[VIDEO] Istanbul: Nov samomorilski napad na letališču. Vsaj 36 mrtvih, 147 ranjenih

Foto: epa

Na mednarodnem letališču Atatürk v Istanbulu so odjeknili streli in eksplozije bomb. Informacije kažejo, da je šlo za samomorilski napad, ki je za seboj pustil vsaj 36 mrtvih ter več kot 147 poškodovanih, poroča BBC.

Trije samomorilski napadalci so se razstrelili na osrednjem delu letališča pred rengentsko kontrolo, je po poročanju Reutersa povedal turški minister za pravosodje Bekir Bozdag.

Sky News poroča, da naj bi eden izmed napadalcev začel streljati z orožjem kalašnikov. Turški predstavniki so še sporočili, da je policija na osumljenca na mednarodnem terminalu streljala z namenom, da bi ju zaustavila, poroča CNN.

Po informacijah ministrstva za zunanje zadeve naj bi med žrtvami na istanbulskem letališču ne bi bilo slovenskih državljanov.

V času napada je na letališču pristalo letalo z albanskim premierjem Edijem Ramo, ki jo je odnesel brez poškodb. Turške oblasti sumijo, da je za napad odgovorna Islamska država.

A. D.

 • PIA PlA

  Ataturk letališče je tretje najbolj obremenjeno letališče na evropski celini takoj za londonskim letališčem Heathrow in pariškim Charles de Gaulle. Teroristi izbirajo kraje, kjer je množica ljudi največja. Ljudje letos ne bodi odpotovali na počitnice z letalom. Koliko takih napadov nas še čaka to poletje? Merklca pa uživa v stoječih ovacijah.

  http://edition.cnn.com/videos/world/2016/06/28/turkey-istanbul-aiport-attack-video-from-inside-sot.cnn/video/playlists/turkey-istanbul-airport-attacks/

 • Egon83

  Srečna tista država, kjer ni musličev. Angela, prekleta bodi. Zgodovina te bo postavila ob bok najhujšim klavcem tipa Stalin in Hitler.

  • FreedomAndDemocracyNOT

   hitler niti ni bil tok slab drugac, niti stalin ni bil tok slab. Pod njima se je ogromn ustvarl tako za nemce kot za sovjete…

   • xtc

    Jep;najbolj kupe mrličev in to lastnih:

 • Jefferson Vendski

  Time to remove some kebab.

 • Caetano

  Po mojem je IS tokrat napadel, ker se krha njegovo zavezništvo s Turčijo. Kurdi namreč zasedajo še zadnja ozemlja ob turški meji, ki jih še kontrolira kalifat. Trgovanja z nafto bo kmalu konec ali pa ga je celo že. V preteklosti so na turškem ozemlju napadali bolj Kurde in turško opozicijo, tokrat pa so se očitno hoteli maščevati samemu Erdoganu, ker se oddaljuje od zavezništva z njimi in se skuša pobotati z Rusijo in Izraelom.

 • sevenx

  Opazujte kako pri terorističnih napadih vedno lansirajo približno številko mrtvih.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  to kar sejes to zanjes

 • xtc

  Erdogano dogaja_postaja zanimivo;lizanje nog Putinu?
  Slaba varianta:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!