Islamska država migrantom ponuja 100 tisoč evrov za razorožitev policistov, Avstrijci namestili bodečo žico

Foto: epa

Pripadniki skrajne Islamske države naj bi za razorožitev avstrijskega policista ali vojaka ponujali 100 tisoč evrov. Informacijo je posredovala Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE). Avstrijci so zaradi tega bolj pozorni, doslej pa ni bilo še nobenega incidenta.

Kot poroča časnik Kronen Zeitung, so avstrijski državni uradniki na meji v Špilju prejeli navodila, naj poskrbijo za svojo varnost ter naj bodo zelo previdni do migrantov.

Številne govorice
Polkovnik Joachim Huber, vodja za stike z javnostjo pri Deželni policijski upravi avstrijske Štajerske, je po navedbah časnika zagotovil, da opozorilo upoštevajo in so pozorni.

“Doslej ni bilo nobenih incidentov in tudi nobenih poskusov razoroževanja varnostnih sil,” pa so v avstrijski policiji zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Dodali so, da po različnih družbenih omrežjih na spletu trenutno krožijo številne govorice iz domnevno zanesljivih virov, ki pa jih policiji ni uspelo izslediti. Kljub temu te informacije jemljejo resno, vsi policisti pa so tudi izšolani za zavarovanje sebe in kolegov.

Opozorilo tudi slovenski policiji
Informacijo smo preverili tudi pri slovenski policiji, od koder pa so nam sporočili, da so le-to že preverjali, a je niso mogli potrditi. »Vse policiste pa smo opozorili na varnost, kot tudi da so v postopkih z migranti skrajno previdni, profesionalni in taktični. Opozorili smo jih tudi, da so pri svojem delu pozorni na pridobivanje operativnih informacij, ki bi se vsebinsko navezovale na omenjeno nepreverjeno informacijo,« so še navedli v odgovoru.

V Špilju na meji med Avstrijo in Slovenijo namestili bodečo žico
Medtem so v Špilju vzhodno od sprejemnega centra postavili bodečo žico. Ta stoji ob robu pirinske avtoceste. Avstrijski organi naj bi se za postavitev bodoče žice odločili, ker so številni begunci prek avtoceste, ki je v bližini starega mejnega prehoda Špilje, poskušali vstopiti v Avstrijo.

Kot je kasneje pojasnil tiskovni predstavnik policije avstrijske Štajerske Fritz Grundnig, so bodečo žico, ki preprečuje dostop ljudi do cestišča, postavili že 25. oktobra in ni v povezavi z “gradbenimi ukrepi” za zavarovanje meje, ki jih je konec oktobra ob obisku Špilja napovedala avstrijska notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner.

Bodeča žica je sicer last avstrijske vojske. Kot je še pojasnil Grundnig, bi ji bila edina alternativa postavitev stalne straže ob robu avtoceste.

B. O., T. P., STA

 • John

  Še malo, pa bo počilo. In bo pokalo.

 • Greywolf

  Pa ka zdaj 100 evrov ali 100 tisoč evrov

 • Gr8_1

  Kam bodo nakazal? A nagrada velja samo za migrante? Drugače pošljemo parlamentarce, da malo poflikajo proračunsko luknjo.

  • Greywolf

   no saj mene tudi zanima kako bo potekala transakcija…ali so pa bačnike poslali z njimi

 • FreedomAndDemocracyNOT

  100 eurov da zastihas policista, a ni bols it v nemcijo pa vleces vn 500 eurov za nc dela

  • Vrhovnisodnik

   Piše 100.000

   • Rožle

    Itaq..!

 • Bilderberg

  Pri nas si seveda upajo napast policista ki ne sme streljat v takem primeru, saj bo napadalec verjetno pred sabo porival lutko dojenčka (kot smo videli na zadnjih videih da so si celo lutke dojenčkov nabavili za take akcije). Kaj takega si migrant nebi upal v Savdski Arabiji saj bi dobil kazen 5000 udarcev z bičem in izgon. Bo očitno treba spremenit zakonodajo da se zaščiti in policija, vojska, reševalci, zdravstveno osebje in seveda domač narod.

 • viktorh

  Prav o tem smo nekateri govorili že zdavnaj.
  Naša oblast pa tera svoje.

 • sunday

  naša vlada se ob tem problemu obnaša tako kot, da so komaj čakali da so prišli oz. kot da bi jih migranti ali podkupili ali držali za jaj.. , no to ne, ker jih nimajo!!

 • Rožle

  Teli bolniki svoje otroke pošiljajo v smrt z rastrelivom okoli pasu….v nabito polne trgovske centre….
  bomo potem vidl kako vam bodo še pri srcu…,če se neki tazga pri nam zgodi !

 • Rožle

  Če se bo še država zrihtala po tem kopitu kot je tale portal …smo zmagal…!

 • Rožle

  V preteklosti se je že izkazalo, da uvožena sorta ne prenese nič kaj dobrega…
  ravno obratno vsi vemo kateri nam trenutno vladajo….,in zgleda, da bo spet replay…

 • Zanimiv video o “zmernih” islamistih, v bistvu šokanten:
  https://www.youtube.com/watch?v=3aQ55Jk9Y6Y

 • karlina

  Tako nevarna dela delajo policaji, pa so danes prikazali, kako nizko plačo imajo, nimajo denarja za uniformo, predvsem toplo, pa bliža se zima. Vozijo se v zastaranih avtih, računalnike pa so pobrali iz smetišč, dobesedno, od tam, kamor so jih navozili uslužbenci po raznih občinah in drugih državnih ustanovah, oni pa so jih po štirih letih dobili nove Ampak res jih je lahko, našo vlado in naše ministre od dna srca sram, ampak jih ni, to je zastršujoče.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!