Kanadski imam verjame, da je muslimanska vera ena najbolj feminističnih, obstajala pa naj bi le manjšina, ki ima “nekoliko drugačno” razmišljanje

Foto: iStock/YouTube

Kanadski imam na ves glas razglaša, da bi ne podal nobene neresnice, če ne bi dejal, da je muslimanska vera ena izmed najbolj feminističnih, pri tem pa tudi dodaja, da sicer obstaja skupina ljudi, ki ima nekoliko drugačen način razmišljanja, a gre v tem primeru zgolj za manjšino. Človek bi si mislil, da je slišal že skoraj vse možne bizarnosti, a je očitno še daleč od tega, kajti vsakomur, ki ni slep in gluh, je jasno, da gre za gromozansko zablodo.

Imam Syed Soharwardy, vodja kanadskega Islamskega vrhovnega sveta in ustanovitelj organizacije Muslims Against Terrorism, se pogosto pojavlja kot gost kanadske televizije CBC, kjer razpravlja o vprašanjih, povezanih s terorizmom in radikalizacijo, in kjer je predstavljen kot zmerni glas muslimanske skupnosti, ki deluje na področju preprečevanja radikalizacije mladih Kanadčanov.

Odnos med ženo in možem naj bi veljal kot zelo lep
V svojem govoru v anglikanski cerkvi v Torontu je izpostavil, da je žena preroka Mohameda po njegovi smrti nadaljevala s poučevanjem moških učencev, hči prerokovega vnuka Nafisa bint Al-Hassan pa je v mošeji poučevala tako ženske kot tudi moške.

Foto: iStock

“Od samega začetka je v islamu veljalo žensko vodstvo,” je dejal in dodal, da je odnos med možem in ženo v islamu opredeljen kot zelo lep in da v njem ne velja spolna premoč moškega spola. Med drugim je tudi izpostavil, da so v času Mohameda ženske smele jahati kamele, in dodal, da bi, če bi to preslikali v današnji čas, kamele predstavljale osebne avtomobile. Priznal je sicer, da obstaja skupina ljudi, ki islam napačno interpretira, a je vsem jasno kot beli dan, da so njegove besede kot pravljica, ki pa v realnosti žal nima podlage.

N. Ž.

 • RATATA

  V kižišču ima prednost (?):
  a) enogrba kamela
  b) dvogrba kamela
  c) oborožena kamela na nujni vožnji, ki jo jaha muslimanska ženska

 • rubec

  “Od samega začetka je v islamu veljalo žensko vodstvo”. To nam imam Syed Soharwardy ne rabi razlagat. Za tehnični pregled kamele je takrat moral plačati moški, enako kot danes za avto.

  • RATATA

   Je pa cenejši tehnični pregled kamel, saj v delavnico ni treba postavljat dvigal alpa kopat kanala.

 • stajerc5

  Kaksna skoda, da nimamo kamel pri nas. A si lahko zamislite, koliko “nasih” bi v garazah padlo iz lestve in si vrat zlomilo…!?

 • Slovenec 33

  Tale islamski imam je le en izrodek, ki se je rodil 1300 let prepozno.
  Okrog leta 700 bi bil pa zelo aktualen. Danes pa s svojimi izjavami ne more biti niti agent za kamele prodajat.
  Odnosi med ljudmi ne morejo in ne smejo temeljiti na nobeni veri, ampak le na medsebojnem spoštovanju in toleranci.
  Seveda je to zanj nedoumljivo, ker je pripadnik vere, ki je krvava, agresivna, histerična in pedofilska, ki potiska vse, ki pridejo z njo v stik v mračnjaštvo in fevdalizem.

 • Olga

  Haha! Ga je RESNICA povozila! Krompir je tudi v žaklju, pa ni feminističen!

 • Dragan Krstič

  Kakšna korelacija laži med muslimani in komunstično zalego. Zato se tako medsebojno ujamejo.
  Ko berem te njegove laži je primerjava med lažmi Tumpleka, janeza cepca, luckyassa, krtače in tega mohamedanca istovetna.

 • Tudi laž štejejo kot del džihada. Džihad pa je njihova vojna proti po njihovem nevernikom. Če bi le vedeli da so mlatijo prazno slamo, samo da to delajo skupinsko in zraven vsega še nasilno.

 • dob

  >>obstajala pa naj bi le manjšina, ki ima “nekoliko drugačno” razmišljanje<<
  In še to "manjšino" naj bi vodil neki Irec po imenu O'Zwirk.
  Njegovi ženi je ime Zaska.

 • xtc

  Tale sodi kvečjemu na psihiatrijo;če ne kaj hujšega;prepoved javnih nastopov bi bila š najmanjša poteza v ustavitvi islamističnega niortca:

 • terezija

  Izrodek lažnivi.

 • Razocarana

  Da je muslimanska vera je ena najbolj feminističnih ver verjamemo samo opranoglavci kot so evropske kvazi feministke in ultra levičarji. Da je to navadna laž je dokaz že to da ženske ne smejo moliti v istih prostorih mošeje kot moški, da Islam
  propagira senegracijo med spoloma in da je ženska je v Islamu vredna manj kot
  moški (kar je v nasprotju ne samo z evropskimi vrednotami ampak tudi zatira človekove pravice žensk).Če je to dokaz feminizma v Islamu, potem je bila Evropa že v srednjem veku kar se tega tiče zelo napredna, in ne vem zakaj potem feministke sploh obstajajo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!