Vsega je kriva tetiva! Maruše Mišmaš ne bo na olimpijskih igrah v Riu

3
Foto: STA

Rio de Janeiro bo OI gostil med 5. in 21. avgustom. Slovenija bo nastopila v 14 športih: atletiki, športni gimnastiki, jadranju, judu, kajaku na divjih in mirnih vodah, cestnem in gorskem kolesarstvu, namiznem tenisu, plavanju, daljinskem plavanju, rokometu, strelstvu in triatlonu.

Zastavonoša slovenske olimpijske reprezentance na slavnostnem odprtju olimpijskih iger v Riu 2016 bo jadralec Vasilij Žbogar.

Foto: STA
Foto: STA

Olimpijske igre v Riu de Janieru bodo prve, na katerih bodo nastopili tekmovalci rojeni v novem tisočletju. Po zdajšnjih pravilih lahko na igrah tekmujejo vsi, ki so rojeni pred 1. januarjem 2003. Največ teh športnikov oziroma športnic je pričakovati v skokih v vodo ter gimnastiki.

Najmlajša članica slovenske odprave bo 15-letna plavalka Janja Šegel, najstarejši pa 44-letni strelec Boštjan Maček. Zanimivo je to, da sta oba rojena 17. junija.

Maruša Mišmaš se je morala nastopu odpovedati
Slovenska atletinja Maruša Mišmaš zaradi poškodbe ne bo nastopila na avgustovskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije. Mišmaševa, rekorderka na 3000 m zapreke, ima težave s tetivo, po zdravniškem pregledu pa je glavni zdravnik slovenske odprave za Rio razkril, da nastop ni mogoč.

Prvič na olimpijskih igrah tudi begunci
Hkrati bodo igre v Braziliji prvič gostile ekipo beguncev. Po zagotovili Mok bo pod olimpijsko zastavo nastopilo od pet do deset športnikov brez domovine.

Na igrah bo nastopilo 10.500 športnikov iz 206 držav, ki se bodo potegovali za 4924 medalj v 42 športih. Da bo vse potekalo, kot mora, bo skrbelo 140.000 ljudi; 90.000 zaposlenih in 50.000 prostovoljcev.

B.P., STA