Iz Sredozemskega morja rešili 1.600 migrantov. Zdravniki so reševanje opisali kot najhujšo nočno moro.

Foto: epa

Migrantski val v Evropo ne pojenja. Človekoljubne organizacije so danes pri Siciliji rešile 300 migrantov, dan pred tem pa pred obalo Libije še 1.300 oseb. Po podatkih organizacije Zdravniki brez meja so ti sodelovali v 13 reševalnih akcijah, dogajanje pa opisali kot “moro”.

Medtem ko so bili voditelji držav Evropske unije na neformalnem srečanju na Malti in so pogovori potekali ravno o omejevanju nezakonitih migracij iz Libije v Evropo, se je v Sredozemskem morju dogajala prava drama.

Načrt voditeljev Evropske unije vključuje tudi krepitev podpore libijski obalni straži in nadaljnja prizadevanja za razbitje mreže tihotapcev z migranti. Zagotoviti pa želijo tudi ustrezne zmogljivosti za ustrezen sprejem migrantov v Libiji. Evropska unija namreč želi doseči, da čolne z migranti takoj ob izplutju ustavi že libijska obalna straža in jih vrne v Libijo.

Največ migrantov prihaja preko Libije
Z načrti evropskih voditeljev pa se nikakor ne strinja organizacija Zdravniki brez meja, saj naj bi bile razmere v Libiji zelo kaotične, migranti, ki prihajajo od tam, pa naj bi poročali o stradanju, zastraševanju in zlorabah v libijskih taboriščih, piše STA. Koliko jim gre verjeti, pa je posebno vprašanje, saj se je že večkrat izkazalo, da so migranti lahko tudi odlični lažnivci in prevaranti ter je povsem možno, da je njihovo pritoževanje le izgovor, da jih Evropska unija ne bi vrnila na drugo stran Sredozemskega morja. Prav iz Libije se v Evropo poda največ migrantov – lani jih je v unijo vstopilo več kot 180 tisoč.

M. S.

 • Olga

  Vsak, ki zagovarja te nore ilegalne migracije, naj si migrante odpelje domov in jih živi! Vključno z zdravniki in “človekoljubnimi” in ” nevladnimi organizacijami in feministkami!

  • Bastian

   Ne da meji na norost, to je BOLNICA!Zavezat čoln z migriči in ga odvleči nazaj samo to je rešitev.Tako postopajo v Avstraliji in imajo mir.Na fotki so same ženske ali me videz vara?In to je ista slika ki se ponavlja in ponavlja.Samo za boj zdravi mladi moški.

   • pajot

    Ki se bojo seveda borili na evropskih tleh. Proti nam.

 • Novakec1

  Migranti zaenkrat niso problem, problem so uvozniki.

 • Nata

  Bastian ima najboljšo idejo. Vse te čolne zvezati z zajlo , pa enega Guliverja najeti, da jih odvleči nazaj!
  Koliko denarja gre pri teh reševanju, pa nihče ne pove.
  Naj povrnejo migranti iz svojih žepov. Če imajo za tihotapce, telefone, itn. ?

  • dob

   Kadar kučan rešuje svoj režim, ga navali nam na hrbet, da mu ga finančno vzdržujemo. On samo ukazuje in si zmišljuje, ne odgovarja za nič.

   Problem beguncev je svetovni problem, do katerega je prišlo zaradi globalizacije svetovnih problemov. Do tega je slej ali prej moralo priti. Lahko bi se temu še nekaj časa izogibali in zadrževali problem, toda internet, televizija in mobilna telefonija se niso v tej civilizaciji pomotma ali slučajno pojavili! Večina tega, kar se nam zdaj dogaja, odseva civilizacijsko podzavest.Sili nas, da čitamo tisto, kar nam je nevidno, ker sami kar naprej vztrajamo, da mora biti nevidno.
   Vendar stvari, ki so, morajo biti – zato so!

   Enako kot domači idioti nam vlečejo denar iz žepa, da sebe vzdržujejo na površju, tajko tudi sile, ki vzdržujejo svet, nas z uvozom migrantov silijo, naj prevfzamemo vse stroške “utapljanja” migrantov v družbo, če ne pa v morje. V resnici pa niti sami ne delajo razlike med asimilacijo in simulacijo asimilacije. Ne gkledajo v migrante, gledajo v nas! Nas opatzujejo in regirajo po tem, kako se mi obnašamo. jebe se njim za migrante, oni bi radi nas pohabili. Še prej pa izjkoriastili za reševanje njihovega problema.

   V vsakem primeru, tudi če se pravilno postavimo in rešimo našp problem s temi kreteni (ne z migranti, oni niso kreteni, naši politiki so kreteni!), nam bo še vedno na grbi ostalo reševanje težav s problemi svetovnih begunmcev! Toda to reč se rešuje drugače, oziroma, treba jo je reševati drugače!

   ZUtao je pametno začeti razmišljati o tem, kaj počnemo.

   • Nata

    Dob, pa saj nam niso dali nobenega časa – spoznati !!
    Vedeti ! Vse to traja že leta. In šele ob tem lanskem ” navalu ” se je začelo govoriti – počasi, previdno – o migrantih.
    In imaš prav. Mi , sami državljani bi te probleme bolje uredili.
    Pišuka Dob………faza, kdo je bolj pameten in naslednja faza spoznanja ?

    Prepozno bo.
    Smo in so zmanipulirani. Imaš prav

    • dob

     Stvarstvo in Vesolje vedno in v vsakem trenutku delujeta pravilno.
     Delujeta v obrambo Življenja.

     • indijanka

      Lepo si to zapisal.

 • Adolf Hitler

  Iz Sredozemskega morja ISTRLILI IZ VODE 1.600 migrantov

 • pajot

  Evropa dela kolektivni samomor. Jeba je v tem,da mene ni nihče vprašal,če želim sodelovati pri tem. Frau Angeli sporočam,da če ji je toliko do samomora,naj ga naredi sama. Skupaj z vso svojo wilkommen zalego. Prispevam 10 evrov za štrik.

  • dob

   Tisti, ki sebe in svet peljejo v prepad, bi radi s sabo peljali čimvečje število ljudi.

 • PIA PlA

  Zgodovina se ponavlja na najbolj nenavadne načine. Včasih je Hitler gnal ljudi iz domov in domovine, jih prevažal v tovornih vagonih, strpal v taborišča in na koncu uplinil.

  Zdaj migranti kar sami pridejo k nam, damo jim streho nad glavo in hrano, prevažamo jih z avtobusi, kamor želijo, prosto se lahko sprehajajo po naši deželi, v zahvalo pa nas počasi pošiljajo v večna lovišča.

  • sunday

   ne počasi – ampak vedno hitreje, to se pripravlja!!!

 • alojz

  Če jih rešijo pred Libijsko obalo naj jih dostavijo na najbližje kopno.

 • totex39

  Če bi bila volja evropskih politikov bi lahko vse to že preprečili, tudi Avstralci so jih nekaj časa sprejemali, vendar so politiki kmalu spoznali kam jih lahko vse to pelje in so situacijo rešili na tak način, da so jim prepovadili vstop v državo.

 • Poštenje velja

  Potopit ladje.VSE

 • RATATA

  Bolani zdravniki brez meja, unicef in kvazi humanitarci so morilci evropejcev.

  • Novakec1

   Človekove pravice in Ženevske konvencije so katastrofa za €U

   • sodnikisozločinci

    Imaš prav, to je pri vsem tem največje zlo. Zagovorniki “človekovih pravic” povzročajo človeštvu večjo škodo kot vsi Stalini in Hitlerji sveta, to se bo še pokazalo.

    • Novakec1

     Bedaki so na dolžnosti čisto pozabil.

 • xtc

  Težava teh “reševalcev” je v tem ;da so naši rablji:
  Vse to bi moralo ostati v Afriki ali ob poti v EU ti ljudje prinašajo vojno in kolaps:

 • slosin

  Prava nočna mora šele pride, tudi po zaslugi zdravnikov brez meja, ki pomagajo pri transportu v EU…

 • Franc Novak 1979

  Ali lahko kdo poda koordinate reševanja? Libija ima namreč. tako kot vse države 12 miljni pas državnega morja, ni pa nikjer objavila Ekonomske cone v Sredozemlju v dolžini 100 milj od libijske obale. Torej, reševanje pred obalo Libije v tekstu pomeni, da so reševali znotraj 12 miljnega pasu in s tem kršili suverenost neodvisne države. Reševanje pri Siciliji pa je bilo opravljeno znotraj teritorialnih voda Italije in tam se lahko italijanska obalna straža res mora odzvati na klice na pomoč, a če se ugotovi, da so na plovilu osebe, ki nimajo dovoljenja za vstop v Italijo,oz. nimajo dokumentov, jih mora obalna straža oddaljiti iz ozemeljskih voda Italije. Razen, če jih rabijo za sužnje, za prostitucijo, za pedofilijo in za rezervne dele. Ali pa mora vsak begunec s seboj prinesti določeno količino prepovedanih drog, kar mafija prevzame, izplača delavce obalne straže, izplača politike, zraven pa še mastno zasluži in se širi. Če bo šlo tako naprej, potem v roku petih let človeško življenje v Eu ne bo vredno niti 0,30€, kar je cena 9 mm naboja.

 • Franc Novak 1979

  Če sledim članku “Trije afganistanski migranti v Avstriji posilili študentko, ker ‘niso vedeli’, da…….” bo teh šestdeset na zgornji sliki posililo 20 študentk, ker tudi njim reševalci niso povedali, da je v EU posilstvo kaznivo dejanje. Pri njih namreč to ni kaznivo. In ko bo prišlo še naslednjih 60.000 bojo posilili še nadaljnh 20.000 študentk, ki pa bodo še naprej vzhičeno kričale; “Refuges wellcome, evo vam pičke !!!”

 • dež

  Zadostuje en stavek, “Italijani iz Libije pripeljali 1600 novih migrantov”. Vse ostalo je nepotreben balast. Dodal bi še, bi bilo zelo dobrodošlo, da čimprej pripravimo vse potrebno za zaporo meje proti Italiji.

 • tarantela

  Evropejci so zrušili Gadafija, zdaj so pa posledice tu.

 • sunday

  pred obalo libije rešili1300 oseb ??? pred obalo libije – zakaj, kaj ima kdo za izkati pred obalo libije? a že hodijo po njih in jih čakajo pred obalo libije!!?

 • sunday

  politiki odstopiti tako ne mislijo zato zamenjujejo lasten narod s podganjimi iztrebki in to levica dela po celotni eu!!!

 • sunday

  razumel bi, da so jih naložili na ladje in odpeljaji, ampak na atlantik, na sredo atlantika in jih tam izkrcali – takrat bi naredili nekaj koristnega za eu, tako pa bi morali biti soobtoženi vseh svinjarij, ki jih ti podganji iztrebki počnejo v eu!!!

 • sodnikisozločinci

  Hvala ti Angela: https://www.youtube.com/watch?v=ccOfJQlc330

  Ceterum censeo EU esse delendam.

 • centurion

  Meni je tudi nočna mora reševanje teh kriminalcev.

 • www

  ..čakajo na telefonu na radarsko sliko in se potem odpravijo z temi čolni do ladej – v bistvo to ni REŠEVANJE temeveč PREKRCANJE .

  • šmentanamuha

   Natančno tako.

 • Balkica

  Saj so ljudje in prav je, da so jih rešili, ampak peljati jih bi morali tja, od koder so prišli. Če se bo to nadaljevalo, se bo cela Afrika in Azija znašla v Evropi in potem to ne bo več Evropa!

  • zoro

   sedaj pa bi že lahko vedela, da to niso ljudje in nikoli ne bodo in tudi bili niso nikoli.

   • Opazovalec

    A za sebe si prepričan da si človek, oziroma, da si kadarkoli bil? Jaz in poremnogi rahlo dvomimo v tvoje gene.

 • zoro

  že ko pogledaš sliko vidiš kdo so brutalneži in morilci, ki prihajajo izkoriščati nas in vse ustvarjeno-gnida kriminalna je tisti ki jih rešuje.

 • soc

  Novih 1600 lačnih ust in lenih, a hitro plodečih se teles na stroških evropskih davkoplačevalcev. Noro. Bruselj je pač novi Beograd.

  Vse nagnati domov delat! Pa denar, ki ga mečemo za njih z lopato stran, porabiti za izgradnjo infrastrukture in tovarn pri njih doma. Brez kakršnihkoli domačih posrednikov, direktno.

 • Nata

  https://www.youtube.com/watch?v=kA7WXOHlOxQ

  tale mi je prišla na misel !!
  Bodo Italijani še………l´Italiano vero ??

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!