone že žrejo travo in živijo ob svečah,ker so jim ,v socialni in pravni državi,odklopili elektriko…..naj se zgodi karkoli….mi bomo ostali na tej zemlji,ker nam druge ne bo…..tile pa, vsi,imajo toliko,da lahko spyzdijo kamor si želijo…..klinc gleda vse……če ne morejo živeti in delati za dobro prihodnost ljudi….če so že v preteklosti vse zyebali…naj se spokajo iz politike….dovolj jih imam…čisto vseh…aja….poglejte med ljudi na svojih proslavah…beli ,rdeči,kodrlajsasti…koliko mladih je vmes…razen tistih,ki morajo biti….njim je dovolj vsega še bolj….

 • tarantela

  V mojih očeh sta tako nadškof metropolit Stanislav Zore kot tudi radio Ognjišče veliko pridobila na ugledu. Zelo veliko Slovencev pozdravlja njuno spravljivo dejanje. Na Ognjišču so imeli devet dnevno molitev in ves čas so opozarjali, da se moramo prenehati deliti, da si moramo vsi prispevati za spravo in naj vsek pri sebi razmisli, kaj je napravil za pomiritev. Da moramo znati odpuščati drug drugemu, saj NIHČE ni brez greha. Sovraštvo, aroganca in cinizem ne peljeta nikamor. Da ne bodo nekateri res ostali samo “zgodovinski krožek”.

  • Rožle

   Tako je…vladati nam more poštenje, ljubezen in demokracija kar pa lahko doseže samo desnica…

  • von Rhein

   Lepo,če so pridobili na ugledu.Ostaja vprašanje koliko so se molitve na spravljivo dejanje dotaknile rdeče ekipe,ki se je gibala po rdečem tepihu in kako bodo ravnali pri odpuščanju grehov njihovih sovražnikov.

   • Jovo Jamnica

    Mene se nobena molitev ne dotakne. Dotakne se me pa egoizem.

    • von Rhein

     Če imaš prave kriterije kaj je egoizem je seveda v redu.

     • Jovo Jamnica

      Egoizem je egoizem in nič drugega. Egoist ni tisti, ki živi, kakor sam hoče, ampak tisti, ki od drugega zahteva, da živi, kakor egoist hoče..

     • von Rhein

      Filozofsko vprašanje.

     • Jovo Jamnica

      Seveda. Že Diogenes iz Sinope je svoj čas iskal, s prižgano leščerbo, poštenega človeka pri belem dnevu…

    • tarantela

     Hotela sem opozoriti, da se tudi Cerkev zaveda razdeljenosti v narodu in poskuša vplivati na to, kar na vsak način pozdravljam. Če ne bomo tako zelo obremenjeni s sovraštvom, bomo lahko kaj naredili zase in za svoje potomstvo, sicer je bolje, da naredimo harakiri..

     • Jovo Jamnica

      Pazi, nisem odgovarjal tebi. Tvoje stališče nadvse spoštujem.

    • Nata

     Čigav egoizem ?

     • Jovo Jamnica

      Egoizem je odnos. Robinzon bi brez Petka, ne mogel biti egoist…

     • Nata

      Ja…….ja…….preprosto kot pasulj , a ne ??

     • Jovo Jamnica

      …v bistvu… ja!

   • Nata

    Dobro vprašanje !!

   • tarantela

    Navadnih ljudi se je na vsak način dotaknilo. Utrujeni smo od zmerjanja enih in drugih, od naštevanja zaslug za osamoosvojitev, pismo rosno, za samostojno Slovenijo smo glasovali v veliki večini, zanjo se je postavilo v bran veliko neimenovanih Slovencev, ne samo par mandeljcev, ki si kar naprej natikajo nekakšen krancelj slave. Naj si da dopovedat, da en usran dokument, ukraden JNA, še ne pomeni samoosvajenja države, ki je last vseh državljanov Slovenije. Pa naj si že dovoli dopovedati, da se od glorije ne da živet!!!

    • macon

     No, zdaj pa naredite še drugi del domače naloge, po osamosvojitvi ponotranjite še demokracijo in pravni red, ki pospravita lopovske leve mafijaše v zapore in jim pobereta nakradeno premoženje.

  • Beli Sneg

   Če te tepejo po levem licu nastavi še desnega? S tako teorijo.bomo valjali v rdečem komunizmu še naslednje stoletje???
   Ja treba je odpuščati ne pa pozabiti. Kdo je prvi vrgel kamen v Krkoviča in s čigavo podporo?

   • tarantela

    To s Krkovičem bo rešeno na sodišču. Ne vem pa, zakaj bi se sovražili kar naprej, smo res narod medsebojnega sovraštva?

    • Nata

     Ja tarantela , izgleda , da smo .
     Pa tudi narod izdajalcev ( to se je pred leti v pismih bralcev spraševala – na , pa se zopet ne spomnim ) ……………saj so jih tisoče umorili !?
     Vendar pa jaz ne sovražim ! Me pa neskončno jezi , ker izgleda , da nam ni rešitve izpod rdečega jarma . Ki nas peha v čedalje večjo revščino !!

     • tarantela

      Kapitalizem ni rdeč jarm, kaj ne vidiš, da kradejo, pol se pa na “komunajzarje” izgovarjajo, češ, da so oni krivci. Ti, ki kradejo, so navadni lopovi, mi je vseeno, kako mu je ime, zame je lopov! Samo, da ne boš razočarana, kot sem jaz, pa sem bila v DEMOSu!!!

     • Nata

      Ja , no . Kdo pa je sedaj največji ” kapitalist ” ?
      Tisti , ki so pokradli kapital ! Če nisi rdeč , pa sploh ne prideš zraven !
      Sem že dolgo v SDS . Sem že bila kdaj razočarana in , verjetno še bom .
      Pa vseeno je to moja izbira do nadaljnega.

  • Artur

   Stanislav Zore kot tudi radio Ognjišče naj bi veliko pridobila na ugledu , zelo veliko Slovencev pozdravlja njuno spravljivo dejanje ??!! Pri meni tega ugleda že od nekdaj ne uživa niti on niti drugi niti to kar predstavljajo pod komando Vatikana kamor je Kučan rade volje šel na incijacijo – oportunistov imamo že poln kufr. Da si moramo vsi prispevati za spravo??!! To se mi zdi jalovo početje, če se gre po principu , “če te kdo udari po licu mu nastavi še drugega” nastaviš mu še drugega pa te zopet udari po licu potem pa mu predlagaš spravo pa spet dobiš po nosu. Če mene kdo udari po nosu bo dobil duplo nazaj prvič, da mu ne ostaneš nič dolžan drugič pa zato ker je prvi začel in, da mu daš vedeti, da s tabo ni šale in če drugega vzame v zakup je to že možno izhodišče za spravo in to brez nekih oportunističnih posrednikov.To ni sovraštvo, aroganca in cinizem ampak ravnanje po naravnem zakonu vzroka in posledice da pride do izravnave.

   https://www.google.si/search?q=ku%C4%8Dan+malte%C5%A1ki+vitez&espv=2&biw=1527&bih=841&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiUh9Xhu8XNAhUI7xQKHTjqC70QsAQIOg#

 • valentin

  25 let politikantskih laži, goljufanj in nekaznovanih kraj

  Gospoda Milan Kučan in Jelko Kacin kje je naših 50 milijard dolarjev iz leta 1991?
  Hrvaški raziskovalni novinar Domagoj Margetić je prišel do dokumentov Hypo banke iz katerih je jasno razvidno, da je iz vsake od republik Srbije, Hrvaške in Slovenije leta 1991 bilo pokradeno približno po 50 milijard dolarjev. Milošević in Tudžman sta skupno v Nemčiji ustanovila banko na katero sta naložila milijarde iz njunih republik. Glavni pogajalec razdeljevanja milijard dolarjev iz Slovenije je bil pokojni Štefan Korošec. Margetič pri teh rabotah omenja tudi imena Kučana, Kacina, Drnovška in tudi Janše. Skupno so ustanovili štiri banke v tujini preko katere so prali denar, med njimi tudi Zambijsko banko. Mimogrede se postavlja tudi vprašanje; Ali je glavni podpisnik kraj teh milijard evrov Štefan Korošec bil ubit?
  Denar so prali tudi preko Hypo banke. Na dokumentih transakcij slovenskih milijard je tudi podpis Jelka Kacina. Močno dvomimo, da bi Jelko Kacin podpisoval transakcije teh 50 milijard dolarjev po svoji volji. Vedelo se je in se seveda še, da je bil partijski šef takrat Milan Kučan. On je tisti šef, ki je odločal kam in na katere račune je bil ta nakraden denar nakazan.
  Torej še enkrat draga gospoda Milan Kučan in Jelko Kacin;
  Kje in na čigavih računih je teh 50 nakradenih milijard dolarjev iz Slovenije?
  Vsakemu toplo priporočam ogled videa v katerem Domagoj Margetić vse to lepo objasni;

  https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

 • centurion

  Bil sem včeraj na proslavi Za mojo Slovenijo. Sanjsko!
  In danes je nov dan….
  Hvala Bogu, tokrat res nov dan. Ne tisti, zlovešči, izpred natanko 25 let.
  Če se je takrat uspelo infiltrirati kot šakalom v ovčjih kožah med pomladnike
  mnogo za tiste čase eminentnih ljudi, so letos maske(ovčje kože) padle.
  V prvi vrsti mislim na predstavnike RKC, ki ostaja na valovih Kocbeka in
  krščanskih socialistov ter odprto podpira komuniste (kot vodja iz Vatikana).
  Drugi primer je udbovska zalega SLS, ki bo po Bogoviču z Zidanškom dobila
  milostni strel volilne baze na prihodnjih volitvah.

  Peterletu se je pa rok uporabe kot demokratu iztekel že pred 1990(udba.net).
  Najlepša točka na proslavi je bila odpoved govora te obskurne kameleonske kreature,
  neprihod na svečanost pa balzam za večtisočglavo množico domoljubov, predvsem pa
  za premnoge pripadnike in člane stranke Nove Slovenije, ki so bili prisotni na proslavi in
  jim je s svojo odsotnostjo prišparal nelagodje na tem lepem dogodku.

  Jezus Kristus je imel ob sebi Judeža.Enega. Zaradi njega je bil križan. In enega Tomaža.
  Janez Janša je imel ob sebi od leta 1988 plejado Judežev.
  Odpadajo kot jesensko listje. Bo kmalu odpadel zadnji, ali je morda že?..

  Pa tudi nejevernih Tomažev je premnogo. Jih bo današnji “jutri bo nov dan”
  prepričal in popeljal iz sanj?

  • Slovenka

   Odlično. To jaz govorim ves čas. Hvala Bogu, da na včerajšnji proslavi ni bilo izdajalskih osebkov, takoj se je lažje dihalo. Glede Zoreta pa tako: tudi brez njega je proslava uspela, vernikom RKC pa naj bo dogodek v poduk, da je treba misliti s svojo glavi in ne z glavo RKC.

   Vse bo še dobro. Slovenski narod se duhovno osamosvaja: od levičarskih laži, od Judežev na nekdanji psevdo-desnici in sedaj samo še levici: SLS in NSi, in od RKC, ki se klanja levim gospodarjem.

 • resnicaboli

  Zapomnite si največji Slovenci so tisti po katerih levi mediji najbolj pljuvajo in njihovi vazali ki komentirajo to zagovarjajo. Pa vendar prišel bo ta dan…….

  • Tetka iz ozadja

   Na srečo Slovencev Janša ne bo NIKOLI premier ali pa predsednik.NIKOLI.

   • Nata

    O sreči Slovencev se bomo pa čez nekaj mesecev pogovarjali !!

    • Slovenka

     Se strinjam, bo pa treba do takrat zavihati rokave.

    • Domnevaš da bodo volitve pred 2018?

     • Nata

      Nisem mislila volitev.
      Pač pa se bomo še dosti pogovarjali o silnih ukrepe Vlade , ki izgleda nam bo še dolgo vladala !
      Tudi s pomočjo dela desnice !

     • mah, dalje kot do volitev 2018 jih ne bomo gledali.

   • centurion

    Tut ti nauš nikol pamaten….

   • Anton

    itak sreča za nas Slovence je da nam vodijo levaki

   • Janez

    Bo, bo !
    On ali pa – kdo njemu podoben !
    Noben – komunist – ne bo nikoli več – izvoljen !! To pa res postaja – hvalabogu ! L.r. JANEZ KOMENDA
    P.s. vedno bolj jasno !

   • Peter

    Zakaj? A niso vsi enaki?
    Pa srečno leti, no.

   • Jaz sem bolj prepričana, da tebi to ne bo nikoli uspelo. Kaj praviš ?

 • Antonius

  Če bi, ČE ?!
  Če bi moral po včerajšnji neudeležbi na proslavi Združenja vrednot slovenske osamosvojitve, za svoj položaj v cekveni hierarhiji iti nadškof Zore na krščanske volitve, bi gladko “odletel” iz cerkvenega parlamenta.
  Izdal je ogromno krščanskih vernikov, ki se iz razumljivih razlogov, spominske svečanosti v osrednji Ljubljani, niso mogli udeležiti.
  Krščanska cerkev bo obstala, koritnik Zore bo pa umazan še naprej vegetiral v njej.
  Stolna cerkev mojega darovanega denarja ne bo štela, dokler bo nadškof Zore ljubljanski metropolit.
  Fuj !

  • Tetka iz ozadja

   Janši so vsi obrnili hrbet tudi volilci

   • janez.pokoncni

    In to že zdavnaj, zato pa je na vsakih volitvah SDS prva ali druga stranka. Bemti logiko …

    • Tetka iz ozadja

     Ne ne logiga je v temu,da vodi na vseh anketah,nazadnje pa popuš…

    • centurion

     janez.pokončni!!!!!!.????….
     ne v isto vrsto tetke in LOGIKE!!!!!

     • janez.pokoncni

      Vidim, da to res ne gre skupaj.

   • Rožle

    Aja….samo SDS je na samem vrhu….že takoj po volitvah se je izkazalo, da jih je Cmero scat peljal…

    • Tetka iz ozadja

     To mi je všeč,ker se zaradi tega razloga udeležijo v večjem številu ljudje udeležijo volitev samo zaradi tega da JJ ne bi slučajno dobil volitev.

     • Slovenka

      Samo potem naj ne stokajo, če se jim ne bo pisalo dobro pod oblastjo, ki so si jo izbrali. Če so pripravljeni volili hudiča, samo da ne bo Janša na oblasti, potem naj ne stokajo, če jim bo v peklu vroče.

      Vsak je svoje sreče kovač.

     • rabbit

      Veste kako jaz zabijem take osebke. Ko jočejo kako je hudo, jih vprašam koga so volili, ker jih je vse po vrsti sram rečejo, da ne hodijo na volitve jim rečeš ja potem si si pa sam kriv in jih moraš živet, da vidiš njihove obraze.

     • Slovenka

      Odlično. To vedno govorim. Če ne greš na volitve ali če voliš izprijence, ne stokaj, če ti stanje v denarnici ne bo ustrezalo.

   • Nata

    ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

   • Slovenka

    Imaš kakšen dokaz, s katerim bi podkrepila trditev?

    • MEFISTO

     Komunisti ne potrebujejo dokazov.

     Oni govorijo na pamet.

   • Antonius

    Enim je poslanstvo mešati v “piskru” na štedilniku, vi ste si izbrali pa poslanstvo, da mešate v “kahli”.
    Ja, kaj naj z vami? Dober tek vam želim!

 • Rožle

  Levaki so nam Slovenijo na kolena spravli…zdej bodo pa še Evropo

 • indijanka

  Razmišljam. Je domoljublje dolžnost ali pravica? Je v teh kaotičnih zgodovinskih razmerah dopustno sploh kaj drugega kot pravica povezana z odgovornostjo? Na vseh gričih bi v petek morali goreti kresovi in slovenska pesem bi v teh dneh morala odmevati v vseh domovih. Kako se lahko kdo obregne v proslavo? Bodo balkanske melodije, ki se javno vrtijo na vsakem koraku krojile našo narodno zavest? Nikogar ne motijo..to je res. Ah..ja..

  • Vera

   Še kako naše ljudi v Ljubljani moti balkanizem , zato se izseljujeo drugam .

   • Osti jarej

    ..ma,bejž,no….zato imate na magistratu župana z balkanskimi manirami?

    • Vera

     Nisem Ljubljančanka , vem pa veliko ljudi , da zaradi balkanizma in Jankovića odhajajo raje v druge kraje ali celo v tujino ! Kaj vam danes nič ne kuhaš, da tako dolgo lahko sediš pri računalniku ?

  • tarantela

   Tudi mene moti objestno in vsiljivo “balkansko” obnašanje nekaterih. Imam pa kar nekaj prijaznih znank z juga naše bivše države. Med njimi je muslimanka iz Bosne, delala je v Domu upokojencev koz negovalka. Tako spoštljiv odnos do starejših, kot ga je imela ona, redkokdaj srečaš, posebno, če delaš dlje v tem poklicu, ko postane vse že rutina. No, po upokojitvi se je vrnila v svoj rodni kraj k redkim preživelim svojcem, ki niso končali svojih življenj kot žrtve klanja. Ampak v spominu tukajšnjih ljudi ostaja, kot vse, kar je lepo in dobro.

  • Antonius

   Domoljubje ni ne dolžnost ne pravica, domoljubje je z ničemer primerljivo čustvo, je “srčna” LJUBEZEN do rodne domovine.
   Pravico nam narekujejo zakoni, dolžnost nam pa narekuje, da se zakonov držimo, oziroma jih odgovorno spoštujemo.

   Lepa je bila slovenska pesem na proslavi, ki jo ni zmotila niti ena nota balkanskega melosa.
   Če je bil med nami kdo iz tujerodnega okolja z Juga, je bil dobrodošlo zaželen, kot vsa ostala množica, ki smo se v zanosu veselili rojstnega dne, naše drage, rodne domovine.

 • Nata

  Eh, dragi moji sokomentatorji ………..jaz pa sem danes kar malo potrta ………razočarana …..pa kar precej utrujena od vsega , kar se dogaja pri nas .Kaj se res ne bo prav nič spremenilo v glavah ljudi , za katere bi človek mislil , da pa le so tisti ” ta pravi ” ?

  Sem verna , pa vendar imam ” poln kufer ” tega krščanskega usmiljenja , ali kako naj imenujem take neumnosti ?? Kajti to so generalne napake !! Strašna zmota dragi moji
  gospod Zore……..Peterle………….ga. Novakova ………..in drugi !

  Se vam je poplnoma skisalo ? Dali ste nasprotniku v roke strašno moč !
  Kaj res mislite , da boste kaj od tega imeli ? Da bodo levaki kaj bolj darežljivi …….prizanesljivi do vas ?

  Dali ste medijem mastno kost , ki jo bodo glodali mesece !! Ali sploh kaj mislite naprej ?

  Ah , seveda…..mislim , da razumem ! Janša vam že ne bo komandiral , a ne ?
  Tudi za dobro Slovencev in Slovenk ne ?
  Mi ………Kristjani , a ne ?? Hm…………Kristjani ?
  Večni podložniki……….sramota !

  • Slovenka

   Mešanica neumnosti, zavisti, nevednosti in naivnosti je bila na delu, ampak nič hudega, položaj se je razjasnil. Laže se bo šlo naprej brez nepotrebne prtljage in nezanesljivih sopotnikov, ki ti lahko vsak trenutek sunejo nož pod rebra.

   • Nata

    Tudi to je res ! Upam , srčno upam !!

   • tarantela

    Duša draga, kdo Ti pa grozi z nožem pod rebra, nikar ne pretiravaj!

    • Slovenka

     Ločiš med dobesednim in metaforičnim, prenesenim, pomenom? S SLS in NSi pač ni pametno sklepati dogovorov, ker sta nezanesljivi in sta se za drobiž pripravljeni kadarkoli prodati levici, kamor tudi sodita. To je bilo moje sporočilo.

  • moat

   Tokrat nisem hotel napisati ničesar o Janši na proslavi, ki ni “izgledal prav dobro”. Pa sem si premislil, ker bolj skisane možgane kot jih ima Janša zdaj, bi pač zadnje čase težko našli. Tako, da na vprašanje komu se je skisalo, ni težko najti odgovora. Od sebe je tako rekoč nagnal vse, ki so bili prej z njim, s katerimi je imeli isti cilj, zdaj pa jim je “kapnilo”, da se takšna pot, ki jo vodi Janša, od cilja oddaljuje. Nekje se je izgubil in včeraj je bil res videti izgubljen, vsaj po slikah sodeč.

   • tarantela

    Se strinjam!

    • MEFISTO

     Ker nabijata po isti tipkovnici, bi bilo pa res čudno, če ne bi bila usoglašena.

     • tarantela

      O, pozdravljen! Sem se že bala, da si me spregledal!

   • antimur

    Ti rdeča baraba, raje reči kakšno čez tvoje stalinistične pavlihe in izdaqjalce, ki so se na petkovi proslavi obnašali kot zadrogirani istospolneži. Če ne bi videl, človek ne bi verjel, kako nizko lahko padejo takšni, ki so že moralno tako in tako na dnu, država jim pa za to še plačuje.

   • Nata

    Saj…….vsake oči imajo svojega malarja , a ne ??
    Vprašam pa se , kako bi bilo na Janševem mestu , s tvojimi možgani ?’
    Kako trapasta pripomba , no ?

    Pa tem , ki jim je ” kapnilo ” o Janševi poti želim , da bi s temi svojimi kompromisi – ki jih kar naprej sklepajo – uspeli !
    V NAŠE DOBRO !!
    O izgubi in izgubljenih bomo imeli pa še čas debatirati !

    • moat

     Pustiva zdaj moje in Janševe možgane, prav? Lahko rečem le to, da nisem na njegovem mestu in si tudi ne želim biti! Rekel bi samo to, da je po mojem mnenju destruktiven in ni povezovalen, kar je ugotovilo že kar nekaj njegovih pristašev, ki so se prej vrteli samo okoli njega. Sicer pa tudi jaz želim, da bi stranke uspele med sabo komunicirati in se povezovati pri pomembnih projektih. Kar pa je bolj malo verjetno, zato še vedno čakam na politično alternativo.

     • Nata

      Bomo pa še čakali , veš !
      Saj bo kmalu jasno , kam bo ta ” povezovalnost ” pripeljala NSI !
      Ne prav daleč…….razen če bodo samo ” povezovalni ” , no ?
      Tudi Cerkvi se bo še opletalo tole njihovo vsegliharstvo !

  • rabbit

   Za interviju na Hanzi tv so ti osebki pripravljeni izdati svoje volivce, bomo videli obraze, ko bodo volivci izdali te osebke.

   • Nata

    Ja , takle mamo !
    Ko bi bili vsaj toliko pametni , da bi se zavedali , kaj stoji za temi vabili Hanzi tv !!
    A kar naenkrat jih pa na veliko vabijo ?
    V teh oddajah bi imeli še čas vsaj malo popraviti svoje velike napake !

 • V Zahvalo Bogu za včerajšnjo tako čudovito proslavo !

  Skupaj zapojmo vsi na ves glas:
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  – da le iskrenost bo v nas doma,
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  – da le poštenost bo cvet vseh nas,
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  – da le odprtost (prijaznost) bo luč srca.
  Bog, blagoslovi Slovenijo

  Že vse preveč je bilo solza,
  naj vzklije zdaj rešenja (rešitve) čas;
  že vse preveč je bilo gorja,
  naj spravo nam rodi ta čas.
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  Bog, blagoslovi Slovenijo

  Vero v življenje prebudi nam,
  naj sreče pot spet pokaže nam ….
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  v duhu enak naj bo z bratom brat!
  Bog, blagoslovi Slovenijo

  Naša molitev naj dviga se,
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  Tvoja dobrota naj spremlja vse.
  Bog, blagoslovi Slovenijo

  Kjer seje se zlo, prepir, nemir,
  naj ljubi rod požanje mir;
  kjer sliši se glas krivic in zmot,
  naj zmaga le modrost povsod.
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  Vero v življenje poživi nam,
  naj volje moč se povrne nam,
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  Bog, blagoslovi Slovenijo
  da naše ljudstvo bo pelo spet …..
  Bog, blagoslovi Slovenijo!

 • Stajerka

  Ljudmila oz. Tonin je že 1x obrnila hrbet poštenemu slovenskemu delavcu……bivšemu predsedniku je na račun sprave in miru v politiki namenila dodatno pokojnino, medtem ko se je po tistem trenutku število revežev v Sloveniji podvojilo………a je to namen Krščanstva oz. krščanskih demokratov???……ubij reveža, počasi in vztrajno??!!
  a je bilo s strani levakov na račun te poteze, kaj več sprave, poštenosti in dobronamernosti za narod, majhen narod??!!
  levaki so uspeli v svoj satelit lopovščine in nedotakljivosti potegnit tudi ti “pošteno” NSi, ki se NE zaveda kaj počne, ali pa se, pa ji je prav malo mar za malega človeka……glede na to, da jih levaki v DZ dnevno pljuvajo in jim minirajo vse predloge, se človek lahko utemeljeno vpraša, kakšno korist so si izborili v prihodnosti……ker druge razumne in logične razlage pač ni…….

  • Slovenka

   Štajerka, lepo, da si spet med nami.

   • Stajerka

    vedno……malo dopusta, ki se je prav prilegel :))

    • Osti jarej

     no,štajerka že ni navadna upokojenka…le ti gredo na dopust lahko samo iz kuhinje v dnevno…

     • Stajerka

      ojej……kje še je moja pokojnina, upam, da jo dočakam :)))

 • moat

  Ok, če Peterle ni bil primeren govornik na proslavi, a tale Hojs pa je bil? Njegova misel: “Dogovarjati bi se morali z združenji, ki nas ovajajo?” je v posmeh prav temu združenju, ki tako ni nič boljše in tudi samo “ovaja”.

  • Očitno ne veš, ali pa nočeš vedete “zgodbe” v celoti zato raje malo počakaj z obsojanjem, ker očitno ne poznaš vse resnice.

   • moat

    Ne obsojam nikogar, samo sprašujem ali je Hojs bolj primeren govornik od Peterleta? Nič drugega!

 • Rožle

  Tudi brez RTV pomoči se, da proslavo speljat tako kot se šika..
  Zato RTV položnico le ruknite ke u kanto …!

  • Uredite to na Upravnih enotah tako, da vam RTV Inkasanti ne bodo mogli nič škoditi !

  • Osti jarej

   …saj nismo janko….nam bodo za neplačane položnice rubili bajto al pa flet

   • tudi janko je plačal, ko je govoril o kako neplačuje je bila njegova položnica že poravnana

    • On je šel tudi po nedolžnem v zapor zato je plačilo tiste položnice NIČ v primerjavi z vsem ogabnim, lažnivim blatom, ki ste ga levi sposobni NANJ izriniti iz sebe.

 • Peter

  Himna ni bila v arabščini?
  Sramota, no.

  • Slovenka

   Če boš dal predlog, bo morda sprejet, in boš lahko že za dan reformacije poslušal himno v arabščini. Protestanti veljajo za strpne in multi-kulti, tako da bi bila himna v arabščini ravno prava zanje.

   • Peter

    Taki predlogi, ki kažejo, kako se levičarji odprti do vseh, ne glede na to, od kje se pritepejo (razen do svojih sonarodnjakov, ki si upajo biti nelevičarji), vedno uspejo, no.

    • Slovenka

     Peter, malo bom pojasnila, ker te nisem hotela prizadeti. Ti bi si dal prej odsekati glavo, preden bi pristal na kaj takega, toda na Slovenskem jih je mnogo dovolj norih, da bi naredili še kaj hujšega, himno v arabščini pa smo ob dnevu nekulture že imeli. Glede na vse skupaj, bom malo predelala zgornjo pripombo, ti pa beri.

     • Peter

      Prizadela? So poskušali že mnogi zlobni komentatorji/provokatorji, pa jim ni uspelo.

  • indijanka

   :) manjkal si..brez Alan Forda smo..kje je pa Rubec

   • Peter

    Rubec se je pa zalubu (u kelnarco, jasn) pa je še mal ustou…no.

  • Tudi vsi ostali nastopajoči so bili vrhunski.

 • Janez

  Bravo g. Janša in g. Hojs !

  In vsi ostali za Slovenijo res zagreti moji Slovenci !
  Dobro jje bilo povedano !
  Malo nas Slovencev je bilo v letih po 2. vojni tako pogumnih
  da smo si upali oporekati ex KP. ZK-jem in njihovim norijam !

  Njihova morišča so njihova !
  in njih ” neslavnih ” VKP b, KP, ZK do nas Slovencev morilskih in zatiralskih predhodnikov !

  Upali smo se zavzemati in vedno se bomo zavzemali za Slovenijo !
  Ampak –
  tudi z ničimer nismo obremenjeni !
  Ja, ja – g. Pahor in vsi pokomunisti , ga L. Novak , g. Peterle !
  Občutek vas ne vara !

  V ” t u n e l u ” – ste !! vedno ste bili v njem !? ” tujci” med nami odločnimi Slovenci ! Pač !l.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. pač – taki ste: ‘zavrti, nesproščeni” – bodite raje – doma, v svojih ” kuhinjah ” – v svojem ” tunelu” !!
  – ne v javnosti, dovolj škode ste naredili !
  Nam Slovencem bo bolje – brez vas !
  Zlasti brez vas po krvavem komunizmu “zaudarjajočih” SD, SMC, DESUSU, ZL in njih podpornikih !

  • Jovo Jamnica

   Če bi ti kdajkoli kaj oporekal, takrat, ko se to ni smelo… ne bi bil danes upokojeni knižničar…

   • Janez

    Pa?
    Jaz sem se znal prepirati z argumenti.Je že ok – ne obremenjuj se. Meni je ok !JANEZ KOMENDA

 • Caetano

  Najboljši po mojem okusu so bili včeraj Janša, Kuntner in slov. Kekec.

  • FraterMagnus

   mene je pa motil tisti venček slovenskih, ker so pač vzeli edine note, ki so jih imeli za celotni orkester, ker so to ene izmed teh not, ki jih po komunistično krademo iz arhiva (beri kopiramo) že od devedesetih dalje, in so potem pač postavili dečka tja da poje melodiji (kekec in sinji galeb)

   Niti celotnega venčka niso zaigrali, manjkali sta še dve do konca.

   • stajerc5

    Ce hoces glasbo poslusati, si kupi karto in pojdi na koncert ali pa v cerkev k tvojemu izdajalcu!

    • FraterMagnus

     saj sem jo poslušal na proslavi, pa sem slišal le glasbo iz not sumljivega izvora

   • tarantela

    Kot vidiš, kakor se obrneš, maš rit zadaj, pol pa lop po njej od vseh strani.

  • Artur

   Kekec je bil špica pa tudi vse ostalo a Pastirče malo usr… mi nišlo preveč v uho.

 • nicor

  Uh, koliko junakov! In to – kakšnih! Kje pa je Krkovičev sin, pri dvanajstih letih ga je stari kao za kritje prevažal naokoli: Neodgovorno početje očeta, če bi bilo res nevarno

  • Peter

   A zdaj boste pa spet tega otroka sto let vlačili po zobeh?
   Drugih pripomb na resnico, ki si jo slišal včeraj pa, kot vidim, nimaš?

  • In HVALA BOGU, VSE SE JE SREČNO KONČALO.

   Tudi moj bratec je med drugo svetovno vojno, kot šestletni otrok nesel sporočilo partizanom, kar 4 kilometre daleč, da jih niso odkrili Nemci.

   • Peter

    Ja, ampak to ni bilo neodgovorno, to je bilo herojsko.
    Trojni vatli, no.

    • Pa si za to ni nikoli uveljavljal borčevske pokojnine.
     V vsaki vojni so velika tveganja, ki pa se vselej ne končajo srečno.

 • ČUDOVITA PROSLAVA je bila.
  Mislim, da je danes marsikateremu žal, ker ni tega tako občutenega vzdušja, doživljal V ŽIVO !!!

 • tarantela

  Če se starša ločujeta, ni večje sreče za otroke, če se na koncu le pobotata in na koncu spet skupaj zaživijo v sožitju. Takole bi bilo lepo, če bi se Janša pojavil na proslavi v petek zvečer, menim, da bi doživel velik aplavz, Slovenci bi si vsaj malce oddahnili in upali, da zdaj bo pa šlo, ko bodo skupaj potegnili voz. No, to se, žal, ni zgodilo, morda bo še kdaj priložnost, jaz zelo upam, morda sem malce na oblakih, pa vendar…Upam, g. Janša, za nas vse!

  • Tega mislim da ne boš dočakala.

   • tarantela

    Poskušam, ampak bo počilo po meni, saj vem.

  • Peter

   Ne vem, baje obtoženci in obtoženi ne morejo sedeti skupaj, no.

  • Peter

   Zakaj se pa ne bi oni drugi pojavili včeraj?
   Kolikor vem, so desni tisti, ki delijo narod, levi pa ga povezujejo. Torej bi pričakoval, da bodo prišli povezat, no.
   Vedno je kriva desnica, a ne tarantela, pa kakorkoli obrneš.

   • tarantela

    Saj sploh ne bi bilo potrebno dveh proslav!!!

    • Peter

     Kolikor je meni znano, se Kučan s takimi ne druži, no.

     • tarantela

      Nihče ga ne bi silil.

     • Peter

      Ti očitno pač rad hodiš na zabave, kjer so tisti, ki so te spravili v čuzo in se z njimi imaš lepo. Si pač strpen levičar, no.

     • macon

      A nista Cerar in Brglez nekaj govorila o svoji odgovornosti, ko sta metala Janšo iz parlamenta, če sodišče razveljavi njegovo obsodbo?

      In potem vse tiho je bilo, nje nje.

     • tarantela

      Viš, sem pozabila na srednje…Sem se zatipkala, tale odgovor je namenjen Indijanki!

     • Peter

      Saj ga lahko zbrišeš, no.

    • Slovenka

     Bil je skrajni čas, da smo imeli dve proslavi. Preprosto so postale državne proslave tak podenj, da tega ni bilo več mogoče gledati. In še nekaj. Ob 25-letnici smo se zavedni Slovenci končno morali upreti nesramnosti levice, ki 1990 ni bila za samostojnost Slovenije, sedaj pa hoče graditi na neodvisni državi svojo politično prihodnost, istočasno pa ovaja najbolj zaslužne v osamosvojitveni vojni. Nekdo je moral reči : Dovolj.

     • tarantela

      Sem že zapisala: v bodoče je najbolje, da imamo avtobuse za levičarje, druge za desničarje, tudi ambulante in sploh vse bi bilo dobro deliti na desno in levo; pa še Slovenijo na pol. Amen!

     • indijanka

      Hmmm..ja in na katerega bi se usedla ti?

     • tarantela

      Sem se zatipkala, za en komentar niže je odgovor.

     • von Rhein

      Nesramno vprašanje:)

     • Slovenka

      V normalni državi so take delitve seveda nepotrebne, toda pri nas ni druge rešitve kot da se zavedni in odgovorni Slovenci ogradimo od levakarske oblasti, ki še državne proslave ne zna ali noče prirediti, kot je treba.

     • von Rhein

      Tam kjer si to napisala sem tudi odgovoril.Predlagam,da prebereš.

    • macon

     Rdeča zvezda mora stran iz slovenskih državnih proslav. O tem ne more biti pogajanj.

     • tarantela

      Tako je! Howgh!

     • von Rhein

      Norčuješ se.Povem ti pa eno zgodbo.Leta 1967 je pri Mohorjevi družbi v Celovcu izšla knjiga profesorja primerjalnih gospodarskih sistemov na Univerzi Georgetown v Washingtonu,Cirila Žebota z naslovom: Slovenija včeraj,danes in jutri. Mnoge je zanimalo prevsem” jutri”. Vnos knjige je bil strogo prepovedan,mesec po izidu knjige so cariniki dosledno brskali po prtljagi potnikov. Poznal sem osebo,ki je preživela 8 mesecev v zaporu,ker so našli knjigo.To se je dogajalo pod rdečo zvezdo.

     • tarantela

      Ne, tudi meni preseda, vendar sem se naveličala te molitvice o zvezdi, saj ni kriva zvezda, krivi so zadrgnjeni ljudje. Ni čudno, da nas imenujejo “zgodovinski krožek”.

    • stajerc5

     …ker je bila tebi ze prva “nasa” taprava, nje?

     • tarantela

      Kako si pa uganu, mater, si brihten!?

  • Slovenka

   Bojim se, da se bo Janša presneto težko spravil s tistimi, ki življenjsko ogrožajo njega in njegovo družino. Samo ne bodi naivna.

   • Mislim, da Janši to ni tako težko, kot je to njegovim nasprotnikom.
    Če bi bil maščevalen, ne bi zdražal vsega tega sovraštva, ki ga sipajo nanj že 30 let.

    On pa res živi in se obnaša, kot je to učil Jezus, ko ga je Peter vprašal v

    “Priliki o služabniku, ki ni maral odpustiti

    Mt18, 21 Tedaj je pristopil Peter in mu rekel: »Gospod, kolikokrat naj odpustim svojemu bratu, če greši zoper mene? Do sedemkrat?« 22 Jezus mu je dejal: »Ne pravim ti do sedemkrat, ampak do sedemdesetkrat sedemkrat”

    Čudim pa se tem ljudem v naših strankah, ki se imajo za kristjane,
    da tega NE ZMOREJO !!!

    • Slovenka

     Nimam nič proti tvojemu zapisu, Janša pa naj bo, čeprav kristjan, presneto previden.

     • Se strinjam.
      Mislim, da se tega zaveda. Hvala Bogu, da se je sinoči vse lepo in srečno končalo, kajti doživeli smo že marsikaj grenkega in celo tragičnega, česar si ne bi nikoli mislila, da bom kdaj doživela.

  • von Rhein

   Podobno mislim.Je pa treba najti odgovor kako je protokol vabil na proslavo.So bili vabljeni predsedniki strank in so Njega spregledali,ali je bil vabljen in je proslavo ignoriral. Ko sem videl kdo sedi v prezident prostorih (Školč) sem pomislil na vabila zaslužnim pri osamosvajanju.

 • Rožle

  Dejstvo je, da se se Cmerar ne bi smel nikoli v politiko utaknit ..,oz..tamalmu Škratu telefon dvignit
  zmagala bi SDS in bilo bi vse v najlepšem redu…
  tako pa ewo vam rezultat… prave domoljubne proslave delamo skoraj, da v ilegali

  • Artur

   Ewo vam rezultat :Butalci! Kot Butalci rojeni, kot Butalci vzgojeni, ustvarjeni za Butale. Partija se menja, beda za Butalce pa ostane, in bo ostala do nadaljnega; zato, ker je buča zabita, bede vajena in željna! Navalite Butalci na nove volitve obeta se vam odlična priložnost za nadaljevanje bede z novimi obrazi, mi domoljubi pa čas je za pucanje “Avgijevega hleva” in za pot navzgor.

  • intel345

   in pol se folk čudi zakaj v argentini naši živijo boljše

   • Jovo Jamnica

    …naši??? A niso to Argentinci, slovenskega porekla?

    • von Rhein

     Kakorkoli,bolj so naši kot marsikateri slovenac za 500 sit.

     • Jovo Jamnica

      Tolar je bil meni pri srcu…

    • Kri ni voda.

    • antimur

     Misliš tako, kot so vsi balkanski pritepenci danes Slovenci in nam kvarijo renome poštenosti in delovnosti. Za poštenost ti bo jasno, če pogledaš črno kroniko, za delovnost pa si vzami par ur časa in spremljaj kakšnega pritepenca pri delu.

     • Jovo Jamnica

      Ti sploh ne izluščiš motiva moje intervencije. Nekaj, kar je “naše” je za mene, zunaj državnega okvira. Domoljub sem, ne glede na to, kdo je moj suveren. Legalni državljan Argentine, slovenskega porekla, je pričakovano, Argentinski domoljub in slovenski rodoljub… ali pa tudi ne. To pa je potem čudaško.

 • Osti jarej

  ..a kdo ve,zakaj medko še ni v restu?!

 • Osti jarej

  ..dejstvo je,da je oni ata,brez šihta,ki je po trgovinah kradel za lačne otroke,že precej časa v čuzi….

  • Peter

   Pa tisti s tehničnih, itd itd
   Vsi ostali, ne samo medo, pa veselo “delajo” naprej.

  • Rožle

   A mislš to na marmeladarje, paštetarje al klima majstre…?

 • MEFISTO

  Če koga zanima, kaj tarantela, enakoostranični trikotnk ali tetka iz ozadja resnčno misli in govori o slovenskem narodnem junaku Janezu Janši, naj na Požareportu prebere prispevke, ki jih je podpisal kot Pravi123 in “naivni” , kar ustreza stanju njegovega duha.i

  • tarantela

   A je to danes napisano, če je starejši prispevek, ne morem prebrat, ker nimam tam računa? Me pa zanima, kaj Pravi 123 piše.

   • Jovo Jamnica

    Mefisto ni vešč… linkanja. Bog ne daj, če je članek plačljiv… :)

    • čudno da ni še tebe in Biderberga pa še kakšnih 5 združil v eno osebo.. ..sveta preproščina, hehehe
     —-

     Očitno nas ima Bog rad in ni pokvaril spektakla z dežjem točo in strelami! Hvala !

     • Jovo Jamnica

      Eh, mi glih dol visi… :-)

     • flek

     • Jovo Jamnica

      …re…

    • tarantela

     Je bilo možno prebrat, že dolgo nisem tam brskala, vem, da je bilo takrat zaklenjeno, prijavit se pa nisem šla.

     • Jovo Jamnica

      …prijava ne zadostuje. Pare na sunce… potlej pa beri… :-)

     • tarantela

      Jok, brate, otpade!

  • tarantela

   Hvala, sem šla prebrat, se ni zmotu!

   • Jovo Jamnica

    …ROFL…

 • Peter

  Oprostite, kje pa je bila ta včerajšnja proslava?
  Glede na to, da ne vidim nobenih jugoslovanskih zastav in peterokrakih, rajtam, da u Lublan že ni bla, no.

  • Rožle

   He…GPS bo treba uklopt…!

  • intel345

   so se poskrili v svoje gnojne luknje

  • Mene pa čudi, da niso povabili na proslavo vsaj še mariborskega nadškofa.
   Je bil to spodrsljaj, ali kakšen drug razlog ?

   • Vera

    [email protected] : Če bi bila proslava v Mariboru , sem 100 %na , da bi nadškof Cvikl prišel, ker on se ne podreja .

    • Komu se je pa Ljubljanski podrejal? Nad njim je samo Vatikan.

     • Jovo Jamnica

      Heh, bojda Frančišek ni po godu SDS jurišnikov… :-)

     • To se opazi hitro, takoj ko je začel svojo pot kot Papež, prenova Cerkve, Kristusove vrednote & nauki so za marsikoga ki se ima za vernika preveč..
      ..in potem je Papež slab.
      ; )

     • Jovo Jamnica

      Kot agnostik, sem v prednosti… :)

     • Mogoče se tebi zdi slab, za mene je to SVETI OČE – Kristusov namestnik na zemlji. Aleluja!

     • Ki ga izvolijo kardinali brez da bi vprašali Jezusa če ga sprejme za svojega namestnika na Zemlji? Aleluja!

      Meni se Papež ne zdi slab, desničarjem ni preveč všeč, o tem je bila debata a ne bereš pozorno.

     • O teh zadevah so te premalo poučili zato se ti zapiše vse narobe. Aleluja !

     • Naprimer, kaj sem narobe zapisal?

     • Artur

      Enkrat jezuit vedno jezuit , zagovornik globalističnega NWO – novega diktatorskega reda reda brez samobitnosti naorodov – EIN GLAUBE EIN VOLK EIN REICH EIN FUHRER :
      https://www.youtube.com/watch?v=VhB2wX_6Ge8
      http://www.remnantofgod.org/jes-oth.htm

     • Kristusovi namestniki od avtorja Petra De rosa je zanimivo čtivo

     • Artur

      Hvala za informacijo !

     • natančno popisuje zgodovino Papežev od prvega do tega predzadnjega in razgali njihovo hlastanje po absolutni oblasti na Zemlji in nebu.. …nič kaj povezano z nauki Jezusa Kristusa. Vojne, prevare, denar, orgije, umori, ni da ni ..

     • Artur

      Če se prav spomnim sem nekoč v knjižnici naletel na to knjigo a sem potem izbral čtivo, ki je bilo tisti trenutek bolj pomembno zdaj pride pa to na vrsto.
      Psihopatska rabota skozi celo človeško zgodovino preoblečena v ovčji kožuh za fopanje naivnih in povzročanje vsega zla na tem svetu,še enkrat spodaj vredno ogleda kar evidentno potrjuje vsebino te knjige o zgodovini Papežev :
      https://www.youtube.com/watch?v=ehANq2eUbg4

     • sem hranil in pogledam ob priložnosti

     • Vera

      Tudi politika je nad Zoretom, kar je bilo dokazano sinoči !

     • Nad njim je samo Vatikan.

    • Ja, Cvikl je pokončni mož in njemu je mar samo to, kako bi Bog gledal na njegovo odločitev .

   • Rožle

    Jah…zgleda, da bo treba na odgovor še mal počakat….

    • Jovo Jamnica

     Kakšno leto?… :)

    • tarantela

     Tebe so tud gor mal višje zbrisal!

     • Rožle

      To sm si sam zrihtu…!

   • Artur

    Dobil sem občutek, da prav nobenega od veljakov iz RKC niso(nismo) pogrešali mislim da me ta občutek ni varal vzdušje brez njih ni bilo tako zategnjeno kot v petek z njimi .

 • intel345

  super proslava!! vsaj nismo gledal zločinskih rdečih zvezd, titovk in raznoraznih ostarelih jugonostalgikov v ljubljani

  • Rožle

   Tole maš pa procesor za laptope..
   PPGA478…podnožje

   • intel345

    kaj? :) res ne razumem kaj si hotel s tem povedati.

    • Rožle

     Oznaka Intel 345..pa to
     Eh…bom pol rajš zbrisu zgleda, da je slučaj

     • intel345

      aja ha ha pa še res je :)

 • Rožle

  Komunisti so pa svojo proslavo imeli že takrat na Kotnikovi…
  z rdečimi zastavami, katanami in nagobčniki…in mi ni jasno zakaj je bilo potrebno cirkus 2x delat…?

 • centurion

  Ali na Ljubljanskem gradu še plapola SLOVENSKA TROBOJNICA?
  Včeraj mi je polepšala večer.

  • Peter

   Zakaj pa bi?
   Ta zastava pač ni saraorćeva intimna opcija in z njo se ne more sprijazniti, no.

   • Jovo Jamnica

    Tudi meni ni, pa nimam nič z županom Lublane…

  • Slovenka

   Odgovarjam tebi in Petru. Ljubljana ni del Slovenije, temveč je neodvisna država LGTB in ima zato svojo zastavo, ki odraža njeno politično usmeritev. Ker pa je R Slovenija gostovala na Trgu Republike, so v znamenje pozornosti za par ur izobesili slovensko zastavo. Zoki je vljuden gostitelj.

 • kr en

  Roko na srce ampak, včeraj je bil trg na pol prazen, no bom raje rekel na pol poln, da ne bo slabe volje. Ozvočenje slabše kot na vaški veselici. Bil nekaj časa tam in odšel. Dolgčas.

  • Rožle

   Ko zmagamo na ponovnih predčasnih volitvah, zamenjamo še opremo z RTV-jem..

   • Predčasne bodo?
    – Da z eno kamero pokrivaš tak dogodek je neobičajno, da Nova nima dveh pa tudi, rekli bi Vodovšku da sodeluje itak je povsod, pa potem tehnik skombinira različne kadre da ni kot je bilo.
    Drugič bo boljše.

    • Rožle

     Eni bi radi, da bi kar s krompirjem oddajali v full HD tehniki…pa še za dron bi ga lahkoponucal….

     • In potem bi obsodili Jaanšo, da je ne vem kje nakradel denar, da je kupil novo opremo za ozvočenje.
      Če bi bila naša vlada to, kar ni, bi ponudila ozvočenje brez vprašanja, saj je vendar kupljeno z denarjem davkoplačevalcev………, ampak NE, Janša se MORA SAMOOSKRBET….
      NISMO VSI ENAKI NE !!!
      LEWAKARJEM teče drugačna kri po žilah. Tako imamo v Sloveniji.
      BOG NAM POMAGAJ !!!

     • Rožle

      Itaq….nobena kapa jim nikol ne sede…

     • Tehnika je bila na državni proslavi. Dvomim da je kdo zaprosil za izposojo za sobotni event

     • Vera

      Sami na RTV SLO bi morali priskočit s tehniko na pomoč, njim vsi plačujemo obveznih 12.75 evrov mesečno !

     • Rožle

      Jah….vsi vemo na čigavi strani so…tako, da..

     • So pridno in trdo delali na državni proslavi, zakaj bi skakali na pomoč eventom ki se organizirajo po državi ni jasno.

     • Vera

      Daj nehaj mi replecirati,ko imam prav !

   • kr en

    Zmagamo? To kar je bilo včeraj na trgu, bo premalo za zmago!

    • Rožle

     Nč bat…..ankete kažejo drugače…
     Samo, da se Murgle spet ne utaknejo…pa bo

     • tudi tam je rok trajanja.

     • Kučko pod pručko

      Tamalga je že močno načel. Ves zmečkan je okrog oči!!!

     • Slovenka

      Vidiš, kaj dela hudobija. Da proti enemu človeku sprožiš pogon kot na divjo zver in to počneš 25 let brez vseh zadržkov, te pač načne. Žrtev seveda trpi, ampak tudi za rablja tako ravnanje ne ostaja brez posledic.

      Vedno si mislim, Kučan, kaj ti je tega treba bilo. Danes bi živel kot mali bog, užival bi dovolj spoštovanja, kar si storil narobe, bi ti bilo spregledano, Sloveniji bi šlo veliko bolje, če ti ne bi vsa ta leta preprečeval vladavine SDS in njenega predsednika Janeza Janše, ker pač ne preneseš sposobnega človeka ne na levi ne na desni, ker bi ti potem zgubil svoj vpliv. Pomilujem te.

   • LarryLaffer

    a spet bo prva tocka na dnevnem redu po zmagi plenjenje?

    • dob

     Od kdaj te je pa plenjenje začelo motiti.

     • macon

      Njegovi levi lahko plenijo, ker jim to pripada. To je totalitarni mem in možganska okvara.

     • dob

      Še malo, pa bo rekel tudi da ga tudi revanšizem moti.

  • Peter

   Verjamem, da ti je bilo dolgčas.
   Pridi naslednjič na Prešernov trg, kjer ti bo na odlićnom ozvućenju prepevala Danijela, pa boš užival.
   Verjamem pa tudi, da te ni nihče pogrešal, ko si odšel, no.

   • indijanka

    :)

 • Slovenka

  Še enkrat bom ponovila, kar sem že 100x povedala spodaj, toda: repetitio est mater studiorum.

  Včerajšnja proslava je bila prelomna.

  Prvič, zavedna Slovenija se je uprla plitkosti in neumnosti, ki jih razširjajo po Sloveniji državne proslave ob podpori RTV, in imela pravo slovensko prireditev.

  Drugič, uprla se je potvarjanju osamosvojitve. V petek so imeli proslavo tisti, ki so bili proti neodvisnosti, v soboto pa tisti, ki smo bili za.

  Tretjič, uprli smo se prilaščanju neodvisnosti s strani levice, ki sproža kazenske pregone proti osamosvojiteljem v borbi za politični monopol.

  Četrtič, preprečili smo, da bi levica v borbi za politično preživetje še naprej uporabljala/zlorabljala osamosvojitev Slovenije.

  Petič, prebita je bila medijska blokada, čestitke Novi24TV, proslavo so gledali mnogi, nikakor ne samo mi, ki pišemo na tem portalu.

  ŠESTIČ, POLOŽAJ SE JE RAZJASNIL. Desnica je SDS, medtem ko vse ostale stranke v parlamentu sodijo na levico. Isto velja tudi za izvenparlamentarno stranko SLS.

  Sedmič, vrh RKC podpira slovensko levico. Zavedni Slovenci lahko računamo na posamezne duhovnike, nikakor pa ne na cerkveni vrh. Spoznanje je grenko, vendar bo odprlo oči mnogim Slovencem in jih spodbudilo k samostojnemu razmišljanje in delovanju. POMAGAJ SI SAM IN BOG TI BO POMAGAL mora biti naše geslo od slej naprej. SDS je prelomila s SLS in Nsi, morala bo najti nove, bolj zanesljive sopotnike, vedno pa se bo morala zanašati predvsem nase in zavedne Slovence.

  • dob

   Slovenka,
   čestitam Ti za zapis!
   Milijon zvezdic za tole.

   • Slovenka

    Hvala, ravno pred nekaj trenutki mi je nekdo na tem forumu naznanil, da SDS čaka propad, ker da je stranka preveč skrajna, sama pa verjamem, da se je bilo potrebno potegniti črto med levico in desnico. Ve se, SDS je desnica, vse ostale parlamentarne stranke sodijo na levico. Tako pač je.

    • dob

     Nimam pojma kaj je levo ali desno, na politiko ne dam kaj preveč.
     Vem pa kaj je prav in kaj narobe.

     Vem kaj je kriminal, za razliko od poštenega dela. Jasno mi je kaj pomeni zaslužiti denar in kaj zadolževati državo, dokler ta dolga ni več sposobna vračati. Vem kaj pomeni, če država za vse, kar gre v njej narobe, išče krivdo v tistih, ki je sploh nikdar niso vodili.

     Posebno mi je jasno, kaj pomeni zmerjati vse, od katerih si denar sposojaš, da bi preživel, da so “umazani kapitalizem”!

  • joze

   Sedmic: in ostali boste cisto osamljeni na desnici.

   • Slovenka

    Prišli bodo drugi, verjamem, da se bo šlo.

    • tarantela

     Janša že naroča svojim upokojencem, naj se vpišejo v Društvo upokojencev. Mogoče jim bo tam uspelo kaj nanovačiti člane.

     • Olga

      Upokojenskega stranke nima nobena normalna demokracija! Upokojenska stranka je satelit prvakov!

     • tarantela

      V Društvo upokojencev!

     • Slovenka

      SDS ima svojo sekcijo upokojencev, tako da le mirno.

   • antimur

    Tipično razmišljanje kolaborantov in levakov. Glavno sporočilo gre mimo vas, to pa je očiščena in zdrava desnica, katera bo marsikakšnemu levaku in izdajalcu prikrajšala spanec.

   • cornusmas

    OSMIČ-in oglasil se je pepček Jože.

    • joze

     Prodam VHS kamero letnik 1997. Brezhibna, da ne boste delali sramote s prenosom. Hvala bogu, da je bila nogometna tekma med Por. V Cro.

   • Olga

    Raje sami kot s takimi “prijatelji’!

   • Viktorh

    Joža, ki stare počepače boža, že ve.

  • antimur

   Točno tako, tako misli večina slovenskih domoljubov. Kar se pa vere tiče, verujem v Boga, nikakor pa ne v razne preračunljivce, ki vodijo RKC. Slovenski škofovski konferenci pa toliko, v kolikor ne boste iz svojih vrst počistili kolaborante, bodo cerkve še bolj prazne. Molim lahko sam, brez prišepetavanja izdajalcev.

  • Slovenec2M

   Prvič, iz zapisa ni moč razbrati kaj te je motilo pri državni proslavi.
   Drugič: kdo je bil proti osamosvojitvi? Dokazi? Kot vem sta bila tam osamosvojitveni predsednik in predsednik osamosvojitvene vlade in se ogromno stevilo zavednih Slovenk in Slovencev. Torej kdo je bil proti? Sam sem se udeležil sobotne proslave, žal pa mi ni zneslo, da bi se tudi petkove
   Tretjič: Katera levica sproža kazenske pregone proti osamosvojiteljem? Edini politično motiviran kazenski pregon proti osamosvojitelju je v zadnjem času sprožen od VSO in SDS. Torej?
   Četrtič: Ravno to ste omogocili
   Šestič: Grdo ste napadli enega vodilnih osamosvojiteljev in ga prisilili, da se je odpovedal udeležbi

   • macon

    Rdeča zvezda je simbol propadle države in pod njo so se tanki JLA valili na mejne prehode. Rdeča zvezda je bila v desetdnevni vojni v času nastajanja nove države sovražnik in nima kaj početi na državnih proslavah. Sploh se mi ni treba vračati v povojno preteklost in opisovati komunistično početje.

    Zlata ribica, mafijska levica je imela še nedavno na podlagi montiranega procesa tri ljudi več kot pol leta za nič v zaporu. Sodišče je razveljavilo proces, nihče ni odgovarjal. Kot. da se ni nič zgodilo in ti to s takim pisanjem podpiraš. Za ta proces in metanje Janše iz parlamenta bi morale leteti glave krivcev. Ti ljudje bi se morali ta trenutek zagovarjati na svojih procesih, ker so zlorabili sistem in kršili zakone.

    Peterle in NSI bodo nagrajeni od volilcev za paktiranje z udbomafijo. Levi volilci jih zaradi krščanstva in desnega ekonomskega programa ne bodo volili, desni jih bodo zavrgli.

   • dob

    Naredi svojo proslavo in nanjo povabi Peterleta.

   • Olga

    Če ne razumete, vam Bog Pomagaj! Vsi argumenti itak gredo v gluha ušesa! Gospod Peterle hoče biti mostograditelj, predvsem za svojo korist! S hudičem most graditi…

   • domovina mili dom

    ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.
    ”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to
    ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem
    sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990.

    .
    .
    .
    .

   • Slovenka

    Domovina mili dom, Macon, Dob in Olga so ti vse pojasnili, tu ni kaj dodati.

  • Olga

   Skupaj smo močni!

 • Rožle

  A je Ljudmilo kaj sram, ker je Kućanova služkinja…?

  • tinta

   Kakšno specialno službo pa opravlja ?

   • Rožle

    Top secret!….

  • Slovenka

   Nima ona teh težav. Preveč jo muči zavist, ker se zaveda Janševe umske in značajske večvrednosti. Pametnejša ženska bi izkoristila to poznanstvo in si v družbi pametnega moškega ostrila um, ampak LudaMila pač ni sposobna prepoznati priložnosti za umski in moralni napredek.

 • dr Janez Sveti

  “V zgodovini vsakega naroda obstaja določen čas, ki je omogočil, da je narod postal suveren, sam svoj gospodar. Narodi ta čas po svetu častijo kot nekaj svetega, po njem poimenujejo ulice trge in odlikovanja. /…/ Takšen čas je vrednostno središče naroda,” je povedal Janša in spomnil na vojno za Slovenijo.

  Vsak komentar je odveč! Hvala za te besede.
  DR Janez Sveti državljan

  • indijanka

   Hvala tebi, ker si se boril :).

   • dr Janez Sveti

    Nikoli mi ni prišlo niti za sekundo na pamet, da bi mi bilo žal za mojo določitev. Ponovno bi enako storil kadarkoli, dokler sem v tem telesu na tem planetu.
    Naj vam povem, da se zaradi tega, da sem stopil prostovoljno v vojno za domovino ne želim nobene časti in ne denarja. Seveda pa priznanje, da sem takrat dal košček moje energija za dom pa le laska.
    Nisem žele domovine levih ali desnih, samo da smo sami svoji gospodarji. Pa tudi če so slabi…naši so in ne tujci!
    To si zapomnite vsi.

    Dr Janez Sveti vesoljc in domoljub

 • Kučko pod pručko

  Če je bila s Peterletovo izdajo slovenske Pomladi narejena škoda na desnem političnem polu, pa je še kako prav, da se je situacija izkristalizirala v času, ko še ne diši po volitvah. Si predstavljate, da bi nas NSi z Orgličarjem ‘nategnila’ in bi prišla v parlament skupaj z Janšo, potem pa bi vlado rušili od znotraj.

  Na desnici nočemo nobenih novih krtov in podtaknjencev. Stvari morajo biti čiste in Peterletova izdaja je poskrbela, da se bodo tudi slovenski krščanski demokrati in verniki znali odločiti za stranko, ki je edina verodostojna domoljubna stranka. Zato v prihodnosti pričakujem porast SDS volivcev, NSi pa se zaradi Peterleta, Novakove in Tonina skoraj gotovo ne bo uvrstila v parlament!!!

  • Rožle

   SNS…mora spet v parment…!

   • Kučko pod pručko

    Glede Jelinčiča nisem povsem prepričan, da v prelomnih trenutkih ne naredil česa takega, kar so že brata Podobnik, Peterle, Novakova in drugi. Do sedaj se je res kazal desničarja, vendar nikoli ni bil tisti kamenček na tehtnici, ki bi prevagal. Ne vem, kako bi reagiral, če bi Kučan v parlamentu rabil tudi glasove SNS. Če pa se motim, sem tega vesel in bi ga zelo rad videl v Pomladnih vrstah!!!

    • Caetano

     Spomni se leta 1992, ko je poganjal udbaš Jelinčič tako ”nacionalistično” in ”protikomunistično” kampanjo, potem pa šel takoj po volitvah podpret LDS.
     Meni je priznal en znanec, da ga je tako prepričal, da mu je oborožen stražil hišo, češ, da rabi obrambo pred komunisti in Bosanci. Moramo biti izredno previdni, preveč prevar ježe bilo. Pa skrbno prelistat udba.net!

     • Lisjak

      Jelinčičevo tajno ime v udba.net je PADALEC.

     • Rožle

      Pol je on pristal na fejk državni proslavi…?

    • macon

     Jalinčič je zmeraj, ko je bilo treba, z glasovi podprl udbomafijo. Bil pa je tako pameten, da je bil vedno v opoziciji in torej ni bil odgovoren za početje vlad. Lahko je sikal, kar je hotel in na podlagi otresanja je dvajset let dobival dosti glasov za 4-6 sedežev v parlamentu.

     Jelinčič, ne več, hvala lepa.

   • Olga

    SMS spustijo v parlament komunisti kadar jim gre za nohte!

  • janez.pokoncni

   Janša je 2x žrtvoval svoja načela in principe. 2004 je vzel v vlado Desus in SLS, cela 4 leta sta ti dve stranki minirali vse resne reforme. Zgodba se je ponovila 2011 s tem, da je zraven omenjenih “kasiral” še Previranta.
   Potem so mu ti, najbolj pa Kahlasti barabin, večkrat očitali, da ni speljal tistega, kar so ravno oni preprečevali.
   V tretje napake Janša več ne bo ponovil. Ali “bomo” vladali tako kot je treba, ali pa naj na željo ljudstva kaviar socialisti požrejo še ledvice generacij, ki se bodo rojevale čez 30 let.

   • Kučko pod pručko

    Se strinajm, Janez. Situacija mora biti čista, da se ve, kdo pije in kdo plača. Meni se zdi bolje izgubiti na volitvah, kot pa, da bi kasneje Murgelčan spet zrušil Janševo vlado zaradi krtov.

    Morda je bil Janša takrat še nekoliko naiven in je vzel med svoje tudi Desus in SLS. Vendar druge poti ni imel, če je hotel popeljati Slovenijo iz komunističnega dreka. Tudi Virant in Kahl sta ga izdala in sedaj je vse jasno. Vsak potencialni volivec krščanskih demokratov se bo moral odločiti, komu bo dal svoj glas. Jaz te dileme nisem imel nikoli in je nikoli ne bom. Zame je edina verodostojna stranka SDS in če bi me slučajno kdaj razočarala, se volitev ne bi nikoli več udeležil. Levakov zaradi izdaje Slovenije in odnosa do naše domovine ne bi volil niti v sanjah!!!

    • Olga

     V teh časih je treba brezpogojno podpirati desnico, če hočemo večino v parlamentu, da ne bo treba sestavljati vlade z raznimi Kahli i Viranti! Predvsem pa ne nasedajmo murgskim trobilom! Prav tako ne poslušajmo vsegliharjev, saj nas hočejo le uspavati! Kdo je bolj zvest svojim načelom v Sloveniji kot SDS? Zaupamo lahko tudi gospodu Primcu, saj s svojimi dejanji kaže, da je človek z veliko začetnico!

    • janez.pokoncni

     Prijatelj danes, iz varne zgodovinske distance lahko rečemo, da je JJ bil celo rahlo naiven, nikakor pa tega ne moremo reči, če se preselimo v leto 2004.
     Vrnimo se še par let nazaj, ko se je zgodil Pucko. Kaviar socialisti so enostavno držali Slovenijo od leta 1991 v svojih rokah. Janšo povsem razumem, da se je spustil v vlado 2004. Dejansko so vsi pričakovail sranje od vlade, vendar se je zgodilo skoraj nemogoče. Kljub odkritim (Desus) in skritim (SLS) barabam je bila to daleč najboljša slovenska vlada do danes, kar je kasneje povzročilo povsem drugo taktiko mafije. Napadi na Janšo so se začeli 2006 in do danes več niso ponehali.
     Malo ljudi se spomni, ampak 2011 so Janšo naravnost povlekli v vlado. Nikoli ne bom pozabil trenutka, ko je objavil, da ima večino v parlamentu. V bistvu je rekel, da noče vladati v takšni poziciji ampak, da so ga skoraj prisilili v to.
     Slovenija je bila povsem na kolenih, Pahor je šahiral https://www.youtube.com/watch?v=wa6r7plMRmU , spomnimo se še človeka na čelu finančnega ninistrstva, ki 100% ni niti danes, niti takrat ni bil pri zdravi pameti, Križaniča.
     Čeprav je zmagal volitve solatar, so kaviar socialisti 2011 Janši vlado dali. Ker nihče ni vedel, da se bo svetovna kriza v parih mesecih končala, so prihajajoče sranje prepustili Janši. Ko so skapirali, da se kriza ohlaja, so ga odstavili.

     Kar se tiče SDSa, razočarjanja in ostalega – bratje podajmo si roke. :)!

     • Kučko pod pručko

      O vsem se strinjam s teboj, predvsem pa o oceni Janševe vlade 2004 do 2008. Resnično je bila to daleč najboljša vlada v Sloveniji, čepra se je skoraj eno leto morala ukvarjati tudi s priparvo in vodenjem EU. In če Murgle na naslednjih volitvah ne bi zrušile Janše, bi v naslednjem mandatu Slovenijo popeljal na pot, ki bi vodila v smer razvitih evropskih držav!!!

   • dob

    >>Potem so mu ti, najbolj pa Kahlasti barabin, večkrat očitali, da ni speljal tistega, kar so ravno oni preprečevali.<<

    10+ !!!!
    Ves zapis je za prebrat večkrat. Sicer pa najmanj dvakrat dnevno, pred jedjo in po jedi.
    Pri stranskih učinkih se je potrebno posvetovati z lastno vestjo.

   • Glede na 29 sedežev ki jih je zasedel sds v parlamentu leta 2004 mu dugega ni preostalo.

   • Slovenka

    Tako se govori. Nobenih psevdodesničarjv, ki bi minirali reforme. Ali prava desna vlada z dovolj veliko podporo volivcev ali pa naj si folk izvoli levičarje in gre k vragu skupaj z njimi.

    Če bi bil moj dijak, bi ti takoj dala pet.

  • Slovenka

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Rožle

  Kumrovec pod vodo, poplavljena tudi Titova rojstna hiša……
  …še vse naše rdeče levake bi mogl zraven zalit…

  • tinta

   uf, kako si trdosrčen ;)

   • Rožle

    Jah…naravna selekcija..
    To ni isto kot huda jama…

    • tinta

     To je res

 • Kučko pod pručko

  Prijetno mi je bilo seči v njuno toplo dlan …

  http://shrani.si/f/1a/QE/OjGrri0/dandrzavnosti06.jpg

  Foto: Kpp

 • Janez

  Pa ?
  Slovenski domoljubi se oprimo na sami sebe !
  Teh Petrrletov, Jelinčičev, Novakove, Tonina, Jankovićev itd. ,
  Kaj nam jih je treba !
  Saj so veliko “izgrebli” iz Slovenije !
  Dali pa ?
  .. prav malo ali nič ! Brez njih nam bo bolje.
  Kot pridržene sprejemajmo le mlade – z ničimer obremenjene – prave domoljube ! Sllovence !JANEZ KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Sicer nisem bil na tej proslavi in ne vem povsem kako je bilo sem pa spet pogledal na zblojeno 24.kur kjer kure kar zvija od zavisti.Celo meni očitajo,da sem že včeraj njihovo zavist izdal tukaj na tem portalu,ker so se nekateri od tistih potuhnjencev proslave udeležili čeprav niso bili vabljeni.Seveda obiščejo tudi tole nova24.ur,ker so prepričani v svojo levo zmoto a si ne upajo tega priznati,ker se bojijo posledic katere bi jim sledile z diktaturo zavezništva njihovega murgeljskega pajaca kateri jim je komunistično zblojenost kar katapultiral v njihove betice ter jim enostavno (še do sedaj z nepojasnjeno metodo) zakrnil možgane tako,da niso sposobni samostojno razmišljati.Sodeč po vsemu kar pišejo tam je tale proslava bila več kot uspešna saj je izražala tudi dejansko resnično stanje kakršno sedaj je v sloveniji in ne tisto nakladanje Pahorja iz katerega se še smejijo celo majhni otroci,da še ne omenjam Cmerarja in ostalih pod vplivom belega prahu.Sicer mi je sedaj zelo žal,da se nisem tiste njihove udeležbe udeležil iz razloga,da bi videl ali vsem obiskovalcem ob prihodu podelijo beli prah,ker sem več kot siguren,da jih ravno to privlači na taka srečanja SMC in podobnih komunističnih sramotnih shodov.
  Pisemska pošiljka zadnjo krat ravno pred tem v parlament iz katere se je po nerodnosti delavca vsul ta beli prav mi popolnoma nakazuje na to prepričanje.
  Namreč mi je zelo čudna tudi zadeva glede legalizacije marihuane katera se po celem svetu že legalizira in imajo države korist od pobiranja davka.Tukaj mi nestrinjanje pade tako naprej,da se vlada boji v kolikor bi se marihuana legalizirala proste dostopnosti do nje ne bi več dobila zaslužka na račun TOŠIČEV in podobnih pa tudi ti zasvojeni levaki bi se obrnili takoj na desno stran,ker ne bi bili prisiljeni se držati sedanjih dobaviteljev.
  Kakorkoli se mi kar smilijo glede te zasvojenosti zato jih tudi ne smemo na veliko obsojati,ker so pač orodje v rokah malo pametnejših in si niso povsem sami krivi,da so usmerjeni v nasprotno smer.
  Časi se pa tudi spreminjajo tako,da se levakom iz dneva v dan bliža popolna pozaba in zaton tako,da bodo počasi popolnoma izpuhteli,ker bo prevladal razum.V zadosten dokaz bi jim moral biti že izstop Velike Britanije iz EU ampak so še pač na prenizkem nivoju pameti,da bi to razumeli.

  • tinta

   prašek jim je preveč zaprašil portal, da jim ni videti in razpoznati resnice.

  • Kučko pod pručko

   Naj ti ne bo žal proslave na Kongresnem trgu, lahko pa ti je žal, da se nisi udeležil naše, ki smo jo imeli na Trgu dr. Jožeta Pučnika. Tako lepo je bilo, da tega ne bom nikoli pozabil!!!

   • Jovo Jamnica

    Včerajšnja proslava mi je bila všeč. Na tem mestu pa ti povem, da se je v prihodnosti ne bi udeležil. Zakaj? V družbi s tebi podobnimi, bi se počutil nelagodno. Vem, da ti je to zadnja skrb, ampak, vsak glas šteje…

    • Rožle

     Vseeno te imam na sumu, da si velenjski slavček…
     zaradi spodaj tvoje omenjene avtocenzure…!

     • Jovo Jamnica

      Če bi bil pozoren, bi zaznal, da so mi danes obrisali tu in tam kakšno mnenje. Posebej, če sem si drznil zaviti iz predpisane poti.

    • Kučko pod pručko

     Povsem te razumem. Vsak levak bi se v družbi domoljubov počutil nelagodno. Množica vihrajočih zastav enostavno za vas ni tisto, kar potrebujete. Ne bi videl niti ene rdeče zvezde, srpa in kladiva. Morda pa bi te vsaj malo zapekla vest, če je sploh kaj imaš!!!

     • Jovo Jamnica

      Vest imam, spoštujem te pa ne. Nasprotno. Začel sem te prezirat!

     • Kučko pod pručko

      Osebno spoštovanje nima nobenega pomena. Važno je le, kdo spoštuje Slovenijo in v tem se z menoj res ne moreš meriti!!!

     • Jovo Jamnica

      Spoštujem Slovenke in Slovence… Za državo mi ni posebej mar… Posledično mi tudi ni mar, kaj je važno nekomu, ki ga preziram. Tekmovanje je brezpredmetno.

     • Nata

      Škoda !
      Slovenci in Slovenke SMO država .

     • Jovo Jamnica

      Ne. Država Slovenija lahko eksistira tudi brez Slovenk in Slovencev. Državi so pomembni državljani. Belgija naprimer, je država brez Belgijcev. So pretežno Flamci in Valonci. In ja, spomni se Jugoslavije in Jugoslovanov.

     • Nata

      Tole o Belgiji ………..
      Pa Jugi ………….
      Potem je pa Slovenija v nevarnosti ! Kajti samo zavedni Slovenci bodo ohranili Slovenijo in njen jezik !

   • cosmosjasnovidec

    Bi se udeležil ene in druge kot sem omenil ampak mi na žalost čas trenutno ne omogoča,ker nimam prostega.Na Kongresnem trgu tiste bi se pa udeležil iz radovednosti kot sem napisal,da vidim kake doze dobivajo udeleženci na njih.Hehe

 • Kučko pod pručko

  In še junak slovenske osamovojitve, general Tone Krkovič …

  http://shrani.si/f/3i/Zn/E4dDNUp/dandrzavnosti07.jpg

  Foto: Kpp

  • Rožle

   Dobre fotke delaš Pručko moram te pohvalt…

   • Kučko pod pručko

    Profi, kaj češ. No, hecam se, imam pa veselje!!!

    • Rožle

     Se mi zdi, da so ravnokar eno tvojo nalimal…?
     Ne vem…2

 • VERZIFIKATOR

  Stane Slavec – Zoran

  IZGUBLJENI PASTIR IN ZORA

  Ob večerni zarji nékdo dirja,
  ga nihče tedaj ne pričakuje,
  to novico vsem pripoveduje:
  »Pravkar izgubili smo pastirja.«

  Za pastirja komaj je dorasel,
  ni še leti dve bil v tem poklicu,
  po gospodovem odločnem klicu
  čredo je doslej pokončno pasel.

  Bil pastir je to odprtih rok,
  od nesreč znal čredo odvrniti,
  ko pa sam na cilj imel je priti,
  je obstal vkopan kot lipov bog.

  Lipovo ga je pomladno cvetje
  od pastirske službe odvrnilo
  in ljudem se milo je storilo,
  ko spoznali njega so početje.

  Ne le, da kot lipov je obstal,
  ampak da se ne bi bil pogubil,
  ves se raje je pastir izgubil,
  vlogi izgubljenca se predal.

  Kdo mu šepnil je, da naj izgine,
  ni pomembno, ni omembe vredno,
  lastno držo popackal je zgledno,
  slôves slab zdaj zlepa več ne mine.

  Redki le pogrešajo ga v čredi,
  izgubljenec šel je v drugo smer,
  da le najde notranji tam mir,
  ni želeti ga več v stari sredi.

  Čredo ko zapustil je vodnik,
  svoji poti bo naprej sledila,
  stežka pa pastirju odpustila,
  da nečasten je izbral umik.

  Nič ni rekel, nič ji ni povedal,
  ampak le ubogal navodila,
  tiho se je čreda poslovila,
  v dalji komaj jo je še ugledal.

  Prečkala v daljavi glavno cesto,
  on zaman po njej se je oziral,
  se skrivaj v ogrado je zapiral,
  tam je zanj odmerjeno zdaj mesto.

  To nazadnje se še reči mora,
  prilika o ovci izgubljeni
  spremenjena v noči samo eni,
  dan ugleda, ko napoči zora.

  Z zoro se izgubil je pastir,
  če ga ni, ko mora biti zraven,
  niti najmanj ne postane slaven,
  v čredi je zavladal blažen mir.

  • cosmosjasnovidec

   Brez zamere ampak sedaj res ne razumem kaj si hotel povedati z tole pesmijo?Ali se tole gre za tvojega očeta,strica ali morda tebe samega?Malo bolj pojasni,ker nisem prepričan kaj si točno hotel z tem povedati.

   • Rožle

    Ne reče se brez veze…:
    “Kaj je hotel pesnik povedati”

    • cosmosjasnovidec

     Če pomislim kako se piše na tistem kurjem breznu o nekih pastirjih nisem povsem prepričan kaj misli verzifaktor točno z to objavo.

     • Jovo Jamnica

      …kritika Zoreta…

     • tarantela

      No, kar se ritma in rime tiče, je za oceno ali dve boljši od Kučka.

     • Jovo Jamnica

      …a cosmosjasnovidec? :-)

     • tarantela

      Oni zgoraj, verzifikator.

     • Jovo Jamnica

      Vem, hecal sem se. Verzifikatoru kozmojasno ni dal všečka… :-)

     • tarantela

      Sem mislila, da si spregledal.

     • Jovo Jamnica

      Nope…

  • Nata

   G. Zore ??
   Oj , dobra !

 • Solo

  Čestitke organizatorjem, nastopajočim, govorcem in glasbenikom za čudovito proslavo slovenske državnosti, polno zanosa, domoljubja, srčnosti in narodne zavesti. Tako se vedejo pravi Slovenci, za razliko od murgelskih veleizdajalcev, zločincev, plenilcev, tepihovalcev in sfukatorjev Slovenije.
  Nova24TV, vam pa graja zaradi (že spet) katastrofalnega hreščečega zvoka na posnetku prireditve.
  A je res tako težko najti enega tehnika, ki bi stvari poštimal? Sploh ne opazite ali vam je vseeno?

  • Kučko pod pručko

   Ne zameri porodnim težavam Nove. Vsakdo jih ima, sploh pa, če se ubadaš tudi s finančnimi problemi. Nova nima sredstev kot TV Murgle, ki nam denar dobesedno pokradejo iz žepov. Prepričan sem, da bodo tudi Novine oddaje vedno bolj kvalitetne.

   Najbolj važno pri vsem tem je, da ti je bila proslava všeč in da si začutil nacionalni ponos!!!

   • Rožle

    Ne vem,…a je res enim tole tako težko razumeti…?

  • Nata

   Kučko je dobro napisal ! Saj bo …..
   Zdi se mi , da moraš biti že kar pogumen , da greš delati na Novo …………saj vidiš kakšna je politična situacija pri nas .
   Zato , naj Nova kar vztraja !

  • rabbit

   Jaz gledam novo 24 tv prek računalnika pa nimam s tonom nobenih težav.

   • Jovo Jamnica

    …poskusi s poslušanjem, ne samo gledanjem…

 • MEFISTO

  Danes komunisti še smejo streljati kozle.

  Jutri bo nov dan, ko ne bodo več dovoljene rdeče sanje.

 • david

  sem mogel prit sem, da zvem kaj se je dogajalo na proslavi sovraštva včeraj, ker razen SdSovih trobil noben resen, kredibilen medij o tem ne poroča, kot da proslave ni bilo. bol bogo tole zgleda, vidite kaj ste dosegli s svojim širjenjem sovraštva in deljenjem lastnega naroda? ostal ste sami, sami celo na desnici, to je bila privat SdS veselica. Karma zadene vse.

  • Peter

   Eden lepsih primerov posledic dolgotrajnega samponiranja z levimi mediji, no.

  • Po čem sklepaš da je to bila sds veselica?
   Poglej vendar koliko ljudi se je udeležilo proslave!

   • Jovo Jamnica

    Saj bi kaj reko, anpak z tabo se nea smem menit, če ni na liniji…

    • tarantela

     itak ali.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Z enimi se nečem, z enimi pa nesmem… :-(

   • tarantela

    Ni pomembno število, pomembna je kvaliteta.

  • Rožle

   Kater pa je zate kredibilen medij…?

   • tarantela

    Jest prisegam an rekla-kazala. Frišne novice usak dan!

  • VRTNICA

   david- resnica in pravica še ne pomeni razdora. če pa “prizadetim”, s pomočjo medijev, uspeva to tako prikazovati…, potem se pa vprašajte david, če kdo z vami ne manipulira….. Vsak, vsaj z osnovnim znanjem in povprečnim IQ, bi si moral, na osnovi znanih dejstev, pisnih in posnetih ( ne rekla- kazala), ustvariti neko verodostojno mnenje. Do takrat pa david…Bog vam pomagaj!

  • Alan Sirotinja Ford

   Dobro ti ga smodi…
   daj povej, kateri kredibilni medij si pogrešal? Delo? HanziTV? Popgreznico? Akanalizacijo?

  • macon

   Rofl za parodijo.

   Deljenje lastnega naroda? Vprašaj se zakaj sprejemaš levi kriminal in ne nam prosim, kako so vsi enaki, ker niso.

   Sovraštva je polna lažniva lopovska levica, ki uničuje Slovenijo in demonizira opozicijo.

   • Jovo Jamnica

    David je od decembra lani napisal tri komente. Danes pa tukaj takšen špetir…

    • tarantela

     Je stopil na kurje oko.

     • Jovo Jamnica

      Heh, moderator ga je žaščitil takoj, ko se je prvič oglasil. Pride in gre. Ve, kaj počne… :)

     • tarantela

      Na, pa ga ni več, davida, sem nekaj šla pogledat in sem pozabila na to frdamano brisanje, sram naj jih bo! Pred časom so še enega tako brisali.

     • Jovo Jamnica

      Saj bi ti pomagal in Davida brez dovoljenja objavil. Ampak, potem padem v nemilost pri moderatorju… Ne bi bilo prvič.

     • tarantela

      No, saj se bo še kaj oglasil, bom bolj pazljiva. Hvala vseeno!

 • Peter

  Pa zakaj ste zbrisali davida, no?
  Naj pove svoje mnenje, kot sem rekel, je lep dokaz kam pripelje dolgotrajno šamponiranje z levimi mediji, no.

  • macon

   Brišite samo osebno žaljive, ostalo pustite.

   • Jovo Jamnica

    To mi deli…

    • tarantela

     Si pozabu:”mišika”, no, mogoče je mišek, kaj pa vem.

     • Jovo Jamnica

      Eh, nič nisem razmislo. Bilo je na mah, iskreno… :-) Upam, da ne bom skasiral, podobno kot Pahor (Borut)…

 • Duhec

  Kritike spet niso dovoljene…. Nova bo zarad tega crknla in prav je tko.

  • tarantela

   Pozdravljen, duhec! Ne se razburjat, še ni tako hudo.

   • Duhec

    Živjo. Pa jst jim to prvoščim. Lažnivega manipuliranja je že dost.

    • tarantela

     David je še tu, malce niže, mogoče še niso opazil da je tuki.

     • Duhec

      Ni opazu. Sej ga še bo.

     • tarantela

      Ga že ni več, davida.

     • Jovo Jamnica

      …pr men je še… :-)

     • Jovo Jamnica

      Stran moreš osvežiti. Potem koment izgine…

     • tarantela

      Pol pa nej tako ostane, če ne pa kopiram in dam v okvir, za nalašč!

     • Jovo Jamnica

      …ni druge možnosti. Lahko tudi kopiraš v beležko in stran osvežiš. Odzivov pa na eksplicitno mnenje več ne bo.

  • Včeraj smo omenili, da admin včasih briše brez razloga, tudi sem napisal to, kaj misliš da je sledilo? To.
   http://shrani.si/f/2E/I0/1IsUDzJX/screenshot-disquscom-201.png

 • joze

  Sedim in razmisljam. Brijonski sestanek julija 91. Cakali smo na resitev in hvala bogu sprejeli sklep o premirju in zamrzitvi vseh vojaskih in policijskih aktivnosti za tri mesece. Nikjer ni velikih osvoboditeljev Janse in Krkovica. Ali je mogoce Udba ponaredila slike?

  • tarantela

   To je iz druge scene, so snemal dva filma hkrati, pa so pozabil omenjena dva zraven prlimat…Zdej morjo pa svojo zgodovino pisat. Bo scenarijev še pa še, vsak s svojo verzijo.

  • Peter

   Seveda ti niti na misel ne pride, da v primeru, ko bi nas JLA pregazila brez upora, do tega brionskega sestanka sploh ne bi prišlo.

   • tarantela

    No, na to pa res noben ne pomisli: dva junaka osamosvojita Slovenijo!

    • Peter

     Patetični ste že s tem svojim nabijanjem, no.

     • tarantela

      No, ja Peter Klepec in Martin Krpan, kralj Matjaž (slovenski narod) je lahko mirno drmuckal.

   • joze

    Seveda ne razumes, kdo je sestanek sklica. Malo citaj. Kje sta velika osvoboditelja? Nisi odgovoril.

    • Peter

     Kolikor vem, je samo en, Pa niti ni tako velik, no.

    • janez.pokoncni

     A se odvija kakšna tekma v trosenju kretenizmov in sem slučajno uletel vanjo?

     • joze

      Mogoce ne dosegas nivoja. Se zgodi nisi sam kriv.

     • janez.pokoncni

      Hvala za kompliment. Si se mi zdel precej smotan pa vidim, da imaš o meni visoko, povsem drugačno mnenje, kot ga imam jaz o tebi.
      Seveda ne dosegam nivoja in v tekmi kretenov ne želim sodelovati, ker nimam nobene šanse za resno uvrstitev. Konkurenca je huda.

     • joze

      Resnica je kruta in najtezje je, ko nimas odgovora na konkretno vprasanje.

   • Pero, veš da bi, ker je EU (in ostalim) bilo v interesu da se dogovorimo in da se prekinejo vojaške operacije. Sestanek na Brionih je bil pod političnim pokroviteljstvom Evropske unije.

  • janez.pokoncni

   Joze, Joze kakšne neumne prdce spuščaš sede. Morda bi bilo dobro, če bi se vlegel. Brionski sestanek smo omogočili vsi, ki smo JLA pokazali, kje pes nosi jajca. Pokrovitelj sestanka je bila EVROPSKA UNIJA in nanj so bili iz Slovenije povabljeni trije predsedniki (države, vlade in parlamenta)+ Drnovšek. Morda je še najbolj naš tem sestanku bil Tudžman. Malo sicer pretiravam, ampak njegova prisotnost takrat zagotovo ni škodila. Smo pa osamosvojitelji s tem, ko smo se tako učinkovito uprli JLA, dali naši delegaciji v roke 4 ase s katerimi res ni bilo težko igrati pokra.

   • joze

    Tocno. Nisi omenij Janse.

    • janez.pokoncni

     Cepec, evo omenil sem tebe pa še trantatelo.

   • Peter

    Spominjajo me na čase ZKJ in njihove kongrese. Na vsakem, včasih pa tudi kdaj vmes, je maršal sprožil kakšno pobudo, kakšno novo bitko, idejo, karkoli.
    In potem so vsi do zadnje snažilke v CKju nabijali o tem.
    Zdaj je med levaki očitno prišlo do konsenza, da se mora nabijati o tem, da si nekateri hočejo lastiti zasluge za osvoboditev.
    In nabijajo, no.

   • Peter

    Kolikor vem, na sestanek ni bil vabljen noben minister za obrambo niti noben notranji minister.
    Ampak, v sili hudič bolhe žre, no.

    • centurion

     Je bil Jože vabljen na Brione, sam je glihkr sral, kot sedaj, pa ni imel cajta it tja in
     se fotografirat….

    • razen hrvaškega noben, hrvaški notranji zunanji & pomočnik obrambnega

 • Rožle

  Samo še tapravi gospodarji morajo biti na vrhu….!

  • tarantela

   Že iščem destinacije za dopust na Havajih pa z ladjo okol sveta.

   • Rožle

    To je ful varno….

 • dob

  Enkrat mi je nekdo rekel: Ena lastovka še ne prinese pomladi…
  Jaz pa njemu: Kdo pa!

  Malo več zaupanja v malo lastovko, prosim.

  • Imam lastovke na balkonu, razmišljam da bi poskusil rastline pognojit z njihovimi ‘drekci’, kaj praviš?

   • dob

    Jih boš pobiral s slamco ali s pinceto? Če boš s slamco, glej da ne inhaliraš.

    • pločevino 50 x 60 cm imam v kotu spodaj pod gnezdom, tak da pusti malenkosti.. ..rastline, to me zanima, bodo pocrkale ? …napeta situacija ti rečem.

     • dob

      Začni s peteršiljem. Boš pol vidu.

     • Jovo Jamnica

      Misliš, da mu bo ganđa pognala?

   • janez.pokoncni

    Probaj rastlinam brati svoje komentarje, ki jih puščaš na tem portalu. Če jim “paše” gnoj, bodo po njih dobro “delale”.

    • Za to uporabljam tvoje komentarje, a samo tiste ko drugim očitaš kretenizem neumnost in jih označuješ za cepce, ostalih ne. Kaktus je dobil drisko.

     • Jovo Jamnica

      Vprašaj pokončnega, kaj je prišlo Ader Janosu na pot, da ni našel na petkovo proslavo, čeprav je bil vabljen…

     • udeležbo je odpovedal zaradi zdravstvenih težav, pišejo rdeči mediji

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ampak samo “naši”.

     • Čuj, vidim da je bil v Londonu 24.6. in 25.6.

     • Jovo Jamnica

      Kdo bi si mislil. Kaj se je v Londonu tako pomembnega zgodilo, da je imelo prednost pred praznikom emancipacije dobrohotne sosede?

     • veš pa me šetaš al ne veš?

     • Jovo Jamnica

      Eh, normalno da vem. Malo se hecam…

     • ok, in bolj berem njegove govore bolj si mislim da rdečim komunajzerom on itak ni všeč
      ; )

  • janez.pokoncni

   Tudi meni je marsikdo to rekel, jaz pa njemu: “Ampak pozimi lastovke vseeno ne letajo.” ;)

 • VERZIFIKATOR

  Peter Lojzelja

  PETROLEJ IN MLAČNA VODA

  Nekaj spet polzi po tleh, poglej,
  Mar je stvar, je snov ali oseba?
  Kot da bi se vračal od pogreba,
  videti je kalen petrolej.

  Pesem ta ga personificira,
  sicer pa je le navadna snov,
  ki format nadela si je nov,
  za seboj doseženo podira.

  Petrolej tako simbolizira,
  kar po podu plazi se previdno,
  leze le navzdol, predobno vidno
  mešanico vseh snovi pobira.

  Kar pobere sproti petrolej,
  je kot formula napačna iz kemije,
  mešanica hude polomije,
  ki polzi vse globlje dol, naprej.

  Že od nekdaj je ta snov vnetljiva,
  saj preteklost njena je razkrita,
  ni sestava kemijska več skrita,
  drža njena ni presenetljiva.

  Da prehitro zmes se ta ne vname,
  petrolej se z vodo bo polival,
  mlačno kajpak pridno nase zlival,
  vedro prav od slehernega vzame.

  Redči petrolejske si substance,
  z vodo že vnaprej gasi požar,
  še kako je petroleju mar
  za petične vse in vplivne znance.

  Svojčas se je bil osamosvajal,
  za pokončno je veljal substanco,
  skrival za previdno govoranco,
  da poprej pretkano je ovajal.

  Zdaj se petroleju kajpak vrača,
  da pri stari ni substanci vztrajal,
  zlahka ga bo javno kdo pograjal,
  ve, da za napake se pač plača.

  Kaj zdaj petroleju preostaja?
  Mora časom se prilagoditi,
  z vodo mlačno vsakič se politi,
  da preteklost mu ne ponagaja.

  Mora lastne redčiti besede,
  svoja vodeneti vsa dejanja,
  iz rok takih vzeti pa priznanja,
  ki so poznavalci njega bede.

  Šepetajo dolgo mu že: »Glej,
  pazi, da spet kje ti ne spodrsne,
  iz snovi ker nisi prav izvrstne,
  zamenjuješ loj za petrolej.

 • Rožle

  Rabimo še enega škofa Rožman….

  • tarantela

   A še nisi bil pri birmi, da zdej rabiš škofa? Sm uprašam.

 • Anton

  Pozor,! Domoljubje je v Sloveniji nezaželjeno, osovraženo

  • Rožle

   A ni celo že prepovedano..?

   • Anton

    Ne samo nevarno…

 • Peter

  Ej, rubec, eno novo dobro foro za komentiranje sem se spomnil.
  Resnica je kruta….dobra, a?
  Ti poceni prodam kopirajt, no.

  • Rožle

   A je on…
   Rubens Barrichello..?

   • Peter

    Ma ne, on gre sam s kolesom do bifeja, nazaj pa peš, ponavad, no.

    • Rožle

     To je še dobr, da lahko sploh pride domov….

     • tarantela

      Domov je treba pridit, je reku un k se ga je nažgau, hotu it iz bifeja, pa je kr po tleh padu. Ni hudič, de naum pršu do doma in sej prplazu do doma pa po štengah pa naravnost u postlo, Zjutri se zbudi z mačkom pa ga žena nadere: “A invalidski voziček si pa u bifeju pustu!?”

     • Rožle

      Kwa če mu pol invalidski vozićek, če pa lahko hod….?
      No ja, jest jih poznam ene par k rabjo vsaj 3 dni, da spet domov prlezejo…

     • tarantela

      Sej ni hodu, se je plazu.

     • Jovo Jamnica

      Za Rožleta prekompliciran…

     • tarantela

      Pa mrzu pa beu.

     • tarantela

      Tole bi moral biti odgovor za rožleta, k je uprašu kwa pol voziček če lahko hodi, pa mi nekaj preskakuje ta jajc. Sm poskusla prekopirat, pa ne znam prestavit. Ma drek!

     • Rožle

      Kako ne znaš …CP…?

     • tarantela

      Sej sm, pa mi ne pusti prenest oz prilepit kopiranega na novo mesto, oz v drug okvirček komentiranja, kr neki rdeče nardi pa en x, ma ni deb govoru.

     • Rožle

      Jah…slike ti že ne bodo pustil limat tuki….
      par pikic naredi še zraven pa boš vidla, da gre

     • tarantela

      Ne, samo tekst sem poskusila prenest v drug okvirček, ker sem komentar napisala na napačno mesto, no se moram še naučit. Če pa ga čisto zbrišem, ostane prazen okvirček, napisat pa enako besedilo tudi ne morem drugam, moram odklikat na drugo stran, pol pa nazaj, medtem prazen okvirček izgine, pol pa lahko grem na novo mesto pisat. Ma bom že pogruntala.

     • Rožle

      Sej pravim…neredi zraven še 3 pikice, ko ga prilimaš na drugo mesto…
      Potem pa zbriši obstoječega oz starega

     • Jovo Jamnica

      Eh, ne sekiraj se. Saj sn skužo… :-)

     • Rožle

      Tut brez, da si invalid se lohka plazš…

     • Jovo Jamnica

      Zakaj pa potlej invalidski?

     • Rožle

      Za zgubit ga…..

     • Jovo Jamnica

      …al pa pozabt… :-)

     • Rožle

      Če ga zgubiš….se ti ponavad ne vrne

     • Rožle

      Tih bod…k te bom spet izdau kdo si…!

     • tarantela

      Ti tud tih bod, bo mam povedu, de mu nagajaš!

     • Rožle

      Tut to je dobr…bolš k, da si pa čist trd…

     • Jovo Jamnica

      Ta pa je črni… :-)

     • tarantela

      Sej maček je že mim.

 • domovina mili dom

  Včerajšnja proslava za Slovenijo je precej “znervirala” komuniste.
  So danes na rdeči POP TV ugotovili, da je bila to Janševa proslava. Da je podpora SDS zelo padla, v porastu pa je Kučanov SD. Kar se pa politikov tiče, je pa lestvica prvih, sami komunisti.

  • Duhec

   Vse so prav ugotovili.

   • centurion

    Ti pa vse bolj v rdeče. Prebarvaj avatar.
    V žlahtno rdeće.

    • Duhec

     Ne bom.

     • centurion

      Pa dej, no…Bo Jovica vesel, pa to.

     • Duhec

      Že tko je vesel… za razliko od vas ni hinavc.

     • centurion

      No ja, pa sej ne ve zakaj….

     • Jovo Jamnica

      No, zakaj?

     • Duhec

      Brigaj se zase… s takimi izpadi sam seb škodite.

     • centurion

      GGGRRRR, duh ušel iz steklenice.

     • Duhec

      Niti najmanj…

     • centurion

      UUFF, hvala Bogu.

 • Janez

  Ja, ja !
  Hvala Bogu,!
  Da smo 1991 imeli dr. J. Pučnika, J. Janšo, g. Toneta Krkoviča, g. Hojsa pa TO !
  In ostale zanesljive zagovornike osamosvojitve !
  Tudi jaz sem bil z vsem srcem z njimi !

  1. Imam dokumentiran moj nastop na dr. Ruplovi ustanovitvi njegove DZ !

  2. In proti YU in proti ZK nastop med slo ZK- JI 1989? v dvorani Union.
  Prisotni so bili ZK KUČAN, S. Lokar, tajni ZK in navadni policaji in ZK sistemčki !

  Sicer sem pa imel takrat veliko službenega dela.
  3. Zapposleni, direktorji javnega sektorja v LJ 1991 !
  so bili “sramotno zadržani” do osamosvojitve ! Vem iz lastnih izkušenj ! Še danes so? L.R. JANEZ KOMENDA

  L.R. še danes so “političnna žajfnica” Zmuzljivi, popustljivi, le skrb zase osebno. Pod vplivom ex KP, ZK ,
  Kje so stari slovensko zavedni kulturniki. Častne izjeme g. Tone Kuntner ..?

  • Duhec

   In to delo je blo???

   • Janez

    Ja?
    35 let mojega prizadevnega, prijaznega izposojanja tisočev knjig !
    .. deljenja korektnih informacij itd.
    Meni dragim slo ljudem okoliša !
    Do zadnja delovnega dne v marcu lani ! V dobro slovenstvva in proti ex ZK , Brozu! JANEZ KOMENDA

   • Janez

    A ti toliko zadošča !?
    Vedno sem bil umerjen podobno !
    Kot je zdaj g. Primc !
    Versko, pa za dobro slo mater, družin , otrok – v okolišu LJ !
    Celo zapornicam na Igu in “zloglasni” ge Hildi T. sem izposojal !
    Njjim zanimive knjige, dajal informacije itd ! Zlasti pa mladim materam, okoliš LJ! L.r. JANEZ KOMENDA

    P.s. zelo podpiram SDS, G. Primca – se pa zavzemam za močno ojačanje teh slo strank!
    Pa za popolno prenovo sedanjega nefunkcionalnega Državnega sveta v DRŽAVNI SVET SLO NARODA !!

 • Duhec

  A lohk nehate?! Admin si je pogrizu že vse nohte… vse skup je premalo desno.

  • Rožle

   Jovo Jamnica…točn ve kdo si ti…!

   • Jovo Jamnica

    ???

    • Rožle

     He…???

     • Jovo Jamnica

      Kaj He??? Niti sajna se mi ne, kdo je Duhica. Kak ti sploh pride kaj takega na misel? Pojasni. Ne zaradi mene, zaradi drugih…

     • Viktorh

      Tako se govori, piše.
      Tam, ko je dim, je tudi ogenj.
      Nekaj že mora biti, da zanikaš, hi, hi.

     • Jovo Jamnica

      Ja, no. Kaj pa bi spremenilo, če ne bi zanikal?

     • centurion

      Ja…? Tih bod… in priznaj.
      Tko je prr udbi v navadi.

     • Jovo Jamnica

      Kdo je zdaj tukaj Udba?

     • Viktorh

      No, no, ne izgovarjaj se, sedaj je vse jasno, protokolirano, arhivirano in čez mnoga leta bo jasno kdo je s kom šmiral.

     • centurion

      A tut ti že veš?!?

     • Rožle

      Moram rečt, da še bolj igra kot sem si mislil….

     • Jovo Jamnica

      ROFL

     • Jovo Jamnica

      No ja, glede na moja leta,… bi mi godilo.

     • Viktorh

      No, no, smo že bliže priznanju…

     • centurion

      Sam je reko njen, da te bo nalomo…

     • Viktorh

      ..ja, za dobro pi… se splača potrpeti….

     • Jovo Jamnica

      Ne bi mi bilo prvič…

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa tebe to skrbi?

     • Viktorh

      …ljubosumnost, a nisi opazil…??

     • Jovo Jamnica

      LOL

     • centurion

      To bodo še Slovenske novice pisale….. na črni kroniki…nau dobrega

     • Viktorh

      ..tudi ona ni rosno mlada…

     • Jovo Jamnica

      Očitno jo poznaš bolše, kakor jaz..

     • centurion

      Čak mal.. Nč udba. Tko se dela.
      Ti priznaj in pika!( je rekel Peterletov Ožbej…)

     • Viktorh

      Začel je zanikati, to pomeni, da je kriv…

     • Viktorh

      Rekli bi, ne zmeni se za njo…

     • Jovo Jamnica

      Eh, jaz z njo rad kakšno podebatiram. Me pa res zanima, kdo je. Ker sem vljuden in realen, se pač zadovoljim z domišljijo

     • Viktorh

      …aha, si torej z “njo rad”.
      Kar nadaljuj.
      Kar nadaljuj.

     • Jovo Jamnica

      …saj me ni treba silit. Je na prostovoljni bazi…

     • Viktorh

      ..smo že bliže, a viš, saj gre, le priznaj…

     • Jovo Jamnica

      Mogel bi jo vprašat za dovoljenje, pa je žal, nekam “splinla”…

     • indijanka

      Domišljija ti nagaja :)

   • Duhec

    Ma zame lohk ve cel svet. Nism picka, da bi pisala, slikala, neki nardila in se skrila. Tle pa vidm posiljajo slike in so KPP…

    • Rožle

     Ja lepo ane….to jim pošilja moj dober frend…

     • Duhec

      Hvala bogu, da ni KKK al pa KPK.

     • tarantela

      A mamo tud kukluks klsan KKK?

     • Duhec

      Mamo ritoliznike, ki so proti pravicam pedrov…

     • Viktorh

      Ne razumem.
      Kaj niso ritolizniki pedri?

     • indijanka

      Obvlada a ne :)

     • Rožle

      Itaq…

     • indijanka

      itak :) da ne

     • fmg9

      No,Indy, KPP (Pručko) pa se mi zdi da obvlada foto pa to. Nisem sicer pristojen kritik, samo meni se zdijo fotke zelo okej.

     • Rožle

      A moreš res use izdat…

     • indijanka

      si se hotu igrat

     • Rožle

      Hmmm? sej se razumeva…temule gor govorim…fmg9

     • indijanka

      itak..

     • indijanka

      :) to mamo v krvi…se je dedi s tem profesionalno ukvarjal..

     • Rožle

      Jest sem ga že dol pohvalu…

     • indijanka

      :) sem videla..vesel bo pohvale..od tebe

     • fmg9

      Oh. I see :) (Sem že pomislil, da si resno misila.) Sori. :)

     • indijanka

      Nikakor :). Sama sem za praznik slikala svoje nageljčke. Slovenske. Ne maram drugih rož na oknu. Dišijo..:).

  • tarantela

   Pa nej bo še z moje strani nekaj poezije iz otroških let:

   Po štengah knof

   Enkrat je edn biu,
   k je biu do popka gniu,
   naprej pa vs črviv.
   pa je biu en grof,
   k je jemu sam en knof
   pa je po štengah letu,
   mu je še tist odletu.
   Namreč knof.

   • Rožle

    A tam pri CP…
    si nardila še pike zraven…

    • tarantela

     ne

     • Rožle

      Ja dej..ne

     • tarantela

      Ok, bom drugič eksperimentirala.

  • Peter

   Ste vsi sem prtežil, k vas talevi radirajo, no.

   • cosmosjasnovidec

    Ja tudi talevi so na kurah čeprav so res ta levi tudi v glavah prišli do spoznanja,da ne morejo več prenašati takih frustriranih levaških izpadov zaradi prevelikega snofanja belega prahu katerega dobijo kot plačilo za reklamiranje in udeležbe levaških pastirskih veselic.

    • Duhec

     Hahaha…. maš domišljijo.

 • črnaovca

  Tale Primc zadaj pa nekam čudno škili v Urško.

  • Admin! Briši!

  • tarantela

   Za razmislit.

   • Rožle

    O čem..to ?
    Samo fleš ga je zmotu…!

    • tarantela

     O tistem, kar piše črna ovca zgoraj.

   • Viktorh

    ..jaz ne bi razmišljal, zame je kot, da bi stopil v slaščičarno…

  • centurion

   Če bi gledal v Turkovo babo bi pa oslepel ali pa ratal bebav.
   Tako kot ti.

   • Rožle

    Mislm, da bi mel kar hude nočne more…

    • centurion

     Bi pa Štefko prosil za čajček.

     • Viktorh

      …a misliš, da bi bile posledice milejše??

     • centurion

      Saj veš… ona to šumadinski čaj… iz rakije…

    • Viktorh

     …ki, običajno, ostanejo v človeku celo življnje

   • cosmosjasnovidec

    Če bi gledal v Turkovo katastrofo bi ga ziher udarila kap,Jaz sem jo enkrat videl na fotografiji pa mi je bilo štiri dni slabo.Vem,da se ni sama naredila ampak jaz bi se na njenem mestu vsekakor vrgel pod vlak.

  • Jovo Jamnica

   Še dobro, da ni varnostnik, levo (dejansko) od Primca, tega opazil… ;-)

   • centurion

    Jovica!? Sm skoz mislu, da delaš za g7…

    • Jovo Jamnica

     …pod krinko… :-)

     • cosmosjasnovidec

      Da nisi ti morda tukaj pod krinko tisti duševno prizadet PILJAN z vaših kur?
      Sicer mi ne izgledaš tako trešnjen kot oni tam ampak pod krinko se nikoli ne ve.

     • Jovo Jamnica

      Piljan? To me asociira, če naredim premetanko, na Janeza Lipuša. Bil je nek direktor v Mariboru, kolk se spomnim. Ja, človk nkol ne ve… :-)

     • Rožle

      Ti si z Velenja…kaj ga zdej biksaš…!

  • Duhec

   Že dolgo ni…

 • Rožle

  Sem na SLO3 mal poslušu Peterleta kako je cmeral tam…

 • centurion

  Ampak še Kanglerja na spodnjo fotko….
  In imamo zmagovito koalicijo!!!!!!!!!

 • Duhec

  Admin… desni se ne držijo teme članka. BRIŠI

  • centurion

   QWA pa lewi?
   Tko mal na roko, ta levvo vse skp, pa to.

   • Duhec

    Levih na vašem portalu ni…

    • centurion

     “Levih na vašem portalu ni…”
     Čak mal, qwa si pol ti?
     Če je to “naš” portal….

     • Duhec

      Povabla sm se na vaš portal…

     • centurion

      Hvala, končno po mesecih razkrila….

     • Duhec

      Hahaha… nehi no.

     • Viktorh

      Dobrodošla, deklica.

     • cosmosjasnovidec

      Aha torej si ženska toliko,da vem.

    • cosmosjasnovidec

     Kako,da ni?Eden si že ti kateri prenaša pošto na vašo 24 kurjo beznico drugi pa je neki najbolj zaostali zahojenec z nickom PILJAN kateri je končal 1 razred posebne šole.Ker ga je obiskoval 8.let je sedaj prepričan,da je naredil fakulteto.
     Sicer mu tega nisem tam napisal,ker se mi smilijo ljudje z posebnimi potrebami saj si tudi ta PILJAN ni sam kriv,da je pri porodu prišel ven pri drugi luknji kot pa ga je pričakoval porodničar in je zato zletel ven na glavo posledice so mu pa ostale.

     • Duhec

      Sam na Novi komentiram

     • cosmosjasnovidec

      Upam,da nisi ti tale PILJAN,ker mi ne izgledaš tako prismuknjen kot on tam na kurah.

     • Rožle

      Jest mu pravm ..PIJAN
      al pa ..
      Pejt pjn ks doma..!

     • Duhec

      Nisem. Vedno sm Duhec.

     • Rožle

      PAZI..!.tam je še tut
      Srebrnibreg …Brakedirt…pa še ene par nickov ma..gre za eno in isto osebo..

     • cosmosjasnovidec

      Saj se tudi takoj vidi kateri imajo najbolj napolnjene betice z zrakom,ker so jim možgani pri razvijanju zakrneli in jih takoj prepoznaš.Razen nekoličine tam ni namreč nobenega pri pameti pa še ti kateri so niso trešnjeni v levo stran.
      Je pa zelo žalostno,da se takim kot smo mi niti ne zahvalijo,ko jim razložimo dejansko stanje in jih vsaj malo naučimo kaj o življenju.Je pa seveda tako,da tem muslimanskim bosancem,albanskim copatarjem ter seveda ostalim balkancem kateri so prifrčali v slovenijo ne moreš nekaj vcepiti v prazno seljaško betico,ker v svojih zabačenih bregovih niti tranzistorja niso poznali dokler niso prišli sem.

 • Kapodistrias

  Bila je čudovita proslava, vznesena, domoljubna, čustvena; s kakšnim žarom so nastopali umetniki, vse drugače kot na uradni, malce dolgočasni proslavi dan prej.

  • Duhec

   Tam kjer je leva elita je dolgčas.

 • Duhec

  Kaj in kako bi blo za desnico, če bi ble volitve čez 1 mesec???

  • Rožle

   Pomoje bi AB zmagala….

   • Duhec

    Ona je baje na zadnjem mestu. Ful osovražena.

  • cosmosjasnovidec

   Ne vem točno na kaj si mislila kako bi bilo z desnico vendar ni pomembno kdo je za koga oziroma kdo je njen predsednik.Predsednik se lahko tudi zamenja ali vsaj začasno,če ne gre drugače.Vsekakor se je pa vseh europskih državah na veliko pričela vzpenjati desnica.Kakorkoli največji razlog je verjetno vsiljavanje islamizacije pa tajkunstvo in tako naprej.

   • Duhec

    Men se pa zdi, da bi desnica na volitvah doživela polom… ne vem kako kdo bi to obrnu, spremenu.

    • cosmosjasnovidec

     Glej.Nikoli se z gotovostjo ne more napovedati v naprej.Lahko bi pa bilo možno,da se kaj takega zgodi,ker je jasno,da levica manipulira z glasovnicami tako,da sploh ne more zmagati drugi kot pa tisti katerega določi murgeljski parkelj.Glasovnice imajo za rezervo pripravljene že v naprej tako,da zamenjajo kar cele škatle,če je potrebno.V komisiji so pa tako ali tako sami nameščeni skorumpirano podplačani komunajzerji.Ne more drugače vedno zmagati vsepovsod komunajzerski kučanov hlapec katerega razen kakih maximum 50 ljudi v celi sloveniji ne more videti živega nihče.Tako pa pajacek poskrbi,da ima v vladi vedno enake in pa na novo podrejene psičke pasme čivava kateri pa samo lajajo že po naravi.

     • Rožle

      Na tole preštevanje glasovnic z goljufijo sem jest takoj pomislil, ko je že vse kazalo, da bo desnica zmagala na koncu je bilo pa ravno obratno—-

     • Rožle

      So potem še enkrat probal….
      Izpad spletne strani DVK je bil pa zaradi nove požarne pregrade,
      ki je zaznala povečan obisk iz omenjenega spletnega mesta in ga zaznala kot nenavaden dogodek,
      zato je blokirala njeno delovanje”.
      ***********Takole so se že takrat podelali v hlače,
      ko so bile predčasne volitve….
      in po svoje šteli glasovnice. Na srečo jim tokrat to ni uspelo.

 • Rožle

  Duhec …a Ježek že ve, da si prešaltala med taleve…?

  • Duhec

   Hahaha…. sej nism in nikol ne bom. Leve sovražm, desne pa…. ma n k* mi gre to cvilenje, ko so brez vizije, vsega.

   • MEFISTO

    Kašno vizijo pa imajo tvoji rdeči?

    Krasti kmalu ne bodo imeli kaj, ker so že skoraj vse pokradli ali zavozili.

    Prijazno znan si mi s tem svojim nasmehom, ponavljanjem in pametovanjem.

 • Janez

  Ja !
  Na Janševi oz. Hojsovi oz. !
  Na naši domoljubni proslavi sem bil !
  A napisa
  ” HOČEMO OD NIKOGAR MANIPULIRANO !”
  “SLOVENSKO – KOT R. AVSTRIJA – SLOVENSKO R. SLOVENIJO !”

  Mi varnostniki – niso dovolili kazati !
  Le s slo veliko zastavo sem mahal !
  ” HOČEMO TAKOJ KONEC SLO SD, SMC, DESUS, ZL – KOMUNIZMA !”

  Tudi to je bilo na mojem transparentu !
  A?
  Prelom je bil v soboto – narejen ! Bravo. g. Hojs in Janez Janša ! In ostali !
  Bravo – tudi mi !

  Podporniki pravih osamosvojiteljev !

  G. Peterletu, ge. Lj. Novak, pa žal izvoljemu preds. Pahorju – pa rečem le :

  “ne govorite o spravi, o enotnosti !”
  Ni potrebno to dvoje : potrebna je le – resnica ! Le r e s n i c a – je osnova poštenega življenja !

  Sprava?
  Z morilci, roparji , nasilneži – četudi – političnimi – se ne ” spravlja” – ne odpušča se jim !

  V uradno
  1.kriminalno-poltično preiskavo, v uradno
  2.tožilsko- sodno procesuiranje in
  3. obsodbo – morajo iti !

  Tudi!
  Enotnost – nas domoljubov ?
  S slo SD, SMC, DESUS, ZL pokomunisti – je zavajajoča, za nas Slovence – škodljiva – zahteva oz. Ponudba !
  Tudi !
  S slo pokomunističnimi SD, SMC, DESUS, ZL – “povzročevalci škode” – je brez smisla – biti enoten !
  Tudi !
  Njih : največje SD, SMC, DESUS, ZL “povzročevalc škode” v krivdno in sodno – uradno obravnavo !

  Kar ostanejo naj v svojem – pokomunističnem SD, SMC, DESUS, ZL ” t u n e l u” !!

  Tista ” luč na koncu tunela” ni luč svetlobe dneva oz. Ni luč resnice !
  Žarometi pokomunističnega vlaka so – ki jih bo v tunelu – “povoziil”
  Njih lastni pokomunizem jih bo povozil !
  v njih lastnem pokomunističnem – tunelu !
  Gospodje slo pkomunisti !
  Hoja po “tunelih” – je ” čudaško početje” !
  Vsakogar ogroža tisto – kar ” vozi ali počne” Kdor vozi avto. Ga ogroža – avto !
  Kdor hodi po tunelih.
  Ga ogroža – hoja po tunelih ! Kakor veste g. slo SD, SMC, DESUS, ZL pokomunisti !

  Mi ! Bomo Slovence in Slovenijo zmogli in – radi – zmogli – urediti !
  Tudi brez – vas !
  In – zlasti. Brez vas.
  Kar ostanite in blodite v svojem pokomunističnem tunelu ! Malo grozljiv je? L.R. JANEZ KOMENDA

  P.S. malo grozljiv je ta vaš – pokomunistični “tunel” . Spominja na ” Barbara rov ?” ?!
  Ampak ?
  V Barbara rov so vaši “KP vzorniki in predhodniki” slo protikomuniste – oni – slo KP-ji – žive zakopali !
  V vaš – pokomunistični ” tunel” ste pa – zarinili – vi – sami od sebe ! Nismo vas mi slo domoljubi – zaprli vanj!
  Mi !
  Smo na – soncu naše lepe Slovenije !
  Vi pa ? V ” tunelu” ?! Prav, kar bodite v njem.

 • Beli Sneg

  Janša je najbolj zadel z izjavo v svojem govoru, da je nekaj teritorialcev v edni akciji zaplenilo več eksploziva kot vsi partizanski šalabajzerji med celo 2. svetovno vojno. To boli…Turnšek in Stanovnik že drug večer ne bosta spala.

  • cosmosjasnovidec

   Pa tudi tretji ne,ker obujata in izvajata svoje homosexualne frustracije ter obujata spomin na stare čase.Verjetno ju bo zaradi velikih zaužitih količin viagre tudi pobralo pri tem sramotnem dejanju.Nisem pa popolnoma prepričan ali sta se jima pridružila tudi kučan in cmerar katera sta bila povabljena na orgije.

  • antimur

   Kazen je že sledila v obliki Pop TV-jeve ankete. Bedniki niso drugega spacali skupaj kot upad števila glasov SDS, ki pa kljub temu še vedno vodi, toliko si pač niso mogli dovoliti, da bi še to ponaredili, pa še NSi so stlačili v parlament. Aja, pa kučanističen novinarček je nekaj gofljal o vedno bolj osamljenem Janši. Samo toliko zmorejo v svojem evforičnem strahu in paniki. Beda in zahrbtna nizkost slovenske bande571.

 • Beli Sneg

  Nič novega, komunisti so samo ponovili to kar so napravili s Kocbekom.
  Izkoristili so gospodarske težave za naskok na oblast. Vse, ki jim niso
  bili pokorni so medijsko umorili. Pri Janši so prostituirali še sodno
  vejo oblasti. Slovenci pa v vedno večji bedi, mladi brez dela in
  perspektive. Sicer si pa zaradi svoje neresnosti, da ne rečem neumnosti
  kaj bojšega niti ne zaslužijo. Ne samo, da so nas prehitele Češka in
  Sovaška, kmalu nas bo še Albanija. Upam da boste zadovojni.

  • cosmosjasnovidec

   Ne da nas bo prehitela ampak bo čefo kosovskih albancev tukaj že kar mrgolelo,če se pravočasno ne naredi stop.Tukaj se ve povzročajo sama kazniva kriminalna dejanja.Ropajo,pokradejo vse živo potem pa za nekaj časa izginejo na kosovo.Čez čas pa spet enaka zadeva.

 • Rožle

  Levaki so zvesti samo temu…:
  https://www.youtube.com/watch?v=S6oTZcRvzgU

 • cosmosjasnovidec

  Ob taki uri levaki na skrivaj čitajo tukaj komentarje ter žerejo pomirjevala za živce,ker jim na njihovih 24 kurah ob 22.uri onemogočijo komentiranje.Še vedno za njih velja komunistični režim kar pomeni komando,da se po 22.uri morajo spraviti spat in ugasniti luči.Hahahahaha

  • Rožle

   Kure morjo it s kuram spat….He

 • Janez

  Ja, ja !

  Na t. i. Pahorjevi proslavi !

  Še koreografija plesa – ni- bila dobra !
  Tisti plesalci so – smešno – sunkovito – skakljali – kot eni zajci !

  To omenjam kot – priznano dober — plesalec večine plesov !

  Tudi govor ?!
  Žal izvoljenega preds. Pahorja – je bil – poln praznih – alogičnih in irealnih stavkov !?
  Kar natančno poslušajte – za govor – še enkrat !
  Sporočilo govora žal izvoljenega preds. Pahorja je bilo ! Tako se je zdelo ?!
  .. preprosto rečeno, vtis je bil tak :” morilcem in roparjem ter slabim gospodarjem ter slabim politikom ?!
  Ni treba ” zameriti” , ni jih treba — klicati na odgovornist ?”

  Le – parafraziral, po svoje povedal sem – s l i š a n o !

  Slišano – od žal izvoljenega preds. Pahorja !
  .. ni treba ? Kar sodelovati z njimi, kar odmisliti, ne omenjati – stvari iz preteklosti – ki niso bile v redu.
  Ki so bile: slaba prebivalstvu škodljiva politika, kriminal, zločini zoper človečnost ?

  Ali res?
  Preds. Pahor in EU poslanec L. Peterle, ex ZK M. Kučan se mi zdijo – v nečem zelo podobni !
  Vsi !
  Sami sebe vidijo – kot – politike : kot kar “pomembne” politike. Se zdi !
  Vendar – niso !
  Zelo navadni, taki ” občanski” – ljudje – se vidijo meni !
  Pač ?
  Samo na precej pomembnih položajih so bili !
  In – tako se meni zdi – niso opravili vsega !
  kar bi bilo prav ,
  in lepo, če bi opravili. Ker niso – pa non stop – govoriijo – ” izgovore” ?! Se meni zdi!? L.r. JANEZ KOMENDA

 • MEFISTO

  Še vedno sem pod blaženim vtisom o sobotni veleproslavi in množici poštenjakov,, ki jo je spremljali.

  Hvala Peterletu, Novakovi in Zidanšku, da se proslave niso udeležili, saj so na proslavo prišli tudi tisti, ki bi sicer zaradi njih ostali doma.

 • Slovenka

  Naj prej priznanje Mefistu za pronicljiv zadnji stavek. Res je sreča, da nekaterih ljudi ni bilo na proslavi,
  zdaj pa še ena novica. Nadškof Zore je obelodanil, zakaj ga ni bilo na proslavo:

  http://www.reporter.si/slovenija/nad%C5%A1kof-zore-je-povedal-zakaj-ga-ni-bilo-na-proslavi-za-mojo-slovenijo/62343.

  Preberite in si sami ustvarite mnenje.

 • Janez

  Jaz !
  G. nadškofu Zoretu – zadržanostii – glede odnosov na desnici !
  Ne zamerim !
  Me je pa prešinila – misel !
  Pa ?
  Kje so pa ?
  .. v najbolj tveganih dneh konec junija 1991 !
  Kjeso pravzaprav teedaj bili :

  1. tisoči slo ex KP, ZK ljudi, t.i. ZK ” sistemčikii” ?

  2. Kje so bili tedaj ?
  Danes cca 50 let in več – stari SD, SMC, DESUS in ZL judje ?

  Pa ?
  Žal izvoljeni preds. Pahor ? Kaj je počel – konec junija 1991 ? Ali kdo ve ?

  Sploh se jih nič ne spomnim, da bi bili zgoraj našteti – kaj javno aktivni – v dneh konec junija 1881?!
  Spomnimo se vsi !
  Dr. Pučnika, J. Janše !
  G. Toneta Krkoviča, J. Kacina, Bavčarja, tudi L. Peterleta itd.! Slo ZK ljudi pa? Nič!? L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. o sebi sem povedal : veliko sem delal – junija 1991- služba v LJ pač !
  Pa – par osebnih javnih nastopov sem imel: v podporo osamosvojitvi in odcepitve od ex ZK YU ,

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!