Islamski radikalci v Iranu, zaradi kršenja islamskih pravil obnašanja, prepovedali nastopanje več igralkam bilijarda

Foto: epa

Islamska republika Iran je iz športnih tekmovanj izključila več igralk bilijarda, zaradi kršenja islamskih pravil obnašanja, so sporočili iz iranske športne zveze.

V svobodnem Zahodu nam še na kraj pameti ne pride, da bi prepovedovali nastope športnikov zaradi protiislamskih dejanj ali katerih koli drugih verskih razlogov. Republika Iran, ki upošteva pravila strogega islama, pa posega tudi na področje športa.

Iranska športna zveza je več igralkam bilijarda prepovedala udeležbo na turnirju na Kitajskem, in sicer zaradi kršenja islamskih pravil obnašanja. Športni odbor, ki pokriva discipline, kot so bilijard, keglanje in boks, ni predstavil konkretnih razlogov obtožbe, zaradi katerih so se športnice znašle v prekršku. Igralkam bilijarda je športna zveza prepovedala nastopanje za eno leto, piše Jihad Watch.

Kazen bičanja zaradi zavračanja hidžaba
To pa ni prvič, da so v Iranu zaradi strogih islamskih pravil izključili in šikanirali kakšno od športnic. Pred dvema mesecema je iranska šahovska zveza napovedala disciplinski ukrep proti bratu in sestri, ki naj bi prav tako kršila islamska pravila obnašanja. Mednarodna šahovska prvakinja Dorsa Derakhshani, ki že dve leti živi v Španiji, je na šahovskih turnirjih nastopala brez naglavne rute, v primeru vrnitve v Iran pa jo čaka zapor in kazen z bičanjem.

C. Š.

 • xtc

  Iran je teokratska stroko islamistična država in podpornik terorizma:

 • šmentanamuha

  No, tej igralki šaha pa bi z veseljem ponudila azil. Taki si v resnici zaslužijo mednarodno zaščito.

 • Zaskrbljen

  Naj v iranu imajo stroge islamske zakone, le k nam naj jih ne nosijo.

 • Jeffrey

  Tako se brani tradicionalne vrednote, ja…^^

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!