Ameriški demokrati, jezni zaradi poraza na volitvah, pozivajo Trumpovega ministra k odstopu

Jeff Sessions (foto: epa)

Pravosodni minister ZDA Jeff Sessions je danes dejal, da se bo izključil iz preiskave o domnevnem ruskem vmešavanju v ameriške predsedniške volitve, če bo to potrebno. Ameriški Washington Post, ki je sicer naklonjen demokratom, je namreč v sredo poročal, da se je v času predvolilne kampanje dvakrat srečal z ruskim veleposlanikom v ZDA. Demokrati Sessionsa pozivajo k odstopu.

“Nikoli se nisem srečal z nobenim Rusom, da bi razpravljal o kampanji,” je poudaril Sessions. V Beli hiši so medtem potrdili, da se je Sessions z ruskim veleposlanikom v ZDA, Sergejem Kisljakom, lani srečal dvakrat, ko je bil senator in svetovalec v Trumpovi kampanji. Izpostavili so, da ni šlo za nič nezakonitega, poročanje Washington Posta pa so označili za napad s strani privržencev demokratov.

Vodja demokratske manjšine v ameriškem senatu Chuck Schumer je medtem danes Sessionsa pozval k odstopu. “Za dobro države bi moral odstopiti,” je dejal.

Uradnih srečanj ni bilo
Tudi iz Kremlja so danes sporočili, da ne vedo za srečanja. Dodali so, da so sicer tovrstna srečanja nekaj običajnega. “Ne vem za nobeno srečanje, saj delo veleposlanika vključuje številna srečanja, vključno s predstavniki izvršne in zakonodajne oblasti države, v kateri so,” je povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Na ruskem veleposlaništvu v Washingtonu so medtem dejali, da ne komentirajo številnih stikov z lokalnimi partnerji, ki potekajo dnevno in so v skladu z diplomatsko prakso.

M. P., STA

 

 • bolimeđoko

  demokrat je avtokrát .

  • primsek

   Vsi demokrati so torej nedomokratični, razen najbolj demokratskih demokratov med demokrati, Socialdemokratov Slovenije? Lepa in čista misel na ravni bebavega enoumja, o bolj demokratičnih od ameriških demokratov. Lepa posebej v kontekstu Trumpove izjave, da ne bo priznal izidov volitev, če ne zmaga

 • Olga

  “Demokrati” se ne morejo sprijazniti s tem, da so pogoreli na volitvah! Kalimeroti!

  • slaipowi

   Tocno tako kot vi. Natancen opis obnasanja in delovanja SDS po zadnjih volitvah.

 • Caetano

  Dogovor z Rusijo je lahko koristen. Kajti najbolj nevaren je islamizem. Zato ima Trump tu prav. Npr. že napovedana Erdoganova ofenziva na Kurde v Manbiju je danes verjetno padla v vodo, ker so Kurdi prepustili vasi zahodno od Manbija Asadovi vojski, ki je s tem ustvarila ”buffer cono” med turškimi silami in njihovimi islamskimi milicami ter Kurdi. Rusi so pri tem dogovoru asistirali. Erdogan je namreč pogojeval sodelovanje v operaciji na Rako center kalifata s tem, da zasede Manbij. Najbolje bi bilo, da Turčijo Trump sploh izključi iz teh pogajanj in pošlje h Kurdom nekaj ameriške kopenske vojske in da skupaj zasedejo Rako.

  • xtc

   Dogovor z Rusi praktično ni mogoč dokler vlada Putin:Kajti ne more biti več gospodarjev sveta;lahko je le eden in filozofija “Make America great again”;ne deluje samo v gospodarstvu ampak tudi v vojski in moči_tukaj pa pridemo do točke;kjer mora Trump PUTINU zaviti vrat;ali pa iz njegovefilozofije in ugleda ne bo ostalo nič;torej Trump si je obul velike čevlje_Reaganove;sedaj mora dokazati ;da lahko z njimi zlomi vsakogar ali pa je po njemu_

   • Caetano

    Amerika ne more biti velika, če ima zavezništvo z islamisti, ki ga je skoval Obamo. Rusijo ali SZ je Reagan skušal premagati ekonomsko in na dolgi rok, kar mu je zaradi gnilosti komunizma tudi uspelo oz. je prispeval svoj delež, čeprav je KGB vse natančno vedela, saj so njeni ljudje vodili operacije CIA napram SZ.

    • xtc

     Putin ni prijatelj ZDA še manj Trumpa ima svojo računico glede sesuvanja EU INzda;PRI ČEMUR MU GREDO NA ROKO NJEGOVI BIVŠI KOMUNISTIČNI KAMERATI;KI SPODKOPAVAJO OBE TVORBI::
     Gre pa za precej večjo težavo;Islamska država je bil poizkusni zajček nove islamske družbe;težava je v tem ;da se celoten islam postopoma transformira v ta model;sicer je ta buldožer model propadel vendar pa je intenzivno povzročil izvoz in širjenje skrajnega islama in kot tako zakoličil novea merila bodočih islamskih držav in družb_torej postajajo zavezništva s temi državami vse bolj tvegana;seveda pa Putin ravno tako pomaga pri izvozu tega vEU INzda SAJ TAKO SLABI TI DRŽAVI IN ČAKA NA PRILOŽNOST ZA ŠIRITEV SVOJEGA IMPERIJA;ČEPRAV SE NE ZAVEDA ;DA STOPA V ISTO PAST KOT OSTALI:

     • Caetano

      Putin si želi obnove pomanjšane SZ, to je res cilj njegove KGB klike. Vendar Nato straži svoje meje. V vojni z islamizmom pa se je bolje pogoditi z Rusijo, kot bo verjetno naredil tudi Trump. Iz primera, ki sem ga navedel se jasno vidi kako sultan Erdogan izsiljuje ZDA, podobno, ampak bolj finančno z migranti pa tudi Evropo.

     • xtc

      Putinu ni za zaupati vse dotlej doklez nebodo islamisti lovili njegovo glavo:Definitivno pa dogodki globalno tudi na Kitajskem;kažejo tisto;kar je napovedal že Nosterdamus;da bodo morali tako ZDA;Rusija;KITAJSKA IN ŠE KDO STRNITI VRSTE VBOJU ZOPERiSLAM;ki se trenutno formira na povsem novih dimenzijah;če bodo želeli obstati;da jih islam ne podjarmi:

 • xtc

  Rusofilski prijatelji Trumpu ne koristijo veliko;enako mu ne koristi veliko oglašanje Kremlja;preje škoduje:
  Putin ni Trumpov prijatelj preje hud konkurent:
  BEDNO IN OBUPNO VREŠČANJE DEMOKRATOV PA KAŽE;DA SE OKLEPAJO VSAKE SLAMICE IN LAŽNEGA UPANJA;DA BODO SEDAJ VRGLI TRUMPA:
  Je pa to dokaz kaka beda prevladuje med Demokrati;in da rabijo povratek k pravim DEMOKRATSKIM VRLINAM ŠE IZ ČASA NASTANKA ZDA:

  • garfi

   rabijo udarce po kepi in črepinji

 • garfi

  ravnokar žitnik pljuva
  stik z rusi je očitno prepovedan, če imajo levuharji koristi od tega
  res bizarno

 • Darth Vader

  a niso smešni teli naši levaki…..k pride Putin v Slovenijo mu vsi ližejo podplate…..ko pa naj bi se srečal nek predstavnik trumpove administracije preden je prevzel mesto v administraciji, z enmu xy diplomatam iz rusije, kar se najbrž v washingtonu pač dela, je pa taboljš, če takoj odstopi? pol bi mogl odstopit tut vsi levaki v sloveniji, ki so putinu lizal čevlje :)

 • Olga

  “Demokrati” bi najbolje naredili, če bi odstopili kar sami in pustili, da Trump lahko začne v miru delati!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!