Avstrijcem je dovolj – tudi oni so se uprli prisilnim migrantskim kvotam

Foto: epa

Avstrijski obrambni minister Hans Peter Doskozil iz vrst avstrijskih socialdemokratov (SPÖ)je danes predlagal popolni izstop Avstrije iz evropskega programa za premestitev beguncev. Koalicijskim partnerjem Ljudski stranki (ÖVP) bo še danes predložil ustrezen osnutek za odločitev vlade.

Ljudska stranka je sporočila, da se strinja s predlogom obrambnega ministra. Kot je dejal Doskozil bo lahko ob strinjanju koalicije o izstopu avstrijska vlada predvidoma odločala že na torkovi seji.

Za izstop mora zaprositi kancler Kern
Tiskovna predstavnica notranjega ministra Wolfganga Sobotke (ÖVP) je ob tem opozorila, da mora pri Evropski komisiji in Evropskemu svetu za izstop iz programa zaprositi avstrijski kancler Christian Kern (SPÖ), saj je to v pristojnosti državnih in vladnih predsednikov.

Doskozil je svoj predlog za izstop utemeljil s tem, da je Avstrija zaradi velikega števila odprtih prošenj za azil v primerjavi z EU svoj delež premestitev beguncev iz Italije in Grčije že opravila oz. jih je opravila celo preveč.

Program za premestitev je bil sklenjen leta 2015 po načelu solidarnosti in pravične razporeditve v članicah EU. Statistični podatki kažejo, da je bila Italija leta 2015 in 2016 manj obremenjena kot Avstrija, je pojasnil Doskozil. Na milijon prebivalcev je bilo v Avstriji 4587 prošenj za azil, v Italiji 1998.

Tihotapljenje je velik problem, ki ga Evropa zanika
Pri sprejetju programa se je EU zanašala na veljavno dublinsko uredbo in predpostavko da se ljudi ne tihotapi. “To ne drži,” je dejal minister. Opozoril je, da se tisti migranti, ki bi morali biti v Italiji, nahajajo v procesu obravnave prošnje za azil v Avstriji, kar kaže na nezakonito potovanje iz ene države v drugo.

Avstrija bi morala iz programa izstopiti, ker je “ena od najbolj obremenjenih držav”, je pojasnil. Po njegovem, je Avstrija humanitarno že dovolj prispevala. Program premestitve se izteče letos septembra.

Po mnenju avstrijskega obrambnega ministra Dunaj še ni prepozen za izstop, saj mora vsaka država vsako četrtletje sporočiti, koliko migrantov bo sprejela in posredovati potrebne informacija. To je tudi obdobje, da posredujejo svoje razloge, zakaj ne bi sprejela novih migrantov.

A. R.

 • Olga

  Bravo Avstrijci! Bravo Madžari! Bravo Poljaki! V dom spustiš tiste, ki jih sam izbereš in ne tistih, ki bi ti jih vsilil sosed! NEZAKONITI migranti, ki niso begunci, nimajo človekove pravice, da lahko prosto vstopajo in celo uničijo državo “gostiteljico”!!!! Poglejmo, kaj se dogaja z Grčijo zaradi LEVAŠKE politike! Poglejmo, kaj grozi Makedoniji zaradi LEVAŠKE politike! Ne bodimo slepi!

 • Aron

  Avstrija je že prispevala ogromen delež, čas je da svoje pristavijo še preostale države, predvsem višegrajske. Ali si EU predstavljajo le tako, da cuzajo EU sredstva, pošiljajo stotisoče brezposelnih v bogatejše EU države, da izkoriščajo dobrohoten sistem socialne varnosti, svojih obveznosti pa nočejo izpolnjevati?

  • šmentanamuha

   Nepovabljeni gosti z lažno identiteto pač niso nikogaršnja obveznost, razen tistih, ki so jih vabili.

   • Aron

    Pritoži se Amerom, ki so zakuhali godljo.

    • tohuvabohu

     Kako pa govoriš o zaveznikih?

     • stajerc5

      Njegov zaveznik je flasa Vodke in devalviran Rubelj…

    • Steiermark

     Aron, ti si pa nadeni očala, ki ti bodo omogočila jasen pogled, kaj se dogaja v Evropi in kdo je to sranje zakuhal! Tvoj satanistični izrodek, musliman in terorist, z bratom, vodjem islamskih teroristov v Keniji, obama, ki je ves čas filal z orožjem, najmodernejšo tehnologijo za uničevanje človeštva, kar pa bi hillary nadaljevala, če bi zmagala na volitvah, pa hvala Bogu ni! Tiste kvote od satanistov, ki uničujejo Evropo, pa si naj oni sami vzamejo, tako juncker, kot merklovca ter ostala satanova hlapčevska svojat, ter naj z njimi vred, zbrišejo nekam, ali v afriko ali na bližnji vzhod, od koder dobijavajo bogata plačila, v zameno za izvajanje genocida nad Evropejci!

     • Aron

      Se strinjam, razen v delu, da bo sedaj pod Trumpom bolje. Povečanje vojaškega budgeta za 50 miljard, nadaljevanje oboroževanja teroristov po Bližnjem vzhodu in eskalacije proti Severni Koreji, me ne navdajajo z optimizmom.

 • domovina mili dom

  Zadnji čas, da se države prebudijo. Naj jih imajo tisti, ki so jih povabili.

 • lauraas

  Vsaj si upajo!

 • soc

  Počasi se oblikuje nova velika Avstroogrska, ki za preživetje ne potrebuje Nemčije in Francije. EU odhaja. Ključno za mojo domovino je, ali bomo v njej zmagali narodnozavedni Slovenci in nas vključili v to novo združbo držav, ali rdeča zmes neokomunistov in Balkancev, ki nas hoče že od osamosvojitve vrniti k Srbom in Rusom in kakršno na tem forumu uteleša kak “Aron”. Slednja stran ima 91% medijskega glasu in razpolaga s preko 90% premoženja v Sloveniji. Zato kaj prida optimizma nimam.

  • Krtača17

   Pa spet en domobranček joka za švaboti. Noben ekstrem ni dober. Za domobrančke bomo pa že poskrbel da odplavajo nazaj v Argentino.

   • tohuvabohu

    Marš, govno komunajzarsko lažnivo.

   • šmentanamuha

    Krtača, daj prerasti že enkrat te osnovnošolske mantre o domobrancih. Zdaj pa je res že dovolj materiala (dokazov), da stvari niti približno niso bile take, kot so nas učili.

    • Dragan Krstič

     Krtačini sorodniki so bili med vojno, ne pri domobrancih ampak pri SS. Ravno takšne barabe kot je Krtača so med vojno veselo hajlali po vojni pa se prilizovali partizanom in se vključevali v UDBO.

     • tohuvabohu

      Moj sosed se je med vojno dal fotografirati za nemški časopis s celo družino s hlebci kruha v naročju, po vojni je bil pa sekretar partije. Najhujši so bili tisti, ki so v Mariboru pozdravljali Hitlerja, potem so pa zagnali krvavo revolucijo.

     • Dragan Krstič

      Največje povojne svinjarije so delali partizanski majski hrošči ter tisti, ki so najbolj
      dvigovali roko v pozdrav Hitlerju med vojno. Na ta način so se hoteli prikupiti novi “demokratični” oblasti ter imeti vsemogoče privilegije. Saj je popolnoma razumljivo.

    • karpelec

     Ne more si pomagat.To so mu v tistem času posneli na trakec in to je ves material, ki ga obvlada in ga vrti za nas v nedogled.

  • FORT WORTH

   Podobno razmisljam tudi sam.
   Ce pa pogledava malo bolj celotno sliko,vidimo ,da se dobro da imamo za sosede Hrvate,ki ne bodo nikoli vec dopustili in storili se enkrat isto napako in se spajdasili s srbi spet v isto drzavo.
   Za enkrat smo na varni strani,kljub prevarantski in izkoriscevalski banditsko izdajalski komunisticni kliki,ki ni vredna niti,da jo sonce greje.

  • Dragan Krstič

   Pa večinske volilne bebce.

   • Krtača17

    Večinski volilni bebci bojo takele patrone odnesli v Argentino. Sploh glede na odnos do volivcev ki ga imaš. Pa še nekaj – prav je tako!

    • rrrrr

     Zobna krtača-WC17, dobro jutro. Tudi danes si dobrodošel v naši šoli demokracije na tem vzgojno izobraževalnem portalu za rdeče zasvojence s posebnimi (malimi) potrebami…. Bodi priden, uči se, junija bodo izpiti.

     • soc

      Krastača17 paše na ignore listo kot ata na mamo. Ekran je takoj manj zasvinjan.

    • Dragan Krstič

     Da ne bo ravno obratno, s tem da boste šli v državo ki meji na Južno Korejo.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Dragan, dovolj bi bilo ze to, da bi šli nazaj v Srbijo

  • Lokomotivführer

   Avstroogrska nam je potrebno še kar iz nekaj naslovov, od ureditve infrastrukture, pravosodja, …niti pedstavljati si ne morem, kakšna bi bila cesta po Mežiški dolini, če bi jo upravljal Asfinag?

 • totex39

  Škoda, da so Avstrijci vse to spregledali tako pozno in imajo že veliko musličev v državi, zato se težko primerjajo z Madžari in Poljaki. Je pa res, da nikoli ni prepozno, kajti naša vlada pa še sedaj ne razmišlja o tem, ampak jih še kar prevažajo po Sloveniji.

 • Krtača17

  Ma kaj vas domobrančke tolk matra Avstrija pa Nemčija? Vsak naj poštima svojo državo – mi svojo, oni svojo pa bo. Vsak se naj zase briga bo najbolj prav. Domobrančki res ne morete iz svoje kože.

  • Stajerka

   če bodo Avstrijci dejali Halt…..boš tudi ti slej ko prej domobranka……sicer pa najprej spucajte tiste, ki so ubijali partizane in zavedne Slovence, potem pa tolčite po domobrancih……..
   kak že gre tista: Najprej spucaj pred svojim pragom!!!

   • Krtača17

    Pucanje pred svojim pragom je tisto kar vi domobrančki ne obvladate in ste se lepo izdal in sami sebe pohodil in še sds s tem portalom. Kaj te tolk skrbi za avstrijce? A si Avstrijka al si Slovenka? Sam da nis domobranka.

    • Stajerka

     ne vem kaj je bolje, da si v Sloveniji…..od levakov so osovraženi vsi, ki se ne nagibajo na balkansko stran ali še bolje na balkanska posla……levak in zaveden Slovenec, je kot krava in kotalke……
     levaki boste poskrbeli, da od Slovenije ne bo ostali niti S, kaj šele kakšen Slovenec……

    • tohuvabohu

     Prekleto govno komunajzarsko lažnivo.

  • FORT WORTH

   Ti ze ne spadas med tiste,ki bodo stimali to drzavo. Upam,da ti je to jasno. Ce ti se ni ,ti pa se bo.
   Na tvojem jugu imas dovolj dela.
   Dol se spravi in tam stimaj,kolikor te je volja.

  • totex39

   Veš zakaj se razpravlja o tem, ker smo še vedno v EU in smo v istem kotlu, da nas te zapečeni musliči lahko preplavijo.

   • Krtača17

    Točno vem o čem se razpravlja pa vidim tud te hijene domobranske kako že s takimi hijebskimi metodami preparirajo narod. Matr jim bom živc ven potegnu kot vedno do zdaj. Bojo pjeval na marsovsko da so domobrančki. En že sana o avstroogrski. Marš.

    • tohuvabohu

     Marš, rdeči krvoses.

     • karpelec

      Najhujši so krvni zajedalci.

  • tohuvabohu

   Rdeče pijavke skrbi samo njihova zajedalska pozicija na slovenskem narodnem telesu. Dol vam visi za Avstrijo, migrante, Evropo, Trumpa. Bojite se le tega, da vas bo narod zbrcal s svojega pukla. Zato se greste gnilo demagogijo, katere del je tudi nenadzorovano zmerjanje vseh vaših nasprotnikov z domobranci. Poznamo vas, dobro vas poznamo, kreteni komunajzarski.

   • karlina

    podpis

 • Stajerka

  levaki pod Alpami pa bodo zagonli vse kar je možno……ravnokar po TV hvale in slavospevi hrvaškega kmetijskega ministra glede terana…..pravi, da je EU upoštevala vse kar so si zaželeli……..

  • karlina

   itak

 • Krtača17

  Spet domobranska mentaliteta ven bode. Podpihovanje, hujskanje in drekanje. Ko bo prišlo do pizdarije bojo pa prvi tekl pod kiklce kot vedno. Slovenci bomo pa gnoj kidal za njimi. Pol bojo pa spet prijokcal kolk so zaslužni. Pa kaj vas muči Avstrija pa Nemčija? A smo Slovenci al nismo? Auf!

  • Morala

   Ali so ti na žulj stopili? :) Vsiljevanje tudi ni nikakršna pohvalna odlika!

   • Krtača17

    Ne jaz sem teb.

    • Morala

     Niti najmanj :)

     • Krtača17

      Potem pa ni problema. Čemu potem spraševanje?

     • Morala

      Ker berem tvoje neumnosti!!!!!!! Zate so vsi domobrančki, ki se ne strinjajo s tabo!

     • Krtača17

      Ne znaš brat? Zavoham jih že na sto metrov kater je in kater ni. Samo najprej poiskusijo tako, prihuljeno kot podlasice, pol so pa zmer bolj korajžni.

     • tohuvabohu

      Marš rdeča pijavka.

     • Lokomotivführer

      Vsi, ki provokatoju odgovarjate, mu v bistvu pomagate…

     • karlina

      +10

  • Stajerka

   5-najpogostejsih-vzrokov-za-bolec-spolni-odnos

   mogoče najdeš kakšen nasvet…….http://zenska.hudo.com/seks-partnerstvo/spolnost/5-najpogostejsih-vzrokov-za-bolec-spolni-odnos/

   • Krtača17

    Jaz ti ne morem pomagat če te pa konj nabija…

    • Stajerka

     a si prebrala??……je govora o konjih?? – članka nisem prebrala, je pa že naslov zelo primeren za tvoje nepotešeno razmišljanje………

     • Krtača17

      Vsake bedarije pa res ne berem. Konja pa le zamenjaj.

  • antimur

   Prav zato, ker smo Slovenci, ki ljubimo svoj jezik, domovino in kulturo, moramo najprej opraviti s takšnimi pedrskimi in multi kulti kreteni, kot si ti.

   • Krtača17

    Popedraj se ti nekam s tega portala.

    • Franc Šink

     To bi veljalo za tebe!

  • dvanajstzvezdic

   Domobranec, tisti ki brani dom, družino. Hm, pa to se sliši dobro. Zato sem jaz sem ponosen domobranec.

   • karlina

    HVALA ENAKO, MI JE V PONOS, ČE ME KDO OZNAČI S TEM IMENOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Stajerka

  Realnost evropskih meja: dolge kolone se vračajo, preverjen bo vsak potnik!
  Sistematični nadzor na mejah EU-ja od 7. aprila
  28. marec 2017 ob 07:46
  Bruselj – MMC RTV SLO/Radio Slovenija/STA
  Čez 10 dni bodo na zunanjih mejah šengenskega območja in Evropske unije – kot odziv na teroristične napade – začeli sistematično nadzorovati vse potnike.

  • Morala

   Mož je v soboto šel v Nemčijo in so bili na avstrijski-nemški meji poleg policije, vojaki z mašincami…ni prijeten občutek.

   • Krtača17

    To je pa že kake dve leti.

   • Dragan Krstič

    To ni zaradi migrantov ampak zaradi naših komunističnih kleptomanov. Nemci se jih še bolj bojijo kot musličev.

   • Franc Šink

    Še vedno je bolje videti oborožene policiste in vojake kot pa naleteti na teroriste.

    • Morala

     Drži!!

    • karlina

     To pa sigurno, ja v teh časih je to res OBVEZNO

   • karlina

    Ta občutek pa dobro poznam, ko smo še, kot otroci in mladina, tam leta 77, šli na turnejo , kot zbor , na Češko in Poljsko, so nas na meji pričakali s puškami in to , vsakega otroka , pregledali sliko, premetali vso prtljago, skratka še danes se tega spomnim, pa je ze tega ogrooooomno let, ja ni bilo prijetno, niti slučajno

  • Krtača17

   Treba se bo navadit. Še evra se znebimo pa eu voluharjev pa bo.

   • tohuvabohu

    Še prej pa bi bilo dobro znebiti se rdečih pijavk. A to bo težko, ker so prisesane na narodovo telo in nam pijejo kri že 75 let. Ocenjujem, da bo bolje šele čez dve do tri desetletja.

    • Nata

     Jojmene ? Morda pa bo kaj prej ?

     • tohuvabohu

      Se bojim, da ne. Sedemdeset let so delali na tem, da nam izpijejo kri, in še vedno jim gre dobro.

     • Nata

      Vaja mojstra naredi !

     • karlina

      mislim, da res ne, verjetno večina tukaj tega ne bo dočakala

     • Nata

      No, vidiš ! To mene jezi.

    • karlina

     Še pozneje, če sploh, nedavno sem poslušala nekega izobrazenca na radiu Ognjišče, ki je dejal, da se bo stanje, če sploh, v Sloveniji res popravilo na bolje, šele čez 50 let, nič prej

   • Morala

    Sedaj pa vidimo kam pes taco moli – evra bi se radi znebili in eu! Kam nas boste popeljali? Nazaj v Yu?

    • karlina

     Se bojim ,da res

   • sprehajalec

    Kaj bomo imeli fine bankovce čez čas, kot Zimbabwe. Socializem nas bo vse naredil triljonarje. Štrukelj bo imel kar bianco povišanje vsak mesec, da si prihrani kao “pogajanja”. Pa dohtarji, nič več pogajanj. Cetis Celje pa na štiri izmene tiskanje bankovcev, delavci si bodo pa lahko kar s še toplimi bankovci postregli zasluženo plačilo.

    http://i2.cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/160504154606-one-trillion-dollar-exlarge-169.jpg

    • stajerc5

     Venezuela je tipicen primer, z polno vreco Ven. Bolivarjev v trgovino in z eno kilo kruha domov, seveda ce ga sploh dobis !

     • sprehajalec

      ha, ha, Venezuela je potem še dobra. Zimbabwe, ki je pljunil kolonialistom v obraz, gredo kar z vozičkom po kruh. pa ne za naložen kruh, ampak z denarjem tja.

     • karlina

      Eni to še hudirjevo dobro poznamo iz bivše juge, preden jo je vzel hudič,

   • karlina

    A bejz no in kaj potem

  • Lisjak

   Če pride migrant na našo mejo in zaprosi za azil ga naši mejni organi ne smejo zavrnit.

   • šmentanamuha

    Pri nas nima kaj prosit za Azil, ker je prva varna država nekaj tisoč kilometrov stran. Te preračunljivce je treba preprosto nagnati nazaj oz. da povem lepše, prijazno jim je treba povedati, naj se obrnejo za 180 stopinj in se vrnejo, od koder so prišli. So pa dobrodošli kot turisti z denarjem v žepu, si plačajo nastanitev, nato si lahko ogledajo našo deželico in potem odidejo. Hvala za razumevanje.

    • Lisjak

     Naša meja je šengenska meja in to je šengenski zakon.

     • moon

      Katerega si lahko po potrebi nekam vtaknes…

     • Lisjak

      Ravno toliko se z njim strinjam kot ti.

    • Igor Kavalar

     Under the 1951 Geneva Convention Relating to the Status of Refugees, asylum seekers must show that they have a well-founded fear of persecution due to their race, religion, nationality, political opinion or membership of a particular social group, and are unable or unwilling to seek protection from the authorities in their own country. The definition is forward-looking, so even if an asylum seeker has suffered terrible harm in the past, they will not get asylum if there is no risk of anything happening to them in the future. It is not always necessary to have been persecuted in the past for a future risk to exist – sometimes events that occur after a person’s arrival in the UK can give rise to a future risk of persecution in their own country (for example, due to changes of circumstances in the person’s country of origin since they left). These are known as ‘sur place’ claims.

     In legal terms, a person who has asked for asylum in the UK and is waiting for a decision on that claim is called an asylum seeker. Someone who has received a positive decision on his or her asylum claim is called a refugee.

     Se pravi tudi, če nekje divja vojna nisi upravičen do azila, razen če te ne preganjajo na podlagi rase, vere, nacionalnosti, političnega prepričanja…

     In če pogledaš primer Sirije, je Asad preganjal ljudi zaradi drugačnega političnega prepričanja. Problem je v tem da so danes njegovi nasprotniki člani Al Nusre torej Al Kaide in ISIS, in bi po členu ženevske konvencije o beguncih in azilu, ravno ti ljudje morali biti upravičeni do azila.

     Pol vidiš da je to ena velika butasta politična zmešnjava.

   • moon

    Hec bo v tem, da njemu niti papirjev ne bodo pregledali. Jebali bodo samo drzavljane EU.
    Posamezni migranti gredo mimo mejnih prehodov, horde pa policaji in vojaki brez streljanja itak ne morejo ustaviti/pregledati.

    • Lisjak

     Policaji imajo ustni ukaz,da proti njim ne smejo ukrepat.

   • karlina

    PA BI GA MORALI IN TO POSLATI NAZAJ V TISTO DRZAVO, OD KODER JE PRIŠEL, PIKA

  • sprehajalec

   Kmalu se ne bo po Europi nihče več sončil in zagorela polt bo postala težava. Bo bleda koža postala modna, tako kot je na Daljnem vzhodu in na Kitajskem in v Europi nekoč. Če boš dvakrat zapečen, bo takoj prazen krog okoli tebe.

   Ampak levičarji bodo potem kričali o diskriminaciji na osnovi barve kože, levičarke in aktivistke se bodo pa nastavljale soncu pa v solarijih.

   • Prle

    Tvoja polt je sigurno bela in rit debela, saj cele dneve tapkaš traparije v kleti.

    • sprehajalec

     Prle, ti si naravno ogrožen, polt ciganina Čurara odakle potičeš, zelo spominja na dvakrat zapečene iz Alžirije.

     • Prle

      Sralec takšen kot si ti, migranta ni videl na 100 m, kaj šele bližje, verjetno si ogrožen ti bolj s svojo bledo poltjo in debelo ritjo. Ko bodo teroristi iskali žrtve boš ti prvi, seveda, če boš svoj kljun upal dati na svetlo,hi,hi.

     • sprehajalec

      Prle, tebe bodo pa vzeli za svojega, prevajalca. Polt ciganina izgledaš kot oni, pa preimenovali te bodo v Abdul-Prle.

     • Prle

      Tebe in tvoj lik bodo vzeli za vzorčni primer; bledoličen, zavaljen, zagrenjen, sovražen do ljudi, ki so drugačne narodnosti. Ti si tipičen vaški posebnež v obljubljeni deželi migrantov,hi,hi.

     • sprehajalec

      Abdul-Prle jim bo pa takšne ljudi kazal, kot tipičen primerek človeka s kolaborantskimi koreninami in preteklostjo.

     • Prle

      To imate v krvi vi domobrančki, ki ste prisegli Dolfiju, mi vam bomo pomagali,tako, da bomo pač rekli, da ste vaški posebneži, ki se jim razveže jezik, ko ga spijejo deci ali dva.

     • sprehajalec

      Koliko jih imaš že doma Abdulprle?

     • Prle

      Prideš pogledat, a verjameš na besedo?

     • sprehajalec

      Rođaki iz jugovine ne štejejo, ti so že udomačeni.

     • Prle

      O.k, prideš preverit, a boš stisnil rep med noge?

     • sprehajalec

      Abdulprle, jaz nikoli ne stisnem repa med noge, verjemi. Takšnega me je Bog ustvaril, da si lahko to tudi privoščim.

      Kaj rabiš nekoga da ti spuca doma ali kaj? Pa saj imaš tamle Duhca, pa Tarantelo.

     • Prle

      Nakladač sprehajač, glede na to, da imaš ti največ časa, sklepam po tem, da so tvoji komentarj celi fantazijski spisi, bi bil ti edino primeren.

     • sprehajalec

      Vse je resnično, zato se pa vsajaš.

     • Prle

      Kaj misliš, koliko jih je prebralo tvoja fantazijska dolgovezanja, dobro, da se ti da.

     • karpelec

      Kar se napiše tukaj, ne ostaja skrito. Le kvečjemu preseneča, kaj lahko človek skriva v svoji biti.

     • Prle

      Konec koncev je vse to dolgovezenje v prazno, zastonj mu je pisati cele plahte besedila.

     • karpelec

      Vse v presežnikih, niti drobec nečesa lepega ne ostane odkrito. Pa te nič ne boli?

     • Prle

      Srce me pa res boli, a tebe ne?

     • indijanka

      Kje pa si?

  • karlina

   EDINO PRAVILNO, ČE MENE VPRAŠAŠ

 • Miran Pavličič

  Ene vsaj počasi srečuje pamet, pri nas je žal ravno obratno! Kljub očitanim dejstvom se dela ravno kontra zdravi pameti Only in sLOVEnija !

  • karpelec

   Pri naših težko srečaš pamet, ker se le redko ustavi na pravem mestu.Pri eni luknji jo dolivajo, pri drugi luknji jo spuščajo; le redko se kakšen drobec slučajno kje ustavi in najde ugodno okolje za bivanje.

 • Nata

  Hja. . . . . . meni te prošnje za azil niso čisto jasne.
  Kako lahko nekdo, ki niti dokumentov nima, dokaže, da je doma preganjan.
  Ogrožen ? Predvsem velja to za migrante iz držav, kjer vojne ni.

  • sprehajalec

   Gre za zlorabo statuta azila, ki jo je tretji svet zakapiral s pojavom dostopa na internet. Ta procedura je bila razvita za politično preganjanje nekje v preteklosti (mišljen je bil preganjanec tipa Aliende, ali pa Mandela, če bi se pojavil na vratih). Torej vsak, ki izreče čarobno besedo azil, mora biti deležen postopka. Ugotavljanja in preverjanja upravičenosti njegovih trditev. Poizvedovanje na terenu pri njem doma. Kot da bi nekoč pri lovivcu rekla “zapik”.
   Ko so brez medijskega pompa prihajali, so bili torej deležni postopka, vsak ki je prišel. Sledilo je preverjanje, oni pa so medtem dobivali namestitev, prehrano pa žepnino, pa prosto so se sprehajali po mestih. Sedaj tehnično je pa zelo težko ugotoviti, če nekdo res prihaja iz vojnega območja, da ni preganjan. Birokrati so se zapletli v lastne humanitarne zanke in predpise, pa še potem, ko azil ni odobren, ga ne morejo odstraniti iz države.

   Vzporedno se je razvil tudi biznis humanitarcev in levičarjev, ki tradicionalno gravitirajo na proračun, dobiček in zaslužek nekoga drugega, pa je njihova zgodovinska kategorija interesa.

   Hitro se je v tretjem svetu, (ki ima ogromne demografske viške in 80% ljudi brez perspektive za življenje, kot ga vidijo na internetu in v filmih) razvedelo, da obstaja kotiček na svetu, ki ti garantira namestitev, žepnino, hrano, pa z malo sreče še svoje lahko potegneš tja, se je začel eksodus. Vzroke za ta eksodus, lahko opišeš z nemškim pregovorom naprimer Wo ist Käse im Hause, dort gehen die Mäuse. Oziroma, kjer je sir pri hiši, tja gredo miši.

   Internet ti je tudi omogočil preračun, kam se ti splača položiti nogo in zavpiti azil. samo prebiti se je treba tja. Ostala zgodba je znana.

   • Nata

    10 velikih +
    Sijajno si razložil.
    Barabe hudirjeve !

    • sprehajalec

     Vseeno niso oni barabe Nata, baraba je kvečjemu europski birokratski stroj po posameznih državah in oklepanje nekih principov, pa čeprav so v nasprotju z vsako logiko. Tudi Eu vlade same so postali talci teh principov in le redki (Orban, pa Poljaki imajo pogum se jim upreti). Pa vprašanje če tudi Orban ne dela kar dela po nekem dogovoru, pristanku Nemčije in Avstrije, ki sta najbolj obremenjeni in ogroženi. Čeprav ga na zunaj vsi pljuvajo.

     Vse to kar prihaja, so otroci OZN, UNICEFA, Boba Geldofa in We are the world, Donacij, Zdravnikov brez meja. Medicina in tehnologija belega človeka sta izkoreninili naravno stopnjo umrljivosti v teh deželah, pri čemer je pa rodnost ostala nespremenjena. Z drugimi besedami, vsaka pomoč v hrani, tehnologiji bo rezultirala le v višji rodnosti v teh deželah. Če bo naprimer UNICEF z razglednicami zbral za hrano, se jih bo toliko več rodilo.

     Številke so pa pošastne. Afrika je imela leta 1950 220 milijonov ljudi, Europa takrat 550. Danes ima Afrika 1200 milijonov ljudi, Europa pa 750. Če bi se torej Europejci plodili po njihovih stopnjah, bi jih bilo danes 3000 milijonov in ne 750.

     Obratno pa, če bi se oni po Europskih, bi jih bilo danes 300 milijonov. Torej nič pomanjkanja virov, kot cvilijo beli humanitarci pa liberalci, pa podnebnih sprememb, kot učijo na fakultetah za družbene vede. Cena dela bi bila primerna razpoložljivosti delavcev, ne pa da jih na enega čaka 10 zadaj. Torej odpade tisto levičarsko o korporacijah, pa izkoriščanju. Pa prepoceni bananah.

     Sedaj so zrastli, UNICEFovi otroci, tista lakota, kot jo prikazujejo stare slike, z debelimi trebuščki je izginila, epidemij ni več.

     So pred vrati. Tukaj smo, naredili ste nas, sedaj poskrbite za nas, hočemo življenje, kot ga imate vi in ga vidimo po internetu. Torej v osnovi zgrešene politike UNICEFa, OZN, levičarjev in bogatega zahoda.

     • Nata

      Ampak. . . tristo mačkov, no ? Kam pa to pelje? To je pa začaran krog.
      Torej bi morda morali takrat pustiti te ljudi, da si pomagajo sami, kolkor pač zmorejo ?
      Pri vseh teh ” vtikanjih ” je veliko padalo v žepe tistih, ki so ” pomagali “.
      Pa naj se prvo obrnejo na svoje – hm – demokratične vlade !!

     • Razocarana

      V bistvu z ‘pomočjo’ bi jih bilo potrebn še naučiti uporabljati kontracepcijo in navaditi načrtovanja družine, tako da imajo samo toliko otrok koliko jih sami lahko preživijo z lastnim delom, ne pa da jih štepajo kot da so na normo, in nato ‘prosjačijo’ zahod da jih preživi. Vendar se UNICEF in druge dobrodelne organizacije nič preveč ne sikirajo za to, saj če jim zmanjka lačnih otrok in če gre Afričanom na bolje, so ob dober biznis (kar je razvidno po plačah ki jih prejemajo direktorčkih teh dobrodelnih organizacij). Isto je z tujo pomočjo ki jo v miljardah EU in USA pumpata, preko Svetovne banke, v Afriko in bližnji vzhod, ki za dvig standarda raji in za njihov izobrazbo ne naredi veliko, vendar pa je veliko bogatih ljudi naredila in jih še dela bogatejše.

     • Nata

      Torej bi potrebovali kar nekaj klonov g. Pedra Opeke !!
      Ljudje bi morali delati, da preživijo.
      Saj sem zoprna. . . ampak ne razumem, kako morejo cele dneve posedati brez dela. Ko človek občepi, dobesedno, se mu verjetno niti vstati ne ljubi ?

     • sprehajalec

      Nimajo ga Nata, dela. Bi že delali, za zaslužek. preprosto jih je preveč za obstoječo razpoložljivost dela. Kot da bi pri tebi doma v hiši bilo deset tvojih otrok pa po deset krat deset vnukov. Bi se vsi drenjali na vrtu doma?

     • Nata

      Ja, je res. Vendar, da za začetek delaš za hrano in posteljo, je tudi nekaj.
      Nisem niti mislila na ” pravo ” delo.
      Lahko bi se našli ljudje, ki so sposobni organizirati . Seveda pa tu dobička dolgo ne bi bilo.

     • Nata

      Hm. . . na vrtu? Ja, ko bi bila sila. Ni hudir , bi se menda ja znašli in zmenili.
      Oprosti, se hecam. Razumem kaj si želel povedati, pa vseeno ni prav dobra primerjava.

     • sprehajalec

      V bistvu Razočarana ne poznajo neko skupnost, kot jo mi danes poznamo, temveč institut varovanja hčera in žensk. Slišal sem za zgodbe, da črnka ne sme sama po cesti, ker jo takoj črnec naskoči. Si kdaj videla neko črnsko družino slikano z očetom, na reportažah iz Afrike? Vse neke same črnke pa kopica otrok. Nekako tako kot v naravi, ko je čas zato….

     • karlina

      Nata, če bi ves denar, ki ga dajemo, oz. smo ga dajali , šel res tistim, ki trpijo lakoto, verjemi, da na svetu verjetno ne bi bilo lačnih ljudi.

     • Dragan Krstič

      Dajanje pomoči, zdravil, hrane, zdravnikov brez meja je enako kot gašenje požara z bencinom.

     • sprehajalec

      Tako je, žal karirkirano situacijo lahko opišeš, kot sem jo nekoč videl. Neka stara ženska je imela rada mačke, pa njihovo potomstvo, da je bilo na koncu na nejevoljo sosedov blizu 30 mačk pri hiši.

     • karlina

      Unicefu nikoli nisem verjela in nikoli ne bom, tiste slike , s katerimi pa nam hočejo narediti slabo vest, ja jih pa ze vrtijo kar nekaj let.

   • Dragan Krstič

    Kako strahovito visoko nataliteto imajo države Afrike in Azijske države z muslimanskim prebivalstvom najdete na: birth rate in …./ vpis države./
    Vse večinoma od 5 do 6 otrok na žensko. Podvojitev prebivalstva sledi v cca 20 letih kljub veliki umrljivosti dojenčkov.

    • sprehajalec

     Nataliteta je visoka tam, kjer ženska ne pomeni nič. Oziroma nima nikakršnega statusa in besee pri paritvenem procesu. Je stroj za rojevanje.

     Ko se dvigne status žensk, in so zaposlitvene možnosti zanjo ter gradnja poklicne kariere, nataliteta pade.

     • Dragan Krstič

      Zanimivo je, da je Indija omejila nataliteto kljub ogromnemu številu ruralnega prebivalstva.

     • sprehajalec

      Osveščenost in boljši položaj žensk, vodi k temu. Le v muslimanskem svetu ženska ne pomeni nič. Je pa tudi tukaj razlika. Bosna, ima europsko zgodovino in ima europsko nataliteto, ter za Europo normalen status žensk.

      Šiptarke imajo nižji status, zato je nataliteta velika.

     • Dragan Krstič

      Bosna ima evropsko nataliteto tudi na račun hrvatskega in srbskega življa. Muslimanski del ima zagotovo precej višjega.

     • Dragan Krstič

      Sem se pa začudil da ima Bosna celo nižjo nateliteto kot Slovenija, leta 2012 samo 1,27 otroka na žensko. Ne morem verjeti.

     • karlina

      Zaradi revščine, verjetno, še hujše, kot je v Sloveniji.

     • sprehajalec

      Ne, tudi Bošnjakinje. Status Bošnjakinj je Europski, poskledica je manjša rodnost. Tudi določeni predeli krščanske Europe imajo več otrok.

      Po domače, imaš toliko otrok, kot jih lahko preživiš, ne kolikor jih Alah pa sosedova socialna lahko preživi.

     • karlina

      Indijci so kar pametni in pridni ljudje, sem gledala na Travel oddajo o arabskih emiratih in oni so povedali, da nočejo zaposlovati ljudi iz Sirije, Iraka, oz. vseh sosednjih drzav, pač teh beguncev, ker, niso izobrazeni, pa predvsem so leni. Rajši zaposlujejo Indijce, ki so pridni , marljivi, tihi, skratka-kulturen narod. In tukaj je tudi odgovor, zakaj le ti begunci, ki drvijo v Evropo, ne gredo v bogate islamske drzave-ker jih ne marajo, pika.

     • karlina

      Pa predvsem prepoved vsake zaščite za zensko

   • samotoje

    Končno nekdo, ki stvari razume, kot dejansko so!! Včasih že pomisliš, da si nor in vidiš nekaj, česar ni. Hvala.

    • sprehajalec

     Veliko jih razume, zakaj se gre. Če si malo hodil po svetu in videl velemesta mravljišča, ti je takoj jasno. Kot v Braziliji, ko se reveži selijo na obrobja mest, v plehnate slume polne kriminala pa nasilja, pa revščine. Enak proces se je sedaj sprožil, proti razvitemu svetu.

     Nerazviti svet, o katerem se govori zadnjih 50 let, se ni razvil, premagal je le lakoto, z zahodno pomočjo. Vsa pomoč pa je rezultirala le v zmanjšani smrtnosti ob nespremenjeni rodnosti. Štejemo kdaj nas bo 8 milijard, pa se veselimo? Kje bo teh 8 milijard, tam kjer je največja revščina. ker vsa pomoč Banke za razvoj pa vseh teh ustanov je šla samo za povečano in vzdrževanje obstoječe rodnosti. To je pa edini končni rezultat.

     Je pa res, da je ravno pri nas zaradi tradicionalnega vpliva državnih medijev in šolskega sistema najmanj inteligence za razumevanje teh procesov.

  • dež

   Za azilanta moraš zagotovo izpolnjevati določene pogoje.
   Ne vidim nobenega razloga, da SI ne zavrne prošnje za azil nekoga, ki nima dokumentov, laže o svoji starosti in prihaja iz države v kateri ne divja vojna. Ko Sirijec stopi v Turčijo, pri prehodu turško-grške meje ni več begunec, se pravi da ni več upravičenec za azil.
   To nabijanje “mora” je zgolj Goebbelsova metoda za prepričevanje kimavcev. In nenazadnje, SI je v času vojne na ex YU območju sprejela (po spominu, ne dam roke v ogenj) okrog 80 K beguncev iz BiH, ki so večinoma ostali pri nas.

   • Nata

    ++++++ ja drži. Ampak tisto ne velja. Tako kot pri Madžarih.
    Samo oni iz Afrike so ta pravi ???

    • dež

     Kot je zapisal “sprehajalec” v spodnjem komentarju, gre za čisto zlorabo statusa azilanta. Da Afričan v SI pridobi ta status, mora priti bodisi po morju bodisi z letalom. Na Madžarsko lahko pride le z letalom.
     Ampak v tej k….. EU nas imajo očitno za bedake in bi nas radi prepričali, da gre za silen naval vojnih beguncev. Nama je jasno, da gre za razpad sistema in poskus islamizacije na perfiden način, onim idiotom v Bruslju pa očitno ne.

     • Nata

      Mene bolj skrbi, da se delajo ” idiote “. . .

     • karlina

      Se jim ni treba delati, ker ze so

   • karlina

    Mimogrede, zadnjič so na tv planet, pokazali nekega migranta, ki zivi v Mariboru, rekel je,da je star 26 let in da bi rad študiral, delal, pa se mu je ze od daleč videlo, da je star najmanj 40 let-toliko o bebcih, ki jim verjamejo

  • karlina

   No, vidiš, draga Nata, to se sprašujemo vsi drzavljani EU, samo ne tisti, ki nam vladajo, zakaj ze ne, hm odgovor je na dlani-DENAR SVETA VLADAR !!!!

   • Nata

    Pa je res prav sramotno kakšni pišmeuharji smo !! Mi bi morali udariti po mizi.
    Kradejo nam, okoli nas prenašajo. . . . . . . mi pa smo zadovoljni s kosom kruha ??

 • Franc Novak 1979

  Aquarius (GI) je prispel v Regio Calabria https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:15.6/centery:38.1/zoom:13 in pojavila se je zanimivost, nobena od spletnih kamer v Regio Calabria NI ŽIVA http://www.italiawebcam.it/webcam-live/Reggio%20Calabria/1716/ torej črnina na zaslonu. Mogoče se pripeljali toliko zamorcev, da je vse črno? In ladja Aquarious je znana da pobira migrante 12,2 milje pred libijsko obalo in jih vozi v Italijo, najbrž po naročilu.

  • Dragan Krstič

   In za dober denar.

   • Franc Novak 1979

    Seveda, po naročilu in plačilu. Razdalja tja in nazaj je 500 milj, taka barka porabi veliko goriva, pa plačana posadka. In če gre 6 x mesečno na to pot, potem računaj stroške. Prihodki pa so od plačila voznine s strani libijske mafije, isto na strani italjanske, pa od glave, saj je potreba po “rezervnih delih” v EU, kjer je več starih velika, pa roba za pedofile, pa mlade ženske za spolne sužnje, ostale pa za delo na latifundijah, kjer delajo ceneje kot vzhodnoevropejci. Denar takorekoč kar po morju plava, samo zajeti ga je treba.

  • Novakec1

   Koliko jih je pa tista pripeljala ki je nasedla pred Debelim rtičem, je blo ponoči in se ni videlo.

   • Franc Novak 1979

    Capodistria je priplula z veza v Trstu, kjer bi migrante izkrcali, če bi jih prepeljala iz Afrike v EU. In njen naslednji plov je v Trst, torej je samo pripeljala 200 ton mazuta iz Trsta. Jo bom dodal v listo opazovanih ladij, ker njen log malo hitro zgineva.

 • Franc Šink

  Sem že napisal.prikrivanje relevantnih informacij prebivalstvu je lahko na dolgi rok za vsako državo pogubno!

 • PLavi-mil

  Samo še naša Cmera jih sprejema, zato jo pa Juncker hvali, ko je pa treba kaj naredi za dobro Slovenije (teran) pa poje besedo.

  • Novakec1

   Ja za pjančke je tanajvečji problem teran.

   • nevtrino

    Ja za maloumne tukaj je pa največji problem nekakšna Sirija in Sirijci …

  • karlina

   Dva bedaka na kupu, škoda besed, res

 • bojan

  PRAVILNO !!!!”!”!!!!

  • Novakec1

   Se bod na Kravankah zataknil, od hribov naprej do feketepinjat je pa že orengi ograja postavljena, ključ od vrat so pa stran vrgl. Wilkomen refuđis in slolandija, a to misliš.

 • rubec

  Da se Avstrijci zase že znajdejo sem videl po Kraftu. Ko ga je neka naša razgledana novinarka, ker Kraft nemško ne zna v angleščini vprašala koliko od zasluženega denarja bo namenil za begunce odgovoril: Yes, I like Planica.

  • tohuvabohu

   Ko je pred leti Giro imel etapo po naših krajih in so časnikarji vprašali Nemca Jana Ullricha, kako mu je všeč Slovenija, je ta odvrnil: Slovenija? Imate veliko sonca in lepo vreme!

  • Lokomotivführer

   Mi imamo samo pol novinarje. Spodobilo bi se, da znajo novinarji tudi vsaj enega od tujih jezikov naših sosedov. Spoznati bo potrebno, da je samo angleščina premalo, že iz bontona in spoštovanja soseda, sploh pa, če se bo brexit res zgodil…

   • rubec

    Moj namen je bil ravno ta, opozoriti, da je to da slovenski novinarji ne znajo jezikov naših sosedov, italijanskega, nemškega in mađarskega huda blamaža. Dejstvo da z lahkoto opletajo s hrvaškim pa ni samo huda blamaža ampak po mojem mnenju hudo kaznivo dejanje.

    • karpelec

     Težko je, ko pa še v svojem jeziku ne znajo postavljat vprašanja, da pa skrijejo neumnosti vprašanj, pa se dokazujejo z angleščino, da dokažejo navzven vsaj nekaj.

     • karlina

      Točno, najprej naj se naučijo pravilne slovenščine.

    • Lokomotivführer

     Razumel sem namen, hotel sem te samo dopolniti in tako pokazati na invalidnost stroke…

  • karpelec

   A si videl, pa še pomežiknil ji je.

 • xtc

  Kot sem že rekel hudič bo ko se bo zalomilo z nameščanjem inm talanjem_vojna na vdiku:

  • nevtrino

   Ko sprejemaš tuje vojake, ne more biti nič drugega na obzorju, kakor vojna…

  • dr Janez Sveti

   Te je strah, da si na spisku?
   DR Janez Sveti Čato

   • nevtrino

    Je lahko koga strah, da je na seznamu za vojno ? Za bitko ?

    • dr Janez Sveti

     Za odstrel. Saj ti tudi nebi prežive vojne. Vidim o tvoji auri. Slaba karma.
     DR Janez Sveti astrofizik

     • karpelec

      Nekam čudne so tvoje napovedi, preveč osebne.Diferenciacije pa niso prisotne.

     • dr Janez Sveti

      Moje napovedi so točne. Res pa je, da lahko človek svojo usodo obrne, če je dober in prijazen.
      DR Janez Sveti Mucek

 • nevtrino

  Kakšne kvote, NOBENEGA migranta ! Ni prav nobenega resnega razloga, da bi sprejeli več kot nič teh cigojnerjev vseh sort.

  • rubec

   Lahko se sprejme samo 72 devic pa še to samo začasno. Do sedaj sem se še vsake naveličal.

   • nevtrino

    No, te rogovile arabske zamaškarane pa menda ja niso zanimive ??

    • rubec

     Kako zgledajo ne vem, vem samo da jih je 72.

    • Jefferson Vendski

     Ah, ponoči je vsaka burka črna. No, v bistvu tudi podnevi. Kje sem že ostal?

     • rubec

      Ostal si na cesti če si v sloveniji. Vsepovsod rijejo.

   • karpelec

    Moraš obdelavo popestrit z domišljijo drugače res postane dolgčas ali pa nastopi utrujenost tekočega traku.

 • Viktorh

  Bravo, sosedje.
  Ne boste imeli problema, saj jih bo prevzela naša vlada.

  • dr Janez Sveti

   A nisi šel nekaj delat? A je komentiranje tvoje delo? Ja, povej da sva sodelavca, kaj ti je nerodno.
   DR Janez Sveti vodja pisarne

  • karlina

   Na zalost, res

 • dr Janez Sveti

  Torej letos ne bo manjkalo sezonskih delavcev?
  DR Janez SVeti Emi grant d.o.o.

  • nevtrino

   Sezonskih delavcev nikoli ne zmanjka, vprašanje je le, za kakšno ceno. Nekateri kratkovidneži kratke pameti bi pa seveda radi imeli zastonj hlapcev in sužnjev…

   • Carlo Magna

    RES. 15.000 slovencev,ekonomskih migrantov,hodi delat v Avstirjo,8.000 v Italijo.

    • samotoje

     S koranom in letečo preprogo v rokah. Kaj je že rekel Einstein o vesolju in človeški neumnosti?

   • dr Janez Sveti

    Sklepam, da nisi delodajalec.
    Dr Janez Sveti Njuškalo

  • von Rhein

   Izmed teh,ki prihajajo v Evropo (predvsem velja za negre) je na vsakih tisoč eden pripravljen delati. Večina bi igrala fuzbal v angleški,nemški,španski ali italo ligi (Francija ima večino črnih Francozov),ali plesala v baletnih skupinah.

   • dr Janez Sveti

    Ne. Nekaj je tudi zvodnikov, uličnih preprodajalcev in nasilnežev. Preprodajalci mamil so že šli skozi šolanje.
    DR Janez Sveti Inter pool

 • Demokrat

  Kvote?Mar se ni zaprla tovarna sladkorja pri nas zaradi kvot?

  • Krtača17

   Je ja. Pa mlečne kvote in še marsikaj. Kdo je imel od tega največjo korist? Nemčija, Benelux, Francija. Ko je bila konkurenca odstranjena je lahko biti car.

 • AboutTown

  A zdaj si bodo pa Štajerci morali v domovini poiskati službo?! Hudirja…

  • sprehajalec

   Južni Štajerci imajo domovinsko pravico pri severnih. Če jih bodo častilci kulta Rdeče Zvezde še naprej drkali iz Močvirja, si bodo to domovinsko pravico vzeli.

   • Krtača17

    Se prav, če spustimo desne na oblast, bo 15000 ljudi ob službo, država pa ob davke?

    • sprehajalec

     Če ti temu praviš služba, naj pač bo služba.

     Je kdaj kdo govoril o 15.000 ljudeh, ki bodo ob službo? Pa kenslal državne davke, s katerimi Slovenija ohranja tisto “socialno” in je zato cenjena v svetu in svet jo po tem pozna? Žal je samo del Slovenije, ki sliši na ime “javno” deležen teh sladkosti. Za drug del Avšička pobira v ponedeljkih po TV prispevke.

     • Prle

      Nakladač, vidim, da si oboževalec RTV SLO, lepo, da spremljaš najboljšo novinarko, poleg Carlove, na tv.

     • sprehajalec

      Seveda, itak najboljšo. V javni hiši RTV ni težko biti najboljši. Konkurenca je zelo omejena in selekcionirana.

      Res pa je za šteti v plus, da je od Šoparja prevzela določene naloge “socialne” države. Da komercialno zbira čeriti. Če ima država samo za plače svojih, za kaj več ne ostane. Sploh za tiste, ki so izven otočka “javno”.

   • AboutTown

    Jaz sem za mejo na Trojanah. Pa da jih vidim, lenuhe smrdljive.

    • garfi

     AboutTown > garfi • 2 uri nazaj
     Zakaj se tako razburjaš, Debeli Garfild? Kap te bo. Umiri se, zadihaj…
     Ne jemlji vsega tako resno. Predvsem ne tega, da sem star 82 let. To je bil zgolj instrument.
     Laž je zgolj instrument za dosego cilja, pikec. Zavedaj se tega. Laž je OK.

  • Rožle

   O lej ga …

   Mamas & Papas …

  • garfi

   AboutTown > garfi • 2 uri nazaj
   Zakaj se tako razburjaš, Debeli Garfild? Kap te bo. Umiri se, zadihaj…
   Ne jemlji vsega tako resno. Predvsem ne tega, da sem star 82 let. To je bil zgolj instrument.
   Laž je zgolj instrument za dosego cilja, pikec. Zavedaj se tega. Laž je OK.

 • von Rhein

  Se kdo spomni kako so se določale “kvote” za Slovenijo. Od tistih prvih 250 jih je danes tukaj že 2500. Nekaj uradno,nekaj skritih.

  • karlina

   Kaaaaaaj, jaz sem pa mislila, da največ 1.000, o ljubi Jezus

 • samotoje

  Nihče nima pravice v imenu naših otrok, vnukov in zanamcev nasploh sprejemati nobenih zavez glede migrantskih kvot. V zgodovini islam in krščanstvo nikoli nista zares sobivala. V Sloveniji pa je etnično ravnovesje še posebej krhko zaradi priseljevanja z Balkana. Kar se že krepko pozna na izobrazbeni strukturi in civilizacijskih vrednotah. Eritrejci, Afganistanci, Iračani, da ne naštevam, s kulturno razvitostjo srednjega veka in vzgojeni v islamski ideologiji ne predstavljajo prav nobene dodane vrednosti, pa čeprav se v enem letu naučijo reči hvala. Facti bruti. Politično korektno? Gotovo ne, je pa čimprejšnje soočenje z realnostjo edini garant za preživetje slovenskega naroda.

  • karlina

   +10, NI KAJ DODATI, KOT VELIK PODPIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Lokomotivführer

  Če štejemo vse prišleke po 1920 letu, ki so se preselili v Slovenijo, zlasti po 1945 in 1992 in kasneje, smo verjetno že tudi mi nosilci naslova največjega relativnega delež prišlekov, tako da…samo tega nihče ne spomni, nevem, kaj delajo naši MEP v EU.

  • karlina

   TOČNOOOO

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, v Bruslju zaenkrat ne kažejo razumevanja za afstrijske načrte. Kot je opozorila tiskovna predstavnica komisije Natasha Bertaud, mora Afstrija sprejeti dogovor o premeščanju beguncef spoštovati, ali pa se bo soočila s posledicami. Očitno znajo iz Bruslja samo še grozit, in to fsakomur, ki malo razmisli s svojo glavo ali se pa ne strinja z uradniki v Bruslju. Žalostno, kam je prišla ta Evropa.

  • Rožle

   Ti še migaš ? …

   • karpelec

    Roke in noge ga bolijo od prehude vneme.

  • garfi

   Carlo Magna= hun=krtača=prle LEVI FAŠIZEM=Fogglof Tunnek

 • Darth Vader

  a bo potrebno 100.000 Slovencev na trg republike spravt?

 • Vrhovni sodnik

  Mi smo že sprejeli 100.000 muslimanov, od vseh največ v EU, glede na št. prebivalcev

  • Rožle

   Cmero bo zopet pohvaljen s strani …velike islamistke Anđele …

   • Vrhovni sodnik

    kaslc

 • Vrhovni sodnik

  TAKO NAM CMERO ČUVA MEJO !
  Na meji beguncev niso odkrili

  Dogodek smo preverili na ljubljanski policiji, kjer so potrdili, da včeraj zvečer “obravnavali 11 prebežnikov iz Irana, Afganistana in Pakistana”. Kot nam je povedala Nataša Pučko, predstavnica Policijske uprave Ljubljana, so bili begunci skriti na tovornem vlaku, ki je pripeljal iz Beograda in je prevažal razne izdelke iz Srbije. “Ti so bili ustrezno zablombirani (nameščene carinske zalivke so bile nepoškodovane). Mejna kontrola je bila po schengenskih standardih opravljena na železniški postaji Dobova. Policija je fizično pregledala tovorni vlak in uporabila predpisane naprave, a posebnosti niso bile ugotovljene,” nam je povedala Pučkova.

  Pribežnike so tako odkrili šele na ljubljanski železniški postaji med rednim pregledom tovora. “Policija v primerih za preprečevanje nedovoljenih migracij v notranjosti države z delavci Slovenskih Železnic uspešno opravlja dodatne preglede tovornega prometa na tako imenovanih ranžirnih postajah in na tovrsten način odkriva nedovoljene migracije,” je še dejala Pučkova in dodala, da na območju Ljubljane izstopa ranžirna postaja Zalog.

 • Vrhovni sodnik

  Dodatek k SDS predlogu :
  MANJKA EDINO, KO PROSILEC ZA AZIL ZA NJEGA ZAPROSI, MORA BITI DO ODLOČITVE O AZILU V OGRAJENEM IN VAROVANEM CENTRU, ČE SE MU ZAVRNE AZIL, GA JE TREBA TAKOJ IZGNATI, NE DA DOBI ODLOČBO IN SE LAHKO SPREHAJA 1 MESEC PO DRŽAVI !

  • Krtača17

   Tudi to se dela.

   • sprehajalec

    Kam se jih izžene? navedi primer, razen tiste egiptovske familije zadnjič. Kje so tisti, ki so jih poskušali vročiti madžarom?

    Nemci jim plačujejo, da gredo nazaj v Afganistan, pa sporazume delajo, da bi bilo vse po papirjih. NIHČE PRI NAS NE IZGANJA, zapomni si. Nima kam. če Hrvat reče ne, je konec izgonov.

 • Krtača17

  Zbor lažnivcev na tem portalu. Tule so podatki o beguncih pri nas. Lažnivci se pa poskrijte in ne zavajajte če že ne znate tolmačit podatkov:http://www.vlada.si/pomoc_beguncem/sporocila_za_javnost/sporocilo_za_javnost/article/vlada_se_je_seznanila_z_vmesnim_porocilom_o_poteku_premestitve_in_trajne_preselitve_oseb_59161/

  • Vrhovni sodnik

   Na zasedanju Evropskega Sveta konec junija 2015 so voditelji držav in vlad sprejeli odločitev, da se bo v EU skupno preselilo 20.000 oseb v okviru trajne preselitve. Slovenija se je zavezala k sprejemu 20 oseb iz tretjih držav, predvidoma državljanov Sirije iz Turčije, Libanona ali Jordanije. Skladno z dogovorom EU – Turčija, ki je bil sprejet aprila 2016, je bilo dogovorjeno, da se v Slovenijo preseli 20 državljanov Sirije iz Turčije. Vlada Republike Slovenije je 4. avgusta 2016 sprejela sklep, da se na podlagi kvote iz Turčije sprejme 40 državljanov Sirije, ki se jim lahko prizna status begunca. DOLOČENO JE BILO 20, VLADA JE POVEČALA NA 40.
   PA NE POZAB NA 891 OSEB, KI SO SAMI PRIŠLI IN ZAPROSILI ZA AZIL IN VSAK DAN JIH PRIDE 20 ILEGALNO.
   Na meji beguncev niso odkrili

   Dogodek smo preverili na ljubljanski policiji, kjer so potrdili, da včeraj zvečer “obravnavali 11 prebežnikov iz Irana, Afganistana in Pakistana”. Kot nam je povedala Nataša Pučko, predstavnica Policijske uprave Ljubljana, so bili begunci skriti na tovornem vlaku, ki je pripeljal iz Beograda in je prevažal razne izdelke iz Srbije. “Ti so bili ustrezno zablombirani (nameščene carinske zalivke so bile nepoškodovane). Mejna kontrola je bila po schengenskih standardih opravljena na železniški postaji Dobova. Policija je fizično pregledala tovorni vlak in uporabila predpisane naprave, a posebnosti niso bile ugotovljene,” nam je povedala Pučkova.

   Pribežnike so tako odkrili šele na ljubljanski železniški postaji med rednim pregledom tovora. “Policija v primerih za preprečevanje nedovoljenih migracij v notranjosti države z delavci Slovenskih Železnic uspešno opravlja dodatne preglede tovornega prometa na tako imenovanih ranžirnih postajah in na tovrsten način odkriva nedovoljene migracije,” je še dejala Pučkova in dodala, da na območju Ljubljane izstopa ranžirna postaja Zalog.

   • Krtača17

    Citat:
    Vlada Republike Slovenije je 10. marca 2016 sprejela izvedbeni načrt premestitve 567 oseb iz Italije in Grčije in trajne preselitve 20 oseb iz tretjih držav, 31. marca 2016 pa je ustanovila medresorsko delovno skupino za koordinacijo izvedbenega načrta. Medresorska delovna skupina je odgovorna za pripravo načrta nastanitvenih zmogljivosti za namestitev oseb, ki bodo v Slovenijo premeščene in trajno preseljene, pripravo načrta vključevanja premeščenih in trajno preseljenih oseb na trg dela in zaposlovanja in v sistem izobraževanja ter pripravo rešitev za koordinirano izvedbo ostalih ukrepov iz izvedbenega načrta

    • Razocarana

     Po tem kako jih Italjani in Grki vozijo na celine po tisoč plus na teden, so kvote kot so zdaj samo začetek in preiskušnja koliko gredo EU določene države na roko nič drugega.

     Poleg tega je pa tudi velik problem z vračanjem migrantov ki pogojem do azila ne ustrezajo, kar je tunizijski terrorist lep primer, saj so mu zavrnili azil, a deportirati ga niso mogli. In koliko je še takšnih ki jih njihove države nočejo sprejeti in ki nato poniknejo kdo ve kam.

     Samo poglej si malo table na RS strani. Leta 2016 je bil vloženih 1308 prošenj za azil (od teh je bilo samo 223 žensk) in teh 1308 je bilo 621 zaustavljenih postopkov, kar pomeni da so te, 621 ljudi, enostavno izginili. Nato imamo v tem letu 345 zavrnjenih prošenj – Kaj misliš da je Slovenija te ljudi deportirala? Velika verjetnost je da nimajo, kot za tiste 621 ki so izginili iz azilnih domov, pojma kje so in kaj delajo, medem pa Cmerar sanja kako varna je Slovenijia in Štefic išče prostore za to da bo v Slovenijo privlekel še več migrantov.

    • karlina

     Če verjameš

   • sprehajalec

    Pa to še ni vse, 40 jih pompozno pripeljejo, 400 jih smukne noter še zraven. 2016 je bilo v EU uradno 1,5 milijona vlog za azil, od tega je Avstrija tretja najbolj obremenjena. Če se bodo pretakali čez varuha šengenske zunanje meje v Avstrijo, bomo fasali 10000 kratno dogovorjeno kvoto.

   • Krtača17

    Take begunce vračamo.

    • Vrhovni sodnik

     KAKO, KO SO PA NA VIČU NAMESTO POD KLJUČEM, ČEZ 3 DNI, KO SE NAFUTRAJO NE BO NOBENEGA VEČ NAJTI.

    • sprehajalec

     Kdo vrača? Tisto egiptovsko familijo, pa še to je bil cel pomp varuhov. kam se vračajo? V Novi Gorici je izginil cel razred Univerze Nova Gorica, ki so jim zrihtali vize. Poniknili.

     Nikamor ne vračajo, odvisni so od dobre volje Hrvatov. Še nemci komaj koga spravijo ven.

    • karlina

     Ne vem, če je res tako.

  • garfi

   Carlo Magna= hun=krtača=prle LEVI FAŠIZEM

 • sprehajalec

  Treba je presekati tole slepomišenje, pa kvotanje pa podobne neumnosti. Ko so se Slovenci namnožili iz 1,5 milijona na dva od leta 1950 do danes, so se Sirci namnožili od 3 milijone na 25 milijonov. Enako njihovi sosedje in cela Afrika. Sedaj pa dela seveda ni tam, bi jih pa OZN pa humanitarci razporedili po razvitem svetu. tega potenciala je v tem trenutku po mojih ocenah 500 milijonov v tem hipu, samo da se zopet razve, da se da priti v Europo.

  Treba je presekati, ker ko bo kritična meja presežena, bo hudo, verjemite mi.

  • Krtača17

   Za 600 ljudi sori delate paniko za brezveze. Kolikor vidim vlada dokaj kulturno ureja zadevo. Nihče ne bo množično hodil in ostal v Sloveniji. Kaj pa 15000 štajercev ki dela v Avstriji? Avstrijci so zelo strpni. Oni morajo v okviru kvot prevzet skoraj 5000 beguncev.

   • sprehajalec

    Pa kje ti živiš, pa kaj je 5000 za Avstrijce? Lani so imeli 42.580 vlog za azil.

    Kaj misliš, da smo bedaki ali kaj? Pipa kaplja v stanovanju, ti pa gruntaš, katero dihtungo boš izbral. Hkrati pa cel potok v istem trenutku dere v klet.

    • Krtača17

     Vloga za azil je eno, odobrena vloga pa drugo. Če ni odobrena, grejo ven iz države.

     • sprehajalec

      NE GREJO, to je praksa. Sprehajajo se Marokanci dilajo drogo po salzburgu, če pa hočejo koga deportirati, skočijo pravniki, da z deželo vračanja ni sklenjen sporazum. Dežele vračanja pa ni, ker je dotični ne pove.

      Glupi europski liberalci pa levičarji. Vidijo migranta do trenutka, ko se mu zavrne azil. potem jih pa boli khurac. Ker ni več denarja od njega.

     • garfi

      Carlo Magna= hun=krtača=prle LEVI FAŠIZEM

   • sprehajalec

    Poleg tega ne gre za Slovenijo, gre za celo europsko civilizacijsko shemo. Če bodo v Avstriji prevladali Abdulahi, pa Mohamedi, pa Abdulprleti, kaj misliš, kaj bo od Slovenije ostalo. Pa saj ne vidiš dlje od svoje copate.

    • Krtača17

     Za Nemčijo in ostale pa mene ne briga več. Zaradi mene si jih lahko zvozijo na miljone. So preveč pokazali koliko jim je za EU. Od tu naprej smo vsak ob svojem. Žal ali pa v veselje, kakor vzameš. EU ja, ampak pod trenutnimi pogoji niti pod razno. Bo mogla vlada EU birokratkom pokazat zobe in to pošteno.

     • sprehajalec

      Poslušaj, vem da nisi imel podobne izkušnje in te ne briga, ampak slovenska industrija, kar je je še ostalo, je podkooperant Nemčije. Nemčija je naš največji trgovinski partner. Stiskač, ampak plačuje in je solidna. Slovenija je življensko odvisna od Nemčije. Takšne kot je.

      Ne sanjaj o novih trgih na Vzhodu, pa Putinu. To je umetna propaganda. Rus naših izdelkov noče, razen Škrabčeve storitve, ker jih je podmazal skozi desetletja. Ničevo, pozabi.

     • Prle

      No ja, končno nekaj pametnega izpod tvojih prstkov, ampak bolj prvi del.

     • sprehajalec

      Ne govori mi, bil sem kar nekaj tam. Tole tukaj o ruskem trgu je neka propaganda, ki so jo sestavili neki ljudje, ki so videli Rusa Putina na sliki, to pa je vse. Pojma nimajo, kaj ceni Rus. Rus ceni znamke, Siemens, Bosh, Shell oil, Armani, Casucci, Timberline, Mc Donalds. Nori so na italijanske znamke. Ne rabi on Mure, pa spodnjega perila Beti, pa no name brendov, pa pekarno miš maš, Vse to lahko dobi direktno na Kitajskem veliko ceneje. Ali znamka, ali pa kitajska roba, to je to. Rusinje so pa sploh nore na tisto, kar se blešči, pa ima ime. Da teme plačil ne odpiram. Še nisem videl plačila, ki bi prišlo direktno iz Rusije. Krka pa Lek sta tam zato, ker sta se v socilaizmu pririnili tja. da ne rečem, da je v lekarni v Moskvi lekadol 3x cenejši kot pri nas. Ker ni vmes naših dilerjev na javnem.

      Tukaj levičarji cvilijo in histerično vreščijo, ruske naložbe, pa turisti. Bedaki. Pred Putinom denar skrivajo, kakšne naložbe. Pa kakšen “turist” se pred njim tukaj skriva. Vse ostalo je neka panslovanska propaganda pomešana z boljševističnim levičarstvom, ki je zašlo v te kraje iz juga.

     • Prle

      Za Nemčijo vem,da je tako. Ne predstavljam si , če bi naenkrat zaustavili sodelovanje z našimi podjetji.

     • karlina

      In kam bo šla Slovenija, če EU razpade, samo vprašam

   • garfi

    Carlo Magna= hun=krtača=prle LEVI FAŠIZEM

  • karlina

   Eni vemo,da bo hudo , oz. grozljivo

 • PLavi-mil

  Cmera in Šefla sta jih danes spet 10 sprejela v Azilni dom, namesto, da bi jih takoj vrnila na Hrvaško, počasi si jih nabiramo, kot berač uši.

  • karlina

   Res in to vsak dan, ne samo danes, mislim,da jih je v drzavi sigurno ze najmanj 1.000, so pa pokazali res svoj pravi obraz levaki-sirsko krščansko druzino pa so vrnili na Hrvaško, vedno sem to govorila in vedno bom-če bi bili vsi migranti kristjani, jih v drzavi ne bi imeli nič, verjemite, samo ,da so muslimani, ne kristjani-to je zame ze namerno nagajanje vsem kristjanom

 • Carlo Magna

  POVELJNIK JANSA,VSI MI SMO PRIPRAVLJENI NA TVOJE UKAZE!

  • Prle

   Nekateri nismo.

  • Hun

   tepci bodo umirali, Janša se bo pa smejal in za svoj položaj se pečal z kriminalci in levaki

   • karlina

    to si ti misliš, mi pa ne, verjemi

  • garfi

   UKAZ !
   IZGINI TAKOJ

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Janez Janša povabi na lov Grimsa Goebbelsa in Pojbiča. Pridejo na Barje, nad njimi poletijo divje race.

  “Grims, streljaj!” pravi Janez. Grims popoka fso municijo, brez uspeha.

  Dvigne še druga jata. “Pojbič, streljaj!” Šibre švigajo, fse race ostanejo cele.

  Janša nejevoljen: “Naj vama pokažem, kako se strelja!” Bum! Bum! Bum!

  Fse race letijo naprej, nastane trenutek neprijetne tišine.

  Potem Pojbič osuplo: “Moj bog! Mrtve race letijo!”

  … hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha … enkrat ofca, vedno ofca !!!

  • garfi

   Fogglof Tunnek • 7 minut nazaj
   Spat se spravite gnide desničarske… Lahko noč !!!

 • garfi

  in v jugobutalah
  arabska glasba na valu202

 • garfi

  fstajnik ki je pomagal rušiti Slovensko Vlado – levi fašist Fogglof Tunnek
  Čujte, meni tak picek stoji, da mi koža na hrbtu poka od sile…”Julikaaaaaa pridi, da te fdrapnem…tak po haloško… lepo ti bo!!!” … Lahko noč, grem…Julika me že čaka na pol naga !!!
  OMOGOČIL JE MAFIJSKI KRIMINAL V MILIJARDAH

 • Carlo Magna

  Ljudje Bozji. Velika vecina /skoraj vsi) Slovencev je s Janezom Janso! A vam ne pride na misel,da s razlogom? Da skoraj 2 MILIJONA ljudi se ne more zmotit? JANSA,MI SMO S TABO!

  • garfi

   Carlo Magna= hun=krtača=prle LEVI FAŠIZEM

   • tohuvabohu

    = dresiran rdeči trol.

   • Barbara rov

    ti si tunnekoff klon

 • garfi

  Carlo Magna= hun=krtača=prle LEVI FAŠIZEM

  • tohuvabohu

   Fogel Tič je pa njegov sančo pansa.

   • Krtača17

    Ti si pa mlin na veter.

    • tohuvabohu

     Marš, teslo gnojno rdečkarsko.

   • garfi

    kapo

    • tohuvabohu

     Kapo je u Murglama.

     • garfi

      med plačanimi trolli, ki jih mrgoli pod raznimi imeni
      in imajo tudi nove obraze

     • tohuvabohu

      Večina jih je brez obraza.

     • garfi

      vsi “brezobrazni”

 • McBobo

  Avstrijcem kapo dol, upam da bo našim komunajzerjem prej prišlo, preden bodo posiljeni.

  • karlina

   Ne verjamem, smo videli v zgodovini, kako je bilo

 • garfi

  vsi so NEZAKONITI migranti, begunec si do prve varne države

 • garfi

  poznam zdravila za tole:
  dr Janez Sveti • 6 ur nazaj
  Te je strah, da si na spisku?
  DR Janez Sveti Čato
  Za odstrel. Saj ti tudi nebi prežive vojne. Vidim o tvoji auri. Slaba karma.
  DR Janez Sveti astrofizik
  Hun > Carlo Magna • 29 minut nazaj
  tepci bodo umirali, Janša se bo pa smejal in za svoj položaj se pečal z kriminalci in levaki

 • garfi

  profesionalni lažnivec AboutTown > garfi • 2 uri nazaj
  Zakaj se tako razburjaš, Debeli Garfild? Kap te bo. Umiri se, zadihaj…
  Ne jemlji vsega tako resno. Predvsem ne tega, da sem star 82 let. To je bil zgolj instrument.
  Laž je zgolj instrument za dosego cilja, pikec. Zavedaj se tega. Laž je OK.

  • Olga

   Da se ne bi mogli braniti! Kučan enkrat! Od Pahorja naprej drugič!

   • garfi

    ja grozljivo
    če levuharji še enkrat zmagajo bo hudo

   • karlina

    Olga, ne verjamem, da je Pahor, je kar Kučan , zopet, Pahor samo opozarja, da je vojska na psu. Veš, prejšnji teden v Planici je bil Pahor zelo, zelo zaskrbljen, vprašanje, če se ni spraševal, ali bodo drugo leto še poleti, glede na stanje v svetu, hm, res vprašanje.

  • Krtača17

   Jaz sem bil proti natu, zate pa ne vem.

   • garfi

    jaz sem bil in sem proti levuharjem, zate pa vem

   • sprehajalec

    Vojske ne bi, Nata nebi. Putin je ravno danes šenkal 6 starih odpisanih krntij Srbski avijaciji, Mig-29.

    Mokre sanje tudi slovenski levičarjev.

  • sprehajalec

   Zmanjkalo je za plače, mislim da v prosveti.

   Sedaj imata tako prosveta kot vojska plače na puh. Za kaj več pa ne ostane, niti za strelivo.

   Socializem izenačuje v revščini, to je stara modrost.

  • karlina

   Ze drugič, v 25. letih, ja dobro vprašanje

   • garfi

    njihova intimna opcija ni samostojen in svoboden narod v Sloveniji
    komunisti so pravi narodni izdajalci

 • Fogglof Tunnek

  Letite…vojna bo…zapečeni vam dihajo za ovratnik !!!… ratata ratata…

  • Rožle

   Vojna je že lep čas .. HaloTun ..!

  • garfi

   dodano v tvojo zdravstveno kartoteko

 • Krtača17

  15 minut nazaj
  Se peljejo v vlaku v kupeju Janša, Cerar pa bjonda. Vsi tiho in mirno. Pride tunel, v kupeju tema… Na lepem se zasliši glasen cmooook in nato še klooooff. Tunela je konec, v kupeju vsi sedijo na svojem mestu in razmišljajo vsak po svoje….
  Cerar: kaj sem jaz kriv če se bjonda cmoka z Janšo, zakaj me bjonda tepe?
  Bjonda: jaz ne vem kaj je s tema dvema. En čas se ližeta, en čas tepeta, a sta geja?
  Janša: matr svojo roko poljubit pa Cerarja čofnt okol kepe pa tud ni tolk slabo!

  • sprehajalec

   Tole je bil vic nekoč o Kennedyju pa Maršalu.

   Vladajoči režim vedno preko svojih agentov lansira te vrste humor, kot ventil za sproščanje nezadovoljstva, v gornjem primeru pa še celo smešenje opozicije in vodje opozicije. Vse z namero, da bi ljudi odvrnili od identifikacije resničnih problemov v družbi, ter usmerili nezadovoljstvo na točno določenega človeka. V našem primeru vodjo opozicije.

   V najslabšem primeru jim uspe “vsegliharstvo”, češ poglejte vsi so glih, Cerar (tako slavljen nov obraz pred dvema letoma, sedaj odpisan desničar), pa Ivan Janez, dežurni krivec za vse težave današnje Slovenije.

   • tohuvabohu

    Nisem prepričan, da te siromak razume. Itak mu je to prepovedano.

 • garfi

  Nasilje, sovraštvo, moralni razkroj, liberalna ideologija, islam – to je globalna levica, proti kateri se bori Donald Trump
  http://nova24tv.si/svet/nasilje-sovrastvo-moralni-razkroj-liberalna-ideologija-islam-to-je-globalna-levica-proti-kateri-se-bori-donald-trump/
  na murgelskem valu202:
  GLOBALIZACIJA SE MORA NADALJEVATI
  NWO press

 • plamen100

  vsi se nekaj farbajo, resnica pa je samo ena in to je ta, da tega azijatskega naroda z njegovo krvavo religijo nihce ne mara! musliman pase v pesek in nima prav nicesar iskati v Evropi!

  • karlina

   +10

 • karlina

  EDINO PRAVILNO, kaj pa mi, kaj bodo pa naši loleki naredili-zopet nič.

 • Novakec1

  Včasih si v Trstu zraven praška dobil tranzistor (ki je igral samo do meje) zdej boš dobu pa zapečenga migranta že kar v domačem mega šopu.

 • plamen100

  pa kaksne kvote neki?? Do leta 2020 se predvideva da naj bi v Evropo prislo 15 milionov crncev iz Afrike, ki mi nekje 4.5 milijard ljudi ce Evropa ne bo spremenila politike, kar pa Bruselj ob taksni sestavi neoliberslisticni sestavi parlamenta niti pod razno ni v stanju narediti. Nikomur ni jasno zakaj Italijani ob libijski obali te crnce nalagajo na ladje in dnevno uvazajo v Italijo? Ze sedaj ko se ni sezona jih nalovijo vsak dan najmanj po nekaj tisoc, ponavadi potem slisimo oz preberemo da jih je bilo cez vikend nalovljenih 15.000. Namesto da bi jih odpeljali nazaj v Libijska pristanisca pa jih odpeljejo v Italijo. Italijo so tako napolnili z njimi da ne obstaja niti najmanjsi kraj kjer jih ne bi bilo. Sem bil s kolesom na kolesarski steziin ne mores verjeti, tudi tam jih srecas tako, da je zenski del moje familije nehal uporabljati kolesarsko stezo cez mejo. Sedaj pa ze v Slovenijo uvazajo Eritrejce, pa kaj bodo z njimi??? Kako zr bodo asimilirali v naso druzbo?? Pa teh 30 nic ni, zadaj so stotisoci, milioni tega naroda, ki je popolnoma neuporaben, razen za razmnozevanje pod pogojem da jim Evropejc futra otroke, pa se o tem ne razmisljajo saj jih v razplod vodi cisti zivalski instinkt. Anglija zaradi migracij zapusca EU, prepozno, ker so se jim v Londonu muslimani vseh barv tako nakotili, da so jim izbrali ze zupana. Res da ga imamo tudi pri nas ampak njega so izbrali domacini in v tem ni nic slabega, v Londonu pa ga je izbrala muslimanska vecina in to je katastrofa. In tukaj dobijo Erdoganove besede svoj pomen, ko pravi, da naj imajo Turki v Evropi po 5 otrok. Ker jasno, ne gre se za turke ampak za muslimane vseh nacij, ki se nikoli ne integrirajo, kot je ze tudi Merklova sama ugotovila s tisto svojo izjavo, da je multikulti tod, potem pa se ji je cisto zmesalo. Skratka, prihaja cas, da se bo morala z migranti dajati vsaka drzava sama in ce se sami ne bomo znali znajti oz skupaj z opozicijo neglede na njeno barvo, postaviti po robu groznji ki prihaja v obliki migrantov iz nasih juznih in zahodnih mej, hkrati pa mora vlada poskrbeti za povecano nataliteto naroda od cesa je odvisen nas obstoj, menda je sedaj to jasno?? V vsako slovensko druzino z otroci je potrebno vloziti najmanj toliko, kot se danes namenja migrantom. Ta gnila rdeca vlada pa na zalost dosega ravno obratno, njeni uspehi so le v tem da je po letu 1920 spet dosegla masovnejse izseljevanje mlsdih ljudi, celih druzin v tujino, kar je za slovenski narod nacionalna katastrofa!

 • sodnikisozločinci

  Slovenija nujno potrebuje stranko, ki bi imela v programu eno samo točko, izstop iz Eu. Ko bi to dosegla pa prepoved proste trgovine, obdavčitev multinacionalk in ostalih velikih korporacij, prepoved prostega pretoka ljudi, prepoved pridobitve državljanstva za tujce, odstop od ženevske konencije in prepoved priseljevanja, odvzem volilne pravice tujcem in njihovim potomcem, dokler ne postanejo del slovenskega naroda…

  Tako bi mogoče dobili tudi slovenskega predsednika države, namesto predsednika države iz Slovenije…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!