Foto-dokaz: Marine Le Pen ni francoska patriotka – ujeta z rdečo zvezdo, srpom in kladivom

Foto: blog Antona Shekhovtsova

V začetku leta 1980 je belgijski povojni neofašistični ideolog Jean Thiriart zapisal, da si želi biti priča evro-sovjetskemu imperiju, fašističnemu-komunističnemu super stanju, ki bi se raztezalo od Vladivostoka do Dublina. Verjel je, da bi Moskva “naredila Evropo evropsko” kot nasprotje amerikanizirani Evropi, zatorej je bil tudi pripravljen na “skupno sodelovanje” s Sovjetsko zvezo. Za “skupno sodelovanje” ni bil tujec, saj je služil v Waffen SS-u leta 1940 in bil obsojen zaradi kolaboranstva s tretjim rajhom po vojni, leta 1980 pa je prisegel zvestobo drugačnemu totalitarnemu režimu: “Jaz bom potem prvi, ki bo dal rdečo zvezdo na svojo kapo. Sovjetska Evropa da, brez zadržkov.”

Thiriartove sanje se niso nikoli uresničile, vendar pa ima veliko privržencev, ki bi lahko sodelovali z avtoritarnim režimom Vladimirja Putina, in menijo, da bi tudi lahko naredili “Evropo evropsko”. To so predvsem skrajno-desničarski aktivisti in politiki, ki vidijo v Putinovi Rusiji “branik tradicionalnih vrednot” in “žarek upanja” v njihovem boju proti liberalizmu in združeni Evropi, piše Anton Shekhovtsov na svojem blogu.

Nacionalistična gibanja so nevarna za enotnost držav
Putinov režim, v nasprotju, ‘uporablja’ njegove prave skrajne zaveznike, da bi oslabili Evropsko unijo in ogrozili socialni mir v evropskih družbah. Putin se namreč dobro zaveda, da so nacionalistična gibanja nevarna za socialno in politično enotnost države, njegov režim pa zatira ne le demokratične opozicije v Rusiji, temveč tudi ultra-nacionalistična gibanja, ki nelojalno ‘napadajo’ uradno Moskvo. Temu v prid priča tudi dejstvo, da je Putin pozval ruske nacionaliste, naj ne pozabijo, da je “bila Rusija oblikovana posebej kot multi-etična in multi-konfesionalna država”, to pa je podkrepil s tem, da bi vsak nacionalizem v Rusiji uničil ruski “genetski kod”. Zdaj pa bi Moskva lahko cinično politično, medijsko in morda celo finančno podprla ultra-nacionalistične stranke, da bi v nekaterih evropskih državah prišle na oblast, s tem pa bi ogrozila evropsko enotnost. Prav tako bi bile države posledično bolj dovzetne za korupcijo ruskih oligarhov, ki bi prispevali k socialni neenotnosti in škodili položaju Evrope v svetovni konkurenci velesil, kot so ZDA, Kitajska in Indija.

Anton Shekhovtsov piše, da če bi evropske skrajne desne stranke razumele, da Evropa dolguje velik del svojega močnega mednarodnega položaja zahodni enotnosti, bi se vzdržali vsaj tega, da se imenujejo “patriotske”, saj patriotizem nima ničesar opraviti s samomorilskimi poskusi, da sam sebi pljuvaš v skledo ali pa si spodnašaš tla pod nogami. Vendar pa se mu zdi, da si naivne samooklicane “patriotske” politične sile, kot so Svobodnjaška stranka v Avstriji, Severna liga v Italiji, Napad v Bolgariji, Alternativa za Nemčijo in Nacionalna fronta Marine Le Pen, implicitno prizadevajo, da ogrozijo varnost Evrope in jasno pokažejo, da to delajo kot uslugo za avtoritarno kleptokracijo Putina.

Le Penova večkrat letela v Moskvo, tam je dobila tudi več milijonov evrov posojila
Decembra 2016 je avstrijska Svobodnjaška stranka celo podpisala sporazum o koordinaciji in sodelovanju s Putinovo stranko Združena Rusija, medtem ko je Severna liga letošnjega marca podpisala podoben, vendar manj obsežen sporazum o koordinaciji z isto rusko stranko. Prav tako je v Moskvo večkrat, vse od leta 2013, odpotovala Marine Le Pen, ni pa skrivnost, da je njena Nacionalna fronta pridobila več milijonov evrov posojila iz banke First Czech-Russian Bank, ki je v lasti enega od poslovnežev iz ožjega Putinovega kroga.

Njene poglede na mednarodne odnose narekuje Kremelj
Marine Le Pen v svoji predsedniški video kampanji trdi, da želi, da bi “Francozi svobodno živeli v samostojni Franciji”, vendar pa njena zunanja politična usmeritev kaže, da je pripravljena, tako kot Thiriart pred njo, da bi bila Francija odvisna od Rusije. Vse od leta 2013 naprej je očitno, da so njeni pogledi na mednarodne odnose, zlasti tiste, ki so povezani z Rusijo, vodeni s pozicije Kremlja. Na primer, junija 2013 je med svojim obiskom v ukrajinskem mestu Sevastopol – ko še ni bila povezana z Rusijo – podprla pridružitveni sporazum med Ukrajino in Evropsko unijo, vendar, ko je istega meseca nekoliko kasneje odletela v Moskvo na svoj prvi obisk, je preklicala približevanje Ukrajine Evropski uniji, prav tako je glasovala proti pridružitvenemu sporazumu v Evropskem parlamentu. Ker je Le Penova nadaljevala s srečanji z moskovskimi uradniki na redni osnovi, ni potem nikoli prišla v navzkriž s Kremljem – niti glede represije, ki jo Putin izvaja nad domačo demokratično opozicijo, niti glede ruske invazije nad Ukrajino in celo glede podpore Moskve morilskemu režimu Bašarja al Asada ne.

Raje lepo tiho, pa morda pade še kakšen evro …
Prav tako ni ne zanikala in ne potrdila dezinformacije iz Moskve, da je Le Penova plačala svoj dolg do Kremlja – raje sledi ruskim ‘pravljičarjem’, saj upa, da bo tako imela stalno rusko finančno podporo. Očitno je, da Le Penova nima lastnih pogledov na mednarodne odnose, pa tudi samospoštovanja ne. Že leta 2011 je sicer želela spoznati koga iz ruske elite, vendar je ni nihče od visokih ruskih uradnikov takrat želel povabiti v Moskvo, saj je Kremelj čakal na izid predsedniških volitev v Franciji leta 2012. Ruske oblasti so si želele imeti dobre stike tako s Françoisom Hollandeom kot tudi z Nicolasom Sarkozyjem. Naposled pa je Kremelj le povabil Le Penovo in tako pokazal politično podporo njej, a šele takrat, ko je predsednik Hollande kritiziral Putina junija 2012 in njegovo podporo Asadu. To je bil trenutek, ko se je Kremelj odločil za “grdo” igro s Francijo, da destabilizira socialni mir v državi, in začel graditi stike z Nacionalno fronto.

Toda leta 2016 je Le Penova padla v nemilost Kremlja, Nacionalni fronti namreč ni uspelo pridobiti še enega posojila od First Czech-Russian Bank, ker je šla ta banka ravno leta 2016 v stečaj. Poleg tega so se začele tudi težave z ruskimi agencijami, ki so upravljale pogodbe te banke v stečaju. In prav te agencije zdaj grozijo Nacionalni fronti, naj vrne posojila, v nasprotnem primeru jih bodo izterjali po sodni poti. Glede na to, da so tovrstne agencije institucije pod državnim nadzorom, je tako rekoč nepredstavljivo, da stvari okrog Nacionalne fronte niso bile usklajene z državnimi organi, piše Le Monde. 

Po očitnem vmešavanju Moskve v predsedniške volitve v ZDA lansko leto, so evropske družbe postale mnogo bolj pozorne do poskusov Kremlja, da bi vplival na politične procese na Zahodu. Francija je v tem primeru ‘komaj’ izjema.

Marjanca Scheicher

 • totex39

  Ja politika je res ku..a in človek včasih težko razume njihove medsebojne manipulacije, predvsem pa tistih, ko komunizem sploh niso poiskusili in so živeli v državah, kjer ni bil množično prisoten.
  Zato so tudi sprejemali ideje drugače mislečih, predvsem Rusije, ki jim je bila neznanka.

 • luckyss

  Končno je tudi nekdo tudi na te straneh priznal, da so skrajneži, levi ali desni v bistvu ista golazen in pomenijo smrt za Evropo ali vsako drugo napredno ureditev nasploh…
  Vendar je težko nadzorovati narod, če ga prej ne skregaš med sabo in ga ne razdeliš na leve in desne…
  Če hoče človeštvo napredovati, se je treba izogniti novi ciklični katastrofi (svetovni vojni)…
  Torej, če logično razmišljamo, je treba ukiniti vse hujskaške medije. torej tudi ta portal..

  • Levicar nikoli!

   Ne moremo napredovati vse dokler bo v svetu glavno vodilo denar, pohlep, moc in dekadenca, vse to pa pod pretvezo nekega blefa, kot se imenuje demokracija. Vodilo bi moralo biti kaj je prav in kaj ne, morala, etika in empatija. Dokler ne bo tako, bomo se naprej drveli v pogubo.

 • centurion

  Levi fašizem je zavzel tudi desni breg…
  Skrajna levica =skrajna desnica.
  V Sloveniji je Jelinčič zamenjal rdeči dres za črnega….

  • luckyss

   Največji prasci se pač brez problema prebarvajo…vse za oblast..

   • Steiermark

    to vi večkrat preštrihani levaki in titovi pionirčki, dobro poznate!

  • Levicar nikoli!

   Jelincic je udbovc – njegov psevdonim je Padalec in kot predsedniku kvazi stranke SNS je bolj naklonjen Srbom, kot Slovencem. Podatek, da ima na vrtu drekast doprsni kip stare koline Titeja, pove vse.

 • Duhec

  Grozljivo, šokantno…. kandidatka za fran. predsednico z rdečo zvezdo, srpom in kladivom. V SDS-u bi se lohk naučili, da sami proti vsem ne morte, da rabte podporo, da s pretiranim sovraštvom ne bote dosegli nič dobrega…. vsaj zase ne, označeni bote za kronično nezadovoljne, nesposobne nergače, ki bojo posledično ignorirani…. in točn to se dogaja. Blagor levim, ko majo na nasprotni strani tako desnico in lohk počnejo kar jih je volja.

  • luckyss

   Ne pretiravaj…saj imajo tudi v SDS na voljo nebroj fotografij s srpom in kladivom in pa celo bolj prepričljivih zadev (pohodov, izjav, itd)…svojega brezmadežnega..

 • antimur

  Po celem svetu je komunizem najhujša, najbolj zločinska, zahrbtna, lažniva ideologija. Na vsak način se moramo upreti tej genocidni ideologiji, pa se bomo posledično rešili pedrov, lezbijk, migrantov, kriminala in zločina. Slovenci in vsi lojalni državljani, spreglejte končno in izpolnimo željo naših prednikov o samostojni, demokratični in pošteni državici, to je naša dolžnost zanamcem. Ne pa da te je strah, če v šolo pošlješ dečka, da bo domov prišla deklica. Tako je že deformirana ta naša komunistična oblast, da je na to celo ponosna.

  • Levicar nikoli!

   Komunizem je treba onemogocit kot plevel. Prav tako narod, ki si ga je izmislil. Oboji so kot rakasto obolenje clovestva!

   • luckyss

    Komunizem je edino naravno stanje človeštva, ki je zmožno preživeti na daljši rok..
    Problem je le v tem, da komunizem povezujete s Kitajsko, Rusijo, celo sev. Korejo…
    To je tako kot bi đihadiste povezoval z napredkom ;)

    • Levicar nikoli!

     In zakaj potem komunajzli vedno zapirajo in pobijajo ljudi, ki se z njimi ne strinjajo?! In baje so v komunajzarstvu “vsi enaki”… zakaj se potem funkcionarji kopajo v bogastvu, vsi ostali pa nimajo nic?! Zakaj imajo funkcionarji privilegije, vsi ostali pa ne?! Zakaj vedno gradijo kult osebnosti, nekega funcionarja naredijo skoraj za komunajzarsko bozanstvo, ostali so pa raja!? Sej so vsi enaki, kao…?!

     • luckyss

      Sem ti že zgoraj napisal, da ne mešaj idej komunizma in tistih, ki so v senci te humane in pozitivne filozofije počeli svinjarije…
      Tudi sedaj podobne svinjarije počnejo npr. ZDA…ampak oni to pod krinko “demokracije”…

     • Steiermark

      kuži, tebi niti po pasje ne delujeo možgančki….. nisi in nisi sposoben dojeti, da je tvoje nakladanje o “pravičnem komunizmu” (katerega smo nekateri, za razliko od tebe, doživeli v vsej svoji zločinski podobi, s pedofilom titom na čelu!

     • Steiermark

      kužki tega niso sposobni dojeti, istočasno pa se nadejajo, da bodo tudi oni med svojimi “prvorazrednimi” rdečimi privilegiranimi bastardi…..

    • centurion

     Ne klamfaj neumnosti.
     Kar pišeš ti, je utopija.
     Sledilci “poštenega” in idealnega socialnega sistema so
     utopični socialisti.
     Torej odrasli sanjači.

     • luckyss

      Ja komunizem bo zaradi človeškega pohlepa ostal le utopija..demokracija pa tudi..iz istega razloga..

     • centurion

      Nasprotno, komunizem je cilj revolucije, da prevzame oblast in
      uvede diktaturo.
      Doslej dokazano- povsod.

     • luckyss

      Pojma nimaš…povzpetniki so pod pretvezo komunistične ideje novačili ljudi za svoj egoistični načrt prevzema oblasti in za vzdrževanje takšnega nategunstva je seveda kasneje nujna diktatura.. ..
      Zamenjuješ vzroke, posledice in vse kar je možno…Pusti debato in kot običajno lajaj na vse kar je rdečega…

     • centurion

      Bolnik.
      Ni ti pomoči.

     • luckyss

      Če me ti tako označiš, je to zame precejšen kompliment.
      Hvala..

     • Steiermark

      Mi smo , na lastni koži občutili komunizem, ki je lahko samo utopija, sicer pa je že marx napovedal klanje in odstranjevanje “nepotrebnih in upornih ” ter za komunistično diktaturo (delavstva?????) motečih! Bedak na kubik! Pojdi v venezuelo k svojemu ritopičniku maduri, množičnemu morilcu in roparju – diktatorju, ki strelja po lastnem, lačnem in na vse načine zatiranem ter zlorabljenem ljudstvu!

     • Steiermark

      kužek ne razume, njeee

     • Caetano

      Komunizem je bil utopija zaradi zgresene ekonomske teorije in fanatizma. Zato je bil tudi tako nasilen, ker drugace to ne more obstajat.

     • Steiermark

      Vsak normalen človek, ki živi z odprtimi očmi in dojema realnost takšno kot je, si nikoli v življenju nebo želel smrdljivega komunizma, ki pohablja narod, ga ubija, siromaši ter mu v glave fila laži in neumnosti, ob katerih se nekateri počutite srečne, da živite v takšnem fuck…..ing sistemu….. bedak! In še to si zapomni, da je vsaka, tudi najslabša demokracija boljša in neprimerljiva z komunističnim nasilnim režimom, ki tako kot pri nas, potem, ko so njihovi očetje nafilali rudnike z poštenimi Slovenci, se trudijo narediti v rudnikih prostor še za nas, ki se ne damo!

    • MladiLiberalec

     Sam res si bogi ves. :)
     Ljudje po naravi ne tezijo za tem da bi bili kao ena druzina.

   • jan

    Kateri narod imaš v mislih? Marxov?

    • Levicar nikoli!

     Tako je!

   • Fogglof Tunnek

    Ni vazno ali je nekdo izprijen, perverzen, zakompleksan, homo, nesposoben, mlačen, mevžast, neodlocen, nepatriotski, nezaveden, pohlepen, goljufiv, prekomerno toleranten… vazno je, da je desničar! A ne, Levica nikoli??!?! Pizda si zabit k stirna!

    • Levicar nikoli!

     Copy – paste znas!!! Bravo!!! Hitro se ucis! Priden poba!

    • Steiermark

     kozjeljubec, daj rukni še en firtl šmarnice, da bo tvoje pomirjevalo začelo delovati, ker takšne teme, ki se jih lotevaš in to brez šmarnice, so preveč krute in zahtevne za tvoje degenerirane možgančke!

   • Feriss.H

    Komunizem si je izmislila RASA ali IZBRANO LJUDSTVO, in oni učijo svoje mladiče da so prav oni poklicani da “skrbijo” za pravičnost in red na tem svetu. Pravijo kar je dobro za Nosate je dobro za celi svet

  • luckyss

   Ne povezuj naše sprevržene “levice” s komunizmom, ker tako blatiš v bistvu dobro idejo, ki pa na žalost nikjer v svetu niti približno ni zaživela…
   “Komunizem” je vsaj tako zlorabljene beseda kot “demokracija”…
   V bistvu so oboji, ki se kitijo s tem ISTI…ovce od obojih pa tudi ;))

   • skrajna resnica

    Komunizem deluje samo na dveh krajih: v nebesih, kjer ga ne potrebujejo in v peklu, kjer ga že imajo.(Winston Churchill)

    • Levicar nikoli!

     Ne omenjaj tega vojnega hujskaca in vojnega kriminalca. Citat je sicer resnicen, a ker naj bi ga izustila ta plesasta pokveka, je popolnoma irelevanten.

     • skrajna resnica

      Se strinjam, vendar je imel odlične citate.

      Problem s socializmom je, da na koncu zmanjka denarja drugih ljudi. (Margaret Thatcher)

   • Steiermark

    No, potemtakem je tudi ideja Evgenika , ki jo je Hitler samo impliciral, bila dobra ideja, ki pa na žalost ni dovolj zaživela, da bi najprej delovala na duševnih invalidih – levakih in marxistih, ki so kuga za človeštvo….

 • jan

  Po očitnem vmešavanju Moskve v predsedniške volitve v ZDA lansko leto
  ****
  A res? Dokazi?
  Če dejstva niso v skladu s teorijo, toliko slabše za dejstva.

 • jan

  Nacionalna fronta Marine Le Pen, implicitno prizadevajo, da ogrozijo varnost Evrope in jasno pokažejo, da to delajo kot uslugo za avtoritarno kleptokracijo Putina.
  ****
  Kaj dela pa EU z namernim ekscesnim uvažanjem migrantov? Dobesedno nam pripravlja pogreb: pripravlja nam usodo ameriških Indijancev, ki so jih migranti iz Evrope in od drugod postopno izrinili in iztrebili. Rusi in ostali vzhodnoevropski narodi so vsaj preživeli SZ, Evropejci ne bomo preživeli EU.

 • Morala

  Ali je zato zmagal Trump – “Po očitnem vmešavanju Moskve v predsedniške volitve v ZDA lansko leto”?

 • karpelec

  To je rezultat; ne misliti ali misliti od danes na jutri, ko te svet obrača kot lutko po svoji podobi.

 • jan

  Zanimivo: levičarji imajo Le Penovo za skrajno desničarko, desničarji pa mislijo, da je skrajna levičarka. Kaj je potem v resnici?

  • centurion

   Obraz bo pokazala, če bo, ko bo na oblasti.
   Kot Miro Dobri…

  • luckyss

   Povzpetnica željena oblasti, kot vsi sodobni politiki..

 • tarantela

  Grozljivo! Mož, ki je bil kot mladinec v samem vrhu komunistične mladine Slovenije, danes vodi SDS!

  • luckyss

   Barva ni važna..šteje le oblast..

   • tarantela

    Če ne moreš ali ti ne dajo priti na sam vrh, zamenjaš barvo. Način delovanja in mišljenja ostane isto.

    • luckyss

     Ja, le ovce zamenjaš…

  • goldhorn

   V samem vrhu? Ne bo držalo. Je pa kandidiral in ni bil izbran.

   • tarantela

    Bila sta dva kandidata, zmagal je Školč. Torej je to zame v vrhu, ne pa čisto na vrhu.

   • luckyss

    No, pravkar si povedal razlog za “spreobrnjenje” ;)……”Je pa kandidiral in ni bil izbran.”..;)

   • Caetano

    In to seveda zato ker je bilo tako navodilo iz CK da ni na liniji. Ze prej je bil dalj casa pod kontrolo udbe.

 • jan

  Samo ovce sledijo edinozveličavni politični veri. Pastirji se požvižgajo na politične mitologije.

 • Duhec

  Zdej še sam Trump razočara SDS člane in amen…. najbolš, da svetu zavlada kr Janša.

  • Levicar nikoli!

   Komentar, ki nazorno kaze, da je tvoj svet velik 5 kvadratnih metrov….

   • centurion

    So ji pravkar slekli srajčko z gumbi na hrbtu.

   • Duhec

    Mogoče bi mu uspelo obvladovat 5 kvadratnih metrov…. več pač ne.

   • Fogglof Tunnek

    Ni vazno ali je nekdo izprijen, perverzen, zakompleksan, homo, nesposoben, mlacen, mevzast, neodlocen, nepatriotski, nezaveden, pohlepen, goljufiv, prekomerno toleranten… vazno je, da je desničar! A ne, Levica nikoli??!?! Pizda si zabit k stirna!

    • Levicar nikoli!

     A si mal prepisal?! Tvoj mozgancek, velik kot grah, pa se to zato, ker je otecen, ni sposoben napisat kaj originalnega?! Moras prepisat?!?!

  • Dostmamrecesije

   A slučajo pišeš iz Povšetove?? Tam imajo samo dva kvadrata na voljo. Še moj kuža ima več placa.

 • totex39

  Ravno to je problem, da za časa Jugoslavije je bila večina zdajšnjih politikov povezana z komunizmom z silo ali iz radovednosti za cim boljši položaj v družbi. Sedaj je za nekatere to tudi njihova črna pika, ki se je težko izbriše.
  Veliko ljudi v Sloveniji niso bili komunisti, ampak njihova kariera v politiki in drugje ni bila možna in ravno to so pravi domoljubi še danes.

 • domovina mili dom

  Komunizem-komunist je sinonim za zavajanje neukega ljudstva. Biti levičar je enako izgovor za zavajanje ljudstva.
  Levičar, pomeni odrekati se svojega premoženja-dohodka in ga deliti s socialno šibkimi.
  Kaj se pa dogaja pri nas. A se za vzor svojim idejam poslanci levice odrekajo plačam v dobrobit naroda. Ne
  Polna usta si jih sociale s tujim denarjem. Svojega ne dajo. Hočejo imeti zajedavske privilegije, zato izkoriščajo državno lastništvo. Skratka levičarstvo temelji na zajedavstvu.
  Enaka slika je po celem svetu. Levičarji imajo pa to sposobnost, da so zelo inovativni za slepljenje, zavajanje o izkoriščanju raje s strani kapitalizma. Levičarji so kot hobotnice, ki spreminjajo pigment glede na okolje.

  • luckyss

   Ne blati idej komunizma z našimi “levičarji”..

   • domovina mili dom

    Komunizma od ideje ni bilo in ne bo.

    • luckyss

     Ja, na žalost res…zato bi bilo dobro, da te politične povzpetnike nehate povezovati s komunizmom ali demokracijo..
     Lopovi je boljši izraz..

     • domovina mili dom

      No, pa mi ti razloži definicijo komunist, oziroma tvoj pogled.

 • David Lokatos

  KOMUNIZEM IN KOMUNITI; NAJVECJI RAK CLOVESTVA!!!!! JANEZ JANSA CAKAMO NA TVOJE UKAZE ! VSI SLOVENCI SMO S TABO!

  • luckyss

   Ob viziti bodo tudi tabletke..
   Poskušaj kasneje spet kaj napisati..

  • tarantela

   A ste že nabavili bergle?

   • David Lokatos

    LEVI,kako kaj s BULMASTIFI?

    • tarantela

     So že predelani v klobase. Sploh pa nisem LEVA, ampak mahnem, kamor prileti, pač prileti. Tudi na račun kužetov sem podobno komentirala pred časom na nekem drugem portalu.

   • Dostmamrecesije

    Ne, ne potrebujem bergel. Sem preveč odločen in samozaveten, da bi rabil bergle kot neodločni komunisti, ki imajo/imate pod sabo trhla tla.

 • tarantela

  Je pa zanimiva hitra preobrazba gospe Le Pen, Gradila je na proti migrantski in proti EU politiki, pridobila je kar precej glasov, zdaj pa ve, da se mora “preobleči” če hoče priti na sam vrh. Taki politiki so navadni politikanti, Tudi pri nas jih imamo.

 • xtc

  Kot sem že povedal razlik med skrajno desnico in levico ni oboji končajo pri Marxu;državni lastnini in diktaturi:Vbistvu so komunizem nacional spcializem;socializem in fašizem le variante in odtenki socializmov;JE PA TUDI ZELO POMEMBNO TO;DA SO RUSOFILI NAVADNI IZDAJALCI KOMUNISTI IN LEZEJO K SVOJEMU GOSPODARJU GENERALNEM SEKRETARJU V mOSKV:
  tOREJ TU IMASTE JASEN DOKAZ ;DA SO TUKAJŠNJI RUSOFILSKI KOMENTATORJI V STILU NACIONALISTOV V BISTVU NAVADNI KOMUNISTI HLAPCI KOMUNISTIČNE Moskve in vrhovnega komunista generalnega sekretarja KGB jevca VLADOTA:tOREJ IZDAJALCI;KOT VEDNO:

 • Dark Lord

  Kako hitro pa desničarčki ploščo zamenjajo…

  • Levicar nikoli!

   Evo ga, kurcolizca nasega!!! Koliko sirastih komunajzarskih ticev si ze pocuzal danes?!?!

   • Duhec

    Desni primitivizem…. bravo.

    • Levicar nikoli!

     Naredim copy – paste njegovega levicarskega primitivizma???

     • Duhec

      Po vašem okusu oz oceni so premalo desni ali pa neopredeljeni, zelo strpni, kulturni…. dokler se jih ne izzove. Pol pa dobite sam to kar ste sejali…. in tko je edino prav.

     • Levicar nikoli!

      Ja ja… bla bla

     • Steiermark

      no, kaj se pa potem razburjaš, če si pravkar dobil tisto, kar si “sejala”!

    • Jovo Jamnica

     Vedno se čudim, kak lahko keri take stihe sploh fkup spravi. To morš bit malo pahjen

     • Levicar nikoli!

      Jaz sem pahnjen! Definitivno! Bolje biti lud nego glup!

     • Steiermark

      levak tvojih besed nemore razumeti…… stvar inteligence!

     • Jovo Jamnica

      O, Štajermaka. Đes ba?

     • Jovo Jamnica

      Se vidi, ko čitam tote tvoje ausdruke, da si ceplen z Balkanom. Mi, Slovenci rečemo onemu, keri nima fse pošlihtano f tintari, da je norc. To je beseda, kero oporablamo samo Slovenci in doben drug. Fčasih, tam v rimskih časih, je tu blizu, ki zaj mi živimo, bla rimska provinca Norik. To je piso tut Janša v svojem romanu, kerega sn seveda prečito. No, naši domorotci iz Norika so zgledali v okah Slovencof, keri smo prišli iz dalnega severofshoda sem, ko norci. Niso jih nič zastopli, kaj so šprehali, pa še delali so ko norci, kar naši glih niso bli navajeni. No, pol pa so se jim je to dopadlo in zato dans Slovenci slovimo kot delovni, v primerjavi z Balkanci in recimo Slovaki. Čeh ma Slovaka za cigana in lenobo, če tega še nisi vedo.

    • Steiermark

     s primitivci je potrebno po njihov postopat – primitivno, ker drugače ne razumete! Zanimivo pa je, kakšno zgražanje se zgrne nad komentatorja, ki se spusti na vaš levaški sluzasti nivo!

   • Dark Lord

    No, no… umiri se.

 • valentin

  Vedno, prav vedno trdim, da so politiki leve in desne opcije prevaranti, kolaboranti, ki špekulativno delujejo , se prerazporejajo iz enega tabora v drugi samo za lasten interes, tako, da se vedno izmenjujejo pri koritu. V nadaljevanju smo ljudje nad njimi razočarani in se zavemo prevare. A, to je stara praksa, ki “neskončno” deluje.
  Seveda ne gre vse vstaviti v isti koš, a kako pravočasno prepoznati take osebke sladkih besed in pritajenih smehljajev je stvar psihološke znanosti in dobre informiranosti. Vsem Slovencem ob dnevu upora proti okupatorju in prazniku dela
  iskrene čestitke !

  • skrajna resnica

   Vseglihar.

   Vsem prijateljem sovjetske zveze ob dnevu upora proti imperializmu voščim vse najslabše.

   • tarantela

    A veš, kaj je bumerang?

    • valentin

     Ko ga bo dobil v glavo bo prepoznal “Vseglihar”

    • skrajna resnica

     Kdor ne pozna zgodovine, je obsojen na to, da jo ponavlja.

     • valentin

      In tista zgodovina se ponavlja , ki jo piše človeštvo !

     • skrajna resnica

      Prav nič človeškega ni v društvu prijateljev sovjetske zveze ali protiimperialistični fronti.

     • valentin

      Si zašel s poti, kmalu bo noč, pazi, da se ne zgubiš !

     • skrajna resnica

      Tole nima smisla

     • valentin

      Res ne, torej si našel stezo ?

     • skrajna resnica

      Lahko noč, rdeča kapica.

     • valentin

      Adio meglica, zgubljena skrajna resnica.

 • Ciro

  Ah, dajte raje umaknit ta bedasti članek!

  • Duhec

   S še bolj bedastim?!

 • Demonkrat

  Na ljudi sem začel gledati kot na govna.Efekt tega je da jih citam kot odprte knjige

 • althar

  Dobro jutro! Lepo, da ste izbrskali nekaj “skrivnosti” o Le Petainovi, ki jih nekateri poznamo že precej dolgo. Ampak tudi to se bo morda spremenilo. Tako kot je hči odrinila očeta, tako se utegne zgoditi, da bo nečakinja odrinila teto. Pobrskajte še malo po tem ;)

 • Jovo Jamnica

  Ups, čitam članek, bres da bi prevero, keri je potpisan. Pol prečitam do…

  Sovjetska Evropa da, brez zadržkov.”
  … in takoj skočim na konec članka, da pogleam, keri je to fkup spesno. Ja, Šajherca! No, Šajherca, mene sam zanima, kaj fse da sovjecka Evropa – bres zadrrškof???

  Upam, da nea rabim dodat, kak dalje sploh nisn več čito. Bog ve, če Šajherca sploh ve, da Belgicof sploh ni, anpak so samo Flamci pa Valonci, keri so državlani države Belgija. No, Flamci so bli vedno bol naklonjeni Nemcom, Valonci pa Francozom. Tak, za baj d vej…

  • tarantela

   Mogoče bo vedela več o državljanih Švice.

   • Jovo Jamnica

    Ja. Ziher je špecjalistka za Retoromane…

    • tarantela

     Mogoče zna celo njihov jezik…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Tak na sliki že zgleda vun, ko kaka Venetka… :-)

 • MladiLiberalec

  Ha ha ksenofobijo je povezala s SZ. :D

  • Levicar nikoli!

   Dej nehej ze utrujat s to “ksenofobijo”! Fobija to, fobija uno, fobija tretje… nehej ze bit tipicno liberalno pomehkuzen!

   • MladiLiberalec

    Teb gre to na zivce ze slisat ane. :D Saj videz ja tak no.

 • JanAndr12

  Hahahahaha, kaj vse mora človek prebrat. Ta “analiza” in najverjetneje “foto(montaža) dokaz” so tako “verodostojni”, da se jih očitno še ultra liberalno-globalistični Macronovi mediji ne upajo povzet, edino Nova24 pade na finto. Vse je povzeto z bloga ukrajinskega evroatlancista in NATO fanatika, ki med drugim piše za opendemocracy.net, kjer je stalni gost George Soros. Pa mu tega niti tam niso objavili, da je moral stvar lastnoročno širit po twitterju :D http://anton-shekhovtsov.blogspot.si/2017/04/marine-le-pen-is-no-patriot-of-france.html
  Ne, za razliko od desničarskih “patriotov”, kakršen je Fillon, ki v enem dnevu pozabijo na “protiimigrantske” obljube svojim volivcem ter podprejo multikulti Rotschildovega bankirja Macrona, je Marine te obljube do sedaj držala http://www.publishwall.si/aktualno/post/287251/francija-marine-v-2-krog-a-sama-proti-zdruzenim-levim-in-desnim-globalistom

 • Duhec

  Čez 50 let bote ugotovili, da vas je Janša izdal…. da je blo vse načrtovano.

  • valentin

   Ne dam roke v ogenj.

  • Olga

   A new morete brez svoje obsesije?

   • Duhec

    Ga ni politika s kterim bi bla obsedena… jst trdim, da jih je v parlamentu 90 preveč.

    • valentin

     Na zadnji seji jih je bilo baje samo “deset”.

     • Duhec

      Ja…. in pol nabijajo davke delovnemu človeku!!! Noro…. to se voli, izvoli, kurči v parlamentu, po medijih…. prodaja za neko elito, gospode. Za zmetat v Savo so…. brez sojenja.

     • Olga

      Kadar ima predloge opozicija..

     • valentin

      Ma, če koga ne spoštujem so to politiki, drugo so znanstveniki.

    • Olga

     Seveda, SZDL s Plavim bi bil “ideal”!

     • Duhec

      Zarad Kučana so mi grozili s tožbo…. sam jih je hitr minil.

 • JanAndr12

  Pa tudi če bi se Marine fotografirala na taki zabavi “za foro”, to nima nobenega pomena. Še vedno je edina francoska kandidatka, ki se dejansko zavzema za nacionalne vrednote, vsi ostali “desni in levi” pa podpirajo liberalnega globalista Macrona, ki pravi, naj se ljudje kar navadijo na “terorizem, saj bo predstavljal del njihovih vsakdanjih življenj” ter navdušeno pozdravlja uvoz migrantov v EU. Glede njenih “povezav z Rusijo” pa si poglejte to: https://www.youtube.com/watch?v=8Sfhc_e5P88
  Pa mimogrede, Macrona je podprl pa nobelov nagrajenec Obama, Merklova in Junckerc – glede na vaš članek sami “razsvetljeni patrioti” :)

 • Demonkrat

  Austria Erit In Orbe Ultima
  Kurc gleda te francoze

  • Jovo Jamnica

   Kaj boš govoro??? V Lublani je postavlen spomenik Napoleonu. Jas grem vedno mimo, pa špuknem na njega, ker sn Štajerc slovenskega rodu.

   • Levicar nikoli!

    Pozabil si napisat, da nisi pismen…

    • Jovo Jamnica

     Če nisi zastopo, kaj sn napiso f kleni mariborski šprahi, te si nepismen ti…

     • Levicar nikoli!

      To bo, ja…

     • tarantela

      Ne ve, kaj pomeni “špuknati.

     • Jovo Jamnica

      …pluvati…

     • tarantela

      Vem, samo on nea ve.

     • Levicar nikoli!

      Po tvojih postih sodec nisi ravno nek mozganski trust, tako da, ce ti ves kaj to pomeni, naj ti bo! Sam ne “pljuvat” po svoji koci… tolk mozganov pa vseen upam, da imas…

     • tarantela

      A maš Ti uvoženo tipkovnico, nimaš šumnikov? Po svojem kocu (deki) na pljuvam, imam še en tak starinski pljuvalnik.

     • Jovo Jamnica

      Kaj je to .. pljuvat? Isto ko bljuvotina? Pr toti lj, nj… se nam Štajercom kuj jezik zlomi. Dobro sta Vas Jakop Fras pa Vuk Karađič preparirala. Ni čudno, da slavite Francoze. Oni so nam prvi pokazali, kak zgleda keri prostozidar.

     • tarantela

      Da ne pozabim: meni je všeč, ko kdo piše v dialektu. Manjka še primorski, upam, da bere tole naše lapanje še kdo in bo začel pisati tudi v primorščini.

     • Jovo Jamnica

      Jas fse dijalekte rat čitam. Keri je lepši od drugega, pa nea sodim. Ko poslušam brundanje Istoka Mlakara, sn kuj mehki. Enkrat sn ga v živo poslušo, v Narodnem domi v Mariboru. Nikol pozabo.

     • tarantela

      Tudi Istrijani imajo poseben dialekt. Tiste moram pa že posebno pazljivo poslušat.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Zanimivi so tut Vlahi. Mi, Slovenci, pravimo Italjanom, da so Lahi. Ker pa so tu, kjer dans živimo, pred nami šli mimo tut germaski Langobardi, keri nas pol pri vandranju, niso spustli dalje od Furlanije, je možno, da smo pol mi Langobardom že prej rekli, da so Lahi. To so ful zanimive teorije, kere pa so bol malo raziskane. Nemre fse temeljit sam na podlagi lingvistike…

     • Mirnik Aleš

      najboljši je Tunnekov dialekt, ki se prenaša iz degeneracije v degeneracijo, proces pa omogoča sveta šmarnica

     • Steiermark

      S takšno izjavo samo priznavaš, da ne poznaš “dialektov”, vsaj, kar se štajerskega tiče….. ta tvoj tovariš jovo, pojma nima o njem in se s pretvezo, da pripada Štajercem, poskuša spakovati, na koncu pa izpade to kar je: balkanc, ki se trudi naučiti jezika…..ki mu je tuj!

     • Steiermark

      pojma nimaš , kaj je “mariborska špraha”, da pa nisisi sposoben uporabiti niti mariborskega dialekta, te pa izdaja tvoja , tudi jezikovna pripadnost balkancem….

     • Jovo Jamnica

      No, te pa mi ti povej, kaj pomeni špukvelna?

   • Ana Job

    Napoleon naj bi se s Slovenkami zelo lepo razumel, sem brala. :-)

    • Jovo Jamnica

     Ja. Pa z našim vinom tut. Veš, kak je doblo našo vino Šipon – ime?

     • Ana Job

      Vino šipon izhaja iz napoleonovih časov, ko naj bi vino oficirji hvalili z besedami »Si bon«. Izvor trte je neznan, nekateri domnevajo, da naj bi izhajala iz Italije. Sama imam najraje chianti ali pa Teran.

    • valentin

     Pa naše otroke je v šolo napotil in to s domačim učnim jezikom.

     • Ana Job

      Ni bil slab dec. :-)

     • valentin

      Sploh ne, bil je zaljubljen v Poljsko “grofico”, ki ga je zaprosila za pomoč, zaradi katere se je tudi podal na pohod v prostrano Rusijo. Žal vemo, kako se je njegova pot končala.

     • Ana Job

      Ja ljubezen včasih čist zmeša človeka.

     • valentin

      Upam, da ne v politike, ha, ha….

     • Ana Job

      Ljubezen in politika, po moje ne gresta preveč skupaj in sta iz vidika zgodovine nevarna in eksplozivna kombinacija.

     • valentin

      Ja, ljubezen naj bi bila resnica, politika pa prasica.

     • Ana Job

      Točno! :-)))

     • tarantela

      Ja, butast človek si zarad ene babe uniči življenje. Zmir je blo tako. Baba je baba, tanartabolša je slaba!

     • valentin

      Ja, veliko moč ima ženska nad možkim še posebno, če se tega zaveda.

     • Steiermark

      Pozabil si je obuti zmsko obutev ter nadeti zimska oblačila….. Vidiš, kaj naredi “živalski spolni nagon”…..

     • valentin

      Ajajaj, ko zabredeš v prostranstvo Rusije in to še v nepravem času in z nedobrim namenom, potem si polomiš “rep”, ki ti nikdar ne bo zrasel.

     • Ana Job

      Seveda, Francozi niso bili vajeni ruskih zimskih razmer.

     • Steiermark

      No, ja, tvoj okus in pojmovanje moškega, nista ravno prefinjena….

     • Ana Job

      Všeč so mi pogumni in pametni moški, če pa misliš na njegovo višino. Pa saj veš, kaj pravijo. Strup je v majhnih flaškah, poglej kurćana….

     • Steiermark

      valentinček, ob svojem vzhičenju nad kratkonogim napoleonom (ne murgelskim), si pozabil, da je veliko, pred napoleonom, za šole in učni jezik narodnostne skupine, kamor so spadali (slovenski ali nemški), veliko pred napoleonom za pravice ljudi, do šolanja v svojem jeziku, poskrbela naša dobra Marija Terezija…..

     • valentin

      Nisem pozabil spoštovani kolega, letos sem dobro Terezijo počastil z obilno saditvijo z njene strani zapovedanega sajenja tega hranila. Naj nam ostane trajno v našem spominu.

     • Jovo Jamnica

      … spoštovani kolega…
      Hahahhahhaaaaahahahhaaaaahaahahahahhahaaaaaaaaaaaa

     • valentin

      Krompir bom pa le jedel, upam vsaj, ha, ha…

     • Jovo Jamnica

      Ej. Veš, odkod prihaja reklo, da ima nekdo krompir? Ti bom razložo. To je blo za časa Marije Terezije, ko je na silo hotela kmete prisilit v saditev krompira. Ker so se puntali, je odločila, da bode njive varovala s pomočjo soldatov. Ja, soldati so vojščaki, ki jih plačamo. No, ker pa je takrat tudi razsajala kakšna vojna, ki je soldata stala glave, so tisti soldati, ki so bili izbrani za varovanje poljščin, imeli srečo. Zato se je pozneje udomačilo, da kdor ima v življenju srečo, ima krompir.

     • valentin

      V življenju sem imel večkrat krompir, pa ti tudi, zagotovo.
      Ni slab toti krompir, naj rodi letošnji krompir !

     • Jovo Jamnica

      Drži! :-)

     • Mirnik Aleš

      hahaha, hvala za tole, torej je bila to prva oblika civilnega služenja

    • Feriss.H

     Slovenke (dober del) se razumejo skoraj z vsakim, samo da ima kaj konkretnega v hlačah … pa še malo cvenka povrhu ne škodi

   • Steiermark

    Od kdaj ste pa turški potomci, z balkanskim imenom in pravtakšno pametjo, “slovenskega rodu”?

  • valentin

   Vive la France, žal ni več tisto kar je bila.

 • tarantela

  Me zanima, kaj bi bilo z Beneluxom, če bi Nizozemska izstopila iz EU?

 • Caetano

  Putin in KGB/FSB podpirata tako skrajne desnicarje kot tudi skrajne levicarje v Evropi. Stvar pa je v tem se bolj komplicirana, da Evropa res potrebuje alternativo predvsem in najbolj zaradi islamizacije. Povecanje suverenosti drzav brez razbitja EU tudi jaz zagovarjam. Pri tem daje upanje Visegrajska skupina.

  • tarantela

   A veš, da imajo na Poljskem za polovico nižje plače, kot pri nas?

   • xtc

    dOBRA NOVICA TUDI PRI NAS BI JIH MORALI V DRŽAVNIH FIRMAH IN js PVEČ KOT PREPOLOVITI:

    • Levicar nikoli!

     Za tisto praskanje po riti, cohanje po jajcih in vrtanje po nosu, kot ga redno vidim po javnih uradih, bi morala ta “sluzba” bit sploh neplacana!

    • Duhec

     Ja…. najbolš, da vsi povsod delajo zastonj ali pa svojo plačo nakažejo direkt na račun Janeza Janše. Tud to bo v programu SDS-a…

     • tarantela

      Sodni stroški pa to…

     • Duhec

      In to bi naj bla prihodnost?!

     • valentin

      Kakšen “evrič” bi tudi prispevali za povečanje njegove pismenosti.

     • xtc

      Ti ne moreš prispevati nič si kot oni Tone iz Parka:Taki komunistorusofilski troli ste zažrli že Yugo sedaj pa tairate še Slovenijo in zkoriščate in šlepate na račun tistih ki še delamo in vzdržujemo vaš rdeči perivi kurnik:

     • valentin

      A veš, da lahko še veliko dobrega storim, predvsem bi ti prispeval za zdravljenje na kakšni ruski kliniki, saj si
      verjetno tudi od tam ušel, kajne, ker venomer in povsod vidiš, slišiš in izumljaš Ruse.

     • xtc

      Ti ne moreš storiti nič ti si navaden nakldać živeč na plečih drugih:

     • valentin

      Ti pa si popoln lažnjivec, ker jaz živim od svojega dela in uporabljam zdravo pamet z razliko od tvoje, ki ti jo zamegljuje sovraštvo.

     • tarantela

      Ti si pa hud!

     • valentin

      Bolj zmešan, no.

     • xtc

      A bi šlo brez tumasto iiotskih odgovorov?
      Zakaj četudi bi plače prepolovil bi bile super nasproti realnem sektorju ;ki vzdržuje vso to preveliko in požrešno druščino:

  • JanAndr12

   Samo za informacijo, liberalno globalistični NATO fanatik, ki je napisal tale članek dojema tudi Orbana kot “Putinovo lutko”, pri širjenju “Sovjetske Evrope”. Medtem pa avtor tega članka skupaj s Sorosom sodeluje v opendemocracy.net http://anton-shekhovtsov.blogspot.si/2016/08/welcome-to-illiberal-democracy.html

   • Caetano

    Orban deluje bolj premisljeno in ni nobenemu lutka. Glede Le Penove in podobnih je pred casom dober analiticen clanek napisal Sebastjan Erlah na Politikis.

    • JanAndr12

     Ljudje, ki trdijo, da je lutka LePenova, to trdijo tudi za Orbana, Trumpa, Faragea in za vse, ki nasprotujejo multikulti globalizaciji. Erlah je pa tudi eden podobnih liberal konservativcev, ki so napolno navijali za Fillona, en dan po volitvah je pa njihov kandidat pozabil na svoje “antiimigrantske” obljube in podprl globalista Macrona. Skratka je dosti jasno kje smo

     • Caetano

      V ringu je vec igralcev. Poenostaviti na dve strani tako ali drugace je zgreseno.

     • JanAndr12

      Seveda je več igralcev. A za ene točno vemo kakšni so, in to so dolgoletni nasprotniki Le Penove

     • Caetano

      Za skoraj vse vemo kaksni so…

  • xtc

   Putin ni nič drugačen kotErdogan ali Isdlam;Putin je komunist(pa lahko pišejo razni rusofilski troli) in kot prva dva tudi on sanja o komunističnem imperiju in sužnjih ;ki ga bodo vzdrževali kot nekdaj:

 • JanAndr12

  Boste v naslednjem članku v Novi24 napadli tudi voditelje Višegrajske skupine kot “Putinove lutke” pri širjenju “totalitarne Sovjetske Evrope”? Shekhovtsov je nedvomno takega mnenja, njihovi volivci pa ne
  http://anton-shekhovtsov.blogspot.si/2016/08/welcome-to-illiberal-democracy.html

 • Igor Kavalar

  Hm mene zanima, vir te slike, da ni pogruntavščina z photoshopom, kot ponavadi počnejo na raznih naslovnicah časopisov.

  Kakšna je to zastava bela, modra z 2 simboloma komunizma, pričakoval sem rdečo podlago?
  Katerega leta, se je to zgodilo in kje?

  Glede kredita, ki ga je dobila od češko ruske banke in povezave z Rusijo.
  Je že povedala, da je zaprosila za kredit evropske banke, pa nobena ni želela dati kredita.

  Več o tem Marine Le Pen intervju z BBC
  https://youtu.be/8Sfhc_e5P88

  • JanAndr12

   Vir te slike je ukrajinski evroatlantski fanatik, ki piše za opendemocracy.net, kjer je stalni gost George Soros. Še bolj zanimivo je pa to, da mu te slike in tega članka niso objavili niti v globalističnih in Macronovih medijih, torej je njena verodostojnost očitno res pod hudim vprašajem http://anton-shekhovtsov.blogspot.si/2017/04/marine-le-pen-is-no-patriot-of-france.html
   Pa v drugem članku isti avtor obtožuje tudi Višegrajsko četverico, da naj bi bili njihovi voditelji “Putinove lutke”, skratka tipično
   http://anton-shekhovtsov.blogspot.si/2016/08/welcome-to-illiberal-democracy.html

   • Igor Kavalar

    Hvala, sej sem vedu da je spet en propagandni manever z strani elite, ki želijo zadržati diktaturo. Da bodo naredili vse, za diskreditacijo samo zato, da ne bodo države imele normalnih odnosov z Rusijo.

    Ni jim dosti da pol miljona ljudi glasuje 2x, in da se to ne razčisti pred volitvami.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-4414718/Polling-card-blunder-means-500-000-people-vote-twice.html

    Poslužujejo se najbolj umazanih trikov.

    Dobro če že delate primerjavo z tem da je Le Penova, Putinova leva roka, ker desna je bil Trump, pričakujem, da Nova24 naredi primerjavo še z evropskimi politiki odprtih meja in ilegalnega priseljevanja ter objavi tudi slike Merklove, Junkerja, Makrona, Sorosa, Cerarja in ostalih podaljškov teroristov po EU, kako držijo zastavo Islamske države in kako državljane Evrope namesto v oranžnih oblačilih, temveč zavite v barve evropske zastave, obglavljajo.

    Sem desničar in vam samo tole povem, če bi na tem svetu obstajala le dva sistema, komunizem ali multikulturni islamizem z šeriatskim pravom, bom vedno izbral komunizem.

    • Solo

     Ni razlike. Če izbereš komunizem, dobiš šeriatsko pravo. Prav žido-komunisti so tisti, ki uvažajo militantni islam na Zahod. Komunisti, sionisti in džihadisti so zavezniki, ker imajo isti cilj – beli genocid in uničenje zahodne civilizacije.

     • Levicar nikoli!

      Tocno!

 • Demonkrat
 • Ana Job

  Lève-toi, France! En attendant cette catastrophe!

  • Feriss.H

   Žabarji so se že ulegli, nobenega vstajenja ne bo, zato je Le Penova tudi prepustila stranko in zdaj nastopa kot neodvisna. Vseeno ne bo vžgalo

   • Ana Job

    V Franciji bo še počilo. Počakajmo malo. Preveč,, navlake,, imajo v državi.

 • Solo

  Kakšno zmedeno pisanje. Pišete, da je bil Thiriart neofašist, hkrati pa goreč komunist in pristaš Sovetske zveze… To dvoje ne gre skupaj, ker se medsebojno izključuje in je oksimoron. V naslednjem stavku pa še trditev, da so privrženci tega vašega “komunista” predvsem “skrajni desničarji”. Pivrženci komunizma in Sovjetske zveze so torej po vašem skrajni desničarji… Vau! Tale Marjanca pa res nima pojma o politiki in bolje bo, da gre spet pisat o pornografiji in ostalih neumnostih za kakšen trač medij. Aja, saj že zdaj piše neumnosti za trač medij…

  Tole vaše histerično nabijanje proti “skrajni desnici”, “fašizmu” in “nacionalizmu” je kot bi ga prepisal iz kakšne ultra-komunistične Mladine ali Dnevnika. Kar je le še dokaz več, da ste Nova24TV in vsi “zmerni desničarji” zgolj prefarbani antifa-komunisti in del problema.

  • dvanajstzvezdic

   Meni tudi nekaj ne gre skup. Skrajneži, tako na enem in drugem polu (levi desni) imajo iste “vrednotei” — zjebat Evropo.

   • JanAndr12

    Največji skrajneži so liberalno globalistični uvozniki multikulture. A čeprav se z marsikaterimi njihovimi idejami strinja le obroben del volivcev, so povsod označeni kot “sredinski” in “neodvisni”

    • Solo

     Točno. Največji rasisti, skrajneži in nestrpneži so tisti, ki sovražijo svojo lastno belo raso, nacijo in kulturo – torej globalistično-komunistični antifa migrantoljubci. Zato jim je pa tako napoti vsak nacionalizem in patriotizem.

     Isto smo imeli že v 2.svet. vojni, ko so komunisti (= sionistične lutke) masovno klali svoj lasten narod.

 • sumljivislon

  @EU -together………naj odločijo francoski volilci…………-1789-

 • Kolesar

  Mogoče bo pa Marička stopila v “zmerno opozicijo”, če ji na volitvah ne uspe. Če je lahko Zahod podpiral z orožjem in strelivom “zmerno opozicijo” na vzhodu, potem ni problema, da vzhod podpre “zmerno opozicijo” na zahodu.

 • dvanajstzvezdic

  Desnica se je v zahodni civilizaciji končala ko so odšli njeni velikani: Ronald Regan, Margaret Theacher, Janez Pavel II. Evropo in celotno zahodno civilizacijo so prevzeli razni konvertiti predvsem iz leve v desno in raznoliki populisti ala La Pan. Fašizem, nacizem, komunizem, populizem, isto sranje,drugo pakovanje

  • Caetano

   Multikulturnost je po koncu hladne vojne najbolj pokopala Evropo. Izvirni greh pa je v sporazumih z islamskimi drzavami v 70. letih po naftni krizi, ko so se obvezali da dovolijo enosmerno imigracijo in podelijo t.i. kulturne pravice imigrantom. Zaceli pa so ze kakih deset prej s tem prav Francozi.

   • dvanajstzvezdic

    Začelo se je z invazijo v Irak, potem je prišla Libija, potem Sirija. To sranje so povzročili Američani, štango so jim držali angleški pudli in pa seveda Francozi.

    • Caetano

     Kar pravis je samo pika na i stanja ki je bilo ze prej vzpostavljeno. Zato so sle imigracije v smer Evrope.

     Toliko bolj ker je Obama v Siriji in Libiji deloval v zaveznistvu z islamisti, proti proruskim diktatorjem in tudi islamistom. Pri tem pa so ga podpirale tudi vodilne drzave iz Evrope.

     • dvanajstzvezdic

      Francija, VB.

  • JanAndr12

   Ta desnica ni sposobna naredit ničesar proti uničevanju Evrope in nacionalnih držav ter migrantski invazicji. Celo začela jo je (Juncker, Merklova). Sedaj pa sodeluje z levimi in liberalnimi globalisti in se spravlja na “populiste”, ki mislijo tudi dejansko kaj naredit

   • dvanajstzvezdic

    Saj pravim, da v Evropi ni več zdravega konzervativizma. Trenutna Evropska krščansko-demokratska struja je prekinila s tradicijo Adenaurja, Shumana…V Sloveniji je pa to še bolj očitno, saj je komunistična in postkomunistična elita med in po drugi svetovni vojni zradirala vse kar ni bilo komunističnega. Evropa pa samo kot taka izgublja svojo identiteto ravno z multi-kulti ideologijo. Merklova je bila v času NDR članica komunistične partije. Evropa pozablja na svojo zgodovino, pri Slovencih je pa še ta problem, da niti svoje zgodovine uradno ne znamo postaviti na podlagi dejstev in resnice ampak smo jo postavili na podlagi ideologije-komunistične seveda. To pa kar počne tako imenovana alt-desnica v Evropi pa je na žalost podn od podna, saj je njen cilj razbiti Evropo in se vržt v naročje Velike Britanije, Putina ali pa Trumpa..

    • JanAndr12

     Konservatizem ni bil nikdar rešitev, pozabljaš, da se pospešena “multikulturalizacija” dogaja že od druge svetovne vojne naprej – v sodelovanju levih in desnih globalistov.
     V globalizaciji lahko našo nacionalno suverenost (in posledično obstoj našega naroda) zagotovi zgolj narodna poltiična usmerjenost. Po drugi strani drvi EU proti nastanku skupne federacije, kar podpira tako desnica, kot levica, to pa pomeni smrt naših narodov in nacionalnih držav. Zato so politiki, kot je LePenova nujna alternativa. Rajši imam “razbito Evropo” na več prijateljskih blokov, kot pa multikulti liberalni imperij po vzoru Kanade in ZDA

 • Kolesar
 • Fireblade

  desni ali levi skrajnešži so isto komunizem=fašisem.. edino pri nas se normalne ljudi označi za desničarje namesto za demokrate.

  • Lustrator

   Podpis.

 • David Lokatos

  SEDAJ NA NOVA TV GOVORI POVELJNKIK JANZA V ZIVO!

 • Max Martian

  hahaha…a zdej pa že levo propagando objavljate?A je prišel ukaz iz EPP da je treba narediti vse za podporo ljubitelju islama Macronu?

 • Mirnik Aleš

  V tem članku je pa koliko protislovij, kar kaže na elementarno nepoznavanje zgodovine te n-dimenzionalne partije, tragedije, imenovane ČLOVEŠTVO.

  Ste že slišal za Adobe Photoshop? Je bla podobna fora po izvolitvi gospoda Trumpa, kosovski politik se rokuje z gospodom Trumpom, čisti digitani kolaž iz Photoshopa, “fotka” skupaj z “novico” pa je bila objavljena na širšem območju tistega dela balkana.
  https://www.rt.com/op-edge/380175-kosovo-trump-terrorism-veseli/

  Celoten članek deluje, kot prezentiranje odmika vstran od skrajne desne opcije, torej “mi (SDS) nismo tako desno”.

  “morilskemu režimu Assada” – a bi rada ostala brez šihta?

  Nad Sirskim narodom se že šest let izvaja agresija tipa načrt RAM izveden v BiH 1992, načrtovan pa že v osemdesetih letih s strani JLA. Sodelovali so “strokovnjaki” – oddelek za t.i. Psihološko vojskovanje (“ljudje”, ki bi jih bilo potrebno nemudoma postaviti pred strelski zid), ki je prišel do, zamislite si kakšnega zaključka – da bi se največji EFEKT na ciljno etnično skupino (bošnjake) dosegel, če se izvedejo napadi (masovna posilstva in mučenja) na najranljivejše družbene skupine – ženske in otroke. “PostEfekt” sem lahko opazoval tudi sam, ko sem obiskal kolega v pshihiatrični bolnišnici Vojnik, in me je “ogovoril” neki polamutavi Meho, za katerega sem kasneje izvedel, da je v letu 92. izgubil ženo in otroka. ISIS nam lepo demonstrira različne metode, vsak dan.
  Načrtovali so uboj 200.000 bošnjakov!!! V oči bode tudi zapisano dejstvo, da je tik pred tem (v letu 90.) prišlo do popolne razorožitve teritorialne obrambe BiH. (aha, pa smo tam, Milanez, Zlobec & Co. a ne?) – sicer nisem “Janšev” človek, vendar vedno bolj cenim vlogo tistih, ki so si prizadevali za ločitev od te balkanske klavske bande. Pravzavprav sploh ne vem, kaj je Janša & Co. meni storil, da bi ga obsojal. Mogoče nekaj neznanega, na neznanem kraju, ob neznanem času, na neznan in nezaznaven način (ki je znan samo njim – t.i. “eliti” ). On je gverila-politik – in to majster. Dogajanje (nagajanje) Trumpu demonstrira vso zločinsko globalno mašinerijo s tem pa tudi metode lokalne mafije. Upam, da še kdo vidi podobnosti na našem lokalnem kurjeku, in se zgrozi ob dejstvu, da je veliko lažje nadzorovati tako majhen medijski prostor, kot je slovenski.

  • dvanajstzvezdic

   Verodostojnost slike se da preverit. Ampak dejstvo je, da La Pan ni nobena prijateljica Evrope, še manj pa Slovenije.

   • Igor Kavalar

    Ona je prijateljica vseh suverenih nacionalnih držav Evrope, ni pa prijateljica EU komisije z svojim diktatom.

    • dvanajstzvezdic

     Kje se pa to vidi? Nekdo, ki hoče izstopit iz EU-ja zapret meje (imigranti so samo kanonfuter), rušit evropski trg, za takega ne moreš reči da je tvoj prijatelj. In še nekaj, če ji ne diši taka zbiroakratizirana Evropa potem se je potrebno boriti proti evropski birokraciji ne pa proti Evropi. Njen sodržavljan Shuman se obrača v grobu.

     • Igor Kavalar

      Glej oni so so ustanovitelji iz leta 1950. Imajo pravico, da gredo ven kadarkoli hočejo. A misliš, da so že leta 1950 načrtovali, da bodo bail outal Grke in ostale….? Kaj je z maastrihtskim kriterijem?
      Noben ne upošteva, kaj je z pogodbo Nato pakta, 5 članic upošteva budget. A so že takrat načrtoval islamsko šeriatizacijo Evrope? So ustanovni očetje zabrusili vsem, ki ne sprejmejo ilegalcev z 250.000e po osebi? So nastavljali ljudi, Papademos, Monti brez glasu volilcev? So obljubili prost dostop Turkom, brez viz in denar v zameno da ostanejo migranti v Turčiji?

      EU ni to za kar sem jaz glasoval nekaj let nazaj, in absolutno ni to kar so želeli na začetku naredit. Sodelovanje suverenih evropskih narodov, brezcarine.

      EU meni danes zgleda kot SZ, Jugoslavija z dodatno versko kolonizacijo in neupoštevanjem lastnih pravil in zato nima več prihodnosti.

     • dvanajstzvezdic

      Ne niso, zato se pa je potrebno obrniti na očete Eu-ja, izhajati iz osnovnih idej in jih nadgrajevati. Če pa razpade eu pa razpade tudi ideja očetov EU-ja. Vendar noben od teh ustanoviteljev ni dal garancije, da problemov ne bo. Nasprotno, ravno problemi, ki jih je imela Evorpa so se začeli reševati z idejo EU-ja

     • Igor Kavalar

      Prepričejte odgovorne osebe, da naj zapustijo položaje in spremenite politiko. Še prej pa popravite vse pretekle napake in kaznujte kršitelje teh pravil. Dvomim, da so tega zmožni, ker bodo še vedno vztrajali na svojih posranih načelih, zato je pa izhod edina možnost.

     • dvanajstzvezdic

      Ti boš pa sedel v udobnem fotelju in čakal na boljše čase al kako? Kakšne napake sem pa jaz delal? Da sem bil in sem že za EU? Če pa smo že pri tem-mi-vi, ja kaj ste pa zmožni vi? Razen nakladanja, kritiziranja in rušenja. Dobro je napisal Lustrator, sam kaj, ko so vtisi v možganih polni iracionalnih vzorcev.

     • Igor Kavalar

      Glej nekateri opozarjamo že nekaj let, da to ni EU za katero smo glasovali, pa se noben nato ne ozira, in kriza se poglablja.Jaz ne mislim stenam govorit, če ne želijo slišati in spremeniti politike. Brexit bi jih lahko že streznil, pa jih ni. Zdej je na vas, ki EU še vedno podpirate da jim poveste, da delajo napake, ki jih morajo popraviti za nazaj. Na edino tak način boste obdržali unijo in povlekli nazaj tiste, ki so danes za izstop.

      A ste zmožni poslati 1 miljon ilegalcev nazaj? da ali ne?
      A ste zmožni kiknt Grčijo iz EU, ker je zavajala, prirejala podatke ali ji boste dali še 3 bail out in obremenili vso populacijo, k še slabšemu standardu?
      A se boste držal reda in pravil, mednarodnih pogodb ali ne?

     • JanAndr12

      Proti Evropi se borijo tisti, ki bi radi iz evrope bogatih kultur in narodnosti naredili zmešan liberalno-globalistični tržni imperij po vzoru ZDA. Tega levi in desni globalisti niti ne tajijo več, temveč govorijo o Evropski federaciji kot cilju

     • dvanajstzvezdic

      Nisem tega mnenja, saj samo kot Evropska federacija lahko obstanemo in se kosamo z ZDA, Kitajsko, Indijo in Rusijo. Vsak posameznik sam zase je pa nula. Da pa obstanemo Slovenci kot narod je pa naša naloga ne pa francoska, nemška ali pa kogarkoli drugega.

     • JanAndr12

      Nivo narodne suverenosti in vrednote so premo sorazmerne. V več študijah je nakazano, da elite na višjih nivojih skoraj brez izjeme podpirajo liberalizem in globalizem. Posledično bodo “tradicionalne” družbene vrednote, ohranitev narodne kulture in jezika, ter socialna država na nivoju multikulturne federacije izjemno težko obstali oziroma ne bodo. V evropski federaciji se bo s teorijo spola zgodilo podobno kot v ZDA – nek sodnik jo lahko uzakoni na nivo celotne federacije. Enako velja za multikulturo, kvote in vse ostale podobne vrednote. Potem Slovenci ne bomo imeli druge možnosti kot sprejmi ali izstop oz kazen. Vsak konservativec, ki podpira globalizem se mora zavedat, da žrtvuje svoje tradicionalne vrednote v prid globalizacije in prostega trga

     • dvanajstzvezdic

      Ah, dej Jan no. Vrednot ne moreš vsilit ker potem niso nobene vrednote. Za tradicionalnost smo pa odgovorni mi in je samo od naše sposobnosti odvisno ali bomo slovensko kulturo ohranili ali pa ne. Za polom Slovenije ne bo odgovarjal noben Soros ampak mi.

     • JanAndr12

      Ni res. Določene vrednote se sistematično vsiljuje na vseh nivojih – od medijev do šolstva.
      V suvereni nacionalni državi lahko z referendumom ali zamenjavo oblasti še kaj dosežeš, v multikulti federaciji bomo lahko le gledali, kako nam bodo naseljevali migrante in naše otroke posiljevali z liberalno ideologijo. Kot v ZDA in Kanadi

     • Mirnik Aleš

      ja, zanimivo da se teorija zarote smatra za čarovništvo, torija spola pa kot znanstveno dokazana genialnost. Psiološko posiljevanje otroka že v vrtcu s samostojno izbiro spola, je prvi korak k rušenju identitete, ker je spol osnova, temelj identitete, na njem se nato gradi nadaljnjna psihološka struktura, ki omogoča normalen razvoj. Nedopustno je že samo dajanje izbire, pooblastil, otroku da sam odloča o svoji prihodnosti že pri teh letih, medtem ko njegova beseda na sodišču zaradi mladoletnosti ni verodostojna. Dolgoročni cilj globalistov je ustvariti armado srednjespolnikov, ki jim ne bo treba v vojsko. Na podoben način se ruši obrambna sposobnost družbe z razbijanjem družine.

     • Lustrator

      “liberalno-globalistični tržni imperij po vzoru ZDA”
      Prav to si želim tudi sam, pa sem močno ponosen na bogate evropske kulture, slovensko še posebej. Enako in ŠE BOLJ so na svojo kulturo in domovino ponosni tebi osovraženi “imperialisti ZDA”, ni to ironično? Živeti v multikulturnem okolju v katerem so priseljenci prisiljeni k asimilaciji in prevzemu domače kulture, v nezatohlem prostoru svobodnega trga, visoke konkurenčnosti, neprisotnostjo države (politike) v gospodarstvu in pravosodju, debirokratiziranem podjetništvu, nizkimi davki,… je zate nekaj negativnega??

     • Igor Kavalar

      Jaz za federacijo nisem. Slabe izkušnje z Jugoslavijo.

      Jaz sem za enakovreden a suveren partner v Uniji, držav (pa so to lahko tudi izven prostora Evrope) katerim so skupne zgodovinske, civilizacijske vrednote, brez carinskega območja.

      EU je vse prej kot nizki davki in asimilacija, suverenost in enakovrednost.

      Določajo višino davka, nižje ne moremo in s tem smo nekonkurenčni, po Švicarskih kantonih sami določajo a bo 5 a bo 20%. V svojih odločitvah nismo suvereni, ker nam vsiljujejo svoje ideje in če jih ne sprejmemo nas sankcionirajo, enakovredni nismo, ker so glavni igralci Nemčija in Francija, ostali se samo šlepajo in kimajo, asimilacija ne obstaja gre za dominacijo.

     • Lustrator

      Se povsem strinjam. A vse napisano velja za TRENUTNO Evropsko unijo, ne pa unijo h kakršni moramo stremeti vsi Evropejci, če ne želimo novega vzpona totalitarizmov in svetovne vojne. Idealen zgled kako lahko pod skupno streho deluje ogromen kontinent z vso svojo raznolikostjo so ZDA. Ta naj nam bo za vzor, ne pa predmet posmeha (dejansko: zavisti).

     • Igor Kavalar

      Sej pravim EU obvezno rabi hitre reforme, za nazaj in naprej, ker časa zmankuje. Problem je v tem, da so vladajoči brez stika z realnostjo in na probleme gledajo kot uspeh.

      Nisem vraževeren, upam pa da se ne bomo zbudili v scenariju une slepe babe Vange, ker pol bo zaje*an.

     • JanAndr12

      ZDA so primer, ki si ga niti približno ni za želet. A sploh kdo spremlja medije a še kar živite v nekih pravljicah iz leta 1950?
      “Multikulturna mladina” v ZDA iz kampusov dobesedno izganja profesorje in drugače misleče, kaj takega se verjetno niti v Jugi ni dogajalo. Par, ki zavrne peko gej-torte je obsojen na 200 000 dolarjev vredno kazen. Ljudje nimajo praktično popolnoma nič vpliva na politiko, ki se fura ves čas v isto smer, ne glede na to, kdo je na oblasti.

     • Lustrator

      V ZDA se dogaja TUDI to o čemer pišeš, a ZDA so ogromne, dogodki/mentaliteta o kateri pišeš pa se dogaja bolj ali manj le v velikih dekadentnih mestih ob vzhodni in zahodni obali (pa tudi tam ni vse tako absolutno – kot npr. pri nas), medtem ko za večino Američanov to NE velja. To je kot bi nekdo sodil srednjeevropsko regijo po nekem rdečem slovenistanu ali pa Slovenijo po Ljubljani. Tvoj zadnji stavek pa je še en slabo prebarvan dokaz anarhistične protidemokratične ideologije iz katere jemlješ gorivo za svoje pisanje. Ne le, da se boriš za enake cilje kot soroševi rdeči fašisti, celo identične floskule uporabljaš kot oni, čeprav na prvi pogled izgledaš povsem normalen – zrel komentator.
      Če ne drugega, bodi pozoren vsaj na izrazoslovje, prehitro te izda.

     • JanAndr12

      Marsikaj zelo negativnega. Kot prvo, ZDA nima nobene svoje kulture, temveč zna le “fejkati” tujo (evropsko) kulturo. Kot drugo, ZDA že dolgo niso več demokracija kar je potrdila tudi ugledna raziskava Princetonske univerze. Ljudje nimajo v politiki praktično nobene besede, celo Trumpova izvolitev se čedalje bolj kaže za farso z nadaljevanjem prejšnje politike. Z denarjem njihovih ubogih davkoplačevalcev se financirajo globalistični projekti elit
      https://www.cambridge.org/core/journals/perspectives-on-politics/article/testing-theories-of-american-politics-elites-interest-groups-and-average-citizens/62327F513959D0A304D4893B382B992B

     • Lustrator

      1. “Kot prvo, ZDA nima nobene svoje kulture, temveč zna le “fejkati” tujo (evropsko) kulturo.”

      Kultura ni le tisočletna zgodovina, arhitektura, freske in kipi. Je veliko več in veliko širše od od tega. ZDA imajo še kako močno identiteto (ki izhaja iz kulture) in ne glede na to, da so kot novi naseljenci seveda črpali iz svojih prvotnih domovin, je to še vedno kultura – sinteza vplivov z vsega sveta, vse skupaj pa združuje eno ameriško jedro, vrednote svobode in ameriškega patriotizma, ki so skupne vsem Američanom (razen iz Evrope okuženim mladim idelistom marksistom).

      “ZDA že dolgo niso več demokracija kar je potrdila tudi ugledna raziskava Princetonske univerze.”

      Res? V primerjavi s kom pa? Absolutne demokracije seveda ni nikjer na svetu, saj gre za ideal, ki ga demokratične države lahko le zasledujejo, nikoli pa ne absolutno dosežejo. Nivo doseganja je lahko merjen preko najrazličnejših gospodarskih/socioloških kazalnikov (kjer so ZDA vedno pri vrhu) oziroma “overall” pri gospodarski moči posamezne države – nedemokratična država lahko pride na vrh lestvice izključno po zaslugi naravnih bogastev za katera sama nima zaslug. Že to, da lahko neka njihova univerza sploh objavi takšno raziskavo je velik znak demokratičnosti, ki jo poseduje redko katera država na svetu.

     • JanAndr12

      Kultura je širok pojem ja, a se predvsem napaja iz bogatih korenin neke civilizacije. V ZDA pa ni praktično ničesar avtentičnega. Avtentične Indijance so pa iztrebili. Skoraj celotna “kultura” temelji na biznisu in potrošnji.
      Preberi si študijo pa ti bo takoj jasno.
      Pri nas si celo Cerar ne upa delat povsem v nasprotju z javnim mnenjem in kdaj podpre akte kot je Zakon za tujce, v ZDA to ne velja.
      Kaj so naredili leta 2015, ko so sodniki “nenadoma” ugotovili, da je nasprotovanje homo porokam neustavno? Pri nas smo šli na referendum, oni so šli domov in se “sprijaznili z usodo”.
      Hud demokratični deficit ogromnih “multikulti” federacij je dejstvo

   • Mirnik Aleš

    Tako kot smo mi prijatelji naše države, našega naroda, je ona prijateljica svoje države in svojega naroda. EU je podobno kot je bila v jugi “zvezna” oblast, nek namišljen nepotreben vodstveni organ z, realno gledano, čisto drugačnim poslanstvom, kakršnega pa je svojim ovčkam prezentiral v javnosti. Problem je v tem, da pri sejanju evropskih flanc niso nič omenili, da se bo pridelovalna površina razširila tudi na Bolgarijo, Romunijo… ter demografske posledice takšnega početja. EGS je OK, torej prost pretok blaga in kapitala, ne pa prost pretok ljudi.

    • dvanajstzvezdic

     Ne ni res. Malo si sam sebi kontradiktorej. Kako mora biti EGS OK , sejanje flanc pa ne? In drugo, meje omejujejo svobodo. Sploh pa to velja za tranzicijsko Slovenijo in se najbolj pozna na našem (krivo)sodnem sistemu. Brez Eu-ja bi se mi danes potapljali v komunizmu in diktaturi. Brez EU-ja ne bi bili v NATU in bi nas ena Albanija lahko razusla v 2 urah. Brez globalizacije bi bili danes v vukojebini. Ne prelagajmo našo nesposobnost na druge!

     • Jovo Jamnica

      Dobro, da nisi reko… San Marino

     • dvanajstzvezdic

      Glede na stanje naše “armade” pa nisem ziher tud za San Marino

     • Jovo Jamnica

      Zakaj sploh rabimo soldate??? Ker jih ma tut Vatikan???

     • dvanajstzvezdic

      Vatikan nima soldatov. Mi nismo Vatikan, primerjava Slovenije z Vatikanom ne pije nobene vode. Da pa prideš z vojsko do Vatikana, moraš pa najprej mimo italijanske vojske. Mogoče pa rabimo soldate, da čupajo travo, saj veš kako je blo v JLA

     • Jovo Jamnica

      Keri bo pa te nas napado???

     • dvanajstzvezdic

      Haha…imaš prav, si torej za izstop iz EU-ja in NATA, in da se zapremo meje in se gremo nacional-socializma

     • Jovo Jamnica

      Saj so policaji dovol. Prečitaj si Butalce, če boš ki našo kerega soldata. Pusti Švejka Čehom.

 • tasilo

  Namesto da berem Antona Shekhovtsova raje poslušam Dmitryja Dmitriyevicha Shostakovicha in Pyotra Ilyicha Tchaikovskiyja.

  • Jovo Jamnica

   Ostali bi pri Bohoričici, pa bi blo… :-)

   • Mirnik Aleš

    ja, tako kot agent Tunnek

  • slosin

   HL, a dons pa nič ne lektoriraš? ….. “genetski kod” ali ‘genska koda’?

   • tasilo

    Poglej moj profil za danes. Nekaj reči je HL napisal. — Sicer je pa vsak dan toliko jezikovnih napak in neumnosti, da bi lahko lektoriral od jutra do večera. Zato napiše sem ter tja le za kakšno hudo ali očitno traparijo. In naprej: glede na to, da HL vse počne in piše iz čiste dobre volje, zastonj oz. pro bono, naj mu nihče ne očita, da “je opustil dolžnost in česa pa ni lektoriral”.

    Glas k Hanibalovim prispevkom ni glas za Hanibala, ampak glas za slovenščino, za naš jezik, za materinščino.

 • Demonkrat

  Ampak človek je fuknjen blesav zblojen hepnjen ,da si izvoli neka blesava govna in jih še plačuje da mu serjejo na glavo .FUKNJENOST

 • Solo

  A je Nova24TV postala podružnica 24ur.com? Ime imate podobno in tudi pišete zelo podobno…
  Odlazkov in Sorosev imperij širi svoje lovke.

 • Lustrator

  Zelo zanimiv članek. Večino teh stvari sem zaenkrat le močno slutil, a nisem imel trdnejših dokazov za potrditev. Podobno zmedene “desničarje” že nekaj let zaznavam tudi v Sloveniji (vedno več jih je), ki se bolj kot za protikomuniste oziroma protitotalitarce (kar je definicija pravega desničarja-demokrata) identificirajo s sovraštvom do multikulti liberalcev, pri čemer pa stvari zelo površinsko definirajo. Pod to površino pa bdi tista neprijetna realnost, ki nakazuje na iste cilje, ki jih imata ta zgodovinska zaveznika (socializem in internacionalsocializem) med seboj. V resnici ne gre toliko za sovraštvo multikulturnosti, saj jim to zaradi ustvarjanja kaosa in anarhije primerne za izvedbo državnega udara celo ugaja, pač pa sovraštvo do demokratične družbene ureditve, prostega, dereguliranega trga, v gospodarskem smislu pa kapitalizma. Ko govorimo o antifajih ali proruskih nacionalistih, kakršnih je polna tako Jugoslovenija kakor tudi zahod, torej ne govorimo o levičarjih in desničarjih, pač pa o totalitarcih istega socialističnega gnezda, pa naj gre za komuniste ali neonaciste. Ne eni ne drugi nimajo nikakšne zveze s pravim domoljubjem, saj njihov svetovni nazor temelji zgolj na negaciji – proti demokraciji, proti svobodi, proti globalizaciji, proti “imperialistom”, sploh če gre za ZDA. Hmmm, kje smo že slišali takšne ideje tako “nenavadnega” pakta? Prav jutri bomo “praznovali” njihov praznik.

  • dvanajstzvezdic

   Moj podpis!!!!

  • valentin

   Emblem sem že većkrat videl, Lustrator pa je nov vzdevek ?

  • JanAndr12

   Rezultat povojnega paktiranja kulturno-marxistične levice, ki je širila progresivne ideje in liberalne desnice, ki je v imenu “deregulacij”, “prostega trga” in “poceni delovne sile” v Evropo uvažala migrante je jasen. Evropa je na pragu propada, odgovornost za to pa nosi tako levica, kot desnica.
   Edina rešitev je vrnitev v predvojno politiko močne narodne suverenosti, kakršno so imele tudi predvojne slovenske stranke. Tako politiko danes predstavlja Višegrad, pa tudi Zahodni nacionalisti, ki jih pa “prostotržni” in globalistični desničarji že dolgo ne marajo, nenazadnje smo videli beg konservativcev proti Hillary. “Zmernim” in “sredinskim” – beri liberalno globalističnim desničarjem to, da je Savdska Arabija predsednica ZN za pravice žensk ne pomeni nič spornega, po drugi strani pa imajo ves svoj gnev usmerjen v Putina

   • dvanajstzvezdic

    Ne moreš primerjat predvojno stanje z današnji stanjem, lepo te prosim…halooooo?

    • JanAndr12

     Seveda ga lahko primerjaš. Višegrajci furajo predvojno politiko, mi pa sledimo “razsvetljenemu Zahodu” po klancu v brezno

     • dvanajstzvezdic

      Ampak nisem še slišal Orbana, da bi zapustil EU in šel razbijat evropski trg. Prav dobro jim gre, zadnjič jim je Mercedes postavil novo tovarno, ki dela po vseh standardih. Okolica je začela cveteti. Kaj praviš? Pa tudi za Slovake in Čehe velja isto. Imam tam povezave pa noben ne razmišlja zapustiti EU razen par populistov ki drugače za svoje preživetje ne morejo kot da populizirajo svoje nerealne ideje

     • Igor Kavalar

      Dobro za Madžare, če ne gre kot v našem primeru Revoz za subvencijo države, da so tukaj, slabo pa za nemške delavce, ki so zaradi tega brez šihta. Ampak glej sej to bodo rešil z uvozom arabcev in afričanov in še poglobil brezposelnost.

     • dvanajstzvezdic

      NI res, da bi nemški delavci izgubljali delo, kje imaš ta podatek, pač pa se je obseg posla povečal.

     • Igor Kavalar

      Aja, pol je brezposelnost 0%? Dobro to.

      Aja zato vzamejo arabce in afričane, ki še abecede ne poznajo, pišejo iz desne proti levi, ker ni v državah evropske unije delovne sile takšnega visoko inteligentnega kadra, ker brezposelnosti ni, ker smo vsi bogati, in ker noben ne zna nemško B1(kar so zahteve da sploh dobiš šiht) tako dobro kot ti ilegalni prišleki.

     • dvanajstzvezdic

      daj mi razlož, za te prišleke ki nič ne vejo, katera resna firma bi jih pa vzela?

     • JanAndr12

      Gastarbajtarje so tudi vzeli, nazadnje se že kaj najde. V Italiji in Španiji jim že leta delajo na plantažah

     • dvanajstzvezdic

      če pa nočejo delat ne Španci ne Italijani. Mimogrede kdo pa dela na naših hmeljskih poljih in kod ne dela in zakaj?

     • JanAndr12

      V dobi robotizacije in novih tehnologij bo delavcev preveč ne premalo. Problem je, da tujci delajo ceneje in so zato super ponudba za lastnike podjetij. Enako v Sloveniji. Namesto, da bi se ob robotizaciji dolžina delovnega časa zmanjševala, je vsakič daljša, za svoje profite pa se masovno uvaža tujce

     • Igor Kavalar

      Točno.

     • Igor Kavalar

      Znižajo naj davke pa bo delodajalec lahko dal več svojim delavcem. In bodo vsi delali če bo pošteno plačano, in ne rabiš uvažat konkurence na trgu dela, ki ti zbije ceno dela.

      Sam problem je v tem ker te poleg lastne oblasti, ki vidi rešitve v višjih davkih in EU omejitvah koliko nizko lahko greš zatre.

      Zanimivo da se ne spomnejo kako omejiti višino davka navzgor.

     • Mirnik Aleš

      delajo klinker-inženirji iz Romunije za 1.5 €/uro. Skos delajo, ko pridejo iz njive, se najejo in grejo delat naprej – brskat po kontajnerjih. Po štirje naenkrat noter vzpostavijo proizvodno linijo. Greš mimo vse bobni noter.

     • Igor Kavalar

      Sej sam zato so nas, romune, bolgare itd vzel. Da nas izkoristijo, ker so drugi prepametni, da bi delal za nepošteno plačilo. Zdej ko bodo pa ti zaštekal počas, da se jih izkorišča bodo pa afričane in arabce uporabil.

     • Igor Kavalar

      To vpraš Merklovo kaj bo naredila z miljonom ilegalcev kam jih bo zaposlila in namesto koga. Če greš kot Evropejec na EURES portal je znanje za šiht v Nemčiji obvezno znanje nemščine. Za nas so pravila in zakoni, za ostale ne obstajajo.

      Vpraš jih tudi kako so lahko dovolili vstop miljonu Moldavijcem brez viz na trg dela v Evropi?

     • JanAndr12

      Orban in ostali se strinjajo, da je najprej potrebno zaustavit projekt skupne evropske federacije, če pa ne bo šlo pa se bomo pogovarjali naprej. Tudi Le Penova ne namerava kar zapustiti EU, temveč namerava spremeniti pogodbo, da bo imela Francija več suverenosti, če bi jo zapustili, bi jo pa itak demokratično prek referenduma. Kdo smo mi, da bomo Francozom branili najbolj demokratično odločitev? Pa to si poglejte https://www.youtube.com/watch?v=Oj3gXTp9zbM

     • dvanajstzvezdic

      Jan, samo tole. še v času AO- ge smo Slovenci hodili študirat na Duanj. Pred prvo in drugo svetovno vojno smo se Slovenci razkropili po svetu, ja šli smo v ta širni svet in to se nam danes tu v matici Slovenije obrestuje z raznimi stiki. Samo toliko.

     • JanAndr12

      Pa kaj ti misliš, da nacionalisti želijo zgradit 50 metrski zid po vseh naših mejah? Gre se za to, da smo se Slovenci stoletja borili za svojo lastno državo, v kateri bomo imeli oblast, v zadnjih desetih letih pa čedalje večji del oblasti prepuščamo tujim političnim elitam, ki nam bodo diktirale svoje, ne naše vrednote. Se že zelo dobro vidi katere

   • Lustrator

    “Edina rešitev je vrnitev v predvojno politiko močne narodne suverenosti,
    kakršno so imele tudi predvojne slovenske stranke. Tako politiko danes
    predstavlja Višegrad”

    Drži – a le do neke mere. Še vedno se je potrebno zavedati, da smo na prvem mestu ljudje, potem prebivalci planeta Zemlja, potem kristjani, potem Evropejci in šele nato Slovenci. To ni mnenje, pač pa dejstvo. Razlika med domoljubi/patrioti in evforičnimi nacionalisti je v tem, da se sami tega družbenega ustroja zavedamo in v teh okvirih delujemo, radikalni nacionalisti, pa delujejo v mentalni sferi naciocentrizma pri čemer je vse okoli njih zanje nepomembna periferija s katero nima smisla sodelovati, kvečjemu bojevati. Torej ideologija, ki je bolj usmerjena k sovraštvu drugih narodov, kot pa ljubezni do lastnega. Čim nekdo reče “močna narodna suverenost”, zastrižem z ušesi in se spominjam kako veselo so s temi floskulami zastrupljali ljudstvo komunistični in nacistični voditelji. S samo besedno zvezo sicer ni nič narobe, nasprotno, opozarjam le, da je zelo nevarno za družbo, če se narod v svoji “močni narodni suverenosti” zapre toliko, da se vzpostavi idealno stanje za vzpon diktature.

    • JanAndr12

     To radi ponavljajo globalisti ja. Vsak politik, ki ne da na prvo mesto dobrobit ljudstva, katerega predstavnik je temveč neke druge “posebne vrednote” ponavadi dela za tuje interese. Ali pa interese določenih kolegov (v Evropski komisji, ….), nazadnje pa vedno šteje tisto, kar je poltik naredil za svoje ljudi. Ne zavedate se, da praktično ves naš “demokratični napredek” izvira iz nastanka nacionalizma, ko so ljudje na podlagi svoje narodnosti ustanavljali suverene države. Danes se dogaja obrnjen trend, potem ko so vrgli fendalistične elite, so njihovo mesto postopno zasedle finančne (bančne in druge) elite, te pa imajo v današnjem svetu prevladujočo moč. Ljudem se načrtno ruva nacionalne korenine, s tem pa se jim uničuje socialno kohezijo in identiteto, ki je nujno potrebna za demokracijo, zato je vsako razmišljanje o “multikulturni” federaciji že v svojem jedru nedemokratično. Takšni federaciji lahko vlada samo “novo plemstvo”, kar so danes finančne in globalistične elite. To ugotavljajo celo liberalci, kakršen je Žiga Turk. Če so bile v času viška svoje moči nacionalne države lahko območje za lokalne diktature, pa so danes, ob toliko večji globalni nevarnosti prav močne nacionalne države edina prepreka, ki lahko zaustavijo ta proces http://www.casnik.si/index.php/2017/03/14/utopija-vedno-tesnejse-unije/?utm_content=buffera5079&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

     • Lustrator

      “Če so bile v času viška svoje moči nacionalne države lahko območje za
      lokalne diktature, pa so danes, ob toliko večji globalni nevarnosti prav
      močne nacionalne države edina prepreka, ki lahko zaustavijo ta proces”

      Kateri proces? Vzpostavljanja “finančnih in globalističnih elit”, ki vladajo ljudstvu?

      Oprosti, a če izbiram med tvojo teorijo zarote (teorijo zato, ker v praksi takšne države med zahodnimi demokracijami nimaš) in resnično zgodovinsko prakso s totalitarizmi, ki so nastali prav iz popačenja ideje “nacionalnih/internacionalnih” držav.

     • JanAndr12

      Da ti recimo dejstvo, da ima 1% prebivalstva že več premoženja kot 50% ostalih ljudi ne pove nič moraš biti slep.
      Gre za finančne vplive in pritiske na politko, lobiranje, … pri čemer se vloga demokracije kot vladavine ljudstva izgublja. Soros?
      To so za vas “teorije zarote”, takšen zmazek o fašistično-komunistični diktaturi, kopiran iz home-made bloga je pa verodostojen vir. To pove vse.

      Kdorkoli ti lahko razloži, da je osnovni pogoj za demokracijo močna skupna zavezanost in identiteta. Tega je v globalizaciji načrtno vse manj

     • Lustrator

      Lepo prosim, ne začenjaj mi s tem komunističnim sranjem o % prebivalstva in porazdelitvi premoženja – vse do tega komentarja sem te imel vsaj za približno kredibilnega, zdaj pa si začel streljati takšne, da bi te najbrž v Združeni levici z veseljem povabili k sodelovanju. Te moti kapitalizem in njegova logična posledica globalizem, ker toliko ustvarjata in bi si rad malo socialistične brke namastil, ter sam v imenu “močne nacionalne države” prerazdeljeval privatno lastnino, da bomo spet vsi enako revni, kot v dobrih starih časih sovjetije?

      “Kdorkoli ti lahko razloži, da je osnovni pogoj za demokracijo močna skupna zavezanost in identiteta.”

      Nikakor. Nujno potrebna je le kot osnova iz katere izhaja država, od te točke dalje pa je glavno gonilo PLURALIZEM, torej zdrava razpršenost idej kot popolno nasprotje totalitarnega enoumja, ki dokazano NE funkcionira ne v naravi, ne v človeški družbi.

     • JanAndr12

      NAROBE. Preberi si kakšno študijo v zvezi z demokracijo in problemi EU. Demokracija nujno potrebuje skupno zavezanost in identiteto, saj se edino na ta način lahko ustvari socialna solidarnost, preko katere se ljudje organizirajo ter zahtevajo in nadzorujejo politične ukrepe v imenu skupnega interesa. Samo preko zavezanosti in identitete se lahko vzpostavi pripadnost narodu/državi, to pa je nujno za spoštovanje skupnih zakonov. Ravno zato v multikulti državah prihaja do getov, separatizma, volivci pa imajo bistveno manj vpliva na politično dogajanje. Navadno to poskušajo rešit z gradnjo umetne državne identitete (ZDA, Juga, SZ, …), ta pa seveda ob vsakem večjem pretresu lahko propade in se ljudje spet razdelijo po nacionalnosti.

      Nekateri pa res ne znate uporabljati bazične logike in samo opletate z levo desnimi političnimi floskulami.
      Poglej z zdravim razumom!

      Kaj pomeni za demokracijo, če ima nekaj ljudi na oblasti dovolj denarja, da lahko “kupi” celo državo ali dve?
      Še nisi slišal recimo za borzne manipulacije (ki lahko sesujejo ekonomijo cele regije in zanetijo državljanjsko krizo)?

      Pa uvožene revolucije? Poglej si Makedonijo. To je rezultat tvojega “naprednega globalističnega kapitalizma”. George Soros in podobni finančniki lahko v manjši državi iz lastnega žepa zanetijo revolucijo in zamenjajo oblast. Zato taka panika s strani Višegrajske skupine.

      Pa najnovejše raziskave uvoza migrantov s strani “dobrodelnih” organizacij?
      Ugotovili so, da se v te organizacije stekajo milijoni privatnega denarja, s tem denarjem nato te organizacije najemajo tovorne ladje, te pa uvažajo migrante v Evropo.

      Če ima nekdo več denarja kot cela država, pomeni, da je tudi njegova politična moč neprimerljivo velika. Pri tem pa mi menda ni potrebno razlagat kako to spodkopava demokracijo. V globalizaciji se ponavljajo jasni fevdalistični koncepti

     • Lustrator

      Namenoma pelješ debato v offtopic (v katerem se sicer strinjava) ali si hotel napisati eno, pa odtaval drugam?

  • Igor Kavalar

   Slika je photoshop propaganda.
   Če pogledaš v zrcalo za njimi a kje vidiš blond čupo LePenove z kapco, kot vidiš tistega tipa z kapo.

   • dvanajstzvezdic

    pa če dobro pogledaš, vidiš njen hrbet.

    • Igor Kavalar

     Hrbet in temni lasje, une punce zraven sploh ne vidiš.
     Pejte se uno igrico ugani napake na tej sliki.

   • Lustrator

    Vidim. Jasno se vidi vrh obleke, vrat, frizura in tudi šivi na čepici. Sicer je foromontaža zmožna vsega, a sem pri LePenovi že od samega začetka zelo sumničav. Načelnost ni ravno vrlina populističnih politikov, kar Marine (ne glede na to v koliko stvareh se z njo strinjava) nedvomno je.

    • Igor Kavalar

     To so dodal njeno glavo na telo druge osebe, in simbole komunizma, na belo modro(verjetno mišljeno rusko zastavo) vir te slike je en ukrajinec, na svojem blogu, ki ga podpira Soros ampak to so objavil z simboli komunizma aka Putinove lutke z vsebinskim sporočilom, ki se nanaša na to da je dobila kredit nacionalna fronta od češko,ruske banke. In to je po vsej verjetnosti lansirala elita EU zato, da Makron zmaga.(uporabljajo pač vse pritlehne metode zavajanja)

     Tukaj imaš članek o 500.000 volilcih, ki glasujejo 2x, o establishmentu, ki bo seveda to raziskal po volitvah, Macrona z Sadiq Khanom..
     http://www.express.co.uk/news/world/792112/Marine-Le-Pen-French-election-votes-computer-Emmanuel-Macron

     V intervjuju z BBC(mainstream medij) ji je bilo očitano enako, in je povedala Le Penova, da ji nobena evropska banka ni želela dati kredita, in da zaradi tega , ker je dobila kredit ne pomeni, da jo kdo owna, nakar je novinarju odgovorila, če je kdaj vzel kredit, odgovoril z da, in ga je vprašala, če ga je zaradi tega vzel s sabo na dopust.

     Intervju Le Penove z BBC
     https://youtu.be/8Sfhc_e5P88

 • Fogglof Tunnek

  @Levica nikoli to je za tebe: “Ni vazno ali je nekdo izprijen, perverzen, zakompleksan, homo, nesposoben, mlačen, mevžast, neodlocen, nepatriotski, nezaveden, pohlepen, goljufiv, prekomerno toleranten… vazno je, da je desničar! A ne, Levica nikoli??!?! Pizda si zabit k stirna!”

  • Mirnik Aleš

   Zanimiva, kratka in jedernata diagnoza na koncu. A obstaja kakšno zdravilo za takšno stanje, razen šmarnice, agent Tunnek.

 • Feriss.H

  Prebral naslov, pogledal sliko in takoj za vsaki slučaj preveril še avtorja tega “novinarskega” bisera in voila – VSE JASNO. Podpisana “avtorica” pa je dokaz kako domnevni padec na glavo škodi tudi “novinarju”. Tole bi se dalo okvalificirati kot mastodonski lapsus urednika, ker preveč “novinarske” avtonomije lahko škodi portalu ali časopisu ali … komur koli že

  CITAT – “… Sovjetska Evropa da, brez zadržkov” – He he, saj tudi je, brez zadržkov in brez rdečih zvezde in srpa. Ista (((banda))) ki je ustvarjala SSSR je ustvarila EU, edino zvezdic je več, in bele so. Dobra izbira barve, folk zdaj farbajo z belo, plava barva ozadja pa je kot plava ali zelena podlaga pri snemanju filmskih scen, da potem s CGI dodajo razne fantazije in iluzije.

  CITAT – “Nacionalistična gibanja so nevarna za enotnost držav” – A morš mislt, zato pa Nacije povozijo z Multikultijem in Nacionalizem Kaput, Homo-Diversity pa Auf.

  Anton Shekhovtsov in podobni mu “geniji” skačejo sami sebi v usta – ” če bi evropske skrajne desne stranke razumele, da Evropa dolguje velik del svojega močnega mednarodnega položaja zahodni enotnosti” – Zakaj pa Evropske Skrajno Leve Stranke RUŠIJO enotnost te iste Evrope z naplavinami iz Tretjega Sveta. Zakaj poslušajo (((NWO))) delegate iz Washingtona in Wall Streeta, ne zmenijo se pa za voljo polovice ali celo več Evropejcev

  A je Soros začel donirati tudi tale portal … pa naj kdo reče da denar ni sveta vladar.

  Bljak … Fuj, naprej sploh ni za brati

  • valentin

   Je že kdo vsaj omenil, da je politika “kurba”, oziroma, da so politiki……
   hetero in homo prostituti.

  • Lustrator

   O točno takem političnem profilu govorim v svojem komentarju – samozvani desničarji, ki nimajo nikakršne zveze z vrednotami demokracije, svobode in krščanskimi vrednotami na katerih je utemeljena zahodna (in pravzaprav vsaka) razvita civilizacija.

 • Fogglof Tunnek

  Pa ka je Le Penova kaj drugačna od Janeza Janše?… Popolnoma nič!!!… Tudi Ivan Janez je fčasih nosil titofko z rdečo zvezdo… je oboževal srp in kladivo… je hodil po poteh AVNOJA…je oboževal Tita!!!… In ka bi zaj rada Marjanca Scheicher z zlatim dildotom (Stojanom) povedala????… Naj se rajši drži pornografije…to področje ji leži !!!

  • Mirnik Aleš

   R A Z G L A S

   Ministerstvo za mentalno higieno sporoča, da se med folkom nezadržno širi mentalni virus s sledečo simptomatiko:

   – igra čisto posebno igro zapeljevanja gostujočega subjekta, najprej se v preobleki uma samega subjekta naredi totalno tumastega in vpraša neko vprašanje, ki sploh ni tumasto, pravzaprav je oboje, volltreffer in falštreffer hkrati. Nato postavlja najboljša možna (ne)koristna vprašanja f idealnem trenutki, f totem dialekti s totega planeta, tak da subjektu suze liju in fse trebušne ga bolijo

   – kot mačka pri mišji luknji pridno čaka in fsako misel v umu subjekta zagrabi, jo zadrota, prešnofa, pregloda in strokovno ANALizira skozi svoje notranje organe, nato pa ANALizirano vsebino namesto skozi organe, ki opravljajo običajno izločevalno funkcijo, samovoljno pošlje skozi povsem neobičajne (komunikacijske) kanale. Tako izločevalno funkcijo začasno prevzamejo oči (ni treba lulat), skozi prste na rokah pa se bolezen preko tipkovnice nezadržno širi naprej v kibernetski prostor novim zmagam naproti v stilu “be fruitfull & multiply”

   Kje se da ceptiti proti Tunneku?

   • Fogglof Tunnek

    Proti meni cepiva ni!!!… Jas sn odporen samorastnik, kot moja šmarnica… Niti pozeba mi nič ne more… Kapish???

    • Mirnik Aleš

     Dokaz, kako pomembno mesto zaseda šmarnica v življenju presvetlega Tunneka, je očiščujoče romanje v samostojni režiji, ki ga fsako leto opravi po fseh slovenskih krajih, ki v svojem imenu nakazujejo na odrešilni eliksir življenja (Šmarje, Šmartno, Šmarjeta, Šmarjuntole, Šmarčkovec…). V času obiska svetega kraja oblaufa fse, ampak res fse kevdre in po principu “dokler ne zmanka”, pokošta fse možne nianse tega božjega daru, s tem pa se biološka mašina tudi od znotraj prečisti in se pripravi na boljši sprejem bolj finih vibracij. Pripravi se duhovni teren – spriritualni vakuum – lebensraum za sejanje liberalnih flancev. Romanje kulminira z vnebovzetnim vzponom na Šmarno goro, ki jo Tunnek smatra za edino pravo sveto goro, saj je to edina gora v nam znanem vesolju, ki je po šmarnici dobila tudi ime. Za garantirano vnebovzetje je nujna velika začetna vzletna hitrost na vrhu svete gore, zato Tunnek nepotrebnega balasta ne vlači s seboj na vzpon, ampak že v štartu opravi tisti znameniti podnšus požirek, pri katerem se celotna vsebina steklenice najprej sunkovito zarotira, flaša obrne kontra, tako, da se pri izhodu ustvari zraka sesajoč vrtinec, ki nato omogoča, da vsebina v zelo kratkem času steče v rezerovoar, pol pa takoj gasa proti vrhu. Njegov osebni rekord je 11 sekund za u enem šusu iztočen liter v b-mašino. To mu omogoča dobro varovana družinska skrivnost, ki se neusmiljeno prenaša iz degeneracije v degeneracijo, fora pa je v poznavanju anatomije grla. Za celomesečno romanje je izbran tudi primeren mesec – Veliki Šmaren (na njegov predlog je tudi dobil ime).

     • Fogglof Tunnek

      Hvala za to izčrpno poročilo…Moram priznati, da marsikaj drži…samo ne fse.

     • Mirnik Aleš

      fse itak ne more držat, ker kriminaliskićka preisKAFA še ni končana. Mogoče ne drži podatek za dolžino trajanja podnšus požirka, si izboljšal svoj rekord?

   • Jovo Jamnica

    Vredi je Tunek, neda? Samo ono… f idealnem … pa nea štima. LOL

 • Bonifacij

  Marjanca, zakaj se ne lotiš raje česa na svojem intelektualnem nivoju? Npr. lupljenja krompirja?

  Ker tele blodnje so žalitev za zdravo pamet. Upam, da kdo od bralcev, ki še niso zbežali, tega ne jemlje resno.

  • Lustrator

   Močna, zares močna argumentacija, vredna vseh 4 všečkov, ki si jih dobil od svojih ieoloških kompanjonov.

 • Mirnik Aleš

  Družbenopolitični delavec Tunnek nikoli ne postavlja neprijetnih, nelagodnih, provokativnih ali kakorkoli drugače šašavih vprašanj. Ne, on “samo fpraša”, direkt, porine toti šajs naprej po črevih, tak da lahka družbena peristaltika zadiha, pa magari skozi r1t. Tunnek osvobaja.

 • MižekFiga

  Marjanca, informiraj in prepusti kometiranje presstitutom analitikom.

  • janez cepec

   kva ste se spraul na našo Marjanco, če že kot novinarka nima pojma, ma pa mogoče bodočnost kot politični analitik in komentator. še vedno pa ji mi uspel enga migranta najdet, k’ bi jo žvajznu. banda migrantska, razvajena

   • gušto

    to pa je tko, k ji janez cepec vse dedcs prej spelje, da za ženske ne ostane nič.
    Ti =bator …..spel se.!

    • janez cepec

     ti 3.14zduh…… spel se

 • garfi

  levaki so bedaki
  levaki so povsod enaki

  • Mirnik Aleš

   levičarstvo je mentalna bolezen, neozdravljivi bolniki pa se nahajajo v zaporu

 • Olga

  Zdaj vidimo zakaj je letela k Putinu! Mogoče bo pa zmagala, če jo levaki podprejo? Kot v Slovenskem parlamentu! Levakom je s sliko sporočila, kdo je! Zdaj ji lahko dajo glas!

  • Mirnik Aleš

   K gospodu Putinu je letela fehtat gnar pa svoj bodoči vikend je šla gledat, ker ji ga domači banksterji gnarja ne dajo, pa še kletko pripravljajo zanjo. Najprej zanjo potem pa za nas. Go LePen GO

  • Igor Kavalar

   Šla je zato, ker želijo imeti z Rusijo dobre odnose, EU pa tega ne želi.

 • Fogglof Tunnek

  Dnevnik:

  Komandant Janez Janša

  Poleg znanih imen je bila med pohodniki zdaj že pokojna narodna herojinja Albina Hočevar – Maly, ki je nekajkrat izmenjala ostre besede z vodstvom in predvsem s komandantom pohoda Janezom Janšo. Nekega dne, ko je bila za pohodniki že dobra polovica poti, je pred skupino pohodnikov na pol zares napovedala: »Zapomnite si, naš komandant se bo nekega dne zavihtel na sam politični vrh!« Napoved se je uresničila natanko čez dvajset let: Janez Janša je postal premier samostojne republike Slovenije. Tudi najmlajša med pohodniki, hčerka znanega glasbenika Nadja Muženič, je pohod vzela po svoje. Njen otroški pogled na dogajanje okoli sebe je odmeval pod šotori dolgo v noč. Tako je bilo vsak dan do prihoda po 203 kilometrih hoje v Ljubljano, ko je komandant pohoda Janez Janša izročil vsem pohodnikom avnojske izkaznice, enako tudi Albini Hočevar – Maly. Ali je njun objem in stisk zgladil medsebojne spore, žal nismo nikoli izvedeli.

  • dvanajstzvezdic

   Tunek, ti kot zvesti pristaš NOB-ja in levičarjev, kako to, da nisi takrat spoštoval vse tekovine NOB-ja in revolucije. Saj to je bil le pohod spominov in tovarištva. Pa ja ti tistih 203 km ni delalo težav, kaj bi na to rekli tvoji partizani? Ti opurtunist ti!!!!! Al vam je šele Janša “razsvetlil” vašo vero?

   • barbara rov

    Njemu Jnez razsvetli možgane vsakih nekaj minut. Rezultat so stotine komentarjev dnevno z Janezovo vsebino.

  • Mirnik Aleš

   Agent Tunnek, vidim da imaš dostop do beograjskih udbovskih arhivov. Dej mi še razloži, kdo je odgovoren za uničenje pohorskega “bataljona”. A je res, da je komunistično vodstvo predvidelo umik velikih količin orožja in ljudi skozi tisto območje ob koncu vojne, kar bi ob skorajšnjem sigurnem spoznanju herojskih bratov Šarh, da jim rdeči bratje pripravljajo Veliko Žurko, po žurki pa še Veliki Krvavi Likof za celoten slovenski narod, rezultiralo v pravi pohorski vstaji in bi pod svoje poveljstvo konsolidirali, najprej obstoječe “NOB” sile, nato pa še vse kar je bežalo, na neki točki verjetno še nemce s tistimi 800 tovornjaki vred. Prišlo bi do formiranja res pravega bataljona, če ne divizije. To bi zelo zakompliciralo priprave rdečih bratov na Veliki Krvavi Likof, zato so se odločili, da jih skinejo čimprej, priprave so potekale že v letu 42.

   • Jovo Jamnica

    Daj na plano kak verodostojen dokaz, ne pa da ugibaš kr neki.

    • Mirnik Aleš

     Dokaz bo na plano privlekel agent Tunnek iz arhiva. Mal bo za počakat, tole še spije do konca. Razmišljaj strateško, predvsem pa na podlagi rdeče prakse na drugih območjih, ovajanja gestapu, ki so ga uporabljali kot outsourcing, torej zunanjega izvalalca, nato pa za ovajanje okrivili točno določen sloj, bodočega razrednega sovražnika, nujno kolesce v mašineriji revolucije, ki legitimizira njegovo uničenje in odvzem premoženje. Do barbarosse, 21. junija 41 so rdeči spali skupaj z naciji in pletli veze, tudi po ukazu tita. Nisem sicer raziskal kako politično močni so bili rdeči bratje na tem štajerskem območju. Iščem nekoga, ki je to tragedijo že raziskal in našel kakšne anomalije.

     Mislim, da bi rdeči bratje pripravili Veliko Krvavo Žurko tudi če do II. sv. vojne ne bi prišlo, po vzoru španske državljanske vojne, saj so v njej tudi sodelovali in si nabirali krvave izkušnje. To bi zorkestrirali z južnimi rdečimi brati.

     • Jovo Jamnica

      Verjetno preberem precej več o tej temi, kakor ti. Torej, tukaj ti dam en link, da se poučiš o Špancih v naših krajih.

      http://ojs.inz.si/pnz/article/view/149/227

     • Mirnik Aleš

      hvala za link, zanimivo branje, v pohorski hajki je torej sodelovalo 500 špancev. Pa kak so bli zagriženi, do amena, so jih nakajkrat razpustil, pa so zgasnal nazaj u rove, prešvercal so se švabim nazaj. To dokazuje statistično dejstvo, da je v vsaki populaciji 1% pravih norcev.

      Mene sicer zanima vloga rdečih bratov. Kako rdeče je bilo Pohorje v tistem času? Predvsem pa bratje Šarh, predvidevam da niso bili pripadniki komuNISMa. Komaj čakam, da Tunnek ofne beograjske udbofske arhive. Sam prej bo ofjenih še kr neki flaš, mal bo za počakat…

  • barbara rov

   Tunek, ti veliko misliš na Janeza Janšo. Je Julika huda?

   • janez cepec

    ne ni huda, sam če na Janšo misle, ko jo drajsa, mu ne pride tok hitr

 • Gretta Garbo

  Le Pen je Francoska patriotka ki se je slikala z srpom in kladivom.

 • Jovo Jamnica
  • barbara rov

   Raje prinesi nazaj palico, ki jo je Marjanca vrgla

 • JanAndr12

  Najbolj hecno je to, da največji “antikomunisti” dobrih 20 let po naši težko priborjeni samostojnosti velikokrat nekritično podpirajo projekt evropske federacijo – ki bi bila v bistvu multikulturna federacija, izjemno podobna Jugi ali pa Sovjetski zvezi

  • Mirnik Aleš

   EU = EUSSR

   • Igor Kavalar

    Jah če si imel pa bivše maoiste in komuniste na položaju kot so Baroso, pa bančna mafija z Junkerjem, k že 40 let ždi na položajih ministrov, premierjev in predsednikov. Te ljudi je povozil čas, bi že zdavnej moral spakirat in iti v penzijo.

    EUSSR + EURABIA = WW3

  • Igor Kavalar

   Multikulturnost = multikonflikti

  • Lustrator

   Kordiš, si to ti? Iz komentarja v komentar bolj nore streljaš. EU je dandanes res le še bleda senca tega, kar je bila še pred 10 leti, a primerjava z Jugo ali SZ je milo rečeno bolna.

   • JanAndr12

    Hahaha kakšne bluziš. Če izgubimo svojo težko pridobljeno narodno suverenost je izgubljena – ali proti Jugi ali pa proti Evropski federaciji, oboje je zločin nad slovenskim narodom.
    V današnji EU sicer ni komunizma, se pa čedalje bolj dogaja vsaj takšna načrtna raznarodovalna politika, kot se je dogajala v Jugi – da ne govorimo o uvažanju ljudi iz tretjega sveta.

    • Lustrator

     nekaj je DANAŠNJA unija, drugo pa unija kakršna je bila zamišljena. Današnja EU tudi meni niti pod razno ni pogodu, pravzaprav imam na njen račun za povedati veliko več kritik kot pohval (od Junckerja dalje pa sploh), a mi na kraj pameti ne pride, da bi si kot Slovenec želel, da bi ta razpadla. Za Slovenijo to pomeni popolno (100/100) vrnitev v rdečo kameno dobo (trenutno smo tam nekje na 70/100), kjer pravzaprav ne bi imeli prav nikakršnega zunanjega korektorja za najhujše zločine, ki jih na dnevni bazi sodržavljani v večini vršijo nad svojimi sodržavljani v manjšini. naši komunisti niso bili zato nikoli ne za osamosvojitev Slovenije, ne za vstop v EU in Nato in so tudi zdaj prvi, ki pozivajo k izstopu iz EU – razen tisti, ki so trenutno na pozicijah, kjer lahko nauvno EU še izmozejo za nekaj nepovratnih sredstev.

     EU je potrebno temeljito reformirati, nikakor pa uničiti.

   • hle

    Če gledaš površno res če pa se poglobiš v detajle pa vidiš da ni razlike
    https://youtu.be/m41Tdl5mvdg

 • Viktorh

  Komunistom so pač skupni zločini.
  Jugoslovanski komunisti – revolucionarji so bili specialisti:

  Po vojni je komunistično vodstvo kruto obračunalo z razrednim sovražnikom, se pravi meščani in kapitalisti ter podjetniki, ki so bili gonilo razvoja v tedanji Sloveniji (stari Jugoslaviji). Obračun je bil tako temeljit, da posledice, ki se kažejo v pomanjkanju podjetniške logike, čuti Slovenija še danes, indoktrinacija pa taka, da nekateri v 21. stoletju še vedno prisegajo na Marxovo doktrino. Razpad moralnih vrednost in norija kolektivizma je pelje ne samo Slovenijo, ampak tudi Evropsko unijo v prepad.

  Zato je pričujoči tekst v spomin in opomin na dogajanje v maju in juniju 1945.

  Žrtve so obesili na lesene križe z glavo navzdol, z nožem zarezali pri gležnju in počasi odirali kože. Odrte dele telesa so natirali s soljo, nesrečniki so kričali in se onesveščali. Ko so klavci z mesarskimi izkušnjami v imenu rdeče zvezde, rekli so jim »specialisti«, končali, so žrtev skalpirali, odrto kožo pribili na drevo, da se je sušila, žrtve pa pustili umreti v neznosnih bolečinah. Klavci so bili večinoma partizani 11. dalmatinske brigade, žrtve pa so bili Slovenci, Hrvati in Srbi, ki jih je britanski 5. korpus maja 1945 iz Avstrije vrnil nazaj v Jugoslavijo v naročje podivjanim komunistom.

  Te dni mineva 72 let, ko se je v Kočevskem Rogu konec maja in v začetku junija 1945 odvijal eden največjih pokolov v zgodovini regije. Poboji niso bili »pomota«, »nujno zlo« ali »likvidacija okupatorjevih sodelavcev«, ampak načrten zločin proti človeštvu v imenu ideologije, v imenu revolucije. Umiral je cvet slovenskega podjetništva, ki ga je zamenjalo socialistično gospodarstvo. To se je izkazalo kot popolnoma zgrešen gospodarski projekt, ki je klavrno končal.

 • Hun

  kam Janša leti po gnar za stranko ?

  • barbara rov

   V tvoj pesjak že ne.

   • Hun

    to pride tvoja mama v pesjak

  • Mirnik Aleš

   k tebi sigurno ne

  • barbara rov

   Spet misliš na Janeza

   • Hun

    psiček, ki zalaja na ime Janez

    • barbara rov

     Ti si bolj komunistično prase…ali pa tele..kakor kdaj

     • Hun

      trnova pot je od komunista v demokrata…evo nov naslov za novo Janševo knjigo

     • barbara rov

      Tvoja pot iz pesjaka pa do Kotnikove je pa hitra.

  • janez cepec

   če mu zmanka, ma na lagerju še ene par geverou pa patronou, pa proda kešn komad, tko, de ma za sprot

   • barbara rov

    Ko pa tebi zmanjka, greš pa pocuzat tiče na Kotnikovi.

    • janez cepec

     gti ga, zgleda, Janši tok dudaš, de smu že skor ceu skalp dol potegnu

     • barbara rov

      Ti si ga Kučanu tako potegnil, da ima revež samo še meter cvancih…

   • Hun

    jst mislm da mu jih botri iz arđentine pa australije pošlejo

    • barbara rov

     Ti misliš bolj na afganistanske curake

    • janez cepec

     ja, z hitro pošto DHL

 • JanAndr12

  Glede “morilskega režima Bašarja Assada” naj ti veleumi vprašajo sirske kristjane. Ta “morilski” režim je še edino, kar jih ohranja pri življenju in varuje pred zahodnjaško-savdsko financiranimi “demokratičnimi” zavezniki Al-kajde

  • Lustrator

   Ko ti je diktator (glavni vzrok za državljanjsko vojno) edino zatočišče, potem mora biti pa res hudo. Še posebej za tistega, ki to verjame – poglej si malo število žrtev Assadove režimske vojske in njihovo sestavo, pa ti bo vse jasno. Vsaka podobnost s komunistično revolucijo in Titovimi “borci za svobodo” je zgolj naključna. Klientela, ki oba diktatorja podpira prav tako.

   • JanAndr12

    Saj je res hudo, v tem je problem, zato se tudi zatekajo k Assadu. Na bližnjem Vzhodu obstajata le 2 idologiji, nacionalizem in politični islam. Nacionalizem gradi na (umetni) sirski narodni identiteti, politični islam pa iz Sirije namerava iztrebiti vse ne-islamske elemente.
    Ista zgodba kot v Libiji, Egiptu in Iraku.

 • Demonkrat
 • Hun

  do nekaj dni nazaj sm bral večino komentarjev na tem portalu češ, da mi potrebujemo Orbana in Le Pennovo…kako zdj naenkrat vetr drugam piha

  • janez cepec

   ja tko j’ to, čim desnakarji, današni demokrati, vidjo rdečo zvezdo, jih zagrab nostalgija, sej so bli več al men usi komunajzarji, ker pa tega ne upajo prznat, tko jim je Prerok ukazu, začnejo poj udrihat po usem kar jih povezuije s preteklostjo

   • Levicar nikoli!

    Bullshit!!! Najvec komunajzarjev vkljucenih v KPS, tistih s ta rdeco knjizco, je bilo leta 1974 – cca 77000, manj od 4%!!! Tko da ne seri o tem kako so bili vec al manj vsi komunajzarji!

    • barbara rov

     To so pač komunajzarska teleta…

    • Hun

     in v to malo selekcijo vsen Janša zarad oportunizma vstopi

     • janez cepec

      ne on je šu u komunajzarje zato, de bi jih od znotrej zjebu. poj so ga pa vun fuknil, pa je fehtu, de bi ga nazaj uzel, pa so vidl, de je špetir majstr, pa so djal: njet

     • Hun

      njet zmozni za spijune

     • Lustrator

      Tudi komiji REDNO vstopajo v nekatere nekoč demokratične stranke z namenom špijuniranja in sovražnega prevzema, pa jih to še ne naredi demokrate, ali pač?

   • barbara rov

    Kučanu ga pejt dudat, on ima visoko pokojnino. Pa obriši si afganistansko spermo okol gpbca

   • Hun

    pravo demokracijo samo naši domoljubni Slovenci poznajo oni so zgled demokratičnosti

  • if

   Glede Orbana veter ne piha drugam, ker še naprej ostaja demokrat!
   Kljub temu, da vi te razlike ne zaznavate, poudarjate svojo neumnost.

   • Hun

    Orban leti v Rusijo večkrat po demokracijo…

    • if

     Predsednik demokrat leti v vse smeri z namenom krepiti demokracijo svoje države.

     • Hun

      današnji demokratski predsedniki letijo v vse smeri polnit svoje žepe

     • if

      To vaše načelo delovanja, to svojo lastnost projicirate v demokrate.

     • Hun

      živlenje je drago …sploh če si kot politik še lubico omisliš ob mladi ženi

  • barbara rov

   Kučanu ga pejt dudat

  • JanAndr12

   Patrioti zaradi takih fotomontaž ne bodo nehali podpirati Le Penovo. So pa že ves čas proti njej globalistični desničarji, ki jih je veliko v uredništvu Nova24

   • Lustrator

    Če pod “globalistične desničarje” šteješ demokrate (ki ne nasedamo populističnim floskulam ne levega, ne desnega socializma-etatizma), potem mirno lahko zraven prišteješ tudi mene.

    • dvanajstzvezdic

     Se ti pridružujem.

    • JanAndr12

     Zanimivo, se največji “demokrati” na smrt bojite najbolj demokratičnega (torej referendumskega) odločanja npr. o izhodu iz EU……

     • Lustrator

      Bojimo se neizmerne neumnosti in naivnosti državljanov izpostavljenih populističnim šarlatanom. Demokracija namreč deluje edino pod pogojem absolutne in pluralne informiranosti vseh volivcev. Dlje smo od tega ideala, manj so volitve, ki so formalno izvedene “demokratično”, zares demokratične in slabši bodo končni rezultati.

      Slovencljem si pravzaprav ne upam dati na referendum niti tega ali naj ohranimo Slovenijo ali naj se vrnemo nazaj v Jugoslavijo. Demokracija pač ni za butalce.

     • JanAndr12

      S tem ste se ujeli v lastno past. Nekateri ne razumete, da demokracija ni enako liberalizem in globalizem, temveč gre za voljo ljudstva. Če si ljudje tega ne želijo več, je to njihova odgovornost, če pa ugotovijo, da so se zmotili lahko preko referendumov in drugih stvari zadevo obrnejo nazaj. Tako funkcionira recimo Švica.
      Absolutne in nepristranske informiranosti pa ni v nobeni družbi in je nikoli ne bo, še najmanj v naši “napredni” družbi, mislim, da nam je to vsem po ameriških volitvah povsem jasno. Če Slovenci ne bi želeli iz Juge, ne bi imeli plebiscita in takega rezultata na njem!

      Podpirati evropsko federacijo (ki ne bo imela močne skupne identitete, na kateri sloni demokracija), nasprotovati referendumom ter deliti ljudi na pametne (s katerimi se strinjamo in ki si zaslužijo demokracijo) in neumne (ki si jo ne) pač ni niti približno demokratično. Prej popolnoma nasprotno.
      Zato bi bilo pravilno, da namesto olepševanja in ovijanja svoje politične usmeritve v “demokracijo” poveste tako kot je – da ste pristaši liberalizma in globalizacije

     • dvanajstzvezdic

      Jan, brez globalizacije ti ne bi tipkal po tem portalu.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Da smo najebali je dokaz današnja EU.

     • dvanajstzvezdic

      Tako je kot je rekel lustrator

    • GrdaResnica_LepaLaz

     globalisti niso demokrati. oz raje bom vprašal kaj so zate demokrati ?? kako definiraš besedo demokrat, opiši malo.

     če misliš da so globalisti za voljo ljudstva, obstoj Evropske rase, Svobode, zdravo družbo…si poglej EU kjer nam krčijo svobodo, parazitstvo raste ko gobe po dežju, multikulturalizem, LGBT nečistočo, delajo nezdravo družbo in kar je najbolj očitno pri tem, da nam to vsiljujejo, propagando in nam laži prodajajo za resnico.

    • Bozz

     globalisti so komunisti.

     • Lustrator

      Ravno nasprotno. Komunisti so že od nekdaj za zaprt, totalitaren, s strani države obvladovan notranji trg preko katerega imajo v rokah vse vzvode oblasti – seveda tudi tok denarja in vplivne poslovneže. Globalizacija je popolnoma naraven proces, ki hodi z roko v roki s kapitalizmom, ki si prizadeva za prosti trg, na ta način optimizacijo tako proizvodnje kakor prodaje – skratka za ekonomsko SVOBODO. Antiglobalisti so v veliki večini:
      a) antifa komunisti/anarhisti
      b) neonacisti
      (obema skupinama je skupno to, da so socialisti, ki si želijo močne države, planskega gospodarstva in nesvobodne družbe).

     • Bozz

      Ja, in globalisti cel svet spreminjajo v zaprt, totalitaren, s strani t.i. nwo obladovan (notranji) trg preko katerega imajo v rokah vse vzvode oblasti – seveda tudi tok denarja in vplivne poslovneže.

      Fasco-Communist Globalist Criminal David Rockefeller Finally Exits The World after 101 Years
      https://www.youtube.com/watch?v=ouqu1Nkn8Zs

      Zda, recimo imajo komunizem že od 1913 oz. takrat se je socializem/komunizem doba v Zda za njih začela. Takrat so ustanovili centralno banko (Fed) in centralna banka je ena od desetih tez komunizma. FDR jih je pa dokončno spravil v socialistično/komunistično dobo in pripravil teren za to kar prihaja.

      An Apology From The Dollar Vigilante… We Had It All Wrong
      https://www.youtube.com/watch?v=4xrWvnlVpno

      Proti t.i. banskterjem se je boril recimo Andrew Jackson, pa še drugi predsedniki okoli tistega časa, po zaslugi katerih Zda niso dobile centralne banke (“brez ograničenja trajanja mandata”) že v 19. stoletju. Že Hruščev je rekel, da bodo Zda hranili z majhinimi dozami socializma skozi čas, dokler se nekega dne ne bodo zbudili v 100% komunizmu.

      Tudi papež je odprt komunist, to pove vse.

      Pope Francis Calls for Worldwide Communist Government
      https://www.youtube.com/watch?v=MY6ovQfDBlY

      POPE DEPICTED AS COMMUNIST AT ITALIAN CARNIVAL FEB 2017
      https://www.youtube.com/watch?v=4-9vSzAUT44

      Ti antifovci v Zda in pri nas in vsi levičarji, ki obtožujejo “kapitalizem” kar tako na splošno in počez (kapitalizmov je več vrst, tudi komunisti so kapitalisti, komunizem brez financiranja oz. resursov v hrani, materialu,… od določenih ljudi z zahoda ne bi nikoli uspel v Rusiji in Evropi oz. kjerkoli se pojavi), se v bistvu borijo proti posledicam, ki jih je povzročil njihov lastni ljubljeni sistem aka socializem/komunizem in so preveč zabiti ali pa se načrtno delajo butaste, da ne vedo kateri sistem predstavlja CENTRALNA banka Fed in tako vso krivdo valijo na laissez faire kapitalizem in pod krinko svobodnega gospodarstva oz. svobodnega trgovanja v resnici uvajajo komunizem. Njihova taktika je “tega kar si sam kriv, s tem obtoži opozicijo.”

      Za konec si pa lahko še tole pogledaš:

      Koliko Marksistične so že Zda?
      http://laissez-fairerepublic.com/tenplanks.html

     • Lustrator

      V vsem napisanem je kar nekaj delcev s katerimi se strinjam in objektivno držijo, a skupna slika je milo rečeno konfuzna, ker stvari posplošuješ, jemlješ iz konteksta predvsem pa karikiraš in svoja skrajna načela skrivaš za nekakšnimi “verodostojnimi” teorijami zarote. Neverjetno kaj vse najdeš na spletu – praktično za vsako protislovno izjavo lahko najdeš vsaj 1 youtube video (slideshow), ki jo podpira. In na vsak tak video najdeš vsaj 1000 naivnežev, ki bodo vsebino nekritično požrli in citirali naprej zgolj zato, ker ni mainstream.

  • slosin

   …nova dejstva pač…

  • Lustrator

   Za razliko od komijev, sodimo ljudi po njihovih dejanjih, ne pa po mitologiji ali za stalno vsidranemu PR-u.

 • JanAndr12
 • Morala

  Ste sigurni, da to ni foto montaža? Dandanes je že toliko “fake” novic, da že moraš biti previden!

  • Igor Kavalar

   Je, photoshop propaganda vir je pa ukrajinski bloger, ki ga financira Open Society Sorosa.

 • janez55

  Bravo, Marjanca! Pozabila si samo napisat, da je Janša edini pravi fašist v Evropi, vsi drugi pa so murgelski komunajzarji.

  • barbara rov

   To so te naučili na Kotnikovi potem, ko si ti pokazali Afganistanski bukaki.

   • janez cepec

    pejd ti nazaj u jamo

    • barbara rov

     V jami si že ti

   • janez55

    tako pravijo na Trstenjakovi.

  • Olga

   Se ne morete sprijazniti, da so vaši vzorniki zločinci?!! Vam je Pepca, poznavalka, lepo povedala! ZLOČINCI! IZVAJALCI GENOCIDA! TATOVI!

 • barbara rov

  Huna na Kotnikovi imenujejo ”Afganistanski duddek”

 • barbara rov

  Pozor Pozor, po Ljubljani se potika ”Afganistanski duddek”. Njaditelja naprošamo, da mu nadane nagočnik in ga pelje nazaj v Haloški pesjak, kjer ga naj priveže na ketno. Njegovi gospodarji, Haloški Afganistanci, ga pogrešajo. Hvala za razumevanje.

 • Igor Kavalar

  Poglejte tale klip Afganistana in Irana pred islamizacijo in šeriatom
  https://youtu.be/hNjae521qa8

  Zdej pa pobrskejte, še za videoklipi Evrope 60,70 in primerjajte z današnjim stanjem po ulicah Nemčije, Francije, UK, Belgije, Nizozemske, Švedske.

  In takšno sranje nam EU in elita uvažajo in govorijo kako je to super?!

  • Aron

   Vsa desna in liberalna zahodna elita je odgovorna za trenutno stanje, tako na BV, kot tudi v Evropi. Sekularne drzave so jim bile vedno trn v peti, saj se niso pustile izkoriscati in so odlocno nasprotovale imperialisticnim teznjam zahoda.

   • Levicar nikoli!

    Desna in liberalna?!?!?!? Hahahhahaha ti imas pa drek namesto mozganov, a se zavedas tega?!?

    • Aron

     Nisi si sam kriv, ce te starsi niso naucili manir.

 • Diagnostik

  Nova24tv čedalje bolj spominja na CNN/24ur. Propaganda pred resnico.

  • Aron

   Nova je v lasti Orbana, zakaj bi pricakovali resnico?

   • Levicar nikoli!

    Gobec zapri, pizdun!!!! Orban je eden redkih drzavnikov, ki v sluzbi naroda dela za lasten narod! Levuharji in komunajzarji se nikoli niste delali za narod!!! Pa ste govna se ponosni na to, tolk ste pokvarjeni!!!

    • Aron

     Orban dela zase in za svoje prijatelje, za drzavljane mu je malo mar.

  • Levicar nikoli!

   A ti levuhar bos govoril o propagandi in o resnici?!?!? Vasa komunajzarska preteklost in sedanjost sploh drugega nista kot propaganda, gesla in parole!!! In smrt postenih zavednih ljudi! To je pa vas nacin! Sam gobec zapri, drekac!

   • Diagnostik

    blokiran, tako da se ne trudi več.

 • GrdaResnica_LepaLaz

  Se pravi Nova24tv po taki logiki podpira Macrona, še več multikulturalizma, LGBT totalitarizma, transhumanizma in ostalih dekadentnih stvari iz naslova kulturnega marksizma oz njihovih globalnih ustanoviteljev za dosego totalitarnega Novega Svetovnega reda.

  in parkrat sem mogel prebrat, kaaaaj ?? da nacionalizem zmanjšuje enotnost države ?? kateri bedak pa to piše ? nacionalizem je definicija enotnosti države totalno nasprotje je multikulturalizem oz marksizem kjer se rahlja enotnost naroda.

  Če hoče Evropa preživet z avrohtonimi prebivalstvom, našo kulturo, civilizacijo in napredka moramo izničit VSE vrste kulturnega marksizma.

  In okrepiti nacionalizem = enotnost avtohtonega naroda + priseljencev iz Evropskih avhtohtnih narodov znotraj posamezne nacionalne države. Neko vseiljeno priseljevanje rjavih in črnih ne sme priti v poštev, če hočemo imeti prihodnost – prihodnost in mutikulturnost ne moreš imeti hkrati na enem mestu, lahko imaš samo eno, ker se zadevi drug drugo izključujeta..

  Tudi Rimski Imperij je propadel na enak način.

  • Aron

   Rimski imperij je bil ravno zaradi svojega multikulturalizma tako uspesen, saj je svoje meje siril s podeljevanjem drzavljanstva osvojenim narodom, ki so s tem dobili pripadnost ideji, Rim pa davke. Tako da je omenjanje Rima v tem kontestu blamaza.

   • sunday

    aron, če bi bil sposoben vsaj malo misliti te bedarije ne bi napisal!!!

    • Aron

     Je bil Rim monokulturen?

   • GrdaResnica_LepaLaz

    Niti ne, če bi bolje poznal zgodovino in razloge za propad bi vedel da so ravno Goti ki so dobili podarjeno državljanstvo dokončno uničili Zahodni Rimski imperij.

    Ker podarjeno državljanstvo ne pomeni zvestobo celotnemu narodu, sistemu in državi, ampak ravno napsrotno Rimski imperij je neizpodbitni dokaz.
    Imamo na Drugi strani Kitajsko ki je za več kot tisočletje preživela Rimski Imperij ker se je ogradila postavila Zid in ni spuščala Tujih ljustev v svoje Cesarstvo.

    Antični Rim = Multikulturalizem, pederstvo, zoofilija, sodomija = propad !
    Kitajsko Cesarstvo = homogenost, monokultutnost, podpiranje moralnosti = obstoj !

 • sunday

  ne bi bil presenečen, da so ji levi izdajalci lastnih narodov to podtaknili!!!

 • Marjan

  Marjanca malo pobrskaj po google pa boš našla podobne slike Janeza ko je še navijal za rdeče. A se boš tudi od njega distancirala.

 • xtc

  Če me kaj zabava me zabava to;kako skušajo rusofilski komunisti prodjati domoljubje in patriotizem kot zvestoba Moskvi in generalnem dsekretarju tam:
  Ksreči soVišegrajci dovolj pametni kot Balti ;da vedo ;da jeEvropa kot Evropa brez multi kulti prihodnost obratna katastrofa popolnoma identična ruski okupaciji:Levaki namerno zamolčujejo ;da Višegrajci in Balti Rusov ne sovražijo nič manj kot islama;vse ostalo je politika:Te države imajo dovolj ruskega škornja in komunizma samo bebci hočejo pod sužnjelastništvo:

  • Diagnostik

   Že mogoče, ampak kdo pa pri nas sovraži Ruse, razen par oseb tukaj?

 • dr Janez Sveti

  Nova a zdaj vam niti skrajni desničarji niso več všeč? Čista zmeda za vaše ovčke.
  DR Janez SVeti beee-beee-beee

  • indijanka

   Zakaj ? Zapisala je razlog, zakaj večina Francozov ne podpira Le Penove, kljub njenemu programu. Ne morš spat :)?

   • dr Janez Sveti

    Jaz nič ne spim. V večnosti se ne spi..:)
    Dr Janez Sveti vesoljc

    • indijanka

     Kuku..zdaj si še tuki…veš :)

     • dr Janez Sveti

      Kaj počneš zvezdica?
      DR Janez Sveti uživač

     • indijanka

      Sanjam. Pa ti?

     • dr Janez Sveti

      Sanjaš? O čemu? Jaz sem fizično aktiven..zelo. Zanimivo, da v temu uživam. Kljub utrujenosti in bolečinam :)
      DR Janez Sveti sadomazo fan

     • indijanka

      Kaj pa počneš, da te je tako prevzelo? Name si pozabil. Privošči si masažo.

     • dr Janez Sveti

      Tukaj je samo narava..Če počneš gibe, ki jih že dolgo nisi je zanimivo.. Nisem pozabil na te.Samo zaradi tebe se vračam, na ta “čudaški” portal.
      DR Janez SVeti

     • indijanka

      Sliši se izjemno lepo… oboje. Zbiram pogum, da se zbrišem. Poznaš Alenkino izvedbo pesmi Pogum?

 • jan

  A so to sliko posneli v Stožicah. Kje pa je Janković??

 • Opazovalec

  Marjanca, Marjanca, ruska imena je potrebno pisati v skladu s slovenskim pravopisom in ne po ameriških/angleških vzgledih. Gospod Антон Шеховцов se po slovensko napiše Anton Šehovcov in ne Anton Shekhovtsov. Če ste končali srednjo šolo, bi to morali vedeti, tako pa izgleda, da zaničujete rodni materin jezik in njegova pravila, kar pa nekako ni v duhu stranke, ki obvladuje ta medij.

  • Diagnostik

   Verjetno je samo prepisala in malo priredila. Ne zanjo drugega kot amere in angelco prepisovat.

 • Merkava4

  Marjanca – mal še počakaj z nebulozami!! Itak bodo Rusi “priredili” francoske volitve, tako kot so Ameriške in ne vem katere še…Dejte za hip pozabit na Sorosa, itak se bo kmalu steg..l!!.

 • cosmosjasnovidec

  Le Penova je proti levičarjem tako,da so take novice izvor levičarske manipulacije.
  Sicer pa ni bitno,če dobi denar od rusov glavno je,da ne sodeluje z levičarji.
  Sicer se pa nikoli ne ve.
  Naš “pahor,erjavec,cmerar” bodo v kolikor bo slab rezultat za njih pri izborih volitev kar v trenutku postali desničarji in prosili za vstop v SDS z njimi bo pa lezel še komunajzer “milan kurčan”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!